2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 16:59   #511
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Mam pytanie do Was.
Michas ma skaze bialkowa i na biegunke dostal lakcid (biegunke jeszcze ma), ale lakcid go uczulil, wyskoczyla mu ogromna, czerwona wysypka, zwlaszcza na kolanach, wygladalo jak czerwona skorupa z krostek.
Zadzwonilam do lekarki, ale powiedziala, ze dzieci ze skaza tak reaguja na lakcid i moze uczulac, ale zeby podawac caly czas, cale 10 ampulek.
Z drugiej strony ktos nam polecil smecte, niby ona ma go nie uczulic.
I nie wiem czy sluchac lekarki czy nie, bo tak na chlopski rozum, to chyba nie mozna podawac czegos co uczula, prawda?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:07   #512
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Pomidora super fotki dzieki. A czemu nie chce Ci sie imprezy robic? O ile dobrze pamietam cieszylas sie na ta impreze przed chrzcinami Tymka? Zle cos pamietam? Nie mow ze tak zdziadzialas, ze Ci sie nie chce z ludzmi spotykac

ania13.03 swiatlo widze ze bylo dostateczne, o ile nawet nie zbyt silne, co uwidacznia sie na prawym policzku. I tym sposobem lewa strona buzi jest niedoswietlona a prawa zbyt mocno oswietlona. Dlatego jesli swiatlo zewnatrz jest takie silne, nie warto ustawiac dziecka bokiem do niego bo uzyskamy taki wlasnie efekt. Nastepnym razm postaraj sie zeby Gabrysia byla buzia do okna a nie bokiem

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-12-10, 17:18   #513
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
I kocha się przebierać Jak tylko ściągam jej rękawek to aż się kuli ze śmiechu
Ale ci fajnie, moja lubi tylko gacie zdejmować, a jak próbuję zdjąć bluzeczkę to jest ryk...

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
hehe, nasza tez zaciesza jak ją TŻ rozbiera do kąpieli, co kiedys skomentował, ze wobec tego jest pełen obaw o przyszlosc swojej córki
A to ja jednego mogę być pewna - Natalka striptizerką nie zostanie, zawsze to jeden problem z głowy

Szczęśliwa ileż Dagusia ma włosków i jakie długie!

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tych waszych kochanych dzieciach to mi się żyć odechciewa...JUż mi sie nie chce nawet wchodzić na wątek bo tylko jeszcze bardziej się dołuję...Moje dziecko nie dosć,że nie chce spać dniami i nocami,to jeszcze to tego musi nosić pieluchę ortopedyczną i już całkiem jest masakra.Tylko beczy,chce na ręcę,a o zaśnięciu nie ma mowy...Długo tak nie pociągnę...Amen.
Wirtualnie przytulam

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
U nas w gościach byłą Klarissa i jej Natalka i mój Franio się zakochał hihh Taka ładna dziewczynka, ehh te oczki i te długie włosy
Zdjęcia ze spotkania Natalka i Franek i jeszcze Franio z mamusią
A ja już wiem czemu Natalka ryczała po drodze - za Frankiem!
Ilona twój mąż zapytał mnie czy znamy się z tej "sekty Wizaż"
Mam nadzieję, że go nie zagadałam na śmierć po drodze.

I też wklejam fotki zakochanej pary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090363.jpg (90,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090364.jpg (89,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090372.jpg (85,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090370.jpg (95,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2010-12-10, 17:41   #514
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
sie upłakałam

Cytat:
sekty?

Stary 2010-12-10, 17:47   #515
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
A

Mam nadzieję, że go nie zagadałam na śmierć po drodze.

I też wklejam fotki zakochanej pary
Heheh no widzisz To co planujemy już śluby??

Eeee zagadać Marcina co Ty Jest przyzwyczajony bo ja trajkoce jak najęta Mówił że jesteś bardzo sympatyczna

Cytat:
sie upłakałam

sekty?
Hehhe mój mąż tak na nas mówi SEKTA Jak forum nie działało to chodził za mną i pytał jak ja to znoszę i czy wszytko ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:48   #516
elenka1
Rozeznanie

na tych zdjeciac uroczej parki to Natalia bardziej we Franka wpatrzona

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:49   #517
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Kupilam dzis mate edukacyjna, ale tym razem uzywana.... bo nie wiem czy malemu sie spodoba
Chcialabym mu kupic zabawke ale nie wiem co jest najfajniejsze czy ten konik morski, czy cos innego...ehhh... w tesco jest tez taka biedroneczka...
U nas konik się sprawdza bardzo dobrze Ale na pewno inna zabawka z melodyjką będzie też się sprawdzać, jak się mały przyzwyczai. Tylko konik ma po prostu takie spokojne melodie i plumkanie w tle, pewnie w tym tkwi jego urok

Ilona, Klarissa, ale macie zakochaną parę śliczną! Fajnie, że spotkanie się udało

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jak dla mnie- pewnie, że może być!! a to z grzechotką przesłodkie

Ja w Święta planuję rozszerzyć Małemu jedzonko o pokarmy stałe. Tylko czytałam, że należy zacząć od warzywa [pewnie marchew] i karmić tylko tym przez 2 tygodnie :/ potem następne produkty [pewnie jabłuszko] a widzę, że Martuszka urozmaica menu

Mój mały nie będzie mial wtedy jeszcze skończonych 4 mcy [3stycznia dopiero] ale myslę, że wigilia to odpowiedni dzień na takie święto jak "pierwsza marcheweczka Filipka" bo jak to? My będziemy zajadać specjały przy stole a Filip ma czekać aż skończę i mu łaskawie podam pierś
Dziękuję za komplementy
Nie boisz się przed 4 mc poszerzać dietę dziecka? Tymek w pierwszy dzień Świąt kończy 4 mc, a ja i tak zamierzam do stycznia poczekać. Tylko Tymo jest tylko na piersi, to mogę nawet do końca 6 mc czekać

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko informuję że u mnie zaczął się od południa już zjazd rodzinny fotkę na 1 stronie wymienię i filmiki powysyłam w niedzielę bo mam młyn
a gości przybywa
Miłego zlotu

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was.
Michas ma skaze bialkowa i na biegunke dostal lakcid (biegunke jeszcze ma), ale lakcid go uczulil, wyskoczyla mu ogromna, czerwona wysypka, zwlaszcza na kolanach, wygladalo jak czerwona skorupa z krostek.
Zadzwonilam do lekarki, ale powiedziala, ze dzieci ze skaza tak reaguja na lakcid i moze uczulac, ale zeby podawac caly czas, cale 10 ampulek.
I nie wiem czy sluchac lekarki czy nie, bo tak na chlopski rozum, to chyba nie mozna podawac czegos co uczula, prawda?
Kochana, nie pomogę, ale ja np. musiałam brać antybiotyk mimo, ze uczulał małego i nie przestałam karmić piersią. Potem wszystko samo zeszło. Nie wiem jak to jest z lekami u dzieci

Cytat:
Pomidora super fotki dzieki. A czemu nie chce Ci sie imprezy robic? O ile dobrze pamietam cieszylas sie na ta impreze przed chrzcinami Tymka? Zle cos pamietam? Nie mow ze tak zdziadzialas, ze Ci sie nie chce z ludzmi spotykac
Źle pamiętasz, bo ja nie lubię takich zlotów Tzn. nie znoszę rodziny mojego męża, mam ku temu wiele powodów. Ale odkąd moja teściowa nie żyje, jestem jedyną osobą, która stara się, żeby ta rodzina spotykała się czasem przy jednym stole. I jeszcze nikt z nich tego nie docenia, wybrzydzają i nosem kręca! Robię to tylko dla mojego męża, przeżyję jakoś.
No i odkąd jest Tymek to we mnie jakaś lwica siedzi i po prostu szlag mnie trafia, jak te wszystkie babcie, ciocie i co tam jeszcze, gugają nad nim, przekładają sobie z ręki do ręki i w ogóle mnie wkurzają Po prostu w tym roku jakoś mi ciężej to wszystko znieść, pewnie za rok się ustabilizuje

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 18:14   #518
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Martucha- zatem miłego weekendu, skoro nie karmisz, to pewnie podrinkujesz szczęściaro

Pomi- nie boję się, ponieważ z powodu rzadkiego kupkowania Filusia ostatnio lekarka zapowaidała, że na szczepiennej wizycie ustalimy menu szczepienie 16.12 ale poczekam do Świąt musi coś zacząć jeść, żeby wypełniać jelitka i wypróżniać się częściej niż raz na tydzień

Klarissa- świetne macie te fotki maluszków, ja bym je nazwała "Natalka i jej pierwszy mężczyzna w łózku" lub na łóżku
Stary 2010-12-10, 18:26   #519
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

inaked ty sie ucz a nie nie wizaż wchodzisz no i pomsciłam, wygadywanie o siedzeniu na wizażu

Pomidora... o kurna, ja myslalam ze wy robicie takie mlodziezowa impreze tzn. przyjaciele ewtualnie rodzenstwo... cos Ty na glowe upadła, zeby jakies stare ciotki goscic?
myslalam ze nasze pokolenie takich a la u cioci na imieniach imprez nie organizuje... nie powiem-zaskoczylas mnie

Stary 2010-12-10, 18:27   #520
kotekk81
Zakorzenienie

Ilona, Klarissa no prosze jaka ladna pare tworza Wasze dzieciaki nic tylko wesele planowac

a tak na marginesie...nie ma tu zadnej mamuski z moich okolic chetnej na spotkanie :brzydal :

ooo lece na kapiel bo juz dziecie pokrzykuje z tatusiem

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:52   #521
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
sekty?
No też się zdziwiłam

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Heheh no widzisz To co planujemy już śluby??

Eeee zagadać Marcina co Ty Jest przyzwyczajony bo ja trajkoce jak najęta Mówił że jesteś bardzo sympatyczna

Hehhe mój mąż tak na nas mówi SEKTA Jak forum nie działało to chodził za mną i pytał jak ja to znoszę i czy wszytko ok
No to czas szukać sali na wesele
A małżonek też bardzo sympatyczny człowiek.
Mój dzieć po dzisiejszych atrakcjach padł

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
na tych zdjeciac uroczej parki to Natalia bardziej we Franka wpatrzona
Ona taka kochliwa po mamusi

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Źle pamiętasz, bo ja nie lubię takich zlotów Tzn. nie znoszę rodziny mojego męża, mam ku temu wiele powodów. Ale odkąd moja teściowa nie żyje, jestem jedyną osobą, która stara się, żeby ta rodzina spotykała się czasem przy jednym stole. I jeszcze nikt z nich tego nie docenia, wybrzydzają i nosem kręca! Robię to tylko dla mojego męża, przeżyję jakoś.
No i odkąd jest Tymek to we mnie jakaś lwica siedzi i po prostu szlag mnie trafia, jak te wszystkie babcie, ciocie i co tam jeszcze, gugają nad nim, przekładają sobie z ręki do ręki i w ogóle mnie wkurzają Po prostu w tym roku jakoś mi ciężej to wszystko znieść, pewnie za rok się ustabilizuje
A ja lubię takie spędy rodzinne, ale masz rację, że porady pradawnych ciotek są często trudne do wytrzymania...

Cytat:
Klarissa- świetne macie te fotki maluszków, ja bym je nazwała "Natalka i jej pierwszy mężczyzna w łózku" lub na łóżku
No nie tak ostro, bo tatuś się wkurzy

Cytat:
imyslalam ze nasze pokolenie takich a la u cioci na imieniach imprez nie organizuje... nie powiem-zaskoczylas mnie
Ja czasem urządzam
Generalnie wychodzę z założenia, że ze znajomymi się bawimy, ale rodzina to jest rodzina i jest się na nich skazanym a tak na serio to większość osób w rodzinie swojej i tż-ta nawet lubię, każdy ma jakiś wady. W sumie ja też pewnie jakieś mam

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Ilona, Klarissa no prosze jaka ladna pare tworza Wasze dzieciaki nic tylko wesele planowac

a tak na marginesie...nie ma tu zadnej mamuski z moich okolic chetnej na spotkanie :brzydal :
A skąd jesteś?

edit:
Ech jaka jestem głupia - wyprałam sobie białe pranie z niebieską koszulką.
Zgadnijcie jaki to ma teraz kolor?

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-12-10 o 18:54
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 18:56   #522
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
inaked ty sie ucz a nie nie wizaż wchodzisz no i pomsciłam, wygadywanie o siedzeniu na wizażu
a przerwa to się nie należyyy??

już idę

no co za wredne mściwe babsko powinnaś się zwać mściu a nie mszu ;p

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-12-10 o 18:57
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:58   #523
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Pomi- nie boję się, ponieważ z powodu rzadkiego kupkowania Filusia ostatnio lekarka zapowaidała, że na szczepiennej wizycie ustalimy menu szczepienie 16.12 ale poczekam do Świąt musi coś zacząć jeść, żeby wypełniać jelitka i wypróżniać się częściej niż raz na tydzień
Eeee, to inna sprawa Ja mam szczepienie 15.12 to też spytam lekarkę jak z wprowadzaniem u nas jedzonka. Tymek to sra jak głupi - dziś było 5 kup

Cytat:
Pomidora... o kurna, ja myslalam ze wy robicie takie mlodziezowa impreze tzn. przyjaciele ewtualnie rodzenstwo... cos Ty na glowe upadła, zeby jakies stare ciotki goscic?
myslalam ze nasze pokolenie takich a la u cioci na imieniach imprez nie organizuje... nie powiem-zaskoczylas mnie
No u mnie to wygląda tak - ja mam superaśną rodzinkę, u nas takie rzeczy się robi. I to i tak jest najbliższa rodzina: moi rodzice, jeden brat z żoną, drugi brat, dwie babcie wdówki, jedna ciocia (ona mieszka z babcią i nie wypada jej nie zapraszać, to wszędzie jest ciągana ). No i ze strony mojego męża dziadek z babcią (super ludzie byli, tylko babcia teraz nie wie, jak sie nazywa, a dziadek głuchy jak pień), do tego mój "cudowny" teść i szwagier ze szwagierką. No i my, czyli wychodzi 15 osób. Nie wiem co to będzie, jak nam się rodzeństwo rozmnoży Do tej pory jakoś mi nie przeszkadzały za bardzo takie imprezy, można było się pośmiać, a teścia jakoś zbywałam, ale teraz z małym tyle roboty, że na chrzcinach mimo pomocy latałam między cycem a myciem naczyń. To nie wiem, jak to będize teraz. No i o której się zmyją No i ostatnio po prostu znieść tej rodzinki meża nie mogę, zaleźli mi za skórę i dostaję wysypki na sam ich widok

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Się znaczy z jakich okolic?

28.09.2014

Stary 2010-12-10, 19:03   #524
kotekk81
Zakorzenienie

Klarissko woj. slaskie sie klania

dziecie wykapane, wcina mleczko a ja znowu produkuje chwilami mam juz dosc

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:05   #525
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:

A ja lubię takie spędy rodzinne, ale masz rację, że porady pradawnych ciotek są często trudne do wytrzymania...

Ja lubię takie spędy w mojej rodzinie, czyli jak robi to moja mama U nas zawsze wesoło i jakieś gagi lecą. Chociaż beznadziejne guganie niektórych osób nawet u mnie w rodzinie mnie wkurza

Ja czasem urządzam
Generalnie wychodzę z założenia, że ze znajomymi się bawimy, ale rodzina to jest rodzina i jest się na nich skazanym
Wychodzę z tego samego założenia - ze znajomymi będziemy opijać urodziny w następny weekend

Cytat:

Ależ mi ciasto pięknie wyszło, no no no, doszedł do was zapach?

28.09.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 19:08   #526
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie do Was.
dziwne,że tak lekarka każe go używać mimo takiej alergii. ja bym radziła smectę.niby dicoflor jest też na biegunkę,ale u nas (Wojtek też ma skazę) wywołał alergię.
jest taki fajny portal medyczny www.dziecko24.pl i może tam zapytaj,może coś jeszcze Ci polecą.ja już kilka razy pisałam tam i zawsze dostawałam pomocne rady
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:15   #527
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora...a u nas jakos tak srednio. Moi rodzice co roku wyprawiaja imieniny (bo oni z tego pokolenia imieniowego), ale te imprezy maja raczej malo rodzinny charakter bo z rodziny to jest brat taty z żona i brat mamy z prawie-żoną a reszta to ich przyjaciele/znajomi...
A my z TZtem w ogole imprez nie robimy, a zapraszamy znajomych idywidualnie badz parami jesli to malzenstwa, narzeczenstwa itp.... jak z zeszłym roku zaplanowalam sylwestrowa impreze na 7 par (nakupilam zarcia, alkoholu itd.)... to dopisala az jedna i sie wkurzylam na maxa i powiedzialam nigdy wiecej...

naked
może być i mściu a teraz.... DO naaaaaaaauki! masz jutro zaliczyc bo inaczej

Pomi.
... niestety nic nie pachnie ale moge sobie wyobrazic zapach domowego ciasta...ach

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 19:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:19   #528
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:

Ilona,Klarissa jaką macie piękną parkę to teraz jesteście świekrami (chyba tak to się nazywa).

a co do bezsensownego gugania i noszenia na rękach to,aż mnie krew zalewa jak sobie pomyślę,że niedługo spotkanie z teściową

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-12-10 o 19:21
Stary 2010-12-10, 19:34   #529
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mi ciasto pięknie wyszło, no no no, doszedł do was zapach?
Masz skłonności sadystyczne, wiesz?

Cytat:
Pomidora...a u nas jakos tak srednio. Moi rodzice co roku wyprawiaja imieniny (bo oni z tego pokolenia imieniowego), ale te imprezy maja raczej malo rodzinny charakter bo z rodziny to jest brat taty z żona i brat mamy z prawie-żoną a reszta to ich przyjaciele/znajomi...
A my z TZtem w ogole imprez nie robimy, a zapraszamy znajomych idywidualnie badz parami jesli to malzenstwa, narzeczenstwa itp.... jak z zeszłym roku zaplanowalam sylwestrowa impreze na 7 par (nakupilam zarcia, alkoholu itd.)... to dopisala az jedna i sie wkurzylam na maxa i powiedzialam nigdy wiecej...
No nam się tak zdarzyło 2razy, że zaprosiliśmy znajomych i ktoś tam się rozchorował itd. zawsze się wkurzam - ja naszykuję jedzenia, a tu dupa... i też raczej nie zapraszam już. Trudno, jak ktoś nie docenia...

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
Ilona,Klarissa jaką macie piękną parkę to teraz jesteście świekrami (chyba tak to się nazywa).
A nie swatowe?

Cytat:
a co do bezsensownego gugania i noszenia na rękach to,aż mnie krew zalewa jak sobie pomyślę,że niedługo spotkanie z teściową
Może mamy tę samą teściową?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 19:36   #530
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:

Pomi.
... niestety nic nie pachnie ale moge sobie wyobrazic zapach domowego ciasta...ach
A wy nie macie rodzeństwa? Ja to sobie życia bez moich braci nie wyobrażam Opierniczamy się na każdym kroku, ale oni dbają o mnie jakbym była najmłodsza, a jestem najstarsza
Nie dziwię się, że zapraszacie znajomych indywidualnie - co za paskudne zachowanie tak zostawić was w sylwka My robiliśmy w sylwka parapetówkę, to mieliśmy bez nas 6 par, fajnie było Bo zrobiliśmy, my stare konie, bal przebierańców

Cytat:
.
To współczuję

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Masz skłonności sadystyczne, wiesz?

Wiem

28.09.2014

Stary 2010-12-10, 19:40   #531
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
A nie swatowe?
nie wiem dokładnie,ale jakoś tak mi się o uszy obiło jak moja mama mówiła o mojej teściowej
ona jest taką dobrą aktorką,że wcale bym się nie zdziwiła jakby się okazało,że ma jakąś "ukrytą" synową

Cytat:
To współczuję
dziękuję
Stary 2010-12-10, 19:45   #532
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
A wy nie macie rodzeństwa? Ja to sobie życia bez moich braci nie wyobrażam
mamy, ale moj brat to jeszcze szczeniak (moze za pare lat jak mu sie towrzystwo pożeni i zdziecieje to wtedy złapiemy wiekszy konakt), a TZta brata nie cierpie i mam ku temu powody (probowal kiedys przekonac TŻta ze ja sie dla niego nie nadaje i ja niestety sie o tym dowiedzialam)
wiec sam rozumiesz...

no ja mam wizyte u tesciow za tydzien... bo mialam jechac teraz ale tesciowej cos nie pasowalo... ale i tak juz tez psychiczne przygotowuje sie na..... "ciooo, cio byś Nadzia chciała, na rąćki... puci puci"
jak dobrze ze te nasze maluchy nie rozumieja jeszcze co sie do nich gada, bo chyba by

Stary 2010-12-10, 19:58   #533
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to na raczke? To szczepienie w raczke dostal? Dziwne, bo u nas zawsze szczepi sie w nozki, i w naszej przychodni i jak brat ze swoja corka chodzil do innej to tez zawsze w nozke u takiego maluszka...
Ukłucia są trzy, a dziecko trzech nóg nie ma

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Moja Milunia od tygodnia je jabłuszko śmiesznie to wyglada jak jeMieli tym jęzorkiem jak jaszczurka
A nie za szybko?

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
W zamrażalniku mam jeszcze pełną szufladę mojego mleka, jakieś 50 porcji.
Nie wiem czy mam to trzymać i dać mu za parę miesięcy gdy może jego brzuszek już nie będzie taki delikatny... tylko czy on wtedy będzie chciał to pić?
Czy dać sobie spokój i to wywalić?
Jak myślicie? Jest sens to przechowywać?
Ja bym spróbowała oddać do szpitala.

Cytat:
Mszu, może być takie zdjecie z wczoraj? I jedno gratis
Jaki on do Ciebie podobny!

Cytat:
Mój mówi podobnie

Cytat:
Dla mnie to nic dziwnego

Cytat:
Tzn. nie znoszę rodziny mojego męża, mam ku temu wiele powodów.
A ja wolę "zloty" w rodzinie mojego Tżta, przynajmniej sympatycznie jest. Nie muszę słuchać tekstów mojej babci w stylu "A Natalia jak była mała to taka ponura była, do teraz jej zostało" Na ostatniej imprezie Asia ciągle płakała, więc moja mama powiedziała nam, że się nią zajmie a my mamy zjeść kolację.Babcia mnie prawi wzrokiem zabiła, jakbym nie wiem co zrobiła
Mam większy sentyment do dziadków mojego Tżta niż swoich, przykre...

Wie któraś, czy chuteczki Pampers Sensitive mają w składzie alkohol? Bo nigdzie składu nie mogę znaleźć a coś mi spirytem zajeżdża

Ja już nie wiem, czy Asi wychodzą ząbki czy co... Dziś całe popołudnie ryku, ciągle musiała mieć coś w buzi i żuła non stop. I pierwszy raz widziałam jak żuje język. Ślini się mocniej no i nie da się jej uspokoić.
Poza tym cały dzien ulewa grudkami mleka Czyżby nagle przestało pasować jej mleko?

Czy mój avatar wróci do siebie czy muszę ustawić nowy?
Stary 2010-12-10, 20:04   #534
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
no ja mam wizyte u tesciow za tydzien... bo mialam jechac teraz ale tesciowej cos nie pasowalo... ale i tak juz tez psychiczne przygotowuje sie na..... "ciooo, cio byś Nadzia chciała, na rąćki... puci puci"
jak dobrze ze te nasze maluchy nie rozumieja jeszcze co sie do nich gada, bo chyba by
racja ale na nieszczęście my rozumiemy a u nas to jest "syneczku jak ja Cię kocham.a co dzisiaj jadłeś?? (schabowego babciu),a z kim byłeś na spacerku??(z dziewczyną z sąsiedniej klatki) ooo z tatusiem???a co mamusia wtedy robiła??? (a co Ci do tego?),pewnie Ci zimno,bo masz takie chłodne rączki.chodź do babci na rączki.(a wtedy mój synio jakby czytał w myślach swej rodzicielki i zaczyna płakać na caaaały głos )"
a najgorsze jest jak jakimś cudem mimo tego gugania i głaskania uda mi się go uśpić.wpada teściowa i smyra po nóżkach,po rączkach,zdejmuje tetrę z buźki i zaczyna go łaskotać szlag jasny mnie trafia.
już teraz na samą myśl o tym dostaje drgawek
Stary 2010-12-10, 20:12   #535
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ninaad, no my tez grudniowi Ja jutro mam urodzinki, a mój mężu 3 dychy w niedzielę za tydzień. To ty jakoś pod koniec grudnia jesteś? Już Koziorożec?
taa
Aha- :pije my:wszystkiego dobrego Pomidorko (jakbym jutro zapomniała)
Cytat:
Mam pytanie do Was.
zamiast lakcidu można chyba jakiś inny probiotyk podawać (że niby nie ma śladów mleka w nim), ale nie pamiętam nazwy
smecta ma inne działanie- w zasadzie to łagodzi skutki biegunki ale nie leczy przyczyn. No i raczej stosuje się ją w ostrych biegunkach, np przy zatruciu pokarmowym a nie przy przewlekłych biegunkach, np skazowych

w zasadzie można- czasem, po trochu itp. Ale to zależy od dziecka i od tego jak silna jest alergia...
Ja bym słuchała lekarza

Olę znowu dziś wypryszczyło na brzuszku i plecach A już dosyć długo było ok. Mam nadzieję, że dobrze typuję winowajcę-szpinak (ew. syrop klonowy, ale to raczej mało prawdopodobne). No bo jeżeli nie jest to wina szpinaku to nie mam bladego pojęcia co... No nic- tam gdzie mocno zaogniona wysypka posmarowałam Locoidem. I czekamy... Eh...

No a mnie rozbolał żołądek- zachciało mi się popcornu w karmelu i troszkę mi się przypalił A właśnie- macie jakiś sprawdzony sposób na przygotowanie takiego popcornu?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:13   #536
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja bym spróbowała oddać do szpitala.
ŻE CO??? w życiu bym sie nie zgodziła, aby moje dziecko W SZPITALU dostało pokarm innej kobiety, na dodatek nie wiadomo kiedy zamrożony i nie wiadomo od kogo to żeś wymyśliła...

Weronisiu oczywiście my wiemy, żeś zdrowa cudna mamunia, ale chodzi mi o tą potencjalną świeżo upieczona mamuśke ze szpitala

Mam nadzieję, że od kiedy zaczniesz podawać Pascalkowi prawidłowo dobrane mm, Wasze problemy się skończą 2 miesiące to i tak spory sukces

Cytat:
racja ale na nieszczęście my rozumiemy a u nas to jest "syneczku jak ja Cię kocham.a co dzisiaj jadłeś?? (schabowego babciu),a z kim byłeś na spacerku??(z dziewczyną z sąsiedniej klatki) ooo z tatusiem???a co mamusia wtedy robiła??? (a co Ci do tego?),pewnie Ci zimno,bo masz takie chłodne rączki.chodź do babci na rączki.(a wtedy mój synio jakby czytał w myślach swej rodzicielki i zaczyna płakać na caaaały głos )"
a najgorsze jest jak jakimś cudem mimo tego gugania i głaskania uda mi się go uśpić.wpada teściowa i smyra po nóżkach,po rączkach,zdejmuje tetrę z buźki i zaczyna go łaskotać szlag jasny mnie trafia.
już teraz na samą myśl o tym dostaje drgawek
Stary 2010-12-10, 20:13   #537
ninaad
Wtajemniczenie

A jak Olę położyłam na przewijaku na brzuszku, żeby obejrzeć i posmarować jej zakrostkowane plecy to dwa razy prawie mi spadła- błyskawicznie przekręciła się na plecy (tzn prawie, bo gdyby do końca udało jej się obrócić to wylądowałaby na podłodze)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 20:15   #538
bordowa
Wtajemniczenie

A ja przestałam narzekać na moją "teściową". Umie uspokoić Asię nawet wtedy, kiedy mi się to nie udaje. Przestała brać ją na ręce, jeśli nie ma takiej potrzeby. Najwyżej raz podczas wizyty ponosi ją chwilę. Jedyne co mam jej do zarzucenia to to, że kiedy usypia Asię na rękach to owija ją w kocyk i wtedy Aśce gorąco, bo dodatkowo grzeje ją swoim ciałem. Coś jej się poprzestawiało i zrobiła się wzorową babcią Bardziej mogę narzekać na swoją mamę niż na nią
Stary 2010-12-10, 20:19   #539
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
A jak Olę położyłam na przewijaku na brzuszku, żeby obejrzeć i posmarować jej zakrostkowane plecy to dwa razy prawie mi spadła- błyskawicznie przekręciła się na plecy (tzn prawie, bo gdyby do końca udało jej się obrócić to wylądowałaby na podłodze)
mój też zaczyna te swoje wygibusy wyczyniać, nie ma juz opcji, że zostawiam go samego pora się przyzwyczajać, żeby takie "zostawianie na sekundę" nie weszło w krew... najlepiej mieć wszystko pod ręką a w razie czego sadzam go na leżaczku
Stary 2010-12-10, 20:21   #540
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ałaaaaaaaa...pandziolka to juz widze ze masz masakre na całego...

u mnie tesciowa z Nadia jak z jajkiem sie obchodzi "ojej bo ją zle trzymasz, ojej bo lezy bez kocyka, ojej bo sie jej odbilo, ojej bo jak spi to ma zle głowke, ojej bo jej tetra pod szyja zawineła, ojej ale ona ma sucha skórkę... i ojej i ojej szału mozna dostac

a tesc znowu ma faze seplenienia: "cio chćieś od dziadzi, ale ma sliczne oooćka, Nadusia nasia"

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-10 o 20:23
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości