|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() A co do rzeczy do szpitala, to w weekend wymęczyłam przyjaciółkę, która rodziła w sierpniu, zrobiłam z nią listę tego, co trzeba/warto/nie ma sensu brać na porodówkę Toruńską, także jestem spokojna, wiem, czego jeszcze mi brakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Ha ha ha dziewczyny z tego wszystkie wczoraj czy może przedwczoraj miałam sen o Was ahahahaha
Słuchajcie śniła mi się Kma (chyba z racji tego, że mieszkamy w jednym mieście), chociaż cała akcja rozgrywała się w Nowej Soli - mieście przy Zielonej Górze. Kma w moim śnie byłaś bardzo ładna i miałaś rozpuszczone dlugie włosy i siedziałyśmy na ławce na Konstytucji (nie wiem czy znasz NS) i śledził nas Twój były facet jakiś hahahaha no nie wytrzymam No i musiałyśmy przed nim uciekać, gdzieś się chować I teraz uwaga, dołączyła do nas Anka bzzz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek wklejam linka, u którego kupiłam min. wanienkę http://allegro.pl/item1328121322.html
rozumiem Cię, mój mąż ma to samo, posiał słuchawki do telefonu i jak na złość zgubił je, bo nie pamięta gdzie włożył. ![]() Ja to w poniedziałek byłam na drinku glukozowym (zjadliwy, za jednym zamachem) ale zdziwiło mnie jak śmiesznie to badanie wykonywali (już kiedyś to przechodziłam, więc zdaje mi się, że cosik musiało być nieprawidłowo). Otóż: weszłam do gabinetu pobierania (zwykłe krzesło na środku i pani pielęgniarka jak za czasów komuny ![]() ![]() Wróciłam do domu (i tak mi się zdaje, że znowu dziecko się przekręciło na chwilkę) i zaczyna się jazda: ból pachwin, krocza, nogi lewej, nie mogłam znaleźć miejsca, do tego uczucie jakbym miała zaraz dostać @. MASAKRA. Na szczęście przeszło mi po nocy, ale co przecierpiałam to moje. I tu chciałam wejść do Was na forum poradzić się co zrobić w tej sytuacji i lipa, bo nie działa. ![]() Na szczęście wczoraj dostałam przelew z ZUS-u i tym sposobem mogłam sobie wynagrodzić zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
saj hehe, fajnie to zabrzmiało "KMa w moim śnie byłaś bardzo ładna" ale myślę, że Kma się nie obrazi na Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że wizaż w końcu działa.
![]() Bardzo mi przykro natomiast z powodu Agrafki... Ciekawe dlaczego tak rzadko się u nas udzielała. Jutro mam wizytę i po raz pierwszy się nie cieszę. Zawsze jakoś tak - mimo stresu - cieszyłam się, że posłucham bicia serduszka dziecka, że się dowiem, czy ze mną wszystko ok. Jutra się autentycznie boję. Jeszcze idą Święta, chciałabym kupić sobie i maluchowi wyprawkę do końca, jakoś mieszkanie przyozdobić, kupić prezenty, ale z kasą licho. A może wszystko wyolbrzymiam? Są ludzie, którzy ledwo wiążą koniec z końcem, a jakoś dają radę i nie stwarzają sobie problemów. Ale jutrzejsza wizyta 150 zł:/ Buziaki dla Was i Waszych maleństw! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Rozeznanie
|
No i jeszcze z żalu i ze złości, że nie ma dostępu do wizażu wczoraj caly dzień robiłam kopytka, ciasto, rolowanie, nacinanie, gotowanie i tak w kółko, teraz muszę to poupychać do zamrażarki.
Za to dziś obiad sobie daruję, najwyżej odsmażę nie zamrożone jeszcze kopytka i do tego jakąś surówę. A jutro robię sernik na spodzie piernikowym, pierwszy raz ten przepis uzyję, więc sama jestem ciekawa, co wyjdzie ![]()
![]() |
#4447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Witam,
Agrafka, bardzo mi przykro ![]() bez wizażu jak bez ręki, nie miałam co robić. weekend w szkole, miałam seminarium i pracę będę pisała z finansów, muszę tylko temat wymyślić ![]() za oknem słońce, ale -12 stopni, brrrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dwa dni z domu nie wychodziłam, a tu wizżu nie było....Koszmarnie się czułam. LUTOWE ostatni miesiąc zapowiada się kaszaniasto, róbcie teraz co macie zaplanowane. W niedzielę prawie oddychać nie mogłam, sądzę, że młoda zmieniła położenie z miednicowego na głową w dół. Dla nas to przy cc bez różnicy. W nocy wyłam z bólu bo oddychałam jak mops, bolał cały kręgosłup i pachwiny. Dziś już lepiej. A i jeszcze megazparcia i od tego po każdym jedzeniu czuję się źle. Nie pomogły żadne naturalne metody. Na dodatek podjechałam do okulistki w największy śnieg, a zas... zamek centralny się popsuł i miałam otwarte de facto auto! Potem gościu ściął zakręt i stuknął mnie, na szczeście prędkość prawie zerowa i puknął w czarny plastik, zwyzywałam go, że zaraz urodzę, że jak jest taka pogoda to się jedzie brzegiem a nie bierze zakręt po środku. Na koniec zabuksowałam pod górę. Potem wzięłam nospę profilaktycznie żeby nie urodzić. I postanowiłam nie jeździć dalej niż 5 km;-) Bo w aucie i tak bezpieczniej niż nogami, na tym śliskim. Zresztą dziś na osiedlową pocztę dojść nie mogłam, i tż mnie wlókł. Musiał wziąc wolne żeby zawieźć auto do mechaniora, bo ja nie będę po tym mrozie. Uffff. To zły weekend i poniedziałek był.
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() Tak na szybko tylko bo chcę najpierw nadrobić zaległości w czytaniu. Znów wylądowałyśmy w zeszłym tyg w szpitalu z zagrożeniem wcześniejszym porodem buuu. Wszystko przez stres i remont zapewne. Na szczęście po badaniu okazało się że nie jest tak źle bo szyjka jeszcze trzyma i mała już duża więc nawet nie dostałam sterydów ani żadnych leków na podtrzymanie poza No-spa i w poniedziałek wypisali nas do domku z przykazem zaciskania nóżek przez najbliższe 2 tyg a później niech się dzieje co chce. Ale co się stresu najadłam to moje i do tego jeszcze to ktg 3 razy dziennie co też powodowało u mnie nie raz palpitacje niemalże. Lece nadrabiać więc odezwę się jak będę na bieżąco ![]()
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O jaaaaaa faktycznie nie zabrzmiało tak jak powinno ahahahaha Kma się nie gniewa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fuj te butelki.... Taki przykład: siostry bobas miał pleśniawki, jakiś grzybek w buzi. Pediatra kazał butelki wygotować kilkakrotnie, smoczki wymienić, zmienić garnek do parzenia. I jak tu cyckać po kimś??? Jak widzę na alle używane butelki...błe..... A nie jestem jakaś, że wszystko nowe: kupuję w lumpkach, bo jak ciuszek ładny nowy to wypiorę, ale butelki never ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Rudawe, trochę dłuższe niż do ramion, ze zniszczonymi końcówkami. ![]() Ciekawe, kiedy mi się coś przyśni. ![]() A faceci nas nie zrozumieją nigdy, zwłaszcza w tym stanie. Mój np. tej nocy rozbił szklankę. Popijał leki wieczorem i ją odłożył, widocznie za bardzo z brzegu, a że on macha rękami jak śpi ![]() ![]() Cytat:
Mój TŻ odśnieża. ![]() Ja w sobotę byłam u okulisty, mam zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury. ![]() N ie było wizażu, teraz nie idzie nadrobić, tak wszystkie stukamy... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZISIAJ ZACZYNAM 29 tc. ![]() ![]() saj sen porażający ![]() muron bidulko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
Ja dziś mam zły dzień.. Maz musi do pracy i nie może isc ze mną do SR iść!
Na dodatek dowiedział się, że może dostać 2 tyg opieki nad żoną - potrzebne L4, ale nikt nam nie chce wystawić! i w pon nie mogłam dostać butów. Jedyne w które weszłam do mukluki! a to kompletnie nie mój styl. się dziś z wrażenia rozpłakałam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- pytanie za 100 pkt. ile kupiłyście majtek jednorazowych (chodzi mi o te siateczkowe) i podkładów poporodowych? mysiopez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, na drogach ślisko strasznie, także uważajcie na siebie dziewuszki! My wczoraj z mężem bączka zakręciliśmy na parkingu przed sklepem, masakra!!
Muron - dobrze prawisz, Ty już masz bliżej, jak dalej na porodówkę, także oszczędzaj siły i nie jeździj za daleko autkiem! Kurczę, u mnie znowu pada śnieg ![]() lilijko - majtki kupiłam w paczce 7 sztuk, myślę, ze styka. A podkłady poporodowe to chodzi Tobie o te duże podpaski? Mam 10, ale sądzę, ze dokupię jeszcze drugie tyle. A jeśli chodzi Tobie o podkłady na łóżko w szpitalu, to ja nie mam wcale, bo u nas tego mają dostatek. A jeszcze co do tych używanych rzeczy - no ja też jestem zdania, że łóżeczko, czy wózek okej, ale już materac, pościel, ręczniczki, butelki czy w ogóle rzeczy dla Maluszka tego typu powinny być nowe... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-01 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie mało pada, tylko duży mróz jest, jak patrze w tv i widzę co się dzieje na południu, to nawet cieszę się, że tu nie jest tak źle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosiaczek nie przejmuj się, ja co chwila mam tak że chowam coś a potem szukam - ostatnio aż TŻ oskarżyłam że mi gdzies coś schował ![]() Jednak już zdarzyło się tak że dotąd nie znalazłam swoich niektórych ubrań...ale to ze względu na to że mam niektóre podobne ciuchy (ona tak twierdzi) ze szwagierką która jak wpadnie raz na jakiś czas to coś zmyli...weźmie ![]() Madzia ale fajnie ![]() ![]() nawet nie mów, odświeżałam co 30min wizaż z myślą że już koniec napraw ![]() S_A_J u nas też jest tak że połozna wychodzi z założenia że każda z nas MUSI karmić piersią na początku i ... już, ja chcę...ale są takie kobiety które nie chcą - więc współczuję tego "nacisku" Poszłam na do lekarza, położna mnie zrypała ![]() ![]() ![]() szyjka jest ok, mały wariuje, serduszko bije pięknie ![]() SR mam jutro ![]() ![]() ostatnio mi kazał wziąć notesik i notować ![]() Achaia oszczędzaj się duuuużo! ![]()
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MARIKA pewnie jest zajęta, ale też ma pogodę............ ![]() nie przejmuj się tymi kilogramami nadprogramowymi, ja tyję 1,5 kg na 3 tyg i endokrynolog stwierdził, że za dużo, położna i lekarz, że jest dobrze, najważniejsze, że tak mam regularnie, a nie jakieś skoki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy słyszalyście, co wczoraj w Zielonej Górze się działo. Na dwóch osiedlach doszło do wybuchów gazówek, jedna ofiara śmiertelna, którą wybuch wrzucił do szybu po windzie. Ewakuowano ponad 6 tysięcy ludzi. W jednym bloku wyrwało część ściany. Wczoraj policja, straż pożarna miały kupę roboty, mąz miał po 17stej alarm i wrócił dopiero o 10... Cytat:
![]() Ja to cały dzień marudziłam mężowi : "zrób mi wizaż, no zrób coś z nim" ![]() Co do tycia, ja miałam jeden taki miesiąc, hmmm, chyba w szóstym, że w miesiąc chyba z 3,5 przytyłam, ale nikt mi nic nie mówil, uznałam, że tak ma być, na badaniu okazalo się, że mały podwoił też swoją wagę, więc po prostu mieliśmy taki intensywniejszy okres. Teraz to tak po niecałym kg na miesiąc idzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ale się stęskniłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() s_a_j, nie mieszkasz czasem w okolicach Śląskiego, Pomorskiego, Raculki?? Wczoraj pod wieczór jechaliśmy do gina po zwolnienie (wreszcie na L4) i co chwilę mijaliśmy jakąś straż, karetkę,..., włączyliśmy radio i się dowiedzieliśmy o co chodzi, ale jakbyśmy wujechali z pół godziny później, to już do gina bym nie dojechała, bo zamknęli tą częśc ZG. Trochę potem miałam panikę i kazałam Tżtowi zakręcic gaz, i nie pozwoliłam herbaty zrobic - w mikrofali podgrzewaliśmy wodę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
słyszałam o ZG i aż mnie ciarki po plecach przelatywały.
Dziewczyny dopiero dzisiaj zapaliłam w piecu, bo też mieliśmy małą awarię i kurczaczki spałam dzisiaj w piżamie, grubych skarpetach, w koszuli flanelowej, dwa koce kołdra i tak do rana, mąż przyszedł z nocki i mnie dogrzał tak, że musiałam się ciut porozbierać. Teraz nie umiem dogrzać mieszkania, masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Zaczynam mniej się bać- bo tak mi ta ciąża dopieka.... Na szczęście umiem po śliskim jeździć i wychodzić z poślizgów, bo te 10 lat temu to 2 zimy przejeździłam seicento na tzw. uniwersalnych oponach. CZyli nie dość, że w takim autku małe i wąskie, to jeszcze kijowe;-), Teraz mam 3 razy szersze;-) Ale nerwy i jeszcze skurczy dostanę, 9 do lekarza to myślę , że dowiem się co i jak ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-01 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
noworodkowy nowy, przeszklone bloki
![]() |
#4469 | ||
Rozeznanie
|
to tak jak ja... strasznie mi was brakowało
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A swoją drogą bardzo żałowałam że nie wymieniłam się numerem gg z Wami... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
już podaję linka:
http://allegro.pl/materac-do-lozeczk...336869734.html nieważne ile zamawiasz płacisz za kuriera 15/20 zł UWAGA< bo któraś prosiła Huggies w pudełku do torby http://allegro.pl/huggies-poreczne-p...347165721.html 7
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-01 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.