TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 11:02   #2641
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Nie wykluczone że jest tak, że matka ma problemy ze sobą i na dziecku się wyżywa, a ojciec ma syna w dupie, ale pokazuje te nagrania żeby się na niej zemścić i zawalczyć o majątek ... Smutne, biedny Szymon Matka potwierdziła że to jej słowa i nie zaprzeczyła, że skierowane do dziecka ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:14   #2642
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

A widzicie ja nie wiedziałam,że matka się przyznała,że to wszystko to jej słowa...no to do tego się przyznała,a do tego,że dziecko biję,nie?przecież to już przeczy sobie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:16   #2643
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja o sprawie szymka myślę jedno, mogli troche zmontować, ale jednak słowa i tak padały. Tak czy inaczej matka powinna przejść terapię, i nauczyć sie szacunku do dziecka. A ojciec zaniast pomóc jej w znalezieniu odpowiedniego lekarza, i pilnowanie żeby na takie spotkania chodziła, przerzuca odpowiedzialność na innych, a on tutaj pełni role obserwatora, donioslem i tyle, jak inni nic więcej nie zrobię. Moim zdaniem jakby dziecko było katowane i on by o tym wiedział, to by po prostu porwał dziecko, a jakoś nie widze żeby się małym zajmował, czy zawalczył o opieke nad nim.

U nas już dobrze. Podsumowując mały miał rotawirusa, 6 dni biegunki(12-15 kup takich od pach po kostki bo pieluchy nie wytrzymywały)i bardzo mało jadł, z 11 kg spadł z waga do 9,400 jak go w szpitalu ważyli. Ale teraz dzielnie nadrabia. w szpitalu byliśmy tylko 8 godzin, i go wypisałam na swoją odpowiedzialność, bo dokoptowali nam po godzinie do pokoju dziewczynkę z bardzo wysoką gorączką i wymiotami, nie chciałam, żeby i to mu doszło. To poczekałam na wyniki badań, i aż kroplówka zleci i do domu. Tym bardziej że w szpitalu panuje wśród dzieci wirusowe zapalenie płuc. No i w domu latałam non stop ze strzykawką i go poilam orsalitem i smectą, aż wkońcu przeszło. Nerwy moje też dochodzą do siebie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:17   #2644
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A widzicie ja nie wiedziałam,że matka się przyznała,że to wszystko to jej słowa...no to do tego się przyznała,a do tego,że dziecko biję,nie?przecież to już przeczy sobie
Obejrzałaś nagranie z linka?? Bo może ja to pochopnie rozumiem... jak dla mnie ona przyznaje że to są jej słowa... a przecież do męża nie wrzeszczy że go zleje pasem ...

Madzia dokładnie!! Dobrze, że już jesteście i macie się lepiej A szczepiłaś Erwiego na rota??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-14 o 11:20
Stary 2011-03-14, 11:19   #2645
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia no i co u Was?przeszło już?

Gusinek nauczy się,to tylko kwestia czasu
mam nadzieje ze sie nauczy i nie bedzie to w wieku 3 lat

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Nie wykluczone że jest tak, że matka ma problemy ze sobą i na dziecku się wyżywa, a ojciec ma syna w dupie, ale pokazuje te nagrania żeby się na niej zemścić i zawalczyć o majątek ... Smutne, biedny Szymon Matka potwierdziła że to jej słowa i nie zaprzeczyła, że skierowane do dziecka ...
dwoje dorosłych się kłóci, walczy ze sobą a cierpi biedne dziecko
jedno i drugie głowami o sciane to moze cos zrozumieją, durni ludzie!!! och ja nie moge odkąd mam bartusia to masakra, ja bym 30%społeczenstwa na krzesło elektryczne wysłała

a ja ogladam program na tvn stye o pasztetach masakra jakas
w puszcze pasztetu jest az 0 gram mięsa, a w taniej puszcze dla kota 8 gram miesa

a moje dziecko zaszalało jak jeszcze nigdy i spi od 10 obudził sie 11:30 porozgladał dałam smoka bo jakis taki niedospany był obrucił sie na drugi boczek i spi dalej

biedny Erwi, strasznie duzo schudł, ale najwazniejsze ze apetyt mu wraca i juz wszystko dobrze
3majcie sie mocno, domyslam sie ile Cie to wszystko nerwów kosztowało

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-03-14 o 11:23
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:21   #2646
anakazar
Zakorzenienie

W tym tygodniu ma być w Uwadze cały reportaż na temat Szymka.Może coś więcej będzie wiadomo.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-14, 11:23   #2647
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Szybko wrzucam zaproszenia i bede nadrabiac...

TYLKO SIE NIE SMIAC!!
mi sie podobaja gościom tez ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0342.jpg (70,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0344.jpg (74,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0345.jpg (73,0 KB, 25 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 11:25   #2648
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałaś nagranie z linka?? Bo może ja to pochopnie rozumiem... jak dla mnie ona przyznaje że to są jej słowa... a przecież do męża nie wrzeszczy że go zleje pasem ...
Gmyrelka mi dzisiaj szybki jak błyskawica blue connect chodzi tak,że ten reportaż może do północy zdąży się załadować

A tak a propo to Szymon mieszka z mamą i babcią(a tego wcześniej nie wiedziałam)

Madzia super,że jesteście w domku

Stary 2011-03-14, 11:26   #2649
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Przyszła mi dzisiaj ta mikrodermabrazja VulcanicMat z Daxa. Na niej jest napisane że robić raz w tygodniu, a ja w necie znalazłam że dwa razy i już teraz nie wiem co robić - ana HELP Dodam że ona po 35 r.ż. jest Więc może staruszki po 35 dwa razy a mi młódce starczy raz w tygodniu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-14 o 11:28
Stary 2011-03-14, 11:31   #2650
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

madziwnia zaproszenia swietne i bardzo pomysłowe i super wierszyk
gratuluje talentu

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Przyszła mi dzisiaj ta mikrodermabrazja VulcanicMat z Daxa. Na niej jest napisane że robić raz w tygodniu, a ja w necie znalazłam że dwa razy i już teraz nie wiem co robić - ana HELP Dodam że ona po 35 r.ż. jest Więc może staruszki po 35 dwa razy a mi młódce starczy raz w tygodniu
oj gmyrelko młódko wykasuj to zdanie zanim nasza POP sie pojawi

Stary 2011-03-14, 11:34   #2651
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze sie nauczy i nie bedzie to w wieku 3 lat

dwoje dorosłych się kłóci, walczy ze sobą a cierpi biedne dziecko
jedno i drugie głowami o sciane to moze cos zrozumieją, durni ludzie!!! och ja nie moge odkąd mam bartusia to masakra, ja bym 30%społeczenstwa na krzesło elektryczne wysłała

a ja ogladam program na tvn stye o pasztetach masakra jakas
w puszcze pasztetu jest az 0 gram mięsa, a w taniej puszcze dla kota 8 gram miesa

a moje dziecko zaszalało jak jeszcze nigdy i spi od 10 obudził sie 11:30 porozgladał dałam smoka bo jakis taki niedospany był obrucił sie na drugi boczek i spi dalej

biedny Erwi, strasznie duzo schudł, ale najwazniejsze ze apetyt mu wraca i juz wszystko dobrze
3majcie sie mocno, domyslam sie ile Cie to wszystko nerwów kosztowało
ja sobie nagrałam ten program, bo Zosie akurat usypiałam. Zaraz lukne go.

Zosia też w domu chodzi w dresach, albo getrach lub leginsach, ale w niedziele ją zawsze ubieram ładniej w jakąs spódnicze czy sukienke.
U nas nie ma żadnych fajnych lumpków i mała nic nie ma z nich.
W pepco już pare razy spotkałam rzeczy takie jak są w h&mie np. sweterek identyczny w h&m kosztował 70zł a w pepco 30 były też takie sane sukienki czy bluzki jak w h&mie, a dużo tańsze.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 11:35   #2652
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madziwnia bardzo fajne.
Ja myslalam zeby jej zrobic z ksztalcie hello hity albo jakiegos fajnego slonika czy cos, ale korona tez fajna.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:36   #2653
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Szybko wrzucam zaproszenia i bede nadrabiac...

TYLKO SIE NIE SMIAC!!
mi sie podobaja gościom tez ..
zaprosznia bardzo ładne

ja zaraz zmykam do pepco oblukać czy jest coś ciekawego widziałam tam bardzo fajne skarpetki dla Zosi

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-14, 11:36   #2654
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

gusinek kiedy ja to napisałam specjalnie dla naszego P0Pika Jak tam Bartuś? Jakież On ma ładne imię (jak mój tż), bardzo mi się podoba Bartosz czy Bartłomiej??

Stary 2011-03-14, 11:39   #2655
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Pop a może ten problem oczu wynika z niesłużącego Ci kremu pod oczy(jeśli używasz)o preperaracie do demikajażu nie piszę,bo wiem,że się nie malujesz.Albo czasami smarując się kremem niechcący napakujemy go sobie do oka lub obok i składniki drażniące migrują do oka i jest pieczenie i łzawienie.

Pop i jeszcze mam dwa dobre kremy:Nie wiem czy masz skórę sucha,czy mieszaną.Są kremy z avene(apteka) po 35r.ż.bardzo składowo fajne.Mają świetne recenzje.Moja matka też go miała i zadowolona.
Avene Ystheal:krem do suchej bogatej konsystencji,emulsja o lżejszej konsystencji do cery mieszanej.
Krem warty zainreresowania.
Ana ja to mam cerę raczej tłustą (mieszaną) i do tego grubą skurę. I dlatego tez wiecznie młoda jeste.
Ja to kremy kupuję drogie i zawsze staram się wcześniej testować i próbki brać.
I jak testuję nowe kremy to z daleka od oczu i nie stosuję wtedy kremów pod oczy.

Cytat:
Co do kanapek, to mojemu jeszcze daaaaleko do tego, kaszki deserki mleko obiadki – z małymi grudkami i tyle,
Ostatnio uwaga, zadławił się tak powaznie jajecznicą – oczywiście zwymiotował wszystko i sam się przestraszył- -taka rozciapaną z odrobina mleka
Zadych biszkoptów chrupek marchewki NIC!!
Czy on się nauczy kiedys gryźć? Co prawda przebił się dopiero 2 ząb 3 dni temu
Jak ja się martwie tym jego jedzeniem i krztuszeniem sie
Moja też jeszcze nie gryzie kanapek. I jeżeli chodzi o jajecznicę to ona Oliwce całkowicie nie podchodzi jak tylko poczuję w buzi to jest paw. Ale za to zjadła ostatnio trochę paróki 93% mięsa. OCzywiście podrobiłam widelcem. LEpiej jej idą ciastka od chleba.
Niestety czasmi tak jest że musimy się namęczyć z tym karmieniem.
U nas w domu jakby ktoś obcy pobserwował nas jak karmimy dziecko to by naprawdę pomyślał że wyrodni rodzice. Ona coś je, zaczyna sie krzusić a my jak nigdy nic dalej karmimy, nawet jak zwymiotuje to np. podłożymy tylko coś jej pod buzię ( ręcę, miseczkę itp. ) i dalej karmimy. Nawet nie przerywająć rozmowy. U nas to jest takie normalne.

Cytat:
Bo ona nie przyznała się że mówiła te słowa do dziecka tylko że to jej głos i jej słowa.

A tak na marginesie to i my tutaj często przeklinamy nawet pisząc. Ja staram się nie przeklinać ale czasmi też mi się coś tam wyrwie jak jestem bardzo zdenerwowana. Więc może powinnyśmy się zastanowić sami czy nie przeklinamy przy dzieciach - nie tylko naszych ale i obcych.

Madzia - fluidy zdrowia dla Erwina przesyłam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:41   #2656
sara 85
Zakorzenienie

jak się nazywa ten program do lictyacji na allegro?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-14, 11:43   #2657
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P przekleństwa przekleństwami ale zwróć uwagę na emocje, przekaz i ewidentne bicie dziecka w tych nagraniach ... Dla mnie nawet po wycięciu przekleństw jest to silne znęcanie się psychiczne nad Szymkiem ...
Ja przeklinam niestety ale mam nadzieję że nie czytacie wszystkiego Waszym dzieciom

Stary 2011-03-14, 11:43   #2658
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
gusinek kiedy ja to napisałam specjalnie dla naszego P0Pika Jak tam Bartuś? Jakież On ma ładne imię (jak mój tż), bardzo mi się podoba Bartosz czy Bartłomiej??
oczywiscie ze piękne imie, przeciez mamusia wybierała
Baruś - Bartłomiej a jego chrzestny Bartosz

oprócz jedzenia-gryzienia - bo ostatnio apetyt mu dopisuje to mam złote dziecko tfu tfu
przebiła sie jako druga dolna jedynka
oooo obudził sie zmykam, obiadek i na spacer u nas 16stopni

Stary 2011-03-14, 11:47   #2659
madziwnia
Zakorzenienie

Dziekuje za rady odnosnie karmienia..

OD SOBOTY JUZ NIE DAJE WCALE CYCKA!!!! i nie płacze!!

Michalina juz chodzi.. ale upadki sa.. to tak w tydzien opanowała...
Jestem taaka dumna!! ale i starchu sie najadłam 2 razy uderzyła głowka mocno.. tzn raz głowka raz kościa policzkowa! bardzo płakała...
ale przynajmiej zaczeła uwazac a nie na slepo sie puszczac jak szogun!!

A to zdjęcia ze spaceru na spokojnej plazy zero ludzi mglisto , morze tafla zero fal bosko było i tylko ja i Michasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na plazy w bobolinie.jpg (28,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaza bobolin 13.03.11.jpg (51,6 KB, 42 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-03-14, 11:49   #2660
madziwnia
Zakorzenienie

www.snip.pl jest boski

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-03-14, 11:49   #2661
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moje dziecko chyba jeszcze nigdy nie zwymiotowało jedynie ulewała do jakiegoś czasu po nutramigenie...
Ona uwielbia wszystko prócz maminych obiadków

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:50   #2662
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski. Tylko jeden dzień mnie tu nie ma a tyle do nadrobienia.
My już dzisiaj po spacerze - jest pieknie coć zowu wiej tak że głowy urywa.
Wracam do gotownia obiadku i będę nadrabiała
Stary 2011-03-14, 11:52   #2663
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pop co innego jest przeklac przy dziecku a nie przeklinac na dziecko.
Zadna z as nie azwala tu swojego dziecka mendą itp.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

madziwnia ty nie wiesz jak ja ci zazdroszcze tego morza!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:54   #2664
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za rady odnosnie karmienia..

OD SOBOTY JUZ NIE DAJE WCALE CYCKA!!!! i nie płacze!!

Michalina juz chodzi.. ale upadki sa.. to tak w tydzien opanowała...
Jestem taaka dumna!! ale i starchu sie najadłam 2 razy uderzyła głowka mocno.. tzn raz głowka raz kościa policzkowa! bardzo płakała...
ale przynajmiej zaczeła uwazac a nie na slepo sie puszczac jak szogun!!

A to zdjęcia ze spaceru na spokojnej plazy zero ludzi mglisto , morze tafla zero fal bosko było i tylko ja i Michasia
Cytat:
www.snip.pl jest boski

dzięki za link

ale ci zazdroszcze że tak blisko morza mieszkasz a Michasia jak słodko spi

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-14, 12:10   #2665
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To nic,że jest napisane,że po 35r.ż.Stosuj bez obaw.I jednak to jest złuszczanie naskórka i ja bym nie stosowała częściej niż 1 w tygodniu
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zaprosznia bardzo ładne

ja zaraz zmykam do pepco oblukać czy jest coś ciekawego widziałam tam bardzo fajne skarpetki dla Zosi
Kurcze ja nigdy nie wiedziałam tego pepco-chyba nie ma u nas
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ana ja to mam cerę raczej tłustą (mieszaną) i do tego grubą skurę. I dlatego tez wiecznie młoda jeste.
Ja to kremy kupuję drogie i zawsze staram się wcześniej testować i próbki brać.
I jak testuję nowe kremy to z daleka od oczu i nie stosuję wtedy kremów pod oczy.

.

A tak na marginesie to i my tutaj często przeklinamy nawet pisząc. Ja staram się nie przeklinać ale czasmi też mi się coś tam wyrwie jak jestem bardzo zdenerwowana. Więc może powinnyśmy się zastanowić sami czy nie przeklinamy przy dzieciach - nie tylko naszych ale i obcych.

.
Ja tam myślę,że nie ma co porówywać forumowego przeklinania do tego co było na nagraniu
Ja przy Ninie nie klnę,ani w ogóle przy dzieciach

Ja też zawsze biorę próbki kremu zanim kupię(bo też kupuję te droższe)
Kremy pod oczy świetne ma(znowu)clinique(powinna m zbierać profity od nichza reklame)mają cudowną masełkowatą konsystencje.Uwielbiam się nim maziać.Ja mam od nich zwykły póki co nawilżający,ale tutaj
http://pl.douglas-shop.com/douglas/P...000018247.html

http://pl.douglas-shop.com/douglas/P...000023493.html

Są do Twojego wieku

Stary 2011-03-14, 12:27   #2666
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Darusia - a Oliwka sama je tą kanapkę? Ja jak daję Igorowi, to kroję na malutkie kawałki i pakuję do buzi. Nie powinnam już?

A zanim Was nadrobię ( nie wiem kiedy, bo mam w cholerę roboty) muszę Wam powiedzieć, że wczoraj pierwszy raz Igor wyprowadził mnie z równowagi. Wyszliśmy na spacer, on w jednej ręce, wózek w drugiej, a jak chciałam go wsadzić do środka, to tragedia - NIE DAŁAM RADY WSADZIĆ ROCZNEGO DZIECKA DO WÓZKA!

Wróciliśmy zaraz do domu
Amelka skórkę je najlepiej, albo małe rzeczy, kanapki daję jej składane, ale i tak potrafi wcierać je w dywan albo koc. Najlepiej je, jak ja udaję, że to moja kanapka i daję jej ugryźć dobrze jej idzie jedzenie paluszków z sezamem, ale tam tyle sezamu, że prawie nic. Uwielbia je, biega do szafki i wyje, żeby jej dać.
Kanapki w kawałeczkach jak che jej dawać to za każdym razem wyjmuje z buzi, ogląda i wyrzuca na dywan

Wczoraj dałam jej kawałek suszonej śliwki i tak jej posmakowały, że zjadła chyba z 5 sztuk, w nocy max kupa i dziś mama dzwoniła, że dwa razy ją przebierała, heh jelita jej oczyści

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czy wy latacie za dzieciakami jak podchodza do szafek kantow roznych? bo ja to chora jestem.[COLOR="Silver"]
ja nie latam, ale u nas nie ma za bardzo w co się walnąć, bo stół okrągły, moja mama ławę obkleiła tymi łapkami z Ikei i jest w miarę bezpiecznie

Cytat:
To raczej nie Szymon,bo ten mały ma na fotach i w tv zamazaną twarz.

Dziewczyny to wcale nie jest takie proste jak się wydaje.
Widziałyście to teraz co pokazli o małym w DDTV?widziałyście ich chate?rodzice między sobą toczą okrutną wojnę-między innymi o majątek,który niewątpliwie mają

Są ludzie,ktorzy się nie cofna przed niczym,żeby tylko to zdobyć(kase)a ojcu widac strasznie zależy.Była pokazana mama i to dziecko-mały tulił się do matki strasznie,był wesoły,uśmiechnięty-tak się bite dziecko nie zachowujęTo raz...

a dwa-czy ojciec,który tak bardzo troszczy się o swojego syna pozwoliłby,żeby niby maltretowane dziecko nie widziało aż 5 miesięcy???no raczej nie,a ojciec nie miał kontaktu z nim od 5 miechów...

Można taśmy strasznie zmanipulowaćTo wszystko może być pięknym montażem zrobionym przez ojca po to by zniszczyć matkę

Matka mówiła,że wtedy co mały krzyczał o tej krwi to akurat ząbek mu wypadł i leciała krew.
Matka też była spokojna,nie była wystraszona.Nie boi się pokazywać twarzy na całą Pl,nie boi się mówić o tym głośno.Osoba,która miałaby coś tak strasznego na sumieniu tak by się nie zachowywała.

Nie ma co wieszać psów na matce,bo może się okazać,że to tylko niezwykle sprytna gra ojca.
mi sie wydaje, że dziecko może tulić się do mamy nawet jak jest bite, bo jak ona nagadała małemu, że mogą go zabrać albo coś to on teraz się boi, że do domu dziecka pójdzie, a woli być z mamą. Nie każde dziecko powie od razu, że jest źle, niektóre dzieci kryją swoich rodziców, bo wolą być z rodzicami niż w domu dziecka.
Są na pewno odpowiedni psychologowie, którzy będa umieli go podejść, moja mama jak miała sprawę w sądzie o ustanowienie opieki nad dziećmi swojej siostry, to każdego chłopaka brał inny psycholog, bo byli w różnym wieku, podchodzili ich na różne sposoby. Wierzę, że wyjdzie najlepiej dla dziecka, bo to ono jest tu najważniejsze i zarazem najbardziej bezbronne

Cytat:
Fajnie,że jesteś.
Napisz co u was.

Daria słowa mogły być równie dobrze kierowane do męża,a nagrane jakby były mówione do syna.Fakt jest taki,że dziecko mówi"nie bij mnie"(ale nie mówi"nie boj mnie mamo-ani razu nie wynika,że słowa były kierowane do matki) i strasznie płacze.

A dziecko głupie nie jest.Ma instynkt i od osoby,która sprawia mu fizyczny ból najzwyczajniej w świecie się ucieka,a nie tuli.Zresztą mały ma już pięć lat-zapytany by powiedział,że mamusia je bije.Dziecko bite nie jest wesołe,jest przygaszone,smutne...a mały lata,bawi się,jest wesoły.Były tam Panie,które oglądały malucha-nie ma żadnych śladów pobicia[COLOR="Silver"]
może ona go nie bije cały czas, może poza tymi utratami kontroli jest dobra dla dziecka
straszne to

Cytat:
ten chłopczyk jest teraz strasznie zagubiony i wystraszony cała sytuacją, ale widac ze tulił sie mocno i szczerze, chociaz telewizja potrafi strasznie manipulowac
jak 2 lata temu była u nas w jaszkowej straszna powódz, to to co my widzielismy a co pokazywała tv to 2 rózne rzeczy, np przywiezli czołg przeszkadzał 4 dni bo czekali na tvn zeby nagrac scene ze zołnieze czołgami naprawiaja pozrywane mosty
albo jak utopił sie chłopczyk który chodził do przedszkola do grupy mojej cioci to przyjechali do niej z gotowym tekstem co ma powiedziec - jaki był jacy rodzice itp masakra coby wywiad dobrze wypadł
ana
masakra jakaś, a my oglądamy i wierzymy
Stary 2011-03-14, 12:32   #2667
madziwnia
Zakorzenienie

Które butki do chodzenia na teraz plecacie.. czy firma bartek jest godna zaufania?
Mam na oku jedne własnie
a jakie jeszcze firmy maja dobre buciki dla dziecka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-03-14, 12:39   #2668
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

BAOBABKU - 100 lat dla Przystojnego Kubusia!!!

Stary 2011-03-14, 12:52   #2669
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

100 lat dla Kubusia, i dla mamy za rok razem

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

P0P z kosmetyków to ja polecam z apteki firme iwostin http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iwostin/purritin
a ja już nawet na nivea i AA jestem uczulona.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:53   #2670
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pop co innego jest przeklac przy dziecku a nie przeklinac na dziecko.
Zadna z as nie azwala tu swojego dziecka mendą itp.
Ja uważam że nawet przy dziecku nie można przeklinać. Jakoś tak jestem trochę cienta na przeklinanie.

Nawet Matke TZ juz prawie oduczyłam przeklinania. Bo ona czasami jak coś mówi albo opowiada to przeklina i nawet nie widzi tego więc jak tylko słyszę to zwracam uwagę.

PS. Wszystko też zależy jak sie coś powie. Bo np. Można i powiedzień. "No chodź do mnie ty moja kochana mendo" i jakoś to wtedy nie będzie mnie raziło.
Ja często mówię bachorku ale z uśmiechem. A jak jestem zła to krzyczę "OLIWIA!!!!"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości