|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
mamy już tę szczoteczkę silikonową nakładaną na palec. strasznie się Ewci podoba jeżdżenie nią po ząbkach i dziąsłach. w opisie jest, że można ją stosować, gdy ząbków jeszcze nie ma - więc polecam ![]() ps. już wiem jak to jest być ugryzioną w cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495836]
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- ale mlodziutko wyglądasz. ![]() a Adaś ma fajną skórkę- taka śniadą. ![]() Widzę, że i u Was kombinezon welurowy w użyciu. ![]() ![]() Co do koloru skóry- sąsiadka nazywa go "mały wietnamczyk"...koloryt ma na pewno nie po mnie ![]() ![]() A kombinezonik polarkowy zakładam tylko na bodziaka z krótkim, ew. skarpetki- na wietrzne i chłodne dni sprawdza się super ![]()
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
U nas dwa postępy.
1. Danio zaczął łapać zabawki. Co prawda trzeba mu je dać do rączki prawie, tzn. dotknąć łapek, nawet z zewnątrz, bo jak patrzy z dali na nie to nie sięga nadal. Ale to już coś. Przekłada z łapki do łapki itp. Najchętniej bawi się szalonym wielbłądem. ![]() 2. Dziś weszliśmy w śpiochy r.68. ![]() I znowu różne długości mamy. Najmniejsze okazały się te z 5-10-15. Ale dziwne są, wywijają się na ramionach, pewnie przez to, że mają 1 zapięcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do slinienia... hmmm tjaaa moja slini sie naprawde mozcno od 2 miesiecy i ja wcale nie łącze tego z ząbkami codziennie ze 2 tetrowe sa mokre od wycierania i ze 3 bluzki.. slina cieknie jak lezy na plecach, na brzuchu, jak sie nosi ja w pionie, na samolot-wtedy leci i po rekach i na podlogę, nie slini sie tylko kiedy spi (chyba) wie cja uwazam ze slini sie ot tak, po prostu nie umie polykac tej sliny jak stary wiec cieknie [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata. ![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() fiuuuu fiuuu no laska, niewiem czy nie przycmilas urodą samej panny mlodej! nie pomyslalabym ze urodzilas dwojke ![]() Cytat:
![]() szaja- ale masz włoskii krotkieee ![]() kardashi- wygladasz jak Kasia Cerekwicka w brazowym wydaniu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tymke juz od jakiegos czasu łapie ładnie zabawki, w łóżeczku okręca się na wszystkie sposoby, żeby tylko dostać słonika, ![]() ![]() W wózku ulubiona jego zabawka to zawieszony przy budzie piesek z firmy Bawi: http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...Baby-Bawi.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
u nas nocki ostanio różne
albo Róża ładnie śpi i budzi sie o 5 albo jakies akcje są i je wczesniej.. przewaznie tez okolo 2 trzeba jej smoka dac, bo przez frejke sie wybudza i poplakuje.. ale cierpliwa jestem ![]() kurczę, taka ładna pogoda a wiatr wieje ze malo łba mi sie urwalo jak pranko wieszalam na balkonie( ostatnie pietro) ale juz 3 prania wysuszylam w ten sposob i jaki zapach! za to dzis spacerek krotki bedzie chyba.... a kupilam wczoraj malej kurtalke taka moze nei zimowa ale jesienna ![]() oczywiscie róż... nei mam nic przeciwko różowemu kolorowi u dzieci ale bez przesady... jak dla dziewczynek to rozowe a jak dla chlopcow to albo granatowe albo oliwkowe ewentualnie jest jeszcze błękit-unisex jakby innych kolorow nie bylo wogole w niedziele byla u mnie mama z siostra siostra na wózku jeździ od niedawna i przerobila sobie auto na taki ręczny napęd i chciala wyprobowac się w trasie ![]() przywiozly nam obiad razem z deserem, mama nie mogla sie nacieszyc Różą, a mala zasnac, ale jak padla pod wieczor tak i ladnei nocke przespala ![]() i pierwszy raz maz poszedl ze mna i z mala na spacer, nawet wózio pchał! a wieczorem chcial nakarmic ją ale jakos nie szlo... szok normalnie szok hehehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super fryzury
![]() ![]() ![]() Noszę się z zamiarem kupienia termoloków- miała może któraś? chodzi mi o taki efekt większych loków- próbowałam prostownicą fajnie wyszło ale łapki sparzone i strasznie włosy się niszczą. No a przede wszytskim muszę się pochwalić że moja córcia "wreszcie" śmiga na brzuch z plecyków. W sobotę śmigła 4 razy i teraz już nic innego nie robi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja ostatnio stwierdziłam że dla małaej najlepsze są body C&A i CUBUS jeśli chodzi rozmiarowo bo są szczupłe i mają dłuższe rękawki , natomiast materiałowo lubię Tescowe ale one z kolei są na nią zawsze trochę za szerokie i szybko rękawki robią się krótkie. Kupiłam ostatnio w Tesco śliniaki jednorazowe i polecam gorąco (12,99 za 20 szt). Skusiłam się bo mam już dość poplamionych śliniaków i pieluch z których marchewka nie ma zamiaru zejść- a to dopiero przecież początek. A tak bez prania i bez plam na pieluchach bo śliniaki są takie trochę dłuższe. Super sprawa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495477]
Oto nasz owocowy dinuś. ![]() Pamiętam jak bylam mała i jadłam ciastka jakieś w kształcie zwierząt, po kilku minutach rozpłakałam się, ze kotkowi nogę ugryzłam i miałam problem pierwszy móg egzystencjalny - zjeśc mu nóżkę, czy ocalic?? ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- rzeczywiscie młodo wygladasz, dzidzia fajna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam nr rejestracyjnego ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22486817] bardzo ładnie, podoba mi się. ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
7 - mleko 10-11 mleko 13-14 obiadek/warzywka ok 17 kleik z owocami/deserek/same owocki 20 - mleko [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata. ![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() Super wyglądalaś! Z grzywką Cię wolę ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłyśmy wczoraj z małą u fotografki, co by porobila kilka ladnych fotek w sukience chrzcielnej Blanki ![]() Ale niestety się Wam nie pochwalę teraz bo jestem u Tża a tu net zamulony strasznie, programu do zmniejszania fot nie ma, a duże są ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To czekamy na fotki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Rozeznanie
|
my już po szczepieniu 6 w 1 i pneumo i mały strasznie płakał
![]() ![]() no i chwalę się wagą (syna nie moją ![]() ![]() margo i bardzo boli? ![]() lea ślicznie wyglądałaś w tej czerwonej sukience kumkura podobają mi się bardzo dzieci o takiej karnacji ![]() odnośnie babcinych sposobów i ziółek to ja też wierzę a gęsim smalcem można również smarować stópki - świetnie rozgrzewa a co tzn przełamany? ![]() Wiktorciu za 3 tyg skończy 4 miesiące i wtedy będę powoli oswajała z nowymi smakami (warzywa i owocki) ale z kleikami na razie daję sobie spokój bo i tak ma słuszną wagę (ja też tylko cycowa) to zmykam i do "zobaczenia" wieczorkiem ![]()
#2922 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzięki. ![]() a te przełamanie- to jest taki wątek o zauroczeniu i przelamaniu... można się pośmiać. ![]() o tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472318 Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-10-05 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
Dzięki za stwierdzenia, że wyglądam młodo...a czuję się dużo starzej niż przed porodem
![]() Kobity ![]() W sobotę odwiedzają mnie 3 psiapsióły i chcą coś kupić małemu i oczywiście nie wiem, co mam im zasugerować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Może krzesełko do karmienia. Jeszcze pewnie nie na teraz, ale później będzie jak znalazł. Nie wiem, czy się wstrzeliłam w ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas biegunka na całego.Nie mam pojęcia dlaczego. Odstawiłam antybiotyk na ucho i zaczęła się biegunka.Kupa jest rzadka,mało jej z nitkami białymi. Dodam, że ucho nie wyleczone.Czekam do piątku na krople z pl. Po jakim czasie moje jedzenie wpływa na pokarm? Chyba kupie modyfikowane i sprobuje jej dziś dać.Mojego cyca ciągnie co 1h-1,5h.Je krótko.Boje się, że mój pokarm jej nie wystarcza lub jest go za mało skoro go non stop doi. Po 5 min darcia i moim myzianiu zasnęła. Lea ładnie wygladałaś.A chłopaki takie eleganciki.Super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może w takim razie: -pchacz- http://allegro.pl/chicco-edukacyjny-...257463591.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może w takim razie: -pchacz- http://allegro.pl/chicco-edukacyjny-...257463591.html[/QUOTE] krzesełko już mam upatrzone i takie za prawie 300pln wiec chyba ciut za drogie ![]() \a pchacz całkiem fajny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
dziewczyny bez urazy
![]() mam na mysli plastikowe, wielkie, klekocząco-grające i tak naprawdę mało potrzebne graty jak kupowalismy wozek od takiej dziewczyny dala nam gratis kilka takich badziewii ktore wylądowały juz w zsypie na smieci ![]() kumkura, niewiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie grajace, swiecące graty pozwolą mi np. na zrobienie obiadu gdy dziecko sie tymi badziewiami zajmie. To czym się będzie twoje dziecko bawić? Ola już spi godzinę.Ale nie spokojnie jakoś,jakby ją coś bolało bo jęczy co chwile.Smoka wypluła to zaraz sie obudzi. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-05 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495477]
Oto nasz owocowy dinuś. ![]() Super! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata. ![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() Kurcze, jak Ty młodo wyglądasz ![]() ![]() Chłopaki - eleganciki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam 1 body z 5-10-15 i jakoś Luiza szybko z niego wyrosła ![]() Cytat:
![]() Też mam, super sprawa. Cytat:
![]()
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
A wogole too zapomniałam wam zem się pochwalic
![]() Blanka obraca sie z plecków na brzuszek. iii powoli odkrywa swoje nózki ![]() ![]() No i coraz mniej ulewa ![]() i wcina mój szpinak ![]() ![]() Aa kupowała ktoras moze rossmanowskie słoiczki ![]() Dzis mama moja kupila jej na spróbowanie, zobaczymy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495477]ja też w te babcine specyfiki wierzę. ale uroki i przełamanie to absurd. już różne "sprytne" podejścia testowałam, ale bezskutecznie. np. układałam zwierzątka z owoców, to poniżej to miał byc dinozaur. Maksiu nie chciał się nawet na uszko skusić, on jest bardzo uparty. Trudno, próbuję dalej, poczekam... a póki co owoce przemycam w sokach, w kisielu.... u nas inhalacja też pomogła przy ostatnim katarku. Oto nasz owocowy dinuś.[/QUOTE] Ale super pomysła, a do tego jak apetycznie wygląda. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata. 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki , te czarne byly tylko do kościoła). 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. [/QUOTE] Ale ty młodziitko wygladąsz. I rzeczywiście w grzywce Ci bardzo ładnie. A Tymuś jaki poważny na zdjęciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ugryzienia w cyca współczuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy moja tak będzie ![]() Cytat:
Kurcze nie wiem co się stało, ale zacytowałam więcej postów i mi je wcięło. Z tego co zapamiętałam to Kropko trzymam kciuki, żeby Danielkowi szybko przeziębienie przeszło. Witajcie kobitki!! U nas dzisiaj szaro, buro i ponura. Nawet mi się tyłka na dwór nie chce ruszać. Mała dzisiaj ma już drugą długą drzemkę :O . Rano spała ponad godzinę, a teraz śpi od 14.30, czyli prawie dwie godziny. Jak nie moje dziecko. Pewnie zbiera siły na noc ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
mam chilke to wpadłam -młoda kima
![]() miałam dziś w domu chłopaków stolarzy ![]() do łażenia po sklepach wsadziłam ją w nosidełko - fajnie sie wszedzie rozglądała w koncu usneła tak mocno że nie obudziła sie jak ją do sanochodu przekładałam ![]() kiedyś pisałam że młoda uraczyła mnie króciutkim śmiechem - tym konkretnym ![]() ![]() ![]() dałam jej też jabłuszka i mnie zaskoczyła - smakowało - bez krzywienia sie otwierała dziubek po jeszcze ![]() dziewczyny - ładne fryzurki ![]() ![]() doradzcie mi - czy potrzebuje dla małej dwóch kombinezonów ![]() mam już kombinezon taki kremowy , misiowy lekko wiekszy wiec wystarczy podwinąc nogawki i jest super i starczy na dłużej . kurtke zimową też mam ale bedzie pewnie gdzieś od stycznia bo jest sporo wieksza- kupowałam jeszcze w niemczech . no i dziś teśc sprezentował młodej pake pampków i właśnie kombinezon ![]() ten jest sporooo za duży roz. 80 - jak wsadziłam w niego Gabi to utoneła , no i tak mogą go zamienic lub wymienic - jest konkretnie gruby i ciepły , czy zdecydowac sie na wymiane na mniejszy ![]() ![]() no i namotałam równo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- a któraś pisała o pomyśle na zabawke lub coś takiego - podaje linka którego dorwałam z innego wątku mnie sie podoba , co prawda pisze że od 1 roku ale córeczka mamuśki która to ma - ma chyba 6 lub 7 miesiecy i bawi sie tym od dawna tak jak i 3 letni synek - wiec praktyczne ![]() ot takie edukacyjne pudełko https://ssl.allegro.pl/kiddieland-pu...233331735.html
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-10-05 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ty czym się bawiłaś jak byłaś malutka? Cytat:
![]() to bardzo dobrze ze woli domowe obiady jednak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
sonia doczekasz się doczekasz, jak widać każde maleństwo musi mieć swój czas
![]() jamaica no dokładnie. Ja też lubię róż ale nie wszytsko różowe- np. mojej córci generalnie wg mnie lepiej w zielonym, niebieskim i dlatego już się nieraz nie przejmuję tylko kupuję co uważam ostatnio np bluzę na stójce polarek niebieski w dziale dla chłopców ale wcale nie ma ani samochodzika ani nic takiego wyszytego to co się będę przejmować. Kurtkę zimową mamy różową, ale taką grubszą jesienną udało mi się kupić używkę na all brązik i tylko podszewka i wypełnienie kapturka jasno różowe. Fajny wybór kolorów dla dziewczynek jest np. w Reserved Kids jak były przeceny letnich ciuszków kupiliśmy Korni mnóstwo bawełnianych bluzeczek z dł rękawkiem w kolorze białym, turkusowym, zielonym. Jak będą zimowe przeceny to pierwsze się tam udaję bo teraz obławiliśmy się porządnie za 180zł ![]() Mała zjadła przedtem szpinak z ziemniakiem- wg mnie ochyda ale jej smakował co mnie strasznie cieszy ![]() A moja teściowa jednak nierefolmowalna- mąż poszedł wczoraj wieczór z małą na dół i dała jej się napić herbatki z cytryną, oczywiście pochwaliła się jak zeszłam do nich a żebym się nie złościła dodała że ona bez cukru była ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
no raczej
![]() pogoda popsuła mi dzisiejsze plany ![]() btw - wczoraj było cieplutko i słonecznie, a widziałam dziecko w spacerówce w grubej kurtce i z rękawiczkami, na szczęście nieubranymi. wszystkie gondole, które mijałam, oprócz kocyków miały te "przykrywki", a dzieciaków wcale nie było widać... masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
ja kupowałam, nie był złe. mój syn - niestety - szpinaczku - niet. ![]() Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-05 o 16:21 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój brat natomiast bawił sie klockami, drewnianymi i takimi ala lego,miał taka wieżę co się kołka nakłada od najwiekszego do najmniejszego, bączka no i jakieś samochodziki. Jaatkaa85 ten klocuszek kupiłam kolezance jak jej córka miała roczek.Fajna sprawa.Teraz moja Ola go odziedziczyła. Właśnie nie zamierzam rezygnować z piersi.Wręcz przeciwnie ja mam jakies opory przed podaniem mm ale dziś to juz takie wątpliwości mnie naszły, że sama nie wiem co robić. Pogoda nie pozwala mi na wyjście na zakupy wiec i tak modyfikowanego nie mam jak kupic. Ola spała prawie 2,5h rekord i szok.Teraz jest ok.Bawi sie w krzesełku a ja dopiero obiad szykuje. Co do różu dla dziewczynek to ja też starałam sie omijać ten kolor jednak w uk to albo różowe,niebieskie lub beżowe kolory dominuja jeśli chodzi o bodziaki czy pajace.Zawsze ten róz gdzieś wsadza.Jak pajac w króliczki to biały ale króliczki różowe.W ubraniach wyjściowych już jest lepiej.No ale Olcia po domu śmiga w bodziaku+spodnie bawełniane i niestety wszystkie bodziaki mam z różem.Jeden tylko niebieski. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a z karmieniem - ja tez mialam kilka kryzysow, ale juz tak sie przyzwyczailam, ze nie moglabym inaczej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zadomowienie
|
no,no ja równiez dużo widzę takich wózkw,ciekawe co założą na wózek zimą??obstawiam ,że pierzynę z pierza gęsiego,albo może jakies poduchy elektryczne?
moj jest ciepłym kocem przykryty,jest ubrany ciepło a w gondoli jest mega ok sama często wkładam tam głowę zeby sprawdzic,czy aby napewno niejest zimno?mam korbę,żeby dziecka nie przegrzać,ale z drugiej strony oczywście martwię się ze za zimno...obłęd...jak byłam na szczepeniu to doktorowa powiedziała,że małemu jakaś biała linia się zrobiła na dziąsłach i że w przeciągu 2 miesięcy coś się moze zacząć dziać w sprawie zębów. Tak szybko piszecie,że nadążyć nie mogę z czytaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.