Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 21:37   #4261
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

A my po 3 godzinach w szkole rodzenia
Ale fajnie było. Uczyliśmy się min. wiązać chustę z bejbikiem i podjeliśmy decyzję z TŻ, że sobie taką kupimy i będziemy Piotrusia w niej transportować

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
cześć

a ja juz po obiadku- ogórkowa,

słuchajcie dostałam dzis rozliczenie pita11, jedyny jaki mnie obowiązuje w tym roku, tylko cos mi namieszali i nie mogę się ogarnąć.

może któraś z Was będzie potrafiła mi z tym pomóc, bo na księgową nie stać a sama nie ogarniam

wygląda to tak :
jako dochody podatnika mam wypełnioną rubrykę :
"6" Działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art.13 pkt 2,4,6, (z wyjątkiem czynności wymienionych w wierszu7) i 7-9 ustawy, w tym umowy zlecenia i o dzieło.
i odpowiednio tak:
przychód: 3010.29
koszty uzyskania przychodów: 534.26
dochód 2476,03
zaliczka pobrana przez płatnika: 178

składki na ubezpieczenie społeczne : 338.97
składki na ubezpieczenie zdrowotne: 207.02

i to wszystko co jest powypełniane.

i teraz tak, w żadnym z tych cudownych programów do PITów ani na e-deklaracjach nie mogę uzupełnić tego do końca bo wychodzi jakiś błąd i informacja, że mam posprawdzać kwoty.
będę miała jakiś zwrot czy mam dopłacać ?
nic z tego pitu nie rozumiem,
zlitujecie się ???
plisss
Na piechotę policzyłam i kwoty od pozycji brutto są prawidłowe, więc nie wiem, dlaczego program sygnalizuje błąd.
Ja korzystam z programu ze strony www.pity.pl od kilku już lat i nigdy nie miałam z nim problemów.

Taverney,
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:40   #4262
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
nooo tu taka cisza a ja obiecalam dzisiaj swoj brzuchol wstawic, wiec wstawiam i tak, jak obiecalam, ze bedzie po wizycie to bedzie
Wedle mojego suwaczka cos ok 29t5d a wedle pana doktora dokladnie 30t dzis, wiec cos kolo tego

ide dalej ogladac
buziale
Załącznik 3774935
pieknyy
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aguś nie mów!! Próbowałaś??

Smacznegoooo Co ty razem dobrego przygotowałaś? Pewnie znowu jakis wypasik znając Ciebie
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Siasiek no to cos w tym jest, ze te Maluchy tak reaguja na wybrane osoby. Ja tam do niego gadam, glaszcze, a on nic... chyba mu sie znudzilam ale jak tylko Tz dotknie brzucha to sie zaczyba ''WYGINAM SMIALO CIALO, WYGINAM...''

Anulllllaaa pikny brzuchol
Ewesko czekamy na Twoj

A jesli ktos ma ochote zobaczyc jakie sloniatko sie zrobilo z paulizii zapraszam do albumu. Sie chwale swoim wybitnym osiagnieciem tytul najwiekszego obzartucha i prosiatka na naszym forum wygralam ja. bezkonkurencyjnie
tak, probowalam , polozna nam to zalecila

aa dzisiaj poszlasm na latwizne, kupilam sobie stimerie o taka
pyyyszna

a do tego troszke gotowanego bobu z maselkiem i bulka tarta
a tztowi hamburgery zrobilam3

PAULIZIA
w tylek to bys nie chciala?
chudzielcu wstretny, i ty tyle niby przytylas, mhm taaa
slicznyy brzcholek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 54252_big.jpg (83,9 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-02-24, 21:46   #4263
Paulizia
Wtajemniczenie

Eweska juz mialam oburzona pisac, ze Ciebie tam nie ma NIE POZNALAM CIE BEDZIESZ BOGATA!!!! 3 razy latalam ze strony 1 na 2 az w koncu wypatrzylam swietny makijaz!!! Tys to artystka normalnie ja tez chce tak umiec

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Agus
20 kilo
Stary 2011-02-24, 21:47   #4264
anula_81
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za komplementy! co ja bym bez was
padl mi film idziemy z TZ w pielesze i bedziemy ogladac przyjaciol

buziaczki i do jutra kochane moje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:50   #4265
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Agnieszka.M te artykuły to sa po prostu pokazane "prawne luki" z których można korzystać Właśnie od zeszłego kwietnia sa
Ja skorzystałam Tylko tam pisza że ta dobrowolna składkę trzeba płacić przez 30 dni za nim pójdzie sie na L4, z tego co ja wiem, trzeba przez 90.
No i ostrzegam przed kontrolami. Dużo dziewczyn zakłada firmy, na gwałt bo dziecko w drodze. Zakłada je nie umiejętnie i przy ZUS-owskiej kontroli jest klapa
.
Wiesz co, mnie temat zupełnie nie dotyczy. Poprostu trafiłam na te linki i je wstawiłam, gdyby kogoś to akurat interesowało.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aga.M my chcemy ten sam x-lander co Ty sobie upatrzyłaś super jest, tylko może weekend obczaimy na żywo i jak się prowadzi.
Jeśli chodzi o wózki, to na początku brałam pod uwagę jeszcze Maxi Cosi Mura 4, no ale cenowo nie ma porównania.Ogólnie X-landera XA już wcześniej testowałam i mi się podobał, ale byłam zdecydowana na niebieski kolor. Jednak, jak wczoraj zobaczyłam tą aukcję X-LANDER XA GONDOLA MAXICOSI CITI TORBA PARASOL to się zaczęłam zastanawiać, czy warto do koloru dopłacać. Pogadałam rano z mężem, zadzwoniliśmy do tego sprzedawcy z allegro (sklep jest w Dąbrowie Górniczej) i jak powiedział, że wózek jest na sklepie i możemy sobie przyjechać zobaczyć kolor (bo u mnie w pobliżu akurat volcano nie mieli), to się zwinęliśmy i pojechaliśmy. Okazało się, że kolor faktycznie jak na zdjęciach i długo się nie zastanawiając ... kupiliśmy go. Także jestem już przeszczęśliwa, bo jeden z największych zakupów mam z głowy Wózek od razu zawieźliśmy do moich rodziców, bo mają dużo miejsca w mieszkaniu i sobie będzie tam spokojnie czekał na odpowiedni czas Moja mama od razu sobie pojeździła i bardzo jej się spodobał. Powiedziała, że w prowadzeniu nawet nie ma porównania z tymi wózkami sprzed lat. Ona bardzo rzadko wyraża zadowolenie lub coś chwali, także jak już głośno powiedziała, że wózek jest super, to tak jest.

Także ja was sobie teraz spokojnie ponadrabiam, bo cały dzień nas w domu nie było.
Widzę, że już wybieramy nowy tytuł. Strasznie nam te wątki lecą

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:51   #4266
Zytus
Rozeznanie

Moj tżcik sobie wlasnie przypomnial o meczu i poszedl sobie kukac, a ja sie nudze
Wlasnie zjadlam późna kolacje ktorej mialam juz niby nie jesc, ale jakos apetyt mi dzisiaj dopisuje i teraz sie ruszyc nie moge
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:51   #4267
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia ja tez 20 kg, no 19 Jestesmy przodowniczki
ale po Tobie naprawde nie widac tych 20 kilosków. Jestes wysoka wiec tez inaczej sie rozkłada
Mnie teraz to już smieszy i raczej bawie sie w zakłady ile jeszcze mnie przybedzie... ciekawe czy mojego małża dogonie.. on 88 wazy :-D ja 70,5-71

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:52   #4268
matallewar
Zakorzenienie

mimbi Są antybiotyki, które nie szkodzą w ciąży
Ja już brałam dwa , a z małym wszystko w porządku

A w ogóle to jestem wściekła na tż
On jest momentami głupszy niż ustawa przewiduje!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:52   #4269
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za komplementy! co ja bym bez was
padl mi film idziemy z TZ w pielesze i bedziemy ogladac przyjaciol

buziaczki i do jutra kochane moje
,

buzi Do juterka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:55   #4270
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
caffelate jeśli teraz jesteś na L4 i do końca ciąży na nim będziesz, to niestety do macierzyńskiego podstawa będzie ta sama... (...)
Renessme dziękuję za wyjaśnienia

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:58   #4271
Paulizia
Wtajemniczenie

Ddaisy no to piona chetnie sie podziele pierwszym miejscem!
Ja chyba ide trzaskac dalej Gotowe na wszystko
Stary 2011-02-24, 22:00   #4272
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Eweska juz mialam oburzona pisac, ze Ciebie tam nie ma NIE POZNALAM CIE BEDZIESZ BOGATA!!!! 3 razy latalam ze strony 1 na 2 az w koncu wypatrzylam swietny makijaz!!! Tys to artystka normalnie ja tez chce tak umiec

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Agus
20 kilo
noooo wayyyyyyy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
mimbi Są antybiotyki, które nie szkodzą w ciąży
Ja już brałam dwa , a z małym wszystko w porządku

A w ogóle to jestem wściekła na tż
On jest momentami głupszy niż ustawa przewiduje!!
ciii nie nerwuj sie

daisyy nie dogonisz
Stary 2011-02-24, 22:00   #4273
Paulizia
Wtajemniczenie

a w ogole dzisaj sie dowiedzialam, ze miesiac jestem bez wyplaty bo okazalo sie, ze macierzysnki mam platny od 11 tygodnia przed rozwiazaniem, a nie 15 a ze pracuje przez agencje to musze bidowac i koniec z zakupami
Stary 2011-02-24, 22:34   #4274
andziot
Zakorzenienie

anula_81 dobrze, że cię lekarz uspokoił odpoczywaj
piękny brzuszek, jędrniutkie to mieszkanko Zosieńki
principessina przeżycia kibelkowe
Lolka1212 wiesz co ??? ja też mam tyle koleżanek w ciąży dziwny zbieg okoliczności
mimbi zdrówka kochana !!! grzej się w pościeli
Paulizia normalnie baty Ci się należą, gdzie ta gruba baba o której ciągle piszesz ???????????????? wy wszystkie chyba jakieś krzywe lustra macie !!!!

my już we wrocku
droga ok
ale za to od godziny usypiamy Zosię
bo się wyspała w samochodzie

jutro wizyta u gina !!!!!!!!!!!!!!!

dobranocki kochane ciężaróweczki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:45   #4275
the_sania
Wtajemniczenie

dobry wieczór

pochwalę się, że mamy wózek tzn byliśmy u tej sąsiadki oglądać i weźmiemy go na bank. Wózek jest w tak dobrym stanie, że zastanawiam się, czy ta kobieta go w ogóle używała ?! daje wszystko: moskitierę, parasolkę, torbę, pompkę, kola zapasowe.
chce za niego 500zł i na razie jest u niej (dała nam póki co koła na zmianę , bo jej niepotrzebne ), bo dziadkowie płacą w kwietniu za niego. obecnie używa parasolki już tylko.
tu jest link do aukcji tej bryki na allegro. kolor SILVER. w rzeczywistości jest jaśniejszy http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...456834884.html
nawet nie wiecie jak się cieszę w sumie taki jak chciałam z kołami pompowanymi, przednie skrętne, spacerówka montowana tak i tak no i do pozycji leżącej... a stan rewelacyjny oprócz tego babka wyjęła 3kartony ciuszków po synku i w środę idę coś wybrać, a ma naprawdę super ciuszki jak nowe już upatrzyłam piękny śpiworek do spania i będzie chciała za niego 15zł tylko...

Daisy ja też opowiadam o was, ale mi czasem głupio, bo to tak jakbym miała urojone koleżanki i kochana masz ode mnie oficjalny zakaz powrotu do pracy!

Antropia ale fajne porody mama miała hihi

Anula brzusio widac, że bardziej do przodu Ci idzie, ale malutki i zgrabniutki nadal. Zresztą naprawdę... wiele Ci nie przybyło i bardzo się cieszę, że u lekarza okazało się, że wszystko jest w porządku

Agnieszko gratuluję udanego zakupu wózka

Pauliziu witamy witamy.... yyy chciałam napisać na polskiej ziemi

Boże ale bąki mam śmierdzące... tylko jeden pośladek unoszę i sruuuu Dobrze, że TŻ w drugim pokoju mecz ogląda

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-24 o 22:47
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:48   #4276
the_sania
Wtajemniczenie

a tu ja z wózkiem

i oczywiście moje nóżki pięknie do środka ustawione

btw. nie dopinam kozaków !! tak mam łydki spuchnięte
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0338.jpg (104,9 KB, 74 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-24, 22:53   #4277
moniqac
Zadomowienie

anula - super, że wszystko Ok!!!!!!!!!!!! ale supere brzucholek, masakra jaki szpic .

daisy - wiedziałam, że trafisz do klubu . a czemu nie dałaś jeszcze fotkę brzuchca? ja też jestem ulana, od cycków po wzgórek , ale się Wam pokazałam. dawaj Kochana!

eweska
- który to Twój makijaż ?!

anulinka
- czy Ty możesz mi pomóc w jednej kwestii kadrowej? albo któraś z dziewczyn? chodzi mi o to, że ja oprócz normalnej umowy o pracę, mam też od maja umowę zlecenie na czas nieokreślony w innej firmie (tak tak wiem... pracoholik ) no i moje pytanie, czy mogę kontynuować umowę zlecenie na macierzyńskim? czy zerwą ze mną tą umowę? przeczytałam w k.p. że nie można dostawać na macierzyńskim żadnych innych dochodów niż tych z zusu... no i nie wiem czy zerwą ze mną czy nie - a to w końcu dodatkowe pieniążki.

SORRY ZA OFFTOP .

Aga.M - super zakup ja się właśnie też do gościa do DG wybieram żeby ten wózek obejrzeć, tera zto mnie namówiłaś . a gdzie ten sklep? to nie będę dzwonić.

daisy - z wagą to ja mam bliżej do Twojego TZta, mojego już przegoniłam .

andziot
ja też jutro wizyta u ginaaaaaaaaaaa!!
za Twoją.

Jutro 13.00 wizyta hurrrrrrrra .

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

saniuś super bryka .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-24 o 22:50
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 22:58   #4278
Lolka1212
Zadomowienie

Andziotku, Moniqac za jutrzejsze wizytki!!

Saniu za furkę! Tryskasz radością, więc jestem pewna, że twój synuś też będzie szczęśliwy jak się będzie w nim woził
Stary 2011-02-24, 23:05   #4279
the_sania
Wtajemniczenie

fajnie, że mogę z wami podzielic się tą radością.
jesteście kochane

dobranoc

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-24, 23:12   #4280
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Andziotku, Moniqac za jutrzejsze wizytki!!

mój TZ leży na kanapie obok i chrapie i tylko co chwilę słyszę: "ja nie śpię" .

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
fajnie, że mogę z wami podzielic się tą radością.
jesteście kochane

dobranoc
dobranoc .

Stary 2011-02-24, 23:17   #4281
Lolka1212
Zadomowienie

I na mnie też już pora!
Papatki dziewczynki
Stary 2011-02-24, 23:19   #4282
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
a tu ja z wózkiem

super

i dobranoc Wszystkim

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 23:30   #4283
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
I na mnie też już pora!
Papatki dziewczynki

papapapa.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
super

i dobranoc Wszystkim
dobranoc.

no to nie będę tak sama tu siedziałą.
dobranoc dziewczynki i bobaski .

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

eweska juz wiem, który makijaż Twój.... no odlot .

dobranoc.

Stary 2011-02-24, 23:42   #4284
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
a tu ja z wózkiem

super wozio
Stary 2011-02-24, 23:43   #4285
Paulizia
Wtajemniczenie

Sania, ale fajny wozek!!! Super wygladacie z Brzuszkiem i furka kozakami sie nie przejmuj! Ja mam takie Pumki do kostki i chodze w rozwiazanych, bo nie mam sily sie schylac by je wiazac, a brzucha nie przesune na plecy przeciez Podoba mi sie Twoja koszulaaaaaa

Dziewczyny ja wszytskim Wam dziekuje za te mile slowa.. to chyba jakis dzien dobroci dzisaj dla mnie, bo nawet maz przed chwila, jak sie przebieralam, powiedzial ze wcale nie jestem taka gruba tylko nogi mi sie ''powiekszyly'' milo to bylo slyszec, bo jedyne co od niego slyszalam to ''moja bambarylka'', ''moj grubasek'', ''ile juz przytylas'', ''ale masz pupcie'' i najlepsze ''GDZIE SA TWOJE MAJTECZKI????''

Dobranoc Brzuszki
Stary 2011-02-25, 01:11   #4286
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Aga.M - super zakup ja się właśnie też do gościa do DG wybieram żeby ten wózek obejrzeć, tera zto mnie namówiłaś . a gdzie ten sklep? to nie będę dzwonić.
.
Moniqac lepiej sobie wcześniej i tak zadzwoń, czy akurat mają na sklepie ten kolor, co cię interesuje, bo oni mają jeszcze gdzieś magazyn, nie wszystko leży im na sklepie. Ja Dąbrowy nie znam zupełnie, więc ci niestety nie wytłumaczę jak dojechać. Wbiliśmy do GPS adres z aukcji (MAŁE ABC
41-300 Dąbrowa Górnicza, ul. Kasprzaka 5
) X-LANDER XA GONDOLA MAXICOSI CITI TORBA PARASOL i tak dotarliśmy.

Udanej wizyty jutro życzę (teraz zobaczyłam, która godzina ... więc koryguję i życzę udanej dzisiejszej wizyty)
Ja już was ładnie nadrobiłam, długo to trwało, bo w międzyczasie zobaczyłam film i wstawiłam chlebek i teraz muszę na niego czekać To za karę, że wstawiając go nie sprawdziłam, która godzina.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:04   #4287
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie, powiedzcie mi proszę, czy macierzyński nalicza się tak samo jak chorobowe, czyli średnia z ostatnich 12 miesięcy? I po macierzyńskim wynagrodzenie podczas gdy będę na zaległym i bieżącym urlopie też? Bo ja na chwilę przed zajściem w ciąży dostałam podwyżkę a że musiałam iść na l4 to średnia z ostatnich 12 miesięcy jest niższa niż moja pensja, gdybym teraz mogła pracować i tak się zastanawiam, czy na macierzyńskim a potem na urlopie wypoczynkowym mam szansę dostać coś więcej niż teraz na l4?
Kurcze tez mam podobną sytuację dostałam podwyżkę i nic z tego.
Renessme wytłumaczyła to bardzo dobrze tak mi też kadrówka moja tłumaczyła.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kupujecie taka poduszke-klin?
http://allegro.pl/poduszka-klin-dla-...456959599.html
nie wiem czy jest b.potrzebna, myslalam ze ew. mozna podlozyc zlozona pieluche pod materacyk, jak myslicie?
Pediatrzy zalecają żeby dziecko na początku spało na płaskim, tak więc ja nie kupuje, wydaje mi się że naciągają już z tym.

Cytat:
Ddaisy i Lolcia bardzo Wam dziekuje za pamiec!!! Pewnie dzieki Wam przezylam ten lot bardzo spokojnie mimo bardzo wczesniej pory, bo wylot byl 06:20

Ledwo sie spakowalam!!! Na koniec zachcialo mi sie wziac jednak ta posciel dla Malego i tatko mial wielkie zadanie. Spakowac mnie tak zeby wszytsko sie pieknie zmiescilo!!!! I faktycznie ma talent!! Udalo sie i posciel jest ze mna

Przytlot mialam o 07:30 angielskiego czasu. Czulam sie jakbym do jakichs tropikow przyleciala... z -13 do +10... cudowna pogoda dzisaj byla!!!!

Nie wiem czy Wasze dzieci tak maja, ale moj syn niesamowicie reaguje na swojego tate. Juz wczesniej wyczuwalam, ze maly zaczyna sie ruszac jak tylko tz polozy reke na brzuchu, ale co on robil dzisaj
Polozylismy sie do lozka po przyjezdzie do domu i maly od przylotu w ogole sie nie ruszal... przemieszczal tylko czasem. Wystarczylo, ze maz polozyl reke na brzuchu, a ten szalu dostal. W zyciu jeszcze tak nie kopal. Prawie sie poplakalam... to naprawde piekne, ze Maly czuje kto jest mu najblizszy... jak o tym pisze to juz mi sie beczec chce...

Taverney kochana mocne kciuki dla Ciebie i Twoich Dziewuszek. Jestesmy myslami z Toba i kruszynkami!!!

Kasia24 lala brzuch masz jak tralala Slicznie rosniesz do przodu, a uda masz normalne
Lolcia, ale zakupy przepiekne naprawde. Ogromnie mi sie podobaja te butki z kozuszkiem. Sa cudowne!!!!
Siasiek Twoj Czaro jest niesamowity cudny gosc mysle, ze to normalne, ze masz takie male watpliwosci czy bedziesz potrafila kochac malego tak samo jak Czara... wszytsko pewnie sie zmieni z dniem jak ujrzysz Nika! Jest to niemoziwoscia bys mogla mniej kochac jednego czy drugiego... nie wiem tego z autopsji, ale z obserwacji...
Daisy Twoja szefowa to pi..z..da... sorry, ale nie mam innych slow na kogos takiego

Bodziaki z Motercare sa najlepsze na swiecie, a te w sloniki to juz w ogole wypas!!! Cudowna bawelna!!!!

Co do Oliatum to zakupilam i tez zamierzam uzywac w razie ''W'' lepiej miec i nie potrzebowac niz nie miec i potrzebowac
A malenstwo bede myla Nivea na poczatek
Ja mam tak samo, jak rano się budzimy i mąż kłądzie rękę na brzuchu to mała kopie tylko tam gdzie jest ręka. Nawet na mnie tak nie reaguje.
Dziś rano mąz się bawił z nią i zabierał rękę i kładł gdzie indziej i tak 4 razy udało jej się kopnąć tam gdzie on akurat położył, ale się uśmialiśmy że taka z niej łobuziara.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula_81 dobrze, że cię lekarz uspokoił odpoczywaj
piękny brzuszek, jędrniutkie to mieszkanko Zosieńki
principessina przeżycia kibelkowe
Lolka1212 wiesz co ??? ja też mam tyle koleżanek w ciąży dziwny zbieg okoliczności
mimbi zdrówka kochana !!! grzej się w pościeli
Paulizia normalnie baty Ci się należą, gdzie ta gruba baba o której ciągle piszesz ???????????????? wy wszystkie chyba jakieś krzywe lustra macie !!!!

my już we wrocku
droga ok
ale za to od godziny usypiamy Zosię
bo się wyspała w samochodzie

jutro wizyta u gina !!!!!!!!!!!!!!!

dobranocki kochane ciężaróweczki
Powodzenia na wizycie

A w ogóle to dziendoberek !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:34   #4288
caffelate05
Rozeznanie

dzień dobry
wcześnie wczoraj zasnęłam jak na czasy ciążowe i w rezultacie od 5:00 nie śpię - uroczo
czekam aż TŻ się obudzi i pójdzie po pączki

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:41   #4289
Aliczka88
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale spałam.... Jak zabita!
Tyle u nas śniegu nasypało, że mąż pół h auto odgarniał zanim ruszył... Czekać tylko teraz na wiatr to bedziemy mieć zaspy po cycki

My z Bąbelkiem zaczynamy dziś 27 tydzień
I za 5 dni idziemy do ginekologa

I znowu trzeba sie zastanawiać co to na obiad robić ja chyba ocipieje w tym domu!!!
Może pierogi...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 07:56   #4290
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka - czy Ty możesz mi pomóc w jednej kwestii kadrowej? albo któraś z dziewczyn? chodzi mi o to, że ja oprócz normalnej umowy o pracę, mam też od maja umowę zlecenie na czas nieokreślony w innej firmie (tak tak wiem... pracoholik ) no i moje pytanie, czy mogę kontynuować umowę zlecenie na macierzyńskim? czy zerwą ze mną tą umowę? przeczytałam w k.p. że nie można dostawać na macierzyńskim żadnych innych dochodów niż tych z zusu... no i nie wiem czy zerwą ze mną czy nie - a to w końcu dodatkowe pieniążki.
Poczytałam trochę i same sprzeczne informacje Będę dzwoniła w przyszłym tygodniu do zusu, to zapytam, bo sama jestem zainteresowana pracować na macierzyńskim na umowę o dzieło u swojego pracodawcy.
Dam Ci znać, jak się dowiem.

A tak w ogóle to witam mamuśki
W końcu się wyspałam, tylko!! 2 razy wstawałam na siusiu
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości