Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 08:09   #4291
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Hej Dziewczynki
nie spie juz chyba od 4 rano;( niestety przeziebienie znowu mnie zlapalo mialam jechac na morfo dzisiaj ale stwierdzilam ze skoro taki ziąb a ja sie kiepsko czuje to pojade po weekendzie
mam tylko katar ale jest okropny ciagle mi leci, nos mnie boli i co najgorsze brzuch od smarkania. W pon mam wizyte u internistki w sprawie ekg i przy okazji jej powiem ze przeziebiona jestem, moze cos doradzi lub przepisze. Ciagle mysle czy mojej stokrotce to nie zaszkodzi fika sobie caly czas ale ja sie o nia strasznie martwie w czwartek wizyta u gina, ciekawe.........jakos nie mam ochoty

Lolka1212
dziekuje a jednak mnie dopadlo znowu
wiesz ja o tym slyszalam... czasem siedze przy laptopie jak jest ciemno i mala sie rusza, wiec chyba od swiatla ekranu... laptopa klade na kolanach zawsze.

Catia88
moje tez takie ruchliwe, nie moge narzekac

principessina
ja mam podobnie jak ddaaiissyy przed ciaza problemy zatwardzenie itp. , teraz po prostu rewelacja, a biore zelazo. Wiec rowniez wspolczuje

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ddaisy i Lolcia bardzo Wam dziekuje za pamiec!!! Pewnie dzieki Wam przezylam ten lot bardzo spokojnie mimo bardzo wczesniej pory, bo wylot byl 06:20

Nie wiem czy Wasze dzieci tak maja, ale moj syn niesamowicie reaguje na swojego tate. Juz wczesniej wyczuwalam, ze maly zaczyna sie ruszac jak tylko tz polozy reke na brzuchu, ale co on robil dzisaj
Polozylismy sie do lozka po przyjezdzie do domu i maly od przylotu w ogole sie nie ruszal... przemieszczal tylko czasem. Wystarczylo, ze maz polozyl reke na brzuchu, a ten szalu dostal. W zyciu jeszcze tak nie kopal. Prawie sie poplakalam... to naprawde piekne, ze Maly czuje kto jest mu najblizszy... jak o tym pisze to juz mi sie beczec chce...

Taverney kochana mocne kciuki dla Ciebie i Twoich Dziewuszek. Jestesmy myslami z Toba i kruszynkami!!!

Kasia24 lala brzuch masz jak tralala Slicznie rosniesz do przodu, a uda masz normalne
az sie wzruszylam tym co napisalas, slodko
a na mnie juz prosze nie krzycz
ciesze sie ze lot udany

principessina
a ty cwaniaczku masz wiosne nie powiem zimno jak chol*ra, niby ma sie poprawic, ale moj termomert pokazuje teraz na zewnatrz Łodz centrum Polski -16

anula_81
masz BARDZO ALE TO BARDZO zgrabny brzuszek podoba mi sie strasznie!

Siasiek
no wlasnie madrosc sie podobno po rodzicach dziedziczy
kurde ale ty masz fajnego tego synka jeszcze troche i sie bedzie pytal skad sie dzieci biora

mimbi
tez uwazam ze EWESKA to silna kobieta
ja juz tez nie daje rady z tym przeziebieniem, modle sie zeby goraczki nie miec. Na razie tylko katar, ale strasznie upierdliwy
mnie maz zarazil, pozniej sie odchorowalam troszke (pisalam ze juz mi lepiej) to zachcialo mi sie jechac z Tż do kolegi antene zakladac, ciagle okno otwarte bylo i mnie przewialo a ty masz goraczke?

eweska
cud malina, ja tez chcem tak byc umalowana super ze juz jestes z nami
a co do Tav, bardzo mi sie smutno zrobilo, ze lezy w szpitalu, oby wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a tu ja z wózkiem

i oczywiście moje nóżki pięknie do środka ustawione

btw. nie dopinam kozaków !! tak mam łydki spuchnięte
ja tam widze piekny wozek, sliczny brzuszek i fajnego bobaska w tle

paulizia i ddaaiissyy 20kg, 19 kg???????????? ze co??????????????
NIE WIERZE I JUZ
ja sie zwaze 3 marca teraz to sie boje jeszcze bardziej!!!

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

kwietecku dzisiaj zaczynamy 32 tydzien ciazy

a co tam u vanes cos sie nie odzywa...mizianka81 tez nie. Oby wszystko bylo dobrze!!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:18   #4292
Mango08
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Hej

Taverney trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze

Anula fajnie, że wizyta udana, dzięki temu będziesz teraz spokojniejsza. Mój lekarz też nie jest zwolennikiem robienia usg co wizyta, czego niestety żałuję, bo chciałabym non-stop oglądać Synalka. Brzuszek bardzo zgrabny!

Paulizia fajnie, że już jesteś u TŻ-ta i że podróż odbyła się bez komplikacji. Obsługa lotniska i samolotu zwracała uwagę na to, że jesteś w ciąży? Ogromnie chciałabym +10 stopni!
Mój Synek też często reaguje na dotyk TŻ-ta
Bodziaki z mothercare są genialne!

Daisy i Paulizia przyjmijcie mnie do grona przodowniczek, moja waga teraz to już na serio jest "out of control" cytując męża mori.
Mój TŻ jest szczupły, waży ok. 76 kg, więc co to dla mnie go przegonić

the_sania super, że macie już wózek, do tego po tak okazyjnej cenie i nie zniszczony!

Coraz gorzej czuje się z moją wagą i opuchlizną. Podobnie jak sania czasami nie mogę dopiąć oficerek jak jestem w legginsach, a wcześniej spokojnie zakładałam je do jeansów! Do tego jak leżę na plecach to ciężko mi się oddycha, a budzę się tak połamana, że to jakiś koszmar... Mój kręgosłup nie radzi sobie z taką masą! Całe szczęście, że nie musimy w 30 stopniowych upałach chodzić w takim stanie...

Edit:
Kasiu ja miałam zapalenie dróg oddechowych w grudniu i w dużym stopniu pomogły mi naturalne metody! Piłam mleko z miodem, czosnkiem i masłem Wywar z imbiru, syrop z cebuli do tego inhalacje oraz wąchanie i jedzenie chrzanu. Plus gorąca herbata z miodem lub malinami i herbata z lipy i witamina c w naturalnej postaci. Robiłam to systematycznie, kilka razy dziennie i naprawdę pomogło. Od lekarza dostałam lekki homeopatyczne, rutovit c i syrop, jeśli nie poprawiłoby się po 5 dniach to wtedy antybiotyk, ale udało się bez niego. Wydaje mi się, że duża zasługa naturalnych sposobów, używałam przecież wszystkiego Tutaj fajny artykuł o naturalnych metodach:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...e_w_ciazy.html

I nie martw się o Malutką, na tym etapie ciąży małe prawdopodobieństwo, aby przeziębienie jej zaszkodziło.

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-02-25 o 08:36
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:33   #4293
zosiaaa
Zadomowienie

witam

anula brzuszek świetny

the_sania bryka bardzo fajna i z tego co widać to nie zniszczona , no i jak ładnie się prezentujesz przy tym wózku

ja dzisiaj po ciężkiej nocy, ból bioder się chyba skumulował , nad ranem to juz nie wiedziałam na której stronie spać nawet jak położyłam się na tyłku to gdzieś tez całą miednicę czułam, masakra, jak tak dalej będzie to będę musiała spać na stojąco
no i już wiem co to znaczy jak mówiłyście że bolą was pachwiny , mnie przy chodzeniu boli jedna, tyle że z mojej własnej niezdarności ( skończył mi się wczoraj szampon pod prysznicem i chciałam sobie wziąć z wanny, wylazłam tą mokrą noga na płytki no i się trtoszkę rozjechałam

eweska na początku nie umiałam znaleźć twojego zdjęcia ale w końcu się udało, piękna sprawa

kasiu ja podobnie jak mangoo8 w grudniu byłam chora ale obyło się bez antybiotyku, i tez walczyłam mlekiem z miodem i czosnkiem, ja jeszcze brałam rutinoscorbin bo mi pozwoliła gin i dużo wit c w naturalnej postaci. Od tamtej pory odpukać mam spokój ale codziennie pochłaniam kilka kiwi( gdzieś kiedyś wyczytałam że maja dużo wit c), i jak już czuje że coś idzie to to biorę rutinoscorbin. aaa no i dużo pić!!!

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-02-25 o 08:42
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:50   #4294
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane

Ja już po śniadanku ale coś czuję, że długo nie posiedzę bo trzeba się wziąć za jakieś porządki

Anula, super wyglądasz!

Sania, extra bryka

Oj, widzę że dużo dziewczyn się pochorowało Kurujcie się Mnie odpukać nic nie łapie, tylko na początku ciąży miałam lekkie przeziębienie a tak to nic. Aż się sama dziwię
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:53   #4295
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Eweska juz mialam oburzona pisac, ze Ciebie tam nie ma NIE POZNALAM CIE BEDZIESZ BOGATA!!!! 3 razy latalam ze strony 1 na 2 az w koncu wypatrzylam swietny makijaz!!! Tys to artystka normalnie ja tez chce tak umiec

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

eweska juz wiem, który makijaż Twój.... no odlot .

dobranoc.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

eweska
cud malina, ja tez chcem tak byc umalowana super ze juz jestes z nami

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

eweska na początku nie umiałam znaleźć twojego zdjęcia ale w końcu się udało, piękna sprawa

Dziekuję Wam dziewczyny, nawet nie wiedziałam że będziecie miały problem z poznaniem mnie Ale będe bogata

Wyspałam sie, synala odprawiłam do szkoły, mężul pojechał po auto bo odstawił wczoraj na przegląd, ja zaraz za jakies porządki muszę się zabrać bo bajzel taki że sie przejść nie da, potem obiadek i jeszcze skarbówka po drodze, ale mężul mnie podrzuci
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:55   #4296
amarcia
Wtajemniczenie

Doczytałam, dzień dobry

Czy 27-my tydzień to 7-my miesiąc już? Oto jest pytanie...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 08:58   #4297
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Doczytałam, dzień dobry

Stary 2011-02-25, 09:12   #4298
amarcia
Wtajemniczenie

Siódmy miesiąc...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Idę sprawdzić jak moje upatrzone aukcje... Tu nie ma na co czekać motyla noga... Żarty się skończyły!
Stary 2011-02-25, 09:12   #4299
atiz
Rozeznanie

Dziewczynki gdzie można kupić body kopertowe?

Postanowiłam że nie będę kupowała tych wkładanych przez główkę.
Widziałam takie w H&M ale czy widziałyście np. w Mathercare lub gdzieś jeszcze.
Mały kurcze wybór tego.
Na allegro jest tego trochę ale wolałabym najpierw zobaczyć jaka to bawełna.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:12   #4300
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Siódmy miesiąc...
nooo czas leci
Stary 2011-02-25, 09:17   #4301
andziot
Zakorzenienie

the_sania świetna okazja Ci się trafiła z tym wózkiem
moniqac na którą masz wizytę ??? za dzidziolka
atiz ja w poprzedniej ciąży tak straciłam ok 5000zl, bo dali nam wyrównanie do pensji i ja ponieważ byłam 3dni na zwolnieniu w międzyczasie to nic mi się nie należało, ale przebolałam bo najważniejsze że dzidzia zdrowa się urodziła
Aliczka88 gratuluję kolejnego tygodnia, szybko to leci kurcze
24kasia86 biedactwo, co ty tak te choróbska łapiesz ????????
niech już ta wiosna przyjdzie !!!!!!!!!!!
już 32tc ??????????

powiem Wam - nie ma to jak swoje łóżeczko
bioderka dziś nie bolały tak bardzo (bo czuć było)
siusiu tylko raz i to z rozsądku, żeby nie wstawać o 5 bo już bym nie zasnęła
ja już trochę ogranęłam dom, ale jeszcze sporo zostało
jutro znajomi na obiad przychodzą więc trzeba zachować pozory czystego mieszkania

siebie też już ogarnęłam
ogolić się to już cud dla mnie, niestety nie umiem z lusterkiem
jeszcze w trakcie mężu wszedł z Zosią do łazienki umyć jej tyłek a tam mama na wannie z maszynką i lusterkiem widok przepiękny !

wizyta na 12.00 (trochę się boję jak zwykle)
proszę o dobre fluidy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:18   #4302
amarcia
Wtajemniczenie

Już mam dziwne wrażenie, ze nie zdążę ze wszystkim, co sobie zaplanowałam...
Stary 2011-02-25, 09:21   #4303
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Mały kurcze wybór tego.
ja kupiłam głównie w h&M
tam bawełna jest super !
kupiłam takie zwykłe białe w 2paku za 20zl
i dwa kompleciki ze spodenkami
wiem ze w zarze jeszcze są ...
w mothercare wiekszosc jest z zakładkami

mój mężu z Zosią chodzą po domu ze szczebelkami od łóżeczka na plecach za koszulką
co za widok

Stary 2011-02-25, 09:24   #4304
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Siódmy miesiąc...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Idę sprawdzić jak moje upatrzone aukcje... Tu nie ma na co czekać motyla noga... Żarty się skończyły!
Gratuluję Ja za tydzień i 2 dni!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

jutro znajomi na obiad przychodzą więc trzeba zachować pozory czystego mieszkania

siebie też już ogarnęłam
jeszcze w trakcie mężu wszedł z Zosią do łazienki umyć jej tyłek a tam mama na wannie z maszynką i lusterkiem widok przepiękny !

proszę o dobre fluidy
U mnie własne łóżko niestety nie załatwia sprawy i tak wstaje połamana heh... zwykłe czynności stają się coraz trudniejsze, zaczynam się martwić co będzie dalej...
Pozytywne fluidy już przesyłam! Na pewno będzie dobrze!

Cytat:
amarcia damy radę! mamy jeszcze 3 miesiące, kupa czasu...

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:27   #4305
atiz
Rozeznanie

Andziot piękne dzięki, wreszcie zacznę coś kupować już się nie mogę doczekać.
Tak Wam zazdroszczę tych zakupów, ja jeszcze nic nie kupiłam
A gdzie we Wrocku jest Mothercare, w Renomie i gdzieś jeszcze?

Proces wysyłania dobrych fluidów rozpoczęty !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:28   #4306
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
mój mężu z Zosią chodzą po domu ze szczebelkami od łóżeczka na plecach za koszulką
co za widok

Andziot, trzymam

Dziewczyny, która z was kupowała łóżeczko i materac z Ikea (bo nie pamiętam). Niektóre mi się podobają ale nie wiem czy warto

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:32
Stary 2011-02-25, 09:34   #4307
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry!
To chyba już uzależnienie. Znów jak automat, wstałam zrobiłam śniadanko i zasiadłam przed komputerem

Cytat:

co za widok
Super! Aż mi przypomniałaś, jak z mamą wkładałyśmy sobie miski za ogrodniczki z tyłu i bawiłyśmy się w żółwie Co za czasy to były!

I oczywiście za dzisiejsze wizyty

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:36   #4308
amarcia
Wtajemniczenie

andziot Zośka pewnie jeszcze za mała, zeby zaczęła pytać - Wiki dla porównania zadałaby już pytań 1500 2900... Ostatnio ma szał na punkcie ludzkiego organizmu i anatomii. Dzi rano w łóżku np. rozmawiałyśmy skąd wydobywa się głos i o tym że ona też ma "szkieleta" i "mózga" padaaaaaaaaałam na twarz, a musiałam poważnie odpowiadać
Stary 2011-02-25, 09:37   #4309
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia, piona Dzierżę równo z Tobą w dłoni prym przodowniczki
Mango jesli tak jak my, faktycznie masz juz dziescia do przodu to zaaapraszamy
Jedynym pocieszeniem jest to, że mam coraz mniejszy apetyt. Wiecie, ze jak zjadłam o 16 te nieszczęsne 10 naleśników to do pójscia spać, jedynie jeszcze 1 jabłko wtrąbiłam !! Mam nadzieje, że dzidziulek nie ucierpiał na tym, ale naprawde byłam tak nażarta, ze ledwie to jabłuszko wcisnełam w siebie. No i teraz wstałam i tez jesc mi sie nie kce ale zjem cos.. tylko do Waaaaas musiałam

Amarcia, Lolka - dziś swietujemy ! Na pewno jeszcze kilka z nas również Najlepszego Kochane z okazji osiągnięcia next level
Ja dodatkowo mam dziś studniowke do narodzin !!! Dorka takze bo ma termin wg @ na 10.06 !!!
Kalendarzyk mi pokazuje że długośc ciazy to 25 tygodni czyli rozpoczynam 26 tydzien, tak ??

Anulinka, "tylko" 2 razy ?? Poziomka chyba tez tak czesto wstaje? Koszmar ! Ja sie w nocy obudziła i mi sie chciało i przetrzymałam sik i nei wstałam

Sania, swietny zakup !! I faktycznie te kółka takie jak Twoja mami mówiła Te odblaski mi sie podobają !!! Kazdy wózek takie ma?? Zazdroszcze zestawienia kolorków

monia, obiecuję dam fotę !!

gusiagatko, potwierdzam, nałóg i rozumiem - mam to samo pije z Wami kawkę

trzymam kciukasy andziotka i monia za Wasze wizity !!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:39
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:40   #4310
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

Mały kurcze wybór tego.
ja kupiłam kopertowe w coccodrillo. tyle że za jedno płaciłam prawie 20 zł

za dzisiejsze wizyty i fluidy tez śle

Stary 2011-02-25, 09:40   #4311
the_sania
Wtajemniczenie

dzień dobry
też pochwalę się, że na siusiu tylko raz wstawałam! i nawet dziś troszkę mnie boli biodro. może dlatego, że z domu wyszłam wczoraj...

jak zdjęłam wczoraj skarpetki, to nad linią gumki normalnie jakbym guza miała, takie spuchnięte te łydy

są ładne bodziaki z disneya z kubusiem puchatkiem w intermarche ale za 12,99/szt śliczne

Cytat:
Sania, ale fajny wozek!!! Super wygladacie z Brzuszkiem i furka kozakami sie nie przejmuj! Ja mam takie Pumki do kostki i chodze w rozwiazanych, bo nie mam sily sie schylac by je wiazac, a brzucha nie przesune na plecy przeciez Podoba mi sie Twoja koszulaaaaaa

Dziewczyny ja wszytskim Wam dziekuje za te mile slowa.. to chyba jakis dzien dobroci dzisaj dla mnie, bo nawet maz przed chwila, jak sie przebieralam, powiedzial ze wcale nie jestem taka gruba tylko nogi mi sie ''powiekszyly'' milo to bylo slyszec, bo jedyne co od niego slyszalam to ''moja bambarylka'', ''moj grubasek'', ''ile juz przytylas'', ''ale masz pupcie'' i najlepsze ''GDZIE SA TWOJE MAJTECZKI????''
dziękuję a koszula lindex z second handu oczywiście
powiem Ci, że ja też słyszę od mojego często "moja bambaryłka" itp. ale mi to się śmiac chce z tego
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
My z Bąbelkiem zaczynamy dziś 27 tydzień
I za 5 dni idziemy do ginekologa

I znowu trzeba sie zastanawiać co to na obiad robić
ja chyba ocipieje w tym domu!!!
Może pierogi...
nooooooo mnie też to wkurza i wypisałam sobie na kartce całą listę obiadów, jakie mogę robic i wybieram. dziś akurat rosół.
7m-c czyli III trymestr zaczynasz, gratuluję
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam mamuśki
W końcu się wyspałam, tylko!! 2 razy wstawałam na siusiu
o to super a ja tylko raz
Cytat:
Hej Dziewczynki
nie spie juz chyba od 4 rano;( niestety przeziebienie znowu mnie zlapalo mialam jechac na morfo dzisiaj ale stwierdzilam ze skoro taki ziąb a ja sie kiepsko czuje to pojade po weekendzie
mam tylko katar ale jest okropny ciagle mi leci, nos mnie boli i co najgorsze brzuch od smarkania. W pon mam wizyte u internistki w sprawie ekg i przy okazji jej powiem ze przeziebiona jestem, moze cos doradzi lub przepisze. Ciagle mysle czy mojej stokrotce to nie zaszkodzi fika sobie caly czas ale ja sie o nia strasznie martwie w czwartek wizyta u gina, ciekawe.........jakos nie mam ochoty

ja tam widze piekny wozek, sliczny brzuszek i fajnego bobaska w tle

32 tydzien ciazy
gratuluję 32 tygodnia coraz bliżej do porodu
oj Ty to się masz bidulko z tymi chorobami ale na pewno Stokrotce to nie zaszkodzi już na tym etapie ciąży. spokojnie
i dziękuję za komplementy w tle jest Oluś, od którego mamy wózek
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
H
Coraz gorzej czuje się z moją wagą i opuchlizną. Podobnie jak sania czasami nie mogę dopiąć oficerek jak jestem w legginsach, a wcześniej spokojnie zakładałam je do jeansów! Do tego jak leżę na plecach to ciężko mi się oddycha, a budzę się tak połamana, że to jakiś koszmar... Mój kręgosłup nie radzi sobie z taką masą! Całe szczęście, że nie musimy w 30 stopniowych upałach chodzić w takim stanie...
no zawsze to jakieś pocieszenie. ale dobijające to jest. mam tak samo jak Ty już mam dośc tego stanu, a teraz nie będzie lepiej, tylko gorzej, bo dzidziusie sporo urosną do porodu
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
the_sania bryka bardzo fajna i z tego co widać to nie zniszczona , no i jak ładnie się prezentujesz przy tym wózku

ja dzisiaj po ciężkiej nocy, ból bioder się chyba skumulował , nad ranem to juz nie wiedziałam na której stronie spać nawet jak położyłam się na tyłku to gdzieś tez całą miednicę czułam, masakra, jak tak dalej będzie to będę musiała spać na stojąco
no i już wiem co to znaczy jak mówiłyście że bolą was pachwiny , mnie przy chodzeniu boli jedna, tyle że z mojej własnej niezdarności ( skończył mi się wczoraj szampon pod prysznicem i chciałam sobie wziąć z wanny, wylazłam tą mokrą noga na płytki no i się trtoszkę rozjechałam
dobrze, że nic Ci się nie stało !!ból bioder- masakra też to mam. najgorzej, że nie ma jak sobie z tym radzić
dziękuję za miłe słowa

Cytat:

siebie też już ogarnęłam

proszę o dobre fluidy
hihi musiał byc fajny widok
fluidy wysyłam jestem pewna na 100%, że jest dobrze!
Cytat:
ojjjj myślisz, że urodzisz dużo wcześniej

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:41   #4312
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

znalazłam na strone ze tylko Renoma

http://najlepszegalerie.pl/marka/358...ci,i,niemowlat

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:45   #4313
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) ona też ma "szkieleta" i "mózga" padaaaaaaaaałam na twarz, a musiałam poważnie odpowiadać
ale fajnie
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Jedynym pocieszeniem jest to, że mam coraz mniejszy apetyt. Wiecie, ze jak zjadłam o 16 te nieszczęsne 10 naleśników to do pójscia spać, jedynie jeszcze 1 jabłko wtrąbiłam !! Mam nadzieje, że dzidziulek nie ucierpiał na tym, ale naprawde byłam tak nażarta, ze ledwie to jabłuszko wcisnełam w siebie. No i teraz wstałam i tez jesc mi sie nie kce ale zjem cos.. tylko do Waaaaas musiałam

Amarcia, Lolka - dziś swietujemy ! Na pewno jeszcze kilka z nas również Najlepszego Kochane z okazji osiągnięcia next level
Ja dodatkowo mam dziś studniowke do narodzin !!! Dorka takze bo ma termin wg @ na 10.06 !!!
Kalendarzyk mi pokazuje że długośc ciazy to 25 tygodni czyli rozpoczynam 26 tydzien, tak ??

Sania, swietny zakup !! I faktycznie te kółka takie jak Twoja mami mówiła Te odblaski mi sie podobają !!! Kazdy wózek takie ma?? Zazdroszcze zestawienia kolorków
nie kochana, odblaski tak wyszły od flesza dzięki
ojjj myślę, że dzidziuś się ucieszył, że mama zjadła już tylko jabłuszko, bo może nie nadąża trawić tego, co tam wrzucasz i odkłada sobie na później, na półeczkę.... stąd później te kilogramy Twoje na plusie. Bo dzidziuś robi zapasy i to te jedzonko tyle waży
gratuluję następnego tygodnia!

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:46
Stary 2011-02-25, 09:48   #4314
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry dziewczynki!

Haa i zjadłam wczoraj pączka ale nie był zbyt dobry, na szczęście mam w lodówce jeszcze napoleonkę i zaraz ją wyciągnę do kawki Inki

anula
Bardzo się cieszę, że wizytka się udało no i że dr fajny człowiek

Paulizia – cieszę się, że szczęśliwie dotarłaś no i, że pościel jest z Tobą

Trzymam też kciuki za Tav, oby przynajmniej do 32 tyg. wytrzymała

Mangoo kochana, ja już mojego męża przegoniłam z wagą i to sporo no i odczucia mam podobne do Ciebie, kręgosłup który ma już dość, kolana mnie bolą, pachwiny, nadgarstki, kostek to nie widać wcale u mnie nie wiem na ile to opuchlizna a na ile tłuszczyk

andziotku, moniqac za wizytkę

eweska - ja już pisałam, że dla mnie to Ty jesteś wzór cnót i zdania nie zmieniam

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która z was kupowała łóżeczko i materac z Ikea (bo nie pamiętam). Niektóre mi się podobają ale nie wiem czy warto
Ja mam łóżeczko z Ikeii Guliver, materaca nie mam i czytałam o tych Ikeowskich słabe opinie.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:50
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:48   #4315
migotka03
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki!
Ja już po śniadanku, i pączka też już zjadłam, nadrobiłam was i
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Dzisiaj też będę siedzieć sama do 18tej i jutro też mąż idzie do pracy
co ja będę robić??

Eweska super makijaż. Ja też ledwo cię poznałam

Anula brzuszek super!

Mango piszesz że twój mąż jest szczupły. To co ja mam powiedzieć o moim? Waży 68kg, ale to i tak sporo bo przytył ostatnio Chyba tyje razem ze mną, bo ja mam teraz 67.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:48   #4316
the_sania
Wtajemniczenie

Daisy i powiem Ci, że ja też troszkę mniej jem... na śniadanie tylko 3 kromki, zamiast 4 na kolację też... coś w tym jest .. może im dalej to tym mniej miejsca w żołądku się robi ?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-25, 09:49   #4317
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
andziot Zośka pewnie jeszcze za mała, zeby zaczęła pytać - Wiki dla porównania zadałaby już pytań 1500 2900... Ostatnio ma szał na punkcie ludzkiego organizmu i anatomii. Dzi rano w łóżku np. rozmawiałyśmy skąd wydobywa się głos i o tym że ona też ma "szkieleta" i "mózga" padaaaaaaaaałam na twarz, a musiałam poważnie odpowiadać
hahaha pocieszne te wasze dzieci

Jejjj, jak mi się nie chce sprzątać

Moria, właśnie Guliver mi się spodobał i Leksvik. Powiedz mi proszę czy bez problemu dokupiłaś do tego łóżeczka inny materac? Bo z tymi ikeowskimi wymiarami to są trzy światy

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-25 o 09:51
Stary 2011-02-25, 09:49   #4318
dorkabl
Zadomowienie

dzień dobry dziewczyny

ddaaiissyySTUDNIÓWKA, STUDNIÓWKA normalnie aż strach się bać hihih

Troszke sie bede musiała dziś odkurzaczem namachać :/ Zrobię to najlepiej do południa bo potem brzusio twardy i nie wygodny.

Jutro ide na imieniny i będzie pyszne jedzonko...i ciasto pyszne... mniam

MoniaK
łóżeczko z ikei ma na bank mary ale czy posiada tez materac to juz nie wiem
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 09:56   #4319
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

paulizia i ddaaiissyy 20kg, 19 kg???????????? ze co??????????????
NIE WIERZE I JUZ
ja sie zwaze 3 marca teraz to sie boje jeszcze bardziej!!!

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

kwietecku dzisiaj zaczynamy 32 tydzien ciazy

a co tam u vanes cos sie nie odzywa...mizianka81 tez nie. Oby wszystko bylo dobrze!!!
ja tez im nie wierze
nie widac w ogole wcale ani troche
ja od jutra 32 tydzien
Cytat:
Doczytałam, dzień dobry

gratki!
Cytat:
moniqac na którą masz wizytę ??? za dzidziolka
atiz ja w poprzedniej ciąży tak straciłam ok 5000zl, bo dali nam wyrównanie do pensji i ja ponieważ byłam 3dni na zwolnieniu w międzyczasie to nic mi się nie należało, ale przebolałam bo najważniejsze że dzidzia zdrowa się urodziła
Aliczka88 gratuluję kolejnego tygodnia, szybko to leci kurcze
24kasia86 biedactwo, co ty tak te choróbska łapiesz ????????
niech już ta wiosna przyjdzie !!!!!!!!!!!
już 32tc ??????????

siebie też już ogarnęłam

proszę o dobre fluidy
kciuki są bedzie dobrze

dzien dobry, dzisiaj piatek - weeekend prawiee!!!

ja tez po sniadanku
siedze w pracy
obserwuje moje dziecie jak sie wypina na mame
pozy strzela niemilosierne

dorkabl priv

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-25 o 10:00
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 10:01   #4320
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

mothercare tylko w renomie jest,
ale poza wyprzedażami to tam strasznie drogo jest
straaaaaaaasznie

Cytat:
no ja już nie mogę się doczekać tkaich poważnych rozmów

Ja dziś wrak jakiś jestem !!!
robię jedną rzecz i padam na twarz
umyłam twarz peelingiem i już brwi nie byłam w stanie wydepilować bo zasapałam sie
naczynia zmyłam i musiałam 10min odpoczywać ....
teraz umyłam włosy i też dyszę jak lokomotywa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości