Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 15:27   #3871
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

dziewczonka trzymam kciuki bądz spokojna

siasieek chciałabym żeby już tak było a uwierz ze ja też nie mam niewiadomo ile czasu na siedzenie przed kompem choć powinnam cały czas leżeć to po prostu nie daję rady musze choćby pospacerować się po pokoju zawsze coś tam w domu zrobię więc też nie jest tak że mam czas na siedzenie przed kompem 24/24
czasem też mam problem z nadrabianiem bo nagle po paru godzinach jest 10 stron albo i lepiej

ale dobrze miec takie forum gdzie zawsze otrzyma się pomoc osób już doświadczonych

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:37   #3872
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, ze spacerujesz i mniej czasu spedzasz przed kompem. ja zaczynam tez wychodzic z takiego zalozenia, ze lepiej jednak spedzic czas z mezem, pojsc na spacer, dotlenic sie... to bardziej pomaga niz siedzenie przed kompem. Tyle jest tgeo nadrabiania czasem, ze naprawde sie nie da... ja poki co jeszcze dzielnie nadrabiam, ale pewnie za niedlugo bede czytac bardziej pobieznie, bo naprawde sie nie da... nikt nie wymaga od Ciebie sleczenia i nadrabiania. Bez przesady. Dzisiaj mam czas do 14 by spedzic czas na Wizazu, ale w tygodniu juz z tym bedzie gorzej.
zgadzam się
Paulizia, sto lat!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moj mezu jest pewny ze bez niego bym rady sama nie dala no i ma racje niestety... zarabia na nas i choc nie jest sklonny do okazywania uczuc to widac ze sie stara, tylko moglby czasem sie tak nie denerwowac i przy okzaji mnie tez... ale najwazniejsze ze jest a niedlugo bedzie nas swieta trojca
Kasia, ale jak to byś nie dała rady sobie sama? Nie możesz myśleć że jesteś od niego uzależniona, bo niechby się coś stało (tfu tfu odpukać), niechbyście się rozeszli i co? Ja wiem, że to gdybanie i Twój mąż Cię mocno kocha, ale trochę mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę, że kobieta jest zależna od faceta bo on ją utrzymuje. On utrzymuje rodzinę i to jego obowiązek Może kiedyś Ty jak wrócisz do pracy to będziesz zarabiać kilka razy więcej od niego

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
właśnie podjełam decyzję, idę się umyc, ubieram się i jedziemy na izbę przyjec do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby mnie tam nie zostawili , najgorsze jest to, że oni tam od razu zostawiają
bardzo dobrze te objawy nie są zwyczajne. Trzymaj się i myśl pozytywnie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Własnie zamarynowałam udka i czekam az moj szanowny małzonek wróci z udzielania sie społecznie...... w OSP !! Wpakował sie w funkcje v-ce prezesa oczywiscie za friko i polazł zrobić im spis z natury
rozumiem Twój ból, bo mój ma podobną funkcję w innej instytucji i wolny czas po pracy spędza na różnych spotkaniach i innych duperelach
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:45   #3873
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moja dzidzia.. na przedostatnim zdjeciu widac wargi sromowe wiec nie da sie ukryc ze to córeczka. Dodatkowo wymiary albo nie wiem co to ? moze ktos sie zna? bo mnie te skróty nic nie mowia

przez te zdjecia spaliłam na wegiel skórka na udkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (31,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (54,0 KB, 34 załadowań)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 15:50   #3874
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy funkcja prezesta to nie byle co powinnaś być dumną, a nie narzekać

Matallewar a co to?? Żabka zamiast żyrafek?? nieee możliweee

U mnie problem z wyborem kocyka i pościeli.. Jakoś nic nie mogę wybrać Na Allegro z pościeli nie bardzo mogę znaleźć coś dla siebie tzn, dla mojego synka w sklepach też nic mi się jakoś nie podoba!! ..i z kocykiem to samo Tylko jeden, ten z drewexu polecany już nie raz, wiem że na pewno kupię, ale chcę też drugi jakiś fikuśny () i szukam, szukam i nic!! wrrrr
Stary 2011-01-22, 15:50   #3875
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
moja dzidzia.. na przedostatnim zdjeciu widac wargi sromowe wiec nie da sie ukryc ze to córeczka. Dodatkowo wymiary albo nie wiem co to ? moze ktos sie zna? bo mnie te skróty nic nie mowia

o jakie fajne foteczki
kurczę zazdroszczę wam ja mam tylko jedną fotkę z 17 tygodnia ciąży i to na zwykłym usg u mnie 3d kosztuje 350 zł i stwierdziłam że nie bardzo mi się opłaca robić usg za taką cenę
a w szpitalu niestety nie mają możliwości żeby wydrukować te zdjęcia

Stary 2011-01-22, 15:55   #3876
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy funkcja prezesta to nie byle co powinnaś być dumną, a nie narzekać

U mnie problem z wyborem kocyka i pościeli.. Jakoś nic nie mogę wybrać Na Allegro z pościeli nie bardzo mogę znaleźć coś dla siebie tzn, dla mojego synka w sklepach też nic mi się jakoś nie podoba!! ..i z kocykiem to samo Tylko jeden, ten z drewexu polecany już nie raz, wiem że na pewno kupię, ale chcę też drugi jakiś fikuśny () i szukam, szukam i nic!! wrrrr
to nie kupuj na siłę, poczekaj az rzuci Cie cos na kolana a fucha to zadna! On to za free robi

vanes te zdjecia to print screeny z filmu nagrali mi 16 minutowy filmik.
Zdjecia także 4 wydrukowali, ale nie chciało mi sie bawic w skanowanie zdecydowanie prosciej było zrobic prt sc
W Klinice sw lukasz w czestochowie kupili identyczny aparat do USG 4D na ktorym ja robiłam .. ale fakt, w czewie kosztuje 350

MoniaK to rozumiesz moja wsciekłosc .... Tobie tez wspolczuje w zwiazku z tym

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-22 o 16:00
Stary 2011-01-22, 15:57   #3877
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
to nie kupuj na siłę, poczekaj az rzuci Cie cos na kolana a fucha to zadna! On to za free robi

vanes te zdjecia to print screeny z filmu nagrali mi 16 minutowy filmik.
Zdjecia także 4 wydrukowali, ale nie chciało mi sie bawic w skanowanie zdecydowanie prosciej było zrobic prt sc
W Klinice sw lukasz kupili identyczny aparat do USG 4D na ktorym ja robiłam .. ale fakt, w czewie kosztuje 350

MoniaK to rozumiesz moja wsciekłosc .... Tobie tez wspolczuje w zwiazku z tym

ale fajnie że będziecie miały takie pamiątki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 16:16   #3878
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ddaaiissyy

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

ddaaiissyy śliczny szkrabek no i bronchilda jak się patrzy
a co do pomiarów to się nie znam niestety, wiec nie pomogę...
Stary 2011-01-22, 16:17   #3879
MoniaK
Zakorzenienie

Małż wybył do pracy a ja robię sałatkę z tuńczykiem. Zapowiada się znów samotny wieczór
Ehh, mam jakiegoś doła dzisiaj i czuję się jak słoń

daisyy, fajny dzidziol
Stary 2011-01-22, 16:21   #3880
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Jejq.. jaka Ddaaiissyy malutka super dzidziunia Ja to zawsze się rozczulam jak pokazujecie swoje maleństwa!

A co do TŻta.. nie ważne, że za free! Prezes to prezes

MoniaK wieczór na pewno nie sama!! Masz nas

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-22 o 16:23
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:56   #3881
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

jak się cichutko zrobiło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 16:58   #3882
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

ja obiadek jadłam bo na meza sie doczekalam i adasia ogladamy

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-22, 16:59   #3883
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kochane moje wróciłam
Bardzo dziękuje Wam za wszystkie kciuki i cieple słowa
Trafiłam na rewelacyjnego, młodego lekarza, który dokładnie mnie zbadał, zrobił usg - nawet 4d chciał mi zrobic (ale nie mógl znalezc głowicy do 4d), żebym tylko się uspokoiła i uśmiechnęła. Powiedział, że wszystko jest dobrze, bóle mogą byc od macicy, jelit, pęcherza i są niestety normalne . Mam się nie denerwowac, odpoczywac, dużo leżec, czytac ksiązki, i oglądac dobre filmy . A i jeszcze wybrac sie do sklepu - pooglądac wózki i nakupic malej dużo rzeczy Powiedział też, że takie ataki paniki są niestety przypadlością kobiet, które całą ciąże leżą - duża ilośc czasu=duża ilośc glupich myśli itd. Mam pic sobie meliske, jak nie moge spac wziac relanium, ale nie za czesto bo uzależnia. Poświęcił mi 40 min. i powiedział, że jak będę miec potrzebe to nawet codziennie żebym przyjeżdzała - i jestem troszkę spokojniejsza - jeszcze muszę się tylko wyspac i będzie super
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:59   #3884
Lolka1212
Zadomowienie

A ja ciuchutko, bo Allegro i inne sklepy internetowe szturmuje
Stary 2011-01-22, 17:04   #3885
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Kochane moje wróciłam
Trafiłam na rewelacyjnego, młodego lekarza, który dokładnie mnie zbadał, zrobił usg - nawet 4d chciał mi zrobic (ale nie mógl znalezc głowicy do 4d), żebym tylko się uspokoiła i uśmiechnęła. Powiedział, że wszystko jest dobrze, bóle mogą byc od macicy, jelit, pęcherza i są niestety normalne .
Super Kochana! Bardzo się cieszę,że wszystko ok i Cie nie zostawili w szpitalu! Super,że trafiłaś na tak fajnego lekarza Musisz sie zastosować do jego poleceń

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:07   #3886
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Kochane moje wróciłam
Trafiłam na rewelacyjnego, młodego lekarza, który dokładnie mnie zbadał, zrobił usg - nawet 4d chciał mi zrobic (ale nie mógl znalezc głowicy do 4d), żebym tylko się uspokoiła i uśmiechnęła. Powiedział, że wszystko jest dobrze, bóle mogą byc od macicy, jelit, pęcherza i są niestety normalne . Mam się nie denerwowac, odpoczywac, dużo leżec, czytac ksiązki, i oglądac dobre filmy . A i jeszcze wybrac sie do sklepu - pooglądac wózki i nakupic malej dużo rzeczy Powiedział też, że takie ataki paniki są niestety przypadlością kobiet, które całą ciąże leżą - duża ilośc czasu=duża ilośc glupich myśli itd. Mam pic sobie meliske, jak nie moge spac wziac relanium, ale nie za czesto bo uzależnia. Poświęcił mi 40 min. i powiedział, że jak będę miec potrzebe to nawet codziennie żebym przyjeżdzała - i jestem troszkę spokojniejsza - jeszcze muszę się tylko wyspac i będzie super
super, że trafiłaś na tak przyjemnego lekarza dużo odpoczywaj i niczym się nie stresuj prześpij sie i wszystko wróci do normy
Stary 2011-01-22, 17:09   #3887
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczonka - SUUUUUUUUUUUPER !!!!!!!!!!!!!! no to teraz bedziesz juz uspokojona, prawda ????

Mnie tez jak lekarz mowi, ze wszystko oki (a wczesniej sie denerwowalam i panikowalam) to od razu czuje sie lepiej i juz zadnych mysli nie mam

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-22, 17:13   #3888
Lolka1212
Zadomowienie

Ufff.. Dziewczonka jak dobrze, że u was dobrze

Stary 2011-01-22, 17:16   #3889
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

oj dziewczonka dobrze że wszystko jest w porządku
niestety już takie myśli chodzą nam po głowach ale grunt że wszystko z tobą i dzidzią ok
życzę wam dziewczyny miłego wieczoru
ja zmykam się położyć bo niestety chyba mnie coś zbiera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 17:19   #3890
andziot
Zakorzenienie

antropia super ze posiew wyszedl jałowy
jeny co my sie tak kłócimy ostatnio z tymi tatusiami naszych maluszków

ddaaiissyy bo "faceci są prości" tylko jak to wkurza czasem

właśnie widzę zdjęcie twojej dzidzi i wiesz ze ja mam takie samo, ale ono mnie nie przekonuje na 100% ze tam nie ma siusiaczka, bo przeciez moze jednak sie tam ukrył ???? chyba ze widziałaś jeszcze dokładnie coś pomiędzy nogami bo juz nie i czekam zeby jeszcze raz zobaczyc czy aby na pewno

vanes na pewno maja mozliwosc wydrukowania zdjecia tylko pewnie nie chca

Dziewczonka
dobrze ze na kogos takiego trafilas, bo moze na jakis czas cie uspokoil i się trochę wyciszysz

my siedzimy u babci i Zosia szaleje z ciocią
ja odpoczywam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:27   #3891
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczynki,

ja tak zniknelam bez slowa, ale bylismy w SZPITALU tez. bo ciagle pobolewalo mnie w tym prawym boku plus w sluzie na wkladce bylo troche krwi i zbledlam jak to zobaczylam, zadzwonilam do poloznej do szpitala i kazala przyjechac, co prawda wyczekalismy sie tam troche ale zbadali mnei dokladnie, siuski, krew, proby watrobowe, bo jak pani doktor uslyszala o moim zapaleniu trzustki to od razu zlecila, zbadali moj puls, dziecka puls, cisnienie, wymacali brzuch w kazda strone, zaczal twardniec, pani troche sie zaniepokoila, ale powiedziala, ze jesli twardnienie przechodzi po kilkunastu sekundach to nie ma powodu do neipokoju, ale zeby sie obserwowac, krwi w szyjce i macicy nie bylo, wiec krawienie najpewniej z narzadow zewnetrznych, szyjka dluga twarda i zamknieta, lozysko ok, dzidzia duuza i dupka uciska na watrobe, wiec jesli wyniki krwi(mam dzwonic za 2 godzinki) beda dobre to znaczy ze dzidzia uciska dupka woreczek zolciowy albo watrobe i stad ten bol i ze dobrze ze przyjechalam bo kazde bole i krwaiwenia trzeba sprawdzac. dzidzia wazy...860 gram!!! wiec duuza juz jest i wszystko z nia ok, poza tym pobrala mi posiew z pochwy bo mowila ze duza iloscn sluzu zoltego moze wskazywac na infekcje, ale nie sa to wody plodowe wiec mam sie nei martwic, badali mnei chyba z godzine i jestem duuzo spokojniejsza a zosia w nagrode kopie jak szalona. mam nadzieje, ze wyniki krwi i siusiu ok
i doczytuje was

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja to caly czas pluje krwia. Dostalam meridol i zaraz bede myc ta pasta zeby. Zobaczymy czy jakas roznica bedzie. Wlasnie przypomnialas mi, ze ja tez musze zapisac sie do dentysty Musze jakiegos wybrac tez na NHS [angielski odpowiednik NFZ] i nie mam pojecia do koho, bo zero opini, a ja jestem przyzwyczajona do perfekcyjnych ludzi w tym fachu... na necie zero opini. Musze popytac wsrod znajomych!
I ja tez ogromnie kocham tego malego szkrabusia. Moj Tz zacza mnie nawet lapac na tym, jak siedze, usmiecham sie do brzucha i go glaszcze. Mowi, ze go to rozczula, a ja uwielbiam sie tak zawiesic na swoim brzuszku i myslami sie z nim lacze
ja tez pluje krwia co rano, juz przestalam to zauwazac do brzusia tez gadam i sie zatracam w tym tak sie przygladam , uwielbiam obserwowac jak sie rusza i w ogole moj TZ tez do Zosi gada slodkie to
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja
Wczoraj bylismy na USG, mala wazy 580 gramow, ma ok.25 cm. Nic jej pomiedzy nogami nie uroslo, wiec ewidentnie dziewucha Dwa razy pomachala nam raczka do kamery, wiem ze to dorabianie ideologii, bo pewnie chciala sie podrapac po uchu, ale wygladalo jak machanie Chyba coraz mocniej czuje juz TO COS (wizazanki ktore czytaly moje posty wiedza o co chodzi).
Wklejam Wam zdjecie buzki malutkiej i maskotke, ktora dla niej kupilam w Smyku. TZ sie upiera, ze ma nosek po mamusi (mala, nie maskotka
gratuluje udanej wizyty!!!! zdjecie genialne, sliczny profil
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!

anula - a czy to nie jest przypadkiem od wątroby/woreczka żółciowego? zwróc uwagę czy Cie nachodzi ból jak zjesz coś ciężkostrawnego - ja tak miałam i własnie miałam z tym problem
aha - i na poczatku ciąży tez mnie to łapało. może zwykła dietka lekkostrawna pomoże. wiem co pisze, przeszłam przez to i przez usunięcie woreczka .

i powiedzcie jeszcze jedno kochane - czym sie podmywacie jak tam na dole swędzi czy się ratujecie? ja zaraz zwariuje .
kochana no wlasnei lekarka powiedziala, ze jesli wyniki krwi sa dobre(znaczy watroba w porzadku) to znaczy ze dziecko naciska na woreczek zolciowy bo dokladnie tam kopie najbardziej
co do swedzenie to do lekarza albo do apteki bo to infekcja, ja po poronieniu ciagle mialam bo mialam zaburzona flore bakteryjna, myj sie ziaja dla kobiet w ciazy i mozna brac lactovaginal plus w aptece pani napewno poleci jakas masc
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
żeby sie tak dało

anula_81 no zakupy bez Zosi, bo na cały dzień to nie mamy gdzie wybyć tu, bo atrakcji to tu nie ma
kupiłam Zosi pidżamkę w reserved w przecenie za 19zl
sobie torebke w końcu i bluzkę taką cieńką do legginsów
tu jest wszystko tańsze więc jak już przyjeżdżamy to staram się zaopatrzyć
ja tak mam jak jade do PL i jestem u rodzicow w Czestochowie to robie kazde mozliwe zakupy bo wszystlp duzo tansze pochwal sie torbaaaaa ja szukam tez torebki wielkiej czarnej do pracy ale cos mi sie nic nie podoba

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Właśnie u mnie też cisza i spokój jak makiem zasiał...

Wrzucam Wam jeszcze ten kocyk, co go wczoraj kupiłam
jaka slodkaaa zabciaaaa...
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziekuje kochane
wypoczywam
ale tez i spaceruje, by troche swiezego gorskiego powietrza poldlapac

witam nowe mamuski

jutro tez zajrze
spaceruj kochana ile wlezie i wdychaj zdrowego fantastycznego gorskiego powietrza...ahhh jutro idziemy na spacer po gorach tez, trzeba korzystac co prawda Oslo nei Zakopane, ale gorki sa
Cytat:

jaki fajne zdjatkaaaaaa)) no corunia jak sie patrzy, gratuluje
Cytat:
Kochane moje wróciłam
ufff jak dobrze slyszec dobre wiadomosci od ciebie kochana bo jak bylam w szpitalu dzisiaj to sobie myslalam o tobie ze tez siedzisz i sie denerwujesz

a w ogole musze powiedziec zezwarcam honor norweskiej sluzbie zdrowia, jak juz sie cos dzieje to jednak zaopiekowali sie mna jak nalezy, poczulam sie bezpiecznie i w ogole szpital taki ze jakbym juz tam nie byla to pomyslalabym ze prytwatny wszyscy mili i w ogole pozytywnie, nie bede juz na nich narzekac

ide troche sie zrelaksowac po stresujacym dniu

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:32   #3892
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

ddaaiissyy śliczności ta wasza księżniczka,a co do wymiarów to według mnie są ok,jeśli dobrze odczytałam toz usg wychodzi że urodzisz 3 czerwca.
dziewczonka super ,że u Was wszystko ok,jesteś spokojniejsza,dobrze ze lekarz taki sympatyczny.
vanes napewno mają opcję drukowania zdjęć,przecież jak pacjentki z oddziałów mają usg to dołącza się fotkę,sam opis nie jest wystarczający.
W moim szpitalu drukują bez zastrzeżeń.
Oststnio jak byłam 10 stycznia w klinice po l4 to poprosiłam dr. o usg ,wcale nie musiała ale zrobiła,powiedziała że nie ma sprawy.
Chciałam znać płeć a mój gin nigdy nie powie,zawsze mówi ,że dziecko.
Przesympatyczna pani powiedziała,że za 3 tyg powtórzy usg
juz nie mogę się doczekać

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-22 o 17:38
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:35   #3893
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

ja tak zniknelam bez slowa, ale bylismy w SZPITALU tez.

ja tak mam jak jade do PL i jestem u rodzicow w Czestochowie to robie kazde mozliwe zakupy bo wszystlp duzo tansze pochwal sie torbaaaaa ja szukam tez torebki wielkiej czarnej do pracy ale cos mi sie nic nie podoba
dobrze ze pojechaliście,
dzidzia wielka wiec ma prawo uciskać
mam nadzieje ze wyniki tez beda ok !

a co do torebki to musimy wrócic do domu, to moze wkleje zdjecie,
ale to nic specjalnego, ja nie umiem sobie torebek kupowac, bo zadna nie jest wystarczajaco ladna dla mnie aż w końcu kupuję taką byle mieć, kiedy stara już się nienadaje do niczego

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:43   #3894
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dobrze ze pojechaliście,
dzidzia wielka wiec ma prawo uciskać
mam nadzieje ze wyniki tez beda ok !

a co do torebki to musimy wrócic do domu, to moze wkleje zdjecie,
ale to nic specjalnego, ja nie umiem sobie torebek kupowac, bo zadna nie jest wystarczajaco ladna dla mnie aż w końcu kupuję taką byle mieć, kiedy stara już się nienadaje do niczego
no powiem ci zszokowalo mnie ze az taka wielka juz i ulozona krzywo tak ze glowe ma na dole z lewej strony a pupcie u gory na mojej watrobie z prawej

ja uwielbiam kupowac torebki niepraktyczne a potem je sprzedaje w necie a jak chce jakas taka porzadna i do pracy to za chiny nei moge znalezc i sie zdecydowac, bo jak sie do jakiejs juz przywiaze to nosze do zdarcia

ide na jakis filmik odstresowujacy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:44   #3895
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Paulizia sto lat,sto lat dużo zdrówka,miłości i wszystkiego czego sobie życzysz
Matall śliczny ten kocyk,bardzo mi się podoba.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:45   #3896
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anula, jak miło, ze norweska sluzba zdrowia rozczarowała Cie na plus! a c o najwazniejsze, to rewelacja, ze tak sie Tobą zajeli i dokładnie i dogłębnie przebadali ! Dzidzia bbaaardzo duuuuza znaczy, ze rosnie i rozwija sie zdrowo. Jestem przekonana, ze wyniki beda spiewajace
Btw, po jakiemu Ty z nimi rozmawiasz?? Znasz j. norweski ??

Dziekuje za ciepłe słowa o mej dziecince.

andziot
, pani dr wykonujaca usg nie miała cienia watpliwosci, iz to dziewuszka, wiec nie obawiaj sie, ze nagle fiucik u Twojego Malenstwa wyskoczy
Widzialas u dziewczyn, noszacych chłopaczków, jakie wieeeelkie sprzety ich dzieciaczki posiadaja wiec nie sadze, ze Twoja coreczka, bylaby w stanie tak sprytnie ten fakt zataic

Kasia1361
dziekuje Ci za roszyfrowanie !! wlasnie tak jakos pani dr mowila, ze z racji tego, iż dzidzia troszke wieksza to na chwile obecna planowany termin - jeden tydzien wczesniej aniżeli ten wynikajacy z wyliczen na pdst. ostatniej @.Wiadomo, ze to pewnie może sie jeszcze 100 razy zmienic, nie ?
A czy jest tam napisane ile dzidzius wazy?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-22, 17:46   #3897
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

TZ moj nos uwielbia i po wyjsciu z USG stwierdzil tylko "No tak, jak bedzie miala ten nos po Tobie, to bez broni sie nie obejdzie" Otoz on ma teorie, ze jak mala bedzie juz troche starsza i chlopaki sie zaczna za nia ogladac, to wyrobi sobie pozwolenie na bron i bedzie odstraszal absztyfikantow
jakbym meza mojego slyszala:P
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Właśnie u mnie też cisza i spokój jak makiem zasiał...

Wrzucam Wam jeszcze ten kocyk, co go wczoraj kupiłam
sliczny ja tez dzis szukam po allegro, poscieli i jeszcze jakis ubranek

Cytat:
Kochane moje wróciłam

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

ja tak zniknelam bez slowa, ale bylismy w SZPITALU tez. bo ciagle pobolewalo mnie w tym prawym boku plus w sluzie na wkladce bylo troche krwi i zbledlam jak to zobaczylam, zadzwonilam do poloznej do szpitala i kazala przyjechac, co prawda wyczekalismy sie tam troche ale zbadali mnei dokladnie, siuski, krew, proby watrobowe, bo jak pani doktor uslyszala o moim zapaleniu trzustki to od razu zlecila, zbadali moj puls, dziecka puls, cisnienie, wymacali brzuch w kazda strone, zaczal twardniec, pani troche sie zaniepokoila, ale powiedziala, ze jesli twardnienie przechodzi po kilkunastu sekundach to nie ma powodu do neipokoju, ale zeby sie obserwowac, krwi w szyjce i macicy nie bylo, wiec krawienie najpewniej z narzadow zewnetrznych, szyjka dluga twarda i zamknieta, lozysko ok, dzidzia duuza i dupka uciska na watrobe, wiec jesli wyniki krwi(mam dzwonic za 2 godzinki) beda dobre to znaczy ze dzidzia uciska dupka woreczek zolciowy albo watrobe i stad ten bol i ze dobrze ze przyjechalam bo kazde bole i krwaiwenia trzeba sprawdzac. dzidzia wazy...860 gram!!! wiec duuza juz jest i wszystko z nia ok, poza tym pobrala mi posiew z pochwy bo mowila ze duza iloscn sluzu zoltego moze wskazywac na infekcje, ale nie sa to wody plodowe wiec mam sie nei martwic, badali mnei chyba z godzine i jestem duuzo spokojniejsza a zosia w nagrode kopie jak szalona. mam nadzieje, ze wyniki krwi i siusiu ok
i doczytuje was

ja tez pluje krwia co rano, juz przestalam to zauwazac do brzusia tez gadam i sie zatracam w tym tak sie przygladam , uwielbiam obserwowac jak sie rusza i w ogole moj TZ tez do Zosi gada slodkie to

gratuluje udanej wizyty!!!! zdjecie genialne, sliczny profil

kochana no wlasnei lekarka powiedziala, ze jesli wyniki krwi sa dobre(znaczy watroba w porzadku) to znaczy ze dziecko naciska na woreczek zolciowy bo dokladnie tam kopie najbardziej
co do swedzenie to do lekarza albo do apteki bo to infekcja, ja po poronieniu ciagle mialam bo mialam zaburzona flore bakteryjna, myj sie ziaja dla kobiet w ciazy i mozna brac lactovaginal plus w aptece pani napewno poleci jakas masc

jaka slodkaaa zabciaaaa...

spaceruj kochana ile wlezie i wdychaj zdrowego fantastycznego gorskiego powietrza...ahhh jutro idziemy na spacer po gorach tez, trzeba korzystac co prawda Oslo nei Zakopane, ale gorki sa

jaki fajne zdjatkaaaaaa)) no corunia jak sie patrzy, gratuluje

ufff jak dobrze slyszec dobre wiadomosci od ciebie kochana bo jak bylam w szpitalu dzisiaj to sobie myslalam o tobie ze tez siedzisz i sie denerwujesz

a w ogole musze powiedziec zezwarcam honor norweskiej sluzbie zdrowia, jak juz sie cos dzieje to jednak zaopiekowali sie mna jak nalezy, poczulam sie bezpiecznie i w ogole szpital taki ze jakbym juz tam nie byla to pomyslalabym ze prytwatny wszyscy mili i w ogole pozytywnie, nie bede juz na nich narzekac

ide troche sie zrelaksowac po stresujacym dniu
to sie ciesze ze z wami ok)))))))
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 17:51   #3898
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
słodka żabcia śliczny... ja ma jak na razie tylko bawełniany kocyk w kolorze beżowym...kupiłam w Tesco przeceniony z 45 na 22 zł Musze dokupić jeszcze co najmniej jeden grubszy
Mój kosztował całe 19,99zł w Carrefourze Polecam, są też w kolorystyce żółtej, niebieskiej i różowej

ddaaiissyy raczej ciepły, taki milutki i puchaty
Śliczna córeczka... Ja chcę już 25 stycznia, też sobie popodglądam

Lolka1212 zdarza się :P żabcie też są słodkie
Mam przyjaciółkę, która uwielbia pandy i z niczym innym by nie kupiła.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:54   #3899
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczonka, anula, ufff dobrze że pojechałyście i wszystko ok
Stary 2011-01-22, 17:56   #3900
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Witam po przerwie dłuuugiej
Zaraz będę Was nadrabiać, ale najpierw muszę się pochwalić moim nowym zdjęciem. Co prawda z przyjaciółką, ale jest i brzuszek. Trochę niewyjściowo wyglądam, ale co poradzę

Idę nadrabiać. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg My.jpg (40,8 KB, 59 załadowań)
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości