![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Moja klasa się teraz bawi na studniówce, a ja z przyjaciółką wróciłam właśnie z nocy zakupów - hmh, pełno ludzi i przebrane rzeczy, kupiłyśmy sobie tylko po megaciepłej męskiej bluzie w rozmiarze XXL
![]() a od jutra obie zaczynamy naukę ![]() Kaja - też mam takie wrażenie, że wszystkiego się uczę a nic nie umiem ;/ ale się nie poddaję, jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
wszyscy mają deklaracje do 7.02...
jestem w ten samej sytuacji.. profil mat-fiz, planów na przyszłość brak ![]()
#3184 |
Zakorzenienie
|
ja muszę po feriach odwiedzić dyrkę, bo muszę zmienić moją deklarację, jednak skuszę się na ten rozszerzony angol
![]()
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po południu - nauka, nauka, nauka. ![]() W planach - słówka z niemieckiego, nauka z geografii i zacząć naukę w historii... Dobranoc. ![]()
![]() |
#3186 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaczynam ferie i akurat się rozchorowałam, mam zajęte całe gardło :/ a miałam iść z TŻ na zakupy ![]() Moja studniówka była do bani. Spodziewałam się czegoś wyjątkowego a wyszło jakby to była zwykła biba tylko że w eleganckich strojach ![]() Wyjeżdża któraś z Was na ferie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Katalonka- avatar ze studniówki?
![]() ![]() Ja wczoraj kompletnie nic nie zrobiłam, spotkałam się tylko ze znajomymi, a tak to .. Dzisiaj muszę się pouczyć na 5 spr, które się szykują w tym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zadomowienie
|
malutki bo malutki, ale bardzo ładny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zadomowienie
|
Katalonka śliczny av
![]() u nas sala jest tak mała, że poloneza może tańczyć 12 par ![]()
#3191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po feriach już tyle nazapowiadane. Zawsze jak jest jakieś dłuższe wolne to zadbają zeby nam się czasem nie nudziło ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. Fajny av ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Zadomowienie
|
ja mam ferie w ostatnim terminie
![]() Idę do książek, miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ile płaciłyście za studniówkę od pary?;>
![]() |
#3195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
tp u nas jest odwrotnie- mamy w knajpie
![]()
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to sporo, gdyby doliczyć jeszcze koszty dojazdu (ode mnie ok. 35-40km), outfitu i innych drobiazgów. No i w czwartek poruszenie było, bo trzeba było dopłacić po 15zł, bo na coś tam brakło ![]() Co do ferii planujemy z przyjaciółką mały wypad w góry w II tygodniu, ale zobaczymy jeszcze jak nam to wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zadomowienie
|
my mamy w szkole, nie ma osób towarzyszących, polonez tańczony klasowo- koszt 200 zł za osobę+ kamerzystę i fotografa każda klasa załatwia sobie osobno, więc wyszło 250 zł. Sala gim jest duża, więc problemów z przestrzenią nie ma. Jak na robioną w szkole, to wg mnie dość dużo. No ale niby potem z tego idzie na kwiaty na koniec roku, jakieś jedzenie, żebyśmy mogli sobie zjeść tosty czy coś po maturkach etc. No i do tego dopłacamy jakoś 20 zł za birety.
Edytowane przez Adus_ Czas edycji: 2011-01-16 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zadomowienie
|
Aduś, jak przeczytałam Twój post odrazu pomyślałam, jak wyglądałaby u nas zabawa bez osób towarzyszących
![]() ![]() my płaciliśmy 580zł od pary, każda klasa piecze 4 blachy ciasta i alkohol każdy przynosi we własnym zakresie ![]() ![]() ![]()
#3200 |
Zakorzenienie
|
hej ;*
u mnie coś ok 500zł i dalej nie wiadomo czy to z fotografem czy nie, polonez na dwie tury bo mało miejsca. na ferie nigdzie nie wyjeżdżam
#3201 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() na studniowce bylo super, nie sprawdzali alkoholu, a tak nas straszyli ![]() mam spuchniete stopy bo do 2 tanczylam w szpilkach, potem juz na boso ![]() placilismy 320zl za pare, ja mialam partnera z klasy wiec pol ceny ![]() ![]() walca, sambe i poloneza tanczyli wszyscy czyli jakies 270 par ![]() ![]()
#3202 |
Zakorzenienie
|
Natalka widzę że świetnie się wybawiłaś, pozazdrościć
![]() ja czekam na jakieś relacje z mojej stu, też była wczoraj ale chyba jeszcze wszyscy śpią ![]() ![]()
#3203 |
Rozeznanie
|
my musielismy podpisywać regulamin że zakaz alkoholu obowiązuje
![]() ale o innych środkach odurzających nie wspominali ![]() u mnie się płaci ... w sumie to nie wiem ile, bo raz mieliśmy 20 zł raz 70 zapłacić i tak różnie, ale ogólnie to około 200 zł + 85 zł za osobę towarzyszącą. dobrze, że nie muszę jeszcze tych 85 zł płacić, bo swojego chłopaka mam w klasie ![]() ![]() jak dla mnie to najdrożej to fotograf wyszedł... kamerzyści i te sprawy. żeby tyyle płacić ;O. no niiic, w sumie studniówkę się ma raz w życiu. w klasie u nas jest 9 dziewczyn i mamy problem co z polonezem, bo chłopaków o dziwo dużo chce tańczyć. z innych klas pobrali dziewczyny i tańczą z nimi. niektórzy po trzy razy tańczą. raz w jednej klasie w innej i w swojej. ps. macie nakręcone te filmiki studniówkowe? na jakie pomysły wpadliście?
#3204 |
Zadomowienie
|
u nas w niektórych klasach jest po 6 chłopaków, więc dziewczyny dobierają sobie partnerów z innych klas, nie tańczymy go całą klasą, tylko każda osobno- tym sposobem moja klasa 'f' będzie tańczyła ostatnia i największa presja, bo najwięcej osób będzie to widziało itp. A co do alkoholu- niby jest zakaz, bo to teren szkoły, ale i tak w szafkach się przemyca. Tylko nie jestem pewna czy chcę pić, bo wiem jak potem na zdjęciach wychodzę
![]() a co do filmu- kamerzysta wpadł do nas na wigilię klasową, uwiecznił jak siedzimy przy stole, jak 'mikołaj' -strój był akurat świetny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Adus_ Czas edycji: 2011-01-16 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
My za parę + video + fotograf nieco ponad 400 zł. Można było wybrać opcję bez fotografa wtedy oczywiście mniej.
Alkohol teoretycznie był zabroniony, ale nawet nauczyciele z nami pili, wiec spoko. AjcCc Strasznie dużo ta wasza studniówka kosztuje i jeszcze ciasta mace sami załatwć, masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dla mnie generalnie studniówki są za drogie i przereklamowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Rozeznanie
|
Ja za swoją studniówkę płacę ok. 360 zł za parę. W to jest już wliczony fotograf i kamerzysta. Imprezę mamy w sali bankietowej, w której większość szkół robi studniówki. Uchodzi za najlepszą w okolicy, aczkolwiek nie jest mega wyjątkowa.
![]() A tak w ogóle, to jeszcze tydzień został i już się doczekać nie mogę. ![]() W związku z powyższym, ostatnio nauka zupełnie mi nie wychodzi. ![]()
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Fatalnie się czuję, jakieś przeziębienie mnie okropne dopadło ;/
w związku z tym jutro robię sobie wolny, może wt też ![]() biorę się za geo, coś poczytam, mało czasu zostało ok107 dni (?) więc nie mogę go marnować
#3209 |
Zakorzenienie
|
ja płaciłam 350 zł za parę, było warto, jedzenia było bardzo dużo, był zespół oraz DJ więc muzyka na okrągło, plus 60zł kamerzysta, bo każda klasa miała swojego
![]()
![]() |
#3210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w klasie mamy 4 chłopaków, w tym dwóch nie idzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.