Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 16:54   #721
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siusiaki nas zdominowały
mam nadzieję, że nadrobię dziewczynką

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sie przywitam po pracy, bylam wczesniej w domu dzisiaj bo nie moglam wysiedziec, czulam sie w pracy fatalnie, trzesa mi sie rece, zoladek mnie pobolewal i slaba jestem jakbym miala mdlec co chwile, wlasnie drzemalam i dalej podrzemie, podczytuje was troche, moze uda sie wieczorem
ojej trzymaj się Może za dużo pracujesz?

Cytat:
Tak ale myślę, że max. dwie sztuki bo ta butelka jest tak na 4-5 miesięcy maksymalnie.
to może od razu lepiej kupić większą? Ja mam zamiar karmić piersią a butelką ma być w razie czego
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:55   #722
eweska
Moderatoreska

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
no proszę kolejny wątek pędzicie mamuśki, jak szalone

przy moim terminie można dopisać synusia
Gratuluję

Cytat:
Kwiatecku nie chcę Ciebie zniechęcać ale powiem Ci, że z tego co wyczytałam jednak pampers się bardziej opłaca, przynajmniej na początek kiedy pieluchę w ciągu doby trzeba zmienić kilkanaście razy albo i częściej - w przypadku tetry na pewno częściej bo się pupa szybko odparza a w pampersa dziecko może kilka razy lekko siknąć i ciągle pielucha "sucha".

No i myślę, że mimo takiego pozytywnego nastawienia, że jeden dzidziuś i czas będziesz poświęcała tylko jemu, to lepiej oszczędzić te 15-30 minut dziennie i zamiast prać, namaczać pieluchy, zasiąść na wizażu i z nami poplotkować hihi żartuję, no ale można w tym czasie po prostu odpocząć.

Ja też będę używać tetry ale gdy mała skończy 15-18 miesięcy i będę chciała ją na "tron" przesadzić, bo to pomaga nauczyć malucha co to znaczy mieć suchą a co mokrą pupcię i chętniej siada na nocnik,
no ale zobaczymy jak to będzie
Też zamierzam moich chlopców szybko oduczyć sikania i nie tylko w pieluchy, tak jak mój synal miał chyba 15 miesięcy lub 16 jak przestał sikać i zaczął wołać. Tetra właśnie jest dobra żeby oduczyc dzieciaczki pieluch

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
[B]Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

[B]Czyli w kolejnych miesiącach ciąży waga dziecka wynosi przeciętnie:[/B]
5-25 gram - 3 miesiąc
25-150 gram - 4 miesiąc
150-350 gram - 5 miesiąc
350-1100 gram - 6 miesiąc
1100-1800 gram - 7 miesiąc
1800-2750 gram - 8 miesiąc
Wow to moje dzieciaczki mogą mieć juz po 1000g Nie no pewnie są troszkę mniejsze, choć jak rosną jak do tej pory to wszystko mozliwe, przecież 3 tygodnie temu miały po około 500g

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK tak jakos mi sie wydaje, ze wystarczy... zapytajmy doswiadczonych Mamus

Doswiadczone mamusie czy na poczetek butelka 150ml wystarczy?

Moria tez jetsem z siebie dumna. Chodze jak paw i w nagrode kupilam sobie szcesciopak lodow Snickers
Starczy, ale na bardzo krótko.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:59   #723
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Widze wiekszosc z Was jednak pampersy, ja mam zamiar kupic troche tetry, bo niemowlaczek jest bardzo delikatny i wiadomo czesto bedzie tam cos zostawiac na pieluszce, A o pampersach myslalam, ze je akurat najlepiej na noc i na wyjazdy. No ciekawe jak sobie z tym dam rade, w sumie zajecia nie bede miala duzo, to moje pierwsze dziecko przeciez, i caly moj wolny czas zajmie synek i obowiazki wobec niego, urodzi i sie przecciez tylko jeden wiec moze jednak dam rade.
Też byłam taka ambitna na początku kupiłam tetrowe i myślę skoro maja mama dała radę... ja też dam To było jednak trudniejsze niż mi się wydawało. jak wróciliśmy ze szpitala to przez pierwszy tydzień zanim doszłam do siebie były pampki. Później tetra, ale młody tak często siurał, że czasem nie zdążyłam go ubrać całego i zanim wzięłam go na ręce był mokry Kupkę też takie dziecko robi praktycznie po każdym jedzonku także wiadro z pieluchami było cały czas pełne, suszarka w łazience cały czas zawieszona pieluchami, co chwilę trza było prasować bo jak taką niewyprasowaną ubierzesz na dupkę?
Pralka też co chwilę chodziła. Było to tak męczące, że po tygodniu czy dwóch zrezygnowałam i nie widzę nic lepszego jak pampersy.
Oczywiście robiliśmy małemu "dzień tetry" żeby mu dupkę wietrzyć ale nie co chwilę.

No i co do pieluch to najlepsze były Pampersy oryginalne. Hugissy nie pamiętam jak się to pisze, niby takie dobre ale młodemu zawsze udało się jakoś bokiem siurnąć i ubranko mokre a pieluszka troszkę.
Na początek schodziło nam 1,5-2 paczki te duże na miesiąc czyli ok 100zł może koło 90. Później zeszło do paczki więc nie było źle.
A jak podliczyć kasę za prąd z pralki, żelazka i czas poświęcony na spranie ręczne kupki (odmoczenie), suszenie i prasowanie to chyba faktycznie opłacają się jednorazówki

Co do butelek to młody nawet na początku (karmiłam 1,5 miecha) bo dokarmiałam, nie najadał się, miał akcje że zjadł 50 później 150, nie było na niego reguły. Małe butelki u nas były tylko na picie, na herbatki bo koperkowej pił sporo.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-13 o 17:03
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:04   #724
Paulizia
Wtajemniczenie

Ewesko zapomnialam napisac, ze sliczne ciuszki kupilas dosc neutralne no tylko skarpeteczki takie chlopiece, ale skarpeteczki sie nie licza A z Twoich ciuszkow bardzo podoba mi sie na blekitna bluzeczka
Stary 2011-01-13, 17:04   #725
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, które już są mamusiami, mam pytanie: czy którejś z Was zdarzyło się, że dziecko nie tolerowało jakiegoś rodzaju pieluch ( było na coś uczulone )??

Pytam, bo chcieliśmy kupić w promocji parę paczek pampersów, a mój brat ( od 5 m-cy szczęśliwy tatuś ) nastraszył mnie, że wałśnie dziecko może być na coś tam uczulone i pampersy się nie będą nadawały.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:05   #726
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
No i co do pieluch to najlepsze były Pampersy oryginalne. Hugissy nie pamiętam jak się to pisze, niby takie dobre ale młodemu zawsze udało się jakoś bokiem siurnąć i ubranko mokre a pieluszka troszkę.
Ja też w zasadzie byłam skazana na oryginalne pampersy. Wszystkie inne, a wypróbowałam chyba wszystkie możliwe 'marki', albo przeciekały (w tym właśnie Huggies) albo ...uczulały.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:07   #727
the_sania
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/avent-butelka-125-...405871829.html
tu jest całkiem fajna aukcja. opłaca się

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 17:07   #728
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
(...) Też zamierzam moich chlopców szybko oduczyć sikania i nie tylko w pieluchy, tak jak mój synal miał chyba 15 miesięcy lub 16 jak przestał sikać i zaczął wołać (..)
Eweska bardzo Cię przepraszam, ale starsznie się uśmiałam jak napisałaś - "zamierzam moich chłopców szybko oduczyć sikania" - w sumie jasne jest, co masz na myśli, ale fajowo to zabrzmiało

A jak to się stało , że starszy synek przestał sikać?? I do tej pory nie sika??? Nie no, żart doskonale wiem, o co chodziło
Stary 2011-01-13, 17:11   #729
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko zapomnialam napisac, ze sliczne ciuszki kupilas dosc neutralne no tylko skarpeteczki takie chlopiece, ale skarpeteczki sie nie licza A z Twoich ciuszkow bardzo podoba mi sie na blekitna bluzeczka
Dziękuję Akurat nie mieli dwóch par typowo chłopięcych, które sobie upatrzyłam, a chcę teraz kupować podwójnie bo pojedyńczych juz mam sporo

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są mamusiami, mam pytanie: czy którejś z Was zdarzyło się, że dziecko nie tolerowało jakiegoś rodzaju pieluch ( było na coś uczulone )??

Pytam, bo chcieliśmy kupić w promocji parę paczek pampersów, a mój brat ( od 5 m-cy szczęśliwy tatuś ) nastraszył mnie, że wałśnie dziecko może być na coś tam uczulone i pampersy się nie będą nadawały.
Zdarzyć się może że dzieciaczek może nie tolerować pieluch, ale to dopiero wyjdzie w praniu, może być tak że zwykłe pieluchy podpasują a Pampersy firmowe nie, lub odwrotnie.
Moga ogólnie, uczulić, odparzać itp.

Czasami może być tak że pielucha ok, a nie pasuje np klej lub rzepy do zapinania pieluch, które mogą podrażniać lub również uczulać.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Eweska bardzo Cię przepraszam, ale starsznie się uśmiałam jak napisałaś - "zamierzam moich chłopców szybko oduczyć sikania" - w sumie jasne jest, co masz na myśli, ale fajowo to zabrzmiało

A jak to się stało , że starszy synek przestał sikać?? I do tej pory nie sika??? Nie no, żart doskonale wiem, o co chodziło
Hehehehe

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-13 o 17:13
Stary 2011-01-13, 17:12   #730
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie Pampersy są najlepsze. Nie znam żadnego dziecka co miałoby coś po Pampersach. Co do innych to tak, mój młody miał wysypki na dupce po i teraz nie mogę sobie przypomnieć...tak jakby odparzały mimo tego że dziecko co chwilę miało zmienianą pieluchę. Nie wiem czy to Happy nie były czasem. Ale to już sprawdzisz sama na jakie będzie dobrze reagować Piotruś.

It's not about anger
Stary 2011-01-13, 17:13   #731
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:

Moria tez jetsem z siebie dumna. Chodze jak paw i w nagrode kupilam sobie szcesciopak lodow Snickers

Polecam od razu kupic 260ml

Cytat:

U nas nie bylo takiego problemu, ale wiem, ze tak moze sie zdarzyc.

Ja uzywalam i pampersow i huggiesow, z tym, ze na poczatku wolalam Huggies (newborn), pozniej pampersy active (w fioletowym), czasem Huggies fit, a teraz uzywamy huggiesowych pieluszkowych majteczek bo w ktoryms momencie zalozenie pieluchy na lezaco stalo sie niemozliwe

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 17:16   #732
andziot
Zakorzenienie

Witam po drzemce
nadrabiam grzecznie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie apropo owoców w ciąży, to może któraś wie i mi powie bo mnie to pytanie nurtuje od początku ciąży - dlaczego kobieta w ciąży nie powinna jeśc cytrusów? W każdej diecie dla ciężarnych jest to napisane, i ja za każdym razem jak wychodziłam ze szpitala dostawałam taką kartkę co można a co nie - i cytrósów niet . Może nasza Pani dr Andziot będzie wiedziec
pierwsze słyszę żeby nie można było jeść cytrusów ....
ja jem cały czas pomarańcze, cytryny, kiwi ...

może chodzi o to że kiedyś uważało się że jak dieta matki w ciąży wyeliminuje uczulajace rzeczy to dziecko nie bedzie alergikiem, ale od tego sie już odchodzi, pojawiły się prace naukowe o tym ze dieta matki nie ma wpływu na późniejsze alergie dziecka i nie jedzenie produktów alergicznych wcale nie zmniejsza możliwości wystąpienia uczulenia na coś ...
w czasie karmienia piersią raczej cytrusów nie jemy bo one są bardzo pryskane i uczulające i może to przejsć do mleka i wywyspać dziecko ... z tym się zgodzę
ale żeby przez całą ciąże nie jeść cytrusów to nie widzę podstaw

ok czytam dalej

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:16   #733
the_sania
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1398934034 Ewesko tutaj są butelki antykolkowe, odpisali mi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-13, 17:17   #734
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nadrobię dziewczynką
Monia czy to oznacza, że bardziej na dziewczynkę stawiasz? jakieś przeczucia, czy po prostu bardziej ci się marzy??
Wiadomo, że nie ma znaczenia płeć i ważne, żeby było zdrowe, ale jednak wydaje mi się, że każda ciężaróweczka ma jakieś większe pragnienie ku chłopców lub dziewczynce..
Stary 2011-01-13, 17:18   #735
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_item.php?item=1398934034 Ewesko tutaj są butelki antykolkowe, odpisali mi
No to super zestaw moim zdaniem i opłaca się
Stary 2011-01-13, 17:23   #736
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dzięki dziewczyny za info
To chyba na początek kupimy 2 opakowania pampersów ( po 72 szt ) i zobaczmy, jak Piotruś będzie reagował. Pewnie na pierwszy tydzień wystarczy ( mam nadzieję ) A potem zobaczymy, co dalej

Co do butelek to kupimy jakieś antykolkowe.
Jedną z aventu ( 150 ml ) dostałam na szkole rodzenia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:23   #737
mimbi
Zakorzenienie

A te strone znacie?
http://www.dzieciowo.pl/

KWC dla mam dzieciatych.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:24   #738
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczyny a te wszystkie butelki antykolkowe to równocześnie niekapki?? wiecie coś na ten temat??
Stary 2011-01-13, 17:28   #739
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka pochwal się tymi ciuszkami z lumpa, ja tak lubie oglądac
prosze bardzo, beda ciuszki, na szybko i nie wszystkie, tylko tak jak leci, ale beda, zdjecia nie oddawaja tego jakie sa ladne

Cytat:

aga no pięknie, łatwo żeś synka oddała, w dodatku kotu w worku ...płodowym
kochana, a teraz bede najwieksza wazeliniara na forum, uwaga!: moriu, jak twoja igusia bedzie tak sympatyczna jak mamusia to oddaje latwo

Cytat:
Jak dla mnie to tylko Wojtek To mój TŻ, stąd taki sentyment
no to mamy ten sam sentyment

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Łaa ale gonicie z tymi postami

Wrzucam foty ubrań W rzeczywistości wyglądają zdecydowanie ładniej, kolorki są bardziej nasycone Te półspiochy na zdjęciu co wyglądają jak białe w rzeczywistości są beżowe.
eweska- alez mi se podobaja!

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Ufff, doczytałam Szalejecie mamuśki z tymi postami
Nawet nie pamiętam co kto pisał,żeby odpisać

Mam pytanko Chodzicie w spodniach ciązowych? Bo ja sobie zakupiłam jedna parę jeansów i strasznie mi zjeżdżają z tyłka Dopasowane są w biodrach idealnie, pas na brzuchu też się układa, ale jak przejdę się kawałek to muszę je poprawiać bo mi spadają A za duże nie są...Masakra jakaś
ja tez tak mam! kupilam na samym poczatku spodnie i nosze od 3mca, kupilam 38 hm, ktore maja regulacje pod brzuchem, tj sa na gumeczkach i mozna regulowac guziczkami i specjalnie wzielam 38 zeby dluzej ponosic, ciagle nosze te same spodnie i ciagle mi zjezdzaja z tylka!!! nie wiem czemu, tylek i nogi chyba mi nie przytyly za bardzo, w obwoddzie gdzie przypada brzuch na dole mam duzo, ale tam juz wypada ten pas

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kurcze, to może faktycznie się wstrzymam Nie wiedziałam, że to niedobrze...
ja mialam usg po 5 dniach,a potem po kolejnych 2, w 1 ciazy pod koniec mialam codziennie lub co drugi, jak w 12 tyg poszlam na wizyte i lekarz nie mogl zrobic usg bo cos tam przestalo dzialac, to mialam po 3 dniach robione znowu, takze nic sie nie stanie, acz kolwiek nie ma co przesadzac moze lepiej poczekac faktycznie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

p.s. Tak myślałam o tych wybranych przez Ciebie imionach i Elena brzmi bardzo ładnie, ale Edward (przepraszam, nie obraź się) jest . Od razu nasuwa się na myśl najgłupszy kawał: 'przychodzi Edek do Edka i mówi jestem Edek' albo, co gorsza, takie porównanie " Edzio - Pedzio". Długo się nad tym zastanawiałam czy Ci to napisać, nie chciałabym Ciebie urazić...
no wlasnie tam mysle i mysle nad swoim katalogiem imion i chyba zostane przy maksie, z tego wzgledu ze kajetan jest boskie, ale co jak bedzie duzy? maly kajtus uroczy, a duzy? kajetan? watpie czy komus sie bedzie chcialo mowic cale imie chociaz jest swietne
a maks super do nas pasuje,

Cytat:

ja bede od razu kupowac 250ml
i ok 6ciu bo nie bede karmic a watpie czy bedzei mi sie chcialo co chwila je myc i sterylizowac

Cytat:

nie, mi sie nie zdarzylo, ale zdarzylo sie ze z jakiejs firmy jak sie przesikal to granulat wylatywal, albo przesikiwal kazda jedna akurat z jakiejs tam firmy. kazda mama ma inna ulubiona firme i tej sie trzyma, a to sie wypracuje z czasem

wrzucam szybkie foty, zobaczcie na to body z misiem na pupie, te pajace czerwony i zolty sa z takiego materialu jak bluza i one sa na 6m, wiec wsam raz na chlodniejsze dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5241.jpg (44,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5243.jpg (56,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5244.jpg (54,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5246.jpg (82,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5247.jpg (66,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5248.jpg (64,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5249.jpg (69,8 KB, 25 załadowań)
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 17:29   #740
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witam po południu

Fatalnie się dziś czuję, ciśnienie [jak zwykle] bardzo niskie, a puls dziś mam prawie 100. Jakaś jestem zziajana, zmęczona i na nic nie mam siły. Hanutka chyba też coś średnio się ma, bo mniej się rusza. Jeszcze się tak źle w ciąży nie czułam

Cytat:
ja czytałam opinie w necie i kupuję Aventu chyba jednak
Mam jedną Aventu, dostałam od lekarki w takiej siatce z gratisami. Natomiast skuszona opiniami znajomych kupię TT. Właściwie większość rzeczy zamierzam kupić tej firmy - smoczki, butelki, termoopakowanie, nożyczki, gryzaczki, szczotę Ale to może w przyszłym miesiącu, albo w ogóle po ostatnim USG

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny mi sie wydaje ze idealny proszek do prania dzieciecych ciuszkow nie powinien pachnac, albo nie intensywnie, mysle ze jest wieksze ryzyko uczulen po zapachowych.
A moim zdaniem idealnego proszku do prania nie ma. Każda mama musi sprawdzić, co służy jej dziecku. Dopóki nie stwierdzę, że dziecku któryś szkodzi i powoduje alergie, to będę stosować te, które ładnie pachną. Dlatego aktualnie na tapecie Dzidziuś. Pięknie pachnie i mam nadzieję, że wkrótce będzie służył Kosmitce

Ze snami, to mam podobnie zakręcone do Waszych, jacyś ludzie z dalekiej przeszłości, matki, niemowlaki, adopcje, płacz dziecka

Ale zazdroszczę niektórym z Was, że macie wózki! Zastanawiam się, jak to będzie z naszym wózkiem, bo wybór spory

Moria, w sumie faktycznie, nawet nie wiadomo, czy te antykolkowe butle będą potrzebne Zwykłe na pewno, więc można kupować. Pomyślałam, że kupię jedną małą i jedną średnią, tylko poczekam do ostatniego USG, bo chciałabym kupić różową, a po ostatnich snach nie wiem, czy jednak nie będzie chłop

caffelate05, muszę wypróbować patentu z octem w pralce. Nasza ma 3lata, tak to wygląda w miarę, ale kto wie, co jest w środku. U nas też ta woda średnia.

matallewar, wstydliwe masz dzieciątko Spokojnie, kupuj wyprawkę, uniseksów pełno

Dziewczonka, z cytrusami to pierwsze słyszę, że w ciąży nie można. Potem w trakcie karmienia, jeśli dziecko jest alergikiem, to rozumiem, ale teraz?

Zresztą z tymi ograniczeniami, to dziewczyny słusznie zauważyły, prawie nic nie można, wszystko przetworzone, konserwanty, barwniki, cukier, sól, ołów

Ja to w ogóle rebeliantka, bo nawet sushi, wędzonego łososia i piwa sobie nie odmówiłam będąc w ciąży. A kawa jest grana codziennie

Ewesko, urocze ciuszki Chociaż powiem Ci, że ja to mam podobne przeczucie, jak Siasiek we śnie, że Ty jednak parkę masz

Paulizia, szacun za asertywność Dzielna dziewczyna! Jednak dało się, daleko nie musiał szukać chyba

Co do spodni, to ja dostałam w spadku 2 pary z H&M Mama i powiem Wam, że ciągle są za duże. Już pomijam w brzuchu, ale w ogóle w tyłku, w biodrach. A to rozmiar S. Chociaż zdaję sobie sprawę, że S ciążowe i zwykłe, to WIELKA różnica

Testuję sokowirówkę i powiem Wam, że zakochałam się w tych świeżych soczkach. Mogłabym pić litrami

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:30   #741
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Monia czy to oznacza, że bardziej na dziewczynkę stawiasz? jakieś przeczucia, czy po prostu bardziej ci się marzy??
Wiadomo, że nie ma znaczenia płeć i ważne, żeby było zdrowe, ale jednak wydaje mi się, że każda ciężaróweczka ma jakieś większe pragnienie ku chłopców lub dziewczynce..
hmm przeczuć jako takich nie mam, ale bardziej marzy mi się pierwsza dziewczynka, sama nie wiem czemu Oczywiście jak będzie chłopiec to też się nie obrażę, bo nieważna płeć a zdrowie

Dziewczyny, tutaj też jest fajny zestaw ze sterylizatorem: http://allegro.pl/sterylizator-mikro...397025419.html
Tylko tak się zastanawiam czy ja go rzeczywiście będę używać
Stary 2011-01-13, 17:31   #742
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczyny zawracam tyłek, ale doradźcie bo nie umiem zdecydować co lepiej zamówić

czy cały zestaw avent za 65zl http://allegro.pl/show_item.php?item=1398934034

czy butelka avent 125ml x2szt w cenie tylko 12zl za komplet
http://allegro.pl/show_item.php?item=1401638168

czy avent komplet 125 + 260ml za 18zl
http://allegro.pl/avent-butelka-260-...405874473.html

doradźcie dodam, że chcę karmić piersią maleństwo

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-13, 17:31   #743
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, super ciuszki, a body z misiem CUDO

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:33   #744
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kurcze straszycie z tym USG i przerwa miedzy nimi - bo dziś pan dr badał mnie takze przez brzuch, ale nie trwało to dluzej jak 2-3 min - tylko kuknał czy wszystko ok - nawet nie mierzyl dokladnie itd.

Tak wiec w poniedziałek mimo to wybieram sie na 4D... Aha i nie wiem dalej co w srodku. Co do cytrusów dowiedziałam sie tylko by myć skórke dokładnie, a jesli chodzi o alergię to alergenne są najbardziej truskawki Tyle sie dowiedzialam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:34   #745
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
hmm przeczuć jako takich nie mam, ale bardziej marzy mi się pierwsza dziewczynka, sama nie wiem czemu Oczywiście jak będzie chłopiec to też się nie obrażę, bo nieważna płeć a zdrowie

Dziewczyny, tutaj też jest fajny zestaw ze sterylizatorem: http://allegro.pl/sterylizator-mikro...397025419.html
Tylko tak się zastanawiam czy ja go rzeczywiście będę używać
no fajny zestawik.
a te plastikowe butelki jak można sterylizować, że tak powiem ręcznie? bez żadnego sprzętu do tego. wrzątkiem polewać ?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-13, 17:37   #746
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny zawracam tyłek, ale doradźcie bo nie umiem zdecydować co lepiej zamówić

czy cały zestaw avent za 65zl http://allegro.pl/show_item.php?item=1398934034

czy butelka avent 125ml x2szt w cenie tylko 12zl za komplet
http://allegro.pl/show_item.php?item=1401638168

czy avent komplet 125 + 260ml za 18zl
http://allegro.pl/avent-butelka-260-...405874473.html

doradźcie dodam, że chcę karmić piersią maleństwo
Jak chcesz karmić to ja bym na Twoim miejscu wzięła jedną dużą drugą małą, na początek Ci wystarczy. później zobaczysz czy dziecko będzie jadło tylko Twoje mleko czy będziesz dokarmiać. Czy będą dziecku pasowały te grube smoczki ...bo to różnie z tym bywa np niektóre dzieci nie mogą załapać z butli

Butelki możesz gotować we wrzątku ewentualnie wersja dla leniwych polewanie wrzątkiem

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-13 o 17:39
Stary 2011-01-13, 17:39   #747
MoniaK
Zakorzenienie

Co do tych spodni ciążowych to ja też mam z h&m i może tu jest pies pogrzebany, może oni mają jakieś dziwaczne wymiary

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
no fajny zestawik.
a te plastikowe butelki jak można sterylizować, że tak powiem ręcznie? bez żadnego sprzętu do tego. wrzątkiem polewać ?
w opisie aukcji mówią że zalewa się je wodą i wkłada w tym sterylizatorze do mikrofali, nic więcej nie wiem
Saniu, ja też bym brała zestaw z większą butelką
Stary 2011-01-13, 17:42   #748
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
no fajny zestawik.

Ja tak robiłam przy pierwszym dziecku. Wtedy nie miałam ani sterylizatora, ani mikrofalówki, ani zmywarki...

A co do pytanka o butelki: jeśli zamierzasz karmić piersią to chyba jedna 150 ml i jedna 260 ml. Myślę, że powinno starczyć, a nie ma co w koszta wchodzić...

No dobra, ja uciekam Czas do domku wracać
Stary 2011-01-13, 17:42   #749
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny od dwóch godzin chodze jak w amoku, ale mam już wyniki:
IgG 74 IU/ml (dziwne bo dwa tygodnie temu było 418)
IgM 0,261 S/CO
awidnośc w kl. IgG 0,48

z tego co sprawdziłam po normach to chyba ok. Powiedzcie, że tak bo oszaleje
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:44   #750
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
no fajny zestawik.
Cytat:
Dziewczyny od dwóch godzin chodze jak w amoku, ale mam już wyniki:
IgG 74 IU/ml (dziwne bo dwa tygodnie temu było 418)
IgM 0,261 S/CO
awidnośc w kl. IgG 0,48

z tego co sprawdziłam po normach to chyba ok. Powiedzcie, że tak bo oszaleje

Bardzo dobre wyniki

PA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości