|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() nawet matmę R piszemy o godz. 14 po matmie P ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
a my nic nie mamy...
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama zapytała dziś kiedy się wezmę za naukę... i aż sie przeraziłam bo nie zrobiłam jeszcze nic konkretnego
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nam nauczycielka powiedziała, że od 2 lat CKE robi tylko i wyłącznie matmę, bo ma określony budżet, który w całości pochłania matma... No kurcze, jak zwykle o niczym nie wiemy...
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
do mojej szkoły arkusze są wysyłane na płycie i koszty wydruku ponoszą uczniowie, więc CKE ponosi mniejsze koszty niż w przypadku gdyby mieli sami drukować arkusze dla wszystkich szkół w Polsce ; )
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam po próbnej z Operonu polonistka powiedziała, że nie było sensu tego pisać, bo arkusz i klucz jak zwykle banalny. Że Operon zawsze daje prościutkie itp itd. Tylko że dziwne, że w klasie humanistycznej najwyższy wynik z P to 80%, a z R 56%. Moja szkoła coraz bardziej mnie zadziwia...
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
A nam za to z biol powiedzieli że poziomy były wymieszane i podst nieco trudniejsza niż powinna, a rozsz za łatwa
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u mnie w klasie nauczyciel mówił, że geografia R z operonu była za łatwa więc już sama nie wiem jak to jest... i u mnie też nie ma tych próbnych matur z cke
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
miałam się uczyć, a coraz bardziej mi się nie chcę, na razie przeglądnęłam wos, a jeszcze chemia :/
|
|
|
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
tratuje bryly obrotowe
![]() znacie stronke z serialami najlepiej angielskimi z napisami po angielsku?? niech ktos mi pomozeeeeeeeeeeeeeeeee:p |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
U mnie co do matur to nic nie wiadomo, więc nie piszemy. Też słyszałam, że CKE organizowało tylko matmę.
|
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć;p Zdaję matematykę(P) polski(P) angielski(P) historie(P) WOS(R) i wybieram się na prawo lubpsychologie(specj.klinicz na) albo obronę narodową No i przedewszystkim chcę do Warszawy )Co do operonowskiej matury, słyszałam właśnie że poziomy były wymieszane. Jednak np z wosem R było wszytsko ok, i angielski P jak na mature z operonu był na "poziomie" bo zawsze był łatwy.
|
|
|
|
#2834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a na jaką uczelnie? )
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten angielski faktycznie łatwy był...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2836 |
|
Chi~
|
Mam prośbę
![]() Czy zna ktoś repetytoria (konkretnie chodzi mi o fizykę) w których byłoby WYRAŹNIE oddzielony poziom podstawowy od rozszerzonego? Proszę, zaglądnijcie w swoje książki, mogą być z innych przedmiotów, ktore wydawnictwo oddziela te dwa poziomy... Bo przykładowo w vademecum z operonu (mam geografię) nie ma nawet znaczka z tego, co widzę.
|
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
z tego, co widziałam w Warszawie na prawo na niektore uczelnie liczy sie sam wos bez historii
|
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
W Warszawie z tego co widziałam to na UKSW można wybierac poziomy. Bo na ogół na prawo trzeba zdawać i WOS i historie na rozszerzeniu, a tam można wybrac
Ale nie nie widziałam żeby na jakiejś uczelni można było nie zdawać historii idąc na prawo. Może podpoweisz co to za uczelnia? Albo po prostu nie pamiętam lub przeoczyłam to, tyle kierunków przeglądałam że aż mi się już wszystko miesza.... Ogólnie to jeszcze konkretnie nie wiem jakie uczelnie ale myślałam o UKSW w Warszawie, AON,UG,Uniwersytet Opolski. Będę składała do różnych miast ale i tak Warszawa mi się najbardziej marzy....Co do matur z CKE to organizowali tylko matmę, ze względu na to że w tamtym roku matma kiepsko poszła i chcieli ocenić poziom(nie dali łatwego arkusza bynajmniej dla mnie....) I pewnie można będzie znaleźć na głównej maturze jakieś zadania które rozwiązuje się na podobny sposób jak te na próbnej. Podobno z próbnej w tamtym roku wiele zdań było podobnych na głównej(tak mówili mi znajomi)? Ale liczę na to że majowa matura z matmy będzie łatwa, bo w końcu próbne też dobrze nie wyszły.... |
|
|
|
#2840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na UW w tamtym roku nie trzeba było zdawać hist, wystarczył pl rozszerzony i wos, a w tym roku nie mogę się doszukać rekrutacji, na UKSW jest potrzebny tylko jeden przedmiot albo hist, albo wos ![]() http://www.rekrutacja.uksw.edu.pl/in...=456&Itemid=41 wyżej rekrutacja na uksw. |
|
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przepraszam bardzo, że wtrącam się w wasz wątek, ale potrzebuje Waszej pomocy.
W ramach zaliczenia przedmiotu na studiach przeprowadzam ankietę nt. wiedzy licealistów nt. antykocnepcji i grupą badaną mają być maturzyści miekszający poza Warszawą, dlatego piszę tutaj, a nie na plotkowym, jest tu Was więcej Ankieta zajmie ok. 10 minut i jest anonimowa. Ankieta ma 2 częsci (2 linki), gdyż nie zmieściła się w jednym arkuszu. Jeśli zechcecie pomóc, bardzo serdecznie dziękuję http://www.ankietka.pl/ankieta/52265...i-czesc-1.html http://www.ankietka.pl/ankieta/52272...i-czesc-2.html |
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Bu, jutro do szkoły
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro mam bardzo dużo nauki
Jeszcze dostałam na weekend arkusz rozsz z polskiego i ni jak nie wiem jak się za którykolwiek temat zabrać.
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
moja szkoła jako jedyna w mieście też idzie do szkoły, ale moja klasa sobie odpuszcza ; )
nie wiem, czemu dyrekcja nie robi takich dni wolnych, połowa i tak nie przychodzi do szkoły, a druga połowa nie myśli o nauce ;s
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie to tak raz robią raz nie
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szkole jeśli nie ma odgórnie ustalonego długiego weekendu to w te poniedziałki czy piątki zawsze idziemy do szkoły więc zdążyłam się przyzwyczaić :P
chętnie bym sobie jutro odpuściła, ale mam spr i kartkówkę więc średnio mi się opłaca
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to WOS idzie mi szybko i sprawnie ) A ty tez na prawo?
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli zdam wos na 80% conajmniej to jasne, a jeśli nie to nie mam się co wygłupiać nawet ![]() ale jeszcze nie zaczęłam się do niego uczyć, nie mam kiedy, ale przez 3 lata starałam się regularnie uczyć na każdą lekcję, mam nadzieję, że coś pamiętam ![]() ps. u nas też ludzie zrezygnowali z hist, nie wyrabiali. Jesli zdasz dobrze wos to nie masz się co martwić, a jak Ci próbna poszła z wosu? Edytowane przez shelbey Czas edycji: 2011-01-06 o 19:48 |
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem w mat-fizie;d ale nie mam jakis matematycznych ani fizycznych uzdolnien ale za to mam genialna klase;d wiec wos mialam tylko rok i to w 1 klasie. Wiec teraz nadrabiam, miałam 69% wiec jak na nieprzerobiony w polowie material i brak wosu przez 2 lata calkiem niezle i jestem zadowolona
Ja nie rezygnuje z historii bo i tak podstawe zdaje ale zdanie tego bedzie trudne na dzien dzisiejszy...
|
|
|
|
#2850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To gratuluję determinacji, ja liczę na mój pl rozsz i wos, który jest dla mnie masakrą jak na razie choć próbna poszła mi w miarę ![]() ale nie interesuję się polityką i tu się boje :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.