Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 21:42   #2341
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no, u mnie torba "na wszelki wypadek" stoi juz spakowana chyba od miesiąca, a ostatnio sobie przygotowałam "zestaw okołoporodowy i poporodowy" dla siebie i małej w łazience

sprzątanie, mycie podłóg, ataki "gniazdowania" itd wszelkie takie juz za mną, skurcze przepowiadające " może to już" na przemian z "ciszami przed burzą" tez juz za mną, w tej chwili swój stan okreslam jako "spokojna rezygnacja", przestałam wierzyc, że młoda wyjdzie do połowy marca
ja również się przestałam nastawiać, że coś zacznie się wcześniej... najgorzej, że nie mogę w nocy spać... a potem cały dzień snuję się jak zombie No nic cierpliwie poczekam, w końcu przecież wyjdzie

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:51   #2342
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

spokojnej nocki brzucholki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:02   #2343
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
ja również się przestałam nastawiać, że coś zacznie się wcześniej... najgorzej, że nie mogę w nocy spać... a potem cały dzień snuję się jak zombie No nic cierpliwie poczekam, w końcu przecież wyjdzie
tez tak mam, z tym, że wtedy w ciągu dnia jestem nie do zycia, po prostu muszę odespać, chocby sie waliło i paliło dookoła

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

ostatnio pomyslałam sobie, że może 1 marca, to ładna data a w poniedziałek 28.lutego, zaczne 40 TC
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-26 o 22:03
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:04   #2344
Montii
Zakorzenienie

Ja jak już to chciałabym w czwartek po zajęciach czyli 3.03
odbębniłabym tydzień zajęć i jeszcze pączka bym zeżarła

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:38   #2345
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
My juz po usg...
Wklejam zdjecie mojego boskiego synka
Boze, ja sie zakochalam...
I zdecydowanie pozostaje chlopcem

Moje dzieciatko wazy... 2100g... Data porodu z tego usg wychodzi na 19 kwietnia, czyli o tydzien wczesniej ale my nadal obstawiamy koniec kwietnia. Jest naprawde spory, wszystko ma ponad norme To tak jak mamusia i tatus
Co to bedzie pozniej z jego waga - nie wiem i chyba nie chce wiedziec, zeby sie nie zalamac
Spoko, mój Dzidziul w 33t4d ważył 2500g.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dostałam dziś paczkę od teścia z USA z ciuszkami
zrobiłam więc przegląd wszystkiego co mam do 3 mc, mam sporo body i śpiochów, ale za to mało kaftaników- 6 szt. tylko.
Ja nie mam ani jednego kaftanika i nie mam zamiaru ich używać. Tylko body pod śpioszki i pajacyki.

A ja dzisiaj miałam Baby Shower. Tzn., nie tak jak na amerykańskich filmach z dziwnymi dzidziusiowymi konkursami. Po prostu babska imprezka (pewnie ostatnia przed porodem, bo ja już nie daje rady). Także od rana masa szykowania. I tak większość robił mąż, ale ja równo z nim zasuwałam, tylko wolniej i przez to mniej zrobiłam. Upiekliśmy ciasto marchewkowe, muffinki czekoladowe, chleb i babeczki czosnkowe. Były też sałatki i dodatki do chleba. Było super. I dostałam dużo ślicznych dzidziusiowych prezentów i piękny, własnoręcznie wykonany przez moją przyjaciółkę, tort pieluszkowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2270212.jpg (68,8 KB, 53 załadowań)
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 22:46   #2346
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
marsylia, a pijesz może sok z buraków?
A robisz sama czy kupujesz? jakie masz zelazo? Ja sie zaczelam zastanawiac jak to moje 40 jest niskie...
Zobacze w poniedzialek jak wyniki

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ja już po zakupach, prawie zadowolona. Wanienka kupiona, kremy do pupy też. Ale stanika nie mam, bo nie było mojego rozmiaru a specjalnie jechałam na bielany, bo miał być wybór... A teraz uciekam robić sałatkę warzywną i piec z Tżtem karpatkę
My tez kupilismy dzis wanienke, byla ta co chcielismy w realu za 39 zl, a w hurtowni za 49, wiec 10 zl w kieszeni. Mamy do niej stelaż okbaby - kupilam uzywany na all za 85 zl+ wysylka, bo nowe w sklepie byly po 199 zl
A co do kosmetykow to ciagle nie wiem ... moze jednak zdecyduje sie na hipp, a wy juz pokupowalyscie?

w OGOLe lozeczko ktore nam sprowadzali mialobyc za tydzien, a czekamy juz ponad 3 i moze bedzie w czwartek. Powiedzialam im zeby przywiezli na moja odpowiedzialnosc juz caly zestaw mebli, bo mielismy zdecydowac sie na kolor i wtedy miei dowiezc reszte -- tyle ze w tym tempie to my sie rozpakujemy

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny jeszcze jedno pytanie jakiej grubości macie materace w łóżeczkach
chcemy w końcu zamówić łóżeczko i jest akurat z materacem gryczano - kokosowym o grubości 9 cm i nie wiem czy nie za cienki - znowu nie umiem nic wybrać
my mamy danpol 9,5 cm i jest ok

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wy tez tak macie ze was teraz jak już prawie rozpakowane jesteśmy ze brzuchy was swędzą jakby was komary pogryzly
mnie swedzi caly czas - smaruje sie ze az ociekam, na razie rozstepow 0. Ale co ciekawe jak mam goly brzuch swedzi najmniej a przy rajstopach czy spodniach makabra.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 23:22   #2347
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

no niezły brzuchol
w zestawieniu z moim niskim wzrostem to naprawdę robi wrażenie

marsylia- kupuje, nie mam jeszcze sokowirówki.
a żelazo mam całe 9,8
Mam nadzieje, ze w przyszłych badaniach to się poprawi
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 08:04   #2348
miamore999
Zakorzenienie

dzień dobry

nie ma jeszcze nikogo w niedzielę z rana ;>
Stary 2011-02-27, 08:16   #2349
87czarna
Zakorzenienie

miamore Ja jestem

Dzien doberek. Jestem na nogach od 8 i całkiem nieźle się czuję-noc przespana,ale to żadna nowosc

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:16   #2350
wanilia83
Zadomowienie

dzień doberek

nie wiem jak u was ale u nas zapowiada się śliczny dzień jest po prostu pięknie,

wczoraj poszłam spać wkurzona bo miałam spotkać się z koleżanką odnośnie tego nieszczęsnego wózka i co i dupa nie odbierała ode mnie telefonu i sama nie zadzwoniła dziś spróbuje się do niej dodzwonić i jak nie odbierze to jutro zamawiam w innym sklepie a ona nich mnie w dupę pocałuje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
nie ma się co ślinić,
przypaliła mi się

ojj nie płacz, spaleniznę się zeskrobie a resztę zje

monikal
trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
i faworkiii

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:19   #2351
Tity
Zakorzenienie

Eirene ja też mam takie pulsowanie jakby w brzuchu, tzn. nie czuję tego, ale to widzę i to zawsze jest tam gdzie jest tułów małego. Miałam wrażenie, że może on tak szybko wody łyka, bo z moim pulsem to nie jest współmierne...
Wieczór miałam ciężki, bolało mnie bardzo podbrzusze, ale nie jak na @ właśnie, nie wiem czy to nie jelita się zbuntowały po serniku i coli, ale nie mogłam się wyprostować i jeszcze co dziwne miałam w czasie bólu napinanie brzucha i to co 5,7,4,5 minut..., ale potem na szczęście przeszło i nawet noc przespałam jakoś.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-02-27 o 08:20
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 08:24   #2352
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja kolejna noc slaba mialam brzuch mnie ponad godzine bolal jak na @... od poniedzialku mialam co noc ale po kilku dniach zaczelo sie i wdzien pokazywac. a wczoraj zdarzylo sie nawet co 7 godzin.. we wtorek do lekarza ciekawe co sie dowiem. milego dnia zycze

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2011-02-27 o 08:32
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:50   #2353
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
miamore Ja jestem

Dzien doberek. Jestem na nogach od 8 i całkiem nieźle się czuję-noc przespana,ale to żadna nowosc
Ja jak się położyłam o 23 to dopiero przed 6 miałam pobudkę, ale to na parę sekund, że zdążyłam tylko godzinę zobaczyć i dalej w kimę tak to mogę sypiać za to wczoraj cały dzień rewolucje, biegunka od rana do wieczora

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dzień doberek

nie wiem jak u was ale u nas zapowiada się śliczny dzień jest po prostu pięknie,

wczoraj poszłam spać wkurzona bo miałam spotkać się z koleżanką odnośnie tego nieszczęsnego wózka i co i dupa nie odbierała ode mnie telefonu i sama nie zadzwoniła dziś spróbuje się do niej dodzwonić i jak nie odbierze to jutro zamawiam w innym sklepie a ona nich mnie w dupę pocałuje
bardzo dobre podejście

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Eirene ja też mam takie pulsowanie jakby w brzuchu, tzn. nie czuję tego, ale to widzę i to zawsze jest tam gdzie jest tułów małego. Miałam wrażenie, że może on tak szybko wody łyka, bo z moim pulsem to nie jest współmierne...
Też mam takie jakby "pulsowanie" ale bardziej to widzę niż czuję poskacze trochę brzuch i jest spokój

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:52   #2354
87czarna
Zakorzenienie

agaaga cóż Cię tak przeczyściło?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Co do tego 'pulsowania'-czuję coś podobnego,tylko od środka-mam wrażenie,jakby mała rytmicznie uderzała w coś rączką... praktycznie dziennie coś takiego odczuwam...

Stary 2011-02-27, 08:56   #2355
iweczka
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Nic tej nocy się nie wydarzyło....brzuszek bolał jak na @, cos tam kuło, ale zasnełam i calkiem dobrze spałam
a na nogach jestem od 7 tż rano wstawał i mnie rozbudził

coś ten nasz autobusi chyba zboczył z trasy, bo nie widać wysiadających

aja, jak Ci sie uda wydebić przepis od siostry to ja również sie po niego zapisuję
uwielbiam to ciacho

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
też patrzyłam na ta ramke i chyba coś takiego zakupie

Cytat:

ale z Nas żarłoczki też już czekam na pączusię
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 08:56   #2356
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
agaaga cóż Cię tak przeczyściło?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Co do tego 'pulsowania'-czuję coś podobnego,tylko od środka-mam wrażenie,jakby mała rytmicznie uderzała w coś rączką... praktycznie dziennie coś takiego odczuwam...
A nie wiem, ostatnio gdzieś mnie tak ubikacja polubiła jakbym zdrowo się nie odżywiała, to wczoraj (i już czuję, że dziś też...) ciągle biegałam do toalety już sama nie wiem co na to zaradzić

Stary 2011-02-27, 08:58   #2357
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A nie wiem, ostatnio gdzieś mnie tak ubikacja polubiła jakbym zdrowo się nie odżywiała, to wczoraj (i już czuję, że dziś też...) ciągle biegałam do toalety już sama nie wiem co na to zaradzić
Uuu,to nie zazdroszczę

Stary 2011-02-27, 09:02   #2358
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu,to nie zazdroszczę
A jutro wizyta u gina i minimum 1,5 h w poczekalni, nie wiem jak ja to zrobię, ale musi mi przejść !

Stary 2011-02-27, 09:03   #2359
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzić może
My właśnie wróciliśmy ze spaceru małego z psem, miałam już nie chodzić, ale w sumie co ma mi zaszkodzić, najwyżej urodzę A zimno u nas, wieje i słońca zero.
Chyba popatrzę co na allegro ciekawego, nic nie kupuję bo mi kasy szkoda, ale chociaż pooglądam
A dziewczyny jakby któraś z Was widziała gdzieś jakąś fajną brązową torbę listonoszkę to dajcie znać gdzie można taką dostać

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 09:04   #2360
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
A jutro wizyta u gina i minimum 1,5 h w poczekalni, nie wiem jak ja to zrobię, ale musi mi przejść !
Takie kolejki? No to rzeczywiście lepiej,żebyś do jutra wyzdrowiała Swoją drogą,ciekawe jakie newsy przyniesiesz?

Stary 2011-02-27, 09:11   #2361
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzić może
My właśnie wróciliśmy ze spaceru małego z psem, miałam już nie chodzić, ale w sumie co ma mi zaszkodzić, najwyżej urodzę A zimno u nas, wieje i słońca zero.
Chyba popatrzę co na allegro ciekawego, nic nie kupuję bo mi kasy szkoda, ale chociaż pooglądam
A dziewczyny jakby któraś z Was widziała gdzieś jakąś fajną brązową torbę listonoszkę to dajcie znać gdzie można taką dostać
Spacerek nie zaszkodzi, a wręcz pomoże bardzo dobre podejście masz już tak blisko termin, że możesz sobie pozwolić na drobną pomoc przy wyganianiu maluszka spacerem

Cytat:
Takie kolejki? No to rzeczywiście lepiej,żebyś do jutra wyzdrowiała Swoją drogą,ciekawe jakie newsy przyniesiesz?
Od 3 wizyt chodzę do przychodni zamiast prywatnie i oto efekty szczęście, że szwagierka ma w ten sam dzień wizyty to chociaż jest z kim rozmawiać
Ja już sama się boję co mi znów wymyśli 2 tygodnie temu straszył mnie, że już mogę rodzić, a jakoś do tej pory jestem 2 w 1 więc chyba jego ewentualne groźby będę brała z przymrużeniem oka. Mam nadzieję wrócić do Was na wieczór i napisać, że nie ma żadnych zmian

Stary 2011-02-27, 09:13   #2362
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie u nas sloneczko slicznie swieci chyba jakis spacerek sobie zrobimy

wanilia niefajna sprawa z tym wozkiem ale w koncu placisz wiec wymagasz zeby wszystko tip-top

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:25   #2363
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Znalazłam na 8 zdjęć, to jest firma więc może do nich napisać czy zrobią na 10, ale cena na zawał.
http://allegro.pl/ramka-na-zdjecia-d...464682102.html
ojej fajna tylko ta cena... nie no aż tak drogo to nie dam ale super ramka

Cytat:
o ta jest idealna muszę teraz tżta namówić żeby ze mną pojechał to ikei i jeszcze tą lamkę na ścianę kupić o już zapowiedział że jutro jedziemy o takie coś mi chodziło a nie znalazłam na stronie ikei sama fakt jest na 7 zdjęć ale to wybiorę te najfajniejsze

Cytat:
To pulsownaie to Twoje naczynia krwionosne pulsują, widocznie jest gdzies ucisk maluszka i stąd silniejszy przepływ krwi, ja tez tak miałam kilka razy, nawet się wystraszyłam za pierwszym razem, bo az mój mąż to pulsowanie czuł, akurat ja miałam w podbrzuszu i kroczu, całe pulsowało i ginka mi wytłumaczyła, że to moje naczynia i że nie jest to ani niebezpieczne, ani nic, tak po prostu czasami czuć.
no właśnie sprawdzałam to z moim pulsem i całkiem inaczej mi pulsowało a całkiem inaczej tam... chyba że naczynia inaczej pulsują niż krew nie wiem nie znam się a to jest w różnych miejscach ale zawsze jakąś częścią ciała mi tak uderza równomiernie a raczej wypycha równomiernie

Cytat:
ikea ma taka ramke, ale na 15 zdjęć

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00128409

ale przeciez mozna kupic zwykła ramkę jakąś i papier do passe partout lub taki grubszy papier w sklepie z artykułami dla artystów plastyków i samemu w nim wyciąc nożykiem do tapet ( za 3 zł w budowlanym) otwory na zdjęcia
no też już o tym pomyślałam że sama mogę zrobić jakby co

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam Baby Shower. Tzn., nie tak jak na amerykańskich filmach z dziwnymi dzidziusiowymi konkursami. Po prostu babska imprezka (pewnie ostatnia przed porodem, bo ja już nie daje rady). Także od rana masa szykowania. I tak większość robił mąż, ale ja równo z nim zasuwałam, tylko wolniej i przez to mniej zrobiłam. Upiekliśmy ciasto marchewkowe, muffinki czekoladowe, chleb i babeczki czosnkowe. Były też sałatki i dodatki do chleba. Było super. I dostałam dużo ślicznych dzidziusiowych prezentów i piękny, własnoręcznie wykonany przez moją przyjaciółkę, tort pieluszkowy.
o jak fajnie ja mam baby shower w sobotę sama organizuję, taka babska imprezka będzie nas ok.8 tylko ja parę zabaw chcę przygotować tak żeby za nudno nie było choć i tak nie będzie - tyle bab ... ale np. chciałabym kupić gdzieś koraliki do nawlekania i sznureczek, i każda po kolei żeby mi nawlekała koralik jeden i wypowiadała życzenie co do dzidziusia i potem w tej bransoletce będę chodzić do porodu podoba mi się tak

Cytat:
Eirene ja też mam takie pulsowanie jakby w brzuchu, tzn. nie czuję tego, ale to widzę i to zawsze jest tam gdzie jest tułów małego. Miałam wrażenie, że może on tak szybko wody łyka, bo z moim pulsem to nie jest współmierne....
no dokładnie

Cytat:

właśnie dziwne to jest

Cytat:
może organizm się oczyszcza przed porodem i dziś nam napiszesz że to już

ja dziś miałam fatalną noc budziłam się co chwilę sikałam 8 razy (zawsze 2 max ) a co wstałam to szklankę wody wypijałam tak mi się pić chciało - no i potem skutek był hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:26   #2364
n.ik.a
Zadomowienie

wanilia83 kij jej w oko niech sie teraz martwi jak zawalila sprawe.
Ewelqa1985 ja dzis tez sie dzis wzbiore na spacer jak bedziemy szli do rodzicow na obiad slonka nie ma ale jest dosc przyjemnie

a moja szarlotka mimo iz gotowa byla po 23 jest pyszna chyba bede czesciej spedzac czas przy piekarniku

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:39   #2365
deneb3
Zadomowienie

dzień dybry!
mam dziś totalnego lenia jakoś

dziś zaczęłam 40 tydzień - szok

śmieszne jest to, że lekarz od miesiąca co tydzień na wizycie mi mówi, że lada chwila urodzę a tu już 40 tydzień
nooo ale dobrze, mały ładnie się w brzuszku rozwinie i nie będę się martwiła

ogólnie planuję urodzić 1go marca po południu
moje dziecko chyba o tym nie wie ale może się skapnie
taka fajna data
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:41   #2366
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
może organizm się oczyszcza przed porodem i dziś nam napiszesz że to już
Taaa, też już się naczytałam, że biegunka z wymiotami może być oznaką zbliżającego się porodu ale z drugiej strony, skoro tyle czasu nic się nie dzieje, nie miewam żadnych skurczy, ani bóli typowo jak na @ (wczoraj miałam takie od pleców, ale chyba prędzej od biegunki..) to chyba nie grozi mi jeszcze porodówka zobaczymy co jutro powie gin, aż sama jestem ciekawa

Stary 2011-02-27, 09:52   #2367
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny zauważyłam, że puchną mi dłonie nie mogę zacisnąć piąstki miałyście tak

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 09:54   #2368
Lopezka
Raczkowanie

Witam.
A ja Was tylko po nowych wątkach szukam...:p
To pulsowanie to nie czkawka czasem?
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:56   #2369
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
A ja bardzo proszę o przepisy na chleb ale taki do którego nie potrzeba tej maszyny bo nie posiadam takowej.Z góry dziekuje
ja robię taki:
zaczyn (podgrzać, rozmieszać):
450 g serwatki (jak nie masz może być woda lub mleko)
40 g drożdży
łyżka cukru
+
670 g mąki (można mieszać proporcje, ja daję 500 g pszennej, 100 g graham i 70 g żytniej)
2 łyżeczki soli
łyżka oleju

wyrobić, przełożyć do blaszki na ok. godzinę żeby wyrósł
piec 50-60 min w 200C z termoobiegiem

My już po śniadaniu, kawkę piję.Ubieram się zaraz, w kuchni pomyć muszę i za obiad się biorę. Serwuję dziś łososia na parze z brokułami + frytki
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 09:57   #2370
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Dzien dobry niedzielnie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dziś zaczęłam 40 tydzień - szok
za 40!!
Kurcze, coraz wiecej was z tym 40 tygodniem gania Chyba nadchodzacy tydzien bedzie bardzo porodowy

Ja zaraz do pracy uciekam, wiec milego dnia zycze - u nas piekne slonce ale dosc chlodno, bo wczoraj lalo jak z cebra+maly grad

Jejuuu, jak mi sie nie chce nic robic...

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości