|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
dzien dobry babki
![]() u nas nocka kiepsciutka, pobudki co 2 godziny i marudzenie, chyba jakis skok sie szykuje ![]() ja czuje sie jakbym oka nie zmruzyla, najpierw mnie Bibulek przyzwyczaja do spania w nocy a potem funduje bezsenne randez vous ![]() zawiezlismy malza do pracy, no i w koncu u nas zaczelo sypac, a bylo tak fajowo, dzis wybieramy sie do stor cash na zakupy (nasze macro), musze miecha tanszego kupic na zapas aaaa, no i Mikolaj u nas byl i zostawil smoka lamaze Stefciowi, Maly achal i echal nas nim ![]() kupie jeszcze malemu pilota zabawkowego z bellino, bo pilot to jego najlepszy przyjaciel, musimy chowac nasze, bo szal jest, podoba mi sie jeszcze takie cos FAJNY BZDECIK A TU PILOT podoba mi sie bardziej komorka z Kubusia Puchatka, nie moge tylko tego wkleic, bo ma norweskie znaki i nie otoworzycie, byc moze to kupie zamiast pilota wkleje Wam stronke tutejszego zabawkowego, mozecie sobie przeszperac ![]() BRIO araczki pewnie zna dobrze te firme ![]() w sobote kupujemy choine ![]() ![]() jestem ciekawa jak tam nasza Agutka szajowa daje rade ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-12-06 o 06:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2359135 5]
aaa to nie chcę... jeszcze bym Ci tego Twojego potem uszkodzonego (żeby nie powiedzieć obitego ![]() ![]() [/QUOTE] To jest jakaś opcja. ![]() Cytat:
![]() A waży blisko 9kg. ![]() Już się ostatnio cieszyłam, że wygodniej będzie, bo nosidło nabyłam... Nosidło super, ale ramię mnie boli od dwóch tygodni i niestety w nosidle to czuję podwójnie. ![]() A ten Y kaszkowy Mr. B. to mocno przepustowy jest? Coś jak wieloprzepływowy Avent? Bo tam dziura jak Berlin jest. ![]() No nie ma to jak cycuś mamusi. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Pozdrowienia przekażę. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-06 o 07:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Rozeznanie
|
kropka, skrobnij jak sie Aga odezwie
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne te z linka. ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Coś tam jednak mała złapała, bo temp. miała w nocy. Budziły się obie, noc ciężka. Szaja na pyszczek pada... ![]() Co dalej nie wiadomo jeszcze. Ps. Szaja odzdrawia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() taaaa, ja mam to samo zdanie komora i pilot - to zapewne bedzie hicior na swieta ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||||
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla Agu i wytrwałości dla szaji
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nadal nul ![]() Cytat:
![]() Ach te chłopy ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj wieczorem moja córa "pozwoliła" mi obejrzeć film "Robin Hood" ![]() Boli mnie kręgosłup między łopatkami, nawet źle mi się oddycha ![]() kropka, masz powyżej tej szuflady jakąś inną? Jak tak, to zaczep taką gumę od weków, bo te zabezpieczenia to nie wiem czy pasują.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-06 o 07:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam.
Djerba ostatnio o Was myślałam ![]() Szaja trzymam kciuki za Was. Buziak dla Agatki ![]() U nas problem z zasypianiem.. Zawsze zasypiała sama. Od kilku tyg uśnie tylko ze mną.. a teraz.. za każdym razem jak jest położenie jest ryk, krzyk, wyginanie się.. Oczy już jej się zamykają ale nieee.. ona nie będzie spała.. dopiero po godzinie darcia się zasypia ![]() Blanka ćwiczy raczkowanie.. Tylko jeszcze jedna noga jej zostaje pod dupką ![]() Bo z pozycji siedzacej do raczkującej przechodzi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!!!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale udzialałam się przez krótki czas tutaj, a potem namiętnie podczytywałam, bo pisać jakoś nie miałam czasu. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem ![]() Ja od zeszłego poniedziałku jestem już w pracy i powiem Wam, że bardzo mi ciężko ![]() Trzymam kciuki, żeby Szajowa Agatka szybciutko wyzdrowiała. |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() nie było mnie tu przez weekend i wybaczcie ale nie dam rady cytować szaja ![]() araczki ![]() velluto ![]() annLee przeżyć z językiem nie zazdroszczę, dobrze że już po ![]() kaszpirek ![]() bianka ![]() u nas Mikołaj już był, prezenty rozdane i maluch zadowolony ![]() ![]() nie wiem jakiej firmy puzzle piankowe są u was bo u mnie baby mix 10 szt kosztuje 25 zł (różne wzorki). Wiktorek dostał od mojej mamy z pojazdami ![]() kropka mi też wszystko strzela, to na pewno związane z wapniem ![]()
#2412 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hi hi super ze już próbuje jeszcze pare dni i będzie pełzakiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś nuda się zapowiada..no chyba,że sprzątanie i gotowanie mozna nazwac czyms ciekawym,hmm moze wybiorę się do kumpeli ![]() velluto wielkie gratki za ząbki...zazdraszczamy wam ich bardzo....
![]() |
#2413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lusia wzięła wczoraj śnieg do gołej rączki i była mocno zdziwiona ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-06 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2359135 5] ![]() [/QUOTE] ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23591386] ![]() u nas chyba wreszcie idzie ku lepszemu. ![]() ![]() Jutro rano ostatni zastrzyk, a na 14:00 do lekarza na kontrolę. ![]() ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nawet nie pisz o tym powrocie do pracy ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowych umiejętności ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Raczkowanie
|
Ja za 10 puzzli w Carrefourze płąciłam 29 z czyms. Tak się małej spodobały, ze dokupiliśmy drugą paczkę, żeby miała większe pole do kulania.
Cytat:
Zapomniałam jeszcze dodac, że już nie karmię piersią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Szaja-
![]() opisałam Wam tu wczoraj nasz rytm no to już dzisiaj jest inaczej ![]() zasnęła w aucie na 5!minut ,przełożona do łożeczka nie chciała spać dalej o 1o też nie dopiero teraz usnęła ![]() a o 12 jedzonko,więc pewnie za długo nie pośpi nocka super-poszła spać o 19.30,cyc o 2 o 6 się obudziła,dostała cyca i zaczęły się śpiewy-koniec spania ![]() chichra się dzisiaj sama do siebie i gada jak najęta-fajnie,bo ostatnio była przerwa.A dzisiaj pierdzi i ślini się i ćwiczy samogłoski oraz bezdźwiecznie kłapie ustami ćwicząc :mama ![]() ![]() ![]() u nas też ostatnio więcej noszenia i tulenia,chyba jakieś lęki ma no i pewnie ciekawszy świat w tej pozycji,wygłupy etc. ale przyznaję,że łapki odpadają czasem ![]() zębów nadal brak,dokładnie wiem(bo prześwitują przez dziąsła) w którym miejscu wyjdą,ale jednak jeszcze chyba się nie szykują,bo dziąsła normalne ![]() aaa no i smakują jej chrupki kukurydziane ![]() przez długi czas nie wiedziała co z nimi zrobić-wolała zrzucić na podłogę i czekać aż mamusia podniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest szuflada, obok półka na sprzęt i dalej w poziomie znowu szuflada. Nawet nie da się związać tych bocznych. A uchwyty nie mają dziurek. :/ ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ____ Daniel właśnie wyrywa kabel z playstation. ![]() ____ Trochę pocieszacie mnie tymi stawami. Choć w sumie nie do końca, bo jak to efekt ciąży to pewnie faktycznie odwapnienie. :/ Chyba trzeba się wybrać do lekarza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj chyba za bardzo pochwaliłam, bo się poprztykaliśmy o głupotę, a raczej ja focha strzeliłam, ale dziś już dobrze. niestety pojechał do pracy. u nas z reguły jest ok, bo małż terapeuta, to wyciąga ze mnie wszystko, jak coś mi nie leży i gadamy. nie nauczyłam go jeszcze wielu rzeczy i potem fukam, bo te rzeczy mnie drażnią, ale powoli do przodu. trochę go też tłumaczę tą magisterką, nawałem zajęć, ale niedługo ten argument upadnie. ![]() a Ewcią, to się tak zajmuje, że jakby mógł, to i cycem by karmił ![]() Cytat:
![]() brawo dla Malvinki ![]() wczoraj Ewcia spełzła do tyłu z maty i kocyka po raz pierwszy, na kafle. byłam przy niej, odwróciłam się na moment dosłownie, a ona w tym czasie wykonała obrót na plecki i stuknęła główką o twardą podłogę. ale na szczęście nic się nie stało. poza tym od kilku dni ostro walczyła, żeby się w końcu przewracać na brzuch, na przewijaku już nie dawałam jej rady utrzymać w jednej spokojnej pozycji i wczoraj - myk - przewróciła się kilka razy tak naprawdę, nawet rączkę jakoś sobie wyjęła spod brzuszka ![]() od wczoraj mamy tez mega maruda zębowego. jest dobrze po dentinoxie i jak ma coś w paszczy, poza tym jest źle. jak ją trzymam na rękach, to gryzie mnie w ramię. dobrze, że koścista jestem, to lepiej, bo twarde ![]() pokaże Wam kilka foteczek: 1. pani Mikołajowa ![]() 2. pomocnik Mikołaja w całej okazałości 3. Mikołajek raz jeszcze 4. prawie jak mój avatar ![]() 5. zaczytana 6. joga dla zaawansowanych 7. ze szczeniaczkiem 8. trafiony prezent ![]() 9. zabawa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Sonia-fajnie,że tak długo karmiłaś.A teraz najważniejsze,że Majeczka się najada,nie masz co sobie wyrzucać
![]() ![]() Velluto-pisałaś,że podobny rytm mamy,tylko Twoja je mniejsze porcje...ale ja Tosiulę zaczęłam dokarmiać w 16tyg.,więc na pewno wcześniej od Ciebie.Z czasem i Twoja zacznie wsuwać,aż jej się uszy będą trzęsły.Ja od wczoraj zaczęłam gotować,bo przy takich ilościach już mi się opłaca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Konto usunięte
|
dzień dobry w ten mikołajkowy dzień
![]() u nas mega zachwyt prezentem, ośmiornicą lamaze ![]() ciężka jest skubana, ale liwka do niej gada, patrzy się, tak jakby ośmiornicy w oczy zaglądała. i świra dostaje, bo nie wie za którą mackę złapać... ![]() poza tym u nas też jakieś cyrki i parzące łóżeczko. ciężko się jej zasypia. wieczorem no problemo, ale w dzień muszę siedzieć koło łóżeczka i głaskać, albo trzymać za łapki, bo tak nimi macha że się tłucze i wybudza. chyba ją nowe umiejętno ści przerażają, zawsze tak ma jak się czegoś nowego nauczy... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Margo-jaka śliczna Mikołajka!
![]() uczniaczek widać bardzo się podoba ja ostatnio namierzyłam tę ośmiornicę w Tesco i się zdziwiłam,że ona taka wieeeelka i ciężka! ale fajowa to fakt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
annLee - pokaż swoje dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Czesć dziewczyny ![]() Michasia coś szybko się budzi -6rano już pobódka
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-12-06 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=justin18061976;2359 3952]dzien dobry babki ![]() u nas nocka kiepsciutka, pobudki co 2 godziny i marudzenie, chyba jakis skok sie szykuje ![]() ja czuje sie jakbym oka nie zmruzyla, najpierw mnie Bibulek przyzwyczaja do spania w nocy a potem funduje bezsenne randez vous ![]() [QUOTE] ja też tak się czuję, ale dosłownie co godzinkę się budził... jadł tylko dwa razy, ale trzeba było smoka wsadzać, głaskać... brr... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas noc masakryczna, już naprawdę nie wiem, co może być przyczyną tego nocnego wybudzania... przecież tak pięknie spał w nocy, wogóle nie jadł, nie budził się a teraz co mu się odmieniło od kilku tygodni? czyżby tyle trwal skok 26 tygodnia? ![]() spać... ![]()
![]() |
#2427 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo to troche mnie to martwi, kupki nie sa mocno twarde, taka miekka plastelinka. Dalam mu dzis pol sloiczka sliwek hippa, moze pomoga. My tez czekamy na zeby. Poki co cisza. Cytat:
![]() Zawsze po czasie przeprasza ale niesmak pozostaje ![]() Ciagle mi powtarza ze jak wroce do pracy, 3 stycznia, to inaczej bedziemy sie dzielic obowiazkami. Zobaczymy jak to bedzie. Poki co to on do Macka podchodzi tylko zeby sie pobawic, ponosic na raczkach ale karmienienie, przewijanie, kapiele to juz moja dzialka. Nawet jak fride nieszczesna wyciagam, to ucieka, zeby Maciek go nie widzial w tym czasie i zle nie zapamietal, bo to przeciez mama jest be i w nosie grzebie. A ze zmywaniem garow to sie wycwanil i kupia "dla mnie" zmywarke do naczyn. I to wlasnie ja ja codziennie napelniam i oprozniam. Cytat:
![]() Cytat:
Zadzwonil pozniej zadowolony z siebie i zakomunikowal ze kupil Mackowi fure grzechotek i wielka maskotke Kubusia Puchatka ![]() Mieszkanko mamy malutkie wiec nie wiem gdzie tego miska bede trzymac, chyba na balkonie ![]() Doceniam starania dziadka, bo wierze ze chcial dobrze, wiec chyba musze Pani sprzedawczyni w smyku podziekowac, bo tam robil zakupy, skoro tak mu doradzila. Wniosek jest taki ze trzeba mowic wprost co sie chce i co sie przyda, zeby pozniej niespodzianek nie bylo. Zdjęcia przecudne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi nasuwa się pytanie na ile rehabilitacja jest konieczna już na tym etapie a na ile to po prostu rozwijanie umiejętności dziecka, które i tak z czasem sam by nabył?? Czego dowodem są dla mnie informacje od Kardashi czy Lei, bo ich dzieciaczki same zaczynają raczkować, pełzać. Pytanie więc jest czy warto przyspieszać?? Wiem że ćwiczenia z rehabilitantką pozwalają mu wykonywać szereg czynności poprawnie, ale wiele dzieci nie ma rehabilitacji i też sobie świetnie radzi. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że początkowe problemy, które zadecydowały o rehabilitacji, są nadal. Chyba że się mylę. A ile razy w tygodniu wy teraz ćwiczycie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś byliśmy na szczepieniu. Płacz był, ale krótki. Podpytałam pediatrę o kilka spraw, wiele rzeczy mi wyjaśniała. Mój maluch ma już 7,8kg wagi. I jest już prawie na 50 centylu z czego się bardzo cieszę, bo jeszcze 3 miesiące temu był zaledwie powyżej 10. Obwód główki w normie. Dziś też pierwszy raz dostał mięsko - indyczka, a jutro podam żółtko. Z glutenem mam się wstrzymać do 8 miesiąca, skoro po podaniu wcześniej był ból brzucha. To tyle u nas. A jeszcze miałam napisać, że najgorsza to jest teraz ta plucha, z wózkiem jedzie się bardzo ciężko. ![]() Szai życzenia przekazałam. Może dziś jeszcze do niej zadzwonię pod wieczór. Zobaczymy. ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- A jeszcze miałam napisać że podusia, która uroczyście została wręczona jako prezent mikołajkowy spisuje się rewelacyjnie. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-06 o 12:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2430 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamietamy ![]() Cytat:
![]() oooo, wlasnie o to mi dzis chodzi ![]() --------------------------------- Maluch weranduje, ja pladruje po necie, ale juz zdazylam chate ogarnac ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.