|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Moja klasa się teraz bawi na studniówce, a ja z przyjaciółką wróciłam właśnie z nocy zakupów - hmh, pełno ludzi i przebrane rzeczy, kupiłyśmy sobie tylko po megaciepłej męskiej bluzie w rozmiarze XXL
a od jutra obie zaczynamy naukę ![]() Kaja - też mam takie wrażenie, że wszystkiego się uczę a nic nie umiem ;/ ale się nie poddaję, jeszcze. |
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy mają deklaracje do 7.02...
jestem w ten samej sytuacji.. profil mat-fiz, planów na przyszłość brak marnie to wszystko widzę..
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę po feriach odwiedzić dyrkę, bo muszę zmienić moją deklarację, jednak skuszę się na ten rozszerzony angol
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także idę już spać, bo jestem padnięta. Ale po południu - nauka, nauka, nauka. W planach - słówka z niemieckiego, nauka z geografii i zacząć naukę w historii... Dobranoc.
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaczynam ferie i akurat się rozchorowałam, mam zajęte całe gardło :/ a miałam iść z TŻ na zakupy ![]() Moja studniówka była do bani. Spodziewałam się czegoś wyjątkowego a wyszło jakby to była zwykła biba tylko że w eleganckich strojach ![]() Wyjeżdża któraś z Was na ferie?
|
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Katalonka- avatar ze studniówki?
![]() Ja wczoraj kompletnie nic nie zrobiłam, spotkałam się tylko ze znajomymi, a tak to .. Dzisiaj muszę się pouczyć na 5 spr, które się szykują w tym tygodniu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
malutki bo malutki, ale bardzo ładny
. Ja mam swoją stu za 12 dni, jutro pierwsza próba w butach, czyli układ się wydłuży z 5 minut na 20
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Katalonka śliczny av
u nas sala jest tak mała, że poloneza może tańczyć 12 par
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po feriach już tyle nazapowiadane. Zawsze jak jest jakieś dłuższe wolne to zadbają zeby nam się czasem nie nudziło Cytat:
![]() P.S. Fajny av
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
ja mam ferie w ostatnim terminie
Idę do książek, miłego
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyszło na to, że mamy studniówkę w restauracji w czterogwiazdkowym hotelu, gdzie nie ma miejsca do zabawy, więc nikt nie będzie zdziwiony, jak wyjdzie na to, żę będzie to tylko uroczysta kolacja, ale przecież najważniejsze jest to, że to czterogwiazdkowy hotel i ładnie wyjdą zdjęcia dziewczyny, ile płaciłyście za studniówkę od pary?;>
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mamy pewnie w wykwintnej restauracji, bo takiej u nas nie ma |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
tp u nas jest odwrotnie- mamy w knajpie
Tzn moja szkoła ma
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to sporo, gdyby doliczyć jeszcze koszty dojazdu (ode mnie ok. 35-40km), outfitu i innych drobiazgów. No i w czwartek poruszenie było, bo trzeba było dopłacić po 15zł, bo na coś tam brakło Co do ferii planujemy z przyjaciółką mały wypad w góry w II tygodniu, ale zobaczymy jeszcze jak nam to wyjdzie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
my mamy w szkole, nie ma osób towarzyszących, polonez tańczony klasowo- koszt 200 zł za osobę+ kamerzystę i fotografa każda klasa załatwia sobie osobno, więc wyszło 250 zł. Sala gim jest duża, więc problemów z przestrzenią nie ma. Jak na robioną w szkole, to wg mnie dość dużo. No ale niby potem z tego idzie na kwiaty na koniec roku, jakieś jedzenie, żebyśmy mogli sobie zjeść tosty czy coś po maturkach etc. No i do tego dopłacamy jakoś 20 zł za birety.
Edytowane przez Adus_ Czas edycji: 2011-01-16 o 14:28 |
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Aduś, jak przeczytałam Twój post odrazu pomyślałam, jak wyglądałaby u nas zabawa bez osób towarzyszących
w klasach maturalnych mamy łącznie 9 dziewczyn my płaciliśmy 580zł od pary, każda klasa piecze 4 blachy ciasta i alkohol każdy przynosi we własnym zakresie do tego wychowawczyni powiedziała, że menu jest bardzo bardzo skromne i tak naprawdę nie wie za co płacimy tyle pieniędzy, ale jak inni wychowawcy się zorientowali to było już za późno
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
hej ;*
u mnie coś ok 500zł i dalej nie wiadomo czy to z fotografem czy nie, polonez na dwie tury bo mało miejsca. na ferie nigdzie nie wyjeżdżam
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() na studniowce bylo super, nie sprawdzali alkoholu, a tak nas straszyli mam spuchniete stopy bo do 2 tanczylam w szpilkach, potem juz na boso ![]() placilismy 320zl za pare, ja mialam partnera z klasy wiec pol ceny + kamerzysta i fotograf 75zl i na dekoracje 60zl, wiec niemalo jak na studniowke w szkole ![]() walca, sambe i poloneza tanczyli wszyscy czyli jakies 270 par nie obeszlo sie bez pomylek, ale kto by sie tym przejmowal
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka widzę że świetnie się wybawiłaś, pozazdrościć
![]() ja czekam na jakieś relacje z mojej stu, też była wczoraj ale chyba jeszcze wszyscy śpią u mnie się na pewno bez alko nie obeszło bo tydzień przed każdy z kasy miał już zakupiony zapas alko już we wrześniu powiedzieli że sprawdzać nie będą ;p
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
my musielismy podpisywać regulamin że zakaz alkoholu obowiązuje
ale o innych środkach odurzających nie wspominali u mnie się płaci ... w sumie to nie wiem ile, bo raz mieliśmy 20 zł raz 70 zapłacić i tak różnie, ale ogólnie to około 200 zł + 85 zł za osobę towarzyszącą. dobrze, że nie muszę jeszcze tych 85 zł płacić, bo swojego chłopaka mam w klasie . my mamy w hotelu nad jeziorem studniówkę. na dole duża restauracja. półmetek też tam mieliśmy, tylko ze mnie nie było, ale opowiadali że w porządku . jak dla mnie to najdrożej to fotograf wyszedł... kamerzyści i te sprawy. żeby tyyle płacić ;O. no niiic, w sumie studniówkę się ma raz w życiu. w klasie u nas jest 9 dziewczyn i mamy problem co z polonezem, bo chłopaków o dziwo dużo chce tańczyć. z innych klas pobrali dziewczyny i tańczą z nimi. niektórzy po trzy razy tańczą. raz w jednej klasie w innej i w swojej. ps. macie nakręcone te filmiki studniówkowe? na jakie pomysły wpadliście?
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
u nas w niektórych klasach jest po 6 chłopaków, więc dziewczyny dobierają sobie partnerów z innych klas, nie tańczymy go całą klasą, tylko każda osobno- tym sposobem moja klasa 'f' będzie tańczyła ostatnia i największa presja, bo najwięcej osób będzie to widziało itp. A co do alkoholu- niby jest zakaz, bo to teren szkoły, ale i tak w szafkach się przemyca. Tylko nie jestem pewna czy chcę pić, bo wiem jak potem na zdjęciach wychodzę
![]() a co do filmu- kamerzysta wpadł do nas na wigilię klasową, uwiecznił jak siedzimy przy stole, jak 'mikołaj' -strój był akurat świetny - rozdaje prezenty, każdy mu siada na kolana, nawet chłopak, który był od świętego o 40 cm wyższy . A tak to nakręci jeszcze tylko naszego poloneza i resztę studniówki
Edytowane przez Adus_ Czas edycji: 2011-01-16 o 16:49 |
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
My za parę + video + fotograf nieco ponad 400 zł. Można było wybrać opcję bez fotografa wtedy oczywiście mniej.
Alkohol teoretycznie był zabroniony, ale nawet nauczyciele z nami pili, wiec spoko. AjcCc Strasznie dużo ta wasza studniówka kosztuje i jeszcze ciasta mace sami załatwć, masakra |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to bardzo dużo, plus to, że macie sobie zapewnić jeszcze ciasto... ale dla mnie generalnie studniówki są za drogie i przereklamowane
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Ja za swoją studniówkę płacę ok. 360 zł za parę. W to jest już wliczony fotograf i kamerzysta. Imprezę mamy w sali bankietowej, w której większość szkół robi studniówki. Uchodzi za najlepszą w okolicy, aczkolwiek nie jest mega wyjątkowa.
![]() A tak w ogóle, to jeszcze tydzień został i już się doczekać nie mogę. ![]() W związku z powyższym, ostatnio nauka zupełnie mi nie wychodzi.
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Fatalnie się czuję, jakieś przeziębienie mnie okropne dopadło ;/
w związku z tym jutro robię sobie wolny, może wt też biorę się za geo, coś poczytam, mało czasu zostało ok107 dni (?) więc nie mogę go marnować
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
ja płaciłam 350 zł za parę, było warto, jedzenia było bardzo dużo, był zespół oraz DJ więc muzyka na okrągło, plus 60zł kamerzysta, bo każda klasa miała swojego
|
|
#3210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w klasie mamy 4 chłopaków, w tym dwóch nie idzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

marnie to wszystko widzę..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moim zdaniem to bardzo dużo, plus to, że macie sobie zapewnić jeszcze ciasto...