Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 17:22   #4201
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

witam kobietki
dzis pozbyła sie małego potwora ,mama po niaprzyjechała, tzn nie była niegrzeczna ale cały czas chciała byc w centrum uwagi jak to 7 latka,a dla mnie to okrutnie meczace
wczoraj kilka razy wymiotowała w nocy popusciła kupe w pizame i dzis w dzien miała rozwolnienie chyba z 10 razy i nie chciała jesc
zadzwoniłam po mamae i przyjechała po nia
ALe nie wiem czy to nie jakis wirus, jak tak to pewnie zalapie swiństwo

a na obiad robiłam rzeberka i sałatke z ogorkow kiszonych (uwielbiam ja) najadłam sie jak prosiak i mam mega zgage
od kilku dni wogole robie takie mixy jedzeniowe ze maskara
Stary 2011-02-24, 17:27   #4202
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Hej kochane!
jestem, jestemjeszcze wstapilam po drodze do sklepu, mama mnie zlapala na skypie, TZ dzwonil i wstawilam udka z kurczaka na obiadek do peikarnika, i zeszlo, ale juz jestem i pisze

Pan doktor mily, choc bardzo powazny i bardzo duzo i wolno mowil, o wszystko wypytal, zbadal mnie na samolocie baaardzo delikatnie i przez dopochwowe USG szyjke , zamknieta, wody wygladaja dobrze, szyjka ma 3,6 mm nie robil mi USG przez brzuszek bo powiedzial ze po co skoro mialam 3D poltora tygodnoa temu, zreszta sie z nim zgodzilam

Powiedzial, ze uplawy widzi, ale to normalny sluz i bynajmniej nei wody, bo nei maja jak uciekac bo szyjka szczelnie zamknieta. Powiedzial, ze jemu to wyglada na to ze mam wrazliwa macice i szyjke macicy, prawdopodobnie podrazniona bo tamtym poronieniu a dzidiza naciska dokladnie na szyjke i pecherz moczowy wiec stad moze uplawy z krwia i powiedzial, zeby sie oszczedzac, ale nie lezec caly czas nie musze, ale zeby nie pzresadzac z praca bo wygladam na pracoholiczke(to az tak widac?!?!?!) i odpoczywac odpoczywac i odpoczywac
i jakby co to jechac do szpitala i sie nic nie martwic bo w Norwegii od 33 tygodnia juz sie porodu nei zatrzymuje jakby co i rodza sie zdrowe dzieci, wiec nie mam sie naprawde czym przejmowac

wiec jestem troche uspokojona.aaa i wypisal mi masc na moja sucha skor ei pokrzywke bo zobaczyl i sie zainteresowal i powiedzial, z eto czeste od hormonow

DZIEKUJE ZA KCIUKi!!!* i za glosy na moj tytul tez*
kochane jestescie
I zaplacilam pol ceny, bo policzyl jako konsultacje

zaraz was doczytam tylko sie jeszcze ogarne troche i ten obiadek skoncze, bo TZ dzwonil ze juz powoli jedzie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:29   #4203
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
no to z tego co piszecie to jest szansa że założę jeszcze moje staniki sprzed ciąży, wiem że one nie będą takie hmmm.... stojące jak wcześniej, bo już teraz widzę że to nierealne, przeciez nie ma takiej mocy co by leżącego do pionu postawiła
Ja też mam taką nadzieję, bo zaraz przed ciążą kupiłam 4 nowe

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:38   #4204
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane!
jestem, jestemjeszcze wstapilam po drodze do sklepu, mama mnie zlapala na skypie, TZ dzwonil i wstawilam udka z kurczaka na obiadek do peikarnika, i zeszlo, ale juz jestem i pisze

Pan doktor mily, choc bardzo powazny i bardzo duzo i wolno mowil, o wszystko wypytal, zbadal mnie na samolocie baaardzo delikatnie i przez dopochwowe USG szyjke , zamknieta, wody wygladaja dobrze, szyjka ma 3,6 mm nie robil mi USG przez brzuszek bo powiedzial ze po co skoro mialam 3D poltora tygodnoa temu, zreszta sie z nim zgodzilam

Powiedzial, ze uplawy widzi, ale to normalny sluz i bynajmniej nei wody, bo nei maja jak uciekac bo szyjka szczelnie zamknieta. Powiedzial, ze jemu to wyglada na to ze mam wrazliwa macice i szyjke macicy, prawdopodobnie podrazniona bo tamtym poronieniu a dzidiza naciska dokladnie na szyjke i pecherz moczowy wiec stad moze uplawy z krwia i powiedzial, zeby sie oszczedzac, ale nie lezec caly czas nie musze, ale zeby nie pzresadzac z praca bo wygladam na pracoholiczke(to az tak widac?!?!?!) i odpoczywac odpoczywac i odpoczywac
i jakby co to jechac do szpitala i sie nic nie martwic bo w Norwegii od 33 tygodnia juz sie porodu nei zatrzymuje jakby co i rodza sie zdrowe dzieci, wiec nie mam sie naprawde czym przejmowac

wiec jestem troche uspokojona.aaa i wypisal mi masc na moja sucha skor ei pokrzywke bo zobaczyl i sie zainteresowal i powiedzial, z eto czeste od hormonow

DZIEKUJE ZA KCIUKi!!!* i za glosy na moj tytul tez*
kochane jestescie
I zaplacilam pol ceny, bo policzyl jako konsultacje

zaraz was doczytam tylko sie jeszcze ogarne troche i ten obiadek skoncze, bo TZ dzwonil ze juz powoli jedzie
Super wieści! Bardzo się cieszę, że wszystko u Was ok.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:39   #4205
atiz
Rozeznanie

Zauważyłam że od paru dni w ogóle nie siedzę w domu, nie mam czasu Was czytać
Teraz tez tylko na chwilkę wpadłam.
Tytuły super
Pozdrawiam wszystkie mocno i znikam, paaaa

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:40   #4206
MoniaK
Zakorzenienie

Anula, to świetnie że wszystko z maluszkiem w porządku. Trochę się uspokoiłaś co?

Monika, obyś się tylko nie zaraziła od tej małej Ta matka dziecka jakaś niepoważna, że ciężarną obarcza opieką nad swoim dzieckiem.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:44   #4207
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Super wieści! Bardzo się cieszę, że wszystko u Was ok.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anula, to świetnie że wszystko z maluszkiem w porządku. Trochę się uspokoiłaś co?

.
Dzieki kochane***

Uspokoilam sie rzeczywiscie, mysle ze do konca ciazy jesli nic sie nie bedzie dzialo nie bede biegac na USG, bo panstwowo zadne mi nie przyslyguje wiec chyba juz odpuszcze.

Ale ciesze sie ze mam zwolnienie, bo jeszcze sobei odpoczne, a ze nie musze lezec, to cos tam sobei porobie, choc wiem, ze TZ nie pozwoli mi sprzatac bynajmniej

Oo juz mi kurczak pika ! gdzie ten moj TZ!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-24, 17:54   #4208
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

anula ciesze sie ze wizytak ok lekarz z tego co mowisz bardzo w orzadku lubie takich co duzo mówią
i ciesze sie ze sie uspokoiłaś ze to nie wody Ci wyciekaja mozesz spokojnie cieszy sie ciąża
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
witam kobietki
dzis pozbyła sie małego potwora ,mama po niaprzyjechała, tzn nie była niegrzeczna ale cały czas chciała byc w centrum uwagi jak to 7 latka,a dla mnie to okrutnie meczace
wczoraj kilka razy wymiotowała w nocy popusciła kupe w pizame i dzis w dzien miała rozwolnienie chyba z 10 razy i nie chciała jesc
zadzwoniłam po mamae i przyjechała po nia
ALe nie wiem czy to nie jakis wirus, jak tak to pewnie zalapie swiństwo

a na obiad robiłam rzeberka i sałatke z ogorkow kiszonych (uwielbiam ja) najadłam sie jak prosiak i mam mega zgage
od kilku dni wogole robie takie mixy jedzeniowe ze maskara
normalnie sie wkurzyłam jak mozna chore dziecko dac pod opiekę ciężarnej! no masakra. tymk bardziej ze nie była to pilna sprAWA jakas ze nie mial kto z nia zostac tylko ona chciała no nie??
tym bardziej z biegunką i wymiotami jak to jakis wirus... masakra. matka dziewczynki chyba troche nieowazna.
wybacz ze tak pisze ale zbulwersowałam sie oby Cie nic nie złapało
Stary 2011-02-24, 17:59   #4209
Lolka1212
Zadomowienie

Anulka uff... jak dobrze, że u gina same dobre wieści! Najważniejsze, że teraz będziesz spokojna o siebie i Zosieńkę!!

Smacznego
Stary 2011-02-24, 18:01   #4210
zlosnica22m
Raczkowanie

cześć

a ja juz po obiadku- ogórkowa,

słuchajcie dostałam dzis rozliczenie pita11, jedyny jaki mnie obowiązuje w tym roku, tylko cos mi namieszali i nie mogę się ogarnąć.

może któraś z Was będzie potrafiła mi z tym pomóc, bo na księgową nie stać a sama nie ogarniam

wygląda to tak :
jako dochody podatnika mam wypełnioną rubrykę :
"6" Działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art.13 pkt 2,4,6, (z wyjątkiem czynności wymienionych w wierszu7) i 7-9 ustawy, w tym umowy zlecenia i o dzieło.
i odpowiednio tak:
przychód: 3010.29
koszty uzyskania przychodów: 534.26
dochód 2476,03
zaliczka pobrana przez płatnika: 178

składki na ubezpieczenie społeczne : 338.97
składki na ubezpieczenie zdrowotne: 207.02

i to wszystko co jest powypełniane.

i teraz tak, w żadnym z tych cudownych programów do PITów ani na e-deklaracjach nie mogę uzupełnić tego do końca bo wychodzi jakiś błąd i informacja, że mam posprawdzać kwoty.
będę miała jakiś zwrot czy mam dopłacać ?
nic z tego pitu nie rozumiem,
zlitujecie się ???
plisss
zlosnica22m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:04   #4211
Lolka1212
Zadomowienie

Monika21... ale sie porobiło z tą małą! To chorą dziewczynkę dostałaś?? no.., ale teraz odpoczniesz i docenisz spokój przynajmniej
Stary 2011-02-24, 18:07   #4212
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

anula_81 wiatj kochana
to teraz się zrelaksuj i odpoczywa j
cieszę się, że wszystko ok

zlosnica22m nie pomogę ci niestety z PIT-em bo ja też zawsze w programie sobie robie, a najczęsciej wykorzystuje do tego mojego tż, ale powiem Ci tak po cichutku, że ja tez z jeleniej jestem
Stary 2011-02-24, 18:14   #4213
zlosnica22m
Raczkowanie

antropia dzięki, heh mój tż nawet sam sie zarejestrować do lekarza nie umie a co dopiero pity wypełniać :P
takie najzwyklejsze pity ze zwykłej umowy o prace to bez problemu robię sama a tu jakiś psikus mi wyszedł...
ehh, może ktoś inny na forum coś będzie umiał pomóc

a ja dziś byłam na usg, żeby się nie denerwować i na szczęście wszystko jest ok malutka nam ładnie rośnie- no i nadal jest malutka a nie malutki tż się cieszy, będzie miał swoją małą Juliannę upragnioną. Tylko dalej mam anemie, czyli żelaza i dietki ciąg dalszy,a le przynajmniej juz nie muszę w szpitalu leżeć

I zrobiłam dziś zakupy wózeczek juz stoi w pokoju i parę ślicznych śpioszków= wyprzedaż w Tesco była 3,99 za sztukę . To kupiłam- a co

Potem powklejam zdjęcia- pochwalę się
zlosnica22m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:15   #4214
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Zytus
tez mi sie wydaje,ze nie bedzie mu to przeszkadzalo ja juz mam sliczne buciki dla malej addidaski kupie jak bedzie wieksza, zobaczymy

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Kasiu, no najpierw to w ogóle musze jakiejkolwiek zdjęcie zrobić A dostałam awizo, wiec albo ciuszki przyszły albo flaszki dla małej Odbiore w drodze do domku. Nasze małze majaaaaaaaaa duuuuuuuuzo wspolnego ! Nawet to, że sami są wysocy a żonki w rozmiarze krasnalka
Ale Ci pieeeeknie powiedział wczoraj meżus !!
dzisiaj mezu byl w skelpie u nas na osiedlu i sie babki pytaly, ktora pani z brzuszkiem to jego zona, bo przychodzi tu taka jedna po chleb codziennie...a moj maz"ta mala"i juz wiedzialy ze to ja.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jakie słodkie słówka
a maz jak chce to potrafi

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Kasiu aż mi się lepiej zrobiło po tym, co napisałaś. Tak, taki cel na pewno nam pomoże btw. też uwielbiam tak słyszeć od męża po pracy. Wiem, że chociaż na coś się przydaję siedząc cały dzień w chałupie...
no dokladnie, chociaz na cos sie przydaje

Cytat:

Płaciłyscie za glukoze ?? A to nie jest na NFZ ?????
ja tez mialam za darmo bo do gina chodze na nfz i zawsze daje mi skierowanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Dziewczyny opowiem wam coś

Wczoraj wyciągnęłam z mojej mamy jak to było jak nas rodziła
Mama nie bardzo chciał mówić, bo bała się, że mnie nastraszy i będę uciekać
Opowiem wam,bo mnie to rozbawiło i na duchu podniosło, że hej

moja mama będąc ze mną w 9 miesiącu jeszcze sobie pracowała w sklepie.
Pewnego dnia pojechała jak zwykle do pracy... dzień jak co dzień tylko ciągle jej się siku chciało Biegała do toalety co 5 min. aż w końcu jej kierowniczka powiedziała, że ma jechać do domu bo tu jeszcze urodzi
mama se myśli,jaka głupia baba, przecież pewnie dziecko na pęcherzu leży i dlatego ciągle biegam do toalety... no ale jak każe to jadę, co się będę przemęczać...odwiózł ja do domu jakiś znajomy...
Przyjechała do domu... patrzy i pogotowie stoi pod domem...mysli cos z babcią...no i rzeczywiście przyjechali do jej babci bo coś tam..ale wszystko się okazało ok...powiedziała mamie czemu juz w domu....to moja babcia mało mysląc zgaduje do sanitariuszy, czy by mamy nie zabrali do szpitala na badanie, bo tak siuku robi co chiwilę
oni stwierdzili,że nie ma problemy...to mama dla świętego spokoju się zebrała, wzięła bilet na autobus spowrotem i pojechała...bez żadnych toreb,koszuli itp. to było po godz 13 :P
o godz 17. 13 trzymała mnie juz na rękach

Z moim bratem było podobnie
Tylko już mieli z tatą autko:P
Ojciec rano wstawał do pracy po 7 i mama wstała sobie na siku i kanapki do pracy by zrobić
jak robiła siku to zauważyła malutka plamkę krwi...
mówi do ojca, że cos zauwazyła, ale że nic sie nie dzieje poza tym...
no ale ojciec mowi, ze i tak do roboty jedzie to ja zawieziedo szpitalai niech to sprawdzie:P
no i ten sam scenariusza....bilet powrotny, nic ze soba i jazda
po drodze jeszcze mnie do babci odstawili,ojciec pieczywo do pracy świeże z piekarni zawiózł i dopiero kierunek izba przyjęć:P

Pojechali...ojciec mamę zostawił i przed 10 mój brat już był na świecie

Porody ekspresowe normalnie:P
Usmiałamsię, bo mama mówi, że rodziła jak maszynka do rodzenia dzieci

Oczywiście o samym bólu powiedział,że bolało jak cholewcia, ale w tak krótkimczasie nie zdąrzyła się nad tym dłużej roztrząsać

i stwierdziła, że miała ogromne szczęście gdyby nie zabrała się przy okazji na te "badania" bo inaczej nie zdążyła by się z wiochy nawet wydostać

No kochane ja liczę na genetykę i na podobny poród do mojej mamy, i życzę nam wszystkim takich ekspresów na porodówce:P
Tylko żebysmy do szpitala zdążyły dojechać
ale fajna "przygoda" oby kazda z nas miala taki porod

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Kasiu najgorsze jest to, że sobie samej narobiłam smaka! A apetyt rośnie w miarę jedzenia i chcę jeszczeee heheh
Ale obiecuję sobie teraz, że na innych zakupach się skupię.. butelki, smoczki..
zaloze sie ze te butelki, smoczki beda rewelacyjne jak i twoje ciuszki dla malca

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
hello... ja zdycham, chora znowu... jem czosnkowe kanapki, ale czytam was wiec jestem w miare na biezaco.
mnie tez dzisiaj katar zlapal, a juz myslalam ze jest dobrze
anula_81
super ze wizyta udana!!!

milego wieczoru dziewczynki
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:23   #4215
caffelate05
Rozeznanie

Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie, powiedzcie mi proszę, czy macierzyński nalicza się tak samo jak chorobowe, czyli średnia z ostatnich 12 miesięcy? I po macierzyńskim wynagrodzenie podczas gdy będę na zaległym i bieżącym urlopie też? Bo ja na chwilę przed zajściem w ciąży dostałam podwyżkę a że musiałam iść na l4 to średnia z ostatnich 12 miesięcy jest niższa niż moja pensja, gdybym teraz mogła pracować i tak się zastanawiam, czy na macierzyńskim a potem na urlopie wypoczynkowym mam szansę dostać coś więcej niż teraz na l4?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:24   #4216
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
hello... ja zdycham, chora znowu... jem czosnkowe kanapki, ale czytam was wiec jestem w miare na biezaco.
chyba znów cos w powietrzu wisi zdrówka dla Ciebie

monika21121984 nooo odpoczniesz sobie ! Taka dziewczynka jest absorbująca.. jeszcze w Twoim stanie... Na szczescie jestes tylko Ty i Twoj brzus

anula ale fajne wiadomosci !!!!!!! Super ze jest w porzo A ten pracoholizm, masz na czole widać wypisany Nie wracasz do pracki ;>
i tak czułam, ze zapłacisz mniej
Rozmawialiscie po polsku ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:27   #4217
zlosnica22m
Raczkowanie

caffelate05 tak, średnia jest naliczana z ostatnich 12 miesięcy, ale to też zależy czy idziesz na L4 i czy miałaś podwyżki jakieś
Stary 2011-02-24, 18:29   #4218
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki, juz Was nadrabiam Ja wczoraj z tego wszystkiego usnelam z ta maska na wlosach, bo maz wrocil pozno z pracy, a dzis rano mialam na lbie kolpak

anula_81 ciesze sie, ze wizyta u doktora sie udala, napewno jestes spokojniesza wiesz co ja dzis rano u siebie tez sluz zauwazylam, ale przeciez bylam w pon na wizycie i szyjka jest zamknieta, wiec to chyba nie sa wody plodowe

u mnie takie zimno i wichura, ze lepiej nie mowic, az sie skusilam na goraca czekolade, a teraz mam wyrzuty sumienia, tyle kalorii....

Kwietecek
kuruj sie, widze ze tej zimy sporo dziewczyn sie pochorowalo, moj maz juz 3ci raz jest chory, a ostatnio to chorowal 10 lat temu, chyba jakis wirus w powietrzu wisi, mam nadzieje ze mnie nie zarazi

rano zlapal mnie taki skurcz w lydce, ze do tej pory bol trzyma
Stary 2011-02-24, 18:32   #4219
Lolka1212
Zadomowienie

Kasia86 dbaj o siebie i nie daj się choróbsku!!

Dziewczyny, a wiedziałyście o tym:

"Innym poważnym wyczynem malucha jest otwarcie oczu ! Wcześniej powieki dziecka były zaciśnięte. Teraz maluszek może zobaczyć pomarańczowo - brązowy półmrok, jaki panuje wewnątrz macicy. Są jednak momenty, gdy w "mieszkanku" dziecka jest jaśniej - zależy to od grubości Twojego ubrania i oświetlenia pomieszczenia. Dziecko nie lubi jasnego światła, potrafi zakryć oczy rękami lub odwrócić głowę od źródła światła."

Ja już sobie wyobrażam jak to słodko musi wyglądać, jak maluszek złości się na światło, robi focha i odraca się na drugi bok
Stary 2011-02-24, 18:36   #4220
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Kasia86 dbaj o siebie i nie daj się choróbsku!!

Dziewczyny, a wiedziałyście o tym:

"Innym poważnym wyczynem malucha jest otwarcie oczu ! Wcześniej powieki dziecka były zaciśnięte. Teraz maluszek może zobaczyć pomarańczowo - brązowy półmrok, jaki panuje wewnątrz macicy. Są jednak momenty, gdy w "mieszkanku" dziecka jest jaśniej - zależy to od grubości Twojego ubrania i oświetlenia pomieszczenia. Dziecko nie lubi jasnego światła, potrafi zakryć oczy rękami lub odwrócić głowę od źródła światła."

Ja już sobie wyobrażam jak to słodko musi wyglądać, jak maluszek złości się na światło, robi focha i odraca się na drugi bok
haj, cos tam wiedziałam W niektórych krajach mamy na salach po porodzie maja zasłonięte okna, żeby światło nie raziło malca
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:45   #4221
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny jak rozumiecie zawartosc tych witaminek z dha Femibion, w sensie czy jest tam 30 kapsulek metafolinu i 30 dha i kazda zazywa sie raz dziennie czyli opakowanie starcza na miesiac czy w sumie jest 60 jednakowych kapsulek i starcza na 2 miesiace? wiem glupie pytanie
http://allegro.pl/feminatal-metafoli...478542876.html
Stary 2011-02-24, 18:47   #4222
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak rozumiecie zawartosc tych witaminek z dha Femibion, w sensie czy jest tam 30 kapsulek metafolinu i 30 dha i kazda zazywa sie raz dziennie czyli opakowanie starcza na miesiac czy w sumie jest 60 jednakowych kapsulek i starcza na 2 miesiace? wiem glupie pytanie
http://allegro.pl/feminatal-metafoli...478542876.html
jest 30 witamin i 30 DHA, łykasz po 1 witamince i 1 dha dziennie, więc opakowanie starczy Ci na miesiąc

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:00   #4223
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Hej Dziewczynki, juz Was nadrabiam Ja wczoraj z tego wszystkiego usnelam z ta maska na wlosach, bo maz wrocil pozno z pracy, a dzis rano mialam na lbie kolpak

[...]

u mnie takie zimno i wichura, ze lepiej nie mowic, az sie skusilam na goraca czekolade, a teraz mam wyrzuty sumienia, tyle kalorii....
Princi u Ciebie zimno i zawierucha ? Ojej !! czekoladka dobrze Ci zrobi, poprawi humorek i od czasu do czasu nei zaszkodzi

Biedactwo sie nie doczekało na meza A ciezko rano było zmyc? Tylko pomysl , jak sie włoski odzywiły
Ja tez wczoraj usnełam z lapikiem na kolanach I nie pozegnałam sie z Wami na dobranoc

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-24, 19:03   #4224
anula_81
Zakorzenienie

No zjedlismy i was nadrabiam
Padam troche z tych emocji chyba, bo sen mnie zmorzyl. Chyba jakis filmik peknie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
anula_81 wiatj kochana
to teraz się zrelaksuj i odpoczywa j
cieszę się, że wszystko ok
relaksuje sie i odpoczywam i zastanawiam sie kiedy by tu do IKEI uderzyc
Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
a ja dziś byłam na usg, żeby się nie denerwować i na szczęście wszystko jest ok malutka nam ładnie rośnie- no i nadal jest malutka a nie malutki tż się cieszy, będzie miał swoją małą Juliannę upragnioną. Tylko dalej mam anemie, czyli żelaza i dietki ciąg dalszy,a le przynajmniej juz nie muszę w szpitalu leżeć
anemia sie nie przejmuj, najwazniejsze, ze z mala wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mnie tez dzisiaj katar zlapal, a juz myslalam ze jest dobrze
anula_81
super ze wizyta udana!!!
Kasienko! co to znowu za katar? prosze sie kurowac, herbatka z miodem i cytrynka i dbac o siebie i maluszka
Dziekuje za mile slowa, kochana jestes
Cytat:
anula ale fajne wiadomosci !!!!!!! Super ze jest w porzo A ten pracoholizm, masz na czole widać wypisany Nie wracasz do pracki ;>
i tak czułam, ze zapłacisz mniej
Rozmawialiscie po polsku ??
Daaaisssyy wlasnie doczytalam ze juz sie o mnie martwilas kochana z ciebie osobka
No moj TZ tez powiedzial, ze jestem mega energiczna i na pierwszy rzut oka widac ze na tylku nie moge usiedziec na razie do 7 marca nie wracam a co bedzie potem to sie okaze u pani doktor No po polsku_) smiesznie tak, bo duzo slownictwa znam wlasciwie tylko po norwesku ze szpitala itp, powiem wam ze tak mi sie miesza, bo nauczona jestem u ginekologow po norwesku gadac, wiec czasme wychodzi taki norpolski z tego az wstyd
a ty w czestochowie siedzisz?
Cytat:
anula_81 ciesze sie, ze wizyta u doktora sie udala, napewno jestes spokojniesza wiesz co ja dzis rano u siebie tez sluz zauwazylam, ale przeciez bylam w pon na wizycie i szyjka jest zamknieta, wiec to chyba nie sa wody plodowe

rano zlapal mnie taki skurcz w lydce, ze do tej pory bol trzyma
dziekuje co do sluzu to lekarz powiedzial, ze sluz mzoe byc bardzo wodnisty i bardzo go moze byc duzo, ale wody plodowe na pewno bysmy rozpoznaly bo nawet jak sie sacza, to wlasciwie non stop plus to jest woda doslownie i nie da sie tego z niczym pomylic, poza tym jak jest szyjka zamknieta to nie maja jak uciekac te wody.
Cytat:
chyba robię strajk z tytułem ! Wredotki jedne !!!
Wszystkie tytuły piekne, prawdziwe i jakze łapiące za serducho...
Nie umiem podjąć decyzji <foch>

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hello
Jestem w końcu połączona ze światem, ciężko było ale w końcu naprawili mi net
Zaraz będę nadrabiać, wszystkiego nie dam rady, ale chociaż posty z dzisiaj i z wczoraj
noo jak milo cie widziec, bo my juz wszystkie tutaj stesknione za toba
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anula - tez mam taką skórę :mdelej: pomagała mustella intensywnie nawilż, a teraz ładnie też działa xerial10.
.
no lekarz mi przepisal taka mascio krem na ta skore, bo masakra, normalnie jak tarka mam skore, i swedzi!!!
a smaruje toooonami balsamow codziennie, nie wychodzi to ekonomicznie bynajmniej
na szczescie na brzuchu jest mieciutka
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Zosia przejawia bunt dwulatka w taki oto sposób
drze się że chce na spacer
"papa" i "papa"
no to się ubieramy
a że pizga niemiłosiernie to trzeba trochę rzeczy założyć

mężul się mnie dziś pyta co tam w internecie piszą bo on nie wie jak
to się poskarżyłam
na tą moją słodziachną Zosieńkę
Andziotku kochany jak dostalam Jezyk niemowlat to byl w pakiecie z jezykiem dwulatka moze ci uzyczyc?!
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny Taverney jest w szpitalu z zagrożoną ciążą, mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe że to tu napisałam. Nic wiecej nie wiem tylko tyle wyczytałam.
oj oj pozdrow ja serdecznie jesli masz z nia jakikolwiek kontakt!

ide polegiwac, ale mam na was oko, bo jak pisalam, moj magiczny stolik z Ikei pozwala na polaczenie tych dwoch czynnosci doskonale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-24, 19:04   #4225
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)Ja tez wczoraj usnełam z lapikiem na kolanach I nie pozegnałam sie z Wami na dobranoc
Ddaaiissyy to straszne!! Ja do tej pory nie mogę się z tego otrząsnąć!

A tak na serio to samo mnie wczoraj spotkało Zresztą nie raz tak się zdarza, ale mnie mąż budzi i odkładam lapka i idę się kąpać! A teraz sama u rodziców jestem i nie ma mnie kto pilnować heh
Stary 2011-02-24, 19:05   #4226
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
też o tym czytałam

A nawiasem mówiąc, mój Synuś dziś rozrabiał chyba przez 20min bez przerwy! normalnie czułam jego głowę i nóżki bo ruszało się pod żebrami i nad bronchildą razem się ładnie bawiliśmy, on kopał,ja pukałam do niego i tak cały czas

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
jest 30 witamin i 30 DHA, łykasz po 1 witamince i 1 dha dziennie, więc opakowanie starczy Ci na miesiąc
dokładnie

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:12   #4227
principessina
Zakorzenienie

caffelate05, Catia dziekowac, bo ja niezbyt myslaca

ddaaiissyy no maz mowi, ze to ostatnie takie zimno przed piekna wiosna, ale tak zimno, ze az ogrzewanie mam wlaczone caly dzien!
no niestety nie zmylam tej odzywaki rano, bo musialam isc pozalatwiac troche spraw i po zakupy, a tak zimno ze nie chcialam glowy myc, wiec tylko zwiazalam kite i w droge, jeszcze bardziej sie odzywily hehe

a teraz Was troszke rozsmiesze, oczywiscie najobrzydliwsze opowiesci sa najbardziej smieszne wracam z zakupow normalnie nogami juz przebieram, bo musialam isc do wc, wielka radocha, bo wczoraj nie bylam, wiec lece lece, siadam sobie wygodnie i wielkich bolach (czyzby zatwardzonko) siedze normalnie z 30 min, ale jakie bole, ja nie wiem tez tak czasem macie myslalam, ze urodze, po czym patrze a tam jeden maly bobeczek po takim wysilku
Stary 2011-02-24, 19:16   #4228
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Znalazłam klub

Cytat:
Ddaaiissyy to straszne!! Ja do tej pory nie mogę się z tego otrząsnąć!

A tak na serio to samo mnie wczoraj spotkało Zresztą nie raz tak się zdarza, ale mnie mąż budzi i odkładam lapka i idę się kąpać! A teraz sama u rodziców jestem i nie ma mnie kto pilnować heh
Hahah jak mogłam, Ciebie - kobiete w ciązy do takiego stanu doprowadzić Błagam, przebacz

Anulko, tak- jestem w czewie I podobnie jak Lolka - nie ma mnie kto pilnowac

Princi, ja przed ciąża miałam takie jaja z ukręceniem ogonka
Wiesz, czasem a nawet czesto, z wysiłku łzy mi sie lały - nie wiem co ma moja dupa wspolnego z oczami ale widac coś ma..
Małż zawsze wiedział, kiedy byłam z numerkiem 2 w wc, gdyz wyłaziłam rozmazana Oj nasmarowałam sie wówczas masciami i faszserowałam czopkami.. i lipa.. dopiero ciąża pomogła.
Tak wiec baaardzo Ci współczuję !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-24, 19:23   #4229
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny czy kupujecie taka poduszke-klin?
http://allegro.pl/poduszka-klin-dla-...456959599.html
nie wiem czy jest b.potrzebna, myslalam ze ew. mozna podlozyc zlozona pieluche pod materacyk, jak myslicie?
Stary 2011-02-24, 19:28   #4230
Paulizia
Wtajemniczenie

Ddaisy i Lolcia bardzo Wam dziekuje za pamiec!!! Pewnie dzieki Wam przezylam ten lot bardzo spokojnie mimo bardzo wczesniej pory, bo wylot byl 06:20

Ledwo sie spakowalam!!! Na koniec zachcialo mi sie wziac jednak ta posciel dla Malego i tatko mial wielkie zadanie. Spakowac mnie tak zeby wszytsko sie pieknie zmiescilo!!!! I faktycznie ma talent!! Udalo sie i posciel jest ze mna

Przytlot mialam o 07:30 angielskiego czasu. Czulam sie jakbym do jakichs tropikow przyleciala... z -13 do +10... cudowna pogoda dzisaj byla!!!!

Nie wiem czy Wasze dzieci tak maja, ale moj syn niesamowicie reaguje na swojego tate. Juz wczesniej wyczuwalam, ze maly zaczyna sie ruszac jak tylko tz polozy reke na brzuchu, ale co on robil dzisaj
Polozylismy sie do lozka po przyjezdzie do domu i maly od przylotu w ogole sie nie ruszal... przemieszczal tylko czasem. Wystarczylo, ze maz polozyl reke na brzuchu, a ten szalu dostal. W zyciu jeszcze tak nie kopal. Prawie sie poplakalam... to naprawde piekne, ze Maly czuje kto jest mu najblizszy... jak o tym pisze to juz mi sie beczec chce...

Taverney kochana mocne kciuki dla Ciebie i Twoich Dziewuszek. Jestesmy myslami z Toba i kruszynkami!!!

Kasia24 lala brzuch masz jak tralala Slicznie rosniesz do przodu, a uda masz normalne
Lolcia, ale zakupy przepiekne naprawde. Ogromnie mi sie podobaja te butki z kozuszkiem. Sa cudowne!!!!
Siasiek Twoj Czaro jest niesamowity cudny gosc mysle, ze to normalne, ze masz takie male watpliwosci czy bedziesz potrafila kochac malego tak samo jak Czara... wszytsko pewnie sie zmieni z dniem jak ujrzysz Nika! Jest to niemoziwoscia bys mogla mniej kochac jednego czy drugiego... nie wiem tego z autopsji, ale z obserwacji...
Daisy Twoja szefowa to pi..z..da... sorry, ale nie mam innych slow na kogos takiego

Bodziaki z Motercare sa najlepsze na swiecie, a te w sloniki to juz w ogole wypas!!! Cudowna bawelna!!!!

Co do Oliatum to zakupilam i tez zamierzam uzywac w razie ''W'' lepiej miec i nie potrzebowac niz nie miec i potrzebowac
A malenstwo bede myla Nivea na poczatek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości