| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |      | 4 | 7,02% | 
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |      | 5 | 8,77% | 
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |      | 3 | 5,26% | 
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |      | 0 | 0% | 
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |      | 13 | 22,81% | 
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |      | 32 | 56,14% | 
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-03-02, 18:51 | #3331 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

ja już po wizycie   szyjka nic się nie zmieniła jest wszystko ok, a na te bóle jak będą dalej to wziąć mam po prostu częściej fenoterol. i póki nie są regularne to jest w porządku   fenoterol mam brać jeszcze 2 tygodnie za 2 tygodnie mam wizytę i odstawimy  współczuję wam wszystkim które nie mają babci czy dziadka ja też nie wyobrażam sobie ich nie mieć póki co mam wszystkich a tż tylko jednego dziadka nie ma - zmarł w dzień w którym pierwszy raz pisaliśmy ze sobą  taka nasza rocznica  moich dziadków też mi będzie brakowało ale tak mnie denerwuje ich podejście do różnych spraw i wścibstwo że czasem nie wyrabiam... i tak dużo rzeczy już ich "nauczyliśmy", jak jedziemy gdzieś to rzadko wychodzą na korytarz i pytają: gdzie jedziecie, kiedy wrócicie? po co jedziecie?  to tylko kropla w morzu tych problemów  a moja mama ma nerwicę przez nich także nie tylko nam dają popalić ale głównie właśnie moim rodzicom którzy w ogóle prywatności nie mają... dla mnie byliby najlepszymi dziadkami pod słońcem gdybym... z nimi nie mieszkała  Cytat: 
 Cytat: 
  śliczności   dzięki  Cytat: 
 dzięki kochana  jezu ja normalnie nie będę odbierać jak mi tak będą dzwonić, albo powiem - tak kur... urodziłam i schowałam w piwnicy. a co do babci no przegięła trochę  ja bym mojej 68 letniej nie dała a co dopiero 78-letniej... Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej...  Wreszcie z nami  Oliwier 3.04.2011r.   Wreszcie wszyscy razem  Marcel 7.01.2015 rok.  | ||||||
|     | 
|  2011-03-02, 18:53 | #3332 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

a właśnie czarna, sliczna buźka na avatarze    
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-03-02, 18:53 | #3333 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

no pieknie... mnie tu gin dzis straszy że wizyty za 3 tygodnie nie doczekam bo urodze wczesniej a przed chwila wpadli moi rodzice z informacja ze przyszly zamowione materialy i za 1,5 tyg zaczynamy remont i to taki totalny bo przed świętami miałam pożar w domu wiec wszystko łącznie z pruciem ścian i stawianiem nowego komina jeszcze wyjdzie że zamiast sie skupiac w szpiatlu na skurczach i parciu to bede dyrygowac przez telefon brygada robotnikow miedzy jednym skurczem a drugim i wroce do totalnego bajzlu   
				__________________ Remik - 21.04.2011  | 
|     | 
|  2011-03-02, 18:54 | #3334 | |
				 | 

Cytat: 
 łaaa super  gratulacje     
				__________________ Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej...  Wreszcie z nami  Oliwier 3.04.2011r.   Wreszcie wszyscy razem  Marcel 7.01.2015 rok.  | |
|     | 
|  2011-03-02, 18:56 | #3335 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

a juz myslalam ze jestem sama z tym   moze po porodzie to przejdzie  zobaczymy. czytalam na internecie ze to moze byc od diety a ze my w ciazy jemy wszystko to nie ma w sumie co sie dziwic  ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- gratulacje zaba   | 
|     | 
|  2011-03-02, 18:56 | #3336 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: z domu :) 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-03-02, 18:57 | #3337 | 
				 | 

eirenne super że po wizycie wszystko ok    
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:05 | #3338 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: UK 
				 | 

Montii   Eirene a jednak ciszaaa... ale ważne,że wszystko w porządku   
				__________________ Maja 16.03.2011  Julia 2.10.2013  "Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"   | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:14 | #3339 | 
| Zakorzenienie | 

dziewczynki mam prosbe  moze mi ktoras zmierzyc na złozonym łozeczku ile macie centymetrów odległosci od gory szczebelek do poziomu materacyka.... chodzi mi o odległosc zaznaczona na czerwono 
				__________________ ----------------------------------- Razem: 13.01.2003 --- 27.09.2008 --- 19.09.2009  "tylko spokój nas uratuje..piiiiip... Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-03-02 o 19:22 | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:18 | #3340 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 
 właśnie zamierzam złożyć, już od dawna się z tym nosze. mam nadzieje,ze cie nie uraziłam swoja krytyka. nie mowie, ze wszyscy z PP sa źli czy niekompetentni, ale często się na takich natykam niestety. normalnie, zaczepiają na ulicy, pytają który miesiąc, czy już zaraz rodzę (od dwóch miesięcy  ), chłopiec czy dziewczynka i dotykają, zanim się człowiek kapnie. Nie będę ich bić przecież za to.  Jakoś ten mój brzuszek strasznie ludzi przyciąga, pewnie to urok ślicznotki w nim zamkniętej  . | |
|     | 
|  2011-03-02, 19:22 | #3341 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
 A co do dziadków, to ja już niestety też już nie mam  . Mąż też nie. U mnie w rodzinie generalnie dostyć późno zawsze wszyscy mięli dzieci, więc i dziadkowie byli bardziej wiekowi. Moje 29 lat to, jak na moją rodzinę norma, a nawet wcześnie. Moja mama, jak mnie rodziła, miała 36 lat. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-02 o 19:25 | |
|     | 
|  2011-03-02, 19:35 | #3342 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ ----------------------------------- Razem: 13.01.2003 --- 27.09.2008 --- 19.09.2009  "tylko spokój nas uratuje..piiiiip... | |
|     | 
|  2011-03-02, 19:35 | #3343 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

hej i ja już jestem  Eirene no to supcio że wszystko oki    Czarna super buźka w avatarku  no mój lekarz się troszkę zdziwił jak mnie zobaczył ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ale stwierdził że to dziecko rozdaje karty i bardzo dobrze wie kiedy ma wyjść  nie ma co natury pospieszać bo do terminu jeszcze mamy czas. szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie się trochę zwiększyło, główkę pogłaskał od mamusi i tatusia  mówi ze bardzo korzystnie to wszystko wygląda no ale nie ma co pospieszać. jak nie urodze do 8 marca to mam w dzień terminu jechec do niego do szpitala on będzie wtedy w pracy i mnie zbada i zobaczymy co dalej. ale stwierdził że nie powinnam dotrwać do tego 8  juz miałam do dzisiaj nie dotrwać hehe  no zobaczymy. wszystko w porzadku. moja mała wazy juz około 3500 więc kurde lepiej niech sie rodzi już  a co do babć i dziadków ja mam tylko jedna babcie ale chorą i nie poznaje nikogo, i dziadka też jednego ale już 10 lat leży na łózku schorowany i też juz nie kojarzy nikogo  wiec tak w sumie jakbym ich nie miała  bylismy w biedronce. wzielismy całe opakowanie pączusiów na jutro  bo nie bedziemy w domu robic. bede robic faworki i rogaliki jakies, zakupiłam Kremusia i marmoladę wieloowocową i coś się wymodzi z tego   | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:38 | #3344 | |
				 | 

Cytat: 
  i to mnie najbardziej martwi  przywiążę sobie Remika do cyca i dawaj za miotłę i mopa... 
				__________________ Remik - 21.04.2011  | |
|     | 
|  2011-03-02, 19:41 | #3345 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

zaba5 GRTAULACJE Cytat: 
  ale nie wiem czy to standardowa wysokość, bo łóżeczko mamy z Ikea 
				__________________ Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-03-02 o 19:47 | |
|     | 
|  2011-03-02, 19:42 | #3346 | 
				 | 

Castia bo córcia w brzuchu czeka na pączki, najesz się to wyjdzie    
|     | 
|  2011-03-02, 19:44 | #3347 | 
				 | 

Castia A ja myślałam,że pojedziesz prosto do szpitala   No,no.. do 8 coraz bliżej,moja Droga   
				__________________ Maja 16.03.2011  Julia 2.10.2013  "Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"   | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:49 | #3348 | 
				 | 

co jecie na kolację?    
|     | 
|  2011-03-02, 19:51 | #3349 | 
				 | 

Montii ja już opchałam się wielgachnym kołaczykiem i rybką,ale planuję jeszcze coś w siebie włożyc   A Ty,piękna? 
|     | 
|  2011-03-02, 19:51 | #3350 | |||
				 | 

dobrze że cisza  tak za tydzień - dwa może się dziać   Cytat: 
  Cytat: 
  ja pracuję w biurze  ale to co się dzieje na urzędach to masakra... Cytat: 
  no to czekasz jeszcze    ale dobrze że wszystko w porządku  mam wiadomość od wanilki: "Hej dziewczyny, u mnie bez zmian, skurcze mam dalej ale nie wiem jak z rozwarciem bo mnie dziś nikt nie badał :/ Buziaki dla wszystkich" a potem jeszcze napisała że wolałaby żeby ją do domu wypuścili skoro i tak nic nie robią... w sumie fakt - masakra - dziewczyna ze skurczami a nawet badania nie miała... skandal... 
				__________________ Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej...  Wreszcie z nami  Oliwier 3.04.2011r.   Wreszcie wszyscy razem  Marcel 7.01.2015 rok.  | |||
|     | 
|  2011-03-02, 19:52 | #3351 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Ja właśnie nie mam nic ciekawego do zjedzenia  siedzę i sobie dobieram pościel dla dziecka w kolorach przewodnich sypialni i z minimalna ilością wzorków-to wcale nie jest łatwe   | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:52 | #3352 | 
				 | 

Eirene widac,że się nią przejęli... Boże,zabic to mało! :/

|     | 
|  2011-03-02, 19:56 | #3353 | 
| Raczkowanie | 

ZABA GRATULACJE!!!!!!!!! 
				__________________  LENKA19.02.2008 IGOREK 3.03.2011   ZĄBKI _______________________ Dukan start 14.05.2012 było 64 kg  jest 55 kg  faza III od 13.08.2012 | 
|     | 
|  2011-03-02, 19:58 | #3354 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

jak ją jutro zemdli po tych pączkach to na sygnale będę jechać    Cytat: 
  no no moja droga 7 bliżej  serek Wyśmienity z biedronki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) bo na obiad zeżarłam 2 talerze pierogów i do teraz mam je w brzuchu wiec nic innego mi sie nie zmieści  Cytat: 
  ojj współczuje wanilce, jak leżałam w szpitalu to tez miałam kilka dni że nikt do mnie z personelu nie zajrzał  po prostu leżałam i to jest najgorsze. to samo mogłabym w domu robić  musi sie upomnieć na obchodzie. ja sie upominałam codziennie o badanie zapomniałabym Zaba gratulacje!!!!!!!  czekamy na wiecej informacji, co gdzie i jak   Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-02 o 20:00 | ||
|     | 
|  2011-03-02, 19:59 | #3355 | |
				 | 

Cytat: 
    ale dalej głodna   idę oglądać Na Wspólnej   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-03-02, 20:00 | #3356 | 
				 | 

Castia może i bliżej,tylko u mnie CISZA   Więc Ty pójdziesz szybciej na 'odstrzał'  ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- A dzisiaj rozpoczyna się kolejna edycja You Can Dance  Jak chodzę zwykle wcześnie spac,tak dzis będę czekac do 21.30   
|     | 
|  2011-03-02, 20:01 | #3357 | 
				 | 

ja zrobiłam lazzanie i to w takich ilościach że spokojnie mi na jutro na obiad wystarczy więc jutro mam lajtowy dzień   
				__________________ Remik - 21.04.2011  | 
|     | 
|  2011-03-02, 20:03 | #3358 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 cudowna wiadomość !!! Gratulacje czekamy na foteczki Antosia Cytat: 
 Cytat: 
 Wanilka biedna trzymaj się | ||||
|     | 
|  2011-03-02, 20:07 | #3359 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: z domu :) 
				 | 

Ja mam na kolacyję chlebek swojej roboty (pożyczyłam w koncu od mamy maszynę, bo ona nie używa) i miodek i mleczko   Poza tym jestem jakaś taka oklapnięta, w sumie ogarnęłam dziś nasz pokój, na jutro zostało lekkie przemeblowane, żeby zrobić miejsce na łóżeczko  A co do szpitali to przecież norma, ja jak miałam skurczę to usłyszałam, że nie wyglądam na rodzącą i szlus, powrót na salę, nawet nikt się potem nie zainteresował. | 
|     | 
|  2011-03-02, 20:10 | #3360 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

biedna Wanilia   w sumie to dobrze jak człowiek chwycą skurcze w domku, poczeka aż będą regularne i jedzie na porodówkę, bezsensu jak trzeba leżeć kilka dni w szpitalu ze skurczami i czekać aż się akcja rozkręci, nie mówiąc o wywoływaniu porodu co czasami się przeciąga i przeciąga   
				__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.