|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Mam pytanie do Was.
Michas ma skaze bialkowa i na biegunke dostal lakcid (biegunke jeszcze ma), ale lakcid go uczulil, wyskoczyla mu ogromna, czerwona wysypka, zwlaszcza na kolanach, wygladalo jak czerwona skorupa z krostek. Zadzwonilam do lekarki, ale powiedziala, ze dzieci ze skaza tak reaguja na lakcid i moze uczulac, ale zeby podawac caly czas, cale 10 ampulek. Z drugiej strony ktos nam polecil smecte, niby ona ma go nie uczulic. I nie wiem czy sluchac lekarki czy nie, bo tak na chlopski rozum, to chyba nie mozna podawac czegos co uczula, prawda?
#512 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Pomidora super fotki dzieki. A czemu nie chce Ci sie imprezy robic? O ile dobrze pamietam cieszylas sie na ta impreze przed chrzcinami Tymka? Zle cos pamietam?
![]() ![]() ania13.03 swiatlo widze ze bylo dostateczne, o ile nawet nie zbyt silne, co uwidacznia sie na prawym policzku. I tym sposobem lewa strona buzi jest niedoswietlona a prawa zbyt mocno oswietlona. Dlatego jesli swiatlo zewnatrz jest takie silne, nie warto ustawiac dziecka bokiem do niego bo uzyskamy taki wlasnie efekt. Nastepnym razm postaraj sie zeby Gabrysia byla buzia do okna a nie bokiem ![]()
#513 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szczęśliwa ileż Dagusia ma włosków i jakie długie! Cytat:
![]() Cytat:
Ilona twój mąż zapytał mnie czy znamy się z tej "sekty Wizaż" ![]() Mam nadzieję, że go nie zagadałam na śmierć po drodze. I też wklejam fotki zakochanej pary ![]()
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() sekty? ![]() ![]()
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eeee zagadać Marcina co Ty ![]() ![]() ![]() Hehhe mój mąż tak na nas mówi SEKTA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Rozeznanie
|
na tych zdjeciac uroczej parki to Natalia bardziej we Franka wpatrzona
![]()
#517 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ilona, Klarissa, ale macie zakochaną parę śliczną! ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie boisz się przed 4 mc poszerzać dietę dziecka? Tymek w pierwszy dzień Świąt kończy 4 mc, a ja i tak zamierzam do stycznia poczekać. Tylko Tymo jest tylko na piersi, to mogę nawet do końca 6 mc czekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i odkąd jest Tymek to we mnie jakaś lwica siedzi i po prostu szlag mnie trafia, jak te wszystkie babcie, ciocie i co tam jeszcze, gugają nad nim, przekładają sobie z ręki do ręki i w ogóle mnie wkurzają ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Wtajemniczenie
|
Martucha- zatem miłego weekendu, skoro nie karmisz, to pewnie podrinkujesz
![]() ![]() Pomi- nie boję się, ponieważ z powodu rzadkiego kupkowania Filusia ostatnio lekarka zapowaidała, że na szczepiennej wizycie ustalimy menu ![]() ![]() ![]() Klarissa- świetne macie te fotki maluszków, ja bym je nazwała "Natalka i jej pierwszy mężczyzna w łózku" lub na łóżku ![]()
#519 |
Zadomowienie
|
inaked ty sie ucz a nie nie wizaż wchodzisz
![]() ![]() Pomidora... o kurna, ja myslalam ze wy robicie takie mlodziezowa impreze tzn. przyjaciele ewtualnie rodzenstwo... cos Ty na glowe upadła, zeby jakies stare ciotki goscic? ![]() myslalam ze nasze pokolenie takich a la u cioci na imieniach imprez nie organizuje... nie powiem-zaskoczylas mnie ![]()
#520 |
Zakorzenienie
|
Ilona, Klarissa no prosze jaka ladna pare tworza Wasze dzieciaki
![]() ![]() a tak na marginesie...nie ma tu zadnej mamuski z moich okolic chetnej na spotkanie ![]() ![]() ooo lece na kapiel bo juz dziecie pokrzykuje z tatusiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||||||
Zakorzenienie
|
No też się zdziwiłam
![]() Cytat:
![]() A małżonek też bardzo sympatyczny człowiek. Mój dzieć po dzisiejszych atrakcjach padł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie wychodzę z założenia, że ze znajomymi się bawimy, ale rodzina to jest rodzina i jest się na nich skazanym ![]() ![]() Cytat:
![]() edit: Ech jaka jestem głupia - wyprałam sobie białe pranie z niebieską koszulką. Zgadnijcie jaki to ma teraz kolor? ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-12-10 o 18:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już idę ![]() no co za wredne mściwe babsko ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-10 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Klarissko woj. slaskie sie klania
![]() dziecie wykapane, wcina mleczko a ja znowu produkuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ mi ciasto pięknie wyszło, no no no, doszedł do was zapach? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jest taki fajny portal medyczny www.dziecko24.pl i może tam zapytaj,może coś jeszcze Ci polecą.ja już kilka razy pisałam tam i zawsze dostawałam pomocne rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Pomidora...a u nas jakos tak srednio. Moi rodzice co roku wyprawiaja imieniny (bo oni z tego pokolenia imieniowego), ale te imprezy maja raczej malo rodzinny charakter bo z rodziny to jest brat taty z żona i brat mamy z prawie-żoną a reszta to ich przyjaciele/znajomi...
A my z TZtem w ogole imprez nie robimy, a zapraszamy znajomych idywidualnie badz parami jesli to malzenstwa, narzeczenstwa itp.... jak z zeszłym roku zaplanowalam sylwestrowa impreze na 7 par (nakupilam zarcia, alkoholu itd.)... to dopisala az jedna i sie wkurzylam na maxa i powiedzialam nigdy wiecej... ![]() naked może być i mściu ![]() ![]() ![]() Pomi.... niestety nic nie pachnie ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-10 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Ilona,Klarissa jaką macie piękną parkę ![]() ![]() a co do bezsensownego gugania i noszenia na rękach to,aż mnie krew zalewa jak sobie pomyślę,że niedługo spotkanie z teściową ![]() Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-10 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |||
Zakorzenienie
|
Masz skłonności sadystyczne, wiesz?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie dziwię się, że zapraszacie znajomych indywidualnie - co za paskudne zachowanie tak zostawić was w sylwka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec sam rozumiesz... no ja mam wizyte u tesciow za tydzien ![]() ![]() ![]() jak dobrze ze te nasze maluchy nie rozumieja jeszcze co sie do nich gada, bo chyba by ![]()
![]() |
#533 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki on do Ciebie podobny! ![]() Mój mówi podobnie ![]() Cytat:
![]() A ja wolę "zloty" w rodzinie mojego Tżta, przynajmniej sympatycznie jest. Nie muszę słuchać tekstów mojej babci w stylu "A Natalia jak była mała to taka ponura była, do teraz jej zostało" ![]() ![]() Mam większy sentyment do dziadków mojego Tżta niż swoich, przykre... Wie któraś, czy chuteczki Pampers Sensitive mają w składzie alkohol? Bo nigdzie składu nie mogę znaleźć a coś mi spirytem zajeżdża ![]() Ja już nie wiem, czy Asi wychodzą ząbki czy co... Dziś całe popołudnie ryku, ciągle musiała mieć coś w buzi i żuła non stop. I pierwszy raz widziałam jak żuje język. Ślini się mocniej no i nie da się jej uspokoić. Poza tym cały dzien ulewa grudkami mleka ![]() Czy mój avatar wróci do siebie czy muszę ustawić nowy? ![]()
![]() |
#534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a najgorsze jest jak jakimś cudem mimo tego gugania i głaskania uda mi się go uśpić.wpada teściowa i smyra po nóżkach,po rączkach,zdejmuje tetrę z buźki i zaczyna go łaskotać ![]() już teraz na samą myśl o tym dostaje drgawek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bym słuchała lekarza ![]() Olę znowu dziś wypryszczyło na brzuszku i plecach ![]() No a mnie rozbolał żołądek- zachciało mi się popcornu w karmelu i troszkę mi się przypalił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
ŻE CO???
![]() ![]() Weronisiu oczywiście my wiemy, żeś zdrowa cudna mamunia, ale chodzi mi o tą potencjalną świeżo upieczona mamuśke ze szpitala ![]() Mam nadzieję, że od kiedy zaczniesz podawać Pascalkowi prawidłowo dobrane mm, Wasze problemy się skończą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
A jak Olę położyłam na przewijaku na brzuszku, żeby obejrzeć i posmarować jej zakrostkowane plecy to dwa razy prawie mi spadła- błyskawicznie przekręciła się na plecy (tzn prawie, bo gdyby do końca udało jej się obrócić to wylądowałaby na podłodze)
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
A ja przestałam narzekać na moją "teściową". Umie uspokoić Asię nawet wtedy, kiedy mi się to nie udaje. Przestała brać ją na ręce, jeśli nie ma takiej potrzeby. Najwyżej raz podczas wizyty ponosi ją chwilę. Jedyne co mam jej do zarzucenia to to, że kiedy usypia Asię na rękach to owija ją w kocyk i wtedy Aśce gorąco, bo dodatkowo grzeje ją swoim ciałem. Coś jej się poprzestawiało i zrobiła się wzorową babcią
![]() ![]()
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
ałaaaaaaaa...pandziolka to juz widze ze masz masakre na całego...
u mnie tesciowa z Nadia jak z jajkiem sie obchodzi "ojej bo ją zle trzymasz, ojej bo lezy bez kocyka, ojej bo sie jej odbilo, ojej bo jak spi to ma zle głowke, ojej bo jej tetra pod szyja zawineła, ojej ale ona ma sucha skórkę... i ojej i ojej szału mozna dostac ![]() a tesc znowu ma faze seplenienia: "cio chćieś od dziadzi, ale ma sliczne oooćka, Nadusia nasia" ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-10 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.