|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Co sądzicie o olejku rycynowym ? | |||
Jest do niczego |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 26,58% |
Wspaniale nabłyszcza włosy |
24 | 30,38% |
Poprawia kondycje włosów i przyspiesza ich wzrost |
39 | 49,37% |
Włosy są bardziej gęste |
7 | 8,86% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 79. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na odżywienie włosów-watek zbiorczy
Cytat:
Nie wiem też czy nakładac potem odżywkę?Ona ma bardzo delikatne włosy i jest ich mało,nie chciałabym ich obciążyć.Widzę też że po umyciu delikatnie falują,na pewno nie są całkiem proste.Na drugi dzień niestety po falach ani śladu.
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
zrób kokosowy plus żołtko, potem zmyj szmaponem i nałóż lekką odżywkę bez silikonów. potem rozczesz jej włoski szerokim grzebieniem i pougniataj dłonią, zeby wydobyc fale i zostaw do wyschniecia. Powinno bcy ładnie
![]() Na pewno nie am sensu dziecku robic takiej maski czesciej niz 1 x na 2 tygodnie. Poza tym warto zawsze dawac na falujace włoski odzywkę, bo takie włoski sa suche i delikatne, wiec trzeba je chrnic. Moj synus tez ma takie i ładnie mu sie skrecaja np po glorii albo garnier karite :P
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam z oliwy z oliwek + żółtko bo kokoska będę mieć jutro,następnym razem użyję.Dałam na suche włoski ale narzekała że ciąnie,więc nastepnym razem lekko je zwilżę.Trzymałam to córce 45 minut,potem umyłam szamponem jajecznym i dałam Biovaxa do suchych i zniszczonych.Jest naprawde bardzo ładnie.Włoski ślicznie się pofalowały.Dzisiaj rano były już proste,więc zwilżyłam wodą destylowaną ,troszkę odżywki w sprayu Nivea bez silikonów,pougniatałam i jest nieźle. Odzywki Garnier avokado karite ani moje włosy ani córki nie lubią ![]() Lubimy za to Kallosa mlecznego i odżywkę jajeczną Joanny. W każdym razie bardzo dziękuję za rady,dużo mi pomogłaś.
![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
wczoraj nałożyłam na włosy (same) dwie łyżki miodu jako maskę i mogę powiedzieć że nieźle trzyma fale
![]() może dlatego że działa usztywniająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne włosy dzięki domowym sposobom;)
Cytat:
![]() a gdyby tak zamiast oliwy z oliwek użyć kokosowego? i zamiast płynnego miodu taki stały? pytam bo akurat to mam pod ręką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miód tak niestety ciagnie, ale moze na zwilzone włoksi bedzie łatwiej, wązne, zeby był naprawde płynny, wtedy jest łatwiejsyz w nakłądaniu. Zawsze mozna go troche podgrzac w mikroweli. Czyli Twoja córcia jest proteinowa ![]() ![]() [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2569044 0]wczoraj nałożyłam na włosy (same) dwie łyżki miodu jako maskę i mogę powiedzieć że nieźle trzyma fale ![]() może dlatego że działa usztywniająco ![]() na zakrecoym dziewczyny robią psikadłao z łyzki miodu na litr wody i tak maja naturalny lakier, ale to pewnie wiesz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
nie wiem właśnie bo nie wchodzę na zakręcone forum
![]() najlepszy domowy sposób na "odżywienie" końcówek to ✂✂✂✂✂ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miodek bardzo łatwo się rozpuści w odrobince wody, mleka lub odżywki, a po podgrzaniu traci swoje właściwości.
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Miod jest doskonale rozpuszczalny w wodzie. Bylo nie bylo to jest praktycznie cukier (glukoza i fruktoza) i troche mikroelementow. Nie ma powodu zeby sie nie rozpuszczal w wodzie. Juz odrobina wody (soku z cytryny, mleka) zrobi z miodu rzadki plyn.
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, np. mój gryczany się baaardzo kiepsko rozpuszcza w chłodnej wodzie. Akacjowy już lepiej, ale jednak trzeba na to trochę czasu. Dlatego ja jednak kupuję miód płynny do włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie miod jest normalnie rozpuszczalny w wodzie. A moid plynny o tej porze roku jest albo z cukrem albo podgrzewany, wiec nie ma sensu takiego miodu uzywac.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-03-14 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że skoro nawilża tak samo, to czemu by nie stosować takiego płynnego
![]() ![]() Dodam jeszcze, że na początku w pielęgnacji włosów stosowałam tylko miód naturalny, a później jak się skończył to kupiłam taki sklepowy, może nie jakiś najtańszy, ale jednak nie był on z zaufanego źródła. No i też się dobrze spisywał ![]() Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2011-03-15 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy podgrzewaniu niszczy się białko zawarte w miodzie, następuje jego denaturacja ,a to ono chyba dla włosów jest korzystne jeśli chodzi o miód.
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Hej wizażomaniaczki!
Widzę, że wypisujecie tutaj mnostwo ciekawych eliksirów do włosów, jednak chciałabym wyciagnąć od Was ,,przepis" na jakąś miksturę odbudowująca, może wzmacniającą ? ![]() ![]() byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź, drogie Wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Zakupiłam dziś na allegro serwatkę w proszku (od razu 5 kg trzasnęłam). Mam zamiar robić sobie z niej maski i dodatkowo pić. Podobno jest doskonała jako dodatek do kąpieli i zawiera aminokwasy więc powinna być i dla włosów korzystna. Mam nadzieję na zwiększenie połysku. Oby tylko nie śmierdziała.
Może któraś z Was miała styczność z czymś takim??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Mam takie pytanie. Pare razy uzylam juz odzywki z nafty kosmetycznej , zoltek i olejku rycynowego. Uzywam szamponu head/shoulders i revital -od wypadania. Biore tez silice z 2 mies. Efekty sa male. Owszem po pierwszym uzyciu tej maseczki widzialam efekty, ale pojawil sie lupiez. Pozniej niewiele sie zmienilo. Dodam tylko , ze wlosow mocno zniszczonych nie mam, tylko koncowki. Jak myslicie , dlaczego wszyscy tak zachwalaja nafte , a na mnie ona az tak bardzo nie dziala? czy moze za krotko uzywam , zeby to stwierdzic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Co o tym myslicie
![]() PRZYCIEMNIĆ Płukanka szałwiowa - pogłębia ciemny kolor włosów Sposób przygotowania: Zaparzyć napar z dwóch torebek szałwi na 200 ml wody. Odstawić na dwie godziny. Po tym czasie wmasować wywar we włosy i pozostawić przez 20-30 minut, a nastepnie spłukać. Barwniki zawarte w szałwi naturalnie przyciemniają brązowe włosy i nadają im połysk. WZMOCNIĆ Płukanka piwna - regenerująca Sposób przygotowania: 3/4 szklanki piwa wetrzeć we włosy, po 10 minutach spłukać i umyć głowę. Po umyciu wetrzeć kolejne ćwierć szklanki, tym razem bez spłukiwania. Szampon jajeczny - wzmacnia delikatne włosy Sposób przygotowania: Zmieszać razem 2 żółtka, 1 białko, łyżeczkę miodu, sok z jednej cytryny (można dodać też łyżkę oleju roślinnego - do bardzo suchych włosów). Mieszanką nacierać włosy, potem bardzo dokładnie spłukać. Maseczka jajeczna - wzmacnia i odżywia mocno zniszczone włosy Sposób przygotowania: Białko z jednego jajka ubić na sztywną pianę i dodać żółtko. Masę rozprowadzić na wilgotnych włosach i wmasować w skórę głowy. Następnie owinąć głowę folią i ręcznikiem i pozostawić na 20 minut. Kurację stosować raz w tygodniu, aż stan włosów się polepszy. Płukanka mleczna - wygładza i zmiękcza włosy Sposób przygotowania: Wetrzeć we włosy 125 ml pełnego mleka (najlepiej za pomocą ściereczki frotte), po 15 minutach dokładnie spłukać wodą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
![]()
ja kiedyś zastosowałam wyczytaną gdzieś w gazecie maseczkę z banana i miodu,włosy po niej były mięciutkie i bardziej złote,tylko kawałki bananów plątały się we włosy,bo nie miałam blendera tylko widelec
![]()
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Dot.: ODŻYWKI DOMOWEJ ROBOTY-przepisy..
Majonez MASAKRA !!! Właśnie przed chwila wypróbowałam włosy jak kołki !!! Nie szło ich rozczesać mimo ze postanowiłam nałożyć odrzywke po umyciu. Nawet nie chce wsponinać .... jak wlosy zaczely mi sie kruszyc , wypadac garsciami...!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakładałam wiele razy i nigdy nic takiego nie miałam. Fakt, ze ja sama majonez robię. Sklepowego nigdy nie nakładałam, bo ma zbędne składniki włosom niepotrzebne.
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię majonezik - do frytek jajek itp
ale na WŁOSY ???? ;D to jakaś innowacja ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to była musztarda z pieprzem cayenne. ![]()
![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
sub
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A majonez to nic innego jak jajko z olejem. Można nawet kupić majonez do włosów. http://www.long-healthy-hair-advisor...y-21256645.jpg Choć nie jest to to samo co zwykły majonez, bo ma jeszcze dodatkowe składniki pielęgnacyjne.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-08-11 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
teraz ja dodam swoje pare groszy
![]() nafta- w skore głowy, pobudza wzrost. na pasma, nabłyszcza olejek rycynowy- na noc na całe włoy, sa mieciutkie i błyszczace teraz przeszłam na oleje- winogronowy (tesco), kokosowy i zre słodkich migdałow (apteka). fryzjerka pyta sie mnie co ja obie ze mimo rozjasniania moje włosy sa coraz gestrze i zdrowsze. cos wtym musi byc ![]() myslę jescze o tym majonezie ale poczytam jescze o tym na poczatek. do uzycia w kolejce: ocet jabłkowy do płukania, i jakies ciekawe nacierki- co polecicie?? Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2011-08-11 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja polecam wątek mazidłowy. Tam są bardzo fajne przepisy na wcierki samorobne. Warto poczytać, bo są to chyba najskuteczniejsze metody na zagęszczenie i porost.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.