Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:34   #691
Lady1000
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R, i mam do Was pytanie, czy na redukcji mogę pić od czasu kakao na mleku 1,5% tłuszczu? Oczywiście nie to granulowane.

Śniadanie 7.30
Bułka grahamka z polędwicą i ogórkiem

Śniadanie II 11.00
Bułka grahamka z polędwicą, papryką, ogórkiem i oliwką

Coś przed obiadem 14.30
Jajecznica z 2 jajek z pomidorek i 4 łyżeczkami tuńczyka w sosie własnym

Obiad 17.30
Pół woreczka ryżu brązowego, jajko smażone na oleju rzepakowym, pół łyżeczki tego oleju, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora, kukurydzy i oliwki

Kolacja 20.30
Sałatka z tuńczyka, cebulki i pomidora

I jak? No i jak z tym kakao?
fajnie, dołożyłabym owoc do I śniadania.

kakao raczej możesz, jest przecież bardzo zdrowe
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:44   #692
Jedwabna
Raczkowanie

Masz rację z tym śniadnaiem
Uff, to świetnie z tym kakaem, bo mam straszną ochotę
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:54   #693
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Utrzymanie:
Śniadanie: jaglanka (ok. 40g suchej -> u mnie to 3 płaskie łyżki) gotowane na 1,5 szklanki wody + pestki dyni, suszone śliwki, gałka, imbir, pomarańcza z łyżeczką masła i kopiastą łychą konfitury malinowej (ale takiej na zimno robionej, nie gotowanej, domowej oczywiście ), kubek kawy zbożowej
II Śniadanie (szkoła): 2 kromki chleba żytniego razowego na zakwasie z sezamem, pestkami dyni, słonecznikiem i siemieniem z humususem (ciecierzyca, oliwa, przyprawy) + pudełeczko surówki (sałata lodowa, rzodkiewki, papryka, rzerzucha, koperek, ogórek, olej lniany, oliwki)
Obiad: 3 pieczone kotleciki (tofu, kasza jaglana, zioła, oliwa) + sosik pomidorowo-ziołowy (babciny przecier pomidorowy, oliwa, czosnek, oregano) + porcja surówki z marchewki, cebulki, oliwek, natki, sałaty lodowej, kukurydzy, pomidora z musztardą i olejem lnianym
Deser: duża kostka gorzkiej czekolady
ok. 60 min gimnastyki
Kolacja/Podwieczorek: sałatka owocowa: banan, kiwi, mrożone truskawki, mandarynka, 1/2 gruszki, cynamon + bardzo solidna garść migdałów
i proszę o ocenkę

Podoba mi się !
Stary 2011-01-12, 19:00   #694
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ukradlimikorone Pokaż wiadomość
heej, od dłuższego czasu czytam ten wątek, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Mam 16 lat, 167cm i 48 kg. Odchudzałam się i niestety miałam ( a może i nadal mam..) problemy z normalnym jedzeniem. Chciałabym wkleić jadłospis, może pomogłybyście mi coś zmienić.. ? ; )
Dawno już na NCJ nie byłam. Napiszę to co wiem, jeśli w czymś to Ci pomoże to bardzo się cieszę

U

śniadanie: duża bułka sojowa z żółtym serem, jogurt i duuże jabłko Przydałoby się masło i jakieś warzywko na kanapkę (wiem, że zimą nie są one tak smaczne, ale zawsze można wybrać coś dla siebie, np. ogórek kiszony, papryka)
II śniadanie: bułka sojowa taka jak na śniadanie z szynką + jabłko Ok. jeśli nie nudzi Ci się jedzenie raz po raz to nie mam nic przeciwko. Tylko jednak masłem bym maznęła bułeczkę I może tym razem owoc na inny zamienimy? Tak dla urozmaicenia (banan, mandarynki itp.)
III śniadanie: opakowanie bakalii 50g Też niby ok., ale jakbys wrzuciła to do jakiegoś jogurtu, serka wiejskiego, serka homogenizowanego byłoby jeszcze lepiej
Obiad: ziemniaki, 2jajka smażone na kapce oliwy, surówka Jak już ktoś zauważył, podejrzanie wygląd ta kapka. Nie wiem też jak wyglądało to ilościowo, jeśli porcje były normalne, a nie jak dla przedszkolaka to obiad do zaakceptowania
Oczywiście surówka z jaką oliwą, olejem, śmietaną, tak?

Deser : jabłko Po raz trzeci! Czy mi się zdaję czy zapychasz się tym, żeby nie wrzucić porządnego posiłku ??
Kolacja: bułka z serem, szynką (posmarowana margaryną) + 2 marchewki. W końcu margaryna na bułce! Co prawda wg. mnie masło było o wiele lepsze, ale niech i tak będzie. Dla mnie monotonnie, może na kanapki wrzucisz jakąś rybkę (makrelę, tuńczyk, łosoś - co tam lubisz) albo twarożek, twaróg, jajko na twardo/miękko, dżem, masło orzechowe...

jak to wygląda?
Po pierwsze monotonia zabiera apetyt, a u Ciebie w 3 na 4 posiłki króluje bułka na przemian z serem i z szynką.
Po drugie, a pewnie najważniejsze, twoja waga jest za niska (nie chcę tu podawać twojego wychudzonego bmi, to nie ten wątek; przelicz sama, jeśli nie wierzysz), dlatego powinnaś być na P.
Ogólnie rzecz biorąc - masz jeszcze dużo do zrobienia!

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:22   #695
Margolcia0703181
Raczkowanie

U:
I. 100g wiejskiego wymieszane z 3 łyżkami muesli, 3 łyżkami owsianych i łyżeczką siemienia. herbata z miodem i cytryną

II. (uczelnia) sok 250ml vitaminka, 3 bit, banan, kawa z mlekiem i cukrem

III. 2 jajka na maśle, kromka zwkłego chleba z masłem, serkiem topionym, ketchupem i ogórkiem

herbata z miodem i cytryną, kulka rafaello, orzech w czekoladzie

IV. kromka z masłe, twarogiem i dżemem, budyń słodka chwila z gerścią rodzynek i łyżeczką kakao

może jeszcze coś wpadnie mimo ciągłych bólów żołądka...
niby jestem najedzona, a nie mam na nic siły...

będę wdzięczna za mały komentarz
Stary 2011-01-12, 19:40   #696
wariatka345
Raczkowanie

Moje R (4 posiłki, ponieważ w pracy jestem 8 godz i tylko na przerwie jem)

I Śn: jajecznica z dwóch jajek, 3 plastrami szynki z indyka z cebulką i ogórkiem
II Śn ( w pracy) mega kawał sernika z płatkami migdałów (ofc bez cukru a słodzik, bez mąki i bez tłuszczu ale i tak pyszny)
Ob: kurczak po meksykańsku (filet z fasolką czerwoną, papryką przyprawy etc)
K: wieśniak z pomidorem i małą garścią pestek dyni

I jak??

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:49   #697
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariatka345 Pokaż wiadomość
Moje R (4 posiłki, ponieważ w pracy jestem 8 godz i tylko na przerwie jem)

I Śn: jajecznica z dwóch jajek, 3 plastrami szynki z indyka z cebulką i ogórkiem
II Śn ( w pracy) mega kawał sernika z płatkami migdałów (ofc bez cukru a słodzik, bez mąki i bez tłuszczu ale i tak pyszny)
Ob: kurczak po meksykańsku (filet z fasolką czerwoną, papryką przyprawy etc)
K: wieśniak z pomidorem i małą garścią pestek dyni

I jak??
O matko. Gdzie tu są jakieś zdrowe węgle? I czy tu w ogóle jest 1000kcal?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:07   #698
pati2404
Zakorzenienie

P :
śniadanie : 3 tosty - na kazdym plasterek szynki i 1/3 plasterka sera, ketchup
rogal (taki pszenny obsypany troche makiem , 80 g ) przekrojony na pół posmarowany masłem i twarogiem ze szczypiorkiem i złożony

II sniadanie : 2 czekoladki z bombonierki i pomarańcz
obiad: talerzyk bigosu (z mięsem) pełny,kopiasty
podwieczorek : 2 POTĘŻNE kawalki tortu urodzinowego taty
kolacja: rogal jak na śniadanie ( jedna połówka z masłem, druga z tawrogiem) grejfrut

i jak ?
Stary 2011-01-12, 20:35   #699
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U:
I. 100g wiejskiego wymieszane z 3 łyżkami muesli, 3 łyżkami owsianych i łyżeczką siemienia. herbata z miodem i cytryną mało. serka wiejskiego powinno być więcej i mogłabyś dołożyć jakiś owoc.

II. (uczelnia) sok 250ml vitaminka, 3 bit, banan, kawa z mlekiem i cukrem w miarę okej.

III. 2 jajka na maśle, kromka zwkłego chleba z masłem, serkiem topionym, ketchupem i ogórkiem jako trzecie śniadanie czy podwieczorek okej, ale to nie nadaje się na obiad.

herbata z miodem i cytryną, kulka rafaello, orzech w czekoladzie

IV. kromka z masłe, twarogiem i dżemem, budyń słodka chwila z gerścią rodzynek i łyżeczką kakao mało. powinna być przynajmniej jeszcze jedna kanapka.

może jeszcze coś wpadnie mimo ciągłych bólów żołądka...
niby jestem najedzona, a nie mam na nic siły...

będę wdzięczna za mały komentarz
jw.
brak obiadu, trochę mało jedzenia.
i wydaje mi się, że łyżeczka siemienia to za mało NNKT.
masz okres? jeżeli nie, to dodaj też jakieś orzechy.

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P :
śniadanie : 3 tosty - na kazdym plasterek szynki i 1/3 plasterka sera, ketchup
rogal (taki pszenny obsypany troche makiem , 80 g ) przekrojony na pół posmarowany masłem i twarogiem ze szczypiorkiem i złożony 1/3 plasterka sera? dlaczego na każdy tost nie mogłaś położyć całego plastra? na tą jedną połowę rogala też mogłaś coś dać, np. dżem.
i przydałby się owoc.

II sniadanie : 2 czekoladki z bombonierki i pomarańcz potwornie mało! + kanapka + jogurt/drożdżówka/budyń i dopiero byłoby okej!
obiad: talerzyk bigosu (z mięsem) pełny,kopiasty mało. bigos to raczej jako dodatek na podwieczorek czy kolację. tu powinnaś zjeść dwa dania obiadowe - zupę i warzywa + węgle + mięso.
podwieczorek : 2 POTĘŻNE kawalki tortu urodzinowego taty mogło coś jeszcze dojść.
kolacja: rogal jak na śniadanie ( jedna połówka z masłem, druga z tawrogiem) grejfrut też za mało... na tego rogala coś powinnaś dołożyć, a do tego jeszcze kanapki/jajecznica czy coś...

i jak ?
jw.
bardzo mało i brak NNKT (mak na rogalu się nie liczy, walczysz o okres!)

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-01-12 o 20:37
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:37   #700
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P :
śniadanie : 3 tosty - na kazdym plasterek szynki i 1/3 plasterka sera, ketchup na każdy tost dałabym po całym plastrze sera (chyba ze plastry są ogromne to wtedy pół ale tak by przykryć całą kromkę)
rogal (taki pszenny obsypany troche makiem , 80 g ) przekrojony na pół posmarowany masłem i twarogiem ze szczypiorkiem i złożony byłoby dobrze gdyby druga połówka była też tak samo posmarowana, chyba że dałaś podwójną porcję. Ale ogólnie śniadanie w porzadku. brakuje mi tylko kawy na mleku lub kakao

II sniadanie : 2 czekoladki z bombonierki i pomarańcz zdecydowanie za mało. jak już mówiłam czekoladki i owoce to dodatek. Jak nie chciałaś kanapek mogłaś zjeść np. jogurt z muslie lub całą salaterkę budyniu na mleku i z cukrem a do tego dołączyć czekoladki i owoc. widzę że jak ze śniadaniem było dobrze to następny posiłek ucięłaś.
obiad: talerzyk bigosu (z mięsem) pełny,kopiasty a gdzie do tego chociaż kromka chleba lub ziemniaki? Bigos tak sie je. pasowałoby jeszcze troche zupy do tego zjeść.
podwieczorek : 2 POTĘŻNE kawalki tortu urodzinowego taty jak były duże to podwieczorek w porządku
kolacja: rogal jak na śniadanie ( jedna połówka z masłem, druga z tawrogiem) grejfrut dwie połówki powinny być z masłem i twarogiem lub ta druga posmarowana masłem np. dodatkowo z dżemem serem lub wędliną

i jak ?
Ciut lepiej. Śniadanie i podwieczorek był w porządku. Kolacja i obiad nawet nawet ale pasowałoby poprawić z tą kanapką. jak smarujesz masłem to kładź coś na to z samym masłem nie jedz i nie rób sobie kanapek składanych chyba ze zjesz dwie takie . II śniadanie do bani.
Jeszcze musisz coś poprawić. Ale jest troszke lepiej. Poprawiłaś śniadanie i dobrze. Popraw jeszcze pozostałe posiłki.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:54   #701
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko, jasna bułka z twarogiem rzodkiewkowym, szynką parmeńską, pomidorem
  2. banan , jogurt naturalny
  3. micha fasolówki w wersji wege, za to z mnóstwem marchewki, ziemniaków, ziół..potężna porcja
  4. 3 polędwiczki z kurczaka- w panierce, 2-3 ziemniaki z wody, 2 solidne łyżki surówki

i jak dzisiaj?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:58   #702
pati2404
Zakorzenienie

emelie i Ervisha, dziękuje bardzo za ocene wasze oceny sa troche sprzeczne, ale mam nadzieje ,ze jest lepiej
Stary 2011-01-12, 21:23   #703
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko, jasna bułka z twarogiem rzodkiewkowym, szynką parmeńską, pomidorem
  2. banan , jogurt naturalny
  3. micha fasolówki w wersji wege, za to z mnóstwem marchewki, ziemniaków, ziół..potężna porcja
  4. 3 polędwiczki z kurczaka- w panierce, 2-3 ziemniaki z wody, 2 solidne łyżki surówki

i jak dzisiaj?
Tragicznie. Jak zwykle. I tak, przeczytałam Twój jadłospis, nawet jak zobaczyłam Twój nick to go nie ominęłam. A czemu omijam w ocenie? Bo albo jesteś najzwyklejszym w świecie, upierdliwym trollem, albo jesteś wybitnie mało kumata. I tak pewnie na to nie odpowiesz, jak na tysiące innych krytykujących Cię postów i propozycji zmian. Chcesz tak jeść? To jedz. Ale nie zamieszczaj swoich jadłospisów na forum o zdrowym odżywianiu. Bo nie zrobiłaś żadnego postępu przez rok. Nie będę tu wymieniać wszystkich Twoich błędów, bo dziewczyny miliony razy je wypisywały.
I cieszę się, że nareszcie zaczęły Cię ignorować.
Jeżeli jesteś trollem - tak, udało Ci się wszystkich wkurzyć, Twoja misja spełniona. Jeżeli jest inny powód - cóż, głupota jest nieuleczalna.

Sorry za OT, musiałam to zrobić
Stary 2011-01-12, 21:33   #704
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Tragicznie. Jak zwykle. I tak, przeczytałam Twój jadłospis, nawet jak zobaczyłam Twój nick to go nie ominęłam. A czemu omijam w ocenie? Bo albo jesteś najzwyklejszym w świecie, upierdliwym trollem, albo jesteś wybitnie mało kumata. I tak pewnie na to nie odpowiesz, jak na tysiące innych krytykujących Cię postów i propozycji zmian. Chcesz tak jeść? To jedz. Ale nie zamieszczaj swoich jadłospisów na forum o zdrowym odżywianiu. Bo nie zrobiłaś żadnego postępu przez rok. Nie będę tu wymieniać wszystkich Twoich błędów, bo dziewczyny miliony razy je wypisywały.
I cieszę się, że nareszcie zaczęły Cię ignorować.
Jeżeli jesteś trollem - tak, udało Ci się wszystkich wkurzyć, Twoja misja spełniona. Jeżeli jest inny powód - cóż, głupota jest nieuleczalna.

Sorry za OT, musiałam to zrobić
bez przesady, dzisiejszy jadłospis irish lady nie jest zły.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:41   #705
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Owsianka z czterech łyżek z serkiem wiejskim 200g, jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem.
II. Garść orzechów, pasek gorzkiej czekolady, dwie szklanki soku marchwiowego jednodniowego.
III. Filet z mintaja smażony + surówka z kiszonej kapusty.
IV. Kromka chleba żytniego z masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i cebulą.
Jabłko, szklanka mleka.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:45   #706
Irish lady 28
Zadomowienie

Emelie, jeżli już sobie ulżyłaś....to odnieś się może do DZISIEJSZEGO dnia....co jest źle?
DZISIAJ
Stary 2011-01-12, 21:48   #707
mpati86
Zadomowienie

Zwyczajne U:

Śniadanie :

bułka ciemna z ziarnami podłużna ( paluch ):
- pół z masłem, serem i wędliną
- pół z masłem orzechowym sante, serkiem typu włoskiego campresi i konfiturą czereśniową; cały banan; garść orzechów pistacjowych; kawa z mlekiem

u Tżta :

twarożek domowy piątnicy z saszetką fitelli cynamonowej; kawa z mlekiem

w pracy :

2 duże kromki chleba żytniego z dynią z serkiem campresii typu włoskiego i mortadelą ( kanapka złożona )

obiad ( późniejszy) :

duża miska gęstego barszczu ukraińskiego z warzywami

kolacja:

duża bułka razowa okraglutka:
- pół z serkiem ziołowym ostrowia i szynką z indyka
- pół z serem edamskim, szynką z indyka i pomidorem z cebulką.

i jak?????????????????????? ??
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:50   #708
galaa
Przyczajenie

Rrrrrr : _Sniadanie : Owsianka mieszana z musli , szklanka mleka 3%
_II Sniadanie: pół bułki grahamki z maselkiem szynka i serkiem bieluchem
_Obiad : talerz rosołu ,udko z kurczaka smażone i marchewka duszona z groszkiem
_ Podwieczor :2 kawałki ciasta ,filizanka mleka 3% filizanka barszczu ukrainskiego

_ Kolacja : gotowana piers z kurczaka (pol filetu ok 250g)

Edytowane przez galaa
Czas edycji: 2011-01-12 o 21:54
galaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:51   #709
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Emelie, jeżli już sobie ulżyłaś....to odnieś się może do DZISIEJSZEGO dnia....co jest źle?
DZISIAJ
Nie zrobiłam tego, żeby "sobie ulżyć" tylko, żeby uświadomić Ci, że Twoja obecność nie ma tu sensu, jeżeli nie chcesz nic naprawić w swoich jadłospisach.
Irish, chodzi o Twoje zdrowie. O coś najcenniejszego co masz... Nie chcesz zrobić czegoś dla własnej osoby?
A jaką mam pewność, że zastosujesz się do moich rad? Tysiące razy dziewczyny Ci proponowały zmiany i nie robiłaś NIC.
Ale cóż, zaryzykuję, może mnie zaskoczysz
Za małe II śniadanie, brak węgli złożonych, brak jednego posiłku, brak NNKT, za dużo jedzenia w drugiej części dnia.
I co? Zmienisz coś?
Stary 2011-01-12, 21:58   #710
Lidzia007
Zadomowienie

Dziś tak trochę dziwnie.. i mało.. i bez owocków, ale i tak dobrze, że w ogóle coś zjadłam, ponieważ dostałam okres i brzuch nawala cały dzień.. mało w szkole nie zemdlałam (gdyby nie śniadanie w domu to z pewnością bym padła). Do tego łapie mnie jakieś przeziębienie i z trudnością przełykam.

UUU

I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, szklanka mleka [2%], łyżka słonecznika, łyżka orzechów włoskich, łyżka orzechów laskowych, łyżka mieszanki bakaliowej (żurawina, rodzynki, migdały, makadamia), łyżeczka miodu.
II. Bułka grahamka z masełkiem, serkiem śmietankowym, plasterki ogórka zielonego i rzodkiewki.
III. Zupa ogórkowa i trochę mięska z żeberka czy cuś . Kilkanaście migdałów.
IV. 5 placków ziemniaczanych smażonych na oleju z jogurtem naturalnym i cukrem. Niecała szklanka wody truskawkowej, szklanka soku bananowego.
V. Bagietka z nadzieniem ziołowym – kilka kawałków (kupna), herbata z cytryną i cukrem
VI. pół lizaka z choinki .

,,Nie rób drugiemu tego,
czego Ty nie chcesz sam!"
Lidzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:16   #711
Irish lady 28
Zadomowienie

sprobuje...nie umiem jednej rzeczy...nie tyle KOMPONOWAC posilkow,co rozkładac w czasie...myślę wizycie u dietetyka.
p.s. dziekuję.
Stary 2011-01-12, 22:18   #712
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
sprobuje...nie umiem jednej rzeczy...nie tyle KOMPONOWAC posilkow,co rozkładac w czasie...myślę wizycie u dietetyka.
p.s. dziekuję.
Proszę
Myślę, że dietetyk to świetny pomysł
Stary 2011-01-12, 22:41   #713
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Moje U po przerwie:

I: owsianka z 3 łyżek płatków, otrębów, z bananem, orzechami włoskimi i maślanką; kawa z mlekiem;
II: serek homogenizowany z łyżką domowego dżemu z pigwy; dwa cukierki czekoladowe;
III: zupa gulaszowa; na drugie risotto z warzywami (ryż, brokuły, marchewka, cebula), sałatka buraczkowa;
IV: dwie kanapki z masłem - jedna z pastą łososiową, druga z gęsiną, jabłko;
V: improwizowana sałatka z tego, co w lodówce i w szafkach: sałata rzymska, rukola, ser feta, łyżka kaszy jaglanej, dwie łyżki oliwy, garść pestek dyni.
Stary 2011-01-12, 23:18   #714
JellyJumper
Zadomowienie

Moje R

Mógłby ktoś ocenić?

Śniadanie ok godz 8 : Owsianka(4ł), kilka rodzynek, pół łyżeczki miodu, kilka ziaren słonecznika, otręby, szklanka mleka
II śniadanie godz. 10: Bułka pełnoziarnista, z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem i 2 plasterku chudej szynki
Obiad godz. 14: kotlet z kurczaka, kasza gryczana, papryka marynowana
(1,5h siłownia)
Po treningu godz 19: 3 jaja, serek wiejski z grahamką
Kolacja godz 21: serek wiejski, mała bułeczka dyniowa
W międzyczasie 3 szklanki czerwonej herbaty, oraz 1,5 litra wody min

Sen godz 00.00

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

Edytowane przez JellyJumper
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:19
JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:30   #715
kinkong
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Zwyczajne U:

Śniadanie :

bułka ciemna z ziarnami podłużna ( paluch ):
- pół z masłem, serem i wędliną
- pół z masłem orzechowym sante, serkiem typu włoskiego campresi i konfiturą czereśniową; cały banan; garść orzechów pistacjowych; kawa z mlekiem

u Tżta :

twarożek domowy piątnicy z saszetką fitelli cynamonowej; kawa z mlekiem

w pracy :

2 duże kromki chleba żytniego z dynią z serkiem campresii typu włoskiego i mortadelą ( kanapka złożona )

obiad ( późniejszy) :

duża miska gęstego barszczu ukraińskiego z warzywami

kolacja:

duża bułka razowa okraglutka:
- pół z serkiem ziołowym ostrowia i szynką z indyka
- pół z serem edamskim, szynką z indyka i pomidorem z cebulką.

i jak?????????????????????? ??
dla mnie zawsze super prawdziwe UUU!!!
a ja dziewczynki sobie robię przerwę od Dietetyki, bo niestety za dużo Was tu czytam (forum uzależnia)
Wszystkiego dobrego
kinkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:44   #716
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
emelie i Ervisha, dziękuje bardzo za ocene wasze oceny sa troche sprzeczne, ale mam nadzieje ,ze jest lepiej

Poprawiłaś odrobinkę śniadanie (nie podobało mi sie z tym serem czemu nie cały plaster)i podwieczorek a z resztą było gorzej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:56   #717
ukradlimikorone
Przyczajenie

cześć! dziękuję, że oceniłyście mój pierwszy 'jadłospis'; wiem, że monotonny, dlatego wkleję drugi, mam nadzieję że lepszy

U

śniadanie: musli z rodzynkami i orzechami wymieszane z jogurtem (wyszło tego sporo ) + wieelkie jabłko
II śniadanie: tuńczyk wsw + ciasteczko orkiszowe+ ciasteczko ze słonecznikiem; pomarańcz
obiad: kasza jęczmienna ( około pół woreczka), schabowy + surówka(kupna)
kolacja: 2 kromki chleba ziarnistego
- z masłem orzechowym
- z białym serkiem
+ 2 marchewki

i jak to dzisiaj wygląda?
mówicie, że powinnam być na P. Co jeść, żeby mniej więcej zdrowo się odżywiać?
ukradlimikorone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:59   #718
Bloody_
Rozeznanie

Utrzymanie

1. 6:10
owsianka (5 łyżek płatków owsianych na wodzie, serek wiejski 150g, starte jabłko, cynamon)

2. 9:10
2 nieduże kromki grahama- złożone, (standardowo) z plastrem polędwicy drobiowej i plastrami ogórka

12:05
wpadło jabłko

3. 15:20
pół woreczka brązowego ryżu z koperkiem, dwa małe filety (nie wiem jaka to była ryba), duuużo surówki z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka

4. (taki niby deser, zaraz po obiedzie- podbijałam kalorie, bo trochę mało mi wyszło )
kawa, 4 toffifee

5. 18:30 (chodzę spać koło 22 )
jajecznica z dwóch jaj smażonych na teflonie, 2 nieduże kromki grahama, 2 plastry polędwicy drobiowej, szczypiorek, cały pomidor

może być? wydaje mi się, że trochę za dużo w drugiej części dnia, w porównaniu z pierwszą.

UŚMIECHAM SIĘ O OCENKĘ.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:06   #719
Ewelajna140
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
Utrzymanie

1. 6:10
owsianka (5 łyżek płatków owsianych na wodzie, serek wiejski 150g, starte jabłko, cynamon)

2. 9:10
2 nieduże kromki grahama- złożone, (standardowo) z plastrem polędwicy drobiowej i plastrami ogórka

12:05
wpadło jabłko

3. 15:20
pół woreczka brązowego ryżu z koperkiem, dwa małe filety (nie wiem jaka to była ryba), duuużo surówki z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka

4. (taki niby deser, zaraz po obiedzie- podbijałam kalorie, bo trochę mało mi wyszło )
kawa, 4 toffifee

5. 18:30 (chodzę spać koło 22 )
jajecznica z dwóch jaj smażonych na teflonie, 2 nieduże kromki grahama, 2 plastry polędwicy drobiowej, szczypiorek, cały pomidor

może być? wydaje mi się, że trochę za dużo w drugiej części dnia, w porównaniu z pierwszą.

UŚMIECHAM SIĘ O OCENKĘ.
moim zdaniem to wygląda bardziej na Redukcję, niż Utrzymanie
Stary 2011-01-13, 16:10   #720
Poisonn
Przyczajenie

Witam serdecznie
Może ktoś ocenić moje R/U
Śn; 2 krmki chleba sitkowego (90gr),margaryna, 3 plasterki polędwicy drobiowej, łyżka twarogu, łyżeczka dżemu, jabłko
2Śn; mała jogobella light,pół banana, 2 biszkopty
Ob: 50 gr suchego makaronu pełnoziarn, 100gr twarogu chudego,połówka brzoskwini,jabłko
Kolacja ok17: serek wiejski lekki 150 gr
Poisonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości