|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
może zacznę od tego podczytywania...
każdy ma prawo czytać jeśli ma ochotę bo to wątek publiczny - nikogo się nie zmusi na siłę jednocześnie do czytania i pisania... nie wszyscy mają się przebicia w zgranym towarzystwie albo nie czują potrzeby pisania - wolą poczytać i tyle... dlatego fajnie jest jak piszemy a ktoś może to zweryfikować ze sobą swoim dzieckiem - szczególnie jeśli nasze rady przynoszą sukces... jakoś ten wątek musiał powstać... musiała się zebrać grupa ludzi jedne zaczęły pisać od razu inne później... i cieszę się że ujawniaja się nowe mamy mam tylko nadzieję że zostaną na dłużej - bo kolejne rady kolejne pomysły zawsze mile widziane.. więc nie kumam zamieszania.. fajnie jak nas jest więcej szczególnie że duża część mam od czasu fb nie napisała tu nic - albo na pisała zdawkowego posta raz na tydzień? czy na kilka dni... dlatego cholernie cieszy mnie idaa klubu - bo pisać o wszytkim możemu tu jak zwykle to na forum bywało a z czymś czym nie chcemy się dzielić z nowymi mamami? podczytującymi wizażankami? albo zwykłymi przeglądającymi osobami które nie są nawet zalogowane - możemy napisać w klubie dając tu tylko informacje - mam sprawe zaprasza do klubu? czy to takie trudne i straszne? może wówczas część mam z fb sobie o nas przypomni.. bo jednak byłyśmy ze sobą rok czasu był śmiesznie wesoło czasem smutno a nawet gorąco przy wymianie zdań.. ale bynajmniej byłyśmy razem... bez podziału na fb i wizaż... Cytat:
bo jak czytam (miałam przestać ale czasem to silniejsze) co moje dziecko powinno to mam wrażenie że jesteśmy sto lat za murzynami ![]() dziekuję - u nas pat był osowiały nie bawił się nie gadał ciągle by spał i patrzył w jeden punkt... trzymam kciuki za zdrówko ![]() Cytat:
super że beknął może to te gazy w brzuchu.. Cytat:
Cytat:
a co do chloru to u nas woda jest ozonowana ale owszem z kranu już nie ![]() pamiętam cię ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dostawałam z***ki od mężą że do was smsuje zamiast się na rodzeniu skupić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o super że Tymo Pomi już pełzakuje powoli, mój Pat tylko do tyły jak na brzuchu leży i też do tyłu jak leży na plecach do przodu nie ma bata... ciekawe kiedy mu się odmieni ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-04 o 12:45 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
hahaha Mati też porusza się do tyłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
justysia8522 aha
![]() Dostałaś niebieskie pudełko?? bo ja w swoim miałam książeczkę"Jesteśmy razem", w niej na stronie 46 jest kupon, który należy do nic wysłać, żeby otrzymać broszurki i próbki produktów ![]() Jeżeli nie, to napisz do nich maila, poproś o poradnik i próbki. Tak zrobiła moja siostra i dostała paczuszkę ![]() serwis@nutricia.com.pl lub cidr@pl.nestle.com Czy któraś z Mamusiek rejestrowała się w Klubie Maluszka HIPP? Podobno od nich też przychodzą jakieś paczuszki z próbkami. Zmykam zrobić jakiś obiad bo tż niedługo wróci głodny, a ja się obijam od rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Pomi Tymek już "łazi"?
![]() ![]() Wanilia potrzebujesz jeszcze raz zaproszenie tak? czy po prostu klubu nie możesz znaleźć? Martuszka nie denerwuj się już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa jeśli ktoś nie umie znaleźć klubu do którego należy to po prawej stronie obok subskrybowanych postów jest jedna z zakładek nazywająca się kluby i tam niżej są te do których należymy aaaa jeszcze łatwiej wchodząc w klub na belce tej fioletowej zaraz nad dyskusjami jest narzędzia klubu i tam można dać do subskrypcji czyli klub będzie pojawiał się na stronie normalnie jak dyskusje ale pojawia się tylko ostatni wątek a nie wszystkie
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że nie chcecie spróbować ale tam jest naprawdę dużo łatwiej dla mam które nie mają czasu- bo wszystkie dyskusje ułożone są w tematy- czytasz nagłówek i wiesz czy chcesz coś na ten temat pisać czy nie. Nie trzeba przekopywać się przez kilka stron i czytać wszystkiego po kolei, żeby znaleźć informacje które nas interesują. Chociaż żeby się połapać trzeba poświęcić 2-3 dni. Są rozmowy indywidualne na czacie, jak chcesz o coś zapytać, można wgrywać filmiki, a wieczorami prowadzimy bzdurne rozmowy o niczym popijając piwko lub inne specyfiki. Jest rewelka klimat (chociaż dla niektórych to chaos ![]() I to nie tak, że ja namawiam na siłę- już się nie wypowiadam w tej kwestii bo przecież jesteśmy dorosłe i każda sama decyduje. Mamy różne gusta i potrzeby i każda wie na co ma ochotę ![]() Przecież nie zadowoli się wszystkich a nie będziemy głosować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martucha dopiero zobaczyłam (ale zleciało ![]() GRATULACJE Z OKAZJI SZEŚCIO-MIESIĘCZNICYPATRYKA!!!
![]() ![]() Przy okazji Marta chciałam Cię jeszcze zapytać i jedną rzecz.Kiedyś pisałaś,że Patryk Twój zasypiał przy suszarce(nagraniu).Czy jak już nauczył sie samodzielnie zasypiać to przestałaś jej uzywać czy jak to było?Bo ja aktualnie jestem na etapie nauki samodzielnego zasypania i skutkuje,tylko boję się,zeby się Młoda nie uzależniła i żeby nie było tak,że bez tego potem nie uśnie.Powiedz mi jak to u was było?
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak że witam z otwartymi rękami nowe mamusie i udzielajcie sie jak najczesciej...niedawno dołączyła AAJJ z Jasiem i cosik znikneła ![]() NO nic...postaram sie ogarnąć wszystko, choć czasu mam coraz mniej, bo Patryczek cosik sie marudny zrobił, poza tym mam problemy z mamą...trafia ją coś jak widzi ze mam włączony laptop..ciągle mi robity szuka bo sie wolno sobie chwile usiąść.. ![]() ![]() martuszko nasza kochana...gratulacje 6- miesęcznicy dla Patryczka ![]() ![]() misQu ..pokaz jaką masz tą sokowirówke bo ja tez mysle kupic..tylko ja chce taką coby sie nadawała do owoców miękkich bo chce z truskawek soki robic... A ja po wizycie u dentysty...pół macierzynskiego mi poszło ![]() ![]()
![]() |
#4121 |
Rozeznanie
|
Czuje się troche winna tego całego zmieszania, jeszcze do przedwczoraj czy wczoraj jak odezwały sie nowe dziewczyny nikt tego nie komentował, aż do dziś
![]() Martucha, Ilona dzięki dziewczyny za wyrozumiałośc ![]() Widac nie wszystkie sa tak otwarte na nowych ludzi, nowe znajomosci, ja tez uwazam, ze moze poprostu niektorym niesmialosc przeszkadza udzielac sie publicznie. Widac sa dziewczyny, które jednak tego nie rozumieja. Znowu przytocze słowa Martuchy jest to forum publiczne, więc jesli któras nie chce zeby czytały ich posty osoby postronne to po co w takim razie decyduje sie wziąsc udzial w dyskusji? Kalex ![]() Waniliaania jakoś trudno mi uwierzyc, że nigdy nie czytałas innego forum, nie koniecznie na wizażu, nie udzielajac sie. Jesli jednak sie myle to zwyczajnie przepraszam. Pozatym od kilku dni czytam Twoje posty i głownie pytasz dziewczyny o rady w rozszerzaniu diety itp, otrzymujesz wyczerpujace odpowiedzi, wiec łatwiej Ci wychowywac swoje maleństwo korzystając z ich wiedzy. Dlatego nie rozumie zupelnie Twojego nastawienia. Pozwól tak samo innym mamom korzystac z rad tutaj udzielanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Martucha gratulacje ale szybko zleciało te pół roczku ![]() ![]() justysia8522 ja się rejestrowałam w klubie HIPP i przyszla mi paczka, ale wypełniałam też ankietę w szpitalu i w sumie to teraz nie wiem czy przyszła przez ankietę czy przez to że się zarejestrowałam na stronie |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kasienka1701;248497 72]No ja tez Cię pamiętam.Fajną masz lalę
![]() Dziękuję ![]() [QUOTE=aaneczka1984;248498 57]Mi sie zdazało podczytywać..ale nie na bierząco..jak co mnie interesowało to czytałam.. ![]() ![]() Tak że witam z otwartymi rękami nowe mamusie i udzielajcie sie jak najczesciej...niedawno dołączyła AAJJ z Jasiem i cosik znikneła ![]() Dziękuje, miło mi naprawdę ![]() Gabi1985 witaj, dziękuję za komplementy odnośnie córeczki. Stópki łapie za każdym razem jak tylko próbuje zmienic jej pieluszke i za wszelka cene chce włożyc je do buźki. Jeszcze troszke i pewnie jej sie uda bo nie dużo jej brakuje ![]() Martucha pozwolisz, że ja również dołącze się do najlepszych życzeń dla Twojego synusia ![]() ![]() Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2011-02-04 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |||||
Rozeznanie
|
hej,
my po spacerze, mała nadal marudna, teraz bujam ją w leżaczku, jest chwilę spokojna więc mogę do was zajrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak ja zacznę dawać małej nowe rzeczy to już nic nie będę pamiętała z tego co Wy tu pisałyście o tym co i kiedy dawać. więc mam nadzieję że nie będziecie się na mnie gniewać jak będę się pytać o to co już kiedys było maglowane na wątku. wiecie jak to jest jak coś człowieka nie dotyczy to czyta i szybko zapomina. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-02-04 o 15:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Martucha gratki za pół roczku
![]() my już po chrzcinach.fajnie było ![]() no i ... mamy dwie dolne jedynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulejszyn ![]() ------------------------------ A ja mam masakrę - od wczoraj Natka w ogóle nie pije niczego, ani wody, ani soku, ani herbatki a od dzisiaj także nie je. Ostatnio jadła o 8:30... za to ryczy z głodu ![]()
![]() |
#4128 |
Rozeznanie
|
oj to na prawdę masakra, może zadzwoń do pediatry, wiesz jutro sobota i przychodnie zamknięte, więc lepiej przed weekendem to skonsultować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.skapiec.pl/site/cat/320/comp/112371 ale nie nadaje się do owocow jagodowych i bananów, bo zapchają sitko
![]() |
#4130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() aa zapomnialam
Patryczku kochany wszystkiego najlepsiejszego z okazji polrocznicy ![]() ![]() ![]() aaa chcialam jeszcze napisac cos odnosnie fb i klubu ![]() ![]() ide ogarnac chate bo zaraz tesciowa ma przyjsc ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PATRYKU sto lat sto lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
ja jak zwykle ostatnio wpadam do was "jak po ogień"
![]() ![]() ale chciałam się tylko pochwalić, że właśnie dziś wyszedł Filipkowi drugi ząbek ![]() ![]() a no i Duża buźka dla Patryczka naszego starszaka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Ja napisalam tylko ze sie dziwie ze tak to tyle dziewczyn slowa nigdy nie napisaly a jak doszlo do decyzji zamkniecia watku to sie ujawnily i to mnie dziwi. I teraz piszecie jak to szkoda by bylo. To trzeba bylo pisac wczesniej ot tyle. Ale chyba trzeba skonczyc ten temat, bo bez sensu jest nad nim dyskusja ![]()
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ile już zębów
![]() ![]() Martuszka z tego wszystkiego to ja zapomniałam: Dla Patryczka: ![]() ![]() ![]() Niech rośnie zdrowo ![]() A my dzisiaj 5 miesięcy kończymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zadomowienie
|
wanilaania..to dawaj linka do tej sokowirówki
![]() ![]() Poza tym ja mam mnuuuustwo soczków gerberowskich z jabłka i gruszki bo znajomy rozwozi z produkcji gerbera w rzeszowie i te "braki' co do wylania sa nam daje...ale soki sa dobre tylko butelki sa źle nadlane a ze soki do rosji ida to musi by wszystko perfekcyjne ![]() akurat teraz partia sokow jabłko gruszka poszła do kubła ![]() chce dac tez deserki i mleka nan ale to coś przed terminem i sie boje podawac...choc jadłam owoce i są ok ![]() gabisun..a noo juz 5 mc?? a dopiero Ci czop odłaził ![]() ![]() u nas też ząbki ![]() ![]() ![]() ![]()
#4137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
witajcie
Ja też dostałam paczuszkę z bobovity ![]() ![]() Marta gratki dla Patryka to już pół roczku ![]() gabisun i gratki dla córci a wy 5 miesiecy czas leci ![]() Jeżeli chodzi o klub to o ważniejszych sprawach właśnie można tam napisać,ale tak to mozna tu pisać i po co zamykać wątek,może mamy nie lubią się udzielać trzeba to zrozumieć,ale podczytują i na pewno korzystają z naszych rad.Ano to jest forum publiczne i moze każdy podczytywać.Nie wiem po co,bo mnie nie nie interesuje co na innych wątkach piszą,ale są osoby takie co muszą poczytać-nie wiem jaki mając cel,no ale cóż. Ja fb czasem zajrze,odpisze,ale teraz to mało czasu mam,synek non stop marudzi mi sił brak,więc i na forum też zbytnio mnie nie ma,jak mam chwile to napisze i uciekam.Ale każda z nas jest dorosła i będzie pisała gdzie chce.
#4139 |
Zakorzenienie
|
Dra dzięki
![]() aaneczka a no był czop legenda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Oj pamietam ten czop
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.