|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Darusia przyłączam się do kciuków - musi się coś w końcu udać
![]() yoonka ja tam czuje że masz robotę w kieszeni ![]() megi a gdzie Ty tę randkę masz?? W domu ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-21 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||||
Zakorzenienie
|
MEGI, ŚCISKAM CIĘ NAJMOCNIEJ JAK MOGĘ! ŻYCZĘ CI, ŻEBY BYŁO DOBRZE-NIE "JAKOŚ" TYLKO DOBRZE! Zasługujesz na to-Ty i Iguś!
zeznawaj co robiłaś, bo ja się W KOŃCU muszę za to zabrać-chleb Gmyrelkowy zrobiłam, ciasto z earl grey'em też ,jutro może keks= wracam do świata żywych po mału Poproszę łopatologicznie co poszykowałaś ![]() Madziwnia, pojęcia nie miałam, że u Ciebie tak pod górkę jest ![]() Mysia, to jest przerażające co piszesz! Moja pierwsza myśl-ja bym nie pojechała. Ale ja, to ja-uparta jak osioł i potem niekoniecznie na dobre mi to wychodzi, więc może lepiej jechać...? ja wiem, ja wiem, ja wiem- bo Igor ma wklęsły nosek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tu też poproszę o przepis na szpinakowe paszteciki i gratuluję rozmowy!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-12-21 o 19:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
mrowak tak wlasciwie to nie mam przepisu. zrobie ciasto drozdzowe i farsz szpinak mrozony+czosnek->podsmazone+feta i tyle.
megi jestes piekna i mloda masz cudowne dziecko, bedzie wszystko dobrze, ja wierze, ze podejmiesz wlasciwa decyzje nie wazne jaka to bedzie decyzja, a to dlatego, ze myslisz o swoim zyciu, a nie plyniesz z pradem gdziekolwiek Cie zaniesie.
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O nosku to nie pomyślałam. Ale już planuje wielkie golenie Igora i przyklejenie sobie jego sierści na piersiach ![]() ![]() Co prawda TZ ma klatę owłosioną a do niego tyż się nie tuli.
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
megi Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() ![]() Dzisiejsza noc była straszna ![]() ![]() ![]()
#3429 |
Zakorzenienie
|
aneczkkaa - dużo zdrowia dla MAciusia. Biedny maluch.
#3430 |
Zakorzenienie
|
dziękuje przyda się
![]() lece wcisnąć mu cos do jedzenie i może uśnie
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Aneczkaaa zdrówka masę dla Maciusia!! Kurcze ale taki maluch i zapalenia krtani - chyba za duża gadał
![]() A megi i wieści prawniczych jak nie było tak nie ma ![]()
![]() |
#3432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Igora golić zimą??? chyba cCi ten gips na głowę uderzył ![]() Cytat:
kto robił kotleciki dla malucha z brokułami i chyba marchewką-przyznawać się????
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-12-21 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
megi- 100 lat! dużo szczęścia i radości!!
ja ide piec ciasteczka... po południu nie miałam czasu bo pojechaliśmy na zakupy.. i przynajmniej mam prezenty z głowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aneczka zdrówka dla Małego ![]() Strasznie mi komp muli ![]() Miałam komuś (nie zacytowało i nie pamiętam komu ![]()
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
zmienilam koncepcje i zrobilam świecznik-suszy sie :P
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
aneczka duzo zdrowka dla maluszka!
![]() |
#3437 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Megi 100 lat i co naważniejsze obyś była szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ano szkoda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj widziałam w wiadomościach dziewczynkę co robi origami i sprzedaje żeby na operację zarobić aż mnie za serce ścisnęło , boże do czego to doszło ? nie ma pracy , nie ma pieniędzy na leczenie , nie ma nic |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
ej no WYMIĘKŁAM!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Do tesciowej idziemy na 16-stą, na wigilie mama mi dzisiaj powiedziala ze najwyzej oni sobie z ojcem zaczna a jak przyjdziemy to sobie zjemy na co bedziemy miec ochote, bo zanim wrocimy to kiki bedzie jadl wykapac ja i o 20 zaczynac wigilie to troche za pozno....pozniej dodala nie wiem jeszcze zobaczymy jak to bedzie.... smutno mi sie zrobilo.
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
No do 20-tej to mi tez by się nie chciało czekać z Wigilią
#3440 |
Zakorzenienie
|
no tylko kto powiedzial ze o 20 wrocimy? jak mala o 19 kapana, w tamtym roku bylismy godzine u tesciowej i teraz tez mialo tak byc no ale mloda w miedzy czasie by spac poszla i gitara...
ale patrzac na to z 2 strony jakby o moje dziecko chodzilo to i do 22 bym poczekala zeby razem te kolacje zjesc.
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
ehhh.... pięknie wszystko napisałam, dałam podgląd wiadomości i zamiast ją wysłać to ... zamknęłam zakładkę
![]() Megi, sto lat, sto lat, wszystkiego najlepszego ![]() Madziwnia - wszystko się ułoży ![]() Mysia, gratuluję 9 miesięcy ![]() ![]() Darusia, u Was też w koncu zaświeci słońce ![]() Aneczka, to się Mały rozchorował, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje ![]() Nakrętek mam dużo, bo zbieram od lata, w sumie nie zbieram na żaden konkretny cel. Tych nakrętek jest dość dużo, z dwie reklamówki będą więc z miłą chęcią się ich pozbędę. Niech któraś z Was prześle mi adres to wyślę ![]() Sara - mała jest śliczna ![]() ![]() ![]() Myśmy byli dzisiaj na szczepieniu, maly waży 9615g i mierzy 74cm, jest na 50 na siatce centylowej więc mam idealne dziecko ![]() A poza tym..to mamy ciche dni ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Darusia, postaram się jak najszybciej nakrętki wysłać, teraz muszę jakieś większe pudło znaleźć ![]()
#3442 |
Zakorzenienie
|
Czy Wy nie musicie gotować i sprzątać, że siedzicie tutaj, a nie w kuchni? :P
Mnie jakiś leń dopadł i nic mi się nie chce - dzisiaj nic właściwie nie zrobiłam - ubrałam choinkę. Zostały mi poprawki malarskie i poremontowe sprzątanie łazienki - brrrrrrrr.... i ciasta i ryby... i nie mam ani jednego prezentu. A właśnie - od tż na urodziny nic - może jak wróci z pracy - wyszedł o 9 rano i jeszcze nie ma. A adwokat? Całkiem przystojny. ![]() Generalnie z naszej rozmowy wychodzi, że mogę ubiegać się o winę tż, a nawet ograniczyć mu prawa rodzicielskie - jak tylko zbiorę dowody na jego grzechy. Nie chodzi mi o to, ale warto mieć asa w rękawie, jakby przyszło do walki. Adwokat stwierdził, że wyjątkowo podły typ :P A paradoksalnie mnie natchnęło, żeby walczyć - jak mi tutaj bardzo mądra osoba napisała "zdążę się jeszcze rozwieść". Więc będzie miał ultimatum - terapia małżeńska albo papa. Zobaczymy. Muszę Was nadrobić, a już oczka mi się kleją - tylko rzuciły mi się w oczy biedne nasze P0P i Aneczka, a raczej Maciuś.... oby Ci więksi i Ci mniejsi szybko wracali do pełni zdrowia. Jutro Was poczytam, bo widzę, że nieciekawie jeszcze u kilku się dzieje - jakieś fatum czy co. Jak fajna babka, to zawsze jakiegoś gada na siebie ściągnie. Gmyrelka - wrzuć jeszcze raz ten chlebek - pliz.
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie wyszły te figurki , może rób na sprzedaż Też trzymam kciuki Pop współczuję , nie miałam nic złamane nigdy na szczęście odpukać ale wyobrażam sobie jak musi boleć. Aneczka bidulek zdrówka życzę , mój Miko też miał steryd do inhalacji i dużo lepiej mu się oddychało po nim , a antybiotyk to juz po drugiej dawce powinien zacząć działać Wszystkim zasmarkanym i kaszlącym i rozgorączkowanym życzę zdrówka No i wszystkim zasmutanym i pokłóconym szczęśliwych i ciepłych chwil oby się wszystko ułożyło . Zosia i Michasia urocze ![]() ________________ U mnie dzisiaj kolejny pracowity dzień minął , wyprałam firanki , umyłam okna , posprzątaliśmy górę, farsz na pierogi zrobiony, chleb upieczony , ser uważony , masło wytrzepane no i dzień się zleciał. ![]() Jutro nastawiam galaretę i biorę się za uszka może przed wieczorem skończę. Miko był dzisiaj grzeczny , chyba dorośleje chłopak.Zastanawiałam się jak ja go będę straszyć Mikołajem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Megi czasami tak jest że niektóre kobiety przyciągają jakiś typ mężczyzn , nie wiem jakies fluidy czy co? Z tymi dowodami to nie za łatwo by było pewnie świadków trzeba. Moze tż się trochę wydyga jak mu powiesz , czasem ostra terapia wstrząsowa pomaga. Sidorcia co tam u was? widzę Cię na pasku No właśnie gdzie to się Cigi podziała? Anakazar i jak wyszedł rudy rydz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
z gory dziekuje za wszystkie nakretki od tych z was ktore nie zbieraja na zadne dzieciatko.
Tak sobie mysle, ze nigdy wiekszosc z nas sie nie widziala, zbieramy sie z calej polski i nie tylko polski! A do czego zmierzam? ze tu wiecej slow pocieszenia, wiecej dobrych slow , wiecej porad uzyskalam od was niz od kogokolwiek w życiu. Strasznie sie ciesze, ze tu zajrzalam do was! DRCRON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CIGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Co jest????????????????????? ?????gdzie wy jestescie???????????????? ???????
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czasami mi zaczyna brakować tej siły, i musze ja gdzies podładować!!! A z tomkiem to tez nie jest tak że non stop " sie kłocimy" bo w sumie u nas jakotakich kłotni nie ma bo ja krzycze on słucha.. nawet sie nie odzywa czasami cos baknie.. i to włąsnie mnie dobija..nie potrafi ze mna rozmawiac! Ja nie potrafie nawet wyjasnic o co chodzi miedzy nami. nie pije , nie krzyczy, nie wychodzi wcale z kumplami, po pracy do domu wraca, nie koci sie no nicy same superlatywy.. ale własnie mnie to wkurza że az za bradzo.. że jest takim duzym dzieckiem ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- cd... bo mnie mama zawołała.. np. umyj kubek.. no to umyje ale obok lezącej łyżeczki juz nie... NIGDY NIGDY!!!NIE ZAPYTAŁ sam od siebie czy cos ci pomóc.. albo np. zając sie michaliną bez mojej prosby... Ja ja popilnuje a ty możesz .. np. to czy tamto.. nigdy mnie nie zaskakuje.. ani w swieta , urodziny imeininy czy rocznice.. nie ma ich jak ja o to nie zadbam.. Słow kocham cie nie pamietam kiedy usłyszałam... chodx pewnie tak jest ale nie ma rozmów o nas sa.. bezcelowe... Brakuje mi ciepła z jego strony, musze sie upominac o jego uwagę. Czasami klepnie po pupie, podszczypie czy " zmaca' pozytywnie.. ale zaniedbał nas mnie i to ostro!! Wiec niby można by rzec-- bosze jakie ż/rz? hihi--- że to ja sie cZepiam, że ja wyszukuje problemy których nie ma.,. bo powiem Wam że ot tak wygląda.. bo pieknie oboje ukrywamy nasze problemy.. milczymy i udajemy że ich nie ma. a tu sie u mnie nazbierało i czasami włąsnie wybucham bo juz siły brak. Podziałało by jakbym wyjechała nawet an weekend zbieram dziecko i jade jak kiedys / bez michaski jeszcze.. i po powrocie to był nie ten cżłowiek.. i uwierzcie zrobiłabym tak znowu ale kasy brak.. wszytsko mnie ogranicza. A wiem że taki wyjazd i mi i jemu by pomógł... może jakos uzbieram za 2-3 msc i bedzie wielkie zdziwienie jak wróci po pracy a mnie nie zastanie... marze o tym.. to sprowadza go an ziemie taki zimny prysznic. POLECAM.... bo facet musi wiedziec że kobieta nie zartuje i trzeba im jasno powieziwec co boli.. ja nie potrafie na bierząco i tak sie to co jakis zcas konczy. AAAAAAAAAAA MAM JUZ SLICZNA CHOINKE w pokoju pachnie niesamowicie!!!! ![]() ![]() dobranoc!!
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
libra- i jak te niemieckie? bo moje nie wyglądają jak te na zdj... jakieś takie popękane i nieładne;/ ten lukier w ogóle mi nie wyszedł... tzn może by i wyszedł tylko ja musiałam wyjść i go tak zostawiłam więc cukier opadł i nie szło już tego tak wymieszać... ale w smaku całkiem dobre
![]() jutro chce zrobić gwiazdki z makiem i z cytrynową nutką ale te chyba z innego bloga mam.. madziwnia- ja mam z moim tak samo... z pracy prosto do domu, no chyba ze do sklepu go wyślę, z kumplami nie wychodzi nawet jak go proszę o to żeby poszedł i się spotkał ze znajomymi, nie kłóci się ze mną to raczej ja krzyczę (a w zasadzie nie krzyczę tylko gniewnym głosem mówię mu co myślę)... i też mu mówię że on jak duże dziecko... a do tego informatyk... więc ciągle komputer... oczywiście jak nie bawi się z małą... a dziś mu nagadałam że jest za mało zdecydowany... normalnie do szału doprowadza mnie to ciągłe 'nie wiem'... pytam się jedziemy tam a on 'nie wiem'... robimy to 'nie wiem'... a to przecież mnie trzeba za rękę prowadzać! ![]() aa i nie powiedziałam wam czego moja mała się nauczyła ![]() 1. robi kuku acha... odwraca główkę albo chowa ja miedzy rękami i odwraca się z uśmiechem, albo chowa coś pod koc/kołderkę i wyciąga i oczywiście się cieszy z tego ![]() 2. jak się jej pyta jak robi zegar to macha rączka w prawo i lewo... w ten sposób pokazuje jak wahadło w zegarze robi ![]() 3. daje jeść kaczorkowi/ krówce czy co tam ma pod ręką... ![]() ![]() 4. robi 'olaboga'- kładzie rączki na głowie i kręci ja na boki... 5. robi 'nie ma'... ![]() ![]() ![]() no i oczywiście tego wszystkiego nauczyli ją dziadkowie... jak ja ją czegoś uczę to nie chce robić... od przyszłego tygodnia będę ją męczyć i uczyć czegoś nowego... żeby nie było że tylko dziadki ja uczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja tylko tak szybciutko z rana, muszę pochować wczorajsze zakupy, bo zaraz ojciec-niania przyjdzie i będzie nosem kręcił, że nas tyyyyle nie było wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- aha, powysyłałam zaproszenia na FB do tych z Was, które kojarzę, więc jak coś to ta Monika to ja ![]()
![]() |
#3448 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za słowa otuchy i za życzenia dla Małej
![]() Pop współczuje bólu, nigdy nie byłam ''połamana'' więc nie wiem jaki to ból, ale mam nadzieje że szybki minie. Darusia no no bardzo ładne chorym dzieciaczką życzę dużo zdrowia, a mamusią wytrwałości w tych ciężkich chwilach. Do mamy pojadę, będę miała czyste sumienie, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy. Jak nas nie przyjmą... trudno, jak przyjmą -fajnie. Wczoraj byliśmy w tesco. Ale się ubawiłam. PROMOCJA PAMPERSY ZA JADYNE (UWAGA UWAGA) 59.99!!! 4-70szt.
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj sam z siebie kosikosi zrobiła, i taka dumna bylam że z radośi go rozbawilam i do 21.30 nie spał ![]() Bardzo dobrze rozumie "bee" i "bam" i "aua" pierwsze jak dotyka szafek czy czegoś zakazanego i o dziwo zostawia, bam to najczęściej mówię jak staje trzymając się np firanki, no i najczęściej jak powiem że będzie "bam" to taki się wystraszony robi że się od razu przewraca, więc ograniczam. "aua to słyszy jak paluszki do koszatniczki wpycha, i jakieś 5 min ona daje się drapać, a potem on zapomina i ona kąsa. Moje święta ograniczyły się do prezentów jak na chwile obecną. Dla dzieciaków z rodziny , dla dziewczyn ciuchy, a dla chlopców wojskowe auta ![]() Ciuchy kupowalam w Outlet więc za t-shirty placilam po około 5zł cherokee, F&F. Były bardzo fajne kombinezony dla dziewczynek za 25 zł fioletowe. W hurtowni zabawek kupilam za śmieszne 4,50 zabawkę erwinowi http://www.sunbaby.pl/?zabawka-eduka...er-(a9019),203 no i fajny melatowy samochód z dzwiękami i lampkami, jak jedzie to się ruszają oczy i język wytyka za 11 zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dzięki za słowa otuchy w sprawie nogi. Co prawda dzięki temu nie boli mniej ale zawsze miło poczytać ![]() Mi zakazali jeszcze przez 2-3 tygodnie stawać na tej nodze a ja sama z dzieckiem siedzę. Więc jak musze ją wziąć na ręce i gdzieś przenieść to skaczę na jednej nodze a ta się śmieje. A po schodach to kłdą ją na kolanach i na tyłku wchodze albo schodzę. Masakra. A TZ w pracy bo praca jest ważna. Normalnie mnie denerwuje. Nawet nie zastanawia sie jak ja sobie poradzę. Już nawet nie chcę aby mi śniadanie robiła niech spada Dupek. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.