Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 14:28   #2251
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Wpadłam na sekundę dosłownie, i jak się cieszę, że mogę popodziwiać Wasze szkraby Joker Mateusz jest prześliczny, taka kruszynka się wydaje Kolba malutka ma rozbrajający uśmiech, nie mogłam oczu oderwać dosłownie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:32   #2252
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

diatoma ja mam jedną taką
http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...460954734.html

i zastanawiam się nad zakupem którejś z tych
http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...473153024.html
albo
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...457788516.html
i ta jeszcze wchodzi w grę
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...478966276.html

traicionera ja ma kilka z długim i kilka z krótkim rękawkiem

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:40   #2253
diatoma
Zadomowienie

n.ik.a. tą którą masz chcę dokupic bo właśnie ją mi położna i nie tylko polecała. nastomiast ja mam nr 2 i3 z Twoich propozycji, tylko obawiam sie czy bedzie mi sie chcialo te guziki rozpinac. dlatego chce znalesc cos innego i wygodnego
a Ty jestes drobnej postury??? bo chcialabym zamowic ta koszule ktora masz, tylko ta rozmiarowka mnie zastanawia, ze jest s/m a potem l/xl ; czy to sa osobno s, m , l xl, czy przejsciowe rozmiary???

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-26 o 14:43
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:52   #2254
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!!!
Coś popsuty ten autobus na porodówkę! Wchodzę z niecierpliwością patrzeć na pierwszą stronę, a tam wolniutko! Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusiek!!!!
Wasze brzuchy prześliczne!!!
Co do Feretti to mam dwa beciki - jakość rewelacyjna!!!
Weszłam tylko na chwilę i uciekam robić obiad!!!
Buziaki, uściski dla Was, za każdą z osobna mocno trzymam kciuki, a Ola przesyła uśmiech i dziękuje za wszystkie komplementy pod jej adresem
eh slicznotka z niej, a ten uśmiech rozbrajający

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

jestem po 2 godzinnym wietrzeniu eis na spacerku, wiecie nawet zmęczona nie jestem. Tz poszedł spać, córa bajki ogląda a mnie nadal od rana energia rozpiera
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:58   #2255
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Kurcze ,ja sie pośpieszyłam sie troche i już mam w wszystko poprane i naszykowane,czekamy tylko na ErykaA termin mam na 30 kwietnia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Niestety nie chodze do SR ,mieliśmy sie zapisać ale tak odkładaliśmy i zeszło teraz to chyba za późno
ja tez mam termin na 30 kwietnia, i w sumie w zeszlym tygodniu zaczelam wszystko prac

kolba cudenko
Stary 2011-02-26, 14:59   #2256
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

przed chwilą byłam u mnie siostra i
jak mnie zobaczyła to stwierdziła od razu, że brzuch mi opadł
Muszę zdjęcie dzisiaj zrobić i porównać

I dostałam w prezencie materac gryka-kokos i chusteczki nawilżone

I wiem, że mama ma dla mnie karuzele Mała Księżniczka, a druga siostra rożek
Stary 2011-02-26, 15:16   #2257
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie
Trochę mnie nie było, ale walczyłam z zapaleniem miazgi zęba i nadaje się niestety do kanałowego, zaczynam 7.03 Ból zęba tak straszny, ze chcialam bez znieczulenia, ale jak zaczela wiercic podskoczylam prawie do sufitu, wiec zgodzilam się - ma jakies specjalne dla ciezarnych bez adrenaliny i czegoś tam, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi malemu
W ogole jakos ostatnio nie jest w formie. Po zelazie mam tak kosmiczne zaparcia - ze nawet nie podejrzewalam, ze moze sie coś takiego człowiekowi przydażyć Wczoraj bylam na badaniach więc w poniedziałek się dowiem jak moje zelazo i morfologia. Ale wszystko wskazuje, że zupełnie nie przyswajam tego z tabletek. Muszę jakoś zdobyć truskawki bo w nich jest żelazo, tylko te w sklepie są takie sztuczne.

Gosiawolna ja też zaczynam 34 tydzień, bo mój termin z om jest na 17.04 i ostatnio mam problem z liczeniem

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
hej! dołączam do niewyspanych Dziś calutką noc bolał mnie brzuch jak na@ i był twardy jak kamień. Malutka sie juz malo rusza i tak delikatnie.To normalne?
ktoś tu idzie rodzić chyba
Jok3r i Kolba - maluszki są śliczne aż dziw, że siedziały cały czas w brzuszkach, a teraz leżą sobie obok. też się zastanawiam Jok3r w jaki rozmiar pakujesz Matiego i czy to jest akurat czy trochę za duże.

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
P.S. Któraś może wybiera się do Wejherowa na porodówkę?
Słyszałam, że to dobra porodówka, u nas za daleko w Korkach więc nawet jej nie rozważałam.

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Kwietniowe Mamusie, czy pierzecie już ciuszki dla maluszków?
Nuna my mamy terminy koło siebie i ja miałam plan żeby zacząć w ten weekend. Chcę prać 2 razy zgodnie z tym co na metce, więc 30 maks 40stopni, bo i tak będę prasować. Ale oczywiście nowe też, bo podobno mogą bardziej podrażniać i mają wiele zanieczyszczeń produkcyjnych niż rzeczy używane, a my mamy w sumie tylko nowe, więc 2 razy to dla mnie minimum. Plan jest taki, żeby zacząć od wszystkich najmniejszych + rożek, kocyk, pościel. No i może jutro puszczę pierwszą pralkę.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
n.ik.a. tą którą masz chcę dokupic bo właśnie ją mi położna i nie tylko polecała. nastomiast ja mam nr 2 i3 z Twoich propozycji, tylko obawiam sie czy bedzie mi sie chcialo te guziki rozpinac. dlatego chce znalesc cos innego i wygodnego
a Ty jestes drobnej postury??? bo chcialabym zamowic ta koszule ktora masz, tylko ta rozmiarowka mnie zastanawia, ze jest s/m a potem l/xl ; czy to sa osobno s, m , l xl, czy przejsciowe rozmiary???
Diatoma ja mam tą samą co nika, w sumie nawet dwie, wziełam s/m (bo tak jak piszesz są tylko dwa rozmiary) na mnie jest dobra i myslę że to jest na rozmiar 36 i 38 z takich przedciążowych + brzuch. Jedna wydaje mi się bardziej przyjemna w dotyku a druga mniej. Wyprałam je raz i zastanawiam się teraz czy jeszcze raz nie prać.

A brakuje mi koszuli do porodu. Chciałabym bardzo jaką rozpinaną, ale nic takiego w domu nie mam. Męża t-shirt jak radzila nam polozna tez sie nie nada, bo mi nawet dupska nie zasloni,i bedzie obcisly
A wy co bierzecie do rodzenia?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Iza mi samej się wydaje że mi opada - ale nie mam czasu zdjęcia zrobić
Fajne prezenty - ja dostałam od rodziców dużo ciuszków jak byli u nas, bo mama wpadła w szaleństwa zakupów.
Aaa babcia dołożyła się do wózka 1,5 tys to tez byla spora pomoc. A tata męża był sponsorem mebli, pozostałej części wózka i naszego wykańczania mieszkania

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:19   #2258
traicionera
Zakorzenienie

marsylia, a pijesz może sok z buraków?
ja mam bardzo dużą anemie, wiec jem żelazo plus pije sok z buraków, mam nadzieje,z e mi to pomoże, bo mnie ginka straszyła koniecznością transfuzji krwi po porodzie

ja do szpitala kupiłam sobie dwie zwykle koszule nocne, raczej większe rozmiary, bo te mniejsze to mi na brzuch nie wlezą rozpinane na gorze i wsio.

tez miałam robionego zęba ze znieczuleniem bez tego środka rozkurczowego, ale pani dentystka mi dokończy dopiero po porodzie, bo trzeba rtg koniecznie zrobić.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 15:24   #2259
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie
Trochę mnie nie było, ale walczyłam z zapaleniem miazgi zęba i nadaje się niestety do kanałowego, zaczynam 7.03 Ból zęba tak straszny, ze chcialam bez znieczulenia, ale jak zaczela wiercic podskoczylam prawie do sufitu, wiec zgodzilam się - ma jakies specjalne dla ciezarnych bez adrenaliny i czegoś tam, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi malemu
W ogole jakos ostatnio nie jest w formie. Po zelazie mam tak kosmiczne zaparcia - ze nawet nie podejrzewalam, ze moze sie coś takiego człowiekowi przydażyć Wczoraj bylam na badaniach więc w poniedziałek się dowiem jak moje zelazo i morfologia. Ale wszystko wskazuje, że zupełnie nie przyswajam tego z tabletek. Muszę jakoś zdobyć truskawki bo w nich jest żelazo, tylko te w sklepie są takie sztuczne.

Gosiawolna ja też zaczynam 34 tydzień, bo mój termin z om jest na 17.04 i ostatnio mam problem z liczeniem

ktoś tu idzie rodzić chyba
Jok3r i Kolba - maluszki są śliczne aż dziw, że siedziały cały czas w brzuszkach, a teraz leżą sobie obok. też się zastanawiam Jok3r w jaki rozmiar pakujesz Matiego i czy to jest akurat czy trochę za duże.

Słyszałam, że to dobra porodówka, u nas za daleko w Korkach więc nawet jej nie rozważałam.

Nuna my mamy terminy koło siebie i ja miałam plan żeby zacząć w ten weekend. Chcę prać 2 razy zgodnie z tym co na metce, więc 30 maks 40stopni, bo i tak będę prasować. Ale oczywiście nowe też, bo podobno mogą bardziej podrażniać i mają wiele zanieczyszczeń produkcyjnych niż rzeczy używane, a my mamy w sumie tylko nowe, więc 2 razy to dla mnie minimum. Plan jest taki, żeby zacząć od wszystkich najmniejszych + rożek, kocyk, pościel. No i może jutro puszczę pierwszą pralkę.

Diatoma ja mam tą samą co nika, w sumie nawet dwie, wziełam s/m (bo tak jak piszesz są tylko dwa rozmiary) na mnie jest dobra i myslę że to jest na rozmiar 36 i 38 z takich przedciążowych + brzuch. Jedna wydaje mi się bardziej przyjemna w dotyku a druga mniej. Wyprałam je raz i zastanawiam się teraz czy jeszcze raz nie prać.

A brakuje mi koszuli do porodu. Chciałabym bardzo jaką rozpinaną, ale nic takiego w domu nie mam. Męża t-shirt jak radzila nam polozna tez sie nie nada, bo mi nawet dupska nie zasloni,i bedzie obcisly
A wy co bierzecie do rodzenia?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Iza mi samej się wydaje że mi opada - ale nie mam czasu zdjęcia zrobić
Fajne prezenty - ja dostałam od rodziców dużo ciuszków jak byli u nas, bo mama wpadła w szaleństwa zakupów.
Aaa babcia dołożyła się do wózka 1,5 tys to tez byla spora pomoc. A tata męża był sponsorem mebli, pozostałej części wózka i naszego wykańczania mieszkania
w Pruszkowie do rodzenia dają koszule tylko trzeba wziąć taka po porodzie ja biorę tunikę wiązana na szyji jest łatwy dostęp do cycusia i tyłek zasłania
Stary 2011-02-26, 15:59   #2260
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
wpadłam na chwilę Was poczytać bo potem bym nie nadrobiła
rano byliśmy na SR, dostaliśmy trochę pierdółek z nivea i też płytę jak opiekować się maleństwem
potem oczywiście usnęłam na kanapie, a teraz idę zrobićjakiś obiadek

Diatoma a gdzie zamierzasz rodzić?

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Matko Boska bojcie sie Boga z tymi pisaniem Ja tu mam plan nadrobic od tej 14str, ale widze, ze teraz to juz totalnie graniczy z cudem
jok3r przepiękny i cudny jest Matii
no i przecież nie musisz nadrabiać tych wszystkich stron, wybaczymy Ci

kolba Olusia ma piękny uśmiech

Cytat:
byłam w tym rosmanie, i poszłam najpierw sprawdzic te ceny na polce, no i okazalo sie ze w promocji sa pojemnosci 250, a my wzielismy 400ml wiec zapłaciliśmy zgodnie z cenano nic, nie potrzebnie naraz 80 zl na te balsamy a teraz juz nie ważne, dobrze ze sie nie skompromitowałam i od razu nie poszłam prosto do kasy sie awanturować
a nie chciałaś wymienić tego balsamu na mniejszy i mieć trzy w promocji?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:08   #2261
iizabelaa
Zakorzenienie

właśnie piekę szarlotkę
Stary 2011-02-26, 16:09   #2262
Montii
Zakorzenienie

Ej nie kuś ! !!!
Jeszcze taka posypana cynamonem.......

Kolba Twoja malutka jest taka śliczna

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:09   #2263
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
właśnie piekę szarlotkę
eh przeslij kawałek
Stary 2011-02-26, 16:25   #2264
traicionera
Zakorzenienie

tez poproszę
Stary 2011-02-26, 16:29   #2265
nuna_77
Zadomowienie

Oto moj brzuszek 33 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04118.jpg (55,2 KB, 30 załadowań)
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:41   #2266
n.ik.a
Zadomowienie

diatoma jestem drobna i ten rozmiar s/m jest jak znalazł
teraz chcę kupić jeszcze jedną i tez w takim rozmiarze, choc brzuch urósł chyba wezmę taką z guzikami z dwóch stron.
Do porodu nic nie kupuję w szpitalu do cc dają tą koszulę z prześcieradła

nuna_77
śliczny brzusio - widzę, że mamy podobne terminy

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-26, 16:42   #2267
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

nuna ale malutki

Kolba mała jest urocza

traicionera ja piję sok z kiszonych buraków.Mam parcie na kiszone ,także nie mam problemu,żeby raz na 2-3 dni szklankę wypić

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:46   #2268
nuna_77
Zadomowienie

Nika, Kampasiula dziękuję, 106 w pasie nie taki mały.
Jeszcze jedno z przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04121.jpg (60,9 KB, 42 załadowań)
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:56   #2269
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ej nie kuś ! !!!
Jeszcze taka posypana cynamonem.......
posypana przyprawą do szarlotki,
ale tam głównie cynamon jest

muszę jeszcze do tego bita śmietanę załatwić
Stary 2011-02-26, 16:58   #2270
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Nika, Kampasiula dziękuję, 106 w pasie nie taki mały.
Jeszcze jedno z przodu
no gdzie on mały?! Duży jest

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:06   #2271
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,

piekne prezenciki
Cytat:
sliczny
Stary 2011-02-26, 17:08   #2272
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
nuna ale malutki

Kolba mała jest urocza

traicionera ja piję sok z kiszonych buraków.Mam parcie na kiszone ,także nie mam problemu,żeby raz na 2-3 dni szklankę wypić
ja teraz codziennie pije sok z buraków plus łykam żelazo, oby to pomogło.

ile macie hemoglobiny, bo ja 9,8.
Stary 2011-02-26, 17:11   #2273
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa ale narobiłaś smaka jadę zaraz do sklepu i będę robić szarlotkę

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 17:25   #2274
Glodomorek
Zakorzenienie

Ja już po zakupach, prawie zadowolona. Wanienka kupiona, kremy do pupy też. Ale stanika nie mam, bo nie było mojego rozmiaru a specjalnie jechałam na bielany, bo miał być wybór... A teraz uciekam robić sałatkę warzywną i piec z Tżtem karpatkę

Cytat:
byłam w tym rosmanie, i poszłam najpierw sprawdzic te ceny na polce, no i okazalo sie ze w promocji sa pojemnosci 250, a my wzielismy 400ml wiec zapłaciliśmy zgodnie z cenano nic, nie potrzebnie naraz 80 zl na te balsamy a teraz juz nie ważne, dobrze ze sie nie skompromitowałam i od razu nie poszłam prosto do kasy sie awanturować
A nie mogłaś wymienić? Przecież jeszcze ich nie używałaś.

Kolba, śliczna Oleńka pięknie rośnie

Ja kupiłam 2 takie koszule:
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...449016928.html czekam na przesyłkę powinna na dniach przyjść
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:25   #2275
Natka3008
Rozeznanie

kolba twoja malutka jest ślicznutka
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:29   #2276
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,ślicznie macie brzucholki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:43   #2277
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny jeszcze jedno pytanie jakiej grubości macie materace w łóżeczkach
chcemy w końcu zamówić łóżeczko i jest akurat z materacem gryczano - kokosowym o grubości 9 cm i nie wiem czy nie za cienki - znowu nie umiem nic wybrać

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-26, 17:45   #2278
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Kolba - Ola piekna

Nuna - brzuszek z przodu wydaje sie o wiele wiekszy niz z boku ale i tak i tak jest sliczny i zgrabny

Przeklejam z innego mojego watku bo spac mi sie chce i nie dam rady juz pisac...

My juz po usg...
Wklejam zdjecie mojego boskiego synka
Boze, ja sie zakochalam...
I zdecydowanie pozostaje chlopcem

Moje dzieciatko wazy... 2100g... Data porodu z tego usg wychodzi na 19 kwietnia, czyli o tydzien wczesniej ale my nadal obstawiamy koniec kwietnia. Jest naprawde spory, wszystko ma ponad norme To tak jak mamusia i tatus
Co to bedzie pozniej z jego waga - nie wiem i chyba nie chce wiedziec, zeby sie nie zalamac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg snapshot_dvd_02.53_[2011.02.26_17.02.36].jpg (28,0 KB, 43 załadowań)

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:46   #2279
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny brzuszek
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 17:50   #2280
coralady
Wtajemniczenie

Jokr i Kolba,ale macie słodziaki w domkach Gratuluje wam mamusie!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości