Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 13:53   #3061
Eudajmonia
Raczkowanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III

Cytat:
Napisane przez kiediska Pokaż wiadomość
no właśnie, niech on przyjmie Twoje.
Przyjąłby pewnie chętnie, gdyby się nazywał Kowalski a żona Rey, lub podobnie
Stary 2011-02-08, 14:00   #3062
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eudajmonia Pokaż wiadomość
Przyjąłby pewnie chętnie, gdyby się nazywał Kowalski a żona Rey, lub podobnie
myslisz? a ja sądze, że w ogólnej, patriarchalnej świadomości takie zabiegi są na razie nie do zrealizowania. Znam mnóstwo kobiet, które rezygnują ze swojego nazwiska (czyli w jakiś sposób też ze swojej tożsamości, co nie? na rzecz nazwiska męża, rzadko pojawiają się nazwiska dwuczłonowe, a już najrzadziej (znam jeden przypadek) zdarza się by facet przyjął nazwisko swojej żony. Kwestia nie do przeskoczenia myślę jak na razie w naszym społeczeństwie (jak też wiele innych kwestii
kiediska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:02   #3063
Fiodoria
Raczkowanie

Joy ma na imię Joy, wiem bo wiem a wystarczy na jej profil wejść- rodzinne miasto Miami.
No.
Fiodoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:03   #3064
Kinaa1
Wtajemniczenie

nie wspominając o Panu Solorz-żak (ale on chyba ma problem z tożsamością

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:08   #3065
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
myslisz? a ja sądze, że w ogólnej, patriarchalnej świadomości takie zabiegi są na razie nie do zrealizowania. Znam mnóstwo kobiet, które rezygnują ze swojego nazwiska (czyli w jakiś sposób też ze swojej tożsamości, co nie? na rzecz nazwiska męża, rzadko pojawiają się nazwiska dwuczłonowe, a już najrzadziej (znam jeden przypadek) zdarza się by facet przyjął nazwisko swojej żony. Kwestia nie do przeskoczenia myślę jak na razie w naszym społeczeństwie (jak też wiele innych kwestii
ooo, nie no, jak znasz kogoś takiego, to już sukces Ja nie nam
Będąc facetem, mając na nazwisko Kowalski, chętnie zmieniłabym na Rey

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Dziewczyny, czy któraś pamięta jak nazywa się ten Tag o niechlujnym makijażu ??
Albo lepiej, może któraś ma linka??
Stary 2011-02-08, 14:11   #3066
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
nie wspominając o Panu Solorz-żak (ale on chyba ma problem z tożsamością
Może z Pana Zygmunta całkiem przyzwoity feminista przydałoby się takich, zwłaszcza, że wśród kobiet widzę zatrważający deficyt.
Stary 2011-02-08, 14:22   #3067
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
mój mąż chciał moje nazwisko ale ja się nie zgodziłam bo sama chciałam zmienić

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:22   #3068
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Eudajmonia Pokaż wiadomość
Takie zestawienia podobno przynoszą w życiu więcej szczęścia Wojciech Wojciechowski - ładnie wygląda i ładnie brzmi
E tam, ja tam w sumie mam kupę szczęścia, ale żeby to sprawka nazwiska?
A ja sobie nazwiska nie brałam po mężu, tylko po tacie :<
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:28   #3069
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chmurka80 Pokaż wiadomość
mój mąż chciał moje nazwisko ale ja się nie zgodziłam bo sama chciałam zmienić
no to świetnego masz męża
Stary 2011-02-08, 14:31   #3070
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
A co myslicie o bazie pod podklad z KOBO?
miałam, tragiczna. forma tłustego kremu, zanim ci się to wchłonie to czekasz czekasz i czekasz i nic się nie dzieje. nie przedłuża, ok - nie roluje się. ale żadnych efektów typowo bazowych to niestety, nie widziałam. wymieniłam na wizażowych wymiankach.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:42   #3071
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tato mojego TŻ przyjął nazwisko żony. Mąż mojej kuzynki też przyjął jej nazwisko Ja zastanawiam się nad dwuczłonowym, tylko już widzę jak nie mieszczę się w tych wszystkich biurokratycznych rubryczkach Jakoś specjalnie do swojego nie jestem przywiązana.
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 14:48   #3072
muszynianka
Zakorzenienie

stworzylam kiedys temat na intymnym o nie przyjmowaniu nazwiska męża. bardzo burzliwa dyskusja była;p
Stary 2011-02-08, 14:54   #3073
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
stworzylam kiedys temat na intymnym o nie przyjmowaniu nazwiska męża. bardzo burzliwa dyskusja była;p
no i jak? bardziej za czy przeciw?
Stary 2011-02-08, 14:59   #3074
muszynianka
Zakorzenienie

Różnie, niektóre były zaskoczone że JAK TO MOŻNA NIE WZIĄĆ NAZWISKA MĘŻA, no bo jak to, w głowie im się nie mieściło że ktoś w ogóle wpadł na taki pomysł ;p że taki facet to pantofel, inne że mamy równouprawnienie i kwestia dogadania się, tego kto ma ladniejsze nazwisko. No i że niby zależy od kręgów, że jak lekarz czy prawnik to głupio zmieniać znane nazwisko, ale że dwuczłonowe tez nie jest fajne, bo problem jest z dziećmi. A jak poleciał temat że dzieci mają mieć nazwisko po matce, to już niektóre na zawał zeszły naprawdę, były przeróżne przeróżne opinie.
Stary 2011-02-08, 15:04   #3075
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Różnie, niektóre były zaskoczone że JAK TO MOŻNA NIE WZIĄĆ NAZWISKA MĘŻA, no bo jak to, w głowie im się nie mieściło że ktoś w ogóle wpadł na taki pomysł ;p że taki facet to pantofel, inne że mamy równouprawnienie i kwestia dogadania się, tego kto ma ladniejsze nazwisko. No i że niby zależy od kręgów, że jak lekarz czy prawnik to głupio zmieniać znane nazwisko, ale że dwuczłonowe tez nie jest fajne, bo problem jest z dziećmi. A jak poleciał temat że dzieci mają mieć nazwisko po matce, to już niektóre na zawał zeszły naprawdę, były przeróżne przeróżne opinie.
Ja swoje ukochane zostawiłam ( to było dla mnie oczywiste bo robię zawsze po swojemu) a mężowe dodałam, jakos tak szlachetnie brzmi jak jest dwuczłonowe bo samo mężowskie nie podobało mi się. Ale tak, czasem może się nie zmieścić tu i ówdzie np. na próbce z krwią
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:43   #3076
h2o0
Zakorzenienie

Mam koleżankę, której rodzice po ślubie nie zmienili nazwisk, a dzieci mają po dwa. Sama mam zamiar przyjąć nazwisko męża, ewentualnie mieć podwójne.
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:46   #3077
Tetrix
Rozeznanie

Trudna kwestia, ja jestem b przywiązana do swojego nazwiska, dwuczłonowe mnie nie urządza bo partner ma niemożliwie długie, także chyba zostanę przy swoim, co raczej się nie spodoba rodzince i narazi nas na różne nieprzyjemności i spekulacje, ale co tam.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:54   #3078
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tetrix Pokaż wiadomość
Trudna kwestia, ja jestem b przywiązana do swojego nazwiska, dwuczłonowe mnie nie urządza bo partner ma niemożliwie długie, także chyba zostanę przy swoim, co raczej się nie spodoba rodzince i narazi nas na różne nieprzyjemności i spekulacje, ale co tam.
Tobie ma być komfortowo, nie rodzince.
Stary 2011-02-08, 15:54   #3079
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Heidi_ Pokaż wiadomość
Biblijne imię to Łazarz, nie Łazaż.
Oczywiście, przepraszam za pomyłkę.
Stary 2011-02-08, 16:07   #3080
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
eeee?ale że jakie SPEKULACJE????? na jaki temat? nie rozumiem.
czy my naprawdę wciąż żyjemy w XVIII wieku?ludzie! uwspółcześnijcie się!

ja swojego nie zmienie choćby nie wiem co. postanowiłam kiedy miałam 7 lat i tego się trzymam do dziś
Stary 2011-02-08, 16:19   #3081
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fiodoria Pokaż wiadomość
eeee?ale że jakie SPEKULACJE????? na jaki temat? nie rozumiem.
czy my naprawdę wciąż żyjemy w XVIII wieku?ludzie! uwspółcześnijcie się!

ja swojego nie zmienie choćby nie wiem co. postanowiłam kiedy miałam 7 lat i tego się trzymam do dziś
no ale to jej wina ze rodzinka bedzie miala z tym problem? rzadko zdarzają sie przypadki, gdzie rodzice są postępowi, no offence, ale tak w przytłaczającej większości przypadków właśnie jest. A już abstrahując od tego, nasze społeczeństwo jest strasznie zacofane, niestety, i przy tym kwestia nazwisk to naprawdę pikuś.

Napomknę tylko o dwóch lesbijkach, które wzieły ślub na pokładzie samolotu. Tak brutalnych i niesprawiedliwych komentarzy wsród mężczyźn i kobiet nie słyszałam/czytałam chyba nigdzie.

Edytowane przez kiediska
Czas edycji: 2011-02-08 o 16:22
Stary 2011-02-08, 16:20   #3082
Tetrix
Rozeznanie

Cytat:
! uwspółcześnijcie się!
To do mnie apel?

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:26   #3083
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
no ale to jej wina ze rodzinka bedzie miala z tym problem? rzadko zdarzają sie przypadki, gdzie rodzice są postępowi, no offence, ale tak w przytłaczającej większości przypadków właśnie jest. A już abstrahując od tego, nasze społeczeństwo jest strasznie zacofane, niestety, i przy tym kwestia nazwisk to naprawdę pikuś.
kiedisko, przecież rodzice sami z siebie się nie zmienią. kolejne pokolenia wytyczają nowe drogi, przecież to oczywiste.
denerwuje mnie niestety takie myślenie: tak jest i już, moja rodzina się nie zmieni. no więc jak mamy iść do przodu i zmieniać cokolwiek, eh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 16:32   #3084
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
kiedisko, przecież rodzice sami z siebie się nie zmienią. kolejne pokolenia wytyczają nowe drogi, przecież to oczywiste.
denerwuje mnie niestety takie myślenie: tak jest i już, moja rodzina się nie zmieni. no więc jak mamy iść do przodu i zmieniać cokolwiek, eh.
starych drzew się nie przesadza a jak już się próbuje to jest to walka z wiatrakami - wiem to z własnego doświadczenia. Poza tym, mówiąc brutalnie, z punktu widzenia postępu myślowego i intelektualnego 'stare' generacje nie są kluczowe. To w młodych ludziach jest potencjał na zmianę i progres, a jeżeli przy okazji mają fajnych, mądrych rodziców to już w ogole cud, miód i orzeszki

Edytowane przez kiediska
Czas edycji: 2011-02-08 o 16:35
Stary 2011-02-08, 16:36   #3085
Kayako
BAN stały

Ja ostatnio powiedziałam mojej mamie, że nie wezmę ślubu kościelnego, bo mi nie potrzeba (na chwilę obecną nie mam z kim go wziąć, tak tylko spekuluję ) Bożego wstawiennictwa, sukni super-duper i tego całego misz maszu. Że wezmę cywilny dla papierka, żeby dzieciaki miały przyszłość, żeby facet miał na papierze, że rodzina i ma się czuć zobowiązany
Mama, co taka z niej katoliczka, jak ze mnie, na to, że sobie tego NIE WYOBRAŻA.
To ojcu już nawet nie mówiłam...

Ale i tak zrobię po swojemu Zresztą najpierw niech się facet nawinie

A nazwisko... Nie wiem. Akurat wagi do tego nie przywiązuje. Do tego, że nazwisko-imię, to jeszcze Bibilijne, dam wskazówkę Fakt, że całkiem medialnie z moim imieniem brzmi, no i jakbym zbiła kiedyś jakieś kokosy, a me nazwisko byłoby rozpoznawane, to raczej nie zmienię ze względów marketingowych, ale jak to zostanie tylko w sferze marzeń, to mogą zmienić, a co mnie to, zawsze można sobie zmienić znowu
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:39   #3086
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
starych dzew się nie przesadza a jak już się próbuje to jest to walka z wiatrakami - wiem to z własnego doświadczenia. Poza tym, mówiąc brutalnie, z punktu widzenia postępu myślowego i intelektualnego 'stare' generacje nie są kluczowe. To w młodych ludziach jest potencjał na zmianę i progres, a jeżeli przy okazji mają fajnych, mądrych rodziców to już w ogole cud, miód i orzeszki
ależ właśnie o to mi chodzi- w młodych ludziach potencjał na zmianę! tylko jeśli młody człowiek mówi mi ze "nie nie, rodzina tego nie zrozumie", podczas gdy zapewne nawet nie spróbował wysondować jak będzie naprawdę, to ręce opadają... poza tym to własnie młodzi mają szansę zmieniania starszych- nie mówimy przecież o pradziadkach, tylko o rodzicach. a stare drzewa- jak dla mnie starzy ludzie są po 70-tce dopiero.... i nie o przesadzanie ich chodzi, tylko o sączenie do ich głów idei pchających nas do przodu, ku zmianie. Bez zmian się zbetonimy.
Stary 2011-02-08, 16:49   #3087
Kinaa1
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=x3xFM...&feature=feedu
o żeż - moje ukochane bliskowschodnie klimaty

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 16:52   #3088
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
ależ właśnie o to mi chodzi- w młodych ludziach potencjał na zmianę! tylko jeśli młody człowiek mówi mi ze "nie nie, rodzina tego nie zrozumie", podczas gdy zapewne nawet nie spróbował wysondować jak będzie naprawdę, to ręce opadają... poza tym to własnie młodzi mają szansę zmieniania starszych- nie mówimy przecież o pradziadkach, tylko o rodzicach. a stare drzewa- jak dla mnie starzy ludzie są po 70-tce dopiero.... i nie o przesadzanie ich chodzi, tylko o sączenie do ich głów idei pchających nas do przodu, ku zmianie. Bez zmian się zbetonimy.
bardzo idealistycznie podchodzisz do sprawy mój tata ma 60tke na karku i kiedy parę lat wstecz oznajmiłam mu, że (bez ślubu, bez zaręczyn i innych pierdół) chcę zamieszkać z facetem to się na mnie obraził. On ma takie poglądy i koniec i ja to szanuję i nie będę go na siłę dostosowywać do swoich. Wiem natomiast, że gdy moje dziecko przyjdzie do mnie i powie mi (za xxxxxxxxxxx lat )), że chce mieszkać z chłopakiem, albo jest lesbijką to ja z tym problemu mieć nie będę. Wątpię żeby zmiany na siłę generowały cokolwiek prócz niesnasek i toksycznej atmosfery. Natomiast to w nas jest odpowiedzialność, by te zmiany wprowadzać i nie buntować się zaściankowo kiedy np. kobieta oznajmia, że nie chce mieć dzieci, a z tym, wśród moich 20paroletnich koleżanek i kolegów spotykam się nagminnie.
Stary 2011-02-08, 16:59   #3089
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie można mieć z tego powodu nieprzyjemności i spekulacje ?

Poza tym takie decyzje podejmuja osoby zainteresowana a nie postronne nawet jesli sa to ukochani rodzice.

Ja chciałam zamieszkac z tż i tak zrobiłam bez pytania rodziców,
ślub wzieliśmy jaki chcielismy a rodzice dostali miesiac przed zaproszenie
nazwisko mam taki z jakim się urodziłam,trudno po tylu latach je zmieniać ,bo i po co ,za leniwa i skąpa jestem aby wymieniac wszytskie dokumenty

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:03   #3090
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
bardzo idealistycznie podchodzisz do sprawy mój tata ma 60tke na karku i kiedy parę lat wstecz oznajmiłam mu, że (bez ślubu, bez zaręczyn i innych pierdół) chcę zamieszkać z facetem to się na mnie obraził. On ma takie poglądy i koniec i ja to szanuję i nie będę go na siłę dostosowywać do swoich. Wiem natomiast, że gdy moje dziecko przyjdzie do mnie i powie mi (za xxxxxxxxxxx lat )), że chce mieszkać z chłopakiem, albo jest lesbijką to ja z tym problemu mieć nie będę. Wątpię żeby zmiany na siłę generowały cokolwiek prócz niesnasek i toksycznej atmosfery. Natomiast to w nas jest odpowiedzialność, by te zmiany wprowadzać i nie buntować się zaściankowo kiedy np. kobieta oznajmia, że nie chce mieć dzieci, a z tym, wśród moich 20paroletnich koleżanek i kolegów spotykam się nagminnie.
mam nieodparte wrażenie, że w czytasz po swojemu przecież piszę właściwie to samo co ty, więc o co chodzi? nie masz na siłę kazać tacie przejmować twoje poglądy- ale mimo jego sprzeciwu zrobić po swojemu i zamieszkać z kim chcesz.
tak, właśnie o to mi chodziło- w nas jest ta odpowiedzialność za zmiany- przecież piszę właśnie to od samego początku. co jest niejasne? nie kręćmy się w kółko, mówiąc innymi słowami to samo.
niestety idealistką przestałam być kilka lat temu, oczywiście bardzo by było miło móc nią być wciąż, ale nie jestem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości