|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cudnie!
![]() ![]() Cytat:
![]() Grzesiu.I tak jest do dziś,choć niektórzy teraz widzą coś tam z taty. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23562278] A tam jeszcze zabawek nie oglądałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jakiś miesiąc temu okna wymieniał... Ciekawe co mu jeszcze zostanie do wymiany...? ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2357076 8] w ogóle mam wrażenie, że panowie to jakiś inny gatunek. szkoda że nie można tego ot tak wymienić jak samochodu, albo co... psuje się, nie spełnia oczekiwań, to won... oddam małża w dobre ręce... trochę gburowaty ostatnio, wiecznie zmęczony, ale kupuje ładne kwiatki przeprosinowe i zna się na winach, od biedy obiad ugotuje. chce któraś? ![]() ![]() Ja też mojego mogę oddać(ale tylko na chwilę ![]() Przez to dostało się mojemu bratu,który akurat zadzwonił.Nawarczałam na niego bez powodu.I usłyszałam"wyluzuj siostra".Ehe,gdybym wyluzowała jak mój mąż,to po mieszkaniu biegały by karaluchy! A u nas powtórka z przed 2 tygodni,czyli idzie następny ząb!A z tym MEGA MARUD i tylko rączki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Idę spać, bo znowu ciężka noc mnie czeka. Chyba znowu wezmę małą do naszego łóżka. Górę bierze moje wygodnictwo, nie chce mi się co chwila do niej wstawać
![]() ![]() Spokojnej nocy ![]()
#2343 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23573715]Puzzle, puzzle
![]() [/QUOTE] Ja tez kupiłam puzzle ze względu na nauczenie się pełzania itd.Wcześniej Bruno leżał na śpiworze rozłożonym na podłodze. Zauważyłam, że jak nie może dosięgnąć zabawki,to bierze spiwór w łapki i tym sposobem sobie je podsuwa,przyciąga do siebie.Teraz leży na puzzlach i już nie ma tak łatwo. ![]() Narazie nie "zmusiło" go to do pełzania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
u nas też chyba skok,bo maruda od przynajmniej tygodnia
![]() trudno ją zająć czymkolwiek na dłużej,masakra na szczęście trochę śpi w dzień,więc przez okno jeszcze jej nie wyrzucę ![]() przeważnie ma 2 drzemki dłuższe( 2godzinne) (ale wczoraj znowu mi pokazała,ze niczego nie powinnam być juz pewna,bo nie spała od 12.30-19 ![]() nasz dzień wygląda mniej/więcej tak: 7 wstajemy 9 cyc 10-12 drzemka 12 obiadek 190g 15 cyc 15-17drzemka 17 sinlac pełna butla ![]() 19kapiel 20 cyc/spanie nocki różnie 1-2pobudki,da się życ ![]() zasypia sama w swoim łóżeczku,zarówno w dzień jak i w nocy ![]() po takich wrzeszcząco-marudzących dniach to jak balsam dla duszy ![]() smoczki też zmieniliśmy na 4aventa,mimo,iż ja cycowa to Tośka chętnie z butli je kaszkę i pije herbatkę,jeśli odczuwa taką potzrebę ![]() Djerba-dawaj większą fotę awatarkową,Shadee jest przecudna! ![]() Szaja-ale odwaliło Twemu szanownemu ![]() ale mój też do wymiany to już nic nie mówię... Silpe-dajesz czadu z tym odśnieżaniem ![]() Kropka-moja funfela poleca skarpety góralskie-z owczy wełny ![]() przepraszam,że tak wyrywkowo,ale jak zwykle nie nadążam siedzę z dwójeczką w domu więc hardkora mam aaaa... właśnie Lea-zdrówka dla Tymka! oskrzelowe sprawy też właśnie przerabiamy ![]() (ja w ramach urozmaicenia byłam w szpitalu z Zu-która miała szyty język ![]() a Maksiu boski! ![]() ![]() chyba wiecej już z siebie nie wykrzesam ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-12-04 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.00 pobutka-cyc, 9.00 cyc, 10.30 spanie 11.30 owocek, 12.30-13.00 cyc, ok 15.00 1/2 słoiczka, 15.30 spanie 17.00 pobutka+cyc, 19.00 cyc 21.00 kaszka+spanie. Cytat:
Postępuje tak jak jego ojciec zapewne.Taka mentalność. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a cóż Zu zrobiła z języczkiem?? ![]() ja nie moge, jaka ona ŚLICZNA!!!! ![]() ![]() ![]() ja chce wiecej!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() nie mam sily cytowac, ale naczytalam sie o wszystkim co napisalyscie, Djerba, Malenka jest po prostu cudna ![]() ![]() a co Wy dzis tak chetnie małżów oddajecie ![]() ![]() Margo, Ewcia jak zwykle super syrenka ![]() Silpe, kobieto, medal dostaniesz za to odsniezanie ![]() witam wszystkie mamusie, ktore sie odezwaly po przerwie ![]() Darianko, odnosnie zdjec Bianki, to na nich jest Wit nie Bianka/Blanka ![]() -------------------------------------- My dzis fajniutki dzionek, Maly pogodny, wyglupial sie pol dnia, dupke zaczyna podnosic a my radoche mamy ![]() ![]() robie karpatke, jutro znajomi na kawe wpadaja, ktoras ma ochote na kawaleczek? ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
|
justin - jaaaaaaaa...ja ostatnio za dużo wcinam słodkiego, ale na mały kawałeczek się skuszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Wtajemniczenie
|
500g mielonego miesa z indyka
1 jajko 2 lyzki kaszy mannej 1 cebula sól, czosnek, pieprz mielony 1 srednia marchew Farsz : pieczarki lub inne grzyby - 400g 2 lyzki majonezu 100gser zolty 1 nieduza cebula Do mielonego miesa wbijamy jajko,dodajemy kasze manne,starta marchew,drobno pokrojona cebule,sol pieprz..Mieszamy.Rece pocieramy olejem,robimy okragle kotlety,robimy wglebienia(jak na kartacze),ukladamy na wysmarowanej formie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika200stopni na30 min,az ladnie sie zarumienia. FARSZ: grzyby krojmy drobno.Rozpuszczamy maslo,podsmazamy cebule,dodajemy grzyby,sol,pieprz .Wypieczone koszyki wyjmujemy z piekarnika.Do wglebienia wkladamy po pol lyzeczki majonezu,na to grzyby,a na wierzch starty ser.Wsuwamy jeszcze na 5min,aby ser sie rozposcil. Do tego pieczone ziemniaki i ulubiona surowka. A proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() alez to musi byc smaczne, mniam mniam - za taki przepis oddaje pol blachy ![]() ![]() poki co spac uciekam, bo padam na twarz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba u każdej z nas by się nie mała lista znalazła. ![]() Mój dziś mnie zgrzał o 5 rano na przykład. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Szaja - kładłaś już puzzle na panele? Trzymają się? ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Ale ja nie jestem w stanie wstawać po 20 razy i rano funkcjonować. Chodzę jak zombie. ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ale fajna pyza. ![]() Rany, co Ty zrobisz z tymi włosami mamuśka? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
dobra, nadrobiłam i mam chwilę, bo mi się dzieć dziwnie poprzestawiał i jeszcze śpi
![]() małżona swego nie oddam - chyba jako jedyna ![]() Darianna, Djerba - ślicznotki macie ![]() chłopaki z wątku też niczego sobie ![]() Velluto - pytałaś cycowe o picie z butli. Ewcia nie umie i ja szczerze mówiąc nie próbowałam jej uczyć. zamierzam ją nauczyć z niekapka lada moment, żeby spokojnie beze mnie w domu ktoś jej w razie czego dał moje mleko. u nas karmienia wypadają co 3h, jak dobrze pośpi, to i co 4. słoiczka dostaje na razie pół i popija cycem, choć widzę, że jej to nie służy, bo ulewa mi później. będę ją odzwyczajać i zwiększać ilość obiadku. 2 dni temu spróbowała jabłuszka po raz pierwszy. żałuję, że nie nagrywałam, bo pękałyśmy z mamą ze śmiechu. niby otwierała buźkę chętnie, ale wykrzywiało ją na maxa, nagadała się jeszcze do tego i napluła. widok bezcenny ![]() wczoraj na basenie Ewcia pokazała, że nie lubi pozycji na pleckach i wszystkie tego typu ćwiczenia przepłakała. pozostałe super. myślę, że to wynika z faktu, że ona teraz generalnie nie lubi być na plecach, skoro wie, że siadanie jest fajne. mam nadzieję, że jej to minie, a w każdym razie nie zrażamy się. Kropka - są już zapisy na luty.... chyba się nałykała basenowej wody wczoraj, bo brzuszek bolał, dużo ulewała. bałam się, jaka nocka będzie, a tu niespodzianka. pierwsza pobudka po 4h, czyli po północy. a następna dopiero o 5.20. ![]() ![]() przegapiłam wczoraj aukcję ze śpiworkiem, na którym mi zależało. ten, który jesienią kupiłam jest na 68 i widzę, że robi się za ciasny. jak rozprostuje nózki to jej niewygodnie, a poza tym wydaje mi się za mało ciepły. muszę szukać innego. zaraz lecę przejrzeć aukcje, póki dzieć i małż śpią i mam czas dla siebie. jutro jadę z Ewcią do siebie do pracy, posadzić ją Mikołajowi na kolanach i pstryknąć kilka fotek ![]() do nas Mikołaj przyjdzie dziś (tzn. damy dziś Ewci szczeniaczka), bo jutro małż ma dyżur dzienny. ale za to mają wpaść moi rodzice i chrzestna Ewci. what??? jak to? co się stało?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Nocka znośna, mała spała z nami ![]() ![]() Ja Luizie kładę na puzzlach zabawki i ona sama do nich dociera. mówię jej żeby kombinowała ![]() Od paru dni coraz częściej głośno się śmieje ![]() ![]() margo, jestem druga, która małżona nie odda ![]() Dzień u nas zwykle wygląda tak: 8 - pobudka 9 - drzemka i ew. trochę cycka 11- kaszka, po pół godz. cycek 13 -cycek i drzemka 14 -15 - obiadek- pół dużego słoiczka i cycek 15- 16- owoc, często jest 2 razy dziennie około 17 - cycek i drzemka 19 - cycek i spanie Drzemki trwają 3- 40 minut, ranna jest czasami godzinna.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-05 o 07:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - te zabezpieczenia na szafki, przeciw otwieraniu to są na jakieś konkretne uchwyty??
Ja mam w bardzo niskiej szafce apteczkę. Oczywiście miałam plan ją przenieść, ale nie teraz, gdy dziecko głównie leży. Niestety nie doceniłam własnego syna. ![]() Wyszłam po herbatkę dla niego, zrobiłam, wracam, a ten leży 2 metry dalej niż leżał, tuż przy szafce i rękę trzyma na uchwycie. I ciągnie. ![]() Tylko nie wiem czy takie uchwyty, jakby patyczek kwadratowy przyczepiony do drzwi, też się da zabezpieczyć jakoś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no,no to tak,jak ja...nie mam siły latac co 10 min do łózeczka,wiec mały w łóżku,ale co z tego.... ![]() ![]() ![]() no prześliczna jest poprostu ![]() ![]() ![]() ![]() dziś zapowiada się ładna pogoda,mam nadzieje ze uda mi się wytoczyc do parku bo wczoraj poszłam na zakupy i do rosmanna i taka lipa na maxa,ledwo jechałam tym wózkiem,kompletnie nie odsniezone i jeszcze jakies pagórki,koleiny udeptane,że jak mi tam kółko wpadło to koniec musiał mi ktos pomóc się wydostać ![]() i jeszcze wizyta u teściowej...oczywiscie tak jak przypuszczałam,nikt nie skonsultował sie w sprawie prezentu na swieta i jakies durnoty kupiła siostra tz....uwielbiam zbierac nieuzyteczne klamoty ![]()
![]() |
#2359 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny masakra
od 23 mała mi 5 rsazy wymiotowała, nie ma gorączki, biegunki, poza tym że trochę popłakuje (no boli ją od wymiotowania, brzuch miękki) to jest ok, teraz się w łóżeczku bawi. Podaję troszkę wody, 2h temu zjadła troszkę sinlacu na wodzie, ciut zwróciła, ale to już mam nadzieję w normalnym stylu, bo to raczej porządne beknięcie było... Jeśliby dalej wymiotowała, jak to powstrzymać? Dzwoniłam rzecz jasna do szpitala, ale lekarka nie powiedziała mi nic sensownego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | ||
Zakorzenienie
|
Szaja-różne wirusy teraz fruwają,może co załapała.Podobno lepiej jak zwymiotuje/wydali co w niej siedzi
![]() ![]() a może coś zjadła? dziękuję ![]() ![]() a Ty młodziutka i śliczniutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nieee,ja dostałam ze zwykłej wełny takie kolanówki wełniane z normalnej wełny a od niej w spadku te z prawdziwy owczy wełny ![]() gryzące i strasznie niemiłe IMO,ale faktycznie grzeją nieźle a zakładam tylko na spacery i na rajtki,młoda nie marudzi,więc chyba oki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Konto usunięte
|
No właśnie niczego nowego nie zjadła. Teraz kupa poszła lekko luźna, ale zaraz przyjdzie orsalit do mnie. W sumie póki temp. nie ma, mała jest pogodna, to nie pcham się do szpitala, bo tam najpierw też mi orsalitopodobne coś podadzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() Ja chętnie kawałeczek,poproszę. Cytat:
U nas znowu nocka do doopy. Poszła spać zaraz po 21.00 i spała do 24.00 a potem równo co 2 h pobutka i każda z płaczem.Próbowałam jej dać smoczka ale nie chce. Wydaje mi sie,że jak sie budzi to ma suche usta i może przez to sie tak czesto budzi.Okrywam ją tylko kołderką, śpi w bodziaku na długi rękaw i śpiochach. Czy to możliwe aby jej się nos zatykał na noc i oddychała ustami? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
szaja - podawaj młodej duzo płynów - herbatka rumiankowa np . pomoże na brzuszek i coś osłonowo bo sie dziewcze odwodni
buzka dla Agu ![]()
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Szaja, bidna Agatka. Koniecznie niech pije, nawet jesli nie chce jesc. Mam nadzieje, ze zaraz minal jej wymioty...
AnnLee, co sie stalo w jezyk ? Cytat:
![]() fajnie, my tez kupimy wczesniej w tym roku aby stala i czekala na nas jak wrocimy ze swiat z PL ![]() ale cudenko, no slicznosci kudlate ![]() ![]() --- Dziewczyny, dzisiaj Malvina oficjalnie zaczela raczkowc ![]() ![]()
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Szaja-daj znać czy ten Orsalit łyknie
![]() ![]() ![]() zapomniałam odpowiedzieć-Zu miała szyty język,ponieważ przewróciła się w p-lu i wbiła w niego zęby ![]() ja zaraz mam wizytację teściów-chyba nie muszę pisać jak się cieszę ![]() zwłaszcza,że małża niet dam radę ,dam radę, dam radę .... ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Araczki-gratulacje dla Malvi!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
szaja, ostrzegam, że orsalit jest obrzydliwy z trudnem sama go wypiłam, nie wiem jak rodzice zdołają wcisnąc to dzieciom... trzymam kciuki, aby wszystko się szybko wyklarowało.... buziaki i dużo zdrówka dla Agatki
![]() djerbia... Shadee jest przecudna!!! słyszysz o niej to chyba bez przerwy ![]() annLee, trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bidna mala, oj dobrze, ze juz po wszystkim.ale boli ja pewnie? Z tesciowa dasz rade ![]() ![]() Moja byla wczoraj. Wogole zauwazylam, ze na sile stara sie byc fajniejsza babcia niz ja mama ![]()
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23577458]Dziewczyny masakra od 23 mała mi 5 rsazy wymiotowała, nie ma gorączki, biegunki, poza tym że trochę popłakuje (no boli ją od wymiotowania, brzuch miękki) to jest ok, teraz się w łóżeczku bawi. Podaję troszkę wody, 2h temu zjadła troszkę sinlacu na wodzie, ciut zwróciła, ale to już mam nadzieję w normalnym stylu, bo to raczej porządne beknięcie było... Jeśliby dalej wymiotowała, jak to powstrzymać? Dzwoniłam rzecz jasna do szpitala, ale lekarka nie powiedziała mi nic sensownego ![]() O rany! ![]() Pić musi, nawet nie jedząc. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23577898]No właśnie niczego nowego nie zjadła. Teraz kupa poszła lekko luźna, ale zaraz przyjdzie orsalit do mnie. W sumie póki temp. nie ma, mała jest pogodna, to nie pcham się do szpitala, bo tam najpierw też mi orsalitopodobne coś podadzą...[/QUOTE]
Kurcze... nieciekawie, ale rzeczywiście nie ma co się pchać do szpitala, można jeszcze coś innego przynieść. Może jeszcze probiotyk włącz?Trzymam kciuki, żeby szybko minęło... U nas od trzech dni kupy nie było. Dałam wczoraj czopek, ale nic nie wyszło, pcha pcha,ale ta kupa jest bardzo twarda. Dużo poję koprem. Dałam dziś drugi czop, zobaczymy:/ a jeszcze mąż był w aptece po te czopki dziś ( 5 min od nas ) złapała go policja, jechał bez dokumentów:/ przyjechali z nim pod blok i na szczęscie tylko 50 zł i bez punktów... AnnLee... to miałaś przeżycie:| masakra... Zmykam gotować obiad, piękna pogoda u nas, mróz jak nie wiem co, ale piękne słońce, więc na chwilkę wyjdziemy. Miłej niedzieli ![]()
#2370 | ||||
Zadomowienie
|
śliczna laleczka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Szaja - biedna Agatka ![]() Cytat:
Gratulacje dla Malvinki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam się pochwalić, u nas kolejne efekty ząbkowania - mamy drugą dolną jedynkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.