|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
megi ja tez bym wolala karte bo ciuszkow mam juz wystarczajaca ilosc mam tez 3 maskotki ktore dostalam i wiecej chyba nie potrzebuje pluszakow nie mam jeszcze maty edukacyjnej i karuzeli
![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-03-03 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem, ze brudzi, bo Kacha była na tetrówkach a nie na pampersach bo od nich dostawała odparzeń . Zanim zastosowałam Sudocrem uwierz stosowałam wszystkie inne pomysły: mąka ziemniaczana, Linomag, Puder, Tormentiol i nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to faktycznie nasiedzieliście się w szpitalu pozdrawiamy i czekamy na foteczki ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- dobranoc dziewczynki ![]() idźcie spać, bo później buszujecie mi w nocy i rano mam dużo czytania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ez uz chce swoja niunie tulic ![]() Cytat:
![]() dasz rade! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zadomowienie
|
dobrej nocy kochane i trzymam kciuki zeby sie ktoras dzis w nocy rozpakowala
![]()
#3787 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odradzam TORMENTIOL !!!! Zawiera kw. borowy szkodliwy dla dziecka. W większych ilościach odnotowane są przypadki, że może nawet powodować zgony, działa szkodliwie na układ nerwowy. Kw. borowy zawiera również aftin (przepisywany dzieciopm na pleśniawki), krem linomag (nie mylić z maścią!!! - ta jest bezpieczna) i krople tobrex (przepisywane niemowlakom na ropiejące oczka). Lekarz oczywiście przepisze bo go to wali ale ja bym na swoim dziecku nie eksperymentowała.
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Raczkowanie
|
Ratunku Dziewczyny! Mnie to łakomstwo kiedyś zabije! Nażarłam się półtorej takiej bagietki z masłem czosnkowym (taką co to się ją w piecyku piecze) i umieram. Mam dziwne wrażenie, że zaraz się wydostanie tamtędy którędy weszła. Takich mdłości to dawno nie miałam. A gin mówiła o lekkostrawnej diecie! Czemu człowiek taki głupi po fakcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale bynajmniej odszedł z klasą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co ja też to już wiele razy słyszałam... nie wiem ile w tym prawdy ale jak już przeczytałam to się zniechęciłam i nie kupiłam.
![]() |
#3790 | |||
Wtajemniczenie
|
jesteście niemożliwe, czytam i czytam i co chwila wyskakuje nowa strona
![]() zaba, jeszcze raz gratulacje, wszytko się dobrze skończyło ![]() ![]() warto wiedzieć, że Starynkiewicza nie jest zły ![]() Stysia, nie martw się o malucha, to nie jest chyba jakaś bardzo mała waga? a ta laska w aptece - utłukłabym! ada, to faktycznie zabrałaś się do roboty! ciekawe, czy mnie też tak najdzie, bo na razie to zauważyłam, że wręcz przeciwnie, zaczynam odpuszczać z porządkami ![]() Ciastko, trzymam mocno kciuki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mnie to nie spotka... ![]() i że Tobie się uda urodzić już wkrótce w Bielańskim i nigdzie nie będziesz musiała jeździć! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
Lustereczko, super że synek się przekręcił, i ładnie waży
![]() Izabela, szkoda że szyjka zamknięta, ale jak już króciutka to może w końcu zacznie się rozwierać. Eirene, jednym słowem nie ma reguły, i niekoniecznie młodsze dziecko musi być cięższe. Ciekawe jak to u nas będzie ![]() Kasiapruszkow, w sumie racja, lepiej w domu czekać na rozwój sytuacji ![]() Ewelqa, o łał, jeśli gin dobrze wyważył to z córci duuża kobietka będzie ![]() Hawea, super że wreszcie jesteście w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
Eirene, to byłby dopiero ciążowy smak, mięsko i lukier
![]() prunelle- tez nie mam samochodu, wiec perspektywa wyprawy do Nowego Dworu odpada. Wole nawet nie myśleć o tym całym odsyłaniu ![]()
#3793 |
Wtajemniczenie
|
no i mamy 04 marca, melduję się nadal w dwupaku i dobranoc z nadzieją, że może kolejny dzień będzie datą narodzin naszej małej
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki,
Ja rownież melduje się jeszcze 2w1. Wyprawiłam TŻta na służbę i juz mi się spać nie chce. Skurcze w nocy albo ustały albo były na tyle delikatne, że dały mi spać. Dobrze, że się wczoraj nie nastawiałam, że się zaczął poród, bo póki co cisza. Niestrawność po bułce też minęła. Rozpoczynam więc kolejny dzionek oczekiwania. Ale uparciuch z tej mojej Oli. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2) jak dobrze pamiętam to mam spakowaną jedną paczkę (10szt) jak coś to zawsze może mi mąż dowiesć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ide zjeść śniadanko by wziąść antybiotyk. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2) spakowałam 2 paczki podpachów i paczke podkładów seni. Jakby co w domu jeszcze są więc mąż dowiezie (jeżeli załapie o co chodzi ![]() Cytat:
![]() ja obstawiam, że podostaje ubranka, bo mało kto wpadnie na pomysł, żeby zapytać co kupić.... a najlepiej to wyobrażam sobie prezent od mojej babci sknery...pewnie kup rajstopki lub skarpetki za 5 zł i to będzie jej prezent, a potem będzie opowiadać, że byla u prawnuczki z prezentem....jak o tym pomyślę to aż mnie trzęsie ![]() ![]() Cytat:
U mnie z pamięcią też różnie bywa ![]() ![]() trzyrazyi, biedaku, może lepiej przejdź się do lekarza ?? dziewczyny, a mi się dziś sniło, że urodziłam w niedzielę, 6 marca....dziewczynkę z pieknymi czarnymi włoskami ![]() ![]() ciekawe czy to byl jakiś proroczy sen ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
wyprawiłam dopiero męża, bo dziś ma jakieś szkolenie, więc później i idę zaraz dalej spać ![]() Cytat:
![]() a może Twój sen się sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() no i nadal mam tak dziwnie podejrzany humor ![]() ale się rozpisałam z rana, pewnie ciężko będzie mi popisać bo mąż ma na nockę wiec będzie okupował laptopa ![]() a i dzisiaj tłumaczyła Błażejowi ze może dzisiaj śmiało wyskakiwać bo pogoda ładna, tłumaczyłam mu ze już ma ta,m ciasno wiec po co ma tam się męczyć wiec niech robi siup to tylko weekend w szpitalu spędzimy a poniedziałek już w domku, hmm ciekawe czy posłucha mamusi ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- hardos ja wzięłam dwie paczki tych podkładów a pieluszek 30 szt |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | ||||||||||
Zadomowienie
|
witajcie kochane
dawno tak dobrze nie spałam, normalnie jak dziecko, tylko jedna pielgrzymka do wc ![]() właśnie kończę na śniadanie wczorajsze pączki i już mam dośc pączków na następny rok ![]() Cytat:
castia ile ty już chodzisz z zupełnie zgładzoną szyjką ?? lustereczko super ![]() ![]() Cytat:
![]() Agus porwała autobus i błądzi po Polsce w poszukiwaniu ciebie ![]() ![]() Cytat:
u nas przebiera się za parawanem w IP (pewnie to zależy od szpitala), w ogóle IP jest na drugim końcu szpitala co dla mnie jest jakimś nie porozumieniem bo jak już kobieta przyjdzie z bardzo mocnymi skurczami to ja nie wiem jak ona dochodzi na porodówkę Cytat:
mój kot też uwielbia tarmoszenie ręczników a najlepiej ściąga się lekko wilgotne ale za to ciepłe z kaloryfera i suszarki, po nocy wszystkie ręczniki są przez niego zaliczone Cytat:
ja kupiłam 5 par majtek siateczkowych i w nich będę latać powiem wam że u nas najgorsze co było to chyba wysokość łóżek, jak widziałam jak biedne się męczą żeby zejść czy wejść to aż mi się szkoda ich robiło, najgorzej miała ta po CC bo była niska, tej to łzy w oczach stawały jak miała się stoczyć z takiej wysokości a była już w 3 dobie po cesarce, dzieciaki u nas w szpitalu są cały czas przy matce i tylko na pierwszą noc pielęgniarki brały je z chęcią potem jak dziewczyny oddawały to patrzyły na nie jak na wyrodne matki :/ co do biustonosza to u nas nic mi nie mówiła że mam na sobie, tylko że u mnie się nie rozkręcało więc nie wiem jak później ![]() Cytat:
![]() ewelqa małego klocuszka nosisz w sobie ![]() Cytat:
2) mam zapakowane 2 paczki + jedno op większych podpasek Cytat:
u nas można rodzić w większej koszulce Iza trzymam kciuki za dzisiejsze badania ![]() Cytat:
megi jak dla mnie super pomysł hewea matko jak ten czas leci, dopiero co urodziłaś a ty piszesz że on ma już dwa tyg ![]() Cytat:
![]() ![]() co do Tormentiolu to ja też słyszałam żeby go nie stosować u noworodków, wiem na pewno że strasznie brudzi bo sama go kiedyś używałam szaramyszka jak przeżyłaś noc ?? lepiej się już czujesz ??
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
kochane ja tak szybciutko bo jadę na zakupy:
dostałam dziś wiadomość od Aguś235: "Witam dziewczyny wczoraj o 23.05 przyszedł na świat nasz synuś 3400 i 54 cm poród sn. Pozdrawiamy ![]() Gratulacje dla mamusi i tatusia ![]() ![]() ![]()
#3803 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;25502914]kochane ja tak szybciutko bo jadę na zakupy:
dostałam dziś wiadomość od Aguś235: "Witam dziewczyny wczoraj o 23.05 przyszedł na świat nasz synuś 3400 i 54 cm poród sn. Pozdrawiamy ![]() gratulacje dla AGUŚ ![]() ![]() ![]() no dziewczyny Nasz autobus się rozkręca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
aguś gratki
![]() ![]() Mój autobus ma awarię i będzie za kilka albo kilkanascie dni ![]() Co do waszego choróbska... nic nie piszcie.U nas w domu 4 osoby i kazdy albo kaszle albo smarka.Zosia 2 tydz w domu siedzi,bo kaszle.W przedszkolu na 65 dzieciaków chodzi 2o.masakra.weż sie wylecz jak w około kazdy chory.Czekac tylko na uzdrowienie ![]() ![]()
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pieluszek to ja biore małe opakowanie 40 szt i dwie paczki mega podpasek ![]() Chyba Ada się pytała o płatki mydlane, ja zakupiłam i używam do prania w rekach, poza tym rzeczy do szpitala dla maleństwa mam mieć wyprane właśnie w nich ![]()
![]() |
#3806 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzeba było jeszcze o mnie zahaczyć tym autobusem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Aguś235
GRATULACJE!! ![]() ![]() ![]() Tłusty Czwartek zakończyłam herbatką z mięty. Po 21 poszłam spać, tak mnie mdliło. A dziś nie będzie lepiej- mam urodziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
agus235
GRATULACJE!!! Zdrówka Wam życzę ![]() Nooo i kolejna rozpakowana. A my nadal się ociągamy ![]() Tak mnie napiernicza biodro po nocy,że ledwo chodzę...a tu czeka sprzątanie ![]() ![]() Miłego dnia,kobietki ![]() ![]()
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Trzyrazyi, współczuję ![]() ![]() Agus235, gratulacje dla Ciebie i zdrówka dla synka ![]() ![]() ![]() Olusia, sto lat i łatwego porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.