2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 12:41   #4111
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

może zacznę od tego podczytywania...
każdy ma prawo czytać jeśli ma ochotę bo to wątek publiczny - nikogo się nie zmusi na siłę jednocześnie do czytania i pisania... nie wszyscy mają się przebicia w zgranym towarzystwie albo nie czują potrzeby pisania - wolą poczytać i tyle...
dlatego fajnie jest jak piszemy a ktoś może to zweryfikować ze sobą swoim dzieckiem - szczególnie jeśli nasze rady przynoszą sukces...
jakoś ten wątek musiał powstać... musiała się zebrać grupa ludzi jedne zaczęły pisać od razu inne później... i cieszę się że ujawniaja się nowe mamy mam tylko nadzieję że zostaną na dłużej - bo kolejne rady kolejne pomysły zawsze mile widziane..

więc nie kumam zamieszania.. fajnie jak nas jest więcej szczególnie że duża część mam od czasu fb nie napisała tu nic - albo na pisała zdawkowego posta raz na tydzień? czy na kilka dni...
dlatego cholernie cieszy mnie idaa klubu - bo pisać o wszytkim możemu tu jak zwykle to na forum bywało a z czymś czym nie chcemy się dzielić z nowymi mamami? podczytującymi wizażankami? albo zwykłymi przeglądającymi osobami które nie są nawet zalogowane - możemy napisać w klubie dając tu tylko informacje - mam sprawe zaprasza do klubu?

czy to takie trudne i straszne?
może wówczas część mam z fb sobie o nas przypomni.. bo jednak byłyśmy ze sobą rok czasu był śmiesznie wesoło czasem smutno a nawet gorąco przy wymianie zdań.. ale bynajmniej byłyśmy razem... bez podziału na fb i wizaż...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Martucha no tak serio Ci pisze On już taki duży taki Fajny takie super rzeczy już robi Jak piszesz o tym języku to już sobie go wyprażam )
dla ciebie on jest duży a ja się zastanawiam kiedy zacznie się obracać z brzucha na plecy... kiedy zacznie pełzać np po zabawkę a nie tylko machać rękoma i krzyczeć, kiedy jak go posadzę będzie stabilnie siedział..
bo jak czytam (miałam przestać ale czasem to silniejsze) co moje dziecko powinno to mam wrażenie że jesteśmy sto lat za murzynami

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
dzięki
gratulację z okazji pół roczku
dziekuję - u nas pat był osowiały nie bawił się nie gadał ciągle by spał i patrzył w jeden punkt... trzymam kciuki za zdrówko

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a po tygodniu jak juz wprowadzilas mieso to juz mieszalas go z glutenem tak?

Jeszcze dzis wyprobowalam aby dac mu posilki stale po malutku (nie po pelnej lyzce) i go odbilam (rzeczewiscie beknal). Jak dzis bedzie plakal to odstawie jedzenie na 2 dni.... Zobaczymy czy podziala...
tak potem już słoiczek z mięsem i gluten
super że beknął może to te gazy w brzuchu..

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja mam bobodent i raczej jest dobry bo na lidokainie. Tylko na dłuższą metę on nie pomoże bo działa krótko i jak zacznie się ostra akcja z zębami to tylko coś przeciwbólowego pozwoli spokojnie zasnąć dziecku ( i mamie )
my też bobodent i nam pomaga chociaż czasem trzeba dać nurofen..

Cytat:
Napisane przez bibet Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA PÓŁROCZNEGO SMYKA PATRYKA

Jeżeli chodzi o basenowanie to ja się właśnie nasłuchałam wczoraj od teściowej i mamy przy okazji też, że w mądrym TVn tak właśnie mówili i pewnie Zuza ma tą infekcję przez nas No i skoro ten chlor taki groźny to jak kąpać dziecko w domu w mineralnej woda z kranu ma tak ohydny zapach jak ktoś się od niej odzwyczai że szok no to dlaczego nikt nie odradza kąpieli dziecka w domu. Dla mnie bzdura na resorach
dziękuję bardzo w imieniu Patrola,
a co do chloru to u nas woda jest ozonowana ale owszem z kranu już nie więc trzeba by dziecko w mineralce kąpać..

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Przedstawiam moją żabke
pamiętam cięsłodkie maleństwo

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
godz. 7- mleko 150 ml
godz. 11- kaszka ryżowa z jabłkami bobovity robiona na bebilonie ok. 120 ml plus jabłuszko tarkowane max 50g.
godz. 14- obiadek aktualnie ziemniak z marchewką max 100 gr
godz. 17- mleko 150 ml
godz. 20- mleko 150 ml
w nocy najczęściej między godz. 2-4 - mleko 150 ml
wasze jedzenie wygląda zupełnie jak u nas tylko porcje się różnią

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Ja nie mam i nigdy nie miałam konta na takich portalach,jakośmnie to nie kręci[
oooo a jednak

Cytat:
ahahaaa....MARTUCHA: sto lat dla Patryka z okazji pół roczkuale minęło.....
dziękuję no minęło o tej godzinie to miałam z 5-6 cm rozwarcia i skakałam na piłce
i dostawałam z***ki od mężą że do was smsuje zamiast się na rodzeniu skupić

Cytat:
Ale czas leci MARTUCHA gratulacje dla malucha z okazji 6-tki

Pomidorki maluch zaczyna pelzac.....

Jeszcze troche a nasze dzieci beda chodzic i same jesc
dziękuję

o super że Tymo Pomi już pełzakuje powoli, mój Pat tylko do tyły jak na brzuchu leży i też do tyłu jak leży na plecach do przodu nie ma bata...
ciekawe kiedy mu się odmieni

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-04 o 12:45
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:44   #4112
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

hahaha Mati też porusza się do tyłu czy to na macie czy jak leży na mnie....ciagle idzie do tyłu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:02   #4113
justysia8522
Raczkowanie

justysia8522 aha to ja nie mialam takiej ankiety, myslalam ze na stronie mozna sie zalogowac ;(

Dostałaś niebieskie pudełko?? bo ja w swoim miałam książeczkę"Jesteśmy razem", w niej na stronie 46 jest kupon, który należy do nic wysłać, żeby otrzymać broszurki i próbki produktów
Jeżeli nie, to napisz do nich maila, poproś o poradnik i próbki. Tak zrobiła moja siostra i dostała paczuszkę
serwis@nutricia.com.pl lub cidr@pl.nestle.com

Czy któraś z Mamusiek rejestrowała się w Klubie Maluszka HIPP? Podobno od nich też przychodzą jakieś paczuszki z próbkami.

Zmykam zrobić jakiś obiad bo tż niedługo wróci głodny, a ja się obijam od rana
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:04   #4114
gabisun
Zakorzenienie

Kurcze Pomi Tymek już "łazi"? moja to się przemieszcza, ale leżąc

Wanilia potrzebujesz jeszcze raz zaproszenie tak? czy po prostu klubu nie możesz znaleźć?

Martuszka nie denerwuj się już na siłę tu nikogo nie ściągniemy...ja chyba jestem staroświecka, bo fb mi coś nie leży fakt zaglądam tam ale to tylko ze względu na dziewczyny których tu już nie ma...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:07   #4115
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kurcze Pomi Tymek już "łazi"? moja to się przemieszcza, ale leżąc

Wanilia potrzebujesz jeszcze raz zaproszenie tak? czy po prostu klubu nie możesz znaleźć?

Martuszka nie denerwuj się już na siłę tu nikogo nie ściągniemy...ja chyba jestem staroświecka, bo fb mi coś nie leży fakt zaglądam tam ale to tylko ze względu na dziewczyny których tu już nie ma...
ojj już mi lepiej

aaa jeśli ktoś nie umie znaleźć klubu do którego należy to po prawej stronie obok subskrybowanych postów jest jedna z zakładek nazywająca się kluby i tam niżej są te do których należymy

aaaa jeszcze łatwiej wchodząc w klub na belce tej fioletowej zaraz nad dyskusjami jest narzędzia klubu i tam można dać do subskrypcji czyli klub będzie pojawiał się na stronie normalnie jak dyskusje ale pojawia się tylko ostatni wątek a nie wszystkie
Stary 2011-02-04, 13:49   #4116
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
buhahhaah serio tylko JA nie mam konta na fb?? tylko ja z udzielających się dziewcyzn tam nie siedze? przecież zostało tu kilka mam które też nie mają? Weronisia hagar? hmm kto jeszcze?
Fakt zapomniałam ze "starych" nie ma jeszcze Weronisi i Kalex a z troszkę "nowszych" Hagar1- reszta zagląda i nawet pisze.

Wiem, że nie chcecie spróbować ale tam jest naprawdę dużo łatwiej dla mam które nie mają czasu- bo wszystkie dyskusje ułożone są w tematy- czytasz nagłówek i wiesz czy chcesz coś na ten temat pisać czy nie.
Nie trzeba przekopywać się przez kilka stron i czytać wszystkiego po kolei, żeby znaleźć informacje które nas interesują. Chociaż żeby się połapać trzeba poświęcić 2-3 dni. Są rozmowy indywidualne na czacie, jak chcesz o coś zapytać, można wgrywać filmiki, a wieczorami prowadzimy bzdurne rozmowy o niczym popijając piwko lub inne specyfiki. Jest rewelka klimat (chociaż dla niektórych to chaos).

I to nie tak, że ja namawiam na siłę- już się nie wypowiadam w tej kwestii bo przecież jesteśmy dorosłe i każda sama decyduje.
Mamy różne gusta i potrzeby i każda wie na co ma ochotę
Przecież nie zadowoli się wszystkich a nie będziemy głosować

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 13:49   #4117
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
A mi sie jedna rzecz nie podoba (tylko niech sie nikt nie obraza). Tyle miesiecy tu pisalismy, w sumie o wszytskim o chwilach szczesia, zalu, sprawach intymnych..... i okazalo sie ze wiele osob nas nalogowo czytalo a nie napisalo slowa. Teraz jak doszlo do tego aby zamknac watek to sie ukazuja. Takie to dziwne. Nie ze nie chce z wami rozmawiac czy cos w tym stylu. Ale po co bylo sie tyle ukrywac i podczytywac o czyims zyciu i sprawach....
To tak z przemyslen. Mam nadzieje ze nie urazilam,
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
I pozniej sie okazuje, ze osoby, o ktorych pojecia nie mielismy wiedza o nas wiecej niz bysmy chcieli.
Wiecie co ja nie kumam zamieszania Normalne było i od początku wszyscy wiedzieli że nas podczytują To jest publiczne forum Martucha ja się z Tobą zgadzam Ja pisze na fb bardzo dużo ale tu tez starm sie regularnie zaglądać A to że nas podczytują widać da dole... Poza tym jak ja szukam jakiś informacji w necie też czytam fora
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 13:54   #4118
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez ilonalu Pokaż wiadomość
MisQa jakiej firmy ta sokowirówka i jak się sprawuje, tez szukam małej sokowirówki
sokowirówka jest zelmera, kosztowała ok160 zł a jak sie sprawuje to jeszcze nie wiem, dopiero dzis mama przyniosła, jutro sprawdzę i dam znać na pewno

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:05   #4119
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Cześc dziewczyny

Skoro tyle mam podczytujących Wasze dobre rady postanowiło się ujawnic to ja tez sobie pozwole jeśli mozna
No ja tez Cię pamiętam.Fajną masz lalę

Martucha dopiero zobaczyłam (ale zleciało)

GRATULACJE Z OKAZJI SZCIO-MIESCZNICYPATRYKA!!!

Przy okazji Marta chciałam Cię jeszcze zapytać i jedną rzecz.Kiedyś pisałaś,że Patryk Twój zasypiał przy suszarce(nagraniu).Czy jak już nauczył sie samodzielnie zasypiać to przestałaś jej uzywać czy jak to było?Bo ja aktualnie jestem na etapie nauki samodzielnego zasypania i skutkuje,tylko boję się,zeby się Młoda nie uzależniła i żeby nie było tak,że bez tego potem nie uśnie.Powiedz mi jak to u was było?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:08   #4120
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Ma prawo Ci sie nie podobac, tylko pamietaj że piszac tutaj trzeba sie liczyc z tym ze goście moga czytac to forum, tak jak zapewne Ty czy inne z nas czytaja inne watki. Bo chyba mi nie powiesz że nie zagladasz na inne wateczki Pozatym uwierz mi że pewnie wiekszos z nas, mowie o dziewczynach ktore podczytuja nie interesuja Wasze sprawy prywatne. Mnie osobiscie interesuje tyko to co tyczy sie naszych dzieci, tego jak sie rozwijaja, kiedy i co wprowadzac nowego itp. Juz pisalam tez o tym że nalezalam do Waszego grona przedtem ale potem tak mi sie poukladalo ze dlugo nie pisalam i ciezko sie bylo wbic.

Paula SHIN chyba lekko przesadzasz, nie gniewaj sie, ale takie moje zdanie
W zupelnosci zgadzam sie z tym co napisala Martucha pare postow nizej odnosnie tej anonimowosci.
Mi sie zdazało podczytywać..ale nie na bierząco..jak co mnie interesowało to czytałam...na bierząco podczytywałm tylko wątek mamuś stycz-lut 2007 na poczekalni a po porodzie do nich dołączłą i do tej pory piszemy sobie , choć została nas garstka..dosłownie kilka mamuś z czego połowa dołączyła w późniejszym czasie

Tak że witam z otwartymi rękami nowe mamusie i udzielajcie sie jak najczesciej...niedawno dołączyła AAJJ z Jasiem i cosik znikneła

NO nic...postaram sie ogarnąć wszystko, choć czasu mam coraz mniej, bo Patryczek cosik sie marudny zrobił, poza tym mam problemy z mamą...trafia ją coś jak widzi ze mam włączony laptop..ciągle mi robity szuka bo sie wolno sobie chwile usiąść.. buu....

martuszko nasza kochana...gratulacje 6- miesęcznicy dla Patryczka

misQu ..pokaz jaką masz tą sokowirówke bo ja tez mysle kupic..tylko ja chce taką coby sie nadawała do owoców miękkich bo chce z truskawek soki robic...

A ja po wizycie u dentysty...pół macierzynskiego mi poszło a teraz mnie dziąsła bolą bo mi naruszył...siedziałam godzine z otwarta paszczą
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:12   #4121
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Czuje się troche winna tego całego zmieszania, jeszcze do przedwczoraj czy wczoraj jak odezwały sie nowe dziewczyny nikt tego nie komentował, aż do dziś Pozatym niektóre z Was same zachecały dziewczyny podczytujace do odezwania sie i jak najbardziej ja je popieram.

Martucha, Ilona dzięki dziewczyny za wyrozumiałośc

Widac nie wszystkie sa tak otwarte na nowych ludzi, nowe znajomosci, ja tez uwazam, ze moze poprostu niektorym niesmialosc przeszkadza udzielac sie publicznie. Widac sa dziewczyny, które jednak tego nie rozumieja. Znowu przytocze słowa Martuchy jest to forum publiczne, więc jesli któras nie chce zeby czytały ich posty osoby postronne to po co w takim razie decyduje sie wziąsc udzial w dyskusji?

Kalex

Waniliaania jakoś trudno mi uwierzyc, że nigdy nie czytałas innego forum, nie koniecznie na wizażu, nie udzielajac sie. Jesli jednak sie myle to zwyczajnie przepraszam.
Pozatym od kilku dni czytam Twoje posty i głownie pytasz dziewczyny o rady w rozszerzaniu diety itp, otrzymujesz wyczerpujace odpowiedzi, wiec łatwiej Ci wychowywac swoje maleństwo korzystając z ich wiedzy. Dlatego nie rozumie zupelnie Twojego nastawienia. Pozwól tak samo innym mamom korzystac z rad tutaj udzielanych.
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 14:18   #4122
gabi1985
Raczkowanie

Cytat:
Cześc dziewczyny
Witam kochaną masz dzidzię i jak słodko wygląda jak się za stópki łapie
Martucha gratulacje ale szybko zleciało te pół roczku ja mam konto na fb ale jakoś nie bardzo czaje tego portalu

justysia8522 ja się rejestrowałam w klubie HIPP i przyszla mi paczka, ale wypełniałam też ankietę w szpitalu i w sumie to teraz nie wiem czy przyszła przez ankietę czy przez to że się zarejestrowałam na stronie
gabi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:28   #4123
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

[QUOTE=kasienka1701;248497 72]No ja tez Cię pamiętam.Fajną masz lalę QUOTE]

Dziękuję

[QUOTE=aaneczka1984;248498 57]Mi sie zdazało podczytywać..ale nie na bierząco..jak co mnie interesowało to czytałam...na bierząco podczytywałm tylko wątek mamuś stycz-lut 2007 na poczekalni a po porodzie do nich dołączłą i do tej pory piszemy sobie , choć została nas garstka..dosłownie kilka mamuś z czego połowa dołączyła w późniejszym czasie

Tak że witam z otwartymi rękami nowe mamusie i udzielajcie sie jak najczesciej...niedawno dołączyła AAJJ z Jasiem i cosik znikneła QUOTE]

Dziękuje, miło mi naprawdę

Gabi1985 witaj, dziękuję za komplementy odnośnie córeczki. Stópki łapie za każdym razem jak tylko próbuje zmienic jej pieluszke i za wszelka cene chce włożyc je do buźki. Jeszcze troszke i pewnie jej sie uda bo nie dużo jej brakuje

Martucha pozwolisz, że ja również dołącze się do najlepszych życzeń dla Twojego synusia Niech zdrowo rośnie

Edytowane przez dzidzia_aim
Czas edycji: 2011-02-04 o 14:32
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:42   #4124
hagar1
Rozeznanie

hej,

my po spacerze, mała nadal marudna, teraz bujam ją w leżaczku, jest chwilę spokojna więc mogę do was zajrzeć.

Cytat:
dziekuję - u nas pat był osowiały nie bawił się nie gadał ciągle by spał i patrzył w jeden punkt... trzymam kciuki za zdrówko
a on był taki jak miał gorączkę, tak??? mi to aż żal patrzeć na to moje dziecię. albo płacze albo siedzi jak mały muminek

Cytat:
Czytam na bierząco, wiec wiem że czesc z Was przeniosla sie na FB, teraz jeszcze ten klub, ktoras napisala zeby moze zamknac ten watek, ale jesli moge cos powiedziec to szkoda by bylo- naprawde. Moze dacie szanse mama ktore sa tu nowe ciagnac go dalej. Pozatym czytam tez opinie ze niektore nie maja zamiaru sie stad nigdzie ruszac i powiem szczerze ze odetchnelam z ulga bo naprawde brakowaloby mi strasznie tego forum.
witam ja też uważam że nie fajnie by był jak by wątek został zamknięty. ja jestem tu od niedawna ale nie wyobrażam już sobie żeby nie było tego forum. Dziewczyny dużo mi pomogły. To przecież dzięki Wam domyśliłam się że mała płacze wieczorami z głodu. Szczęśliwa jako pierwsza podsunęła mi tę myśl - jeszcze raz wielkie dzięki . teraz mała je wieczorem mm i jest najedzona i szczęśliwa. lekarz mi w tej sprawie nie pomógł tylko inne mamy z forum. i tak jest w wielu sprawach, najlepiej jest radzić się osób które już dany problem mają za sobą albo z tym samym się zmagają. po za tym dzięki Wam nie czuje się tak samotnie jak czasem siedzie cały dzień z małą sama w domu, bo mogę z kimś pogadać.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nasz schemat żywienia wygląda tak: (a może widziałaś bo pisałam o tym wczoraj na fb)

godz. 7- mleko 150 ml
godz. 11- kaszka ryżowa z jabłkami bobovity robiona na bebilonie ok. 120 ml plus jabłuszko tarkowane max 50g.
godz. 14- obiadek aktualnie ziemniak z marchewką max 100 gr
godz. 17- mleko 150 ml
godz. 20- mleko 150 ml
w nocy najczęściej między godz. 2-4 - mleko 150 ml
kurcze, nasze córki prawie w tym samym wieku. moja cały czas tylko na mleku a wy już tak dużo jecie. ja coraz poważniej zastanawiam się czy by wcześniej niż w 6 miesiącu małej nie rozszerzyć diety. ona już tak się patrzy jak ja z mężem coś jemy. muszę jej dać coś na próbę. po za tym w marcu planujemy z mężem jechać na narty, zabieramy ze sobą babcie, będzie się opiekować małą jak my będziemy na stoku. fajnie by było jak by do tego czasu mała choć na jeden posiłek jadła coś innego niż mleko. bo ja chce ją cały czas cycem karmić, a nie dam rady co 2-3 h zjeżdżać na karmienie. jeszcze nie wiem jak to wszystko zorganizować.
jak ja zacznę dawać małej nowe rzeczy to już nic nie będę pamiętała z tego co Wy tu pisałyście o tym co i kiedy dawać. więc mam nadzieję że nie będziecie się na mnie gniewać jak będę się pytać o to co już kiedys było maglowane na wątku. wiecie jak to jest jak coś człowieka nie dotyczy to czyta i szybko zapomina.
Cytat:
hagar-mnie,podobnie jak Ilonie,pediatra mowił,żeby czopek przeciwgorączkowy dawać jak tempka bedzię wynosić 38stopni i wyżej. Ponoć korzystaniejsze dla dziecka jest jak nie dostanie nic przy temperaturze do 38 stopni...
te z tak uważam

Cytat:
Napisane przez bibet Pokaż wiadomość
Mogą to być ząbki i przy okazji mała mogła od Ciebie coś załapać. Ja byłam wczoraj u pediatry i zaleciła mi tylko dbać o to żeby w nosie nic nie było psikać solą i czyścić nochal , powiedziała że mała załapała to ode mnie i taka gorączka nie wymaga podawania paracetamolu ani niczego innego, mała sama ją zwalczy.
dzięki. mam nadzieję że jakoś pokonamy tego wirusa

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-02-04 o 15:05
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:44   #4125
gabi1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
witam ja też uważam że nie fajnie by był jak by wątek został zamknięty. ja jestem tu od niedawna ale nie wyobrażam już sobie żeby nie było tego forum. Dziewczyny dużo mi pomogły. To przecież dzięki Wam domyśliłam się że mała płacze wieczorami z głodu. Szczęśliwa jako pierwsza podsunęła mi tę myśl - jeszcze raz wielkie dzięki . teraz mała je wieczorem mm i jest najedzona i szczęśliwa. lekarz mi w tej sprawie nie pomógł tylko inne mamy z forum. i tak jest w wielu sprawach, najlepiej jest radzić się osób które już dany problem mają za sobą albo z tym samym się zmagają. po za tym dzięki Wam nie czuje się tak samotnie jak czasem siedzie cały dzień z małą sama w domu, bo mogę z kimś pogadać.
ja też jestem tego samego zdania, ten wątek jest lepszy niż wszystkie książki czy poradniki razem wzięte
Stary 2011-02-04, 15:08   #4126
pandziolka
Raczkowanie

Martucha gratki za pół roczku (my za 3 dni 5 m-cy)

my już po chrzcinach.fajnie było

no i ... mamy dwie dolne jedynki
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:10   #4127
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mi lekarz mówił że do 38 się nie daje nic Jak przekroczy to wtedy A ta graczka i rozdrażnienie może być od ząbków
To samo mi mówiła mama i ciotka.

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
nie za bardzo się jeszcze odnajduje po powrocie z chrzcin,a tu widzę jakieś kluby itd.ja na razie na szybko mamy dwie dolne jedynki ,chrzciny się udały (niestety nie obyło się bez kłótni z tż ) odezwę się pojutrze,bo jutro teść przyjeżdża z naszymi meblami,więc nie będę miała czasu.
Gratulacje ząbków

Cytat:
a my dziś od rana śpiewamy "PÓŁ ROKU NAM MINĘŁO JAK JEDEN DZIEŃ.." ehsss
Kiedy to zleciało?
Gratulejszyn

------------------------------
A ja mam masakrę - od wczoraj Natka w ogóle nie pije niczego, ani wody, ani soku, ani herbatki a od dzisiaj także nie je. Ostatnio jadła o 8:30... za to ryczy z głodu
Stary 2011-02-04, 15:14   #4128
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja mam masakrę - od wczoraj Natka w ogóle nie pije niczego, ani wody, ani soku, ani herbatki a od dzisiaj także nie je. Ostatnio jadła o 8:30... za to ryczy z głodu
oj to na prawdę masakra, może zadzwoń do pediatry, wiesz jutro sobota i przychodnie zamknięte, więc lepiej przed weekendem to skonsultować
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:17   #4129
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
misQu ..pokaz jaką masz tą sokowirówke bo ja tez mysle kupic..tylko ja chce taką coby sie nadawała do owoców miękkich bo chce z truskawek soki robic...
o taką mam
http://www.skapiec.pl/site/cat/320/comp/112371
ale nie nadaje się do owocow jagodowych i bananów, bo zapchają sitko

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 15:40   #4130
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
dla ciebie on jest duży a ja się zastanawiam kiedy zacznie się obracać z brzucha na plecy... kiedy zacznie pełzać np po zabawkę a nie tylko machać rękoma i krzyczeć, kiedy jak go posadzę będzie stabilnie siedział..
bo jak czytam (miałam przestać ale czasem to silniejsze) co moje dziecko powinno to mam wrażenie że jesteśmy sto lat za murzynami

haha kochana ja tez jak tak czytam to mam to samo wrazenie dobrze ze nie jestem sama bo Maja nie obraca sie ani z brzuszka na plecy ani z plecow na brzuch-to to juz wogole czarna magia dla niej haha- nie lapie zabawek na macie - chociaz umie wziac sama grzechotke i przeklada ja z reki do reki a od wczoraj pcha grzechotkie do buzi - co wiecej Majanna nie lubi lezec na brzuchu, codziennie z nia walczymy a ta taki bunt robi ze masakra. Tylko po kapieli lubi lezec i to max 5 minut haha

dziękuję no minęło o tej godzinie to miałam z 5-6 cm rozwarcia i skakałam na piłce
i dostawałam z***ki od mężą że do was smsuje zamiast się na rodzeniu skupić

hahaha pamietam dokladnie jak przezywalam Twoj porod hahaha nawet bardziej od swojego
Cytat:
Czuje się troche winna tego całego zmieszania, jeszcze do przedwczoraj czy wczoraj jak odezwały sie nowe dziewczyny nikt tego nie komentował, aż do dziś Pozatym niektóre z Was same zachecały dziewczyny podczytujace do odezwania sie i jak najbardziej ja je popieram.

nie trzeba sie czuc winnym tylko trzeba sie udzielac

Widac nie wszystkie sa tak otwarte na nowych ludzi, nowe znajomosci, ja tez uwazam, ze moze poprostu niektorym niesmialosc przeszkadza udzielac sie publicznie. Widac sa dziewczyny, które jednak tego nie rozumieja. Znowu przytocze słowa Martuchy jest to forum publiczne, więc jesli któras nie chce zeby czytały ich posty osoby postronne to po co w takim razie decyduje sie wziąsc udzial w dyskusji?

co do podkreslonego to wydaje mi sie ze to przez to ze ostatnio czesto slychac o oszustkach i po takich akcjach mozna sie zrazic
Cytat:
jezu Klarissa wspolczuje no ciekawe co jest przyczyna takiego zachowania a nie konsultowalam z pediatra? Moze pociesze a moze nie ale Maja tez nie pije nic oprocz mleka. Wczoraj sukces bo przez caly dzien wmusilam w nia 20 ml herbatki i 2 lyzeczki soku z jabkla z woda.Mam nadzieje ze znowu zacznie ladnie jesc i pic

aa zapomnialam
Patryczku kochany wszystkiego najlepsiejszego z okazji polrocznicy

aaa chcialam jeszcze napisac cos odnosnie fb i klubu Jak wiecie nie udzielam sie czesto a to tylko i wylacznie z jednego powodu. I napisze o tym tu glosno. Jestem namietnie podczytywana i wszystko co napisze jest nieladnie komentowane na innym watku na wizazu wiec zeby zaoszczedzic rewelacji tejze osobie postanowilam ze nie bede sie uzewnetrzniac a fb i klub daja mi mozliwosc pisania bez obawy ze znowu zostane obsmarowana. AMEN

ide ogarnac chate bo zaraz tesciowa ma przyjsc nawet ciasto na szybko upieklam takam dobra synowa jak cos to polecam babke jogurtowa, kazdemu wyjdzie a jest pyszna

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:47   #4131
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Klarissa ja myślę że to zęby ...może łyżeczka?

PATRYKU sto lat sto lat
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:48   #4132
martynka81
Rozeznanie

ja jak zwykle ostatnio wpadam do was "jak po ogień", nawet nie próbuję czytać, bo wtedy nici z nauki.....

ale chciałam się tylko pochwalić, że właśnie dziś wyszedł Filipkowi drugi ząbek ...i dobrze bo marudził wieczorami ostatnio, właśnie chyba przez to....

a no i
Duża buźka dla Patryczka naszego starszaka z okazji skończenia pół roczku
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:10   #4133
gabi1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość

no i ... mamy dwie dolne jedynki
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

ale chciałam się tylko pochwalić, że właśnie dziś wyszedł Filipkowi drugi ząbek ...i dobrze bo marudził wieczorami ostatnio, właśnie chyba przez to....
widzę że posypały się ząbki na forum u nas na razie cisza...
Stary 2011-02-04, 16:44   #4134
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
pokaz jaką masz tą sokowirówke bo ja tez mysle kupic..tylko ja chce taką coby sie nadawała do owoców miękkich bo chce z truskawek soki robic...
my kupilismy sokowirowke Philipsa jest super bo nadaje sie do twardych i miekkich owocow. No i szybko sie nia myje A Dawidek uwielbia z niej soczki pic

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Dlatego nie rozumie zupelnie Twojego nastawienia. Pozwól tak samo innym mamom korzystac z rad tutaj udzielanych.
nie chodzi mi o jakies zabranianie czy cos w tym stylu
Ja napisalam tylko ze sie dziwie ze tak to tyle dziewczyn slowa nigdy nie napisaly a jak doszlo do decyzji zamkniecia watku to sie ujawnily i to mnie dziwi. I teraz piszecie jak to szkoda by bylo. To trzeba bylo pisac wczesniej ot tyle.
Ale chyba trzeba skonczyc ten temat, bo bez sensu jest nad nim dyskusja
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:53   #4135
gabisun
Zakorzenienie

Kurcze ile już zębów a u nas dalej idą idą i wyjść nie mogą

Martuszka z tego wszystkiego to ja zapomniałam:

Dla Patryczka:

Niech rośnie zdrowo

A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy kiedy? jak? przecież ja niedawno test ciążowy robiłam

Stary 2011-02-04, 17:21   #4136
aaneczka1984
Zadomowienie

wanilaania..to dawaj linka do tej sokowirówki ja chce taką do miekkich owoców bo u nas tescie mają plantacje truskawek i cza je jakoś wykorzystać, wiec taka do owocow twardych to mi sie nie przyda..no moze do jabłka i marchwi

Poza tym ja mam mnuuuustwo soczków gerberowskich z jabłka i gruszki bo znajomy rozwozi z produkcji gerbera w rzeszowie i te "braki' co do wylania sa nam daje...ale soki sa dobre tylko butelki sa źle nadlane a ze soki do rosji ida to musi by wszystko perfekcyjne
akurat teraz partia sokow jabłko gruszka poszła do kubła

chce dac tez deserki i mleka nan ale to coś przed terminem i sie boje podawac...choc jadłam owoce i są ok

gabisun..a noo juz 5 mc?? a dopiero Ci czop odłaził

u nas też ząbki tzn narazie je słysze, bo młody wrzeszczy na całego a ślini sie że hoho...normalnie ślinozaur z niego, łapu non stop w buzi, jak nie rączki to cokolwiek ma w pobliżu..śliniak, maskotka , kocyk...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:36   #4137
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
my kupilismy sokowirowke Philipsa jest super bo nadaje sie do twardych i miekkich owocow. No i szybko sie nia myje A Dawidek uwielbia z niej soczki pic

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

nie chodzi mi o jakies zabranianie czy cos w tym stylu
Ja napisalam tylko ze sie dziwie ze tak to tyle dziewczyn slowa nigdy nie napisaly a jak doszlo do decyzji zamkniecia watku to sie ujawnily i to mnie dziwi. I teraz piszecie jak to szkoda by bylo. To trzeba bylo pisac wczesniej ot tyle.
Ale chyba trzeba skonczyc ten temat, bo bez sensu jest nad nim dyskusja
Dawaj linka

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
ja jak zwykle ostatnio wpadam do was "jak po ogień", nawet nie próbuję czytać, bo wtedy nici z nauki.....

Co prawda gratulowalam juz wczesniej na FB ale gratuluje znowu

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 17:41   #4138
dra
Zakorzenienie

witajcie
Ja też dostałam paczuszkę z bobovity ,ale ja nie dostałam ankiety w szpitalu,po prostu zarejestrowałam się na ich stronie i niespodzianka paczka przyszła

Marta gratki dla Patryka to już pół roczku
gabisun i gratki dla córci a wy 5 miesiecy czas leci

Jeżeli chodzi o klub to o ważniejszych sprawach właśnie można tam napisać,ale tak to mozna tu pisać i po co zamykać wątek,może mamy nie lubią się udzielać trzeba to zrozumieć,ale podczytują i na pewno korzystają z naszych rad.Ano to jest forum publiczne i moze każdy podczytywać.Nie wiem po co,bo mnie nie nie interesuje co na innych wątkach piszą,ale są osoby takie co muszą poczytać-nie wiem jaki mając cel,no ale cóż.

Ja fb czasem zajrze,odpisze,ale teraz to mało czasu mam,synek non stop marudzi mi sił brak,więc i na forum też zbytnio mnie nie ma,jak mam chwile to napisze i uciekam.Ale każda z nas jest dorosła i będzie pisała gdzie chce.
Stary 2011-02-04, 17:48   #4139
gabisun
Zakorzenienie

Dra dzięki

aaneczka a no był czop legenda tak teraz sobie myślę, że jakbym wiedziała co mnie potem czeka to bym się tak nie niecierpliwiła z tym czopem a ile go jeszcze wyszło w szpitalu chyba produkowałam na bieżąco fajnie teraz tak powspominać

Stary 2011-02-04, 17:56   #4140
Paula SHIN
Zakorzenienie

Oj pamietam ten czop To chyba najslynniejszy watkowy czop

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości