|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
justysia - ja mam kilka ciuszkow z reserved, dostanych w prezencie, i jak na razie ok, ale jak patrzyłam na ceny to czasem naprawdę są kosmiczne :/
a mi dzis mama zakupiła malutką sokowirówkę, taką akurat zeby 1 szk soku wyszła, bo kupowac w butelkach to drogi interes....
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() z klubem mi chodziło o to ,żeby były w nim wszystkie dziewczyny, które do tej pory na wizażu i mogły bez skrępowania pisać...i nikt nie podejrzy, żeby powstało jedno miejsce gdzie są wszystkie, bo na fb niestety brakuje części dziewczyn...no ale zrobisz jak uważasz i będziesz pisać gdzie chcesz nie robię żadnego podziału, do klubu mają wstęp wszystkie dziewczyny, które do tej pory były aktywne ![]() Szczęsliwa upssss...oczywiście przypadek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Dash a do ciebie już wysłałam tylko jeszcze nie przyjęłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz ide pocwiczyc na pilce bo juz dwa dni stoi i sie kurzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat wolę tutaj bo tu jestem od początku i jest bardziej kameralnie a tam mi się non stop wiesza... A tak poza tym dopiero teraz wiem, że KInga to ty więc nie wietrz mi tu żadnego spisku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |||
Rozeznanie
|
Witajcie kochane mamusie
![]() Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco. 30 minutowe drzemki małego w dzień powodują, że zdąże ogarnąć mieszkanie i poczytać a z odpisaniem już gorzej. Dziś mój kochany szkrab zrobił mi prezent i spał w dzien ponad 2 godziny!!!! ![]() ![]() Poza tym mam wkońcu bezprzewodowy internet więc teraz mały bawi się na macie a ja siedzę obok i mam dostęp do neta więć planuje sie więcej udzielać na naszym forum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam również nowe mamy. Niektóre stare wykruszyła się przez fb ale super, że nowe mają odwagę i się przyłączają. ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Moja też zbiera kurz ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno nic nie pisałam ale nie bardzo mam czas. Dzisiaj byłyśmy z Oliwką na szczepieniu, dzielnie je zniosła a teraz śpi. Pediatra podejrzewa u niej skazę więc muszę ograniczyć nabiał i była konieczność zakupienia poduszki klina bo małej sporo się ulewa. Klocuszek waży 6700 ale teraz jest w 50 centylu bo na poprzednim ważeniu była w 90 hehe. Misqa moja rwie się do siadania, za nic nie chce leżeć a jak kładę ją np do karmienia to odrywa głowę razem z barkami od mojej ręki.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
kaska już wysłałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ten wyskakujący skrypt na fb to wystarczy wyłączyć i włączyć przeglądarkę.
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- czita a tak w ogóle to coś ty na mnie taka cięta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
heh bo wczoraj te jej wstawanie to aż babki na szczepieniu zaszokowalo... dały mi ją na ręce po kluciu a ona do połowy się podniosła...
te dzieci tak szybko rosną ![]()
#4063 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Rozeznanie
|
witam ponowie,
moje dziecię ma dziś jakąś mega marudę. od jakiejś 15 nie wiadomo o co jej chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
gabisun ja tu w sumie od nie dawna ale mam nadzieję że też przyjmiecie mnie do klubu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Wtajemniczenie
|
Martucha - jak wprowadzalas gluten to od razu z miesem? czy najpierw jedno i patrzylas jaka reakcja a potem drugie?
Zastanawiam sie. Bo my jemy sloiczki juz od miesiaca. Bylo na poczatku ok, ale od tygodnia je juz caly sloiczek warzywka i pol owocu. I co drugi dzien starsznie mi placze. Wiem ze ma przy tym wzdecia. I teraz pytanie= czy to moze byc od jedzenia? (wczesniej tego nie zaobserwowalam, a wzdecia ma od urodzenia przeciez). Czy moze ta zeby i dlatego tak placze? Zasnosi sie czasami jaklby kolke mial, ale sie nie prezy tylko placze. On tez bardzo szybko je te warzywka cala pelna lyzeczke wsowa i lyka od razu. I czy wy po warzywkach i owocach odbijacie dziecko ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-03 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My po wizycie u pediatry, mała ma tylko trochę czerwone gardło, które złapała ode mnie, niby jakiś wirus panuje. Pani doktor doradziła mi żeby szczepienie przenieść na jakiś inny termin chociaż do poniedziałku powinno być ok. Pytałam również o te problemy z jedzeniem mleka, na co odpowiedziała że czasem dzieci tak mają i owszem w orientacyjnych porach karmienia należy spróbować podać jedzenie alenie wpychać na siłę bo wszystko samo powinno się wyregulować . Niektóre dzieci tak reagują na nowe smaki, które pojawiają się z chwilą wprowadzenia pokarmów stałych. Chyba, że dziecko nie przybiera na wadze, jest apatyczne itd. wtedy trzeba szukać przyczyny, ale takie przypadki to rzadkość i ten problem rozwiązuje się w sposób naturalny. Teraz już wiem co znaczy tekst nacytowałam się i mi wcięło ![]() Uciekam spać |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Wedlug mnie klub to dobry pomysl. Ale nie zeby pisac w 3 miejscach, tylko nadal w 2.
Po prostu dziewczyny z wizazu zostana zaproszone do klubu, a ten temat... Coz. Albo umrze smiercia naturalna, albo sie go zamknie ![]() ![]()
#4068 |
Raczkowanie
|
nie za bardzo się jeszcze odnajduje po powrocie z chrzcin,a tu widzę jakieś kluby itd.ja na razie na szybko mamy dwie dolne jedynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bibet tak szczepiłam po raz drugi tą samą szczepionką Od raz jak zauważyłam że mały zaczyna marudzić dostał czopa i było ok Za pierwszym razem za późno mu go dałam Kolejnego dnia trochę gorączkował i spał cały dzień ale nie wiem czy to od szczepionki czy od zębów bo się to nałożyło I tym razem miał taką gule na nodze Hagar u nas noce są marudne jak nigdy My jesteśmy po kiepskiej nocy niestety Zjadł o 19.30 dojadł o 22.30 czy lak jak co dzień i obudził się już o 1 nie było szans oszukać go smoczkiem Zjadł i zasnął Potem zaczął stękać i puszczać bąki i budził sie o 3 Oszukałam go smoczkom i spał do 6 ale niespokojnie wiec ja nie spałam Zjadł o 6 i spał do 7 i jesteśmy na nogach. No i nie wiem czy to ten bebilon?? Czy zmienić go na bebilon Comfort ? daje mu bobotic do tego. Nie ma żadnej regularności Franio mimo że po kąpieli zjada bebilon zamiast cyca nie śpi wcale dłużej a i widzę że coś mu doskwiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na sekundę odniosę się do pewnej kwestii i idę nadrabiać tym razem już dokładniej- nie kumam tego czemu wyszła sprawa pisania w 3 miejscach -
od początku jesteśmy mamami wizażowymi - dlatego ja nigdy nie rozumiałam idei fb? owszem anonimowość - to jest teraz klub... a tu kolejne głosy że będziemy pisać w dwóch - mniemam że w klubie i na fb? dla mnie to niedorzeczne .... idea klubu jest taka że sobie piszemy normalnie tu... wszystkie jak za starych dobrych czasów - a to co chcemy napisać nie wiem o złościach o nerwach czy dodać fotkę wrzucamy tam - wszystko... nie trzeba być w 2 czy trzech miejscach a w jednym.. i tylko sporadycznie wpadamy do klubu jak któraś napisze że nie wiem zaprasza do klubu ... skomentujemy tam daną sytuacje i tyle... moim zdaniem wyszło duże nieporozumienie... i cholernie mi się to nie podoba... no ale jak już wiele razy podkreślałam nikogo na silę tu w wątku nie zatrzymamy - teraz widzę że miałam rację bo mimo że padł fajny pomysł klubu - wyjście na przeciw tym którym brakowało czasem anonimowości to widzę chyba że jednak nie o to chodzi..... mi się podoba tu i nadal o normalnych sprawach pisać będę tu - bo chyba ukrywać sie nie muszę pisząc o glutenie o słoiczkach basenie czy lekarzu? a jak mnie coś wkurzy o czym nie chce zeby czytali postronni chętnie dam upust emocją tam.. tyle ode mnie... można mnie zakrzyczeć ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-04 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Martuszka
![]() ![]() ![]() no i niestety część dziewczyn pisze tylko na fb, szkoda, że taki podział nastapił. Ja od początku byłam tu i tutaj zostanę, przecież jesteśmy razem od ponad roku! ![]() No i zaglądam czasem na fb do naszych "emigrantów" bo brakuje tutaj mi paru osób ![]() no może jeszcze keidyś będziemy jedną wielką rodziną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
onevittoria tak my też basenujemy - i dzieci mają się podobno nauczyć pływać.. ale wszytko zależy od chęci dziecka my byliśmy na 4 zajęciach a teraz tak pat machał rękami i nogami że przegięcie, a inne dzieci chodzą dłużej i że tak powiel jeszcze się nie wkręciły, za to moje szczęście jak jest nurkowanie pod wodę to ostatnio się denerwowało a inne dzieci się cieszą.. więc wszytko zależy...
my mamy zajęcia zorganizowane wszyscy bez względu na to które to zajęcia robią to samo - bardzo nam się podoba - przyjaciele chodzą w inne miejsce i tam mówisz instruktorowi które to twoje wejście a on ci mówi co robić.. więc wersji jest kilka, ich córcie pływają więc efekt jakiś jest ![]() dla mnie najważniejsze jest żeby się nie bał wody ![]() ![]() fem bo dzieci najbardziej lubią jak rodzice robią z siebie wariata ![]() Ilona jak to zakochana hahahah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MisQa Tak Pat się podnosi ale do pójścia w świat jeszcze mu brakuje... Szczęśliwa Pat też na początku tylko nasłuchiwał a teraz się śmieje szczególnie jak nimi piszczy a nie grzechocze bo wie już że to on ![]() dash wiesz o jakbym słuchała tylko tego co mówią w ddtvn i miedzy kuchnią a salonem - szczególnie główny wysłannik eko mama reni j. to bym kąpała dziecko w mleku prała orzechami nie wychodziła z domu i nie szczpeiła dziecka... weź... najważniejszy jest rozsądek... aaa zapomniałabym i do ciąży należy się przygotowywac 2 lata oczyszczając organizm inaczej dziecko nie będzie zdrowe.. ![]() waniliaania przez tydzień do warzyw dawałam gluten a potem mięcho bo bałam się że do zaparć doprowadzę bo i to zakleja i to.. ja go po obiadku trzymam na kolanach sam sobie beka.. a jak płacze to zrób to co ja jak miał zaparcia - 2 dni tylkooo mleko - będziesz karmić go częściej bo nie będzie się najadał ale zobaczysz jak się dalej płacze będą powtarzać to to nie to no i wprowadzaj wszytko co jadł co dziennie jedno - i szybko dojdziesz do winowajcy a my dziś od rana śpiewamy "PÓŁ ROKU NAM MINĘŁO JAK JEDEN DZIEŃ.." ehsss ![]() ![]() ![]() ![]() no i jak patrzę na ten kalendarz żywienia... o matko... obiadek kumam.. owoce kumam... pół żółtka co 2 dzień kumam - dodam do obiadu... ale mleczne rzeczy ![]() kaszkę mleczno ryżową na mleku następnym - ok dostane jako śniadanko... 2 razy dziennie mleko następne z kleikiem bezglutenowym - ok spoko poprstu do mleka będę dawać kleik no i raz mleko z kaszką manna (glutenowe) więc już nie mogę kaszy mannej zwykłej bo ją trzeba gotować - taką chyba dla dzieci co którą się dosypuj do mleka... ehsss ale spokojnie powoli ![]() ![]() a Pat od 3 dni nie śpi budzi się co pół godziny i ryczy smoka nie chce jeść nie chce - raz tylko jadł.. drze się i w ogóle.. nie wiem czy to zęby czy o co chodzi... dziś weźmiemy przywieziemy nawilżacz może powietrze ma za suche...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-04 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Rozeznanie
|
hej,
u nas jakaś masakra. mała cały czas marudzi i płacze, nie wiem co jest, chyba zęby. nawet chwili nie mam, więc żale się tak na szybko ![]() ps. jak ja mam to zaproszenie do klubu przyjąć bo nie wiem, mam je na skrzynce i co dalej??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
jak klikniesz na zaproszenie i ci się otworzy to na fioletowym pasku niżej jest napisane dołącz do klubu dajesz tak i potem potwierdzasz
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Martucha no tak serio Ci pisze On już taki duży taki Fajny takie super rzeczy już robi Jak piszesz o tym języku to już sobie go wyprażam )
Hagar no kurcze u nas tez nie fajnie Tzn w dzień ujdzie ale noce to jakiś koszmar Może ja jednak uwierzę w te skoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Hej dziewoje
![]() Mam pytanie do mam,które podają dzieciom warzywka.Jak przyrządzacie ziemniaka?Gotujecie do obranego czy w mundurku i jakoś osobno czy jak?W całości czy pokrojonego?Wiem,że to banalne,ale ciemna jestem... ![]() Kurka ja nie wiem jak to wszystko robić.Chciałam dawać Młodej warzywka z herbatą jako jedno danie,potem jako następne jakiś owoc i np sok i między tymi posiłkami mleko cycowe,ale nie wiem jak to rozplanować godzinowo.Co ile wasze bobasy jedzą?Czy sok np podawać pomiędzy posiłkami?W dodatku Mała obraziła się na butelkę i nie chce nic wypić z butli,wczoraj herbatkę i sok podawałam jej łyżeczką...Nie wiem co zrobić,zeby piła z butli... Do tego kupy robi twarde i w ogóle ma problem ,żeby zrobić,mimo,że jabłka dużo je,a to przecież rozluźniające...
#4077 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulację z okazji pół roczku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-02-04 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie jablko dajesz? surowe?
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Kasienka moja też nie chce już herbatki
![]() ![]() ![]() ![]() Moja je co 3 godziny i warzywko zamiast jednego cycowego posiłku najczęsciej koło południa ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Hagar a masz w domu papracetamol? kontroluj czy gorączka nie rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Rozeznanie
|
no sprawdzam co jakiś czas. paracetamolu w czopkach nie mam. będę musiała kupić. myślicie że dać nawet jak nie ma tak wysokiej gorączki??? ja to do brania leków jestem bardzo sceptyczna uważam że to ostateczność, tym bardziej dziecka nie chciałabym na darmo faszerować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.