|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
My jedziemy na wigilię do moich rodzicow, ale za to na pierwsze i drugie święto do teściów. I zawsze i jednym i drugim kupuję to samo w prezencie, lub za tą samą kwotę. Jak mnie nie stać na dwa prezenty a na jeden to kupuję dwa tańsze. Ale to tylko moje zdanie. Dzieciaków tez nie dzielę na te z prezentem a te bez, tylko i jednemu i drugiemu tak samo kupuje, jak jednemu wafelek to drugiemu deserek, ale zawsze po równo.
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Hello
![]() Ostatni dzień w pracy i wolne do 3 stycznia megi to mówisz że adwokat przystojny - może i ja się wybiorę ![]() P0P ja tam myślę że Oliwka doskonale wie gdzie ten nos tylko wcale Jej się nie chce pokazywać U Dyzia na bank by wskazała ![]() machaj naprawdę zdolna ta Twoja córa ![]()
|
#3453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poważnie to szczerze wątpię. I tak jedziemy tylko na "chwilę" i bedziemy chcieli jak najpóźniej wyjechać ale tak zeby dojechać na kąpiel i spanko malej. A biorąc pd uwage, że ona już od 18 chciałaby iść spać to wyjazd bedzie ok 15. Wiec i tak wcześnie. A jadąc do was musialibysmy wyjechac jeszcze wcześniej, wiec chyba niestety... zważywszy na to, że w Pleszewie będziemy dzień wcześniej około 10. No wiesz.... dziadki musza się nacieszyć... ostatnio widzieli mała na chrzcinach a to było prawie 3 miechy temu... Ale wiedz, że z milą chęcią bym zbłądziła. Jestem ciekawa jak zmienila się Gabrysia Oj, uracze dziecko... mój tż wciąż wspomina i podziwia jej uśmiech ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Megi - spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe
Machaj - zdolniacha z Twojej córy - moja NIC z tego co wymieniłaś nie robi P0P- mam nadzieję, że z Twoją noga będzie coraz lepiej |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ale to nie jest wybranie rodziny tak? i ja mam rodzicow i moj maz tez a ze mieszka tu z nami to tez chce isc na wigilie do swojej mamy co wydaje mi sie zupelnie normalne i nie widze w tym niczego dziwnego specjalnie wigilia tam robiona jest wczesniej bo na 16 ze wzgledu na nas ze jakies poltorej godzinki tam zostaniemy bo pozniej mala zacznie marudzic i bedzie padnieta a co do 2 wigilii to nie wiem czemu mielibysmy z nimi nie posiedziec skoro nie musimy wychodzic bo mieszkamy w pokoju obok.
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
hejka - wczoraj już nie miałam siły pisac .
Byliśmy na mikołaju u TZta z firmy . Fajnie było dla maluchów plac zabaw a dla starszych kartingi oczywiście sie załapałam na jazde he he - jako starszak . Szymek zadowolony , Ola mikołajowi na kolanach siedziała . Pop - zdrówka A ja na wigilie jestem tutaj a moi rodzice przyjadą w drugi dzień swiąt nie będę z dzieciakami jechała 60km żeby godzine posiedzieć i kazdy to rozumie , nie ma problemu . Ide ogarniac chałupe . TZ po zakupy pojechał bo my jeszcze w lesie ze wszystkim , ale mam to w nosie .
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sie odniose do tego co madzia napisala, u tesciowej prezenty sa zawsze skladkowei sa to *******ki typu zel pod prysznic czy krem czy cos takiego groszowe sprawy , nie sadze zebym mamie cos na 5 czy 7 zl kupila....
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi sie podobają My wigilje robimy wcześniej w domu z rodzicami i dziadkami , a pozniej do dziadków teżeta. Trzeba jakoś podzielić i nikt nie robi problemu, że przyjedziemy pozniej. A pierwsze swięto troche u jednych dziadków troche u drugich, drugie robie w domu- beda rodzice, teściu, brat teżeta i moja siostra ![]() jakoś nie czuje jeszcze świąt, może jak choinke ubierzemy to poczuje ![]() Pop moja kuzynka jak miala 8 lat na nartach złamała dwie nogi. Po zdjęciu gipsu tez ją tak bardzo bolało, chodzić wogóle nie mogła i się bała. Dopiero rehabilitacja jej pomogła. A teraz znowu śmiga na nartach ![]() Zosia robi tylko papa i kiwa głową nie nie nie. Nic więcej nie chce się nauczyć. :/ Niechce wogole zupek jeść tylko ziemniaki mięso i jakies warzywka, ale muszą być duże kawałki. Z zupy jak jej wybiore tylko warzywa i mieso to zje, nic pozatym. I uwielbia kiełbase;/ moja mama nie raz jej da w rękę, to jest taka szczęśliwa, a zabrać jej to awantura;/ Zupełna przeciwność mnie bo ja prawie wogole nie jadam mięsa i wędlin.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2010-12-22 o 09:50 |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z megi byś się ścigała
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z takimi nogami to bym w przedbiegach przegrała nawet nie startuję No może bym miała szanse z P0P zanim ta wyzdrowieje do końca
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia mój Tz zupełne przeciwieństwo Twojego (no może poza gadaniem, z tym że on unika ważnych tematów, nie chce gadać i rozwiązywać problemów, nie chce planować) - wychodzi z/do kumpli, pije, kłóci się, nie słucha...
Chyba nie ma idealnych ![]() U mnie też działają wyjazdy, tzn jeszcze nie wyjeżdżałam bez słowa ale czasem jak jechałam na kilka dni sama do siostry to po powrocie było całkiem miło... Pochwalcie się choinkami Jestem ciekawa kiedy Tz (bo on sobie przywłaszczył prawo do tego) ubierze choinkę. Co dziennie pracuje, wieczorami graMachaj Michaś nie robi nic z tej Twojej listy ale dziś rano ja spałam, tz szykował się do pracy a Michaś "tatatatatatatatata.. .." Tz prawie się popłakał i do pracy nie chciał iść a ja Michasiowi powiedziałam, że go wezmę dopiero jak powie "mamamamama"... Nie doczekałam się ale nie będę trzymać dziecka cały dzień w piżamie w łóżeczku Papa kiedyś umiał ale mu się odwidziało Może w święta dziadkowie go coś nauczą? Albo nauczy się raczkować bo u moich rodziców jest piesek![]() Też tak uważam... Ale czasem się nie da być na wigilii u jednych i drugich. U mnie mniejszy problem bo rodzina tz nie tak rodzinna... Przeważnie święta spędzamy u moich rodziców a do tz taty i jego narzeczonej (teściowa nie żyje wiele lat) jedziemy na trochę w 1 święto. Prezenty kupiliśmy jednakowe dla jednych i drugich. Skromne bo na takie nas stać... Dla dzieci też drobiazgi...
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wykładach podjechałam do TESCO Z NADZIEJA NA PROMOCJE PAPMKÓW I BYŁA: uwaga w innym dziale leżała na przejsciu góa wszystkich rodzajów i rozmiarów pampków z WIELIM napisem PROMOCJA napis taki " PROMOCJA
PAMPERS Giga Paka każdy rodzaj jedyne 55,99" Ale nauczona juz podeszłam do czytnika z ta paczka a tam włąsnie 59,99 , podeszłam na dział z pampkami a tam te same pampersy z ceną 59,99 te same co lezały kilka regałow dalej niby w promocji!! Przy kasie kazałąm spradzic jaka cena bo sa dwie rózne wybiło 59,99 , kasjerka kazała podejsc do reklamacji i niby kase oddzdza ... ta róznice.. W reklamacjach babka kazał podejsc i pokazac gdzie taka promocja była... poszłam z nią a ona szuka w tej stercie paczek.. :giga paki.... GIGA PAKI.. no jakie pampki sa giga paką.. skoro wszystkie maja swoje nazwy udawałą że szuka.. powiedziała że zaraz wysle pracowniak aby tu porzadek zrobił niby.. a ja jej móiwe że to jest oszuswto bo wszystcy biora niby z tej sterty i nikt na ceny nie patrzy nawyrzucałam jej powiedziała że może zwrócić kase oczywiscie że tak miałam zrobic bo 60 zł to nie promocja... a za mna w kolejce kilka osób byo z podobnymi przypadkami co innego napisane ze promocja a inaczej an paragonach.. ale i tak zarabiaja na tym .. nie wszyscy patrza na paragony.. dzis mama w zwykłej drogeri kupiła mi 70 szt. za 49zł + chusteczki gratis tez Pampers. JAK KTÓAS MA OPEN FM to polecam stację Na gwiazdke.. same świąteczne utwory Pikenie dzis u nas.. mnóstwo sniegu szron na drzewach i soneczko
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety TZ nie może wolnego wziąć bo oni się teraz odłączają – czyli oddzielna firma i on to wszystko nadzoruje. I ciągle po jakiś urzędach jeździ i spotkaniach. A ja sama z dzieckiem i bolącą nogą.
JA to u starych dziadów na kolanach nie będę siadała wolę młodszych. Więc jak wy do Mikołaja to ja polecą (czytaj. pokuśtykam) do Waszych TZ-ów.
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się nauczyć moje dziecko schodzić z łóżka tyłem no i oczywiście zeszła przodem czyli poleciała na łep. Było duuużo płaczu. No to mamy 3 upadek z łóżka zaliczony.
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mało świąteczna jestem, to siedzenie przy stole przy tv mnie nie przekonuje.
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać!!!
michalina niby goraczki od wczoraj nie ma..tylko miała krostki na brzuszku i klatce, dzis ma wiecej i na buzi i na pleckach nawet tuz nad cipuszka w sensie nisko pasa, a w doatku jest marudna i ma chrypke.. znaczy jak płącze to słychac że ma chrypke.. i jakby cos rzuła to chyba gardło?? doradzcie cos bo nie wiem czy samej cos podac .. co podac.. a do lekarza dopieor jutro moge jechać.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta
![]() Cytat:
Po II-gie - to ja też prawie tak samo stara jestem A jakie mamy małe dzieci Cytat:
Cytat:
Pamiętaj zeby małego ciągle dopajać żeby się nie odwodnił Cytat:
Ja bym spokojnie facetowi powiedziała cego oczekuję. Bez awantur, pretensji itp. Jasno trzeba określić swoje potrzeby i wysłuchać drugiej strony. Facet to proste urządzenie i trzeba z nim prosto i bez ogródek Cytat:
Cytat:
W reklamacjach powiedzieli że jest ok. a pani menager z uśmiechem powiedziała że promocja sie skończyła . Wyzwałam ich od oszustów i wyszaliśmy. Szkoda że nikt z klientów mnie nie poparł. A Tż powiedział żże takiej mnie nie zna
|
|
#3471 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez tak planuję Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
hejoł
Wygląda na to ze leki zaczeły działac noc mielismy w miare spokojna Dziękujemy za pozytywną energie ma moc Cytat:
niestety nie mam perspektyw uzbierania kasy bez jego wiedzy ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- hahahahahhah coś mały ten interes
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie zjadło 3/4 słoiczka i teraz męczy kota. Dobrze że mamtakiego spokojnego kota który pozwala na robienie z sobą wszystkiego i nie ucieka. Więc ta ćwiczy z nim zapasy
![]() .W tych sklepach to często oszukują. Jo to jakoś nie lubię się kłucić ale TZ to nawet zwraca uwagę jak mu ktoś coś waży i nie taruje wagi z papierkiem. A to się bardzo często w tych sklepach zdarza.
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
My od 3 lat spędzamy wigilię sami. Resztę świąt jak pasuje jesteśmy u moich rodziców albo u Tż (ok. 100 km od nas). W tym roku zostajemy w domu. Trzeba trochę odpocząć i pobyć razem.
Nie spotkałam się też z jakimiś pretensjami ze strony żadnych rodziców że jest tak a nie inaczej. Wszyscy rozumieją że jesteśmy teraz odrębnymi rodzinami i jak tylko jest możliwość to święta spędzimy razem. Prezenty owszem kupujemy jak mamy pieniądze, jak nie mamy to nie kupujemy, bo to nie o to chodzi. Sprzątanie u mnie w lesie - wolę ten czas poświęcić Zosi. Święta odbędą mimo braku porządku. Choinka - jutro ubierzemy Zakupy - jutro ale tylko to co potrzebne. Żadnego szaleństwa. Coś dobrego ugotuję i upiekę a tego co mamy. Będziemy we trójkę i będzie super
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
A o takiego Mikołaja chodzi
![]() . Fakt zgadzam się z Aneczką że coś mały ale reszta ciała niczego sobie. Mogłabym u takiego posiedzieć![]() ![]() To gdzie ten Mikołaj rozdaje prezenty? Wszystkich których ja spotykam to takie stare, siwe brzuchate dziady . Ale śnieżynki to zawsze fajne ma. Ale to tak jest jak facet ma kase to nie ważne jak wygląda i tak ma branie
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
NO TO MOŻE rzeczywiscie nie jestem sama... moze faceci tak maja.. rany.... tylko ja jestem romantyczka on tez komedie romantyczne bardzo lubi.. tylko kazdy taki seans konczy sie fochem ;p ze jav tak nie mam
![]() dziewczyny poradzcie prosze.. pisałam wyzej o tej chrypce u michaliny... co sie podaje na ból gardła.. bo od zebów chyba sie chrypki nie ma. na slineprełyka jakby ja tam drapało :confuse d:![]() :co nfused: :confuse d:
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Madziwnia może tantum werde Cytat:
![]() a lukier to po prostu mieszam cukier puder z wodą zlbo sokiem z cytryny i od razu nakładam bo zastyga Lista umiejętności imponująca ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A syrop robisz tak : cebulę pokroić w plasterki, układać warstwami i zalać troszkę miodem (albo zasypać cukrem). Postawić wciepłym miejscu aż puści soki. Pomieszać, podusić i podawać.
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta fotka hmm, fajnie by było tz w takich zobaczyć, tylko ten na zdjęciu to jakies takie mikrusie ma te majty ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ja zbieram sobie na takie swoje przyjemności. Mam puszke po zegarku w sypialni, i tak raz w tyg po 10 zl-15 zl tam dokladam, w budżecie nie zauważę, a zawsze na coś starczy co jest mi potrzebne bez ględzenia tz, że niepotrzebne. Dobrze że małemu już lepiej, bo zapalenie krtani to źle wspominam, jak ja wylądowałam z erykiem na pogotowiu to pediatra ze śmiechem mnie przyjmowala, że jak co o 1-2 w nocy to zawsze szczekające dzieci (bo przy zapaleniu krtani taki szczekający kaszel )---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- madziwnia na gardło to najbezpieczniej tantum verde te do psikania izazula fajnie że święta tak sami spędzacie(zazdrość ) ja mojejm mamie zaznaczylam że w tym roku robimy tylko te potrawy co są zjadane, czyli salatka jarzynowa, krokiety, pierogów kilka, rybka smażona i barszczyk z paczki do picia ![]() Macie jakis łatwy niezawodny przepis na sernik z seru tego w wiaderkach, mi zawsze zakalec wychodzi, gdzieś widzialam przepis z budyniem ale nie zapisałam. A już dawalam te proszki do sernika a i tak zakalec. z 2 lata temu raz jeden mi wyszedł, chyba przez pomyłkę. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Mam przed soba bilans Eryka i jest na 97 centylu strzałka w dół wzrost, strzałka w górę waga, to jak troche za duzo chyba waży
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zostanie zjedzone zanim upiekę. Ja mam 2 przepisy na sernik i oba zawsze się udają. Jeden w ubiegłym tygodniu rozsyłałam po koleżankach.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

U Dyzia na bank by wskazała 
zważywszy na to, że w Pleszewie będziemy dzień wcześniej około 10. No wiesz.... dziadki musza się nacieszyć... ostatnio widzieli mała na chrzcinach a to było prawie 3 miechy temu... 

Jestem ciekawa kiedy Tz (bo on sobie przywłaszczył prawo do tego) ubierze choinkę. Co dziennie pracuje, wieczorami gra
Może w święta dziadkowie go coś nauczą? Albo nauczy się raczkować bo u moich rodziców jest piesek
. Wyzwałam ich od oszustów i wyszaliśmy. Szkoda że nikt z klientów mnie nie poparł.