|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
widzę ze wszystkim brakowało forum
![]() ![]() Przyszedł wózek ![]() ![]() najdroższe rzeczy z wyprawki już mamy ![]() mam problemy ze snem budzę się około 3 rano i zasypiam 6-7 ![]() dzisiaj mi się śniło że Karolinka się już urodziła i że Ją tuliłam ![]()
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
szlag mnie trafia, dzwonię do kina czy jest HP bez dubbingu- oj nie nie. A dziennie 5 seansów, nie można jednego? Przecież nie tylko dzieci chodzą:-( Kurde, trzeba do Katowic blee ( 10 min dłużej;-))
po tej awarii zmieniłam sobie butki w avatarze;-)
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie się podziewacie??
chyba widziałam MARIKĘ.S na pasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pohisteryzowałam i mąż mnie uśpił i poszedł do pracy. To chyba pierwszy taki dzień w ciąży, co płakałam i nie wiedziałam czemu. Mam małego pod żebrami i nie mogę siedzieć normalnie. Jet mij tak niewygodnie, a on nie chce zmienić pozycji. Jedna rzecz co mnie rozbawiła na kilka minut to to, że zadzwoniłam do rejestracji, zeby się do mojego endokrynologa zapisać. Chciałam na kwiecień, żeby wiedzieć co mam robić z moimi tabletkami i żeby znowu jajników nie zapieprzyć... a miła pani zarejestrowała mni na sierpień!!!!! do sierpnia to ja wróce do pierwotnych objawów mojej choroby! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
ogarnęłam pokój, ale efektów i tak nie widać. wszędzie kurz i pył, mam dość remontu, ale powoli widać efekty... remontu, oczywiście
nawet świniaczek okurzony. porozpalałam w piecach i cieplej się zrobiło. a mój brzucholek coraz większy. Mysiopez, moja też pod żebrami, jak za długo siedzę to się kręci, aż boli czasami. edit: "do narodzin 48 dni" to już niedługo!!! Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2010-12-01 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
BAN stały
|
Agrafko przykro mi, ale cieszę się że z pozostałą dwójką wszystko jest w porządku.
Ja też myślałam że zwariuję bez wizażu, bo akurat na dwa dni utknęliśmy (dziś dzień trzeci) u moich rodziców we Wrocławiu, bo nam samochód zamarzł i nie chce odpalić... Dziś chyba zabierzemy samochód mamie, bo ja nie wyobrażam sobie teraz z torbami (byliśmy na zakupach do domu pierwszego dnia) iść na dworzec, czekać na zewnątrz (w środku też zimno) i jechać autobusem... Byłam na wizycie u ginka. Gabi wazy ok. 1870g (ostatni dzień 33. tyg) - wszędzie piszą że powinno być 2000-2200g-, więc gigantem na razie nie jest choć główkę ma całkiem całkiem (średnica 86mm), za to reszta ciałka ciut mniejsza ![]() Mała daje popalić. Mnie jak Muron łapie jakiś ciążowy dół. W nocy nie mogę spać, bo mała się wypycha, wczoraj nie mogłam ani siedzieć ani półleżeć bo tak się wpychała nieprzyjemnie pod żebra (czuję się jak poturbowana), boli mnie po boku kręgosłup (co dziwne - odc. lędźwiowo-piersiowy i cały czas przechylam się na bok żeby tak nie bolało) a wczoraj miałam jakieś dziwne bóle brzucha i krzyża (po kąpieli na szczęście przeszły) Na dworze toczę się jak kula śniegowa, bo jest ślisko jak cholera, opatulam się tak że nic nie widzę, mnie się źle chodzi, a nie mam prawa jazdy, o wszystko obijam się brzuchem (zahaczam nawet o drzwi...) Źle mi, chcę już styczeń. Wiem, może narzekam, ale muszę się w końcu wygadać. Niestety faceci nie wszystko potrafią zrozumieć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majtki - nie pamiętam, 4 albo 5 par, wielorazowe, siateczkowe. Podkładów mam 30, całe opakowanie z Hartmanna. Cytat:
Słyszałam o tym i byłam przerażona. Zastanawiałam się nawet, czy którejś z Was to nie dotknęło. Jak się teraz cieszę, że gazu w domu nie mam... Cytat:
Też bym wolała z napisami, ale na HP to ja do kina bym i tak nie poszła. ![]() Zauważyłam nowy avek. Podobne to tych ślubnych Carrie z Sex and the City. Śliczne są. Edit. Mi zostało 47 dni do porodu. Jak ja się denerwuję tą jutrzejszą wizytą. ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-01 o 13:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
Witam po przymusowej przerwie
![]() Wera jestes jak najbardziej normalna, tez nie chcialabym uzywanych butelek, chocby nie wiem jak super wygladaly, ani materaca, ani nawet bielizny (body) dla dziecka, chyba ze po moich wlasnych dzieciach,albo kuzynce (ale to tylko w przypadku body). Ja malej wszystko nowe kupuje, a to moje trzecie bobo jest ![]() U nas zima na calego, wyrabalam sie w poniedzialek na chodniku, ale nie mocno na szczescie, bo oparlam sie na kolanie, a kolano nie sine ![]() ![]() Straszy mnie ostatnio jakimis dziwnymi kopniakami, nie sa bolesne, ale zawsze z zaskoczenia, w okolicach pepka, i takie jakby twarde, tak jakby bezposrednio w skore uderzala, bez macicy itd ![]() Zanim ona sie urodzi, to ja na zawal zejde, no ale jeszcze 10 tygodni, gora 11, jak jej sie w brzuszku spodoba, i bedzie po tej stronie ![]() Ja poki co 30 tydzien, czuje sie super, absolutnie nie moge narzekac, robie co chce, zalatwiam co chce, a jak mam lenia to odpoczywam po prostu i jest ok ![]() Jestem ciekawa ile moja mala wazy, ale musze jeszcze 2 tygodnie z ta ciekawoscia do wizyty wytrzymac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Agrafka juz miała cesarkę????Jestem w szoku , czemu tak szybko??Może jak doczytam zaległości do końca to sie dowiem... Agrafko dużo sił dla maluszków..przykro mi, ze Adrianek..nie miał tyle sił:-(3maj się cieplutko.
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy jak wstaję do wc, to nie mogę potem usnąć, jak tż wstaje też, a potem śpię do 11 prawie. ![]() na razie staram się nie myśleć o styczniu, bo się boje, ale się nie da, ciężko mi się chodzi, jak coś robię i muszę się schylać- to zaraz do toalety biegiem. plecy mnie bolą, a tż to już pewnie nie może o tym słuchać za tydzień wizyta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
tak to często jest jak ciąża mnoga:-( Bliźniacza, to tam niedługo przed się rozwiązuje, ale te 3+ znacznie szybciej i niestety często taki finał
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
dziewczyny do szpitala 3 koszule wystarczą czy jeszcze jedną dokupić? bo jutro musze tą jedną z all zamówić. (ale nie wiem czy zółtą czy amarantową..?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
BAN stały
|
Zdecydowanie najgorsze jest to wkładanie stópek pod żebra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
ty rodzisz zwyczajnie;-) Czyli 3 doby? Wez jedną mało urodziwą, ewentualnie tanią do porodu bo pewnie i tak ją wywalisz, +2 na zmianę. Powinny wystarczyć
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- mojego rzadko kiedy nie czuję, a wczoraj tak się wypięła, że myślałam, że to stawianie się, ale jak zobaczyłam, że brzuch jest z jednej strony trójkątny to już wiedziałam...
![]() |
#4486 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam jedną krótką, czarną na ramiączkach do porodu i trzy na potem (czwarta awaryjna, ale to taka po prostu na ramiączkach, nierozpinana) U mnie w szpitalu po sn często (jeśli nie ma powikłań) wypuszczają już w drugiej dobie po porodzie. Wtedy wystarczą góra dwie (na zapas), ale ja ciągle nie wiem co z moim porodem. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
P.S. Buty w obecnym awatarku cudowne - szkoda że ja jakoś nie umiem w takich wysokich sandałkach chodzić (jak wysokie to dla mnie muszą być pełne...) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-01 o 13:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę T-shirt do porodu (co z tego wyniknie to się zobaczy) i 3 koszule (wszystkie do karmienia).
![]() Edit: Muron, to wszystko Blahnik jest? Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-01 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
BAN stały
|
Ja biorę tę jedną zapasową koszulę jeszcze, bo zawsze coś się może przydarzyć i koszulka się poplami. Wtedy wolę wiedziec że jedną mam na w razie "W"
![]() Poza tym obecnie te wszystkie koszule to są jedyne dobre na mnie rzeczy do spania, więc korzystam i w nich śpię póki co ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-01 o 13:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
ja biorę 2 + jakąś koszulkę do porodu
zauważyłam ostatnio "wyciek" z piersi, mały i tylko z jednej. to już??? i bardzo często jak wstaję, to mam taki jakby osad na sutkach ![]() ![]() to też siara? |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
taaaak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() mysiopez jak nie spisz w koszulach no to gorzej... Ja koszule lubię (byle krótkie) więc nie tracę nic. Aha, w Tesco sa teraz promocje i ja te dwie na ramiaczkach kupiłam za 21zł za obie razem. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-01 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Rozeznanie
|
Ja z koszul mam 3, jedną, w której będę rodzić i dwie takie naprawdę bardzo ładne na juz "po", w których karmić będę. Myślę, że starczy, tym bardziej, że na liście od położnej jest wpisana tylko jedna koszula z głęboko rozpinanym przodem.
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
Z tego wszystkiego zapomniałam Wam opowiedzieć o mojej wizycie u lekarza w poniedziałek.
Usg było takie "szybkie", żeby tylko serduszko zobaczyć czy wszystko ok, Jest dobrze i potwierdzona córeczka ![]() ![]() Ale moje cisnienie lekko podwyższone, nadal muszę mierzyć i zapisywać. Nadal mam leżec...kurde od 18 listopada do 29 listopada (od wizyty do wizyty) przytyłam 2,5 kg to chyba bardzo dużo jak na niecałe 2 tygodnie..co sie k****dzieje...ta woda chyba strasznie sie zbiera coraz mniej sikam..często ale po mało..jak tak dalej pójdzie to przy porodzie bede miala 30 kg na plusie.. ![]() ![]() ![]() ![]() Popytalam jeszcze ginke o wszystko co chciałam wiedziec i m.in ten ból pachwin jest normalny nie ma co panikować. szczególowe badania dzidzi z usg bedzie 20 grudnia...jak dovrze pojdzie pojdzimy razem z mezem jak dostanie wolne. A przyszły butelki tomme tippe...sa super, aczkolwiek średnio ładne takie grubaski ale praktyczne i antykolkowe.oby tylko były skuteczne..ale zestaw super opłaca się..2x150 ml butelki, 2x 260 ml , kubek nie kapek, smoczki do butelek zapasowe i jeszcze smoczek supokajajcy (ortopedyczny). Doszły tez juz moje spodenki na świeta...czarne na kant i idealnie dobre na mnie...czekam tylko na tuniczke jeszcze. W piatek urzadziłam sobie w domku salonik fryzjrsko-kosmetyczny, przyjaciólka farbneła mi włoski szmponem koloryzujacym bez amoniaku, ja sobie podciełam grzywke, zrobiłam henne ijakoś mi epiej ze soba ![]() Co do otrzymywania uzywanych rzeczy. Sa jakies granice. Ja dostałam ciuszki, po córeczce znajomych w bardzo dobrym stanie, te gorsze odłoże, łóżeczko i materac mam po siostrze mojej wiec bron boze nic obrzydliwego , odświeżyłam je troche...od znajomych mam jeszcze lezaczek i wanienke...lezaczek ok skorzystam a wanienke zobacze moze kupie nowa,,ale nie brzydze sie używać ich.Dostałam tez od tej koleżanki laktator ale nie uzywała go więc jest nowy. A butelek, smoczków, pieluszek itp. jakos nie chciałabym uzywanych to rzeczy zbyt osobiste i uzywanie po kims wydaje mi sie niehigieniczne. A co do tych rzeczy co dostalismy..tez chciałam miec wszystko nowe dla córeczki...i dalibyśmy rade finansowow ale stwierdzilismy ze wazniejsze dla nas jest to bym mogla z nasza coreczka jak najdłużej zostać w domu, więc musimy odłożyc pieniażki by dołożyc do mojego zasiłku byśmy dali rade ...takze chcemy jak najwiecej kaski oszczedzic..kupimy tylko kilka nowych ciuszków, wozek bedzie nowy, posciel do łóżeczka, pieluszki, kosmetyki, smoczki, nizyczki, aspiratot itp i tyle. Pozdrawiam, ciesze sie , że wizaz juz jest..brakowało mi Was...miłej środy. AAAA zaczęłyśmy dzis 29 tydzień ciąży!!!! ![]() ![]()
#4496 | |
Rozeznanie
|
witam sie i ja po przymusowej przerwie..
Cytat:
![]() to moze ze mna nie jest tak zle, a tak bardzo sie stresuje.. ![]() co do koszul to ja jeszcze nie mam ani jednej ale kupie 2 myśle ze tyle wystarczy, ewentualnie mi ktos jeszcze dokupi jak zajdzie taka potrzeba.. madelinem ja tez mam siare.. tylko ze u mnie tego dosc duzo jest.. szczególnie jak sie schyle.. wkładki potrzebne.. ![]() u nas dzis strasznie wieje.. do tego -10 a przy tym wietrze czuje sie jakby było powyżej -20.. jutro mam wizyte u hematologa.. ma dac rozpiske dla ginekologa co i jak z porodem.. no i płytki mam przy okazji miec robione.. mam nadzieje ze nie spadły.. ![]()
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
s_a_j, bo z tego co wiem, to w szpitalu udostępniają koszule na czas rodzenia i po i podobno są całkiem, całkiem...na początek, żeby nie ubrudzic swoich, można skorzystac....ja biorę ze sobą: jedną do rodzenia + 3 do karmienia na później, ale nie wykluczam, że skorzystam ze szpitalnych, jak będą ok...tak samo jest z ubrankami dla maluszka - swoje tylko na wyjście...w Soli jak byłam na ginekologicznym w styczniu, to nosiłam tylko swoje piżamki, tylko na zabieg wzięłam ich, bo mieli okropne
![]() Jeju - zaraz czeka mnie prasowanie!!! Pierwsza tura ubranek do 3 miesiąca...Masakra! Ile ja ich mam!!!
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
ja zobacze te szpitalne - jak beda ok to nie zawaham sie ich uzywac bo szkoda mi brudzic swoich
![]() kurde, prasowalam kilka par spodenek mase czasu.... zachcialo mi sie jeansy dla malego kupowac z jakimis zakladkami, kieszonkami dziwnymi - i wez tu czlowieku prasuj to potem
#4499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm jak są całkiem całkiem to może skorzystam, szkoda swoich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
a ja mam w sumie 2, dokupię jeszcze jedną i git
![]() niech skończy się ta pogoda!!!!!!! ćmi mi w głowie, do tego uczucie jakbym miała dostać @ i nie wiem czy się martwić tym czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.