|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() My jedziemy na wigilię do moich rodzicow, ale za to na pierwsze i drugie święto do teściów. I zawsze i jednym i drugim kupuję to samo w prezencie, lub za tą samą kwotę. Jak mnie nie stać na dwa prezenty a na jeden to kupuję dwa tańsze. Ale to tylko moje zdanie. Dzieciaków tez nie dzielę na te z prezentem a te bez, tylko i jednemu i drugiemu tak samo kupuje, jak jednemu wafelek to drugiemu deserek, ale zawsze po równo.
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Hello
![]() Ostatni dzień w pracy i wolne do 3 stycznia ![]() ![]() megi to mówisz że adwokat przystojny - może i ja się wybiorę ![]() ![]() P0P ja tam myślę że Oliwka doskonale wie gdzie ten nos tylko wcale Jej się nie chce pokazywać ![]() ![]() machaj naprawdę zdolna ta Twoja córa ![]() ![]()
#3453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiedz, że z milą chęcią bym zbłądziła. Jestem ciekawa jak zmienila się Gabrysia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3454 |
Rozeznanie
|
Megi - spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe
![]() ![]() Machaj - zdolniacha z Twojej córy - moja NIC z tego co wymieniłaś nie robi ![]() P0P- mam nadzieję, że z Twoją noga będzie coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Pop ale to nie jest wybranie rodziny tak? i ja mam rodzicow i moj maz tez a ze mieszka tu z nami to tez chce isc na wigilie do swojej mamy co wydaje mi sie zupelnie normalne i nie widze w tym niczego dziwnego specjalnie wigilia tam robiona jest wczesniej bo na 16 ze wzgledu na nas ze jakies poltorej godzinki tam zostaniemy bo pozniej mala zacznie marudzic i bedzie padnieta a co do 2 wigilii to nie wiem czemu mielibysmy z nimi nie posiedziec skoro nie musimy wychodzic bo mieszkamy w pokoju obok.
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
hejka - wczoraj już nie miałam siły pisac .
Byliśmy na mikołaju u TZta z firmy . Fajnie było dla maluchów plac zabaw a dla starszych kartingi oczywiście sie załapałam na jazde he he - jako starszak . Szymek zadowolony , Ola mikołajowi na kolanach siedziała . Pop - zdrówka ![]() A ja na wigilie jestem tutaj a moi rodzice przyjadą w drugi dzień swiąt nie będę z dzieciakami jechała 60km żeby godzine posiedzieć i kazdy to rozumie , nie ma problemu . Ide ogarniac chałupe . TZ po zakupy pojechał bo my jeszcze w lesie ze wszystkim , ale mam to w nosie .
#3457 |
Zakorzenienie
|
jeszcze sie odniose do tego co madzia napisala, u tesciowej prezenty sa zawsze skladkowei sa to *******ki typu zel pod prysznic czy krem czy cos takiego groszowe sprawy , nie sadze zebym mamie cos na 5 czy 7 zl kupila....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wigilje robimy wcześniej w domu z rodzicami i dziadkami , a pozniej do dziadków teżeta. Trzeba jakoś podzielić i nikt nie robi problemu, że przyjedziemy pozniej. A pierwsze swięto troche u jednych dziadków troche u drugich, drugie robie w domu- beda rodzice, teściu, brat teżeta i moja siostra ![]() jakoś nie czuje jeszcze świąt, może jak choinke ubierzemy to poczuje ![]() Pop moja kuzynka jak miala 8 lat na nartach złamała dwie nogi. Po zdjęciu gipsu tez ją tak bardzo bolało, chodzić wogóle nie mogła i się bała. Dopiero rehabilitacja jej pomogła. A teraz znowu śmiga na nartach ![]() Zosia robi tylko papa i kiwa głową nie nie nie. Nic więcej nie chce się nauczyć. :/ Niechce wogole zupek jeść tylko ziemniaki mięso i jakies warzywka, ale muszą być duże kawałki. Z zupy jak jej wybiore tylko warzywa i mieso to zje, nic pozatym. I uwielbia kiełbase;/ moja mama nie raz jej da w rękę, to jest taka szczęśliwa, a zabrać jej to awantura;/ Zupełna przeciwność mnie bo ja prawie wogole nie jadam mięsa i wędlin.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2010-12-22 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No może bym miała szanse z P0P zanim ta wyzdrowieje do końca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia mój Tz zupełne przeciwieństwo Twojego (no może poza gadaniem, z tym że on unika ważnych tematów, nie chce gadać i rozwiązywać problemów, nie chce planować) - wychodzi z/do kumpli, pije, kłóci się, nie słucha...
Chyba nie ma idealnych ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie też działają wyjazdy, tzn jeszcze nie wyjeżdżałam bez słowa ale czasem jak jechałam na kilka dni sama do siostry to po powrocie było całkiem miło... Pochwalcie się choinkami ![]() ![]() Machaj Michaś nie robi nic z tej Twojej listy ![]() ![]() ![]() ![]() Też tak uważam... Ale czasem się nie da być na wigilii u jednych i drugich. U mnie mniejszy problem bo rodzina tz nie tak rodzinna... Przeważnie święta spędzamy u moich rodziców a do tz taty i jego narzeczonej (teściowa nie żyje wiele lat) jedziemy na trochę w 1 święto. Prezenty kupiliśmy jednakowe dla jednych i drugich. Skromne bo na takie nas stać... Dla dzieci też drobiazgi...
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wykładach podjechałam do TESCO Z NADZIEJA NA PROMOCJE PAPMKÓW I BYŁA: uwaga w innym dziale leżała na przejsciu góa wszystkich rodzajów i rozmiarów pampków z WIELIM napisem PROMOCJA napis taki " PROMOCJA
PAMPERS Giga Paka każdy rodzaj jedyne 55,99" Ale nauczona juz podeszłam do czytnika z ta paczka a tam włąsnie 59,99 , podeszłam na dział z pampkami a tam te same pampersy z ceną 59,99 te same co lezały kilka regałow dalej niby w promocji!! Przy kasie kazałąm spradzic jaka cena bo sa dwie rózne wybiło 59,99 , kasjerka kazała podejsc do reklamacji i niby kase oddzdza ... ta róznice.. W reklamacjach babka kazał podejsc i pokazac gdzie taka promocja była... poszłam z nią a ona szuka w tej stercie paczek.. :giga paki.... GIGA PAKI.. no jakie pampki sa giga paką.. skoro wszystkie maja swoje nazwy udawałą że szuka.. powiedziała że zaraz wysle pracowniak aby tu porzadek zrobił niby.. a ja jej móiwe że to jest oszuswto bo wszystcy biora niby z tej sterty i nikt na ceny nie patrzy nawyrzucałam jej powiedziała że może zwrócić kase oczywiscie że tak miałam zrobic bo 60 zł to nie promocja... a za mna w kolejce kilka osób byo z podobnymi przypadkami co innego napisane ze promocja a inaczej an paragonach.. ale i tak zarabiaja na tym .. nie wszyscy patrza na paragony.. dzis mama w zwykłej drogeri kupiła mi 70 szt. za 49zł + chusteczki gratis tez Pampers. JAK KTÓAS MA OPEN FM to polecam stację Na gwiazdke.. same świąteczne utwory ![]() Pikenie dzis u nas.. mnóstwo sniegu szron na drzewach i soneczko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Niestety TZ nie może wolnego wziąć bo oni się teraz odłączają – czyli oddzielna firma i on to wszystko nadzoruje. I ciągle po jakiś urzędach jeździ i spotkaniach. A ja sama z dzieckiem i bolącą nogą.
JA to u starych dziadów na kolanach nie będę siadała wolę młodszych. Więc jak wy do Mikołaja to ja polecą (czytaj. pokuśtykam) do Waszych TZ-ów.
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
Staram się nauczyć moje dziecko schodzić z łóżka tyłem no i oczywiście zeszła przodem czyli poleciała na łep. Było duuużo płaczu. No to mamy 3 upadek z łóżka zaliczony.
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mało świąteczna jestem, to siedzenie przy stole przy tv mnie nie przekonuje.
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać!!!
michalina niby goraczki od wczoraj nie ma..tylko miała krostki na brzuszku i klatce, dzis ma wiecej i na buzi i na pleckach nawet tuz nad cipuszka w sensie nisko pasa, a w doatku jest marudna i ma chrypke.. znaczy jak płącze to słychac że ma chrypke.. i jakby cos rzuła to chyba gardło?? doradzcie cos bo nie wiem czy samej cos podac .. co podac.. a do lekarza dopieor jutro moge jechać.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta
![]() Cytat:
Po II-gie - to ja też prawie tak samo stara jestem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętaj zeby małego ciągle dopajać żeby się nie odwodnił Cytat:
Ja bym spokojnie facetowi powiedziała cego oczekuję. Bez awantur, pretensji itp. Jasno trzeba określić swoje potrzeby i wysłuchać drugiej strony. Facet to proste urządzenie i trzeba z nim prosto i bez ogródek Cytat:
Cytat:
W reklamacjach powiedzieli że jest ok. a pani menager z uśmiechem powiedziała że promocja sie skończyła ![]() A Tż powiedział żże takiej mnie nie zna ![]()
![]() |
#3471 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez tak planuję Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zakorzenienie
|
hejoł
![]() Wygląda na to ze leki zaczeły działac noc mielismy w miare spokojna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
niestety nie mam perspektyw uzbierania kasy bez jego wiedzy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- hahahahahhah coś mały ten interes ![]()
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie zjadło 3/4 słoiczka i teraz męczy kota. Dobrze że mamtakiego spokojnego kota który pozwala na robienie z sobą wszystkiego i nie ucieka. Więc ta ćwiczy z nim zapasy
![]() ![]() W tych sklepach to często oszukują. Jo to jakoś nie lubię się kłucić ale TZ to nawet zwraca uwagę jak mu ktoś coś waży i nie taruje wagi z papierkiem. A to się bardzo często w tych sklepach zdarza.
#3474 |
Zakorzenienie
|
My od 3 lat spędzamy wigilię sami. Resztę świąt jak pasuje jesteśmy u moich rodziców albo u Tż (ok. 100 km od nas). W tym roku zostajemy w domu. Trzeba trochę odpocząć i pobyć razem.
Nie spotkałam się też z jakimiś pretensjami ze strony żadnych rodziców że jest tak a nie inaczej. Wszyscy rozumieją że jesteśmy teraz odrębnymi rodzinami i jak tylko jest możliwość to święta spędzimy razem. Prezenty owszem kupujemy jak mamy pieniądze, jak nie mamy to nie kupujemy, bo to nie o to chodzi. Sprzątanie u mnie w lesie - wolę ten czas poświęcić Zosi. Święta odbędą mimo braku porządku. Choinka - jutro ubierzemy Zakupy - jutro ale tylko to co potrzebne. Żadnego szaleństwa. Coś dobrego ugotuję i upiekę a tego co mamy. Będziemy we trójkę i będzie super ![]()
#3475 |
Zakorzenienie
|
A o takiego Mikołaja chodzi
![]() ![]() ![]() ![]() To gdzie ten Mikołaj rozdaje prezenty? Wszystkich których ja spotykam to takie stare, siwe brzuchate dziady ![]() ![]()
#3476 |
Zakorzenienie
|
NO TO MOŻE rzeczywiscie nie jestem sama... moze faceci tak maja.. rany.... tylko ja jestem romantyczka on tez komedie romantyczne bardzo lubi.. tylko kazdy taki seans konczy sie fochem ;p ze jav tak nie mam
![]() dziewczyny poradzcie prosze.. pisałam wyzej o tej chrypce u michaliny... co sie podaje na ból gardła.. bo od zebów chyba sie chrypki nie ma. na slineprełyka jakby ja tam drapało ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3477 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Madziwnia może tantum werde Cytat:
![]() a lukier to po prostu mieszam cukier puder z wodą zlbo sokiem z cytryny i od razu nakładam bo zastyga Lista umiejętności imponująca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A syrop robisz tak : cebulę pokroić w plasterki, układać warstwami i zalać troszkę miodem (albo zasypać cukrem). Postawić wciepłym miejscu aż puści soki. Pomieszać, podusić i podawać.
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta fotka hmm, fajnie by było tz w takich zobaczyć, tylko ten na zdjęciu to jakies takie mikrusie ma te majty ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ja zbieram sobie na takie swoje przyjemności. Mam puszke po zegarku w sypialni, i tak raz w tyg po 10 zl-15 zl tam dokladam, w budżecie nie zauważę, a zawsze na coś starczy co jest mi potrzebne bez ględzenia tz, że niepotrzebne. Dobrze że małemu już lepiej, bo zapalenie krtani to źle wspominam, jak ja wylądowałam z erykiem na pogotowiu to pediatra ze śmiechem mnie przyjmowala, że jak co o 1-2 w nocy to zawsze szczekające dzieci ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- madziwnia na gardło to najbezpieczniej tantum verde te do psikania izazula fajnie że święta tak sami spędzacie(zazdrość ![]() ja mojejm mamie zaznaczylam że w tym roku robimy tylko te potrawy co są zjadane, czyli salatka jarzynowa, krokiety, pierogów kilka, rybka smażona i barszczyk z paczki do picia ![]() ![]() Macie jakis łatwy niezawodny przepis na sernik z seru tego w wiaderkach, mi zawsze zakalec wychodzi, gdzieś widzialam przepis z budyniem ale nie zapisałam. A już dawalam te proszki do sernika a i tak zakalec. z 2 lata temu raz jeden mi wyszedł, chyba przez pomyłkę. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Mam przed soba bilans Eryka i jest na 97 centylu strzałka w dół wzrost, strzałka w górę waga, to jak troche za duzo chyba waży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.