|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Jeszcze nie ale na pewno pójdę.
W moich oczach to za dużo. Ale bardzo dziękuje ,że nie ominęłaś mojego jadłospisu.
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
JA przepraszam ale na U to sie zbytnie nie znam :/
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę
Od jutro postaram się wprowadzić więcej białka.
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
u
ocenicie to? |
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ervisha;24312559]Słabo. Gdyby na śniadanie dwie połówki rogala były posmarowane masłem i na to dżem albo wędlina czy coś to śniadanie byłoby ok. Ogólnie słabo
dzięki wielkie, ale mam nadzieje , ze postepy widac jakiekolwiek ?
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pati2404;24313637]
Cytat:
wiesz słabiutko. ja tam poprawy nie zauważyłam. na śniadanie niby zjadłaś więcej o tego rogala ale on był postny i tylko jedna strona posmarowana masłem więc słabiutko. Jak dla mnie poprawy nie ma.
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
i jak?
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ervisha;24313847]
Cytat:
z tym rogalem to obie polowy z masłem
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pati2404;24313907]
to nic ale brakowało na nim dżemu albo wędliny sera (na obu połówkach) i zawaliłaś
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ervisha;24314123]
Cytat:
jutro postaram się jeszcze bardziej dziekuje za rady
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pati2404;24314189]no zobaczymy
jak na razie zbytniej poprawy nie ma
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję emelie
, rozumiem, że idę z jadłospisami w dość dobrą stronę ? . To co piszę w jadłospisie to zazwyczaj to co pije przez cały dzień…UUU I. 5 łyżek owsianych błyskawicznych, szklanka mleka [2%], łyżka słonecznika, łyżka orzechów włoskich, łyżka orzechów laskowych, łyżeczka miodu i wkrojone pół banana (drugie pół wszamane tak o )II i III (szkoła). Bułka grahamka z masełkiem, pół trójkąta serka topionego, szyneczka, plaster sera żółtego, plasterki ogórka zielonego. Po pierwszej bułce banan, po drugiej jabłko. IV. Zupa ogórkowa. po zupie czekoladka mała mleczna, później hm w ramach niezbyt zdrowego podwieczorka: 1,5 kubka herbaty z cytrynką i cukrem, 3 ptasie mleczka, kilkanaście migdałów, ptyś V. jajecznica z dwóch jaj z kiełbaską, 2 kromki chleba z masłem, w tym jedna z plastrami pomidora. 1,5 kubka zielonej herbaty.
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
jestem celowo pomijana????
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mój jadłospis był naprawdę dość dziwny, ale niech będzie - Reduckja
![]() śniadanie 6.40 jajecznica z 2,5 jajka, kromka żyniego chleba z ogórkiem II śniadanie 11.00 bułka podłużna z polędwicą, papryką, ogórkiem i oliwką Posiłek (bo nie wiem jak to nazwać) 15.00 serek wiejski z kromką chleba żytniego z ogórkiem Obiad 18.00 (wiem, że późno, ale dziś zabiegany dzień) 7 dość małych omlecików z jabłkiem (niestety wszystko mi wymiotło i nie zrobione zakupy były, więc wygląda to jak wygląda...) Kolacja 20.30 serek wiejski z ogórkiem, papryką i polędwicą. Bardzo źle? Mam nadzieję, że mimo wielkiego zabiegania nie prezentuje się to tak tragcznie... ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Aha, no i oczywiście ta bułka to grahamka
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
a zmieniasz cos w swoim jadlopisie zebys byla oceniana ?
sory, ale stajesz sie coraz bardziej denerwujaca .
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam żal....nikt nie ocenia, bo jak widzą mój login, to nikomu się nie chce czytać..a zrobiłam spore postępy...
|
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
Wybacz ale ja postępów nie widzę. Cały czas jesz tak samo nieregularne i ubogie w wartości odżywcze posiłki. A zapisując "pomiędzy garść orzechów" jako 5 posiłek, ośmieszasz się po prostu. Przepraszam, ale taka jest moje opinia... Od ponad roku jesz cały czas tak samo i cały czas tego nie widzisz. Ale to nie jest nasze życie i nie będziemy na siłę wciskać ci dobrych rad jak z nich nie korzystasz. Dlatego Twoje posty są ignorowane. Ile razy można pisać to samo?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
hej, dawno tu nie pisałam
dodaję moje wczorajsze U ![]() śniadanie - 2 kromki żytniego, obie z masłem, dwoma plastrami wędliny drobiowej i ogórkiem; jajecznica z 2 jaj z cebulką, szczypiorkiem i szynką; herbata z cytryną IIśniadanie - banan i pomarańcze pokrojone i zalane jogurtem nat. 150g g z garścią rodzynek i nerkowców obiad - 3 gotowane pulpety z mięsa mielonego i ryżu w sosie pomidorowym + pół woreczka ryżu i gotowane warzywa (mrożonka) -brokuły, marchewka, brukselka itp. ; sok pomarańczowy cymes (buteleczka) podwieczorek - budyń toffi na mleku 2% polany bitą śmietaną i posypany startą czekoladą, znów banan kolacja - kromka żytniego z masłem i szynką gotowaną; serek wiejski 200g z piątnicy z wkrojonym pomidorkiem i szczypiorkiem; herbata z cytryną jabłko, garść orzechów brazylijskich podczas oglądania wieczorem tv
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
wegańskie (może nikt nie zauważy tych poświątecznych i poimprezowych +2kg )śniadanie: jaglanka (dwie duże łyżki kaszy jaglanej, jakoś trochę ponad szklanka mleka sojowego, parę suszonych daktyli, rodzynki, suszona żurawina, płatki migdałów, pestki dyni) & duży kubek herbaty ziołowej (pokrzywa i skrzyp). II śniadanie: dwie kromki razowca z paprykarzem warzywnym i dwoma sporymi kawałkami papryki (jedna żółta, druga czerwona). obiad: talerz bezmięsnej niezabielanej zupy ogórkowej (pływały ogórki, marchewka, cebula, ziemniaki, makaron ryżowy, chyba seler? i może coś jeszcze ).deser: rozgnieciony banan z cynamonem i garścią sezamu. podwieczorek: starte duże jabłko z cynamonem & po sporej garści migdałów i nerkowców. kolacja: grillowana cukinia z ostrą papryką & kromka razowca z paprykarzem warzywnym, pomidorem i pieprzem.
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2011-01-12 o 14:53 |
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
heej, od dłuższego czasu czytam ten wątek, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Mam 16 lat, 167cm i 48 kg. Odchudzałam się i niestety miałam ( a może i nadal mam..) problemy z normalnym jedzeniem. Chciałabym wkleić jadłospis, może pomogłybyście mi coś zmienić.. ? ; )
U śniadanie: duża bułka sojowa z żółtym serem, jogurt i duuże jabłko II śniadanie: bułka sojowa taka jak na śniadanie z szynką + jabłko III śniadanie: opakowanie bakalii 50g Obiad: ziemniaki, 2jajka smażone na kapce oliwy, surówka Deser : jabłko Kolacja: bułka z serem, szynką (posmarowana margaryną) + 2 marchewki. jak to wygląda? |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po II. Waga stosunkowo za niska do wzrostu także moim zdaniem powinno być P. A reszta bardziej znających się wizażanek oceni lepiej jadłospis.
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- \i bardzo dawno nie wklejałam już :d więc Utrzymanie: Śniadanie: jaglanka (ok. 40g suchej -> u mnie to 3 płaskie łyżki) gotowane na 1,5 szklanki wody + pestki dyni, suszone śliwki, gałka, imbir, pomarańcza z łyżeczką masła i kopiastą łychą konfitury malinowej (ale takiej na zimno robionej, nie gotowanej, domowej oczywiście ), kubek kawy zbożowejII Śniadanie (szkoła): 2 kromki chleba żytniego razowego na zakwasie z sezamem, pestkami dyni, słonecznikiem i siemieniem z humususem (ciecierzyca, oliwa, przyprawy) + pudełeczko surówki (sałata lodowa, rzodkiewki, papryka, rzerzucha, koperek, ogórek, olej lniany, oliwki) Obiad: 3 pieczone kotleciki (tofu, kasza jaglana, zioła, oliwa) + sosik pomidorowo-ziołowy (babciny przecier pomidorowy, oliwa, czosnek, oregano) + porcja surówki z marchewki, cebulki, oliwek, natki, sałaty lodowej, kukurydzy, pomidora z musztardą i olejem lnianym Deser: duża kostka gorzkiej czekolady ok. 60 min gimnastyki Kolacja/Podwieczorek: sałatka owocowa: banan, kiwi, mrożone truskawki, mandarynka, 1/2 gruszki, cynamon + bardzo solidna garść migdałów i proszę o ocenkę
|
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Uuuu
I - owsianka (5 łyżek)na kawie i mleku z całym bananem, łyżką siemienia, łyżką otrąb żytnich, po garść słonecznika II - ciemna bułka z dużą ilością ziaren, z szynką i papryką marynowaną, garść orzeszków solonych, herbata III- miska zupy grochowej z dużą ilością marchewki, talerz makaronu z twarogiem i jabłkiem, zielona herbata IV - kawa inka z mlekiem, mandarynka V - sałatka z tuńczyka w oleju z kukurydzą, ogórkiem kiszonym, papryką marynowaną, kukurydzą i makaronem pełnoziarnistym (spooora porcja) proszę o ocenę i z góry dziękuję
'Miłe panie pamiętajcie: FACET TO NIE PIES - NA KOŚCI NIE POLECI ! A więc wpierniczajcie steki, a nie jakieś tam kanapeczki. ' http://sentymentalno-maniakalny.blogspot.com/ próbuje. Edytowane przez anjjjia Czas edycji: 2011-01-12 o 16:37 |
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R, i mam do Was pytanie, czy na redukcji mogę pić od czasu kakao na mleku 1,5% tłuszczu? Oczywiście nie to granulowane.
Śniadanie 7.30 Bułka grahamka z polędwicą i ogórkiem Śniadanie II 11.00 Bułka grahamka z polędwicą, papryką, ogórkiem i oliwką Coś przed obiadem 14.30 Jajecznica z 2 jajek z pomidorek i 4 łyżeczkami tuńczyka w sosie własnym Obiad 17.30 Pół woreczka ryżu brązowego, jajko smażone na oleju rzepakowym, pół łyżeczki tego oleju, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora, kukurydzy i oliwki Kolacja 20.30 Sałatka z tuńczyka, cebulki i pomidora I jak? No i jak z tym kakao?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

. To co piszę w jadłospisie to zazwyczaj to co pije przez cały dzień…