Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 17:10   #3091
kiediska
Raczkowanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III

Cytat:
Napisane przez Fiodoria Pokaż wiadomość
kiedisko, przecież rodzice sami z siebie się nie zmienią. kolejne pokolenia wytyczają nowe drogi, przecież to oczywiste.
denerwuje mnie niestety takie myślenie: tak jest i już, moja rodzina się nie zmieni. no więc jak mamy iść do przodu i zmieniać cokolwiek, eh.
hm, może zrozumiałam opacznie, co jest możliwe bo mam gorączkę i leżę w łóżku chora, ale odebrałam to tak jakbyś chciała zmieniać ludzi z ugruntowanymi, konserwatywnymi poglądami, co wg mnie jest po prostu syzyfową pracą. Dobra, koniec offa, bo znowu mnie zlinczują

Kupiłam sobie cień Mac Scene, jest świetny, czemu taki niepopularny?
kiediska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:14   #3092
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiediska Pokaż wiadomość
hm, może zrozumiałam opacznie, co jest możliwe bo mam gorączkę i leżę w łóżku chora, ale odebrałam to tak jakbyś chciała zmieniać ludzi z ugruntowanymi, konserwatywnymi poglądami, co wg mnie jest po prostu syzyfową pracą. Dobra, koniec offa, bo znowu mnie zlinczują

Kupiłam sobie cień Mac Scene, jest świetny, czemu taki niepopularny?
Ja mam także i lubię scene, taki nieokreślony kolor, w czwartek będę w złotych to zakupię tempting.... ostatnio nabyłam sable. i sie zdiwiłam, że pokochałam aż tak, bo nie wróżyłam nam najlepiej jak się poprzyglądałam maźnieciu na ręce juz po zakupie... i już nic nie kupuje, no chyba ze lakiery na targach kosmetycznych.....:brzyda l:
Fiodoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:18   #3093
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam także i lubię scene, taki nieokreślony kolor, w czwartek będę w złotych to zakupię tempting.... ostatnio nabyłam sable. i sie zdiwiłam, że pokochałam aż tak, bo nie wróżyłam nam najlepiej jak się poprzyglądałam maźnieciu na ręce juz po zakupie... i już nic nie kupuje, no chyba ze lakiery na targach kosmetycznych.....:brzyda l:
grrrr, nie kuś mnie kobieto!

w złotych w Mac pracuje jedna świetna dziewczyna - ma ciemne długie włosy, grzywkę i tatuaże. Bardzo kompetentna, umie doradzić i sympatyczna. Jest jeszcze jedna, taka wysoka, szczupła blondynka, która wręcz sprawia, że jak wchodzę do sklepu to mam ochotę z niego natychmiast wyjść - bardzo księżniczkowata pani, która myśli, że na usługach u niej jest klient a nie odwrotnie.
Stary 2011-02-08, 17:23   #3094
Kayako
BAN stały

Wszystkie te niunie w drogeriach/perfumeriach/supereksklusif są takie, że bez kija nie podchodź.
Człowiek na wejściu powinien zacząć machać kartą kredytową lub pliczkiem czeków, żeby poczuł się jak nie-intruz.
Ale z drugiej strony gdyby nie takie jak ja, to by niuńki pracy nie miały, więc łaski nie robią

PS. tyle jest wątków na Wizażu o niefajnych ekspedientach w Sephorach, Douglasach, drogieriach zwykłych i nigdy nie zauważyłam, żeby wypowiedziała się właśnie jakaś ekspedientka...

Edytowane przez Kayako
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:24
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:23   #3095
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:

w złotych w Mac pracuje jedna świetna dziewczyna - ma ciemne długie włosy, grzywkę i tatuaże. Bardzo kompetentna, umie doradzić i sympatyczna. Jest jeszcze jedna, taka wysoka, szczupła blondynka, która wręcz sprawia, że jak wchodzę do sklepu to mam ochotę z niego natychmiast wyjść - bardzo księżniczkowata pani, która myśli, że na usługach u niej jest klient a nie odwrotnie.
rany boskie, kochana, jakbyś mi w myślach czytała.... anastazja, ta z czarnymi włosami- to moja ulubienica, świetnie nam się dogaduje kosmetycznie i nie tylko w sumie, świetnie doradza.
a z blondyną sie ostatnio ścięłam, mhm, przyjemniusia jest, taka królewna z drewna, ze szok. nieby nic nie robi, no ale właśnie- nic nie robi i jak kiedyś zapytałam jaki cień ma na oczach to poweidziała: "eee, no taki brązowawo- pomarańczowy". Aha, git, pffff. hahhaha
czekam az otworzą maca w gal moku- bo to pod moim oknem

a kusić będę- sable jest boski! ja mam brazowe oczy i bardzo fajnie wygląda, bardzo, choć taki zwyklak z niego na pierwszy rzut oka
Stary 2011-02-08, 17:29   #3096
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
rany boskie, kochana, jakbyś mi w myślach czytała.... anastazja, ta z czarnymi włosami- to moja ulubienica, świetnie nam się dogaduje kosmetycznie i nie tylko w sumie, świetnie doradza.
a z blondyną sie ostatnio ścięłam, mhm, przyjemniusia jest, taka królewna z drewna, ze szok. nieby nic nie robi, no ale właśnie- nic nie robi i jak kiedyś zapytałam jaki cień ma na oczach to poweidziała: "eee, no taki brązowawo- pomarańczowy". Aha, git, pffff. hahhaha
czekam az otworzą maca w gal moku- bo to pod moim oknem

a kusić będę- sable jest boski! ja mam brazowe oczy i bardzo fajnie wygląda, bardzo, choć taki zwyklak z niego na pierwszy rzut oka
aahahaha, a nie stała wtedy przy kasie wkurzona brunetka (czyli ja), bo pamietam doskonale jak ktos ja pytal o to co ma na powiekach (tylko chyba cien byl zloty) to odpowiedziala dokladnie tak samo: eeee uyyyy no taki złoty, a ja w brecht ;D

a da się sable do któregoś cienia przyrównać?
Stary 2011-02-08, 17:31   #3097
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Ja ostatnio powiedziałam mojej mamie, że nie wezmę ślubu kościelnego, bo mi nie potrzeba (na chwilę obecną nie mam z kim go wziąć, tak tylko spekuluję ) Bożego wstawiennictwa, sukni super-duper i tego całego misz maszu. Że wezmę cywilny dla papierka, żeby dzieciaki miały przyszłość, żeby facet miał na papierze, że rodzina i ma się czuć zobowiązany
Mama, co taka z niej katoliczka, jak ze mnie, na to, że sobie tego NIE WYOBRAŻA.
To ojcu już nawet nie mówiłam...

Ale i tak zrobię po swojemu Zresztą najpierw niech się facet nawinie

A nazwisko... Nie wiem. Akurat wagi do tego nie przywiązuje. Do tego, że nazwisko-imię, to jeszcze Bibilijne, dam wskazówkę Fakt, że całkiem medialnie z moim imieniem brzmi, no i jakbym zbiła kiedyś jakieś kokosy, a me nazwisko byłoby rozpoznawane, to raczej nie zmienię ze względów marketingowych, ale jak to zostanie tylko w sferze marzeń, to mogą zmienić, a co mnie to, zawsze można sobie zmienić znowu
Wiesz, to, że Ty sobie postanowisz, że ślubu kościelnego nie weźmiesz to jeszcze musisz sobie takiego faceta znaleźć, który również go nie będzie chciał. Dziwią mnie zawsze osoby, które tak spekulują, totalnie nie biorąc pod uwagę, że tego typu decyzje podejmuje się we dwójkę
W ogóle co za posucha z filmikami - ja rozumiem, że prawie wszystkie kręcą w weekend, ale mogłyby jakoś wrzucać w tygodniu, a nie że ja w poniedziałek nadrabiam zaległości z weekendu, a od wtorku ciszaaaaa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:34   #3098
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
aahahaha, a nie stała wtedy przy kasie wkurzona brunetka (czyli ja), bo pamietam doskonale jak ktos ja pytal o to co ma na powiekach (tylko chyba cien byl zloty) to odpowiedziala dokladnie tak samo: eeee uyyyy no taki złoty, a ja w brecht ;D

a da się sable do któregoś cienia przyrównać?
a moze to i złote było, nie pamiętam, bo wyszłam oszolomiona odpowiedzią.
a brunetka mogła być przy kasie, hmmmm nie pamietam do konca, gdyż oszołomienie me wielkim było i zaprzestałam kojarzenia faktów na moment......
no to jest taki satin taupe, tylko cieplejszy, jaśniejszy, brązowiejszy, ciut fioletowiejszy jakby- no opis wg mnie świetny! nic tylko kupować! dobra jestem, coooo? hahaha
Stary 2011-02-08, 17:36   #3099
devilqueen90
Raczkowanie

Co do nazwiska to uwazam, ze "zalezy jak lezy..";p jezeli jestesmy juz "znani" pod nim np. jako lekarz, prawnik etc. to bym na pewno nie zmieniala, w kazdym innym przypadku bez wachania, gdyz nie jestem jakos super przywiazana. Co do dwuczlonowych stanowczo mi sie nie podoba. Nie dosc ze potwornie dlugie to jeszcze w przyszlosci gdyby takie "dwuczlonowe" dzieci chcialy sie pobrac to moglo by z tego wyjsc np. Anna Kowalska-Nowak-Wiśniewska-Babućko. Bezsens;P
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:41   #3100
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez devilqueen90 Pokaż wiadomość
Co do nazwiska to uwazam, ze "zalezy jak lezy..";p jezeli jestesmy juz "znani" pod nim np. jako lekarz, prawnik etc. to bym na pewno nie zmieniala, w kazdym innym przypadku bez wachania, gdyz nie jestem jakos super przywiazana. Co do dwuczlonowych stanowczo mi sie nie podoba. Nie dosc ze potwornie dlugie to jeszcze w przyszlosci gdyby takie "dwuczlonowe" dzieci chcialy sie pobrac to moglo by z tego wyjsc np. Anna Kowalska-Nowak-Wiśniewska-Babućko. Bezsens;P
Ale przecież dzieci nie muszą mieć podwójnego
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:47   #3101
kiediska
Raczkowanie

słuchajcie, gdzie kupujecie zwykle biale topy/t-shirty ale takie, ktore przetrwają trochę więcej niż 3 prania?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:56   #3102
muszynianka
Zakorzenienie

Tenn, moi rodzice to jak rodzice, akurat oni starają się być postępowi i są bardziej tolerancyjny i wyrozumiali od mojego brata.
Naprawdę.
Babcia jedna prawie 90 lat, ona to już w ogóle jest hej do przodu, jak Boga kocham naprawdę.
Bo jak to było z bratem, klasyka gatunku - ona w ciąży, oni bez mieszkania, ale szczęśliwi bo did będzie. No to ślub, kościelny z pocałowaniem ręki wielkiego dostojnego księżulka i różne takie.
Szok nr 1.;
nie planuję brać kościelnego
szok nr 2.;
nazwisko dwuczłonowe mimo że nie jestem znaną panią doktor
szok nr 3.;
nie wiem czy wyprawimy wesele jeżeli kiedykolwiek przyjdzie nam ślubować
szok nr 4.;
jak wezmę ślub nie-w-ciąży to będę jednym z nielicznych przypadków w rodzinie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:41   #3103
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
słuchajcie, gdzie kupujecie zwykle biale topy/t-shirty ale takie, ktore przetrwają trochę więcej niż 3 prania?
no mam ten problem, kupiłam 2 szt w hm i.. w trakcie pierwszego noszenia i siedzenia przy biurku, na brzuchu, tam gdzie mogł byc kontakt biurko-bluzka był zmechacony materiał. dramat.
o dziwo jakieś topy z camaieu mam, które mi się kilka lat nie zmechaciły....

A czy wg ciebie produkty toni&guy nie pachną jak gucci rush? ja mam jakiś detox shampoo- i to jest identyczny zapach!

Edytowane przez Fiodoria
Czas edycji: 2011-02-08 o 18:44
Stary 2011-02-08, 18:44   #3104
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Macie rację z tymi babkami w drogeriach. Ja zawsze czuję się jak złodziej jak wchodzę do Sephory czy Douglasa. Pomijam fakt, że często dzięki Wizażowi, YT i zwykłej ciekawości mam większą wiedzę niż panie, które tam pracują ( niedawno w Douglasie chciano mi wcisnąć jakiś kiepski produkt, pamiętam,że na KWC miał średnią na poziomie piwnicy- wszystkie opinie na nie, a babka standardowy tekst " nasi wizażyści na tym pracują". Jak słyszę to zdanie to uciekam) to na dodatek ochroniarz lata po drogerii z misją i gapi się ludziom na koszyki i ręce. Nie cierpię tego obczajania klientów. Aż strach sięgać po perfumy z półki czy grzebać w kolorówce, bo już leci jeden czy drugi

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:52   #3105
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Mam koleżankę, której rodzice po ślubie nie zmienili nazwisk, a dzieci mają po dwa. Sama mam zamiar przyjąć nazwisko męża, ewentualnie mieć podwójne.
Zamierzam podobnie Ostatnio w dziekanacie była dziewczyna która zmieniła nazwisko bo wyszła za mąż no i panie w dziekanacie były obrażone ze muszą tyle rzeczy zmieniać
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Wszystkie te niunie w drogeriach/perfumeriach/supereksklusif są takie, że bez kija nie podchodź.
Człowiek na wejściu powinien zacząć machać kartą kredytową lub pliczkiem czeków, żeby poczuł się jak nie-intruz.
Ale z drugiej strony gdyby nie takie jak ja, to by niuńki pracy nie miały, więc łaski nie robią

PS. tyle jest wątków na Wizażu o niefajnych ekspedientach w Sephorach, Douglasach, drogieriach zwykłych i nigdy nie zauważyłam, żeby wypowiedziała się właśnie jakaś ekspedientka...
Ale takie zachowanie odstrasza klientów-czyli np mnie. Jak widzę że MAC czy Sephora jest pusta to mi się odechciewa wchodzić. Kiedyś weszłam do MACa a tam żywej duszy nie ma Panie ekspedientki strajkowały czy się tak super zakamuflowały-nie wiem
Chociaż ostatnio w G. Kazimierz w sephorze była strasznie miła dziewczyna. Aż się zdziwiłam
Cytat:
Ja mam 2 z H&M i o dziwo trzymają się świetnie

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Macie rację z tymi babkami w drogeriach. Ja zawsze czuję się jak złodziej jak wchodzę do Sephory czy Douglasa. Pomijam fakt, że często dzięki Wizażowi, YT i zwykłej ciekawości mam większą wiedzę niż panie, które tam pracują ( niedawno w Douglasie chciano mi wcisnąć jakiś kiepski produkt, pamiętam,że na KWC miał średnią na poziomie piwnicy- wszystkie opinie na nie, a babka standardowy tekst " nasi wizażyści na tym pracują". Jak słyszę to zdanie to uciekam) to na dodatek ochroniarz lata po drogerii z misją i gapi się ludziom na koszyki i ręce. Nie cierpię tego obczajania klientów. Aż strach sięgać po perfumy z półki czy grzebać w kolorówce, bo już leci jeden czy drugi
Hehe najlepszy sposób na ochroniarza to powiedzieć mu dzień dobry
Stary 2011-02-08, 18:56   #3106
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Hehe najlepszy sposób na ochroniarza to powiedzieć mu dzień dobry
Dobre

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:59   #3107
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Dobre
Poważnie to działa! Oni myślą że są niewidoczni i w sumie nikt nie stara się na nich zwracać uwagi. Ja tam im zawsze mówię dzień dobry
Stary 2011-02-08, 19:02   #3108
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Wiesz, to, że Ty sobie postanowisz, że ślubu kościelnego nie weźmiesz to jeszcze musisz sobie takiego faceta znaleźć, który również go nie będzie chciał. Dziwią mnie zawsze osoby, które tak spekulują, totalnie nie biorąc pod uwagę, że tego typu decyzje podejmuje się we dwójkę
Jak nie mam, to se spekuluję sama, logiczne że nie mam kogo o zdanie pytać
Stary 2011-02-08, 19:20   #3109
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eudajmonia Pokaż wiadomość
Generalnie imię ma określać płeć dziecka, (niekiedy określa też charakter) a od Ciebie zależy, czy będzie to chrześcijański patron czy np. Joy
Czasy mamy takie, że możesz nazwać dziecko dowolnie, byle by to tylko nie było ośmieszające, bo takiego nie przyjmą

Guzik prawda,nie ma swobody w tej kwestii.
Czasami przechodzą dziwniejsze imiona,ale to droga przez urzędniczą mękę.Z tego co się orientuję ,to łatwiej mają małżeństwa mieszane.
Jak już jakieś anglosaskie imię to zazwyczaj w polskiej pisowni-i stąd mamy-Kewinów,Brajanów,Dżesiki, Dylanów,Dżenifer.Moja kuzynka chciała synka nazwać Raul i nie pozwolili.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 19:28   #3110
LalkaNatalka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Czasami przechodzą dziwniejsze imiona,ale to droga przez urzędniczą mękę.Z tego co się orientuję ,to łatwiej mają małżeństwa mieszane.
Jak już jakieś anglosaskie imię to zazwyczaj w polskiej pisowni-i stąd mamy-Kewinów,Brajanów,Dżesiki, Dylanów,Dżenifer.Moja kuzynka chciała synka nazwać Raul i nie pozwolili.
Zgadza się. O ile mi wiadomo, to Joy mieszka w Stanach i tam miała nadawane imię. Amerykańskie prawo jest w tym względzie o wiele bardziej liberalne - imię rzeczywiście może być niemal dowolne. Wystarczy popatrzyć na imiona dzieci celebrytów - Paris, Brooklyn, Hope...
LalkaNatalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:41   #3111
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Rejestr imion mówi coś innego

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod..._w_Polsce.html

Kolekcja oryginałów Raul nie pozwolili? hmmm, urzędnik miał chyba zły humor
Stary 2011-02-08, 19:43   #3112
muszynianka
Zakorzenienie

W Ameryce masz pełną swobodę, imię Amber jest dość popularne, to czemu nie Joy.

A Raul to ładne imię :d

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Eudejmonia śmiem twierdzić że nierzetelny artykuł na średniego szczebla portalu trochę nijak ma się do rzeczywistości w urzędach. Ba, nawet szajajaba założyła kilka godzin temu temat o Urban Legends w artykułach.
Stary 2011-02-08, 19:49   #3113
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Eudejmonia śmiem twierdzić że nierzetelny artykuł na średniego szczebla portalu trochę nijak ma się do rzeczywistości w urzędach. Ba, nawet szajajaba założyła kilka godzin temu temat o Urban Legends w artykułach.
Wszystkie zarejestrowane A kilka nawet bardzo ładnych
Stary 2011-02-08, 20:06   #3114
h2o0
Zakorzenienie

ale Nam się offtop zrobił digital wrzuciła coś nowego BTW
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:28   #3115
muszynianka
Zakorzenienie

No nie przeczę, znam kilka dziewcząt o wymienionych imionach

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Korektory essence inglot sensique dermacol my sicret

to tytuł filmiku digital, to ja źle myślę czy ona?
Stary 2011-02-08, 20:30   #3116
nenowka152900
Zadomowienie

przejrzałam właśnie bloga dulcecandy i zrobiłam taką minę a potem . bo zdjecia bobaska słodkie ale te ze szpitala. masakra jakaś...
Stary 2011-02-08, 20:33   #3117
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eudajmonia Pokaż wiadomość
Rejestr imion mówi coś innego
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod..._w_Polsce.html

Kolekcja oryginałów Raul nie pozwolili? hmmm, urzędnik miał chyba zły humor

Nie wzięłaś pod uwagę tego,że to mogą być dzieci ze związków mieszanych kulturowo,wystarczy,że jedno z rodziców jest obcokrajowcem i od razu inna gadka w urzędzie.
Zresztą w tym artykule są wymienione imiona nadawane dosłownie w ilości 1 czy 2 sztuk na całą Polskę,na jakieś 300.000 czy 400.000 tysięcy urodzeń(nie wiem dokładnie,nie interesuje się demografią).

Cytat:
A tak,tak.Tam nie ma żadnych reguł.Możesz dziecko nazwać nawet Pussy.
Mam kolegę Amerykanina o imieniu Promise.

Cytat:

Nie dla wrocławskich urzędników.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 20:34   #3118
muszynianka
Zakorzenienie

Ej... digital w filmiku o lady gadze nie wygląda ani trochę jak lady gaga, raczej jak emmm hmmm
Stary 2011-02-08, 20:41   #3119
Kayako
BAN stały

Cytat:
Ej... digital w filmiku o lady gadze nie wygląda ani trochę jak lady gaga, raczej jak emmm hmmm
Doda?
Stary 2011-02-08, 20:45   #3120
h2o0
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wzięłaś pod uwagę tego,że to mogą być dzieci ze związków mieszanych kulturowo,wystarczy,że jedno z rodziców jest obcokrajowcem i od razu inna gadka w urzędzie.
Zresztą w tym artykule są wymienione imiona nadawane dosłownie w ilości 1 czy 2 sztuk na całą Polskę,na jakieś 300.000 czy 400.000 tysięcy urodzeń(nie wiem dokładnie,nie interesuje się demografią).

A tak,tak.Tam nie ma żadnych reguł.Możesz dziecko nazwać nawet Pussy.
Mam kolegę Amerykanina o imieniu Promise.

Nie dla wrocławskich urzędników.

Ja znam Fridaya
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości