Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Co sądzicie o olejku rycynowym ?
Jest do niczego 21 26,58%
Wspaniale nabłyszcza włosy 24 30,38%
Poprawia kondycje włosów i przyspiesza ich wzrost 39 49,37%
Włosy są bardziej gęste 7 8,86%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 79. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 16:41   #301
Iwona75
Zakorzenienie

Dot.: Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
maska stara jak świat ludzie sie rzucili poczatkowo na te drogeryjne cuda po okresie jak nic nie było a teraz wracamy do tego, co sprawdzone

jak córcia ma łamliwe włoski, to znaczy że sa za sztywne, spróbuj czegos zmiekczajacego. ja bym w takim wypadku mieszała kokosowy olejek z awocado i żołtkiem. Miód z cytryną moze w tym wypadku nie działac na korzyśc.

mojemu 3letniemu chłopczykowi nakładam czasme biovaxa do suchych i łamliwych i jakos daje rade z czepkiem siedziec w wannie, wiec 9latka na pewno

co do farby, to przy joannie raczej kłopot z mieszaniem. W gre wchodziłaby ewentualnie profesjonalna np majirel 5.0 głeboki naturalny średni brąz (nazywa sie jasny, ale przy głebokim wychodiz o ton ciemniej i dodana w proporcji 1:2 ) albo mieszac 5,0 z 5,4 (jansy brąz miedziany w proporcjach 1:1) popatrz sobie na paletach, to sie zorientujes zo co mi chodzi

ps nie jestem ekspertką, tylko nałogową wizazomaniaczką

koniec offtopowania, jak cos to na priv
A czy olejek bez avokado ,tzn.kokosowy+żółtko lub oliwa z oliwek +żółtko u córki moga się sprawdzić?Chciałabym jej dziś nałożyć a nie mam niestety avokado.
Nie wiem też czy nakładac potem odżywkę?Ona ma bardzo delikatne włosy i jest ich mało,nie chciałabym ich obciążyć.Widzę też że po umyciu delikatnie falują,na pewno nie są całkiem proste.Na drugi dzień niestety po falach ani śladu.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 08:23   #302
mysia m
Zakorzenienie

zrób kokosowy plus żołtko, potem zmyj szmaponem i nałóż lekką odżywkę bez silikonów. potem rozczesz jej włoski szerokim grzebieniem i pougniataj dłonią, zeby wydobyc fale i zostaw do wyschniecia. Powinno bcy ładnie

Na pewno nie am sensu dziecku robic takiej maski czesciej niz 1 x na 2 tygodnie. Poza tym warto zawsze dawac na falujace włoski odzywkę, bo takie włoski sa suche i delikatne, wiec trzeba je chrnic. Moj synus tez ma takie i ładnie mu sie skrecaja np po glorii albo garnier karite :P
Stary 2011-03-13, 09:34   #303
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
zrób kokosowy plus żołtko, potem zmyj szmaponem i nałóż lekką odżywkę bez silikonów. potem rozczesz jej włoski szerokim grzebieniem i pougniataj dłonią, zeby wydobyc fale i zostaw do wyschniecia. Powinno bcy ładnie

Na pewno nie am sensu dziecku robic takiej maski czesciej niz 1 x na 2 tygodnie. Poza tym warto zawsze dawac na falujace włoski odzywkę, bo takie włoski sa suche i delikatne, wiec trzeba je chrnic. Moj synus tez ma takie i ładnie mu sie skrecaja np po glorii albo garnier karite :P

Zrobiłam z oliwy z oliwek + żółtko bo kokoska będę mieć jutro,następnym razem użyję.Dałam na suche włoski ale narzekała że ciąnie,więc nastepnym razem lekko je zwilżę.Trzymałam to córce 45 minut,potem umyłam szamponem jajecznym i dałam Biovaxa do suchych i zniszczonych.Jest naprawde bardzo ładnie.Włoski ślicznie się pofalowały.Dzisiaj rano były już proste,więc zwilżyłam wodą destylowaną ,troszkę odżywki w sprayu Nivea bez silikonów,pougniatałam i jest nieźle.
Odzywki Garnier avokado karite ani moje włosy ani córki nie lubią
Lubimy za to Kallosa mlecznego i odżywkę jajeczną Joanny.
W każdym razie bardzo dziękuję za rady,dużo mi pomogłaś.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 10:40   #304
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

wczoraj nałożyłam na włosy (same) dwie łyżki miodu jako maskę i mogę powiedzieć że nieźle trzyma fale
może dlatego że działa usztywniająco
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 07:09   #305
OrangeBlossom
Raczkowanie

Dot.: Piękne włosy dzięki domowym sposobom;)

Cytat:
ja juz sobie nawet nie wyobrazam pielęgnacji bez domowej maseczki

4 łyżki oliwy z oliwek
1 żołtko
sok z połowki cytryny
2 łyżki płynnego miodu

Mieszam to dokładnie i nakładam na suche włosy przed myciem 1 raz w tygodniu na 30-40 minut. Cytryna musi byc, bo bez tego jajko pozostawia smrodek na włosach(nawet jak szorowałam trzykrotnie włosy!) a przy uzyciu cytryny juz nie. Potem myje włosy 1 raz szamponem i uzywam odzywki z l'biotica biovax.

Polecam do włosków w odcianiach blondu- wspaniale rozświetla kolor, wyciaga naturalne pasemka i refleksy- na włosach zarówno farbowanych jak i naturalnych (patrzac po odroście).

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A stosuję od 10 miesiecy regularnie
Mysiu super przepis
a gdyby tak zamiast oliwy z oliwek użyć kokosowego? i zamiast płynnego miodu taki stały? pytam bo akurat to mam pod ręką
OrangeBlossom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 07:37   #306
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Zrobiłam z oliwy z oliwek + żółtko bo kokoska będę mieć jutro,następnym razem użyję.Dałam na suche włoski ale narzekała że ciąnie,więc nastepnym razem lekko je zwilżę.Trzymałam to córce 45 minut,potem umyłam szamponem jajecznym i dałam Biovaxa do suchych i zniszczonych.Jest naprawde bardzo ładnie.Włoski ślicznie się pofalowały.Dzisiaj rano były już proste,więc zwilżyłam wodą destylowaną ,troszkę odżywki w sprayu Nivea bez silikonów,pougniatałam i jest nieźle.
Odzywki Garnier avokado karite ani moje włosy ani córki nie lubią
Lubimy za to Kallosa mlecznego i odżywkę jajeczną Joanny.
W każdym razie bardzo dziękuję za rady,dużo mi pomogłaś.
nie ma za co
miód tak niestety ciagnie, ale moze na zwilzone włoksi bedzie łatwiej, wązne, zeby był naprawde płynny, wtedy jest łatwiejsyz w nakłądaniu. Zawsze mozna go troche podgrzac w mikroweli.
Czyli Twoja córcia jest proteinowa stopniowo dojdziecie do swoich idealnych włosków, crórcia bedzie ci kiedys wdzieczna za takie wypielegnowane włoski
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2569044 0]wczoraj nałożyłam na włosy (same) dwie łyżki miodu jako maskę i mogę powiedzieć że nieźle trzyma fale
może dlatego że działa usztywniająco[/QUOTE]
na zakrecoym dziewczyny robią psikadłao z łyzki miodu na litr wody i tak maja naturalny lakier, ale to pewnie wiesz
Cytat:
Napisane przez OrangeBlossom Pokaż wiadomość
Mysiu super przepis
a gdyby tak zamiast oliwy z oliwek użyć kokosowego? i zamiast płynnego miodu taki stały? pytam bo akurat to mam pod ręką
olejek kokosowy jak najbardziej, tylko że jego warto trzymac dłuzej, oliwa z oliwek działa juz w godzine i to optymalny czas jej trzymania, natomiast kokosowy sie tak jakby rozwija, bo długo trwa nim spenetruje włos. Najlepiej nakładac go saute Natomiast stały miodek trzeba podgrzac i nakładac go w formie płynnej, inaczej nie da rady, klajster jak diabli, łatwo połamac włosy.
Stary 2011-03-14, 14:57   #307
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

nie wiem właśnie bo nie wchodzę na zakręcone forum
najlepszy domowy sposób na "odżywienie" końcówek to ✂✂✂✂✂
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 18:48   #308
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma za co
miód tak niestety ciagnie, ale moze na zwilzone włoksi bedzie łatwiej, wązne, zeby był naprawde płynny, wtedy jest łatwiejsyz w nakłądaniu. Zawsze mozna go troche podgrzac w mikroweli.
Czyli Twoja córcia jest proteinowa stopniowo dojdziecie do swoich idealnych włosków, crórcia bedzie ci kiedys wdzieczna za takie wypielegnowane włoski

na zakrecoym dziewczyny robią psikadłao z łyzki miodu na litr wody i tak maja naturalny lakier, ale to pewnie wiesz

olejek kokosowy jak najbardziej, tylko że jego warto trzymac dłuzej, oliwa z oliwek działa juz w godzine i to optymalny czas jej trzymania, natomiast kokosowy sie tak jakby rozwija, bo długo trwa nim spenetruje włos. Najlepiej nakładac go saute Natomiast stały miodek trzeba podgrzac i nakładac go w formie płynnej, inaczej nie da rady, klajster jak diabli, łatwo połamac włosy.

Miodek bardzo łatwo się rozpuści w odrobince wody, mleka lub odżywki, a po podgrzaniu traci swoje właściwości.
Stary 2011-03-14, 19:12   #309
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Miodek bardzo łatwo się rozpuści w odrobince wody, mleka lub odżywki, a po podgrzaniu traci swoje właściwości.
Czy ja wiem... chyba raczej taki naturalny miód to tak średnio się rozpuszcza.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 19:36   #310
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Czy ja wiem... chyba raczej taki naturalny miód to tak średnio się rozpuszcza.
Miod jest doskonale rozpuszczalny w wodzie. Bylo nie bylo to jest praktycznie cukier (glukoza i fruktoza) i troche mikroelementow. Nie ma powodu zeby sie nie rozpuszczal w wodzie. Juz odrobina wody (soku z cytryny, mleka) zrobi z miodu rzadki plyn.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 20:33   #311
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Miod jest doskonale rozpuszczalny w wodzie. Bylo nie bylo to jest praktycznie cukier (glukoza i fruktoza) i troche mikroelementow. Nie ma powodu zeby sie nie rozpuszczal w wodzie. Juz odrobina wody (soku z cytryny, mleka) zrobi z miodu rzadki plyn.
No nie wiem, np. mój gryczany się baaardzo kiepsko rozpuszcza w chłodnej wodzie. Akacjowy już lepiej, ale jednak trzeba na to trochę czasu. Dlatego ja jednak kupuję miód płynny do włosów.
Stary 2011-03-14, 20:51   #312
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, np. mój gryczany się baaardzo kiepsko rozpuszcza w chłodnej wodzie. Akacjowy już lepiej, ale jednak trzeba na to trochę czasu. Dlatego ja jednak kupuję miód płynny do włosów.
W zimnej wodzie cukier tez sie wolno zorpuszcza. Trzeba chwile pomieszac. Nie ma nic natychmiast. Dla przyspieszenia mozna uzyc letniej wody, ale nie cieplejszej niz 40 stopni. Powyzej 40 stopni miod traci wlasciwosci.
Ogolnie miod jest normalnie rozpuszczalny w wodzie.
A moid plynny o tej porze roku jest albo z cukrem albo podgrzewany, wiec nie ma sensu takiego miodu uzywac.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-03-14 o 20:52
Stary 2011-03-15, 08:32   #313
weegirl
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że skoro nawilża tak samo, to czemu by nie stosować takiego płynnego Efekt identyczny jak po miodzie naturalnym- jeśli chodzi o nawilżenie. Ale na pewno naturalny miód będzie działał lepiej na regenerację włosów tylko, przyznaję, szkoda mi go trochę na włosy, bo to jednak droga zabawa... jak będę miała większe zapasy miodu naturalnego to będę go częściej stosowała, ale na razie stosuję go głównie wewnętrznie

Dodam jeszcze, że na początku w pielęgnacji włosów stosowałam tylko miód naturalny, a później jak się skończył to kupiłam taki sklepowy, może nie jakiś najtańszy, ale jednak nie był on z zaufanego źródła. No i też się dobrze spisywał

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2011-03-15 o 08:34
Stary 2011-03-15, 19:54   #314
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Stwierdziłam, że skoro nawilża tak samo, to czemu by nie stosować takiego płynnego Efekt identyczny jak po miodzie naturalnym- jeśli chodzi o nawilżenie. Ale na pewno naturalny miód będzie działał lepiej na regenerację włosów tylko, przyznaję, szkoda mi go trochę na włosy, bo to jednak droga zabawa... jak będę miała większe zapasy miodu naturalnego to będę go częściej stosowała, ale na razie stosuję go głównie wewnętrznie

Dodam jeszcze, że na początku w pielęgnacji włosów stosowałam tylko miód naturalny, a później jak się skończył to kupiłam taki sklepowy, może nie jakiś najtańszy, ale jednak nie był on z zaufanego źródła. No i też się dobrze spisywał
Mimo wszystko lepszy jest bez podgrzewania zwłaszcza w mikrofali.
Przy podgrzewaniu niszczy się białko zawarte w miodzie, następuje jego denaturacja ,a to ono chyba dla włosów jest korzystne jeśli chodzi o miód.
Stary 2011-07-03, 13:38   #315
lolyxp
Raczkowanie

Hej wizażomaniaczki!
Widzę, że wypisujecie tutaj mnostwo ciekawych eliksirów do włosów, jednak chciałabym wyciagnąć od Was ,,przepis" na jakąś miksturę odbudowująca, może wzmacniającą ? Chodzi mi konkretnie o same włosy, o skórę głowy i cebulki dbam w inny sposób (suplementy diety)
byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź, drogie Wizażanki
lolyxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 21:21   #316
majreg
Wtajemniczenie

Zakupiłam dziś na allegro serwatkę w proszku (od razu 5 kg trzasnęłam). Mam zamiar robić sobie z niej maski i dodatkowo pić. Podobno jest doskonała jako dodatek do kąpieli i zawiera aminokwasy więc powinna być i dla włosów korzystna. Mam nadzieję na zwiększenie połysku. Oby tylko nie śmierdziała.
Może któraś z Was miała styczność z czymś takim???
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:56   #317
loka loka
Przyczajenie

Witajcie
Mam takie pytanie.
Pare razy uzylam juz odzywki z nafty kosmetycznej , zoltek i olejku rycynowego.
Uzywam szamponu head/shoulders i revital -od wypadania.
Biore tez silice z 2 mies.
Efekty sa male.
Owszem po pierwszym uzyciu tej maseczki widzialam efekty, ale pojawil sie lupiez.
Pozniej niewiele sie zmienilo.
Dodam tylko , ze wlosow mocno zniszczonych nie mam, tylko koncowki.
Jak myslicie , dlaczego wszyscy tak zachwalaja nafte , a na mnie ona az tak bardzo nie dziala? czy moze za krotko uzywam , zeby to stwierdzic?
loka loka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 20:32   #318
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loka loka Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam takie pytanie.
Pare razy uzylam juz odzywki z nafty kosmetycznej , zoltek i olejku rycynowego.
Uzywam szamponu head/shoulders i revital -od wypadania.
Biore tez silice z 2 mies.
Efekty sa male.
Owszem po pierwszym uzyciu tej maseczki widzialam efekty, ale pojawil sie lupiez.
Pozniej niewiele sie zmienilo.
Dodam tylko , ze wlosow mocno zniszczonych nie mam, tylko koncowki.
Jak myslicie , dlaczego wszyscy tak zachwalaja nafte , a na mnie ona az tak bardzo nie dziala? czy moze za krotko uzywam , zeby to stwierdzic?
W wątku o nafcie są różne opinie nt nafty- jedne pozytywne, drugie nie. Nafta na pewno może podrażniać, dlatego należy się z nią obchodzić ostrożnie. Mój skalp musiał się do tego produktu przyzwyczaić.
Stary 2011-07-20, 22:02   #319
Celine5
Raczkowanie

GG do Celine5

Co o tym myslicie

PRZYCIEMNIĆ
Płukanka szałwiowa - pogłębia ciemny kolor włosów
Sposób przygotowania: Zaparzyć napar z dwóch torebek szałwi na 200 ml wody. Odstawić na dwie godziny. Po tym czasie wmasować wywar we włosy i pozostawić przez 20-30 minut, a nastepnie spłukać. Barwniki zawarte w szałwi naturalnie przyciemniają brązowe włosy i nadają im połysk.

WZMOCNIĆ
Płukanka piwna - regenerująca
Sposób przygotowania: 3/4 szklanki piwa wetrzeć we włosy, po 10 minutach spłukać i umyć głowę. Po umyciu wetrzeć kolejne ćwierć szklanki, tym razem bez spłukiwania.
Szampon jajeczny - wzmacnia delikatne włosy
Sposób przygotowania: Zmieszać razem 2 żółtka, 1 białko, łyżeczkę miodu, sok z jednej cytryny (można dodać też łyżkę oleju roślinnego - do bardzo suchych włosów). Mieszanką nacierać włosy, potem bardzo dokładnie spłukać.
Maseczka jajeczna - wzmacnia i odżywia mocno zniszczone włosy
Sposób przygotowania: Białko z jednego jajka ubić na sztywną pianę i dodać żółtko. Masę rozprowadzić na wilgotnych włosach i wmasować w skórę głowy. Następnie owinąć głowę folią i ręcznikiem i pozostawić na 20 minut. Kurację stosować raz w tygodniu, aż stan włosów się polepszy.
Płukanka mleczna - wygładza i zmiękcza włosy
Sposób przygotowania: Wetrzeć we włosy 125 ml pełnego mleka (najlepiej za pomocą ściereczki frotte), po 15 minutach dokładnie spłukać wodą.

Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP
Celine5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 15:33   #320
aganela8
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy

ja kiedyś zastosowałam wyczytaną gdzieś w gazecie maseczkę z banana i miodu,włosy po niej były mięciutkie i bardziej złote,tylko kawałki bananów plątały się we włosy,bo nie miałam blendera tylko widelec
Stary 2011-08-09, 14:14   #321
Niciunia17
Przyczajenie

Dot.: ODŻYWKI DOMOWEJ ROBOTY-przepisy..

Majonez MASAKRA !!! Właśnie przed chwila wypróbowałam włosy jak kołki !!! Nie szło ich rozczesać mimo ze postanowiłam nałożyć odrzywke po umyciu. Nawet nie chce wsponinać .... jak wlosy zaczely mi sie kruszyc , wypadac garsciami...!!!
Niciunia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 23:14   #322
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niciunia17 Pokaż wiadomość
Majonez MASAKRA !!! Właśnie przed chwila wypróbowałam włosy jak kołki !!! Nie szło ich rozczesać mimo ze postanowiłam nałożyć odrzywke po umyciu. Nawet nie chce wsponinać .... jak wlosy zaczely mi sie kruszyc , wypadac garsciami...!!!
To co to za majonez był?
Nakładałam wiele razy i nigdy nic takiego nie miałam. Fakt, ze ja sama majonez robię. Sklepowego nigdy nie nakładałam, bo ma zbędne składniki włosom niepotrzebne.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-08-10, 18:55   #323
lolyxp
Raczkowanie

Bardzo lubię majonezik - do frytek jajek itp
ale na WŁOSY ???? ;D to jakaś innowacja ;D
Stary 2011-08-10, 22:17   #324
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolyxp Pokaż wiadomość
Bardzo lubię majonezik - do frytek jajek itp
ale na WŁOSY ???? ;D to jakaś innowacja ;D
Cóż, jeśli dla Ciebie metoda pielęgnacyjna babć jest innowacją...
Stary 2011-08-11, 08:01   #325
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niciunia17 Pokaż wiadomość

Może to była musztarda z pieprzem cayenne.
Stary 2011-08-11, 13:23   #326
Ania09121983
Zadomowienie

sub
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 19:18   #327
lolyxp
Raczkowanie

Cytat:
Cóż, jeśli dla Ciebie metoda pielęgnacyjna babć jest innowacją...
hie hie, nie po prostu nigdy nie slyszałam o tym wiem że coś z jajkami robiły, ale kilkadziesiąt lat temu, bo teraz to w jajkach jest z 60 % chemii i nie mają takich właściwości co kiedyś ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 21:46   #328
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolyxp Pokaż wiadomość
hie hie, nie po prostu nigdy nie slyszałam o tym wiem że coś z jajkami robiły, ale kilkadziesiąt lat temu, bo teraz to w jajkach jest z 60 % chemii i nie mają takich właściwości co kiedyś ;(
Jesli kupuje sie jaka w sklepie to tak, a jeśli ze wsi to są takie same jak 100 lat temu.

A majonez to nic innego jak jajko z olejem. Można nawet kupić majonez do włosów.
http://www.long-healthy-hair-advisor...y-21256645.jpg
Choć nie jest to to samo co zwykły majonez, bo ma jeszcze dodatkowe składniki pielęgnacyjne.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-08-11 o 21:47
Stary 2011-08-11, 22:18   #329
Ania09121983
Zadomowienie

teraz ja dodam swoje pare groszy tp co działa na mnie
nafta- w skore głowy, pobudza wzrost. na pasma, nabłyszcza
olejek rycynowy- na noc na całe włoy, sa mieciutkie i błyszczace
teraz przeszłam na oleje- winogronowy (tesco), kokosowy i zre słodkich migdałow (apteka).
fryzjerka pyta sie mnie co ja obie ze mimo rozjasniania moje włosy sa coraz gestrze i zdrowsze. cos wtym musi byc

myslę jescze o tym majonezie ale poczytam jescze o tym na poczatek.
do uzycia w kolejce: ocet jabłkowy do płukania, i jakies ciekawe nacierki- co polecicie??

Edytowane przez Ania09121983
Czas edycji: 2011-08-11 o 22:20
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 23:44   #330
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
teraz ja dodam swoje pare groszy tp co działa na mnie
nafta- w skore głowy, pobudza wzrost. na pasma, nabłyszcza
olejek rycynowy- na noc na całe włoy, sa mieciutkie i błyszczace
teraz przeszłam na oleje- winogronowy (tesco), kokosowy i zre słodkich migdałow (apteka).
fryzjerka pyta sie mnie co ja obie ze mimo rozjasniania moje włosy sa coraz gestrze i zdrowsze. cos wtym musi byc

myslę jescze o tym majonezie ale poczytam jescze o tym na poczatek.
do uzycia w kolejce: ocet jabłkowy do płukania, i jakies ciekawe nacierki- co polecicie??

Ja polecam wątek mazidłowy. Tam są bardzo fajne przepisy na wcierki samorobne. Warto poczytać, bo są to chyba najskuteczniejsze metody na zagęszczenie i porost.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości