|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
No nic cierpliwie poczekam, w końcu przecież wyjdzie
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
spokojnej nocki brzucholki
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- ostatnio pomyslałam sobie, że może 1 marca, to ładna data a w poniedziałek 28.lutego, zaczne 40 TC
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-26 o 23:03 |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak już to chciałabym w czwartek po zajęciach czyli 3.03
odbębniłabym tydzień zajęć i jeszcze pączka bym zeżarła
|
#2345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj miałam Baby Shower. Tzn., nie tak jak na amerykańskich filmach z dziwnymi dzidziusiowymi konkursami. Po prostu babska imprezka (pewnie ostatnia przed porodem, bo ja już nie daje rady). Także od rana masa szykowania. I tak większość robił mąż, ale ja równo z nim zasuwałam, tylko wolniej i przez to mniej zrobiłam. Upiekliśmy ciasto marchewkowe, muffinki czekoladowe, chleb i babeczki czosnkowe. Były też sałatki i dodatki do chleba. Było super. I dostałam dużo ślicznych dzidziusiowych prezentów i piękny, własnoręcznie wykonany przez moją przyjaciółkę, tort pieluszkowy. |
||
|
|
|
#2346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A robisz sama czy kupujesz? jakie masz zelazo? Ja sie zaczelam zastanawiac jak to moje 40 jest niskie...
![]() Zobacze w poniedzialek jak wyniki Cytat:
A co do kosmetykow to ciagle w OGOLe lozeczko ktore nam sprowadzali mialobyc za tydzien, a czekamy juz ponad 3 i moze bedzie w czwartek. Powiedzialam im zeby przywiezli na moja odpowiedzialnosc juz caly zestaw mebli, bo mielismy zdecydowac sie na kolor i wtedy miei dowiezc reszte -- tyle ze w tym tempie to my sie rozpakujemyCytat:
mnie swedzi caly czas - smaruje sie ze az ociekam, na razie rozstepow 0. Ale co ciekawe jak mam goly brzuch swedzi najmniej a przy rajstopach czy spodniach makabra. |
||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() nie ma jeszcze nikogo w niedzielę z rana ;>
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
miamore Ja jestem
Dzien doberek. Jestem na nogach od 8 i całkiem nieźle się czuję-noc przespana,ale to żadna nowosc
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
nie wiem jak u was ale u nas zapowiada się śliczny dzień wczoraj poszłam spać wkurzona bo miałam spotkać się z koleżanką odnośnie tego nieszczęsnego wózka i co i dupa nie odbierała ode mnie telefonu i sama nie zadzwoniła dziś spróbuje się do niej dodzwonić i jak nie odbierze to jutro zamawiam w innym sklepie a ona nich mnie w dupę ojj nie płacz, spaleniznę się zeskrobie a resztę zje ![]() monikal trzymaj się dzielnie ![]() Cytat:
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ja też mam takie pulsowanie jakby w brzuchu, tzn. nie czuję tego, ale to widzę i to zawsze jest tam gdzie jest tułów małego. Miałam wrażenie, że może on tak szybko wody łyka, bo z moim pulsem to nie jest współmierne...
![]() Wieczór miałam ciężki, bolało mnie bardzo podbrzusze, ale nie jak na @ właśnie, nie wiem czy to nie jelita się zbuntowały po serniku i coli, ale nie mogłam się wyprostować i jeszcze co dziwne miałam w czasie bólu napinanie brzucha i to co 5,7,4,5 minut..., ale potem na szczęście przeszło i nawet noc przespałam jakoś. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-27 o 09:20 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja kolejna noc slaba mialam
brzuch mnie ponad godzine bolal jak na @... od poniedzialku mialam co noc ale po kilku dniach zaczelo sie i wdzien pokazywac. a wczoraj zdarzylo sie nawet co 7 godzin.. we wtorek do lekarza ciekawe co sie dowiem. milego dnia zycze Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-02-27 o 09:32 |
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to mogę sypiać ![]() za to wczoraj cały dzień rewolucje, biegunka od rana do wieczora ![]() Cytat:
bardzo dobre podejście ![]() Cytat:
poskacze trochę brzuch i jest spokój
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga cóż Cię tak przeczyściło?
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Co do tego 'pulsowania'-czuję coś podobnego,tylko od środka-mam wrażenie,jakby mała rytmicznie uderzała w coś rączką... praktycznie dziennie coś takiego odczuwam...
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Nic tej nocy się nie wydarzyło....brzuszek bolał jak na @, cos tam kuło, ale zasnełam i calkiem dobrze spałam a na nogach jestem od 7 tż rano wstawał i mnie rozbudził coś ten nasz autobusi chyba zboczył z trasy, bo nie widać wysiadających ![]() aja, jak Ci sie uda wydebić przepis od siostry to ja również sie po niego zapisuję ![]() uwielbiam to ciacho ![]() Cytat:
Cytat:
ale z Nas żarłoczki też już czekam na pączusię
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym zdrowo się nie odżywiała, to wczoraj (i już czuję, że dziś też...) ciągle biegałam do toalety już sama nie wiem co na to zaradzić
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
A jutro wizyta u gina i minimum 1,5 h w poczekalni, nie wiem jak ja to zrobię, ale musi mi przejść
![]() !
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy ze spaceru małego z psem, miałam już nie chodzić, ale w sumie co ma mi zaszkodzić, najwyżej urodzę A zimno u nas, wieje i słońca zero. Chyba popatrzę co na allegro ciekawego, nic nie kupuję bo mi kasy szkoda, ale chociaż pooglądam ![]() A dziewczyny jakby któraś z Was widziała gdzieś jakąś fajną brązową torbę listonoszkę to dajcie znać gdzie można taką dostać
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście lepiej,żebyś do jutra wyzdrowiała Swoją drogą,ciekawe jakie newsy przyniesiesz?
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz już tak blisko termin, że możesz sobie pozwolić na drobną pomoc przy wyganianiu maluszka spacerem![]() Cytat:
szczęście, że szwagierka ma w ten sam dzień wizyty to chociaż jest z kim rozmawiać![]() Ja już sama się boję co mi znów wymyśli 2 tygodnie temu straszył mnie, że już mogę rodzić, a jakoś do tej pory jestem 2 w 1 ![]()
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
witajcie u nas sloneczko slicznie swieci chyba jakis spacerek sobie zrobimy
wanilia niefajna sprawa z tym wozkiem ale w koncu placisz wiec wymagasz zeby wszystko tip-top
|
#2363 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super ramka ![]() Cytat:
muszę teraz tżta namówić żeby ze mną pojechał to ikei i jeszcze tą lamkę na ścianę kupić o już zapowiedział że jutro jedziemy fakt jest na 7 zdjęć ale to wybiorę te najfajniejsze Cytat:
a to jest w różnych miejscach ale zawsze jakąś częścią ciała mi tak uderza równomiernie a raczej wypycha równomiernie ![]() Cytat:
że sama mogę zrobić jakby co Cytat:
ja mam baby shower w sobotę sama organizuję, taka babska imprezka będzie nas ok.8 tylko ja parę zabaw chcę przygotować tak żeby za nudno nie było choć i tak nie będzie - tyle bab ... ale np. chciałabym kupić gdzieś koraliki do nawlekania i sznureczek, i każda po kolei żeby mi nawlekała koralik jeden i wypowiadała życzenie co do dzidziusia i potem w tej bransoletce będę chodzić do porodu podoba mi się tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i dziś nam napiszesz że to już ja dziś miałam fatalną noc budziłam się co chwilę sikałam 8 razy (zawsze 2 max ) a co wstałam to szklankę wody wypijałam tak mi się pić chciało - no i potem skutek był hehe
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 kij jej w oko
niech sie teraz martwi jak zawalila sprawe.Ewelqa1985 ja dzis tez sie dzis wzbiore na spacer jak bedziemy szli do rodzicow na obiad slonka nie ma ale jest dosc przyjemniea moja szarlotka mimo iz gotowa byla po 23 jest pyszna chyba bede czesciej spedzac czas przy piekarniku
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
dzień dybry!
mam dziś totalnego lenia jakoś ![]() dziś zaczęłam 40 tydzień - szok ![]() śmieszne jest to, że lekarz od miesiąca co tydzień na wizycie mi mówi, że lada chwila urodzę a tu już 40 tydzień ![]() nooo ale dobrze, mały ładnie się w brzuszku rozwinie i nie będę się martwiła ![]() ogólnie planuję urodzić 1go marca po południu ![]() moje dziecko chyba o tym nie wie ale może się skapnie ![]() taka fajna data
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co jutro powie gin, aż sama jestem ciekawa
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zauważyłam, że puchną mi dłonie
nie mogę zacisnąć piąstki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
![]() A ja Was tylko po nowych wątkach szukam...:p To pulsowanie to nie czkawka czasem?
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczyn (podgrzać, rozmieszać): 450 g serwatki (jak nie masz może być woda lub mleko) 40 g drożdży łyżka cukru + 670 g mąki (można mieszać proporcje, ja daję 500 g pszennej, 100 g graham i 70 g żytniej) 2 łyżeczki soli łyżka oleju wyrobić, przełożyć do blaszki na ok. godzinę żeby wyrósł piec 50-60 min w 200C z termoobiegiem ![]() My już po śniadaniu, kawkę piję.Ubieram się zaraz, w kuchni pomyć muszę i za obiad się biorę. Serwuję dziś łososia na parze z brokułami + frytki
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry niedzielnie
za 40!!Kurcze, coraz wiecej was z tym 40 tygodniem gania Chyba nadchodzacy tydzien bedzie bardzo porodowy![]() Ja zaraz do pracy uciekam, wiec milego dnia zycze - u nas piekne slonce ale dosc chlodno, bo wczoraj lalo jak z cebra+maly grad ![]() Jejuuu, jak mi sie nie chce nic robic...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

No nic cierpliwie poczekam, w końcu przecież wyjdzie 

a w poniedziałek 28.lutego, zaczne 40 TC

Data porodu z tego usg wychodzi na 19 kwietnia, czyli o tydzien wczesniej ale my nadal obstawiamy koniec kwietnia. Jest naprawde spory, wszystko ma ponad norme 

i moze bedzie w czwartek. Powiedzialam im zeby przywiezli na moja odpowiedzialnosc juz caly zestaw mebli, bo mielismy zdecydowac sie na kolor i wtedy miei dowiezc reszte -- tyle ze w tym tempie to my sie rozpakujemy

bardzo dobre podejście