Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 09:47   #4441
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Lejdis wróciłam z glukozy, najgorzej było mi wstać....
ale spoko, glukoza mi smakowała, aż mi głupio było, wypiłam ze smakiem a pani obawiała się,ze będę się krztusić jak poprzednia pacjentka..
ale nie ze mną takie numery.. to nie było aż takie słodkie, co ta ciąża ze mną robi

wanilko dzisiaj miałam badany mocz ciekawe co mi tam wyjdzie
monti jesteś niesamowita. ciekawe jak mi w przyszłym tyg. pojdzie z tą glukozą haha
Stary 2010-11-26, 09:51   #4442
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
dziewczyny zrobiłam zdjęcie
to te body z tesco za 8 zł
dwupak
myślę,że za tą cene są calkiem spoko
nie są całkiem spoko tylko są super jutro jade do tesco to może coś dla Julic wypatrze
Cytat:
kochanie ale ogrodniczki to dla Fabiana

a co do msc też się ździwiłam, mnie każdy kalendarz podaje,że 7 miesiąc to od skończonego 27 tyg , a zaczętego 28.. czy też skończonego 28.. nie pamiętam
to coś mi chyba umknęło wcześniej
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
co myślicie o tej aukcji>>> ??? opłaca się ???

http://allegro.pl/firmowy-chlopiec-0...322717260.html
ciuszki są rewelka, ale faktycznie za dużo zimowych sweterków itp
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin
i widziałam moją córeczkę
Jest śliczna
i zdrowa.
Za to ja przytyłam 3,4kg w 3 tygodnie, muszę przystopować

Ale coś mój gin był dzisiaj rozproszony, miły jak nigdy, ale się chyba skupić nie mógł,
z jego pomiarów wyszło, że mała ma teraz 620g, co chyba nie jest możliwe,
i zapomniał mi dać zdjęcie
fajnie że jest wszystko ok i że mogłaś zobaczyć dzidzię. Mój gin uważa to za kaprys rodziców i że może na kolejnej wizycie mi zrobi usg a robił mi pierwsze w 7tyg
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ja nigdy nie miałam za mocnych włosów a teraz też mi lecą garściami i to mnie martwi jeszcze czytałam gdzieś w magazynie że kondycja włosów pogarsza się po porodzie gdzieś chyba pół roku po porodzie ... i że też mogą wypadać ...
no to może jak piszą że po porodzie mają wypadać to u nas będzie odwrotnie skoro teraz nie jest jak piszą
Cytat:
a myślałam, że tylko ja mam takie problemy,
po tym jak kilka osób zareagowało negatywnie na imię, to nawet miałam chwilę zwątpienia i myślałam o zmianie przez chwilkę

ale mąż powiedział, ze w żadnym wypadku nie zmienimy imienia bo jest piękne i nie wyobraża sobie, żeby miała inne imię

od tego czasu mam gdzieś opinię innych i z zachwytem mówię jak moja córeczka będzie miała na imię

a moja teściowa nie odważyłaby się skrytykować imienia
też mam chwile zawahania nad imieniem, jak wiem że jest takie popularne i w ogóle, ale przejrzałam dwa razy liste imion i żadne do mnie nie przemawia tak bardzo jak Julia. Czyli tak musi być i już. Mimo że też nie wszystkim dookoła się podoba.
Cytat:
mogłam zamówić 2 mam chyba jakieś zboczenie kocykowe ...

dziewczyny was też tak suszy wieczorem??
w ciągu dnia nic, a wieczorem... w ciągu godziny wypiłam 1,5 litra wody, co chwile susza, w ogole siku nie robię, mój organizm chłonie to jak gąbka wodę jak na wielkim kacu...
mnie suszyło cały dzień ale to pare tyg temu. Nagle ustało i pije się nie zasuszyć
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek U nas ładna pogoda,to i ja w humorze Moja córcia kręci się od rana i coś czuję,że wygania mnie do kuchni,żeby coś zjeśc
u mnie też słoneczko świeci na całego ciekawe jaka temperatura. Zaraz wyjdę po pieczywko i zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Po wizycie jestem taka szczęsliwa.Moje przeczucia się spełniły-będzie wymarzona córeczkaLekarz potwierdził na 99%!

Na początku się myliłam myslałam,że będzie chłopak,ale od jakiegos dłuższego czasu byłam pewna,że to będzie córuniaWszystkie znaki na niebie i ziemi mi to mówiły.Pisze dziennik ciąży i pomyślałam sobie,że dziewczynka bardziej to kiedyś w przyszłości doceni(chociaż nie wiem)Potem kupiłam nieświadomie kaftanik,miał być uniwersalny a okazało się,że mam na rękawku lovely girlNo i ostatnio podpytałam to moje dziecię kim jest i tylko na dziewczynke były kopnięciaNa syneczka milczało jak grób!Poza tym takie przeczucie miałam,bo imie mamy wybrane,a dla chłopaka byłby problem!Jesteśmy tacy szczęsliwi-ja z tym emocji nie mogłam spaćZakochana jestem,jest zdrowa i śliczna
Lekarz po raz trzeci podreślił,że to Cud!!!Że mój przypadek jest niesamowity i powtarza go innym lekarzom i pacjentkom!!!

Izabela gratuluje zdrowej córeczkimoja Dzidzia ułożona jest póki co pośladkowo,nóżkami w dół,a głowę na w okolicy pępka.Wiem teraz dlaczego czuje kopniaczki tak nisko.Lekarz twierdzi,ze jeszcze nie raz się obróci.
gratulacje to jakie będzie imię

rety w nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres. Tak się zastanawiam czy to mogą być już te skurcze "dobre" przygotowujące macice. Bolało z max 10min i przeszło.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
ale spoko, glukoza mi smakowała, aż mi głupio było, wypiłam ze smakiem a pani obawiała się,ze będę się krztusić jak poprzednia pacjentka..
ale nie ze mną takie numery.. to nie było aż takie słodkie, co ta ciąża ze mną robi

czekałaś te nieszczęsne 2h? Jakieś skutki uboczne? Ja to się boję jak cholera

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:52   #4443
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

a mi po raz pierwszy nie wyszla glukokza, wszystko bylo ok, wypilam jak zawsze, bez problemu, siedzialam sobie, ale po godzinie dostalam jakichś zawrotow glowy, goraczki, palpitacje serca i na koniec musialam do lazienki i niestety glukoze zwrocilam. szkoda mi bylo strasznie, bo godzine sie wysiedzialam, a tu du... ale chociaz bedzie wynik z glukozy na czczo, bo robilam tez, no a krzywej nie bedzie jak na razie. Zobaczymy jak wynik tej pierwszej i od tego uzaleznia lekarz, czy powtorzyc badanie, czy tyle wystarczy
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:55   #4444
Montii
Zakorzenienie

niutka ja miałam właśnie takie uderzenia gorąca, i tak jakby mroczki na sekundę, dwie nie kontaktowałam pare sekund i wracało do normy,zawieszałam się ale pilnowałam się jak mogę żeby nie zwrócić!

blackrose czekałam bo robiłam w innej przychodni i do domu mam niezły kawał a nie ma co tam robić wokół ale miałam aż 3 gazetki więc szczerze mówiąc, nawet nie wiem kiedy to minęło

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:56   #4445
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
w którym tc dziecko przyjmuje ostateczną pozycję w brzuszku

Dzisiaj moja mała siedziała sobie nóżkami w dół,
i tak sobie pomyślałam, że ciekawe od którego tygodnia nie będzie już zmieniać pozycji?
a no mi powiedział że pod koniec ciąży ale od którego to nie wiem - to chyba od dziecka zależy. bo mój ułożony poprzecznie głowa z lewej strony nogi raz w dole raz z prawej i powiedział lekarz że to na tym etapie nie ma żadnego znaczenia

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękne, ja jutro może też coś jeszcze wkleję
dziękuję i czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

tak na miłą noc wysyłam Wam link do fajnego filmiku - obejrzyjcie, jeśli oczywiście link ten już nie gościł na forum - zawsze mogłam przeoczyc, aczkolwiek codziennie podczytuje wątek..

http://www.youtube.com/watch?v=2msMGfuDT_g

Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i o dzidziusie
ale się uśmiałam dobre dziecko jak zaprogramowane

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mnie suszyło przez jakiś czas, ale teraz jest ok. Za to mam nieustającą zgagę po wszystkim w dzień i w nocy dlatego jadę na Ranigaście, oczywiście lekarz przepisał.
Dziewczyny ile kompletów pościeli i prześcieradeł kupujecie?
ja 2 na zmianę

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mój lekarz też mi pozwolił używać kropli dla dzieci tylko powiedział żebym stosowała rozsądnie wg zaleceń ulotki (normalnie jak jestem chora to co godz potrafię psiknąć do nosa :P ) i całe szczęście bo pewnie męczyłabym się z zafajdanymi zatokami do dzisiaj :/ poza tym uśmiał się jak mu opowiedziałam że mi pani w aptece wapna nie chciała sprzedać
no mi nie chciała sprzedać pasty na krwawiące dziąsła a lekarz mi powiedział że nawet jakbym zwykłą opryszczkę miała czy katar to do niego podejść on receptę napisze na jakiś normalny lek

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja znowu sikam jak opętana......nawet jak z rana nic nie wypije to mur beton lece kilka razy do wc, musze zrobić posiew moczu żeby sprawdzić o co biega....

ja też sikam co chwilę, w I trymestrze w ogóle tak nie miałam za to teraz koszmar

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
helo.

Mnie strasznie suszy w nocy, aż czasem się obudzę. A zgaga mnie jak na razie nie męczy. Jedyne dolegliwości jakie mam to ból pleców i nóg. Tez tak to odczuwacie?
czasem plecy to jak za długo pochodzę lub posiedzę muszę się kłaść co chwilę

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Eirene a co się przejmujesz, to w końcu Wasze dziecko, a gadać to sobie mogą.... Ja generalnie to, co mówi teściowa, wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem

Idę dziś na balejaż, a teściowa mi zabroniła
ja nie wiem właśnie czy farbować czy nie a przydałoby się

Cytat:
Po wizycie jestem taka szczęsliwa.Moje przeczucia się spełniły-będzie wymarzona córeczka Lekarz potwierdził na 99%!

Na początku się myliłam myslałam,że będzie chłopak,ale od jakiegos dłuższego czasu byłam pewna,że to będzie córuniaWszystkie znaki na niebie i ziemi mi to mówiły.Pisze dziennik ciąży i pomyślałam sobie,że dziewczynka bardziej to kiedyś w przyszłości doceni(chociaż nie wiem)Potem kupiłam nieświadomie kaftanik,miał być uniwersalny a okazało się,że mam na rękawku lovely girlNo i ostatnio podpytałam to moje dziecię kim jest i tylko na dziewczynke były kopnięciaNa syneczka milczało jak grób!Poza tym takie przeczucie miałam,bo imie mamy wybrane,a dla chłopaka byłby problem!Jesteśmy tacy szczęsliwi-ja z tym emocji nie mogłam spaćZakochana jestem,jest zdrowa i śliczna
Lekarz po raz trzeci podreślił,że to Cud!!!Że mój przypadek jest niesamowity i powtarza go innym lekarzom i pacjentkom!!!

super klask i: gratulacje

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
załączam zdjeica uszkodzen nieszcesnej hustawki
ojej to faktycznie masz całkowitą rację plamy jak nic

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:58   #4446
niutka1
Wtajemniczenie

ps.

mnie tez bardzo suszy ostatnio
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:58   #4447
Tity
Zakorzenienie

blackrose no ja miałam właśnie takie bóle, może nie były mocne, ale mnie budziły i lekarz kazał mi wtedy poleżeć ze 2 dni i brać 2x dziennie nospe forte i magnez. Biorę je do dzisiaj, ale bóle na szczęście przeszły Teraz czasami tylko brzuch się napina, ale lekarz mówił, że to nie groźne.
coralady wybacz nie pamiętam czy pisałaś Czemu cud, mieliście nie mieć dziecka? Gratuluję córci
kalinaa no to tak chyba też zrobię, jeszcze jeden komplet i śpiworek na wszelki wypadek? A wkład do kołderki warto mieć na zmianę? Czy jeden wystarczy?
kasiapruszkow o matulu jak góra rzeczy Świetny ten smok

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-11-26 o 10:04
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 10:05   #4448
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
helo.

Mnie strasznie suszy w nocy, aż czasem się obudzę. A zgaga mnie jak na razie nie męczy. Jedyne dolegliwości jakie mam to ból pleców i nóg. Tez tak to odczuwacie?
ja też jeszcze nie miałam zgagi ale ból pleców mam straszny od krzyża w stronę brzucha taki opasający i czasami aż się ruszyć nie mogę okropności

colorady super wiadomość tak się cieszę zdradź nam imię

kasiapruszkow o rzesz ale bym się wkur..... i on ma czelność pisać że to nowa huśtawka co za palant, mam nadzieję że plamki zejdą w praniu,
ale masz już ciuszków dinozaur wymiata

Cytat:

po tobie można było się spodziewać że poprosisz o drugi kubek

daj znać jak będziesz miała wyniki z moczu co tam ci wyszło
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:07   #4449
Montii
Zakorzenienie

dzisiaj mam mieć między 15 a 16 tylko nie wiem czy się wyrobię, najwyżej tż podjedzie o ile on wróci ze szkolenia w tych godzinach

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 10:11   #4450
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Kasiu zarysowania i plamki na huśtawce ewidentnie są widoczne musisz walczyć o swoje !!!
co do ubranek to śliczne - a illlleeeeee tego
no zobaczymy jak sie jelop ustosunkuje,
ubranek jesszcze mam za malo bo to caly przekroj rozmiarow od 56 do 96
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:15   #4451
Eirene1987
Zakorzenienie

o sytuacji z teściami napisałam w klubie co by nie było

tak niutka - ja też mam takie zdanie - jak będą coś gadać to nie będę się tłumaczyć to już postanowione zmiana tematu.

kasiapruszków sama ciekawa jestem co ci ten czubek odpisze

Stary 2010-11-26, 10:25   #4452
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dzieki dizewczynki

jade dizs poprawic sobie humor - lumpki drżyjcie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:31   #4453
deneb3
Zadomowienie

Carolady gratuluje dziewczynki!
Masz racje,że corcia bedzie zachwycona pamietnikiem chlopak to nie bardzo

Montii- w koncu się zebralas ja też glukoze chetnie wypilam, zero problemow, pozniej mi troche mdlo było ale źle tego nie wspominam

Kurcze siedze w samochodzie i czekam na meza- już pol godziny i z nudow na wizaz od razu z telefonu wlazlam
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:35   #4454
Montii
Zakorzenienie

a mnie mój zabiera dzisiaj do Sphinxa bo mam ochotę na grilowanego pstrąga albo rybkę w migdałach

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 10:37   #4455
agaaga89
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że jednak chłopiec kiedyś też sięgnie po pamiętnik ciąży mamuśki, chociaż tak z ciekawości bo też zaczęłam prowadzić, powklejałam już wszystkie usg, wizyty, zanotowałam najważniejsze faty, chwile... ech

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 10:39   #4456
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie jestem taka szczęsliwa.Moje przeczucia się spełniły-będzie wymarzona córeczka Lekarz potwierdził na 99%!

Izabela gratuluje zdrowej córeczkimoja Dzidzia ułożona jest póki co pośladkowo,nóżkami w dół,a głowę na w okolicy pępka.Wiem teraz dlaczego czuje kopniaczki tak nisko.Lekarz twierdzi,ze jeszcze nie raz się obróci.
to super!! Gratuluję
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:41   #4457
coralady
Wtajemniczenie

ego-ego,megi2015,blackrose,Ei rene,Tity,wanilia dziękuje kochane Tak sie cieszę!Japa mi się cieszy od rana

Tity- co do pytania dlaczego Cud?Pisałam już kiedyś...wiem że cięzko to wszystko ogarnąc,dużo info na tym wątku.My się staraliśmy bardzo długo,prawie 3 lata,najpierw badania,leczenie,szukanie przyczyny.W kwietniu miałam laparaoskopie i okaząło się,że mam bardzo silną endometriozę.Dosłownie miałam ją wszędzie,niedorżne jajowody(czyli zero szansy na zapłodnienie).Poza tym mam cos takie co nazywa się "wrogi śluz"-mój śluz zamiast przenosić plemniki w strone jejeczka,zabijał je.Po laparo brałam sterydy 2 miesiące i zaraz sie udało.Nawet nie wiem kiedy,bo nie miałam wtedy miesiączki.W tym sensie to Cud,bo po pierwsze pokonałam wrogi śluz,po drugie tak szybko sie udało.Po takiej ingerencji w organizm bardzo rzadko zachodzi się w ciąże!Tak naparwde ciąże to najlpesze lekarstwo na endometriozę.Mam cichą nadzieje,że mnie moja córeczka z niej wyleczy,zebym nie musiała przechodzić tego samego jak zdecyduje sie na drugą ciąże.Wiesz jaki ja ocean łez wylałam pzrez te wszystkie nieudane cykle...

Blackrose co do imienia to na 90% będzie Liliana.Nasza córeczka Lilianka,Lilusia,nasza Mała Lila

deneb,iweczka dziękuje za gratulacje

Ładnie proszę o dodanie do listy córeczki Liliany
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-11-26 o 10:44
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:44   #4458
Castia
Wtajemniczenie

dzień dobryyy

Cytat:

gratuluję. a jakie imię wybraliście?
u nas oczywiście imienia nie ma i nie wiem kiedy będzie wrrrrr
to tymbardziej gratuluję Kochana a jednak cuda się zdarzają, pewnie sobie na niego czymś zasłużyliście a imię piękne!!! sama przekonuję TZ do Lilki

mnie wczoraj troszkę rodzinka nawiedziła z okazji imienin, męczące to było dla mnie ale miłe
moje dziecię nadal szaleję, i najprawdopodobniej wybierzymy się dziś na izbę przyjęć jak TZ wróci z pracy, troszkę widzę poprawę ale skurcze nadal są a ciągle się martwię co tam się dzieje i nie daje mi to spokoju więc lepiej będzie jak mnie ktoś obejrzy i zrobią mi ktg.
także trzymajcie kciuki żebym wróciła do domu

no a do tego czasu leżakowanie pobuszuję trochę na allegro

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-11-26 o 10:47
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:48   #4459
Montii
Zakorzenienie

coralady gratulacje

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 10:51   #4460
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie mój zabiera dzisiaj do Sphinxa bo mam ochotę na grilowanego pstrąga albo rybkę w migdałach

o mniam mniam

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jednak chłopiec kiedyś też sięgnie po pamiętnik ciąży mamuśki, chociaż tak z ciekawości bo też zaczęłam prowadzić, powklejałam już wszystkie usg, wizyty, zanotowałam najważniejsze faty, chwile... ech
no ja też piszę wklejam notuję a potem synek weźmie i rzuci w kąt córki bardziej sentymentalne są jednak to fakt

Cytat:
ego-ego,megi2015,blackrose,Ei rene,Tity,wanilia dziękuje kochane Tak sie cieszę!Japa mi się cieszy od rana

Tity- co do pytania dlaczego Cud?Pisałam już kiedyś...wiem że cięzko to wszystko ogarnąc,dużo info na tym wątku.My się staraliśmy bardzo długo,prawie 3 lata,najpierw badania,leczenie,szukanie przyczyny.W kwietniu miałam laparaoskopie i okaząło się,że mam bardzo silną endometriozę.Dosłownie miałam ją wszędzie,niedorżne jajowody(czyli zero szansy na zapłodnienie).Poza tym mam cos takie co nazywa się "wrogi śluz"-mój śluz zamiast przenosić plemniki w strone jejeczka,zabijał je.Po laparo brałam sterydy 2 miesiące i zaraz sie udało.Nawet nie wiem kiedy,bo nie miałam wtedy miesiączki.W tym sensie to Cud,bo po pierwsze pokonałam wrogi śluz,po drugie tak szybko sie udało.Po takiej ingerencji w organizm bardzo rzadko zachodzi się w ciąże!Tak naparwde ciąże to najlpesze lekarstwo na endometriozę.Mam cichą nadzieje,że mnie moja córeczka z niej wyleczy,zebym nie musiała przechodzić tego samego jak zdecyduje sie na drugą ciąże.Wiesz jaki ja ocean łez wylałam pzrez te wszystkie nieudane cykle...

Ładnie proszę o dodanie do listy córeczki Liliany
to też dużo przeszliście ale teraz tylko czekać Na Lilianę śliczne imię

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dzień dobryyy

mnie wczoraj troszkę rodzinka nawiedziła z okazji imienin, męczące to było dla mnie ale miłe
moje dziecię nadal szaleję, i najprawdopodobniej wybierzymy się dziś na izbę przyjęć jak TZ wróci z pracy, troszkę widzę poprawę ale skurcze nadal są a ciągle się martwię co tam się dzieje i nie daje mi to spokoju więc lepiej będzie jak mnie ktoś obejrzy i zrobią mi ktg.
także trzymajcie kciuki żebym wróciła do domu

no a do tego czasu leżakowanie pobuszuję trochę na allegro
no lepiej jechać i sprawdzić buszowanie na allegro - hmm zazdroszczę ja narazie na wypłatę czekam

Stary 2010-11-26, 10:51   #4461
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
niutka ja miałam właśnie takie uderzenia gorąca, i tak jakby mroczki na sekundę, dwie nie kontaktowałam pare sekund i wracało do normy,zawieszałam się ale pilnowałam się jak mogę żeby nie zwrócić!

blackrose czekałam bo robiłam w innej przychodni i do domu mam niezły kawał a nie ma co tam robić wokół ale miałam aż 3 gazetki więc szczerze mówiąc, nawet nie wiem kiedy to minęło
ja wypiłam swoja i nie miałam żadnych objawów tyle tylko, że głodna byłam......ale potem nadrobiłam raz dwa....hehe
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 10:52   #4462
Montii
Zakorzenienie

iweczka ja też, drożdżówką i bułką z fetą

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 10:57   #4463
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
to faktycznie od 28 tygodnia 7my wskakuje
joker ty chyba najstarsza ciążowo
No jakos tak bede jedna z pierwszych,a poniewaz mam zalecenie cc na 200% to moge zdawac relacje ze stolu operacyjnego

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Iweczka wyłażą i wyłaziły w ubiegłym miesiącu nawet je obcięłam i zrobiłam blond pasemka, bo nie mogłam już patrzeć...a czy wam też tak szybko teraz rosna włosy i paznokcie

Megi2015 topiony, topiony...choć jak nie mam w domy to daje normalnie gęstą smietanę

a ego_ego nie mogę znaleźć tego linka do ocieplanych leginsów ciazowych - które kupiłaś - możesz podać jeszcze raz
Wlosy owszem rosna jeszcze szybciej niz przed ciaza, bo wtedy tez nie narzekalam, ale paznokcie niestety lamliwe.

[QUOTE=iweczka;23450465]
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
jak czytam że w ciąży włosy poprawiają się, są grubsze, lśniące to się wściekam za każdym razem, bo mi wypadają i są tłuste co 2-gi dzień

właśnie i ja słyszałam że w ciąży włosy są lśniące i mocniejsze.... ale chyba na moje to nie działa.....
Ja przez chwile mialam starsznie przetluszczajace sie. Za to teraz malo ktory szampon mi odpowiada i musze co chwile zmieniac, bo sznurki mi sie robia straszne i matowe jakies te wlosy.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
fajoskie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

z moimi paznokciami jeszzce gorzej niż z włosami. co urosną to zaraz się połamią i tak wkoło

dziś jak byłam w sklepie wpadła mi w oko taka huśtawka.....
http://allegro.pl/fisher-price-husta...317927586.html
Tez zaczelam sie zastanawiac nad taka kombinacja, bo widze po malej szwagierki, ze musza ja noga w zwyklym lezaczku hustac, a tu wlacze i robie swoje.

Cytat:
a myślałam, że tylko ja mam takie problemy,
po tym jak kilka osób zareagowało negatywnie na imię, to nawet miałam chwilę zwątpienia i myślałam o zmianie przez chwilkę

ale mąż powiedział, ze w żadnym wypadku nie zmienimy imienia bo jest piękne i nie wyobraża sobie, żeby miała inne imię

od tego czasu mam gdzieś opinię innych i z zachwytem mówię jak moja córeczka będzie miała na imię

a moja teściowa nie odważyłaby się skrytykować imienia

bardzo spoko

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

no dokładnie o to mi chodziło, że sprzadjący może mieć fizycznie później,
nie w tym momencie, kiedy all pisze że dostał i tyle,
i to na pisałam w pierwszy poście na ten temat

tylko, że sprzedającym powinno bardziej zależeć na komentarzu,
kupującemu jeden neutralny komentarz nie robi różnicy,

poza tym ja jako osoba która często kupuje chciałabym wiedzieć, że ten sprzedawca wystawia używane i poplamione towary jako nowe,
nawet jeśli potem można się dogadać co do rekompensaty
No tak tylko wyszlo to tak, ze ta opcja nie daje nic, bo przelew i tak idzie po swojemu

Cytat:
Mnie suszyło przez jakiś czas, ale teraz jest ok. Za to mam nieustającą zgagę po wszystkim w dzień i w nocy dlatego jadę na Ranigaście, oczywiście lekarz przepisał.
Dziewczyny ile kompletów pościeli i prześcieradeł kupujecie?
Ja mam 3 kpl poscieli i narazie 1 przescieradlo, ale w grudniu robie mega zakupy na alle u kolesia, ktory ma wszystko czego mi potzreba, wiec uzupelnie braki i bede juz miala cala wyprawke do szpitala i dla dziecka. W styczniu tylko Ikea i wlaczamy odliczanie

Cytat:

Gratki Pamietam jak mi serce walilo jak w szpitalu wyszlam po usg wiedzac, ze bedzie chlopak i obdzwanialam rodzinke. Nie wazne bylo jaka plec tylko, ze juz nie jest to anonimowa dzidzia tylko synek
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:02   #4464
wanilia83
Zadomowienie

Liliana... śliczne imię
Stary 2010-11-26, 11:05   #4465
Tity
Zakorzenienie

coralady no to przeszłaś swoje, ale grunt, że się udało Myślę, że po ciąży endo się cofnie W końcu wszystkie się tam "wymieni" A Lilianka śliczne imię Ja co prawda, aż takich przeżyć nie miałam, ale też miałam chwile zwątpienia po prawie 1,5 roku starań.
Jok3r a podasz linka do kolesia? Zobaczyłabym co ma
My się może w przyszłym tygodniu wybierzemy po grubsze zakupy. Chcielibyśmy już kupić wózek, łóżeczko, przewijak i chyba jednak zdecyduję się na komodę, bo nie mam gdzie rzeczy trzymać. Najwyżej postawię ją w korytarzu, albo drugi pokoju. No i wanienka....tez nie mam pojęcia jaką kupić...dużą, małą, anatomiczną, z termometrem?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:05   #4466
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
iizabelaa super
ja ogółem przytyłam 2 kg, coś mało
Dziewczyny, czy farbujecie włosy w ciąży?
Idę dziś na balejaż, a teściowa mi zabroniła
dziękuję
a włosy farbuję, i to nie raz

Cytat:

gratuluję córki
pamiętam jak my się na połówkowym dowiedzieliśmy, że będzie córka,
byliśmy przeszczęśliwi,
mąż po prostu skakał z radości

a co do pamiętnika, to zależy jaki będzie miała hcarakter, ja. np nie przywiązuję uwagi do takich rzeczy, nie wiem czy chciałby mi się czytać pamiętnik mojej mamy

jedynie wszystkie gadżety, które mi zostaną po ciąży, włożę do pudełeczka

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a tu moj bardoz nerwowy zakup i kilka milszych ;p
ciuszki śliczne

Cytat:

ja też mam skierowanie na glukozę, 50g
mi gin powiedział, że mam zjeść lekkie śniadanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
fajnie że jest wszystko ok i że mogłaś zobaczyć dzidzię. Mój gin uważa to za kaprys rodziców i że może na kolejnej wizycie mi zrobi usg a robił mi pierwsze w 7tyg
a mój robi mi usg co wizytę, czyli co 3 tyg.
Stary 2010-11-26, 11:07   #4467
coralady
Wtajemniczenie

Castia dziękuje
Bardzo mi przykro,ze masz takie problemy Jedź na izbę przyjeć dla własnego spokoju.A przypomnij mi czy u Ciebie będzie synek czy córka?

agaaga myśle,że synek tez doceni jak już dojrzeje do takich decyzjiJa prowadze dziennik na komputerze od pierwszego dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży.Jest w nim wszystko,moje przemyślenia,reakcje najbliższych,zakupy,zdjęc ia usg,moje zdjęcia w ciązy,nawet pierwsze ciuszki itd.Myślę,że będzie się kiedyś w przyszłości cieszyć z tego pamiętnikaJa bym się cieszyła!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 11:07   #4468
87czarna
Zakorzenienie

colorady serdeczne gratulacje,mamusiu!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 11:09   #4469
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam skierowanie na glukozę, 50g
mi gin powiedział, że mam zjeść lekkie śniadanie

a mój robi mi usg co wizytę, czyli co 3 tyg.
szczęściara mi zakazał jeść na 12 godzin przed

ja też mam usg co wizytę czyli co 4 tyg a od stycznia będę chodziła co 3
Stary 2010-11-26, 11:10   #4470
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
coralady no to przeszłaś swoje, ale grunt, że się udało Myślę, że po ciąży endo się cofnie W końcu wszystkie się tam "wymieni" A Lilianka śliczne imię Ja co prawda, aż takich przeżyć nie miałam, ale też miałam chwile zwątpienia po prawie 1,5 roku starań.
Jok3r a podasz linka do kolesia? Zobaczyłabym co ma
My się może w przyszłym tygodniu wybierzemy po grubsze zakupy. Chcielibyśmy już kupić wózek, łóżeczko, przewijak i chyba jednak zdecyduję się na komodę, bo nie mam gdzie rzeczy trzymać. Najwyżej postawię ją w korytarzu, albo drugi pokoju. No i wanienka....tez nie mam pojęcia jaką kupić...dużą, małą, anatomiczną, z termometrem?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773

Kurcze co sie dzieje z aja1?
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości