|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
hej mamusie,
u nas dziś piękne słoneczko. wczoraj doszła od mnie przesyłka z chustą do noszenia małej. już zaczęłam ją motać. super sprawa. już się nie mogę doczekać aż będzie ciepło i będę mogła ją na spacer w tej chuście brać. jak na razie tylko w domu sobie tak brykamy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Martucha a po 6 miesiacu do mleka to w postaci kaszki dajesz jakiejs takiej proszkowej, czy tez gotujesz?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-24 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez gotowania, robię standardowo mleko 210 wody i 7 miarek mm i dodaje 2 miarki kaszy
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-24 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hej dziewczyny!!!! Ja co prawda ciągle siedzę w domu, ale albo gości, albo Maja daje popalić i nie miałam kiedy napisać a zaczynałam kilka razy to Mała zaraz się obudziła i zonk. Mai idzie już powoli 6 miesiąc ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a kupiła może któraś już nosidełko? bo ja chcę kupić jakieś na all, ale raczej nie chustę tylko nosidełko. dzidzia_aim ja już daaawno temu myślałam co się z Toba stało, bo tyle pisałaś a tu nagle cisza. Pozdrawiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Dash to jest tabelka z etapami rozwoju i mam też schematy stymulacji
![]() A mnie coś naszło i poczytałam sobie trochę naszej poczekalni z czasów kiedy zaczęłysmy się rozpakowywać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4777 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jezu jak przeczytałam, że Weronisi dzieci spały całą noc po póltora roku dopiero to przeraziłam sie. Znajac moje szczescie to nam pewnie zajmie to dłużej ![]() My standardowo budzimy sie co 2.5 max 3.5 h. Trudno, już sie poddalam i nic na to nie poradze. Taki urok mojego dzieciatka i tyle ![]() Dziękujemy ![]() Hagar daj znac jak sprawdza się husta. Ja wybieram się na świeta do mamy i kurcze chyba sama z mala bo mój mąż nie za bardzo może. Tak sie zastanawiam nad husta albo jakims nosidelkiem bo z Wiktorią, wózkiem i walizkami to raczej sama nie dam rady..... Klarissa jak samopoczucie dziś?? Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2011-02-24 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
No trochę lepsze.
Ale niedługo będę łysa jak kolano ![]() ![]() Moje dziecko nie chce jeść wg schematu żywienia dla niemowląt, albo ja jestem jakaś głupia i nie umiem jej karmić... w nocy chce jeść, w dzień nie, wybrzydza i najchętniej jadła by owocki i mleko i nic więcej. Nie wiem jak mam jej wprowadzić zupki i obiadki... w ogóle to już totalnie zgłupiałam i mam doła... nie umiem się nią zajmować. Chyba jednak nie jest lepiej ![]()
#4779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Dash mój Pascalcio też chce stać. Trzymam go pod paszki, a on stoi i jeszcze podskakuje jak sprężynka. Jak chcę go posadzić, to się robi sztywny jak deska, żeby tylko nie usiąść na dupce
![]() A nosidełko ja mam. Już o tym pisałam. Kupiłam używane BabyBjorn. Cytat:
![]() ![]() Tak, co godzinę przez 1,5 roku ! TO dopiero meksyk ! ![]() Thomas dał mi więcej luzu i budził się co 3-4 godziny, a więc tak jak Pascal. Hagar popieram twoje podejście do budzenia się w nocy. Dziecko nie zawsze budzi się z głodu. A skoro ma potrzebę bliskości to czemu mu tego nie dać?... Ja też nie zamierzam tresować dziecka wodą. Po co mi ten stres i jemu? Jak się budzi i chce jeść, to daję jeść, a jak chce się przytulić, to biorę do mojego wyra i wtuleni śpimy dalej ![]() A propo dzisiejszej nocy, to młody budził sie co chwila, nawet nie wiem czy mijało 2 godziny. Pierwsza pobudka była o 23, potem następna o 1.00 i kwękał i stękał, ale jakby przez sen. Smoka chciał, ale mu wypadał, więc znowu go szukał. I tym sposobem już o 1.30 leżał wtulony we mnie, a ja trzymałam palcem jego smoczka, żeby nie wypadł i tak spaliśmy. Ręka mi zdrętwiała, ale co tam... O 3 już chciał jeść, potem o 4.30 się obudził i puszczał bąki i się denerwował, bo chciał spać. O 5 dałam mu flachę i po chwili wylałam wszystko do zlewu bo on nie był głodny... i tak do rana. Ehhh... przede mną jeszcze rok takich pobudek pewnie... Klarisa widzę, że cię złapał mega dół. Nie płacz. Wszystko minie. Włosy wypadają każdej kobiecie. Ja też myślałam po poprzednich porodach, że będę łysa. Ale coś mi tam jednak zostało. Teraz też mi wypadają włosy. Jem kompleks witamin i chyba jest lepiej. A obcięcie włosów nic nie da - jedynie będą krótsze. ![]() A co do schematu żywienia, to ja już pisałam, że daję po swojemu. Nie patrzę na żaden schemat tylko próbuję co małemu smakuje a co nie. On wcale nie je owoców. Za to dostaje warzywa i warzywa z mięskiem i bardzo to lubi. A na owoce pluje i się krzywi, więc nie daję wcale. No chyba, że się trafi zaparcie, to daję ze słoiczka jabłuszko. Tylko do picia daję 40ml soku jabłkowo-bananowego, bo go uwielbia. A że strasznie ulewa, to po tym 40ml wylewa się z niego zawartość żołądka aż do wieczora. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-02-24 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Klarissa z tymi wlosami mam identycznie. Ale boje sie na krotko obciac.
Weronisia u nas tak samo - owocow jesc nie chce. I uwaga, uwaga, znalazlam sposob na moje dziecko ![]() ![]() ![]() ![]()
#4782 |
Rozeznanie
|
Dash ja kupiłam nosidełko w mothercare. Wszyscy znajomi, którzy próbowali nosidełka odradzali mi je, że to nie praktyczne i po pierwszym użyciu rzucę w kąt, ale ja się uparłam. Jak widziałam ile roboty jest z zawiązaniem chusty, to stwierdziłam, że to nie dla mnie
![]() ![]() Jeśli chodzi o wypadanie włosów, to u mnie była masakra! Jak tylko Antosia skończyła 4 miesiące mi zaczęły garściami wychodzić włosy... Zaczęłam częściej olejować włosy i kupiłam taką maskę biovax. Włosy gubię nadal, ale już w zdecydowanie mniejszych ilościach. Też myślałam o obcięciu, ale mój Tż w życiu się nie zgodzi, bo krótkich włosów nie lubi ![]() Paula cudna dzidzia! Edytowane przez kasika84 Czas edycji: 2011-02-24 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja krecha jakby jaśniejsza ale zniknąć na razie nie ma zamiaru mało tego ja miałam jeszcze w pępku takie tony tego brązowego pigmentu, że wyglądało jak zapieczone błoto na szczęście to już prawie zniknęło. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie ja już nie karmię od ok 2 tygodni i od wczoraj w prawej piersi w okolicach brodawki mam taki ból, że czuję go aż pod łopatką zrobiło mi się małe zgrubienie. Wzięłam dzisiaj i rozgrzałam to pod prysznicem i wycisnęłam mleko (normalnie sikało a piersi mam miękkie) jest niby troszkę lepiej ale cały czas to czuję i teraz nie wiem czy mam to wycisnąć do ostatniej kropli ![]() ![]() Mnie chyba też trzeba dobić, jak ktoś chętny to zapraszam z pałą. Nie wiem czy to początek jakiejś deprechy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki...my po wizycie kontrolnej..niestety poprawa okazała sie pozorna..niby chłopaki lepiej wyglądają, ale w srodku masakra...Patryk dostał dodatkowo 9 zastrzyki i ..uwaga...Domik ma zastrzyki..masakra..juz dostał jeden..wył na cały osrodek zdrowia!!! Jego skali głosy podczas wycia nie pobije nikt i nic ![]() Pozniej poodpisuje bo musze sie teraz marudami zająć ![]()
#4785 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zresztą jak daje się kleik to też robie mm normalnie i zagęszczasz kleikiem - 2 miarki... i też zjada do końca.. a niby powinien jeść 180 mleka itd.. a je więcej widocznie taki głodomór.. przytulam.... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
gryzaczek z siateczka do ktorej mozna wsadzic jedzenie, zwlaszcza to twardsze, ktorym dziecko mogloby sie udlawic http://allegro.pl/sassy-gryzaczek-si...467073101.html
#4787 | |||
Rozeznanie
|
dziewczyny moje dziecko to mega żarłok. ona co chwile jest głodna. zje cyca co 1.30 do tego wsuwa słoiczki aż jej się uszy trzęsą. tylko mam problem bo popijać nie za bardzo chce. co dajecie do popijania??? czy po każdej papce trzeba dać pić??? moja piła sok z jabłka taki klarowany ale lekarka powiedziała że na klarowane jeszcze za wcześnie.
dziś wybieram się do eko sklepu po warzywka. jednak chce małej zrobić zupkę. tylko ja nie ma nic do gotowania na parze, więc chyba normalnie w wodzie będę gotować. a jak gotujecie warzywa na zupkę to razem?? teraz po spacerze jemy ziemniaka z marchewką z hipp. a teraz chce jej zrobić zupę marchew, ziemniak, pietruszka czyli taki standard. może już zacznę dodawać gluten. no i teraz pyt. jak chce zrobić na dwa dni to ile produktów dać??? na pewno już tu o tym wcześniej było ale jak zwykle jak człowieka coś nie dotyczy to czyta i zapomina. ile dajecie na jeden raz?? boje się że moja mała to i 150-200 gram by wciągnęła ale nie wiem czy tyle można. rozumiem że zupkę robicie, dzielicie na porcje i do lodówki. a olej dodajecie przed wstawieniem do lodówki czy po podgrzaniu i przed podaniem??? Cytat:
http://dziecisawazne.pl/w-czym-nosic...-ergonomiczne/ tu możesz sobie poczytać, na pasku z prawej strony są też linki do sklepów. Cytat:
jak na razie jestem zadowolona i bardzo żałuję że nie miałam jej od początku bo bardzo by mi ułatwiła życie w peiwrszych tygodniach po porodzie. niestety ja w ciąży kupiłam chustę bebelulu w której można nosić tylko w pozycji kołyski i mojej małej to się bardzo nie podobało, bo chciała być cały czas w pionie. Cytat:
kasika84 z wiązaniem chusty elastycznej nie ma wcale problemów. nauczenie się trwa może z 4 minuty a potem samo wiązanie 2. z chustą tkaną jest podobno o wiele trudniej. ale nosidło to też fajna sprawa. aaneczka1984 współczuję bardzo ![]() martucha my teraz też będziemy zaczynać dawać gluten. orientujesz się przez jaki czas trzeba tak po tej 1 łyżeczce dawać? Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-02-24 o 12:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |||
Zadomowienie
|
W kwestii nosidełka/chusty, to moim zdaniem jest na to za późno. Dzieciaczki są ciężki i nie ma nic wygodnego w dźwiganiu 8kg na klacie. Wydaje mi się, że takie udogodnienia są dla młodszych dzieciaczków, a i tak na krótko wystarczają, bo dzieci szybko rosną i noszenie ich w chustach, czy nosidełkach jest coraz mniej wygodne i coraz bardziej męczące.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Klarissa, ![]() ![]() Też się przymierzam do ścięcia włosów (swoją drogą, też lecą jak szalone), ale ja tam w zasadzie zawsze miałam dość krótkie. Zarosłam po porodzie ![]() IlonaN2, ![]() ![]() Paula SHIN, fajnie, że znalazłaś sposób na podanie owoców. I całkiem nie głupi ten "gryzak". Syncio słodki ![]() bibet, z piersiami nie pomogę, bo ja nadal karmię, ale z tego co wiem, to odciągać trzeba tylko do poczucia ulgi, a nie całe mleko. Jak odciągniesz całe, to rozruszasz laktacje od nowa. aaneczka1984, jejciu, mam nadzieję, że jednak obędzie się bez szpitala. Dbaj, kochana, o tych swoich chłopaków ![]() hagar1, próbowałaś zagęszczać jedzenie? Wtedy mała by się bardziej zapchała. No i może na dłużej. Ja dopiero zaczynam gotować, więc nie wiem co i jak za bardzo, ale warzywa z tego co mi wiadomo razem można gotować. Mięso osobno, bo wywar jest ciężkostrawny. Mi np jedna marchewka = 1 słoik po warzywku Hipp (125ml). Tak samo 1 ziemniak. Ja tylko nie wiem, czy jak chcę dać ziemniaka i marchewę, to 1 ziemniak i 1 marchewka, czy po połowie. Bo jak dam po całym, to wyjdzie dwa razy więcej jedzonka na raz... ![]() A na jeden raz daję jeden słoik właśnie (choć Borysek zjadłby więcej ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a któraś pytała o picie. Maja od jakiegoś czasu nie chciała pić z butelki za to jak my pijemy z kubka to otwiera buzię i chwyta nasz kubek ręką. Moja mama mówiła, że dzieci bardzo lubią pić ze szklanki, więc spróbowałam. Okazało się, że Mai idzie to bardzo dobrze a przy tym ma dużo radochy, więc może i wy spróbujcie. Ja daję jej raczej wodę, ale też sok z marchewki i jabłka. Z nowości to dodam, że uwielbia chrupki kukurydziane. W tamtym tyg teściowa kupiła i Małej bardzo posmakowały. Ja natomiast kupuję jej takie większe pałki i połowę daję jej do rączki a ona ją gryzie, no i ma zabawę ![]() Paula super ten gryzaczek, bardzo mi się spodobał, no i synek też super! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do jedzenia to my tak samo zjadamy słoiczek 125 gr ale mała to by ze dwa wciągnęła. jeszcze pytanie do mam które karmią cycem i rozszerzają dietę. ja staram się doprowadzić do tego aby jak mała zje już danie to żeby już cyca nie jadła. my jemy jak na razie przed spacerem 11-12 jabłko +marchewka a po spacerze 14-15 zupkę. no potem dopiero ok 16-17 cyc, więc długa przerwa między ssaniem cyca. boje się trochę o laktacje. myślicie że mogą być problemy?? czy wy po każdym stałym posiłku dajecie pierś??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
Martynka81 troszkę to ja Ci zazdroszczę tego powrotu do pracy, brakuje mi tego aktywnego życia, że można wyjść do ludzi, rozmawiać na "poważne" tematy
![]() ![]() ![]() hagar ciekawe jak Wam pójdzie ta dynia z ziemniakiem, bo u nas porażka, młody jest absolutnie na nie ![]() ![]() ![]() gabisun ja na poczekalni nie pisałam z Wami, ale też ostatnio wracam myślami do tamtych czasów, bo mam wokół siebie ciężarne koleżanki, które teraz do mnie zwracają się po rady ![]() ![]() Klarissa w zeszłym tygodniu naszło mnie na krótsze włosy a zawsze miałam też długie i z dnia na dzień pobiegłam do fryzjera na ścięcie, teraz mam takie dłuższe niż do brody i jestem zadowolona, tylko powiedziałam fryzjerce zrobiła taka długość, przy której da się je jeszcze związać no i od biedy jestem w stanie małego kikutka gumką ściągnąć ![]() ![]() Paula SHIN ta siateczka to ciekawe rozwiązanie, pierwszy raz widzę takie cudo ![]() ![]() Weronisia, taki mały offtop, ale widzę że jesteś na Dukanie, gratuluję 4kg ![]() nie czujesz się osłabiona na tej diecie? Trochę sobie poczytałam i widziałam, że dziewczyny potrafią czasem zemdleć z osłabienia i tak się zastanawiam czy brać się za tego dukana czy nie. Oczywiście jeszcze nie teraz bo karmię, ale już zaczynam o tym myśleć bo mi parę kg zostało ![]() ![]() aaneczka1984 współczuję kochana, biedne dzieciaczki, życzę zdrówka maluchom, a Tobie dużo siły ![]() Tak czytam jak się dzieciaczki w was wtulają i razem śpicie, strasznie to słodkie jest. Szkoda, że moje bobo jest takie niezależne i nie zamierza się w nikogo wtulać a już na pewno nie do spania. Mały jak śpi to musi mieć full miejsca dookoła, żeby się rozłożyć do pozycji samolotu ![]() ps napisanie tego posta zajęło mi dziś jakieś 3 godziny ![]()
#4792 |
Zakorzenienie
|
Klarissa na włoski to dobra ponoć nafta kosmetyczna ( poczytaj na kwc) ja zakupiłam i dzisija testuję, mogę polecić tez maskę wax ( ale polską ) u mnie aż tak bardzo nie lecą tyle co przed ciażą, ale za to przez karmienie strasznie mi się skóra wysuszyła na twarzy, a nigdy suchej nie miałam
![]() Co do chusty to uważam tak jak Ycnan, ja wolę jak dziecko się samo bawi i nie widzę potrzeby uczyć ciągłej bliskości mamy...no i sam ciężar...może tak od razu nie czuć, ale kręgosłup swoje odchoruje |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Onevittoria odnośnie Dukana, to owszem mam czasem dni , że jestem jak flak, ale to raczej z braku snu. W końcu jedzenia mam sporo. Nie wiem czemu miałabym mdleć. Jem mega ilości białka, jem warzywa w dni warzywne, dużo piję. Teraz odżywiam się zdrowiej niż przed dietą.
Nie zapycham się bezwartościowymi węglowodanami w postaci pieczywa, ziemniaków, makaronów. Moje węglowodany pochodzą z otrąb owsianych, z warzyw i jogurtów. To, że ta dieta jest niezdrowa to głupota tych, którzy się nie znają ![]() Co do osłabienia, to ci powiem, że mój mąż schudł już 13 kg i ciężko pracuje na budowie. Mówi, że tak fajnie jeszcze nigdy się nie czuł. Wreszcie nie dyszy po wejściu na rusztowanie, potrafi się schylać itp. Gdyby to była prawda co mówią o tej diecie, to codziennie powinni go z tej budowy wywozić karetką, a jednak wraca do domu o własnych siłach ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-02-24 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od lipca i właściwie jestem od was uzależniona... Nie pisałam wcześniej bo jakoś miałam opory co do publicznego udzielania się, ale teraz normalnie już nie mogę wytrzymać ![]() Moja Malutka urodziła się we wrześniu wkrótce skończy 6 miesięcy. Ja byłam ekstremalną mamą karmiącą - do niedawna tylko mleko z piersi żadnego przepajania herbatek ani mm - tym bardziej że Mała ma skazę białkową. Teraz zaczynam powoli po łyżeczce przyzwyczajać ją do różnych pokarmów. Jabłek, ziemniaków marchwi. No i tu pojawiają się pierwsze pytania. Kupiłam słoiczek "Moja pierwsza marchew" Hippa. Mała nie miała nic przeciwko, zjadła a potem dostała uczulenia... Trudno na razie marchew odstawiłam ale zastanowiło mnie to że ta marchew pachnie tak jakby dodano do niej jabłka. Na składzie pisze 90% marchew 10% woda. Nic o jabłku. Czy miałyście może ten słoiczek i jak wasze wrażenia? Czy mam już jakieś zwidy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
witam,
u mnie mały ma dziś dzień aktywności i zrezygnował w południe ze swojego długiego spania ![]() ![]() gabisun-u mnie krecha na brzuchu znikła jakiś miesiąc temu. Od porodu robiła się coraz jaśniejsza. Klarissa - mnie też bardzo dużoooo wypada wlosów, aż lekko podłamana tym jestem....są wszędzie....na podłodze, na mnie,na Matim,w jego łóżeczku, bujaczku, wszędzie w domu się walają....własnie zamówilam w DOZ tabletki Femibion Vita Mama ![]() ![]() ![]() hagar-ja pomału rozszerzam dietę. Na razie nie zastępuję żadnego piersiowego posiłku jakimś daniem,ale pomału zmierzam w tym kierunku ![]() ![]() ![]() A jutro mamy w planach marchew z ziemniaczkami a potem dynię no i będzie zupka jarzynowa ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Molina-przede wszystkim witamy ![]() ![]() ![]() Ja też karmiłam do końca 4 miesiaca tylko piersią-zresztą nie miałam wyboru,bo maly nie tyka butli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- aaneczka1984-jeszcze raz zyczę dużo zdrówka dla synków.Mam nadzieję,że jak najszybciej opuści Was to wstrętne choróbsko ![]() kasika84-może i u kogoś da rade oszukiwania dziecka w nocy np.wodą z glukozą, ale takie dziecko musi pić z butelki, a moj nie pije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koniecznie daj znać jak obiadek. Może po prostu ugotuję marchew sama? Jak już się nauczę cytowania wielu osób to napisze więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
Weronisia wow no po tak entuzjastycznej odpowiedzi to jeszcze bardziej sie sklaniam ku dukanowi
![]() ![]() Zatem życzę Wam wytrwałości i dalszego efektywnego odchudzania. I oczywiście wielkie dzięki za odpowiedź ![]() Molina witaj ![]() Mam nadzieję, że aż takich rzeczy to oni nie robią, że dodają inny składnik niż napisali (no może pominę kwestię soli czy cukru) w końcu marchewka to jeden pierwszych stałych posiłków u dzieci więc myślę, że jabłka tam nie będzie ![]() Zresztą jakby spojrzeć na to od strony ekonomicznej, to nie widzę celowości wzbogacania potajemnie marchewki o jabłko, w końcu marchew jest bardzo tania więc oszczędności z tego nie będzie ![]()
Edytowane przez onevittoria Czas edycji: 2011-02-24 o 14:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Klarissa tylko ta maseczka jest taka fajna bo ją się nakłada na skórę głowy też, zakłada się czepek foliowy albo reklamówkę i lata tak pół godziny. No i dizała nie tylko na włosy ale też na skóre głowy i cebulki
![]() A na cerę to ja Kini krem podkradam ![]() ![]() Kalex ja tez sobie kupiłam wreszcie witaminy, prenatal classic, mam nadzieję, że na wiosnę będę wyglądać jak człowiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.