|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Kurka ja też ostatnio nie mam za bardzo czasu się udzielać. Niby wchodzę codziennie na forum, ale żeby się rozpisać to nie mam weny, bo muszę siew końcu zabrać za pisanie reszty pracy mgr ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
kasienka1701, to pisz, kochana, ta pracę. Wiem, jak ciężko się za to zabrać, a już przy dziecku, to w ogóle musi być tragedia.
Tak przy okazji - Pamiętacie mamusie, żeby w rozliczeniach PIT dołączyć PIT-0 i odliczyć ulgę na dzieciaczki? U nas to wyszło ponad 360zł, za 4 miesiące. Niby nie tak dużo, ale nam akurat każdy grosz się przyda. A z reszta odliczeń i ulgą z racji wspólnego rozliczania wychodzi nam już ponad 1000zł. Będzie na chrzciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Ycnan a to np.
![]() ![]() Kasienka bidoku, mi nie chciało się pisać, a miałam mnóstwo owlnego czasu, więc wyobrażam sobie jak ci ciężko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |||||
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tu zaglądasz ale.. Szokoladko, ucałuj Oleńkę od cioci i Patryka i złóż jej najserdeczniejsze życzonka i dużo zdrówka i radości z okazji półroku !!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dla Mart które mają dziś imieninki - skłam życzonka uśmiechu zdrówka i radości ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- no i bym zapomniała.. gabisun.. Kina jest boska ![]() ![]() a ulga na dzieci to: Na każde dziecko przypada rocznie kwota 1.112,04 zł, miesięcznie kwota 92,67 zł, a dziennie 3,09 zł. my mamy 4 pełne mce no i z sierpnia 27 dni
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Martucha bo zerknęłam do książki i nie ma jakiegoś rozróżnienia w tej kwestii. W tabelce Vojty jest raczkowanie, a potem w stymulacji jest już o pełzaniu, czyli tak jakby zamiennie się stosuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
gabisun, hehe, ano podobni są z Kinią z deczka
![]() I, oczywiście, śliczna ![]() Cytat:
edit: na dowód: http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...guje_ulga.html I wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2011-02-22 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Patryczek usnoł o 21 o 2 wsadziłam mu smoka w buzie i o 6 sie obudził ze strasznym płaczem, az go uspokoic ciezko było... Ale te zastrzyki i inchalacje dużo pomagają ![]() za to Domik za skarby swiata nie da sobie przytknąć maseczki do buzi...walcze z nim , coby mu choć połowe dawki antybiotyku wcisnąć..a z syropami to juz szkoda gadać...może byc nawet pyszny..malinowy..i tak nie tknie bo to LEK..mam całkowicie anty-lekowe dziecko...w dodatku nie znosi lekarzy..pani doktor naprawde miła jest..a on i tak cuda wianki odstawiał podczas badania... ![]() NO wiec Patryczkowi o niebo lepiej a Domik nadal chory, az sie boje co bedzie jak trzeba mu bedzie zastrzyki dawac...juz na sam widok pielegniarki ucieka ![]() ![]() ycnan. gabisun.dzieciaczki jak malowane ![]() ![]() Matra..wszystkiego naj z okazji imienin ![]() oj dziecko sie budzi.. ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- waniliaania..zdrowk adla Dawidka ![]()
#4718 | |
Zakorzenienie
|
hagar-już 5 miesięcy, duża pannica
![]() ![]() ![]() ![]() Martucha - zdjęcie piekne! aż mnie to zmobilizowało,żeby pójść i zobaczyć je w większym formacie ![]() ![]() Waniliaania-życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Dawidka ![]() Kasienka1701-nie mogę ze smiechu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- oczywiście skleroza nie boli ![]() Martucha-NAJJJJJJJ........ z okazji imienin ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() wiesz....coś Ci napiszę....sama nie wierzyłam za bardzo w takie rzeczy,ale....jak kiedyś byliśmy z małym u rodziców to oczywiście "superowa babcia"go dopadła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twoich chorowitków... ehsss boroczki.. i dziękuję za życzenia ![]() polewam wino a co tam nawet karmiącym piersiom lampka się należy! :wino: Cytat:
![]() hahaha serio pomogło?? hahahahhaha niezłe...
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Martucha - pomogło....sama nie wiem czy to plucie pomogło czy akurat mu przeszło...faktem jest,że mąż jak się do tego zabieraam to gadał,że jakieś zabobony będę czynić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zadomowienie
|
aaneczka1984, współczuję, ale to dobrze, że leki pomagają. Oby szybko wszystko chłopakom przeszło.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za to moja mama twierdzi, że duch pradziadka go straszy ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Raczkowanie
|
hej mamusie,
nie odzywałam się ponad tydzień ale najpierw było mi trochę smutno a później dopadł mnie brak czasu bo powoli wracam do pracy a jako, że lecimy z małą do Polski muszę porobić trochę kalkulacji z ząbkującym dzieckiem na pokładzie ![]() W piątek mieliśmy drugie szczepienie mała waży już 7490 i mierzy 71 cm. Po szczepieniu było nawet spokojnie i z dzieckiem na ręku przeprowadziłam rekrutację nowego pracownika, jako że facet którego przyjmowałam jest polakiem w głowie mu się nie mieściło żeby z dzieckiem przyjść do pracy i szefostwo w trakcie rozmowy razem ze mną zajmowało się dzieckiem ![]() ![]() Ja od tygodnia nie karmię małej już zupełnie, od niedzieli jesteśmy już na Nan2 i o dziwo moje dziecko pije więcej mleka. Wprowadzamy też powoli mięsko no i szlak mnie trafił jak na słoiczu z królikiem z hipp które zamówiłam w polskim sklepie zobaczyłam sól jodowaną. Troszkę Was poczytałam no i normalnie włos się jeży jak się czyta o matkach, które nie rozumieją chyba, że mają malutkie dzieci chyba Weronisia pisała o mamie która nie wiedziała że są malutkie czapeczki ja chyba teraz bardziej zwracam uwagę na takie rzeczy i ostanio po basenie zwróciłam uwagę na ludzi którzy wyszli z dzieckiem bez czapki i cienkim polarku bo na zewnątrz + 2 może było ![]() Gratulacje dla dzieciaczków które skończyły 5 i 6 miesięcy ![]() aaneczka1984 kciuki za Twoich chłopaków duuużo zdrówka im życzę gabisun słodziachna córcia martucha84 Wszystkiego Naj z okazji imienin ![]() Więcej nie napiszę bo mała już ryczy spróbuję nadrobić wieczorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||
Wtajemniczenie
|
gabisun no to czekamy na pierwszego ząbka
![]() Pomidora no niestety- zrobiła się niejadek warzywkowy i niejadek potraw nie całkiem rozpacianych ![]() IlonaN2 na skazę to trochę późno, ale nie wiem na pewno. Może to po prostu uczulenie na coś z jedzenia albo proszek? Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka dla chorych dzieciaczków ![]() Cytat:
![]() A tak przy okazji- czy z ZUSu dostaniemy pity? My dziś po wizycie u kardiologa i neurologa. Nie ma już szmerów w serduchu i przepływu między komorami - czyli już wszystko ok ![]() Neurologicznie w dalszym ciągu wszystko ok ale z powodu tej waskulopatii, którą stwierdzili po urodzeniu mamy jeszcze być pod opieką poradni neurologicznej. Kolejna kontrolna wizyta- latem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
Witam,
Ja jak zwykle jak po ognień, bo zaraz po jakąś spożywkę z TŻem jedziemy bo się jakoś wszystko pokończyło. Chciałam się tylko pochwalić, że Jagodzie wyszła dolna prawa jedynka!! Zauważyłam w niedzielę, czyli jak miała dokładnie 5 miesięcy ![]() Obyło się bez marudzenia. Tylko trochę więcej śliny utoczyła ![]() No i z odwracaniem lipa. Chyba jest za leniwa ![]() Życzę duuużo zdrowia chorym mamkom i dzieciom. |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nika, Martuchajak fajnie macie z tymi siadającymi już dzieciaczkami, normalnie zazdroszczę jak nie wiem co ![]() ![]() Jak nie miałam swojego malucha, to mnie wcale nie ruszały bobasy, a teraz.... ciągle oglądamy się z tz za innymi dzidziami na ulicach i jak czytam, że Wasze maluchy ciągle coś nowego potrafią zrobić to mi się tak ciepło robi na serduszku ![]() Kurczaczek ale się miętka zrobiłam na stare lata ![]() ![]() Ninaad moja księgowa powiedziała, że z ZUSu dostaniemy oddzielny PIT za zasiłek macierzyński
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
onevittoria dzięki za info dot. pita. Tak właśnie myślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas bez większych zmian ![]() Dzisiaj była 2-ga kontrola bioderek- wszystko ok. Następna wizyta za 3 miesiace- nie wiem po co ![]() Z nowości to mała wypięła się na mleko. Wcina obiady i kaszę ryżową jabłkową w dużych ilościach (tzn raz dziennie kasza o 11, i raz dziennie obiad o 14)- ale z wypiciem mleka mega problemy. Zawsze wypijała 150 ml a teraz foch, wyciaganie butli, wypluwanie itd wypija czasami 60 ml po ciężkich walkach... lepiej jest tylko na noc jak ją lekko uśpię, to przez sen wypije normalnie. Podobno tak czasami bywa, że dzieci zasmakują w innym jedzeniu i mleko mają gdzieś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te schematy żywieniowe które wklajały dziewczyny mówią ile czego jesć dzieci powinny. Dzieci karmione mm- w 5 i 6 miesiącu 180 ml zupki jarzynowej, w 5 miesiącu owoce lub sok przecierowy od 50 do 100 g, w 6 miesiącu ilość do max 150 g. Cytat:
Ja w sumie blenderuję prawie same warzywa, wody dodaję naprawdę niewiele. Mała je od początku takie gęste. I takie jej smakuje ![]() Cytat:
![]() Gratki za 5 miesięcy. ![]() Cytat:
Fajne jest to, że jak idę z miseczką i zobaczy to już śmieje się głośno, a jak zakładam śliniak to podskakuje z wrażenia że jeść będzie hehe Jeśli Twój zakład pracy zatrudnia miej niż 20 osób to dostaniesz Pit z Zusu, jeśli zatrudnia więcej niż 20 osób- to pit będzie tylko jeden z Twojej pracy. Gratki! I fajnie że obyło się bez większych przebojów.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2011-02-22 o 21:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
ojj dawno mnie tu nie było ..... pamiętacie mnie jeszcze ???????????
ale musicie wybaczyć bo ja już matka pracująca jestem ![]() ![]() ![]() Poza tym Filip ma już dwa zęby i codziennie uczy się czegoś nowego, ostatnio próbuje podnieść pupę do góry leżąc na brzuchu, tak śmiesznie podkula nóżki jak do raczkowania, ale póki co średnio mu to wychodzi i okręca się tylko o 360 stopni ![]() no nic uciekam spać, bo rano do pracy trzeba lecieć ![]() buziaki dziewczyny dla was i dla dzieciaczków ![]() Martucha - dzięki za życzenia i tobie też wszystkiego naj.... z okazji imienin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszła do nas pierwsza choroba
![]() ![]() Mała ma kaszel i lekki katar, gorączki nie ma. Do lekarza chyba nie ma co isć bo pewnie mnóstwo chorych dzieci w poczekalni, sama nie wiem ![]() No i mała wesoła, nie widać żeby ją coś bolało...chciałabym jej jakoś pomóc Martynka ty pracusiu nie zapomniaj o nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Kalex u nas wczorajsza noc o dziwo dobrze ale hahaha jak będzie kiepsko będę pamiętać o twojej metodzie
![]() ycnan e tam dziadek straszy.. ![]() ![]() ![]() ![]() bibet dziękuję, powiedz mi gdzie mieszkasz? co za ludzie ehsss... no i cieszę się że szczepienie udane... ninaad ja z łyżeczkami na zmianę też robiłam ![]() ![]() ![]() anilkadro gratuluję ząbka ![]() ![]() ![]() a mój Pat wczoraj znowu bez mrugniecia okiem zjadł mój obiadek.. bez grama słoiczka... więc pewnie dziś.. będzie się darł... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- onevittoria spoko spoko ![]() ![]() Szczęśliwa trzymam kciuk iza jedzenie.. i cieszę się że bioderka udane.. my mięliśmy jedne badanie zaraz po urodzeniu kolejne w 2/3 mce.. a na następne mięliśmy się zapisać po 2 mce.. czyli w grudniu.. a teraz sobie o tym przypomniałam.. no bosko... ja gotuję już wszytko razem bo Pat ma 7 mce a wtedy warzywa razem z mięsem i z wywarem.. i wczoraj dałam cały wywar i było ok... było papkowate ale nie suche ![]() martynka81 witamy mame pracującą ![]() ![]() ![]() gabisun hmm u nas to był fałszywy alarm więc nie pomogę ale może umów się na konkretną godzinę np że będziesz ostatnia wtedy ludzi już nie będzie.. i na spokojnie ją zbada..
![]() |
#4731 |
Zadomowienie
|
gabisun, ja na katarek psikałam do noska sterimar baby. ale na kszel to juz nie wiem co. W zasadzie to ja poszłam od razu do lekarza, bo młody miał, oprócz kataru, trochę podwyższona temperaturę i lekko pokasływał. Okazało się, że gardło w porządku, ale w razie czego pediatra kazał kupic syrop prawoślazowy. Więc możesz spróbować.
Ale jednak najlepiej się przejść do lekarza. Z rana nie powinno być dużo chorych dzieci. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ja przez to moje dziecię cukrzycy dostanę :/ Wczoraj nie spał od 5 i mamusia z niewyspania posłodziła sobie kawę 3w1 (z cukrem) :/ Dziś pobudka była o 6:30, więc zrobiłam sobie capuccino czekoladowe z milką i... też posłodziłam... 2 łyżeczki. Słoooodkieeee >:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
gabisun
na katarek możesz 1)nawilżać nosek solą morską w sprayu, ew. jak nie pomoże to nasifin dla niemowląt (ale ostrożnie), ew. fenistil kropelki. Wit. c wkropelkach. Ale może lepiej iść do lekarza- umów się np jako pierwsza albo ostatnia...zawsze lepiej jak osłucha małą czyli to jednak nie ząbki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||||
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
my już po wizycie u lekarza. mała waży prawie 7 kg i ma 68 cm ![]() ![]() szczepienie mała przeszła dzielnie tylko zapłakała przy ukłuciu. wszytko było ok niestety po południu zaczęła wpadać w histerię. ja byliśmy u teściowej to jak tylko ją bacia brała na ręce to zaczynał się wrzask, za pierwszym razem uspokoiła się jak ją wzięłam, za kolejnym zadziałał tylko cyc. niestety teściowa mimo to cały czas chciała ją brać na ręce, chyba żeby sobie udowodnić że mała nie płacze tylko dlatego że ją bierze. niestety każda próba kończyła się płaczem. niby jak przyjechaliśmy do domu było wszystko ok. mała miała zostać wieczorem z moją mamą bo my wychodziliśmy. najpierw zrobiliśmy test, moja mama wzięła ją na ręce, poszła do innego pokoju i niby wszystko ok. niestety po 30 minutach od naszego wyjścia mała się tak rozdarła że nie dało się jej niczym uspokoić. musiałam wracać do domu. aż mi serce pękało jak słyszałam jak ona płacze. uspokoiła się dopiero przy piersi i to tez po dłuższym czasie. nie wiem o co chodzi??? czy to po szczepieniu??? czy to już ten lek separacyjny się zaczyna - na to chyba za wcześnie po za tym jak jest z nami to tez jej się ostatnio zdarza wpadać w taką histerię, np wczoraj na spacerze dała mi taki koncert że musiałam z nią wejść do centrum handlowego i dać jej cyca. mam nadzieję że nic jej nie jest. może zęby ja zaczynają tak boleć, ale lekarz wczoraj stwierdził że nic nie widać ![]() co do rozszerzenia diety to moja pediatra najwyraźniej nie trzyma się żadnych schematów bo na dzień dobry zadała mi pytanie jakie warzywa mała już jadła, a byliśmy u niej dokładnie w dniu kiedy marysia kończyła 5 miesięcy więc według schematu powinna być jeszcze tylko na cycu. lekarka powiedziała że mam do końca 6 miesiąca wprowadzać nowe warzywa i owoce, gluten oraz za dwa tyg. mięso - coś za wcześnie mi się wydaje, bo według schematu to dopiero w 7 miesiącu. ale w sumie brzmi to logicznie, jak już młoda będzie wcinać papki warzywne to dać jej zupkę z mięsem. co do soków to powiedziała żeby nie dawać klarowane tylko te zagęszczane. jeśli chodzi o ilość to według mojej pediatry mała może wypijać dziennie 50 ml soku i zjadać jeden mały słoiczek owocków oraz jeden słoiczek warzywek/zupki. na razie zagęszczaniem mleka praz z kaszkami i kleikami mam zaczekać. co do tego uczulenia na skórze to pediatra stwierdziła że mała ma taką skórkę z tendencją do alergii. powiedziała że najczęstszym alergenem jest mm. mam małą obserwować, kąpać w oliatum oraz smarować linomagiem. i to tyle. anilkadro gratuluję pierwszego ząbka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ninaad czemu trzeba uważać z ty nasivin? za duża dawka leku? a jeszcze mam do ciebie pytanie, bo Ola na zdjęciu była tak grubo ubrana: rajtuzki, sweterek, zawsze ją tak ubierasz w dzień? bo ja chyba młodą za cienko ubierałam jednak i teraz mam za swoje ![]() jeszcze wyczytałam, że przy ząbkach jest obniżona odporność więc może to jedno i drugie ![]() Ycnan to tak żebyś miała słodsze życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() U nas po gorączce, trwała dwa dni. Bez kaszlu, katarku czy tym podobnych. Dziwne ![]() ![]() ![]() Gabisun a jak Ty Kinie ubierasz na codzień, skoro mówisz, że za lekko?? My najczęsciej mamy body z długim rękawem i na to półśpiochy, tyle. Tylko że u mnie pogoda inna.... W domu mamy okolo 22 stopni. Na katarek i kaszel nic innego nie poradze prócz tego co juz napisały dziewczyny, trzymam kciuki żeby szybciutko przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego mam inchalacje z wody morskiej i jakiejs tam zawiesiny ,,Patryk sobie wdycha przez maseczke taka mgiełke i dobrze mu to robi.. No i musze nawilzac pokoj..ja mam nawilzacz elektryczny wiec postawiłam przy łózezku i jest w miare ok..ale młody i tak strasznei sie męczy...Ma jesczez do wybrania 3 zastrzyki..niestety jest teraz taki wirus i dzieciaczki na oskrzela chorują i wcale to nie ma związku z ubieraniem dziecka lekko.. Domik to ma taki kaszel że masakra...az dusi sie momentami...w nocy spał z nami bo sie bałąm zeby coś sie nie stało... Tak czy siak ..ja to teraz nie nadaje sie do ludzi bo wyglądam jakby mi ktos oczy podbił..takie podpuchnięte z niewyspania ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zadomowienie
|
O właśnie, gabisun, Borysek non stop ma bodziaki z długim rękawkiem i do tego rajtki, albo spodenki i skarpetki. I nic więcej. A w domu jakieś 20-21 stopni.
I mam pytanie do mam chłopców: obcinałyście już maluszkom włoski? Boryskowi zachodzą włosiska na uszy i chciałabym te okolice (boki głowy) przyciąć maszynka, ale się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia dzięki
![]() ![]() ![]() aaneczka ty to dopiero masz szpital w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4740 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.bebiko.com.pl/themes/bebi...roku_zycia.pdf Z niego wynika że 1,2,3,4 miesiąc cyc a po skończonym 4 i już jarzynki ![]() Więc wczorajszy dzień darcia skończył się paracetamolem..Tz stwierdził że to zęby bo mały chciała gryźć wszystko i nic musie nie podobało. Ale w nocy wiercił się jak szalony co równą godzinę podawałam mu smoczka co się rzadko zdarza bo zazwyczaj nie śpi ze smokiem...Średnio się wyspałam no ale co tam ![]() cdn. Już po ..jak to pani dr orzekła Zęby, zęby , zęby ...i tak może dwa miesiące heheh. Wysypkę jak zobaczyła to obstawia moje obżarstwo czekolada ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.