Koty część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 13:12   #1921
lady opium
Zadomowienie

Dot.: Koty część II

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Tyle że ja na pieniadzach nie śpię i nie mam kasy, by wysterylizować 5 kotów.
Poza tym to nie takie łatwe złapać pół-dzikiego kota, wsadzić go do klatki i komunikacją miejską do weterynarza...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=502614

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:18   #1922
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
A kiedy termin zaplanowany macie?
Teoretycznie za 10 dni, w zależności od oka.

Cytat:
Poza tym to nie takie łatwe złapać pół-dzikiego kota, wsadzić go do klatki i komunikacją miejską do weterynarza...
Chcieć to móc. Jak ma się zwierzęta to trzeba o nie dbać.... Miłośc do kotów nie polega na tym, żeby miec ich jak najwięcej

EDIT. Hm

Pokalkulowałam sobie.
Sterylizacja kotki kosztuje 200- 300 zł, a kocurka 50.

Miesięcznie dwa koty kosztują mnie ok 300 zł ( a nie kupuję im nie wiadomo jakich frykasów), to Ciebie 5 kotów w tym karmiące kotki muszą kosztować co najmniej 500 zł miesięcznie. Czyli jednak nie tak źle u Ciebie z kasą. No bo czyms je karmisz, szczepisz, odrobaczasz...?

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2011-02-03 o 13:29
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:29   #1923
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to może nie łatwe, ale jak były 3 malutkie to spokojnie to można było zrobić, a co roku ok miesiąca marca są organizowane bezpłatne sterylki...
może warto się nad tym zastanowić? - w końcu zbliża się marzec

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Teoretycznie za 10 dni, w zależności od oka.
będę trzymała kciuki
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:46   #1924
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz to może nie łatwe, ale jak były 3 malutkie to spokojnie to można było zrobić, a co roku ok miesiąca marca są organizowane bezpłatne sterylki...
może warto się nad tym zastanowić? - w końcu zbliża się marzec
Jak były malutkie to były totalnie dzikie. Z trudem dawały się łapać, syczały, jeden nawet upierdzielił mnie w palca i to tak solidnie
Więc tak źle i tak niedobrze.
Ale oczywiście zastanowię się nad tym poważnie, już teraz zacznę szukać, czy u mnie w mieści jest możliwość tej bezpłatnej sterylizacji.

lady opium - Dzięki za linka
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:51   #1925
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Pomocy! Zmiana zachowania kotki...

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Monika_sonia, nie zgadzam się z Tobą. To nie jest tak, że dachowce bardziej niż inne koty chcą wychodzić z domu, wszystkie koty mają podobne charaktery i tak samo dachowiec jak i super rasowy rodowodowy kot tak samo dobrze czują się w domu, jeśli całe życie mieszkają w domu nie ma żadnej potrzeby wypuszczać kota na dwór, zwłaszcza, że moze kiedyś nie wrócić z takiej wycieczki.
W praktyce ludzie nie wypuszczają rasowych kotów, bo boją się, że ktoś im je ukradnie, a dachowców raczej nikt nie kradnie.
Mimo, że mój dachowiec mieszkał od urodzenia w domu, ciągle chciał wychodzić do ogrodu na smyczy. Domagał się tego bardzo głośno. Skakał po klamce od drzwi wyjściowych jak nikogo nie było. Często ,,czaił" się przy wyjściu i próbował uciec między nogami na zewnątrz. Parę razy nawet mu się to udało. Na szczęście uwielbiał drzewa i nigdy nie pobiegł od razu na ulicę, co mogłoby się skończyć dla nas tragicznie, ale prosto na jabłoń. Wtedy nauczyłam się chodzić po drabinie . Nigdy go nie wypuszczałam samego, bo bałam się o niego i o to, żeby go ktoś nie skrzywdził, bo takich mam w okolicy dziwnych ludzi ...

Moja brytyjka oczywiście też przebywa od urodzenia tylko w domu, ale nawet nie chce chodzić na dwór. Woli gonić za myszkami albo swoim ogonem, i nawet nie chodzi po całym domu. Teraz już nikt nie wchodzi do domu ,,na czworakach" w obawie, żeby kotek nie wypuścił się sam.

Widocznie wszystko zależy nie tyle od rasy, co od samego kota . Myślę, że są dachowce, którym wystarcza tylko dom, mój taki nie był. Czytałam kiedyś, że koty rasowe lepiej od tzw. podwórkowych przystosowują się do życia w małych mieszkaniach, pod warunkiem, że mają zapewnioną rozrywkę, towarzystwo człowieka i bodźce do zabawy. Dlatego właśnie tak napisałam, Esfira. Zgadzam się też z Tobą, że nie ma potrzeby wypuszczać kotów na zewnątrz. Najlepiej jest im w domu z nami

Pozdrawiam wszystkie kocie mamy
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 19:22   #1926
monika_sonia
KOTerator

Witam wszystkie kocie mamy

Mam takie pytanko: czy kotek którejś z was miał wrzód eozynofilowy?

Moja kotka w ostatnich 5 miesiącach miała 2 razy , za każdym razem dostawała u weterynarza sterydy trzy razy w odstępie tygodniowym.

Teraz znowu zrobił jej się taki wrzód, weterynarz mówił, że nie jest to dla niej niebezpieczne, więc pojadę z nią do niego dopiero pojutrze.

Tylko tak się zastanawiam, czy sterydy często nie są za bardzo szkodliwe? Jak uważacie? Powinnam odwiedzić jeszcze innego weterynarza?

Pozdrawiam
Stary 2011-02-03, 20:56   #1927
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Mimo, że mój dachowiec mieszkał od urodzenia w domu, ciągle chciał wychodzić do ogrodu na smyczy. Domagał się tego bardzo głośno. Skakał po klamce od drzwi wyjściowych jak nikogo nie było. Często ,,czaił" się przy wyjściu i próbował uciec między nogami na zewnątrz. Parę razy nawet mu się to udało. Na szczęście uwielbiał drzewa i nigdy nie pobiegł od razu na ulicę, co mogłoby się skończyć dla nas tragicznie, ale prosto na jabłoń. Wtedy nauczyłam się chodzić po drabinie . Nigdy go nie wypuszczałam samego, bo bałam się o niego i o to, żeby go ktoś nie skrzywdził, bo takich mam w okolicy dziwnych ludzi ...
Moja "super rasowa" kotka syjamska robi dokładnie to samo. Urodzona i chowana w domu, praktycznie nie zna świata zewnętrznego (tyle co do weta i z powrotem), a i tak przy każdej okazji próbuje się wymknąć. Podobnie jak Twój dachowiec skacze do klamki, gdy tylko usłyszy klucz przekręcany w zamku biegnie pod drzwi, czai się i próbuje przemknąć między nogami. Parę razy nawet jej się udało, ale zawsze dobiega do furtki i w tył zwrot, dobrze, że nie ma na trasie żadnej jabłonki To dla niej raczej tylko zabawa, ale jednak wykazuje zainteresowanie światem zewnętrznym, choć teoretycznie nie powinna, bo rozrywek ma w domu wiele, dużo przestrzeni dobiegania, zabawki i w zasadzie zawsze ktoś z nią jest.
Tak więc przychylam się do stwierdzenie, że nie ma tu żadnej reguły. Oczywiście, niezależnie od tego jak bardzo by chciała, nie mam zamiaru wypuszczać jej bez nadzoru, za dużo niebezpieczeństw. Tak więc oczy dookoła głowy

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 02:05   #1928
Shadocks
Przyczajenie

.

Edytowane przez Shadocks
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:33
Shadocks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 11:33   #1929
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie kocie mamy

Mam takie pytanko: czy kotek którejś z was miał wrzód eozynofilowy?

Moja kotka w ostatnich 5 miesiącach miała 2 razy , za każdym razem dostawała u weterynarza sterydy trzy razy w odstępie tygodniowym.

Teraz znowu zrobił jej się taki wrzód, weterynarz mówił, że nie jest to dla niej niebezpieczne, więc pojadę z nią do niego dopiero pojutrze.

Tylko tak się zastanawiam, czy sterydy często nie są za bardzo szkodliwe? Jak uważacie? Powinnam odwiedzić jeszcze innego weterynarza?

Pozdrawiam
są różne sterydy, kotka na pewno dostaje najniższą skuteczną dawkę i steryd odpowiedni do jej przypadku. Generalnie takie wrzody (zespół eozynofilowy) są związane z reakcją alergiczną, więc bez zlikwidowania przyczyny możesz się bawić z tymi wrzodami do upadłego :/

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 12:47   #1930
Kasiulka22
Zakorzenienie

Monika_Sonia, może to przez karmę koteczce robi się ten wrzód? jeśli to uczulenie, może być pokarmowe

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:18   #1931
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Nie wiem jak to się stało ale zniknął mi wątek z subskrypcji i nie mogłam go znaleźć

Koty się dalej marcują w najlepsze, Sajgonka ze swoim podsikiwaniem przeniosła się na korytarz i zaczęła lać po ścianach. Dobrze, że nie mamy tapety tylko farbę zmywalną... Właścicielka mieszkania by nas wywaliła jakby się dowiedziała... Całe szczęście, że to nie śmierdzi tak jak po kocurze. Ale i tak mnie wykańcza niuchanie po całym mieszkaniu czy gdzieś znowu nie siknęła.
Dzwoniliśmy dzisiaj do naszego weta, pani powiedziała że w takim wypadku sterylizujemy je w poniedziałek, mimo że mają ruję. Trochę mnie to zaskoczyło, no ale ufam jej...
Już się zaczynam stresować, tylko jedną kotkę mieliśmy sterylizowaną i pamiętam że wet nam ją wydał jeszcze nie do końca wybudzoną. Masakra. Najbardziej to się martwię o Sajgona, bo głupek jest "wysokopienny" a jej ulubione miejsce do spania jest na szafie. Co prawda odkąd ma ruje woli raczej niskie rejony, ale kto ją tam wie czy jej się nie przypomni po sterylce...

A, no i zmieniliśmy im karmę na Ariona. Na razie ciężko się zorientować, czy im nie smakuje czy po prostu nie mają apetytu. Na pewno nie ma takiego szału jak na Purinę

Edytowane przez lipcowa87
Czas edycji: 2011-02-04 o 14:19
lipcowa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 21:08   #1932
wistra
Rozeznanie

My jutro bierzemy udział w Dniu Kota w Galerii Krakowskiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0215.jpg (25,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0121b.jpg (24,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0106ccc.jpg (25,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tiger.jpg (27,3 KB, 24 załadowań)
wistra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:20   #1933
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez lipcowa87 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to się stało ale zniknął mi wątek z subskrypcji i nie mogłam go znaleźć

Koty się dalej marcują w najlepsze, Sajgonka ze swoim podsikiwaniem przeniosła się na korytarz i zaczęła lać po ścianach. Dobrze, że nie mamy tapety tylko farbę zmywalną... Właścicielka mieszkania by nas wywaliła jakby się dowiedziała... Całe szczęście, że to nie śmierdzi tak jak po kocurze. Ale i tak mnie wykańcza niuchanie po całym mieszkaniu czy gdzieś znowu nie siknęła.
Dzwoniliśmy dzisiaj do naszego weta, pani powiedziała że w takim wypadku sterylizujemy je w poniedziałek, mimo że mają ruję. Trochę mnie to zaskoczyło, no ale ufam jej...
Już się zaczynam stresować, tylko jedną kotkę mieliśmy sterylizowaną i pamiętam że wet nam ją wydał jeszcze nie do końca wybudzoną. Masakra. Najbardziej to się martwię o Sajgona, bo głupek jest "wysokopienny" a jej ulubione miejsce do spania jest na szafie. Co prawda odkąd ma ruje woli raczej niskie rejony, ale kto ją tam wie czy jej się nie przypomni po sterylce...

A, no i zmieniliśmy im karmę na Ariona. Na razie ciężko się zorientować, czy im nie smakuje czy po prostu nie mają apetytu. Na pewno nie ma takiego szału jak na Purinę
Ale masz jazdę...nie zazdroszczę...a co do jedzenia podczas rujki to moja Szisza robiła strajk i nie jadła w ogóle przez dwa-trzy dni Tak więc się nie martw, z głodu nie umrą
A Ariona wspominam b. dobrze bo było po nim ładne futro, ale jak zamawiałam karmy to nie było w magazynie i mam Britt, coś wydaje mi się, że Brittowi czegoś brakuje i kotu sierści leci, bo puszki ciągle te same je.
Stary 2011-02-05, 05:45   #1934
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wistra Pokaż wiadomość
Jeśli tam można coś wygrać... to coś mi podpowiada, że COŚ wygracie
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 11:28   #1935
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuś przepiękny jest!!!!!!!!!

Lipcowa trzymam kciuki za poniedziałkowe sterylki

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 15:05   #1936
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
są różne sterydy, kotka na pewno dostaje najniższą skuteczną dawkę i steryd odpowiedni do jej przypadku. Generalnie takie wrzody (zespół eozynofilowy) są związane z reakcją alergiczną, więc bez zlikwidowania przyczyny możesz się bawić z tymi wrzodami do upadłego :/

Witam

Kotek był dzisiaj u dwóch weterynarzy, obydwaj zgodni, że to nie alergia powoduje u niej ten wrzód eozynofilowy , dostała kolejną dawkę sterydów, jutro (niedziela :/ ) mamy jechać znowu i jeszcze za tydzień.

Jeżeli jej się to jeszcze raz nawróci, to wybiorę się do specjalisty od kociej diety i alergii, bo akurat jest taki w okolicy.

Dowiedziałam się też, że kotka szaleje w nocy być może dlatego, bo w dzień się wysypia a jest coraz starsza i nie potrzebuje spać tyle co wcześniej

Pozdrawiam
Stary 2011-02-05, 15:09   #1937
monika_sonia
KOTerator

Witam

Kotek był dzisiaj u dwóch weterynarzy, obydwaj zgodni, że to nie alergia powoduje u niej wrzód eozynofilowy , dostała kolejną dawkę sterydów, jutro (niedziela :/ ) mamy jechać znowu i jeszcze za tydzień.

Jeżeli jej się to jeszcze raz nawróci, to wybiorę się do specjalisty od kociej diety i alergii, bo akurat jest taki w okolicy.

Dowiedziałam się też, że kotka szaleje w nocy być może dlatego, bo w dzień się wysypia a jest coraz starsza i nie potrzebuje spać tyle co wcześniej

Pozdrawiam
Stary 2011-02-05, 19:57   #1938
wistra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Jeśli tam można coś wygrać... to coś mi podpowiada, że COŚ wygracie
Nic nie wygraliśmy, za to ukradli mi telefon.
Stary 2011-02-05, 20:59   #1939
Kelpie
Zakorzenienie

A nasze kocię dzisiaj postanowiło oddać trochę kłaczków...Znaczy kłaczek był jeden, a potem chodził i pluł...

Nie odzywałam się jakiś czas bo mnie było mnie w domu...
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:36   #1940
monika_sonia
KOTerator

Szanowne wizażanki

wiem, że temat żywienia był poruszany tutaj milion razy, ale zwróciłyście mi uwagę na to, że karma Royal Canin nie jest najlepsza dla kotka, mimo, że poleca ją weterynarz...

(więc weterynarza o to nie zapytam, za to poczytałam dużo wątków na ten temat i proszę o jakąś konkretną odpowiedź):

Którą karmę suchą zamówić mojej kotce: Orijen Cat czy Taste of The Wild Feline

Jaką karmę mokrą dobrać: HillsAnimonda Brit

Do tej pory karmiłam Sonię karmą suchą i mokrą RC i mam zapas na najbliższe 18 miesięcy... Chcę ją porządnie karmić, nie Whiskasem i KK, ale naprawdę nie wiem kogo mam słuchać, was - szanowne wizażanki czy weterynarza, który możliwe, że ma coś z tego za reklamę RC...

Sama nie wiem już co robić... Siedzę w sklepach internetowych zoo i nie wiem co wybrać....

Pomóżcie!
Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-11-02 o 14:32
Stary 2011-02-05, 21:36   #1941
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie wygraliśmy, za to ukradli mi telefon.
Ojj jakie chamstwo
Okropne uczucie...

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
A nasze kocię dzisiaj postanowiło oddać trochę kłaczków...Znaczy kłaczek był jeden, a potem chodził i pluł...

Nie odzywałam się jakiś czas bo mnie było mnie w domu...
Jak Rewers to przeżył?
Stary 2011-02-05, 21:42   #1942
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Rewers to przeżył?
Oddawanie kłaczków czy moją nieobecność?
Stary 2011-02-05, 23:57   #1943
Rybiorek
Zakorzenienie

Hej, u nas zakonczenie prac budowlanych jutro jedziemy dokupic ze dwie zabawki do zawieszenia na drapaku bo jak przejrzelismy co mozna zawiesic to okazalo sie ze wiele juz jest kompletnie zuzytych, Cycek caly czas 'pomagal' mezowi przy owijaniu lina az w koncu zasnal na ruchomych mostku

maz sie smial ze Cycek robil na biezaco odbior drapaka, bo jak zaczal nawijac line na ta noge co ma tylko u gory 2 polki to Cycek od razy probowal sie wspinac, a jak noga byla owinieta to smigal po niej do gory az gwizdalo

fotki w zalaczeniu

bylismy tez dzisiaj w The Cat Club, to taki hotel dla kotow, lecimy na wielkanoc do Polski i niestety nie mozemy Cycka zabrac ze wzgledu na przepisy (Irlandia jest traktowana jako obszar bez wscieklizny i jak kot/pies opuszcza Irlandie to chcac wrocic musi miec szczepienie przeciw wscieklinie na 6 miesiecy przed wjazdem z powrotem, niewazne ze np byla robiona wczesniej i zwierze ma paszport). Kazdy kot w klubie ma wielki wybieg (wybiegi sa w osobno wybudowanym budynku) z dwoma polkami, jedna pod sufitem gdzie sa lampy ktore grzeja gdyby kot chcial sie dodatkowo ogrzac, w kazdym jest drapak, toytoy, czysciutko, zero brzydkiego zapachu pomimo ze w jednym skrzydle kazdy wybieg byl zajety. Spodobalo nam sie wiec zarezerwowalismy Cyckowi miejsce na tydzien w kwietniu. Przynajmniej bede wiedziec ze jest pod dobra opieka. Wlascicielka dala nam karte gdzie mam oprocz danych wpisac jak kot jada, kiedy, co lubi a czego nie np. sa koty ktore nie lubia dotykania w brzuch, powiedziala ze zawsze robi tak aby nic nie zmienic w kociej rutynie, nawet zapisala sobie jak wymawia sie imie Cycka bo wiadomo ze jakby czytac po angielsku to brzmi zupelnie inaczej, zeby bylo smieszniej jeden z kotow ktory tam byl nalezy do Polki i na karcie doczepionej do drzwi byly napisane slowa po polsku - po to zeby kot slyszal tez slowa ktore w domu na codzien slyszy, a ze wlascicielka hotelu jest Irlandka wiec sobie zapisala jak sie pisze i czyta, teraz to juz je zna bo ta Polka zostawia kota zawsze jak wyjedza od 3 lat ale na poczatku to zawsze bylo czytanie z kartki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image00002.jpg (111,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00013.jpg (103,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00016.jpg (93,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00026.jpg (141,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00029.jpg (140,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00034.jpg (111,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00037.jpg (139,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00041.jpg (126,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00042.jpg (121,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00048.jpg (114,7 KB, 30 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 23:59   #1944
Rybiorek
Zakorzenienie

cdn fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image00049.jpg (120,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00052.jpg (120,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00053.jpg (108,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image00055.jpg (138,0 KB, 20 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 00:05   #1945
spacja_
Raczkowanie

Cytat:
Szanowne wizażystki

wiem, że temat żywienia był poruszany tutaj milion razy, ale zwróciłyście mi uwagę na to, że karma Royal Canin nie jest najlepsza dla kotka, mimo, że poleca ją weterynarz...

(więc weterynarza o to nie zapytam, za to poczytałam dużo wątków na ten temat i proszę o jakąś konkretną odpowiedź):

Którą karmę suchą zamówić mojej kotce: Orijen Cat czy Taste of The Wild Feline

Jaką karmę mokrą dobrać: HillsAnimonda Brit

Do tej pory karmiłam Sonię karmą suchą i mokrą RC i mam zapas na najbliższe 18 miesięcy... Chcę ją porządnie karmić, nie Whiskasem i KK, ale naprawdę nie wiem kogo mam słuchać, was - szanowne wizażystki czy weterynarza, który możliwe, że ma coś z tego za reklamę RC...

Sama nie wiem już co robić... Siedzę w sklepach internetowych zoo i nie wiem co wybrać....

Pomóżcie!
Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi
Ja dziś robiłam zakupy dla mojego Bendera i zakupiłam (uwielbiam wybierać dla niego karmy ):
2 kg Brit - 40 % mięsa, 1,5 kg Animonda - 35% mięcha i 400 g Acana - 65% mięsa.
Acana wydaje się najlepsza, ma zero zbóż i duży procent mięsa. Orijen chyba podobnie. Ja kupuję kilka karm żeby Bender nie przyzwyczaił się do jednej i miał różnorodność. Zamiast mokrego dostaje jakieś mięso, ostatnio serca indycze.
Gabinet mojej wetki też oklejony gdzie się da reklamami RC, i sprzedaje tylko ich karmę. Wystarczy spojrzeć na skład i zobaczyć, że to jednak nic specjalnego. Cena nie odpowiada jakości
spacja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:00   #1946
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Oddawanie kłaczków czy moją nieobecność?
Nieobecność

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Rybiorek, Ryszard baaardzo zazdrości Cyckowi

A ja nie umiem się doszukać ile % mięsa jest w tym całym naszym Royalu...
Nie mogą tego normalnie na opakowaniu napisać?
Stary 2011-02-06, 09:04   #1947
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Nieobecność

-
Nawet nieźle
Teraz ma fazę na zamiaukiwanie mnie, chodzi za mną krok w krok, a wręcz plącze się po nogami mnie przewracając
Stary 2011-02-06, 09:45   #1948
spacja_
Raczkowanie

Cytat:

A ja nie umiem się doszukać ile % mięsa jest w tym całym naszym Royalu...
Nie mogą tego normalnie na opakowaniu napisać?
Zapewne mogą, ale nie chcą bo nie ma się czym chwalić? Samo to, że informacja o ilości mięsa w tej karmie jest nie do zdobycia wzbudza nieufność. Kiedyś poszukiwałam tej info (bo dostaliśmy sporo próbek RC od wetki) i na necie pojawiała się informacja, że ma 26-28% mięsa.
spacja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:49   #1949
wistra
Rozeznanie

Fotosy z Dnia Kota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001dk.jpg (81,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0146dk.jpg (48,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0177k.jpg (55,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0170dk.jpg (53,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-02-06, 11:19   #1950
monika_sonia
KOTerator

Wistra, piękny jest Twój kiciuś

Znalazłam taka stronkę: www.ekozwierzak.pl Tam chyba wszystko co jest do zamówienia jest zdrowe dla kotów?

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-02-06 o 11:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości