|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Ale mi nogi popuchly szok :O nawet palce u nog..nie moge zalozyc skarpet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Aguś, wspaniała wiadomośc, gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku - zazdroszczę, moja mała nie chce wyjść, od czasu do czasu tak raz na godzine, dwie mam skurcze przepowiadające, takie mocne ( te o których pisałam, że zaczęły sie wczoraj rano ) , w nocy jak spałam tez je czułam przez sen, ale nic dalej się nie dzieje, szyjka taka jaka miałam kilka dni temu, nic... ![]() nocka o dziwo przespana bardzo dobrze... Ten autobus chyba nigdy po mnie nie przyjedzie, wykańcza mnie to czekanie, bo wiecie TŻ też sobie w pracy jakoś tak ustawia, żeby móc w razie czego wybiec, a do domu tez tak w 15 min nie dojedzie tylko minimum godzina... no i wiadomo czekamy w napięciu az się coś naprawde zacznie. Juz bym wolała, żeby było tak jak w przypadku mojej pierwszej córki, ze raz tylko miałam przepowiadające i to na dość długi czas przed porodem, a tak to nic się nie działo, nic mnie nie brało i znienacka w tym 39 TC te wody mi w domu odeszły, ominęło mnie to całe czekanie i niecierpliwienie się, a teraz masakra, każdy taki skurcz to może byc początek porodu i człowiek czeka taki wyczekujący, napięty, a tu przechodzi i d... blada ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-04 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj czarna cos czuje ze majeczka wyjdzie w weekend hihihihih ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
niutka ty to expert jestes....wez no napisz wlasnymi slowami jak wygladaly u ciebie przepowiadajace ...a potem juz normalne???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE - bus się rozkręca ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pierwszej ciązy przepowiadające to miałam akurat tzw. bóle krzyżowe, samych skurczów brzucha wtedy nie miałam, jednego dnia , chyba na dwa tygodnie przed porodem mnie złapały i myslałam juz że rodzę, nie wiem ile to dokładnie trwało, ledwo chodziłam, ale jakoś tak popołudniu się zaczęło i przeszło mi wieczorem i potem nic, cisza, nic sie nie działo aż do porodu, który rozpoczął sie odejściem wód, więc nie musiałam się zastanawiac, czy to to, czy nie ![]() ![]() Przepowiadające róznią sie tym, ze to nie jest jeszcze poród, nie postepują i nie saregularne jeden za drugim co iles minut, tylko nieregularne i raz takie, raz siakie teraz mam własnie przepowiadające, bo są raz na godzine, dwie, ale przechodzą i nic, chociaz sa mocne takie jak w juz zaczynającym sie porodzie.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-04 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zadomowienie
|
właśnie zaglądam na pierwszą stronę i widzę że żadna z rozpakowanych mam nie urodziła dzidziusia mierzącego powiedzmy 60 cm.
zastanawiam się jak to będzie u nas bo spakowałam dla dziecka ubranka - zaraz po porodzie na rozmiar 62 cm. myslicie że zmienić je na rozmiar 56 cm??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym zapakowała tez te na 56, bo moje dzieci miały oboje 57 cm i spokojnie mi sie mieściły do ubranek 56 a nawet 52, niestety rozmiar rozmiarowi nierówny, stąd trzeba wziąc tak na oko jakies najmniejsze i kilka ciut większych
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-04 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie niutka dzięki za radę. chyba jednak tak zrobię. zresztą poprzykładam je jeszcze ro rozmiaru 56, bo wiadomo te rozmiarówki jakieś takie dziwne są. nie wiem czym się zasugerowałam że spakowałam te na rozmiar 62 cm niutka ty to mądra jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zadomowienie
|
witajcie ja tez wyspana tylko 2 razy w wc bylam za cala noc
![]() ![]() ![]() iweczka wlasnie tacy ludzie mnie rozbrajaja jak ta prababcia o ktorej piszesz ![]() a ja dzis skonczylam 39 tc i zaczelam 40tc ![]()
#3820 |
Wtajemniczenie
|
dodam tylko, że dzieci po porodzie nie są takie wyprostowane, tylko przykurczone maja nózki i rączki, a nawet całe ciałko jest takie jak troche rogalikowate, stąd nawet jak dziecko będzie po wyprostowaniu nóżek do pomiaru miało 60 cm, to w rzeczywistości w naturalnym ułożeniu będzie mniejsze przez co najmniej tydzień maluszek jest taki skurczony jakby, stąd ciuszki moga byc "puste" w stópkach i rekawkach i mniejszy rozmiar trzeba załozyć
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zadomowienie
|
zaczynam 37 tydzień
![]() ![]() ![]() Ewelqa gratuluję 40 tyg. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie od 3 dni boli krzyz po lewej stronie nad posladkiem i utrudnia chodzenie...ale nie wiem czy to skurcze bo mnie boli non stop jak chodze takze na pewno nie.......mam jakies schizy ze nie bede wiedziec kiedy sie zacznie i nie rozpoznam skurczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | ||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() a podkładów ja kupuję 2 paczki po 10 sztuk, do szpitala zabieram jedną w razie co dowiozą. a ogólnie tych podkładów nie potrzeba bo w szpitalu dają ile tylko chcesz ![]() Cytat:
![]() ![]() czekamy na zdjęcia małego. ![]() megi ja bym wolała kartę bo ubranek mam dużo a tak to nie wiadomo czy osoba kupująca trafi w mój gust ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() CZEKAMY NA OPIS PORODU I FOTKI MAŁEGO ![]() Cytat:
![]() a ja już po śniadanku. noc minęła bardzo dobrze - jakoś po powrocie ze szpitala nie mogę narzekać. zasypiam bardzo szybko i śpię dość długo . ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj od razu pobiegłam (ha, ha, już nie pamiętam jak to się robi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zadomowienie
|
Wlasnie dzownilam do przychodni i umowilam sie na konsultacje telefoniczna z lekarzem o 12.50...no coz zobaczymy co mi pomoze......tutaj to nie ma duomoxu takze nie wiemczy mi cos przepisze jezeli wogole
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
Agus gratulację
![]() ![]() Ja zaraz zamierzam wybrać się z Tż do sklepu może po drodze spotkam autobus ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!! SUPER ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() gratulacje dla wszystkich co rozpoczynają nowe tygodnie, a szczególne dla tych z 40tc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzownie do gina w sprawie tego syropu, może nie będzie spał ![]() gratulacje zaczętych nowych tygodni ![]() ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-03-04 o 09:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zadomowienie
|
wiecie co zastanawia mnie też czy kartę ciąży dostajesz na pamiątkę czy ona zostaje gdzieś w szpitalu. bo to w sumie taka pamiątka. przy kolejnej ciąży możesz zawsze spojrzeć jak to było w tej pierwszej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zadomowienie
|
Noo, koszmar. Ostatnie noce to katastrofa, a i bez przeziębienia było ciężko. Biodra bolą, a jak chcę zmienić pozycję, to muszę się obudzić, żeby się przekręcić. A przy tym strasznie bolą te plecy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja dziś wyspana choc w nocy znów miałam skurcze przepowiadające co jakiś czas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dziś ostatni dzień 34... jutro już 35 tydzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zostało mi 10 dni do terminu Błażej wychodź już!!! Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-03-04 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja narzekalam na poczatku jak wymiotowalam ze ciezko...ale teraz to czasami to juz masakra,,,w nocy mam to samo identycznie jak opisalas...a najgorsze ze to chorobsko meczy.......a tu porod zapasem ![]() A wlasnie myslicie ze jak sa problemy z rwa kulszowa to wieksze prawdopodobienstwo boli z krzyza>>????? Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-04 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zadomowienie
|
olusia
![]() ![]() ![]()
#3837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
A ja jakby ,malo tego bylo od rana mam dzis jakies klucia ....w pochwie czy w tych oolicach...ostatnio pisalam ze moze 3 razy tak mialam a teraz to jak chodze to mam non stop...wiecie od czego to????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja siedze i czekam i najchetniej to bym przekrecial wskazowki zegara zeby jzu byl 10 marca zeby nie urdozic wczesniej ale zeby nie meczyc sie jeszcze tygodnia ![]() ugotowalam wczoraj rosol i dizs juz nie ma, a Tz tylko 1 talezyk zjadl - jak ja zrzuce te kg po porodize ??? mielog dizonka |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.