Matura 2011 - część IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 21:29   #2821
AjcCc
Zadomowienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo

no chyba, że zrobią później, tylko wtedy to nie ma sensu.

wszystkie przedmioty będą, tak jak operonowskie czy tylko wybrane?
są wszystkie
nawet matmę R piszemy o godz. 14 po matmie P

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
u nas układają nauczyciele, bo i tak piszemy tylko polski (nie przystąpiliśmy do Operonowego).
u nas dyrekcja powiedziała, że matura z Operonem w ogóle była niewypałem. na matmie podstawowej pojawiło się zagadnienie z R, na fizyce podstawowej też pojawiło się pytanie o treść prawa Pascala i zadanie z ciśnieniem hydrostatycznym, którego na podstawie nie powinno być... nie wiem jak z pozostałymi przedmiotami

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:29   #2822
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

a my nic nie mamy...
Stary 2011-01-05, 21:40   #2823
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciastkarniaa Pokaż wiadomość
nie czytałam całego wątku i chciałam zapytać gdzie zamierzacie iść na studnia, ja chcę na AE zarządzanie w ochronie zdrowia bądź gospodarke przestrzenną
ps; masakra z tymi fakultetami w ferie macie
na pierwszej stronie jest rozpiska.
Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
są wszystkie
nawet matmę R piszemy o godz. 14 po matmie P
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:42   #2824
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dyrekcja powiedziała, że matura z Operonem w ogóle była niewypałem. na matmie podstawowej pojawiło się zagadnienie z R, na fizyce podstawowej też pojawiło się pytanie o treść prawa Pascala i zadanie z ciśnieniem hydrostatycznym, którego na podstawie nie powinno być... nie wiem jak z pozostałymi przedmiotami
Ogólnie z tego co słyszę to nauczyciele są sceptycznie nastawieni do Operonu, bo zwykle pytania są albo banalne albo kosmiczne

Mama zapytała dziś kiedy się wezmę za naukę... i aż sie przeraziłam bo nie zrobiłam jeszcze nic konkretnego

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:00   #2825
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
chodziło mi oczywiście o cke, a nie o oke ;s
nie mam pojęcia, na swojej stronce umieszczają chyba tylko arkusze majowe, ale możesz zapytać nauczycielki, czy nie będzie miała arkuszy, bo arkusze do szkoły przychodzą na płytach, więc nauczyciele pewnie będą mieć do nich dostęp, a może to od szkoły zależy czy przeprowadzi maturę czy nie
A nam nauczycielka powiedziała, że od 2 lat CKE robi tylko i wyłącznie matmę, bo ma określony budżet, który w całości pochłania matma... No kurcze, jak zwykle o niczym nie wiemy...
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:02   #2826
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
A nam nauczycielka powiedziała, że od 2 lat CKE robi tylko i wyłącznie matmę, bo ma określony budżet, który w całości pochłania matma... No kurcze, jak zwykle o niczym nie wiemy...
do mojej szkoły arkusze są wysyłane na płycie i koszty wydruku ponoszą uczniowie, więc CKE ponosi mniejsze koszty niż w przypadku gdyby mieli sami drukować arkusze dla wszystkich szkół w Polsce ; )

Stary 2011-01-05, 22:03   #2827
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ogólnie z tego co słyszę to nauczyciele są sceptycznie nastawieni do Operonu, bo zwykle pytania są albo banalne albo kosmiczne

Mama zapytała dziś kiedy się wezmę za naukę... i aż sie przeraziłam bo nie zrobiłam jeszcze nic konkretnego
Nam po próbnej z Operonu polonistka powiedziała, że nie było sensu tego pisać, bo arkusz i klucz jak zwykle banalny. Że Operon zawsze daje prościutkie itp itd. Tylko że dziwne, że w klasie humanistycznej najwyższy wynik z P to 80%, a z R 56%. Moja szkoła coraz bardziej mnie zadziwia...
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 01:24   #2828
Szotta
Zakorzenienie

A nam za to z biol powiedzieli że poziomy były wymieszane i podst nieco trudniejsza niż powinna, a rozsz za łatwa

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:45   #2829
ladymoonn
Zakorzenienie

Hej
u mnie w klasie nauczyciel mówił, że geografia R z operonu była za łatwa więc już sama nie wiem jak to jest...
i u mnie też nie ma tych próbnych matur z cke

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:05   #2830
shelbey
Raczkowanie

miałam się uczyć, a coraz bardziej mi się nie chcę, na razie przeglądnęłam wos, a jeszcze chemia :/
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:17   #2831
201703061224
Konto usunięte

tratuje bryly obrotowe
znacie stronke z serialami najlepiej angielskimi z napisami po angielsku?? niech ktos mi pomozeeeeeeeeeeeeeeeee:p
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:32   #2832
MadlenK
Rozeznanie

U mnie co do matur to nic nie wiadomo, więc nie piszemy. Też słyszałam, że CKE organizowało tylko matmę.
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:41   #2833
mimisia00
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Chciałabym do Was dołączyć;p Zdaję matematykę(P) polski(P) angielski(P) historie(P) WOS(R) i wybieram się na prawo lub
psychologie(specj.klinicz na) albo obronę narodową No i przedewszystkim chcę do Warszawy)Co do operonowskiej matury, słyszałam właśnie że poziomy były wymieszane. Jednak np z wosem R było wszytsko ok, i angielski P jak na mature z operonu był na "poziomie" bo zawsze był łatwy.
mimisia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:49   #2834
monakaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimisia00 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chciałabym do Was dołączyć;p Zdaję matematykę(P) polski(P) angielski(P) historie(P) WOS(R) i wybieram się na prawo lub
psychologie(specj.klinicz na) albo obronę narodową No i przedewszystkim chcę do Warszawy)Co do operonowskiej matury, słyszałam właśnie że poziomy były wymieszane. Jednak np z wosem R było wszytsko ok, i angielski P jak na mature z operonu był na "poziomie" bo zawsze był łatwy.
heeej

a na jaką uczelnie? )
Stary 2011-01-06, 12:54   #2835
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Ten angielski faktycznie łatwy był...

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 13:04   #2836
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

Mam prośbę

Czy zna ktoś repetytoria (konkretnie chodzi mi o fizykę) w których byłoby WYRAŹNIE oddzielony poziom podstawowy od rozszerzonego? Proszę, zaglądnijcie w swoje książki, mogą być z innych przedmiotów, ktore wydawnictwo oddziela te dwa poziomy... Bo przykładowo w vademecum z operonu (mam geografię) nie ma nawet znaczka z tego, co widzę.

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:09   #2837
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tysia_15 Pokaż wiadomość
Mam prośbę

Czy zna ktoś repetytoria (konkretnie chodzi mi o fizykę) w których byłoby WYRAŹNIE oddzielony poziom podstawowy od rozszerzonego? Proszę, zaglądnijcie w swoje książki, mogą być z innych przedmiotów, ktore wydawnictwo oddziela te dwa poziomy... Bo przykładowo w vademecum z operonu (mam geografię) nie ma nawet znaczka z tego, co widzę.
z tych które mam tylko Greg, ale nie polecam do fizyki

Stary 2011-01-06, 13:53   #2838
shelbey
Raczkowanie

z tego, co widziałam w Warszawie na prawo na niektore uczelnie liczy sie sam wos bez historii
Stary 2011-01-06, 14:10   #2839
mimisia00
Raczkowanie

W Warszawie z tego co widziałam to na UKSW można wybierac poziomy. Bo na ogół na prawo trzeba zdawać i WOS i historie na rozszerzeniu, a tam można wybrac Ale nie nie widziałam żeby na jakiejś uczelni można było nie zdawać historii idąc na prawo. Może podpoweisz co to za uczelnia? Albo po prostu nie pamiętam lub przeoczyłam to, tyle kierunków przeglądałam że aż mi się już wszystko miesza.... Ogólnie to jeszcze konkretnie nie wiem jakie uczelnie ale myślałam o UKSW w Warszawie, AON,UG,Uniwersytet Opolski. Będę składała do różnych miast ale i tak Warszawa mi się najbardziej marzy....
Co do matur z CKE to organizowali tylko matmę, ze względu na to że w tamtym roku matma kiepsko poszła i chcieli ocenić poziom(nie dali łatwego arkusza bynajmniej dla mnie....) I pewnie można będzie znaleźć na głównej maturze jakieś zadania które rozwiązuje się na podobny sposób jak te na próbnej. Podobno z próbnej w tamtym roku wiele zdań było podobnych na głównej(tak mówili mi znajomi)? Ale liczę na to że majowa matura z matmy będzie łatwa, bo w końcu próbne też dobrze nie wyszły....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 14:20   #2840
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
W Warszawie z tego co widziałam to na UKSW można wybierac poziomy. Bo na ogół na prawo trzeba zdawać i WOS i historie na rozszerzeniu, a tam można wybrac Ale nie nie widziałam żeby na jakiejś uczelni można było nie zdawać historii idąc na prawo. Może podpoweisz co to za uczelnia? Albo po prostu nie pamiętam lub przeoczyłam to, tyle kierunków przeglądałam że aż mi się już wszystko miesza.... Ogólnie to jeszcze konkretnie nie wiem jakie uczelnie ale myślałam o UKSW w Warszawie, AON,UG,Uniwersytet Opolski. Będę składała do różnych miast ale i tak Warszawa mi się najbardziej marzy....
Co do matur z CKE to organizowali tylko matmę, ze względu na to że w tamtym roku matma kiepsko poszła i chcieli ocenić poziom(nie dali łatwego arkusza bynajmniej dla mnie....) I pewnie można będzie znaleźć na głównej maturze jakieś zadania które rozwiązuje się na podobny sposób jak te na próbnej. Podobno z próbnej w tamtym roku wiele zdań było podobnych na głównej(tak mówili mi znajomi)? Ale liczę na to że majowa matura z matmy będzie łatwa, bo w końcu próbne też dobrze nie wyszły....

na UW w tamtym roku nie trzeba było zdawać hist, wystarczył pl rozszerzony i wos, a w tym roku nie mogę się doszukać rekrutacji,
na UKSW jest potrzebny tylko jeden przedmiot albo hist, albo wos

http://www.rekrutacja.uksw.edu.pl/in...=456&Itemid=41

wyżej rekrutacja na uksw.
Stary 2011-01-06, 14:30   #2841
Kat!e
Raczkowanie

Dziewczyny, przepraszam bardzo, że wtrącam się w wasz wątek, ale potrzebuje Waszej pomocy.

W ramach zaliczenia przedmiotu na studiach przeprowadzam ankietę nt. wiedzy licealistów nt. antykocnepcji i grupą badaną mają być maturzyści miekszający poza Warszawą, dlatego piszę tutaj, a nie na plotkowym, jest tu Was więcej Ankieta zajmie ok. 10 minut i jest anonimowa. Ankieta ma 2 częsci (2 linki), gdyż nie zmieściła się w jednym arkuszu.

Jeśli zechcecie pomóc, bardzo serdecznie dziękuję

http://www.ankietka.pl/ankieta/52265...i-czesc-1.html
http://www.ankietka.pl/ankieta/52272...i-czesc-2.html
Kat!e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:06   #2842
shelbey
Raczkowanie

Bu, jutro do szkoły
Stary 2011-01-06, 18:13   #2843
Szotta
Zakorzenienie

A ja jutro mam bardzo dużo nauki

Jeszcze dostałam na weekend arkusz rozsz z polskiego i ni jak nie wiem jak się za którykolwiek temat zabrać.

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 18:22   #2844
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
Bu, jutro do szkoły
moja szkoła jako jedyna w mieście też idzie do szkoły, ale moja klasa sobie odpuszcza ; )
nie wiem, czemu dyrekcja nie robi takich dni wolnych, połowa i tak nie przychodzi do szkoły, a druga połowa nie myśli o nauce ;s

Stary 2011-01-06, 18:39   #2845
Szotta
Zakorzenienie

A u mnie to tak raz robią raz nie

.
Stary 2011-01-06, 18:44   #2846
ladymoonn
Zakorzenienie

u mnie w szkole jeśli nie ma odgórnie ustalonego długiego weekendu to w te poniedziałki czy piątki zawsze idziemy do szkoły więc zdążyłam się przyzwyczaić :P
chętnie bym sobie jutro odpuściła, ale mam spr i kartkówkę więc średnio mi się opłaca

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:26   #2847
mimisia00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
na UW w tamtym roku nie trzeba było zdawać hist, wystarczył pl rozszerzony i wos, a w tym roku nie mogę się doszukać rekrutacji,
na UKSW jest potrzebny tylko jeden przedmiot albo hist, albo wos

http://www.rekrutacja.uksw.edu.pl/in...=456&Itemid=41

wyżej rekrutacja na uksw.
O widzisz tego już nie zauważyłam, wogle niektóre strony maja tak okropnie rozmieszczone informacje o rekrutacji że to masakra ;/ Ja nie zdaję polskiego rozszerzonego tylko podstawowy, więc chyba i tak UW odpada.... A z moja historia to jakoś kiepsko, kompletnie olewa przygotowania moj nauczyciel regularnie omijajac fakultety;/
Za to WOS idzie mi szybko i sprawnie) A ty tez na prawo?
Stary 2011-01-06, 19:43   #2848
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz tego już nie zauważyłam, wogle niektóre strony maja tak okropnie rozmieszczone informacje o rekrutacji że to masakra ;/ Ja nie zdaję polskiego rozszerzonego tylko podstawowy, więc chyba i tak UW odpada.... A z moja historia to jakoś kiepsko, kompletnie olewa przygotowania moj nauczyciel regularnie omijajac fakultety;/
Za to WOS idzie mi szybko i sprawnie) A ty tez na prawo?

jeśli zdam wos na 80% conajmniej to jasne, a jeśli nie to nie mam się co wygłupiać nawet
ale jeszcze nie zaczęłam się do niego uczyć, nie mam kiedy, ale przez 3 lata starałam się regularnie uczyć na każdą lekcję, mam nadzieję, że coś pamiętam

ps. u nas też ludzie zrezygnowali z hist, nie wyrabiali. Jesli zdasz dobrze wos to nie masz się co martwić, a jak Ci próbna poszła z wosu?

Edytowane przez shelbey
Czas edycji: 2011-01-06 o 19:48
Stary 2011-01-06, 19:55   #2849
mimisia00
Raczkowanie

Ja jestem w mat-fizie;d ale nie mam jakis matematycznych ani fizycznych uzdolnien ale za to mam genialna klase;d wiec wos mialam tylko rok i to w 1 klasie. Wiec teraz nadrabiam, miałam 69% wiec jak na nieprzerobiony w polowie material i brak wosu przez 2 lata calkiem niezle i jestem zadowolona Ja nie rezygnuje z historii bo i tak podstawe zdaje ale zdanie tego bedzie trudne na dzien dzisiejszy...
Stary 2011-01-06, 20:15   #2850
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem w mat-fizie;d ale nie mam jakis matematycznych ani fizycznych uzdolnien ale za to mam genialna klase;d wiec wos mialam tylko rok i to w 1 klasie. Wiec teraz nadrabiam, miałam 69% wiec jak na nieprzerobiony w polowie material i brak wosu przez 2 lata calkiem niezle i jestem zadowolona Ja nie rezygnuje z historii bo i tak podstawe zdaje ale zdanie tego bedzie trudne na dzien dzisiejszy...

To gratuluję determinacji, ja liczę na mój pl rozsz i wos, który jest dla mnie masakrą jak na razie choć próbna poszła mi w miarę
ale nie interesuję się polityką i tu się boje :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości