|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23577458]Dziewczyny masakra
od 23 mała mi 5 rsazy wymiotowała, nie ma gorączki, biegunki, poza tym że trochę popłakuje (no boli ją od wymiotowania, brzuch miękki) to jest ok, teraz się w łóżeczku bawi. Podaję troszkę wody, 2h temu zjadła troszkę sinlacu na wodzie, ciut zwróciła, ale to już mam nadzieję w normalnym stylu, bo to raczej porządne beknięcie było... Jeśliby dalej wymiotowała, jak to powstrzymać? Dzwoniłam rzecz jasna do szpitala, ale lekarka nie powiedziała mi nic sensownego ![]() oj biedulka nasza, wiesz, moze cos zlapala i jeszcze nie wylazlo ![]() tak jak dziewczyny pisza, duzo picia i obserwowac, moze to chwilowe ![]() u nas bylo podobnie, przerzucilam nawilzacz do pokoju Malego i jest lepiej, jak nie masz to mokre reczniki na grzejnik ![]() --------------------------------------------- u nas nocka superancka ![]() Maluch obudzil sie na mleko kolo 23, potem o 5 i jeszcze przysnal na 2 godzinki ![]() Teraz weranduje, bo dzis okolice 0 stopni i dosc ladne niebo, przedziera sie sloneczko, wczoraj wieczorkiem spadlo troszke sniegu ![]() Za chwilke wpadaja znajomki na karpatke i kawke a potem juz dzien trzasnie, jak to zwykle niedziela ![]() trzymam kciuki za chorowitki ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() U nas jak nie było tak nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorki że się nie odniosę do niczego- nadrobię zaległości jutro i poodpisuję.
Wpadłam się wyżalić. Właśnie wróciłam ze spacerku z małą i mężem - skończonym kłótnią. Zaczęło się od tego że się wkurzyłam bo mi powiedział że znalazł fajne auto dla przyszłego szwagra- bo on jest na kupnie- na to miał czas a jak go poprosiłam żeby u umył gary bo siedzą od wieczora a ja nie mogę bo znów mam uczulenie na rękach- mam tak od dawna co jakiś czas wyskakuje od środków chem albo od zimna- i nie dam rady bo szczypie skóra popękana- tak gary siedzą dalej. No to się dowiedziałam że ja to siedzę w domu codziennie po 8 godzin na kompie ![]() ![]() Ubiję go kiedyś jak słowo daję ![]() Mówię mu:czyli nie prasuję, nie sprzątam, nie piorę, nie gotuję, tak? a on mi na to : no czasem ci się zdarzy ![]() Wiecie co macki opadają ![]() Więc nie wytrzymałam i usłyszał kilkanaście epitetów, choć nie lubię tak rozwiązywać sporów i obiecałam że od dziś się faktycznie dowie co to jest jak żona tego wszystkiego nie robi. To ja głupia się staram, sprzątam, prasuję po nocach- co on często mówi żebym zostawiła- nawet ręczniki i jego robocze ciuchy które prasowane być nie muszą. Kombinuje obiadki a on mi z takim tekstem. Zrypał mi całą niedzielę- jest mi cholernie przykro. Myślałam że u nas tak nie będzie że jak będę na wychowawczym to mąż będzie miał za nic moje siedzenie- a jednak ![]() Powiedziałam mu w złości że mam już dość tego małżeństwa i wolałabym żeby zniknął z mojego życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jest z tymi chłopami ostatnio? ![]() Wszyscy tacy sami? Masakra jakaś... To chyba trzeba od początku jęczeć jakim się jest zmęczonym do upadłego i na nic nie ma czasu. ![]() ![]() Mam znajomych, gdzie on robi wszystko, bo ona (jak to powiedział kiedyś do mnie z żalem) "tylko leży i cycki sobie masuje". ![]() Mam znajomych, gdzie (uwaga!) ona zajmuje się dzieckiem, a on domem. A to zajmowanie się dzieckiem to jest odciąganie pokarmu głównie, bo jak chłop w domu to przewija, kąpie, karmi. ![]() Na imprezie po chrzcinach bawiła się z gośćmi, z małym na rękach, a mąż w kuchni... potem on karmił dziecko jej mlekiem, a to go jeszcze poganiała, że goście na jedzenie czekają, a ona nie poda, bo... dzieckiem się zajmuje. ![]() Mój eks to ma teraz taką babę, że wszystko robić musi... jak z pracy wraca to z dziećmi się bawi, karmi, kąpie, na dwór idzie... ona czasem gotuje, zwykle nie zmywa już potem... ... a jak jej kiedyś powiedział, że gary w zlewie stoją dwa dni, to się obraziła i przez tydzień nie robiła nic, nawet nie gotowała. ![]() Chłopa trzeba wychowywać od pierwszego dnia widać. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-05 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() scenariusz klotni bardzo podobny do naszych ![]() ![]() w srodku mam jednak nadzieje, ze to wreszcie znajdzie pozytywny final ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() U nas pierwszy ząbek wyszedł dość niepostrzeżenie, a ten to już był poprzedzony mega marudem, a wczoraj wieczorem to juz była maskara ![]() ![]() Cytat:
![]() My tu wlaśnie ostatnio pisałyśmy, że co niektórcyh mężów trzeba wystawić na allegro, może ktoś weźmie za grosze, więc chyba Ty też dołączysz do tego grona ![]() Szkoda tylko Twojego zdrowia i nerwów ![]() Nie staraj się tak, bo jak widać, nic to nie daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Mało tego ja głupia znalazłam rękawiczki i umyłam te gary bo mnie szlag trafiał na zlew pełny garów.
Zapuszczam focha i niech "się goni" ![]() mieliśmy jechać po południu do jego brata na kawę, a takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Brawa za zabek ![]() Cytat:
![]() Ale nigdy nie jest za pozno. Nie staraj sie tyle bo nie doceni. Ale zauwazy strate jak nie bedziesz tyle robic. W Fin jest model jak u Kropki znajmoych, facet robi naprawde duzo w domu, nie ma podzialu. Kobiety sa tutaj twarde. Nawet jest swieto rownouprawnienia. Moj niestety nauczony robic malo, matka robila za niego ![]() Ma teraz wymowke, ze w pracy byl, zmeczony jest i tez potrafi walnac teksem, ze ja w domu przeciez siedze (wg niego na urlopie wypoczynkowym jestem)...
![]() |
#2379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mojego nie oddam ![]() za kochany jest - ze świecą takiego szukac ... ![]() gratki za pierwsze ząbki ![]() my nadal czekamy .. a mała czarnulka jest boska ![]() a jeszcze u Darianny ładna panna rosnie ![]()
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
jak fajnie
![]() nie no a Maxiu to juz wogóle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() jaka ta twoja pralinka piekna ![]() ![]() ![]() poprosimy chodz o jedna focie ![]()
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
a i gratki za oficjalne raczkowanie
![]() wygrzebałam dzis dekoracje swiąteczne - w koncu adwent to chaupe trza wystroic - klimacik sobie robimy z Gabi ![]() i mam takiego sporego bałwana w swiątecznym ubranku na baterie - po nacisnieciu zaczyna spiewac i chodzic- prezent od tescia z przed 2 lat na zachete ![]() położyłam Gabi na brzuszku - bałwana włączyłam - ach co to był za zachwyt - podrywala sie do niego aż cała dupka do góry szła ![]() ale zamiast do przodu popełzła do tyłu ![]()
#2382 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23554458]
Edziu, nie jesteście podobne z córką ![]() Młoda warczy: http://www.youtube.com/watch?v=MoR3-LA1ouc[/QUOTE] poliki usta zadarty nos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23562886] Jeszcze odnośnie karmienia - mąż chyba uwierzył lekarce, że gdybym karmiła, to by nie było problemów z ulewaniem i niejedzeniem. Pomijam, że mała od początku ulewała mocno, również na piersi, a co do niejedzenia - skoro NIKT nie wie, czemu nie je, to skąd przypuszczenie, że na piersi by jadła?[/QUOTE] bo jak nie wiedza co powiedziec winna jest zawsze mama bo nie kARMILA CYCKIEM nie wiesz o tym i potem komy wychodza bo chlop sie z kobita wadzi mimo iz widzial jak bylo ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
kropko moja tez co 2 godz szama ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23574337]Velluto, ale u mnie tesco nie ma, a wyprawa tam to cała.... wyprawa ![]() Djerba, z tymi rączkami to musisz zajmować jej ręce z przodu czymś. Nawet, jak małą na rękach masz ![]() szaja Amelias mi robi dokladnie to samo rece w tył smieje sie ze gołebia udaje bo klate w przód wypycha staram sie wlasnie zeby ciagle cos w tych rekach miala
![]() |
#2383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój nie taki sam , nie narzekam. Chociaż ja mojego sobie nie musiałam wychowywać za bardzo. Ale moja mam tak całe życie powtarza. Ja sie tak zastanawiała czy Olci nie dawać w nocy kaszki zamiast cyca a po kąpieli tylko cycek.Miało by to sens? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakoś mi tak od Ciebie Warszawą pachniało ![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieki ![]() A bedzie Ci sie chciało w nocy robić kaszkę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
![]() to już 2tyg. jesteśmy po,ale emocje były nie powiem ![]() po narkozie osłabiona złapała jakiegoś wirusa i siedziała w domu,jutro idzie pierwszy raz po przerwie,ciekawe jak długo pochodzi ![]() dziękuję kochane za ciepłe słowa i buziaki ![]() ![]() Cytat:
![]() jak to ona wspaniale się nie zajmuje i świetnie radzi(ja mam inne zdanie ![]() ![]() no,ale nie było źle po godzinie zarządziłam spacer i tym samym zakończyłam wizytację ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- mój też niestety do wymiany ![]() dużo by pisać ,ale nadmienię tylko,ze u nas w domu wszystko samo się robi a sprzątać nie trzeba ,bo przecież jest czysto ![]() ![]() ale ja nie jestem taka dobra,bo powiedziałam,ze jeśli nie będzie nic w domu robił to pieniądze,które zarobię są na moje wydatki ![]() ![]() Szaja-jak Agu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
Ja na chwilkę - Szaja napisała mi sms-ka że z małą jest w szpitalu, Agu podpięta jest do kroplówki, jakoś usnęła a ona siedzi obok niej na fotelu. Życzę dużo zdrówka Agutce
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Velluto gratuluję już drugiego ząbka. ![]() ![]() Co do mężów to mojego bym za skarby świata nie oddała. Jest jaki jest, każdy ma wady, ale jego zalety je równoważą więc jest super. ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Djerba maleńka jest cudowna. Można patrzeć i patrzeć i nie mieć dość ![]() Araczku gratulacje dla Malvinki ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-12-05 o 18:48 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja w sumie nie oddalabym mojego tyz, jest jaki jest, ale biorac ogol dobrze nam razem, poza tym wystawilam na allegro, ale nikt nie chcial nawet za doplata, wiec przygarnelam kropca z powrotem ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Raczkowanie
|
![]() Ja też się pochwalę sukcesem mojego synka. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o męża,to pewnie tak naprawdę żadna z nas by nie oddała. ![]() Są momenty,że doprowadzają nas do białej gorączki,ale przecież gdybyśmy ich nie kochały,to byśmy z nimi nie były. Ja mojego jeszcze w nocy chciałam sprzedać,dziś rano już nie. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi usnęło samodzielnie. Wczoraj była klapa, ale dziś znowu się udało.
Już wiem kiedy się udaje... ![]() Zasypia sam, gdy jest wynoszony, cwaniaczek. Od 18ej nosiłam na łapach, bo buczał, a za wcześnie było na spanie... Po 19ej już miał dość rączek. Położyłam do wyra, a ten z uśmiechem mnie pożegnał, pokopał trochę, monia nawet wypluł, pokręcił się i zasnął. ![]() Jutro wymieniamy smoki butelkowe na 6+. Szkoda, że nie mam kaszkowego odpowiedniego, bo przez ten powiększany za wolno leci już dla niego. Nawet nie wiem gdzie kupić smoka do Mr B. ![]() Ma któraś smoki Mr B? |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |||
Zadomowienie
|
Szajusiu, trzymamy kciukasy za mala Agu, niech wraca szybko do zdrowia
![]() Dzieki dziewczyny za gratki dla Malvi ![]() Przekazalam jej przed snem i zasnela z usmiecham na buzce ![]() Cytat:
![]() lo matko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja robie kaszke wieczorem i wstawiam do lodowki i jak mala daje znac, ze chce jesc to podgrzewam... Cytat:
![]()
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
Araczki gratulacje dla Malwinki!
![]() Velluto ![]() Kaszpirku ![]() Biedna Agutka ![]() Co do męża... też bym nie zamieniła. Jest takim dobrym człowiekiem, że jak o nim myślę to wymiękam ![]()
#2393 | |||||
Konto usunięte
|
dobry
![]() Szaju uściski dla Agatki... że też coś się przyplątało... ![]() Cytat:
![]() ![]() aaale laska... świetna jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a u nas doopa... zębów brak... a w miejscu lewej dolnej jedynki od 2 miesięcy widać coś co się chce przebijać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mojego ostatecznie sobie jeszcze zostawię. niby nie taki najgorszy - owszem, robi dużo w domu, to jego plus. takie ma podejście, że etat rodzica to 24h, praca zawodowa jednak mniej. więc obowiązkami domowymi i dzieckiem się dzielimy. my się akurat nie dogadujemy na innych płaszczyznach, aczkolwiek po kilku burzach jest lepiej... przynajmniej dzisiaj było... oby tak zostało... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas chyba wreszcie idzie ku lepszemu. ![]() ![]() Jutro rano ostatni zastrzyk, a na 14:00 do lekarza na kontrolę. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23591386]
u nas chyba wreszcie idzie ku lepszemu. ![]() ![]() Jutro rano ostatni zastrzyk, a na 14:00 do lekarza na kontrolę. ![]() No to super, do 8 grudnia (półroczku ![]()
#2396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szaja - trzymam kciuki za zdrowie Agatki. Niech sie w koncu wyjasnie skad to wsyztsko:/ Mialam pisac o cwiczeniach ale jestem kompletnie wypruta. Wczoraj i dzisiaj zaliczylismy z dzieciakami zimowe spacery, troche zakupow, lepienie balwana, sanki, wypad na goraca czekolade, zwiedzanie jarmarku bozonarodzeniowego, pakowanie mikolajowych prezentow itd Co do ćwiczen to sama pozycje do rcazkow Witko przybral sam jak juz mial porzadny podpor (czyli opieral sie na prostych raczkach-warto nad tym popracowac zeby raczki byly mocne - Edzia wklejala link do cwiczen, robilismy takie same). Jak już stoi w czworaki, i kiwa sie przod tyl to znaczy ze cwiczy rownowage - bardzo dobrze ![]() Dzisiaj mlody od rana 6 kup zrobil zielonych - przy kapieli zauwazylam 2 dolne jedynki przebite ![]() Aha - jestem w tej szczesliwej mniejszosci - TZta mam extra, sprawdza sie na każdym froncie, szczegolnie tym dzieciowym ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-12-05 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Raczkowanie
|
Bianko, słyszałam, że masz kubeczek doidy cup, sprawdza się u Was? Wit szybko nauczył się z niego pić?
#2398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1996 Sam z niego nie pije ale np moja trzylatka jest nim zachwycona:P niemniej jednak za te cene bym nie kupila. Dla Blanki swego czasu najlepiej sprawdzil sie niekapek dr brownsa i Witowi tez taki sprawie zanim nie nauczy sie pic z otwartego. Browns jest dobrej jakosci, wygodny do trzymania dla dziecka, fajny do podawania mleka bo z wyrazna podzialka. polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- no własnie, teraz mi się przypomniało jak o medeli napisałaś ![]() ![]() rzeczywiście porównanie cenowe medeli a tego doidy cup wypada masakrycznie ![]()
![]() |
#2400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mielismy ten http://allegro.pl/kubek-niekapek-dr-...352894748.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.