|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Lea, dziękuję za info o soczkach, ale Laura wody nie tknie, niestety
echh może jakoś w nią wcisnę, ewentualnie herbetka hippa... dzięki dziewczyny PS. Dużo zdrówka dla Tymka!!!!! Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-12-03 o 22:06 |
|
|
|
#2282 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców.
Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? |
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347]
superancki jest Danio. i jajka ma świetne. ![]() jesli byłby to jednorazowy incydent, to bym sie wstrzymała z podaniem czegokolwiek. dziecko czasem zwymiotuje gdy mu jakaś flegma zalega gdzieś za noskiem, w gardełku... A... przy wymiotach czy biegunce to soczki chyba niewskazane... - tak mi coś się wydaje...U nas bez zmian, Tymek dostał już połowe przepisanych zastrzyków, a poprawy jakoś nie widać... no i wymioty chyba Tymkowi służą.. raz dziennie wymiotuje taka brzydka wydzieliną, flegmą... - przynajmniej jakoś się tego pozbywa czego odkaszleć nie potrafi.Poza tym popsułam nam sie pompka w centralnym... ![]() W cąłym domu mam 17 stopni, w sypialce- najzimniejszy pokój- raptem 15,... a w nocy, jak w piecu zgaśnie- 12 stopni.. Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, co by Tymkowi jeszcze na pluca nie zeszło. Jutro będzie nowa pompka. A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. [/QUOTE]Lea, dużo zdrówka dla Tymka Gratulacje za czworaczki - niedlugo bedzie zasuwal za Maksiem po calym domu ![]() My na czworaczkach juz od jakiegos czasu, z postępów - zaczynamy siadać - z czworakow, skosie na pupe i podparcie raczka pieknie to wyglada, a cieszy mnie tym bardziej ze od dawna walczymyu z niewlasciwym napieciem miesniowym Cwiczenia bobatha oprocz dobrej zabawy i uwielbienia dla rehabilitantki daja tez super rezultaty wrzucam kilka fotek obiecanych jeszcze przed awaria
|
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
oj, jak swietnie Mu juz to wychodzi, kochana podpowiedz jakie cwiczenia moge w domku robic z Maluchem zeby pomoc Mu z czworaczkami i wstepem do siadania?
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Lea, mocno sciskam Tymusia, jej zeby zastrzyki zaczely juz dzialac Maksiu to niezly agent, hehe
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#2285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wit wymiata , uroczy i radosny z niego dzieciak. co to znaczy?
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o, to dlatego nie bylo Cie caly dzien ![]() super, kombinezon swietny a szary komplet taki Mikolajowy ale siwy ![]() PIEKNA ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23554458]Młoda warczy: http://www.youtube.com/watch?v=MoR3-LA1ouc[/QUOTE] hehe, fajowe, ale te oczyska ogromne ma i fajne rajtki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23555964]Właśnie mąz zrobił mi awanturę o to, że piersią nie karmię. Mam dość. Po raz kolejny.[/QUOTE] [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347]U nas bez zmian, Tymek dostał już połowe przepisanych zastrzyków, a poprawy jakoś nie widać... no i wymioty chyba Tymkowi służą.. raz dziennie wymiotuje taka brzydka wydzieliną, flegmą... - przynajmniej jakoś się tego pozbywa czego odkaszleć nie potrafi.Poza tym popsułam nam sie pompka w centralnym... ![]() W cąłym domu mam 17 stopni, w sypialce- najzimniejszy pokój- raptem 15,... a w nocy, jak w piecu zgaśnie- 12 stopni.. Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, co by Tymkowi jeszcze na pluca nie zeszło. Jutro będzie nowa pompka. A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. [/QUOTE]Zdrowka dla Tymka I barwa za czworaki ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców. Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? Maksio jak zwykle wymiata Mikolaj od prezentow jest a nie tam mieszaja w glowach dzieciom ![]() Uwielbiam Twojego Wita ![]()
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców.
Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? ![]() ![]() Araczki prawde napisała, niech nie mieszaja w glowach dzieciom ![]() Duzo zdrówka dla Tymka Gratuluje czworaków ![]() Cytat:
![]() Silpe - Ty w Kielcach zdawałaś to prawo jazdy? Bratka - możesz jeszcze raz wrzucić zdjecia podusi? Wtedy ich nie zapisałam, a teraz po tej awarii nie da się ich juz otworzyć
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23558152]Siala -
Dzieci komu podrzucamy? [/QUOTE]Póki małe są to nie skumają najwyżej się je czymś zajmie.. matą czy klockami
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23555964]Właśnie mąz zrobił mi awanturę o to, że piersią nie karmię. Mam dość. Po raz kolejny.[/QUOTE]
Chłopy ,chłopy ![]() Cytat:
Kupiłam butelkę-niekapka z Aventu i na poczatku dawałam kaszkę z niekapka.Ciągła ale dużo ulewała to na jej oczach zmieniłam na smoczek i zajażyła,ze w butelka ta sama i zaczela ladnie jeść. Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców. Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? Super Cytat:
![]() Moja Ola jeszcze włózeczku biadoli.Nie może usnac bidaczka. |
||||
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeeej kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze? Bo ja o Was zawsze, ale niestety mam niestety mnóóóóóstwo przeróżnych dziwnych urzędowych i dzieciatych spraw, że jedyne co daję radę to wejść na wizaż i przeczytać kilka ostatnich stron z topicu ... za dużo piszecie Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni i dołączę ponownie
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 | ||||||
|
Rozeznanie
|
super grzebie i super te jajka
![]() w tesco, widziałam jeden u znajomych i bardzo mi się podobał Cytat:
juz się chyba z nim pożegnał, mam nadzieję, że uda mi się nauczyć go ponownie samemu zasypiać, zaczęłam tak jak pisały dziewczyny od zapisywaania sobie godzin jedzenia, drzemek itdCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale teraz to chyba nasze dzieciaczki weszły w skok 26 tyg (patrzę właśnie na wykres)[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347] U nas bez zmian, Tymek dostał już połowe przepisanych zastrzyków, a poprawy jakoś nie widać... Dziś byłam na kontroli, lekarz chciał mi skierowanie do szpitala wypisać, jakby przez weekend się pogorszyło, ale podziękowałam... szpital to ostateczność, w razie czego i bez skierowania nas przyjmą... ale mam jednak nadzieję, że te zastrzyki wreszcie pomogą... no i wymioty chyba Tymkowi służą.. raz dziennie wymiotuje taka brzydka wydzieliną, flegmą... - przynajmniej jakoś się tego pozbywa czego odkaszleć nie potrafi. Poza tym popsułam nam sie pompka w centralnym... W cąłym domu mam 17 stopni, w sypialce- najzimniejszy pokój- raptem 15,... a w nocy, jak w piecu zgaśnie- 12 stopni.. Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, co by Tymkowi jeszcze na pluca nie zeszło. Jutro będzie nowa pompka. A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. za zdróweczko Tymka i za czworakiCytat:
nie zacytowało mi wszystkiego: iza za trzymanie główki a teściową to szaja i siala tylko potem zdajcie relację czy warto zmieniać orientację ![]() a jeszce mi się przypomniało: mój też cycowy i jak był mamy to chętnie jadł z butli a teraz nie chce, taki odwrotnik się z niego robi, mówi się, że pierwsze 3 miesiące są najtrudniejsze a u nas właśnie na odwrót ![]() jak już wspomniałam u nas chyba ten skok ale żalić się już nie będę jutro wizytacja teściów a z optymistycznych wieści Wiktorek coraz chętniej leży na brzuszku i sięga sobie wtedy zabaweczki i się nimi bawi, no i robi się z niego mały smakosz bo na razie wszystko mu smakuje i warzywka i owocki a ja czekam już na święta i tą atmosferę
|
|
|
#2293 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krasnoludek mi rosnieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Twój Mąż Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców. Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? Boskiiiii jest
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2295 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wędzonka... aż mi ślinka cieknie![]() Cytat:
![]() Cytat:
dam znać jak się ten mei tai sprawdzaCytat:
piękna! Cytat:
Nie zacytowało mi wszystkiego... wszystkie zdjęcia piękne, i te na których Wy jesteście i te na których są dzieciaczki. Kropka, pytałaś o ubieranie do chusty... dziś byliśmy sporo za bielskiem u kuzynki i wyszliśmy na spacer, wzięłam ze sobą kurtkę, w której chodzilam w ciązy, kupiłam kiedyś na wyprzedażach w carry i małego zapięłam do środka, ale że normalnie chodzę w płaszczu, to teraz chusta odpada, bo nie umiem nosić takiego klocka w kombinezonie...:/ a Danio rzeczywiscie ksero taty! Miałam 6 stron czytania. Ale udało się Mało ostatnio jesteśmy w domku, ale małemu to służy. Lubi jeździć po znajomych i tam jakoś nigdy nie marudzi, pokazuje się z najlepszej strony i jak mówię, że normalnie to jest zupełnie inny, nie chcą wierzyc![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Lea, dużo zdrówka dla Tymka ![]() Velluto, w lidlu jest teraz seria kosmetyków suhada, jest też do twarzy BEZ PARABENÓW!
|
|
#2296 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23556688]Nie wiem, czy uwierzył, ale pretensje to i owszem. Tyle, że on ciągle ma pretensje, mam wrażenie, że ja mu tylko służę do krytykowania. W dup.ę z tym wszystkim, znajdę se jakąś fajną kobietę i przynajmniej sex może ciekawszy będzie, bo coś nowego.[/QUOTE]
Widzę, że chętnych masz dużo, to już się ze sobą nie wychylam. Cytat:
Może i ja się kiedyś doczekam... Na razie usłyszałam, że na modyfikowanym jest przez durną lekarkę. Ale zawsze może zmienić zdanie. Ja dziś muszę do sklepu, to założę nosidło pod kurtkę, nóżki będą pod jej połami. Zobaczymy czy tak będzie lepiej... i czy mnie nie będzie zimno. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347] superancki jest Danio. i jajka ma świetne. ![]() [/QUOTE] Fajnie to będzie wyglądało, jak fotki przejdą kiedyś do archiwum i zostanie sam tekst. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347] A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. [/QUOTE]![]() Danio staje na czworaki i się kiwa. Tak śmiesznie, przód, tył, przód, tył, jak patyczak. A potem opada w dół. ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców. Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Ale super!!! ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23555964]Właśnie mąz zrobił mi awanturę o to, że piersią nie karmię. Mam dość. Po raz kolejny.[/QUOTE]
ej byłam aż tyle mi to nie zajeło - przy nastepnym odśnieżaniu uwiąże sobie na plecach wiadro z piachem i bede jeszcze za piaskarke robic ![]() Nie - w Tarnobrzegu - było bliżej..
|
#2298 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajna z Was para A Danielek ma coś w oczkach i taki mundry wyraz twarzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super foteczka Pociąg z dźwiękami i światełkami z Carrefoura ( jest w ofercie ).
|
|
#2299 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347]
U nas bez zmian, Tymek dostał już połowe przepisanych zastrzyków, a poprawy jakoś nie widać... no i wymioty chyba Tymkowi służą.. raz dziennie wymiotuje taka brzydka wydzieliną, flegmą... - przynajmniej jakoś się tego pozbywa czego odkaszleć nie potrafi.Poza tym popsułam nam sie pompka w centralnym... ![]() W cąłym domu mam 17 stopni, w sypialce- najzimniejszy pokój- raptem 15,... a w nocy, jak w piecu zgaśnie- 12 stopni.. Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, co by Tymkowi jeszcze na pluca nie zeszło. Jutro będzie nowa pompka. A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. [/QUOTE]Zdrówka maluchowi życzę! I gratulacje dla Tymoteusza ![]() Cytat:
Rewelacja Takie rajtki to połowa z nas chyba ma, biedronkowe Ja żałuję, że tylko 2 pary wzięłam, bo genialne są. A kupiłam też takie grube w kauflandzie, dziadostwo że szok Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem o co biega, 26 tydzień dawno za nami, a cyrk nadal trwa. Ok, damy znać No wiesz, skoro idziemy na całość, to we trzy... Cytat:
U nas śnieg i mgła, niesamowicie to wygląda Zbieram się zaraz szykować do wyjścia, podjedziemy z mamą ciotką i małą do pogorii, 15 minut mamy w sumie drogi. A tam jeszcze zabawek nie oglądałam
|
||||
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie cytuję bo nie mam sił po ciężkiej nocy i ciężko rozpoczętym dniu ![]() Wczoraj udało mi się wyjść na 2 godz!jakoś tatus dał radę,ale kaszki mały nie zjadł i drzemki nie zrobił dziś juz zapowiada sie pogodnie więc śmigne z małym na spacerek ![]() następnie wrócę do domu i zajmę się tymi znienawidzonymi obowiązkami domowymi....miałam wczoraj licytowac dla Adrianka teletubisia ale stwierdziłm,że to jescze a wcześnie,więc zakupię zabaweczki do kąpieli Szaja co do męża no coż tak to już z nimi jest...tylko nie rozumię,że niby co takiego,że nie karmisz piersią?c to właściwie zmienia? ja zaś słyszę od teściowej,że jakby był na butelce to ona by z nim została itp....dziecko ma poł roku a ona ani razu na spacerze nie była bo się wykreca,że jak się rozpłacze to co ona zrobi(g......no myślę sobie) dobre co??Velluto moj też na cycu i nie chce pić z butelki...też kupiłam niekapek z aventu ale służy jako gryzaczek jak tylko pociągnoł i poleciała herbatka,rzucił butle kąt
|
|
#2301 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23554458]
Do pracy z przygodami jechałam - najpierw po przejechaniu 1 przystanku autobus, nowiutki, padł, no to jadę przez Katowice - a tam korek jak szlag bo wypadek był: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...ca,1566467,225 W życiu nie widziałam tak aut zmiażdżonych, no i ekrany całkowicie rozwalone, szok. Mnóstwo policji, straży pożarnej... Młoda warczy: http://www.youtube.com/watch?v=MoR3-LA1ouc[/QUOTE] Widziałam to, szok. Lusia podobnie warczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558347] U nas bez zmian, Tymek dostał już połowe przepisanych zastrzyków, a poprawy jakoś nie widać... Dziś byłam na kontroli, lekarz chciał mi skierowanie do szpitala wypisać, jakby przez weekend się pogorszyło, ale podziękowałam... szpital to ostateczność, w razie czego i bez skierowania nas przyjmą... ale mam jednak nadzieję, że te zastrzyki wreszcie pomogą... no i wymioty chyba Tymkowi służą.. raz dziennie wymiotuje taka brzydka wydzieliną, flegmą... - przynajmniej jakoś się tego pozbywa czego odkaszleć nie potrafi. Poza tym popsułam nam sie pompka w centralnym... ![]() W cąłym domu mam 17 stopni, w sypialce- najzimniejszy pokój- raptem 15,... a w nocy, jak w piecu zgaśnie- 12 stopni.. Dogrzewam elektrycznym grzejnikiem, co by Tymkowi jeszcze na pluca nie zeszło. Jutro będzie nowa pompka. A z poztywnych wieści- Tymek staje na czworaki. [/QUOTE]Ja też Dobrze, że już nowa będzie. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23558695]W środę w przedszkolu były dni otwarte dla rodziców. Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. ![]() Najlepsze jak pani próbowała ich na wizytę Mikołaja przygotować, co by byli kulturalni i grzeczni. -Jak Mikołaj wejdzie do sali, to co wpierw będzie?-pyta pani. -prezenty- wołają wszystkie dzieci. ![]() -Nie, wpierw Mikołaj wejdzie, usiądzie na środku sali, i co na początku dzieci zrobią?- pyta pani dalej, mając na myśli przywitanie Mikołaja. -dzieci dostana preznety- krzyczą wszystkie maluszki. ![]() -Nie. Mikołaj wejdzie do sali, i dzieci muszą coś powiedzieć..., co takiego? ...cisza na sali... po chwili Maksiu wykrzykuje: -Gdzie są prezenty? Uśmialiśmy się z mężem Cudne Cytat:
Nocka koszmarna
|
|
#2302 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, czyli rozumiem, że to oznaka radości, warczenie?
![]() Nie martw się, ja przez 4 tygodnie tak miałam, jak nam w całym pionie kanalizację wymieniali :/ Dilayla, a czemu wcześniej męża z synkiem nie zostawiałaś ![]() Jeszcze odnośnie karmienia - mąż chyba uwierzył lekarce, że gdybym karmiła, to by nie było problemów z ulewaniem i niejedzeniem. Pomijam, że mała od początku ulewała mocno, również na piersi, a co do niejedzenia - skoro NIKT nie wie, czemu nie je, to skąd przypuszczenie, że na piersi by jadła? |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja... Agu warczy a Seba robi coś dziwnego
sapie jakby.. wywala język, otwiera paszczę i dyszy/sapie. Nie robi tego cały czas tylko zdarza się ze 3 razy w ciągu dnia.. a czasem 3 razy w ciągu godziny. Wczoraj słyszałam tylko raz.. i przeważnie robi to jak się na niego ktoś gapi i wygłupia robiąc miny ![]() Aaa i jeszcze nauczył się pluć smoczkiem.. dobrze ze na łańcuszku jest bo by latał po całym domu, nabiera powietrza w poliki i wydyma a smoczek strzela jak torpeda wczoraj mu dziadek smoczek do buzi a mały tfuu i otwiera buzię.. smoczek do buzi a on znowu tfuu i paszcza otwarta
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
a temu
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ------------------------------------------------------------------------------------- czesc dziewczyny.Ja tylko na chwilę bo szykuję się do pracy. Dziś pierwszy raz jedlismy kisielek jabłkowy ![]() Odkąd wróciłam do pracy to nocki są koszmarne Ok 3 rano pobódki co parę minut!Może to przez ząbki,albo mała boi sie,że ja zostawimy.Pożyjemy zobaczymy...... Życzę wam miłego dnia i do zoba ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23555964]Właśnie mąz zrobił mi awanturę o to, że piersią nie karmię. Mam dość. Po raz kolejny.[/QUOTE] no to nieżle.Mój też miał o to pretensje.Ale to,że dziecko się nie najadało to nieważne
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-12-04 o 11:04 |
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23562886]Bydgoś, czyli rozumiem, że to oznaka radości, warczenie?
![]() Nie martw się, ja przez 4 tygodnie tak miałam, jak nam w całym pionie kanalizację wymieniali :/ Dilayla, a czemu wcześniej męża z synkiem nie zostawiałaś ![]() Jeszcze odnośnie karmienia - mąż chyba uwierzył lekarce, że gdybym karmiła, to by nie było problemów z ulewaniem i niejedzeniem. Pomijam, że mała od początku ulewała mocno, również na piersi, a co do niejedzenia - skoro NIKT nie wie, czemu nie je, to skąd przypuszczenie, że na piersi by jadła?[/QUOTE] szczerze to on sie bał...ze mlody bedzie chcial cyca itd...paranoja jakas....ale nie chciało mi sie z tym walczyc ![]()
|
#2306 |
|
Przyczajenie
|
hej witajcie ja tylko na chwile.
zmienilam nick wczesniej byłam Olcia86 ale nie podobal mi sie nick wiec sie zmienialam ![]() wieczorkiem sie odezwe lece pranbie rozwiesic papa
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko ciągle ma jeszcze pierwszą poranna drzemkę Ja juz posprzątałam, poprasowałam, zupka ugotowana i czekam az księżniczka się obudzi, jemy i idziemy na spacer, bo dziś u nas piękna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- to jednak troche nas jest ![]() nocek współczuje |
||
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
witamy po basenie i lecimy Was nadrabiać
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23562278] U nas cyrki od dobrych 5-6 tygodni ze spaniem w nocy. Agu budzi się co pół h z płaczem nie wiem o co biega, 26 tydzień dawno za nami, a cyrk nadal trwa. [/quote] O, u Was też? Jakieś zaraźliwe to. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23562278] Jeszcze odnośnie karmienia - mąż chyba uwierzył lekarce, że gdybym karmiła, to by nie było problemów z ulewaniem i niejedzeniem. Pomijam, że mała od początku ulewała mocno, również na piersi, a co do niejedzenia - skoro NIKT nie wie, czemu nie je, to skąd przypuszczenie, że na piersi by jadła?[/QUOTE] Wiesz co... teraz to takie pierdu pierdu już jest, taka gadka w domu. Niepotrzebnie. W ogóle nie powinno być tego tematu. Była diagnoza i dostosowanie do niej. No trudno już. Nawet jeśli diagnoza nietrafna. Po herbacie.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-04 o 15:06 |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
budzi sie co chwila, smoczka nie chce, jadlby najchetniej non stop:/ mam tego dosc ale nie bardzo wiem co z tym zrobic - nie zje kaszy, nie zje zageszczonego mleka:/Co do odstawienia i rozpatrywania pol roku PO czy slusznie czy nie i co by było gdyby to rzeczywiscie bezsensu. A tym bardziej obwinianie mamy, że jej wina ze nie karmi ((Dziekuje za mile slowa nt Wita wieczorem napisze jakie ćwiczenia moga zachecic maluszka do raczkow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Fajnie sie spisał, wesoły z niego przedszkolak. 
- tak mi coś się wydaje...

, uroczy i radosny z niego dzieciak.
właściwie miałam w głowie jedną rzecz - pstro
Wtedy ich nie zapisałam, a teraz po tej awarii nie da się ich juz otworzyć

...przyj miecie mnie i Zosieńkę z powrotem?
za zdróweczko Tymka i