|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
|
|
#2732 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj ervisha... pewnie że dobra. Ale może spróbuje czegoś innego w końcu?
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Musi. Musi nabierać smaki i nauczyć się od nowa jeść.
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
no i o to mi chodzi. Ciągle je to samo i tak samo. Gorzkiej czeko nie neguje bo sama uwielbiam
ale w jej przypadku to przydałaby się jakaś konkretniejsza, kaloryczniejsza skoro brzusio mało mieści to w ten sposób próbować - tylko że widzę że bardzo się boi i chyba nie chce.W tym jej temacie to ode mnie tyle zobaczymy czy posłucha czy znowu nie - jej życie.
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też zjadłam dzisiaj sos kto mnie pochwali?
![]() ja tam się cieszę jak dostanę 5 z chemii a nie jak zjem sos. a też jestem po ED i to nie do końca jeszcze super "wyleczonym" dzisiaj tylko 3 posiłki, bo nie miałam czasu, nerwów i apetytu więc nie wstawiam |
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
witam piękne zakochane panie
![]() *kluski lane na mleku,cukier z cukrem waniliowym; krazjerka z masłem jedna część z serem żółtym i pomidorem druga z serem żółtym baleronem sosem tatarskim i jajem; mleko z cukrem i cynamonem *.banan,kawał tortu z wiśniami i bezą; kilka markiz kruchych z marmoladą; i dużo najcudownujszych ciasteczek na świecie które dziś pierwszy raz jadłam-serduszek o korzennych-mniami na słówce mielony w panierze;ziemniaczki z masłem i koprem; niedobra mizeria ze śmietaną;kubek kefiru (rozłożone w szkole +1,5 soku) *miska fasolki bo bretońsku z kiełbaską i boczkiem i jakimś mięchem; dwie kromki chleba z masłem; kilka szklanek herbaty z sokiem wiśniowym *pół dużej margherity z wszyskim co możliwe; ogromny deser lodowy z owocami czekoladą polewami ciosteczkami i innymi pierdółkami; rurka z bitą śmietaną; i kawa mrożona (całość zajęła od 18 do 21 )*mleko z kako i cukrem i amen.
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz ja moje U/P co raczej już idzie w kierunku P, a przynajmniej porządnego U
![]() 1. Dwa kawałki chleba z szyną, musztardą, margaryną, mandarynka 2. Kanapka z dwóch kromek białego z sopocką, jogurt pitny (niestety śladowe ilości, jakieś załamanie psychiczne w szkole, wpychanie na siłę.. -,-) 3. Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, ryż 4. Prawdziwa gorrąca, gęsta czekolada z bitą śmietaną, 4 kulki lodów: mars, jogurt, ciastko, krówka z masą bitej śmietany, prażonymi ziarenkami kawy w czekoladzie, likier, sos czeko, 2 rurki z bitą śmietaną, 4 czekoladki ![]() 5. Kromka (spora) chleba wiejskiego z serkiem hochland ![]() I jak? Proszę o ocenę
|
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Hmm..mam wątpliwość i proszę o pomoc.
Kupiłam sobie dzisiaj miodek malinowy i lipowy. Jednakże jak zapytałam lekarza mojego czy mogę go jeść np na kanapce to powiedział,że nie,bo fruktoza jest w moim przypadku niewskazana (czyt.cholerne ed ;/)... A jak zapytałam o słodycze to powiedział,że też nie,bo to spowoduje duży skok insuliny we krwi i wtedy rzucę się na słodycze i z anoreksji zrobi się bulimioreksja... Weźcie mi wyjaśnijcie.... A tak poza tym to jest 1 kg na plusie ! ![]() Cieszę się,tak cieszę się !Pozdrawiam i całuję wszystkie zakochane wizażanki ;* ![]() Abyście zawsze były szczęśliwe z waszymi Tż-tami
|
|
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na Kanapce było masło ;D A podwieczorek to taki miły na walentynki Wiem, trochę duuużo słodkiego.Co do kolacji, to ciężko po podwieczorku trochę wcisnąć jeszcze jedną kromę ;p A zupa niestety w obedzie odpada, gdyż jadamy jednodaniowe :P Ale poprawiłam się, racja?
Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-02-14 o 22:28 |
|
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
pytacie ciągle, czy się poprawiłyście, czy jest lepiej itd, a przecież to WY powinnyście najlepiej znać odpowiedzi na te pytania. to WY widzicie efekty [bądź ich brak], czy "P" faktycznie powoduje tycie, a "R" spadek wagi. dla mnie to troszkę bez sensu
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
Mam 17 lat, 159 cm wzrostu i 80 kg. Chcę schudnąć do 45 kg. Na początek dieta 1500 kcal potem stopniowe obniżanie aż do 1000 kcal. Mam zamiar schudnąć do lipca. Czy przy takim rozłożeniu kcal schudnę czy zmienić coś?:
śn;500 2śn;300 przek;100 ob;400 kol;200 Proszę o odp.
|
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Nie schodź poniżej 50! mówię SERIO. Chcesz chudnąć? Ćwiczenia i zdrowa dieta, nie poniżej 1500! ! Broń Boże! To najgorsze świństwo!
|
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Moje P:
1. duży kubek kakao z garscia płatków, jogurt z musem owocowym do tego wsypane otreby sliwkowe 2. 2 duże kromki chleba z masłem i baleronem 3. 4 kluski śląskie, gulasz z mięsem, 2 łychy ryżu z cynamonem 4. Kisiel, kilka wafli ryżowych, jabłko 5. 2 kromki chleba: 1 z pasztetem 2 z twarogiem(tłustym) i ogorkiem 6. banan, duże jabłko, jogurt owocowy, 3 łyżki płatków śniadaniowych i otrąb
|
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemożliwe jest schudnięcie 35kg (!) w pięć miesięcy. Jak teraz wygląda twój jadłospis? Cały czas tyjesz, więc po co ograniczać się od razu do 1500kcal? Byłaś u lekarza? Takie tycie/chudnięcie nie jest dla zdrowia zbyt korzystne.
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i myślę, że dieta 1500kcal będzie najodpowiedniejsza. nie obcinaj kalorii do 1000, bo to niezdrowe i niszczy metaboilzm. lepiej dorzucić jakieś ćwiczenia i zdrowo się odzywiać. życzę ci powodzenia
|
|
|
#2752 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedz tę nutelle Trzymam jednakże kciuki Cytat:
Ale twój jadłospis jest naprawdę w porządku jak dla mnie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Raz 5posiłków raz 7, mniej lub bardziej zdrowych... Ale u Ciebie jest wszystko,owoce,warzywa,mi ęcho,mleko, no normalnie bomba....alle widzę że dałaś spokuj z przytyciem? (jak dla mnie to dobrze, nic na siłę skarb )
|
|
#2753 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
Moje dzisiejsze P pt. 800g do przepustki;
sn.: platki jeczmienne na mleku, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy i polowa duzego plastra sera zoltego(jak jeden mniejszy), 2 tez z plastrem poledwicy i polowa plastra sera zoltego, do tego bialko jaja, warzywa, herbata z cytr.; 2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: 3/4 banana (dosc duzy byl i dlatego), kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli; ob. (bedzie): jakas zupa i slyszalam, ze pierogi, wiec pewnie 5-6 pierogow ruskich (zawsze 5 jadam, ale chyba 6 daja, to moze zjem 6?); podw.: pewnie serek homo. waniliowy 120 g z 2 mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; do tego pewnie 3-4 ciastka owsiane LuGo! - co dodac/zamienic? Pisalam Wam co mam; moze herbatniki?, choc wole owsiane ^^ kol.: 3 kanapki spore chleba pszennego, 1 z plastrem poledwicy, 2 z duuzym plastrem sera, 3 z serkiem wiejskim - caly 200g naraz?, warzywa, herbata z cytr.; po: bedzie ryz na mleku 180g Belriso dzis zapasy kuzynka dowiezie ![]() jak? |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2755 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
Cytat:
![]() widać w twoim jadłospisie, że się niestety baaardzo ograniczasz. tu pół banana, tam pół plasterka sera... i nie tłumacz się, że banan był wyjątkowo duży, bo nigdy nie widziałam w twoim jadłospisie, żebyś zjadła całego. gdyby ci zależało na tej przepustce to dałąbyś radę. tylko trzeba tego chcieć i robić wszystko, żeby to osiągnąć. a jak ty wolisz sobie przekroić plasterek sera na pół czy zjeść pół opakowania serka wiejskiego, wywalić żółtko z jajka to jeszcze sobie na przepustkę poczekasz. twoje życie, więc rób jak chcesz. wszystko jest w twoich rękach. chcieć to móc, pamiętaj.
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka z czterech łyżek z serkiem wiejskim 200g, startym jabłkiem, cynamonem i wanilią; kawa z mlekiem, cukierek czekoladowy. II. Kromka chleba orkiszowego z masłem, serem żółtym, papryką, pomidorem i szczypiorkiem, pomarańcza, zielona herbata. III. Trzy kotleciki sojowe (ugotowane i podsmażone na odrobinie oliwy) + dwie łychy kaszy jęczmiennej i surówka żydowska. Cappuccino, kawałek mango. IV. Sałatka z białej fasoli, papryki, cebuli i szczypiorku z sosem musztardowym + kromka razowca.
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Gdybyś dodała podwieczorek, jakieś NNKT, byłaby to całkiem nienajgorsza REDUKCJA... Zdecydowanie za mało na Uuu.
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
poproś ją przy okazji o trzy dobre książki i podręcznik do polskiego. :/
|
|
#2760 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj ostro przegięłam z tym jedzeniem
DZISIAJ Śniadanie: - jogurt Jogobella z połową banana, płatkami owsianymi i kukurydzianymi z miodem II Śniadanie: - taka dłuższa ciemna bułka z sezamem z sałatą i plasterkiem polędwicy Obiad: - tortilla własnej roboty Podwieczorek: - kawka Kolacja: - będzie jakaś sałatka owocowa
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5 

!