Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 21:00   #2731
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Na poczatku na tym byl skok 2,5 kg w 2,5 tyg. (z tych 29,6 kg), pozniej stanelo, lekko spadlo, stalo (organizm przyzwyczail sie), a teraz znow ruszylo, 200g.
Do przepustki 900g, jest to mozliwe do piatku? Do 33 kg?
Gdybym kg tygodniowo w szpitalu to szybko bym wyszla w ogole; ale moze to za szybko?
Budyniu nie mam jak zrobic, orzechy ciezkostrawne; mam inne: serki homo., jogurty, owoce, herbatniki, ryze na mleku, owsiane LuGo!, musli, gorzka czeko, kubusie, biszkopty, petitki itp.; chce nadal w gore...
Dobrze o Tym wiemy. piszesz o tym w kółko

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:01   #2732
orchidea24
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Wiem, to wszystko glupio brzmi, ale Ty chyba Iza mnie rozumiesz, bo tez to przerabialas?
Wtrace, ze nie tylko na tym sie skupiam, mam terapie, walcze, pracuje nad soba, ale to na KZ.
Wczesniej jadlam np. na 2 kanapki po plastrze poledwicy, a 3 kanapke z polowa wiesniaka; dzis na kazdej kanapce po plastrze, do tego pol wiesniaka i plaster sera, teraz widze, ze tak powinnam caly czas jesc, to wyjdzie tylko na zdrowie, to sa zdrowe kalorie.
Jem chyba zdrowo, to ma wplyw na odbudowe organizmu, na tym mi zalezy.
Na poczatku na tym byl skok 2,5 kg w 2,5 tyg. (z tych 29,6 kg), pozniej stanelo, lekko spadlo, stalo (organizm przyzwyczail sie), a teraz znow ruszylo, 200g.
Do przepustki 900g, jest to mozliwe do piatku? Do 33 kg?
Gdybym kg tygodniowo w szpitalu to szybko bym wyszla w ogole; ale moze to za szybko?
Budyniu nie mam jak zrobic, orzechy ciezkostrawne; mam inne: serki homo., jogurty, owoce, herbatniki, ryze na mleku, owsiane LuGo!, musli, gorzka czeko, kubusie, biszkopty, petitki itp.; chce nadal w gore...

w
Jak Ty się możesz martwić że coś za szybko?! przy Twojej wadze to chyba trzeba szybko!! Kochana proszę Cie posłuchaj nas.... i jutro CAŁY BANAN na raz i czeko nie gorzka a z jakimś nadzieniem, orzechami? boshe tyle cudnych czekolad jest POKAŻ ŻE CHCESZ i zrób to

Robię prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:04   #2733
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
a raz i czeko nie gorzka a z jakimś nadzieniem, orzechami?
Tu sie nie zgodzę. gorzka też jest bardzo dobra. Zalezy kto co lubi. Moze skomplikowana nie lubi nadziewanych. Sa gusta i guściki. Jedni nie nawidzą gorzkiej a drudzy dadza sie za nią zabić

Stary 2011-02-14, 21:07   #2734
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tu sie nie zgodzę. gorzka też jest bardzo dobra. Zalezy kto co lubi. Moze skomplikowana nie lubi nadziewanych. Sa gusta i guściki. Jedni nie nawidzą gorzkiej a drudzy dadza sie za nią zabić

Oj ervisha... pewnie że dobra. Ale może spróbuje czegoś innego w końcu?

Stary 2011-02-14, 21:08   #2735
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Pokaż wiadomość
Oj ervisha... pewnie że dobra. Ale może spróbuje czegoś innego w końcu?
Musi. Musi nabierać smaki i nauczyć się od nowa jeść.

Stary 2011-02-14, 21:12   #2736
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Musi. Musi nabierać smaki i nauczyć się od nowa jeść.
no i o to mi chodzi. Ciągle je to samo i tak samo. Gorzkiej czeko nie neguje bo sama uwielbiam ale w jej przypadku to przydałaby się jakaś konkretniejsza, kaloryczniejsza skoro brzusio mało mieści to w ten sposób próbować - tylko że widzę że bardzo się boi i chyba nie chce.

W tym jej temacie to ode mnie tyle zobaczymy czy posłucha czy znowu nie - jej życie.

Stary 2011-02-14, 21:17   #2737
Annie1441
Wtajemniczenie

ja też zjadłam dzisiaj sos kto mnie pochwali?

ja tam się cieszę jak dostanę 5 z chemii a nie jak zjem sos.
a też jestem po ED i to nie do końca jeszcze super "wyleczonym"

dzisiaj tylko 3 posiłki, bo nie miałam czasu, nerwów i apetytu więc nie wstawiam
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:25   #2738
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
Proszę o opinię

Utrzymanie
I. Owsianka (4ł.) na mleku z otrębami, małym bananem i kawą inką karmelową; kostka gorzkiej czeko
II. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem z masłem, wędliną drobiową i ogórkiem; lizak czekoladowy
jabłko, inka karmelowa z mlekiem
III. Pierś z kurczaka gotowana z zupy, ok. 1/2 woreczka ryżu, kawał gotowanego kalafiora + sałatka z ogórka, szpinaku <3 i sosu vinegret
Deser: pasek mlecznej czeko + kostka gorzkiej
IV. Mała bułka pszenna z ziarnami z masłem, jedna połówka z wędliną drobiową, a druga z twarogiem - na obu połówkach pomidorek; serek wiejski z dżemem malinowym
up up
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:30   #2739
_becia_
Raczkowanie

witam piękne zakochane panie

*kluski lane na mleku,cukier z cukrem waniliowym;
krazjerka z masłem jedna część z serem żółtym i pomidorem druga z serem żółtym baleronem sosem tatarskim i jajem; mleko z cukrem i cynamonem
*.banan,kawał tortu z wiśniami i bezą; kilka markiz kruchych z marmoladą; i dużo najcudownujszych ciasteczek na świecie które dziś pierwszy raz jadłam-serduszek o korzennych-mniami
na słówce mielony w panierze;ziemniaczki z masłem i koprem; niedobra mizeria ze śmietaną;kubek kefiru (rozłożone w szkole +1,5 soku)
*miska fasolki bo bretońsku z kiełbaską i boczkiem i jakimś mięchem; dwie kromki chleba z masłem; kilka szklanek herbaty z sokiem wiśniowym
*pół dużej margherity z wszyskim co możliwe; ogromny deser lodowy z owocami czekoladą polewami ciosteczkami i innymi pierdółkami; rurka z bitą śmietaną; i kawa mrożona (całość zajęła od 18 do 21)
*mleko z kako i cukrem i amen.

Mateusz
_becia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:00   #2740
Nora_Grey
Raczkowanie

No to teraz ja moje U/P co raczej już idzie w kierunku P, a przynajmniej porządnego U

1. Dwa kawałki chleba z szyną, musztardą, margaryną, mandarynka
2. Kanapka z dwóch kromek białego z sopocką, jogurt pitny (niestety śladowe ilości, jakieś załamanie psychiczne w szkole, wpychanie na siłę.. -,-)
3. Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, ryż
4. Prawdziwa gorrąca, gęsta czekolada z bitą śmietaną, 4 kulki lodów: mars, jogurt, ciastko, krówka z masą bitej śmietany, prażonymi ziarenkami kawy w czekoladzie, likier, sos czeko, 2 rurki z bitą śmietaną, 4 czekoladki
5. Kromka (spora) chleba wiejskiego z serkiem hochland

I jak? Proszę o ocenę
Nora_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:06   #2741
Sarinn94
Raczkowanie

Hmm..mam wątpliwość i proszę o pomoc.
Kupiłam sobie dzisiaj miodek malinowy i lipowy.
Jednakże jak zapytałam lekarza mojego czy mogę go jeść np na kanapce to powiedział,że nie,bo fruktoza jest w moim przypadku niewskazana (czyt.cholerne ed ;/)...
A jak zapytałam o słodycze to powiedział,że też nie,bo to spowoduje duży skok insuliny we krwi i wtedy rzucę się na słodycze i z anoreksji zrobi się bulimioreksja...
Weźcie mi wyjaśnijcie....
A tak poza tym to jest 1 kg na plusie !
Cieszę się,tak cieszę się !
Pozdrawiam i całuję wszystkie zakochane wizażanki ;*
Abyście zawsze były szczęśliwe z waszymi Tż-tami
Sarinn94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:08   #2742
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość
No to teraz ja moje U/P co raczej już idzie w kierunku P, a przynajmniej porządnego U

1. Dwa kawałki chleba z szyną, musztardą, margaryną, mandarynka jeśli te kawałki duże to oki. mandarynek mogłoby być ze 3.
2. Kanapka z dwóch kromek białego z sopocką, jogurt pitny (niestety śladowe ilości, jakieś załamanie psychiczne w szkole, wpychanie na siłę.. -,-) na kanapkach powinno być masło, co do jogurtu - zdaża się.
3. Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, ryż jak porcja solidna, to okej. mogłaby wpaść jakaś zupa
4. Prawdziwa gorrąca, gęsta czekolada z bitą śmietaną, 4 kulki lodów: mars, jogurt, ciastko, krówka z masą bitej śmietany, prażonymi ziarenkami kawy w czekoladzie, likier, sos czeko, 2 rurki z bitą śmietaną, 4 czekoladki pyyysznie!
5. Kromka (spora) chleba wiejskiego z serkiem hochland x 2

I jak? Proszę o ocenę
Tak jak wyżej. Podwieczorkiem troszkę nadrobiłaś, ale jeśli chcesz przytyć to powinnaś się opierać na pełnowartościowych posiłkach, a słodycze traktować jako dodatek
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:18   #2743
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarinn94 Pokaż wiadomość
Jednakże jak zapytałam lekarza mojego czy mogę go jeść np na kanapce to powiedział,że nie,bo fruktoza jest w moim przypadku niewskazana (czyt.cholerne ed ;/)...
A jak zapytałam o słodycze to powiedział,że też nie,bo to spowoduje duży skok insuliny we krwi i wtedy rzucę się na słodycze i z anoreksji zrobi się bulimioreksja...
A mnie psychiatra przy bardzo niskim BMI zaleciła właśnie jedzenie miodu. O słodycze nigdy nie pytałam.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:26   #2744
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak wyżej. Podwieczorkiem troszkę nadrobiłaś, ale jeśli chcesz przytyć to powinnaś się opierać na pełnowartościowych posiłkach, a słodycze traktować jako dodatek

na Kanapce było masło ;D
A podwieczorek to taki miły na walentynki Wiem, trochę duuużo słodkiego.
Co do kolacji, to ciężko po podwieczorku trochę wcisnąć jeszcze jedną kromę ;p
A zupa niestety w obedzie odpada, gdyż jadamy jednodaniowe :P

Ale poprawiłam się, racja?

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-02-14 o 22:28
Stary 2011-02-14, 22:35   #2745
baajeczna2
Wtajemniczenie

pytacie ciągle, czy się poprawiłyście, czy jest lepiej itd, a przecież to WY powinnyście najlepiej znać odpowiedzi na te pytania. to WY widzicie efekty [bądź ich brak], czy "P" faktycznie powoduje tycie, a "R" spadek wagi. dla mnie to troszkę bez sensu

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:46   #2746
kasia220112
Raczkowanie

Mam 17 lat, 159 cm wzrostu i 80 kg. Chcę schudnąć do 45 kg. Na początek dieta 1500 kcal potem stopniowe obniżanie aż do 1000 kcal. Mam zamiar schudnąć do lipca. Czy przy takim rozłożeniu kcal schudnę czy zmienić coś?:
śn;500
2śn;300
przek;100
ob;400
kol;200
Proszę o odp.
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:58   #2747
Nora_Grey
Raczkowanie

Nie schodź poniżej 50! mówię SERIO. Chcesz chudnąć? Ćwiczenia i zdrowa dieta, nie poniżej 1500! ! Broń Boże! To najgorsze świństwo!
Stary 2011-02-14, 23:27   #2748
monikation
Raczkowanie

Moje P:
1. duży kubek kakao z garscia płatków,
jogurt z musem owocowym do tego wsypane otreby sliwkowe
2. 2 duże kromki chleba z masłem i baleronem
3. 4 kluski śląskie, gulasz z mięsem,
2 łychy ryżu z cynamonem
4. Kisiel, kilka wafli ryżowych, jabłko
5. 2 kromki chleba:
1 z pasztetem
2 z twarogiem(tłustym) i ogorkiem
6. banan, duże jabłko, jogurt owocowy, 3 łyżki płatków śniadaniowych i otrąb
Stary 2011-02-15, 08:05   #2749
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
*.banan,kawał tortu z wiśniami i bezą; kilka markiz kruchych z marmoladą; i dużo najcudownujszych ciasteczek na świecie które dziś pierwszy raz jadłam-serduszek o korzennych-mniami
U mnie kiedyś kiedyś był takie pierniczki korzenne w kształcie serduszek i księżycu z jednej strony w czekoladzie. Kupowałam je na wagę bo tylko tak mozna były je dostać. Był cudowne w smaku. Uwielbiałam je. Szkoda że je wycofali. Ale też bardzo mi smakowały. Nie były one kruche ale i też nie miękkie.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarinn94 Pokaż wiadomość
Mi tam lekarka mówiła, że słodycze też powinnam jeść i to jak najbardziej. Miody, dżemy też by nie spadła glukoza. Mi się wydaje ze lekarce chodziło zebyś się nie opychała nie wiadomo jak słodyczami i żebyś zamiast obiadu nie jadła na przykład 3 tabliczek czekolady, opakowania wafelków itp. i to na raz. Jak będziesz jadła czekoladę na dzień, czy w ciągu dnia zjesz jakiegoś batona czy kilka ciastek to nic się nie stanie. Słodycze w P są jak najbardziej wskazane

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez _becia_ Pokaż wiadomość

krazjerka z masłem jedna część z serem żółtym i pomidorem druga z serem żółtym baleronem sosem tatarskim i jajem; mleko z cukrem i cynamonem
na słówce mielony w panierze;ziemniaczki z masłem i koprem; niedobra mizeria ze śmietaną;kubek kefiru (rozłożone w szkole +1,5 soku)
*miska fasolki bo bretońsku z kiełbaską i boczkiem i jakimś mięchem; dwie kromki chleba z masłem; kilka szklanek herbaty z sokiem wiśniowym
*pół dużej margherity z wszyskim co możliwe; ogromny deser lodowy z owocami czekoladą polewami ciosteczkami i innymi pierdółkami; rurka z bitą śmietaną; i kawa mrożona (całość zajęła od 18 do 21)
A jak ma być? Cudownie

Stary 2011-02-15, 10:14   #2750
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Mam 17 lat, 159 cm wzrostu i 80 kg. Chcę schudnąć do 45 kg. Na początek dieta 1500 kcal potem stopniowe obniżanie aż do 1000 kcal. Mam zamiar schudnąć do lipca. Czy przy takim rozłożeniu kcal schudnę czy zmienić coś?:
śn;500
2śn;300
przek;100
ob;400
kol;200
Proszę o odp.
Jak to się stało, że ważysz 80kg? Parzcież jeszcze nie tak dawno ważyłaś połowę z tego.
Niemożliwe jest schudnięcie 35kg (!) w pięć miesięcy.
Jak teraz wygląda twój jadłospis? Cały czas tyjesz, więc po co ograniczać się od razu do 1500kcal?
Byłaś u lekarza? Takie tycie/chudnięcie nie jest dla zdrowia zbyt korzystne.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:34   #2751
kejra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
śn;500
2śn;300
przek;100
ob;400
kol;200
Proszę o odp.
a wiesz, że 45kg przy twoim wzroście to będzie niedowaga? według mnie przy 50kg wyglądałabyś całkiem ok.
no i myślę, że dieta 1500kcal będzie najodpowiedniejsza. nie obcinaj kalorii do 1000, bo to niezdrowe i niszczy metaboilzm. lepiej dorzucić jakieś ćwiczenia i zdrowo się odzywiać. życzę ci powodzenia
'it doesn't matter how many times you fall down, it matters how many times you get back up'
kejra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:01   #2752
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
up

może dodam jeszcze dzisiejsze:

I. muesli (2 łyżki płatków owsianych, garść kukurydzianych, rodzynek i migdałów, łyżeczka siemienia) na szklance mleka 3,2 z miodem, 1/2 dużego jabłka, kawa z mlekiem zawsze jesz takie samo śniadanie, jest szybkie smaczne(?)ale może zjedz banana,dodaj owsianych, i jakiść innych pysznych bakalii,żurawinka,morele? tutaj jest stanowczo za mało. Popatrz jakie owsianki jedzą dziewczyny na R, i sobie porónaj z Twoja na P....

II. talerz gęstego krupniku na wywarze z kości z mięsem obranym z tychże kości te twoje obiady to masakra jakaś.... mogłaś kromkę zjeść z czymś, dopić sokiem... sałatkę na szybko sobie zrobić z tuńczyka kukurydzy ryżu i mojonezu, albo już od bidy kupić jakiegoś gotowca... przecież taka zupa to jak dla 5latka idealny obiad...

III. kawałek ciasta bounty, serek waniliowy 150g z garścią rodzynek, mięta dobrze,a nawet bardzo

IV. kromka chleba z masłem i żółtym serem, kubek kakao, plaster twarogu z jogurtem majonez/sos tatarski+jajo, pół kostki twarogu z jogo i reszta jogurtu z czymś... to jest posiłek na Przytycie...

po: 1/2 kromki z 2 łyżeczkami nutelli, kisiel wiśniowy słedka chwila, reszta jabłka całą kromka lub krajzerka i skoro serio nie możesz jesc całęgo jabłkna na raz... to się przejmij i zacznij rozciągać żałądek bo już za długo to ciągniesz dziewczyno!
Jw. bardzo marnie. Ja oceniam surowo bo chcę tylko twojegfo dobra.
jedz tę nutelle kup sobie masło orzechowe i majonez. To Ci pomoże a nie zjamie dużo miejsca w żałądku. Ja bym ci radziła np.Kupić sobie sok i czekoladę/paczkę orzeszków lub róznych bakalii i pomiędzy posiłkami zjeść. to był by postęp.
Trzymam jednakże kciuki
Cytat:
Proszę o opinię

Utrzymanie
I. Owsianka (4ł.) na mleku z otrębami, małym bananem i kawą inką karmelową; kostka gorzkiej czeko
II. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem z masłem, wędliną drobiową i ogórkiem; lizak czekoladowy
jabłko, inka karmelowa z mlekiem
III. Pierś z kurczaka gotowana z zupy, ok. 1/2 woreczka ryżu, kawał gotowanego kalafiora + sałatka z ogórka, szpinaku <3 i sosu vinegret
Deser: pasek mlecznej czeko + kostka gorzkiej
IV. Mała bułka pszenna z ziarnami z masłem, jedna połówka z wędliną drobiową, a druga z twarogiem - na obu połówkach pomidorek; serek wiejski z dżemem malinowym
Dla mnie jest super, tylko niemogę znieść tego że tutaj wszyscy na R,U nawet P, jedzą pierś z kurczaka... ok jest zdrowa i pyszna, bo sama lubię, ale jestt mnóstwo innego mięcha. I pierś z kurczaka można przygotować w tysiąc innych sposobów..nie tylko ugotować/usmażyć na łyżeczce oliwy/ ugrillowa itd. można ją opanierować/wrzucić w sos i naleśnik domowy, zrobić de'volaiii (nie wiem jak się piszę)
Ale twój jadłospis jest naprawdę w porządku jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość

1. Dwa kawałki chleba z szyną, musztardą, margaryną, mandarynka doczytałam że masło jest. ok. ale może jajo? może na jedną nutellę,bądż dżem? Noi koniecznie mleko! samo/z kako/z cukrem mleko musi być
2. Kanapka z dwóch kromek białego z sopocką, jogurt pitny (niestety śladowe ilości, jakieś załamanie psychiczne w szkole, wpychanie na siłę.. -,-) taaa a gdzie twoja słabość do lionów? wiem że w szkole jest najciężęj bo niema kontroli. Ale właśnie w szkole powinnać zjeść dużo bo inaczej nie skupisz się na nauce a na obiadky w domu..
Tutaj baaardzo marnie. I od rana niema owoca..

3. Karkówka w sosie słodko-kwaśnym, ryż
4. Prawdziwa gorrąca, gęsta czekolada z bitą śmietaną, 4 kulki lodów: mars, jogurt, ciastko, krówka z masą bitej śmietany, prażonymi ziarenkami kawy w czekoladzie, likier, sos czeko, 2 rurki z bitą śmietaną, 4 czekoladki no co? no super
5. Kromka (spora) chleba wiejskiego z serkiem hochland mleko!? sok ii niema żadnego owoca...
przeczytaj to co napisałam Margolci post wyżej i skorzystaj z tego...
I jak? Proszę o ocenę
Cytat:
Napisane przez _becia_ Pokaż wiadomość

*pół dużej margherity z wszyskim co możliwe; ogromny deser lodowy z owocami czekoladą polewami ciosteczkami i innymi pierdółkami; rurka z bitą śmietaną; i kawa mrożona (całość zajęła od 18 do 21) randka z ukochanym?
super ale mniej niż zawsze. ale to jest włąśnie przykład osoby niezaburzonej.
Raz 5posiłków raz 7, mniej lub bardziej zdrowych...
Ale u Ciebie jest wszystko,owoce,warzywa,mi ęcho,mleko, no normalnie bomba....alle widzę że dałaś spokuj z przytyciem?
(jak dla mnie to dobrze, nic na siłę skarb)

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:46   #2753
skomplikowana_18
BAN stały

Moje dzisiejsze P pt. 800g do przepustki;

sn.: platki jeczmienne na mleku, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy i polowa duzego plastra sera zoltego(jak jeden mniejszy), 2 tez z plastrem poledwicy i polowa plastra sera zoltego, do tego bialko jaja, warzywa, herbata z cytr.;
2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: 3/4 banana (dosc duzy byl i dlatego), kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli;
ob. (bedzie): jakas zupa i slyszalam, ze pierogi, wiec pewnie 5-6 pierogow ruskich (zawsze 5 jadam, ale chyba 6 daja, to moze zjem 6?);
podw.: pewnie serek homo. waniliowy 120 g z 2 mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; do tego pewnie 3-4 ciastka owsiane LuGo! - co dodac/zamienic? Pisalam Wam co mam; moze herbatniki?, choc wole owsiane ^^
kol.: 3 kanapki spore chleba pszennego, 1 z plastrem poledwicy, 2 z duuzym plastrem sera, 3 z serkiem wiejskim - caly 200g naraz?, warzywa, herbata z cytr.;
po: bedzie ryz na mleku 180g Belriso

dzis zapasy kuzynka dowiezie
jak?
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:03   #2754
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

sn.: platki jeczmienne na mleku, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy i polowa duzego plastra sera zoltego(jak jeden mniejszy), 2 tez z plastrem poledwicy i polowa plastra sera zoltego, do tego bialko jaja, warzywa, herbata z cytr.;
2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: 3/4 banana (dosc duzy byl i dlatego), kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli;
ob. (bedzie): jakas zupa i slyszalam, ze pierogi, wiec pewnie 5-6 pierogow ruskich (zawsze 5 jadam, ale chyba 6 daja, to moze zjem 6?);
podw.: pewnie serek homo. waniliowy 120 g z 2 mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; do tego pewnie 3-4 ciastka owsiane LuGo! - co dodac/zamienic? Pisalam Wam co mam; moze herbatniki?, choc wole owsiane ^^
kol.: 3 kanapki spore chleba pszennego, 1 z plastrem poledwicy, 2 z duuzym plastrem sera, 3 z serkiem wiejskim - caly 200g naraz?, warzywa, herbata z cytr.;

jak?
Tak wieśniaka zjedz całego na raz a do podwieczorku zjedz całego kiwi a nie połowę

Stary 2011-02-15, 13:10   #2755
kejra
Raczkowanie

Cytat:

sn.: platki jeczmienne na mleku, 2 kromki chleba pszennego lekko posmarowane maslem: 1 z plastrem poledwicy i polowa duzego plastra sera zoltego(jak jeden mniejszy), 2 tez z plastrem poledwicy i polowa plastra sera zoltego, do tego bialko jaja (a co z żółtkiem się stało??),warzywa, herbata z cytr.;
2 sn.: jogurt naturalny 180 g z wkrojonymi: 3/4 banana (dosc duzy byl i dlatego) przed kim ty się tłumaczysz? zawsze tak robisz. nie widziałam w twoim jadłospisie, żebyś choć raz zjadła całego..., kiwi, pomarancza; pol saszetki Fitelli;
ob. (bedzie): jakas zupa i slyszalam, ze pierogi, wiec pewnie 5-6 pierogow ruskich (zawsze 5 jadam, ale chyba 6 daja, to moze zjem 6?) powinnaś zjeść wszystkie;
podw.: pewnie serek homo. waniliowy 120 g z 2 mandarynkami, pol kiwi, reszta banana; do tego pewnie 3-4 ciastka owsiane LuGo! - co dodac/zamienic? Pisalam Wam co mam; moze herbatniki?, choc wole owsiane ^^ a może tak dla odmiany byś zjadła budyń na mleku +drożdżówka?
kol.: 3 kanapki spore chleba pszennego, 1 z plastrem poledwicy, 2 z duuzym plastrem sera, 3 z serkiem wiejskim - caly 200g naraz? no pewnie, że cały naraz! dziewczyno ty masz przytyć, więc nie zastanawiaj się czy zjeść pół serka czy cały tylko działaj., warzywa, herbata z cytr.;

jak?
pozwoliłam sobie ocenić.
widać w twoim jadłospisie, że się niestety baaardzo ograniczasz. tu pół banana, tam pół plasterka sera... ty chcesz wyzdrowieć?
i nie tłumacz się, że banan był wyjątkowo duży, bo nigdy nie widziałam w twoim jadłospisie, żebyś zjadła całego. gdyby ci zależało na tej przepustce to dałąbyś radę. tylko trzeba tego chcieć i robić wszystko, żeby to osiągnąć. a jak ty wolisz sobie przekroić plasterek sera na pół czy zjeść pół opakowania serka wiejskiego, wywalić żółtko z jajka to jeszcze sobie na przepustkę poczekasz. twoje życie, więc rób jak chcesz. wszystko jest w twoich rękach. chcieć to móc, pamiętaj.
'it doesn't matter how many times you fall down, it matters how many times you get back up'
kejra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:21   #2756
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejra Pokaż wiadomość
pozwoliłam sobie ocenić.
widać w twoim jadłospisie, że się niestety baaardzo ograniczasz. tu pół banana, tam pół plasterka sera... ty chcesz wyzdrowieć?
i nie tłumacz się, że banan był wyjątkowo duży, bo nigdy nie widziałam w twoim jadłospisie, żebyś zjadła całego. gdyby ci zależało na tej przepustce to dałąbyś radę. tylko trzeba tego chcieć i robić wszystko, żeby to osiągnąć. a jak ty wolisz sobie przekroić plasterek sera na pół czy zjeść pół opakowania serka wiejskiego, wywalić żółtko z jajka to jeszcze sobie na przepustkę poczekasz. twoje życie, więc rób jak chcesz. wszystko jest w twoich rękach. chcieć to móc, pamiętaj.

Stary 2011-02-15, 14:38   #2757
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Owsianka z czterech łyżek z serkiem wiejskim 200g, startym jabłkiem, cynamonem i wanilią;
kawa z mlekiem, cukierek czekoladowy.
II. Kromka chleba orkiszowego z masłem, serem żółtym, papryką, pomidorem i szczypiorkiem, pomarańcza, zielona herbata.
III. Trzy kotleciki sojowe (ugotowane i podsmażone na odrobinie oliwy) + dwie łychy kaszy jęczmiennej i surówka żydowska.
Cappuccino, kawałek mango.
IV. Sałatka z białej fasoli, papryki, cebuli i szczypiorku z sosem musztardowym + kromka razowca.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:48   #2758
maniulka0405
Raczkowanie

Gdybyś dodała podwieczorek, jakieś NNKT, byłaby to całkiem nienajgorsza REDUKCJA... Zdecydowanie za mało na Uuu.
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:25   #2759
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
jak?
poproś ją przy okazji o trzy dobre książki i podręcznik do polskiego. :/

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:49   #2760
chee
Przyczajenie

Ja wczoraj ostro przegięłam z tym jedzeniem

DZISIAJ
Śniadanie:
- jogurt Jogobella z połową banana, płatkami owsianymi i kukurydzianymi z miodem

II Śniadanie:
- taka dłuższa ciemna bułka z sezamem z sałatą i plasterkiem polędwicy

Obiad:
- tortilla własnej roboty

Podwieczorek:
- kawka

Kolacja:
- będzie jakaś sałatka owocowa

chee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości