![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie za 10 dni, w zależności od oka.
Cytat:
![]() EDIT. Hm Pokalkulowałam sobie. Sterylizacja kotki kosztuje 200- 300 zł, a kocurka 50. Miesięcznie dwa koty kosztują mnie ok 300 zł ( a nie kupuję im nie wiadomo jakich frykasów), to Ciebie 5 kotów w tym karmiące kotki muszą kosztować co najmniej 500 zł miesięcznie. Czyli jednak nie tak źle u Ciebie z kasą. No bo czyms je karmisz, szczepisz, odrobaczasz...?
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-02-03 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może warto się nad tym zastanowić? - w końcu zbliża się marzec będę trzymała kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc tak źle i tak niedobrze. Ale oczywiście zastanowię się nad tym poważnie, już teraz zacznę szukać, czy u mnie w mieści jest możliwość tej bezpłatnej sterylizacji. lady opium - Dzięki za linka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
KOTerator
|
Dot.: Pomocy! Zmiana zachowania kotki...
Cytat:
![]() ![]() Moja brytyjka oczywiście też przebywa od urodzenia tylko w domu, ale nawet nie chce chodzić na dwór. Woli gonić za myszkami albo swoim ogonem, i nawet nie chodzi po całym domu. Teraz już nikt nie wchodzi do domu ,,na czworakach" w obawie, żeby kotek nie wypuścił się sam. Widocznie wszystko zależy nie tyle od rasy, co od samego kota ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie kocie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
KOTerator
|
Witam wszystkie kocie mamy
![]() Mam takie pytanko: czy kotek którejś z was miał wrzód eozynofilowy? Moja kotka w ostatnich 5 miesiącach miała 2 razy , za każdym razem dostawała u weterynarza sterydy trzy razy w odstępie tygodniowym. Teraz znowu zrobił jej się taki wrzód, weterynarz mówił, że nie jest to dla niej niebezpieczne, więc pojadę z nią do niego dopiero pojutrze. Tylko tak się zastanawiam, czy sterydy często nie są za bardzo szkodliwe? Jak uważacie? Powinnam odwiedzić jeszcze innego weterynarza? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc przychylam się do stwierdzenie, że nie ma tu żadnej reguły. Oczywiście, niezależnie od tego jak bardzo by chciała, nie mam zamiaru wypuszczać jej bez nadzoru, za dużo niebezpieczeństw. Tak więc oczy dookoła głowy ![]()
![]() |
#1928 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Shadocks Czas edycji: 2011-02-04 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Monika_Sonia, może to przez karmę koteczce robi się ten wrzód? jeśli to uczulenie, może być pokarmowe
![]()
#1931 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak to się stało ale zniknął mi wątek z subskrypcji i nie mogłam go znaleźć
![]() Koty się dalej marcują w najlepsze, Sajgonka ze swoim podsikiwaniem przeniosła się na korytarz i zaczęła lać po ścianach. Dobrze, że nie mamy tapety tylko farbę zmywalną... Właścicielka mieszkania by nas wywaliła jakby się dowiedziała... Całe szczęście, że to nie śmierdzi tak jak po kocurze. Ale i tak mnie wykańcza niuchanie po całym mieszkaniu czy gdzieś znowu nie siknęła. Dzwoniliśmy dzisiaj do naszego weta, pani powiedziała że w takim wypadku sterylizujemy je w poniedziałek, mimo że mają ruję. Trochę mnie to zaskoczyło, no ale ufam jej... Już się zaczynam stresować, tylko jedną kotkę mieliśmy sterylizowaną i pamiętam że wet nam ją wydał jeszcze nie do końca wybudzoną. Masakra. Najbardziej to się martwię o Sajgona, bo głupek jest "wysokopienny" a jej ulubione miejsce do spania jest na szafie. Co prawda odkąd ma ruje woli raczej niskie rejony, ale kto ją tam wie czy jej się nie przypomni po sterylce... A, no i zmieniliśmy im karmę na Ariona. Na razie ciężko się zorientować, czy im nie smakuje czy po prostu nie mają apetytu. Na pewno nie ma takiego szału jak na Purinę ![]() Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2011-02-04 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Rozeznanie
|
My jutro bierzemy udział w Dniu Kota w Galerii Krakowskiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ariona wspominam b. dobrze bo było po nim ładne futro, ale jak zamawiałam karmy to nie było w magazynie i mam Britt, coś wydaje mi się, że Brittowi czegoś brakuje i kotu sierści leci, bo puszki ciągle te same je.
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Jejuś przepiękny jest!!!!!!!!!
![]() ![]() Lipcowa trzymam kciuki za poniedziałkowe sterylki ![]()
![]() |
#1936 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Kotek był dzisiaj u dwóch weterynarzy, obydwaj zgodni, że to nie alergia powoduje u niej ten wrzód eozynofilowy ![]() ![]() Jeżeli jej się to jeszcze raz nawróci, to wybiorę się do specjalisty od kociej diety i alergii, bo akurat jest taki w okolicy. Dowiedziałam się też, że kotka szaleje w nocy być może dlatego, bo w dzień się wysypia a jest coraz starsza i nie potrzebuje spać tyle co wcześniej ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
KOTerator
|
![]() Witam ![]() Kotek był dzisiaj u dwóch weterynarzy, obydwaj zgodni, że to nie alergia powoduje u niej wrzód eozynofilowy ![]() ![]() Jeżeli jej się to jeszcze raz nawróci, to wybiorę się do specjalisty od kociej diety i alergii, bo akurat jest taki w okolicy. Dowiedziałam się też, że kotka szaleje w nocy być może dlatego, bo w dzień się wysypia a jest coraz starsza i nie potrzebuje spać tyle co wcześniej ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
A nasze kocię dzisiaj postanowiło oddać trochę kłaczków...Znaczy kłaczek był jeden, a potem chodził i pluł...
Nie odzywałam się jakiś czas bo mnie było mnie w domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
KOTerator
|
Szanowne wizażanki
![]() wiem, że temat żywienia był poruszany tutaj milion razy, ale zwróciłyście mi uwagę na to, że karma Royal Canin nie jest najlepsza dla kotka, mimo, że poleca ją weterynarz... (więc weterynarza o to nie zapytam, za to poczytałam dużo wątków na ten temat i proszę o jakąś konkretną odpowiedź): Którą karmę suchą zamówić mojej kotce: Orijen Cat czy Taste of The Wild Feline ![]() Jaką karmę mokrą dobrać: Hills ![]() ![]() ![]() Do tej pory karmiłam Sonię karmą suchą i mokrą RC i mam zapas na najbliższe 18 miesięcy... Chcę ją porządnie karmić, nie Whiskasem i KK, ale naprawdę nie wiem kogo mam słuchać, was - szanowne wizażanki czy weterynarza, który możliwe, że ma coś z tego za reklamę RC... Sama nie wiem już co robić... Siedzę w sklepach internetowych zoo i nie wiem co wybrać.... Pomóżcie! Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-02 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Ojj jakie chamstwo
![]() Okropne uczucie... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Hej, u nas zakonczenie prac budowlanych
![]() ![]() maz sie smial ze Cycek robil na biezaco odbior drapaka, bo jak zaczal nawijac line na ta noge co ma tylko u gory 2 polki to Cycek od razy probowal sie wspinac, a jak noga byla owinieta to smigal po niej do gory az gwizdalo fotki w zalaczeniu bylismy tez dzisiaj w The Cat Club, to taki hotel dla kotow, lecimy na wielkanoc do Polski i niestety nie mozemy Cycka zabrac ze wzgledu na przepisy (Irlandia jest traktowana jako obszar bez wscieklizny i jak kot/pies opuszcza Irlandie to chcac wrocic musi miec szczepienie przeciw wscieklinie na 6 miesiecy przed wjazdem z powrotem, niewazne ze np byla robiona wczesniej i zwierze ma paszport). Kazdy kot w klubie ma wielki wybieg (wybiegi sa w osobno wybudowanym budynku) z dwoma polkami, jedna pod sufitem gdzie sa lampy ktore grzeja gdyby kot chcial sie dodatkowo ogrzac, w kazdym jest drapak, toytoy, czysciutko, zero brzydkiego zapachu pomimo ze w jednym skrzydle kazdy wybieg byl zajety. Spodobalo nam sie wiec zarezerwowalismy Cyckowi miejsce na tydzien w kwietniu. Przynajmniej bede wiedziec ze jest pod dobra opieka. Wlascicielka dala nam karte gdzie mam oprocz danych wpisac jak kot jada, kiedy, co lubi a czego nie np. sa koty ktore nie lubia dotykania w brzuch, powiedziala ze zawsze robi tak aby nic nie zmienic w kociej rutynie, nawet zapisala sobie jak wymawia sie imie Cycka bo wiadomo ze jakby czytac po angielsku to brzmi zupelnie inaczej, zeby bylo smieszniej jeden z kotow ktory tam byl nalezy do Polki i na karcie doczepionej do drzwi byly napisane slowa po polsku - po to zeby kot slyszal tez slowa ktore w domu na codzien slyszy, a ze wlascicielka hotelu jest Irlandka wiec sobie zapisala jak sie pisze i czyta, teraz to juz je zna bo ta Polka zostawia kota zawsze jak wyjedza od 3 lat ale na poczatku to zawsze bylo czytanie z kartki.
#1944 |
Zakorzenienie
|
cdn fotek
#1945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2 kg Brit - 40 % mięsa, 1,5 kg Animonda - 35% mięcha i 400 g Acana - 65% mięsa. Acana wydaje się najlepsza, ma zero zbóż i duży procent mięsa. Orijen chyba podobnie. Ja kupuję kilka karm żeby Bender nie przyzwyczaił się do jednej i miał różnorodność. Zamiast mokrego dostaje jakieś mięso, ostatnio serca indycze. Gabinet mojej wetki też oklejony gdzie się da reklamami RC, i sprzedaje tylko ich karmę. Wystarczy spojrzeć na skład i zobaczyć, że to jednak nic specjalnego. Cena nie odpowiada jakości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Nieobecność
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Rybiorek, Ryszard baaardzo zazdrości Cyckowi ![]() A ja nie umiem się doszukać ile % mięsa jest w tym całym naszym Royalu... ![]() Nie mogą tego normalnie na opakowaniu napisać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Rozeznanie
|
Fotosy z Dnia Kota
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
KOTerator
|
Wistra, piękny jest Twój kiciuś
![]() Znalazłam taka stronkę: www.ekozwierzak.pl Tam chyba wszystko co jest do zamówienia jest zdrowe dla kotów? Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-02-06 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.