Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 12:29   #901
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Kareninko fajny avatarek

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
karenina - my też mamy cymbałki, ale też nie za duże i Amelka zdążyła już ten patyczek połamać

A André juz go gdzie posial...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a jak taka rozmowa miala by nie byc dziwna, wyobraz sobie, ze mowia ci, ze cie zwalniaja, bo chorowalas... no ja rozumiem, ze choroba pracownika to strata dla firmy, ale z drugiej strony pracownik sobie choroby w sklepie nie wybiera... no ale mniejsza o to

Ale ta rozmowa troche inaczej wyglada...nie chodzi o zwolnienie (jeszcze nie..) tylko pytaja cie czy np. dobrze czujesz sie na swoim stanowisku pracy, czy zespol ci odpowiada itp. No i co masz odpowiedziec? Ze nie? Ze tak? No to pytaja dlaczego w takim razie chorujesz?

To tak jak ten test dla kierowcow, ktorzy stracili prawo jazdy i na nowo sie o nie ubiegaja...tzw. test idiotow...

Cytat:
No i olejek koperkowy to jak najbardziej mozesz stosowac
A co do samego pytania, to nie kazdy ma w domu olejki eteryczne, ja mam chyba z 20 rodzajow

O to zaraz jak sie obudzi to mu posmaruje...na razie smarowalam pod plastekiem mascia z pantenolem...

Ja obiecuj sobie, ze kupie olejek lawendowy i mietowy w koncu...

Cytat:
tylko ktory, bo te tulipanki to juz dzis drugi

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A drzazga mu tam nie weszła?Nic nie widać?

Wczoraj myślalam że padnę jak Staś sobie sam kołysankę śpiewał. tak pięknie robi "aaaa aaaa" do melodii z 'kotki dwa"
No i zaczyna wszytko nazywać pierwszymi sylabami. A wczoraj czytał sobie bajkę "małpa w kąpieli" i powiedzial "kran" i pokazal paluszkiem

Nic nie widze, ale tez maly nie che dac pokazac odkad mu wyciesnelam to swinstwo...

Cytat:
chodziło mi o ten przed tulipanami

Podejrzewam, ze chodzi o ten przed tulipanami, ale wcale nie z André, co..? Przypadkiem mi sie wgral...

Hmmm....wlasnie zadzwonil malz z przypomnieniem, ze mamy dzisiaj goscia na kolacji - znajoma z Brazylii...to znaczy, ze pewnie przydaloby sie jakos kolacje zrobic....smigam do lodowki sprawdzic czy mamy jeszcze krewetki...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a ja się dzisiaj odważyłam i nie ubrałam rajtek pod spodnie.
w końcu jest 16C i słońce. koleżanka popatrzyła na mnie jak na ufo bo jej synek ubrany jak na syberię, zimowe buty, czapka, gruby szalik...

Biedne dziecko....zgrzeje sie i przeziebi a pewnie mamusia bedzie mowila, ze jeszcze zbyt lekko go ubrala i dlatego chory...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-03-16 o 12:27
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:12   #902
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
chodziło mi o ten przed tulipanami
Mnie sie tamten tez podobal

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ale ta rozmowa troche inaczej wyglada...nie chodzi o zwolnienie (jeszcze nie..) tylko pytaja cie czy np. dobrze czujesz sie na swoim stanowisku pracy, czy zespol ci odpowiada itp. No i co masz odpowiedziec? Ze nie? Ze tak? No to pytaja dlaczego w takim razie chorujesz?
To tak jak ten test dla kierowcow, ktorzy stracili prawo jazdy i na nowo sie o nie ubiegaja...tzw. test idiotow...
dlaczego choruje? hmmm... moze mnie maz w nocy odkrywa
Cytat:

Podejrzewam, ze chodzi o ten przed tulipanami, ale wcale nie z André, co..? Przypadkiem mi sie wgral...
przypadkiem powiadasz
Stary 2011-03-16, 13:23   #903
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego choruje? hmmm... moze mnie maz w nocy odkrywa

Cytat:
przypadkiem powiadasz

No przypadkiem i tylko na kilka minutek przeciez,...zreszta nie mowcie, z go wszystkie tak widzialyscie...

Stary 2011-03-16, 13:47   #904
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
a ja się dzisiaj odważyłam i nie ubrałam rajtek pod spodnie.
w końcu jest 16C i słońce. koleżanka popatrzyła na mnie jak na ufo bo jej synek ubrany jak na syberię, zimowe buty, czapka, gruby szalik...
Ja bym się nie odważyła, co najwyżej w samych rajstopkach bym puściła i w spódniczce...
hahaha ja to na nią bym się spojrzała jak na ufo!

A u nas tylko 6 na słońcu i straszny wiatr ;/ ale pachnie wiosną

Cytat:

No przypadkiem i tylko na kilka minutek przeciez,...zreszta nie mowcie, z go wszystkie tak widzialyscie...

ja go nie widziałam tylko te tulipany, ale to tak wiosennie rozumiem

Jak wam się podoba imię Jasio?? Bo jeżeli byłby chłopiec to na ten czas byłby Jasio

Tż poszedł po przyprawy do sklepu i powiedziałam mu, żeby kupił coś do przegryzienia...np. chipsy. I kupił Lasy paprykowe, a one mi smakują jak wióry... jakbym papier jadła... wcale bez smaku

ale nie tylko to... kupił taką przyprawę "chrupiący kurczak" a to raczej panierka... no cholera zdjęłam z kurczaka bo nie mogłam smakowało jak drzewo! nie wiem czy to moja wyobraźnia czy co ale nie czułam jakiegokolwiek smaku, jakbym jadła, bo jadła... ale bez smaku.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:18
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:57   #905
gucia6
Zakorzenienie

normalnie nie wierze, jaka dzis tutaj cisza. Dzis troszke wolniejszych momentow i moglam zajrzec, i pewnie dlatego wszystkie uciekly
Stary 2011-03-16, 16:08   #906
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi, a co Ty się tak obijasz? Załatwiłaś nas dwoma zdaniami? No wiesz?
A co u Was?
No wiesz, ostatnio zostałam zignorowana, więc pomyślałam, że może potrzebujecie ode mnie odpocząć

dla króla Stasia.

Cytat:
normalnie nie wierze, jaka dzis tutaj cisza. Dzis troszke wolniejszych momentow i moglam zajrzec, i pewnie dlatego wszystkie uciekly
O taaa, na pewno
O co chodzi z tą rozgrywką w podpisie?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:42   #907
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
O taaa, na pewno
O co chodzi z tą rozgrywką w podpisie?
powiem wam w sobote jak juz bede po

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 17:43   #908
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Czytam czytam i nie moge doczytac, co przeczytam 3 słowa to zaraz mi Kamilka przerywa

Mam nadzieje ze dzis nie zasne przy usypianiu to nadrobie wreszcie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:35   #909
zebra666
Zakorzenienie

Konspi super!

Gucia nie prawda:P ja postanowiłam sprzatać a dodatkowo Piotrek był nie do zniesienia.

Katevalely Amelka jest piękna

Co do ubierania...ja nadal ubieram rajtki, bo my głównie wózkeim jeździmy i Piotruś siedzi w końcu...coś pospaceruje za ręce po ogrodzie ale ogólnie spacerujemy w wózku najczęściej. A dzisiaj u nas bardzo wiało dodatkowo.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 19:43   #910
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wam się podoba imię Jasio?? Bo jeżeli byłby chłopiec to na ten czas byłby Jasio

.
to był mój numer dwa Tylko mnie sie podoba w wersji Janek a nie Jasio
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:13   #911
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

ja nie widzialam a bardzo bym chciala

wlasnie ogladam rodzinka.pl uwielbiam ten serial a w szczegolnosci tego malego slodkiego Kacperka

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:49   #912
zebra666
Zakorzenienie

A ja się obżeram

Stary 2011-03-16, 21:04   #913
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Och, jak mnie zawsze słabią takie rozmowy

Cytat:
Tż poszedł po przyprawy do sklepu i powiedziałam mu, żeby kupił coś do przegryzienia...np. chipsy. I kupił Lasy paprykowe, a one mi smakują jak wióry... jakbym papier jadła... wcale bez smaku

ale nie tylko to... kupił taką przyprawę "chrupiący kurczak" a to raczej panierka... no cholera zdjęłam z kurczaka bo nie mogłam smakowało jak drzewo! nie wiem czy to moja wyobraźnia czy co ale nie czułam jakiegokolwiek smaku, jakbym jadła, bo jadła... ale bez smaku.
ale masz smaki! Mi się Jasio bardzo podoba
A z pogodą to u nas też wiało i chłodno było tak, że ja żalowałam, że rękawiczek nie wzięłam.

Cytat:
No wiesz, ostatnio zostałam zignorowana, więc pomyślałam, że może potrzebujecie ode mnie odpocząć
Nie żartuj wpadasz od wielkiego dzwonu i dobrze wiesz że Cię tu wyczekują

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
wlasnie ogladam rodzinka.pl uwielbiam ten serial a w szczegolnosci tego malego slodkiego Kacperka
Też oglądałam Mam dziś free wieczór - maseczka i książeczka

Laski, które mają w domu mikrofalówki - grzejecie czasem w nich jedzenie dla dzieciaczków?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 21:10   #914
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Konspi, ja zawsze jak coś grzeje to w mikrofali, mleko itd a co, nie można??
może coś nadrobię...
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 21:15   #915
zebra666
Zakorzenienie

Konspi jak Piotrek głodny i nie wytrzyma ani sekundy dłużej to grzeje w mikrofali. Najczęsciej mam wode w termosie gorącą a w dzbanku wystudzoną i mieszam. Obiadki w rondelkach lub jak właśnie trzeba szybko to w mikrofali.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 21:46   #916
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartuj wpadasz od wielkiego dzwonu i dobrze wiesz że Cię tu wyczekują
E tam, gadanie
A wpadam codziennie, tylko nie zawsze chęci są do pisania

Seriali z Kożuchowską nie oglądam, bo ona dla mnie to jedna wielka porażka

Co do mikrofali to ja ostatnio robię sobie namiętnie "chlebek dukanowy" a dziecku raczej podgrzewam wodę czy zupkę na gazie, jak poczeka minutę dłużej to mu nie ubędzie, już dorosły chłop przecie

Ma swoją półeczkę w szafce w pierwszym przedpokoju na buciki swoje i ostatnio po spacerku bierze swoje "bu" i odstawia na miejsce.
Taka jestem z niego dumna Może przynajmniej jeden mężczyzna w moim domu będzie porządnisiem

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Agusia Filipek jest bardzo przystojnym młodym mężczyzną
A czapka też super, podobają mi się takie dorosłe.
Tyle że Filemon zaraz je ściąga, więc na razie nosi same wiązane. A Twój ściągał i się oduczył, czy po prostu taki grzeczny, że nigdy tego nie robił?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 23:33   #917
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedne dziecko....zgrzeje sie i przeziebi a pewnie mamusia bedzie mowila, ze jeszcze zbyt lekko go ubrala i dlatego chory...

to dziecko jest chore no stop. szpital też już zaliczyli...
ona go wiecznie ubierze nieodpowiednio do pory. pamiętam jak latem były te upały i Nilcia w samym body była, a ona małemu ubrała krótkie spodenki i podkoszulek i nie uwierzycie - body pod spód masakra.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:16   #918
zebra666
Zakorzenienie

Tarasia ja zawsze myślałąm, że starsze pokolenia mają zdrowsze podejście do ubierania a jednak więcej widze, że dąło mi to forum i gazety niż wszytskie inne rady... Babcia by w barchany Piotrka ubierała, u taty też przegrzewa kobita córke. Jak zaczeło być cieplej teraz(sam początek) od razu przestałam mu kombinezon zakładać a czapka też cieńsza...a córa taty w kombinezonie i czapce zimowej...teraz już była lżej ubrana troche ale nadal taka czapa gruba.
Ja się nic nie odzywam to nie moje dziecko przecież.

Stary 2011-03-17, 07:24   #919
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

no i nadrobiłam ale nie pamiętam dokładnie co i jak

Brombi, ale Ci mały porządniś rośnie uwielbiam takich ułozonych małych chłopczyków, słodkie to bardzo Blanka też odkłada buty na miejsce i jak ją poproszę to przynosi z krzykiem "butybuty"

W ogóle rozgadało mi się dziecko na całego, mówi butybuty, dzidzie (albo dzieci ale raczej dzidzie), mniam mniam, baje i wiele innych. Najśmieszniej jest jak się dobiera do telefonu i biega po całym domu i rozmawia z babciami już normalnie nawija przez tel, krzyczy ciągle baba, niee, nie ma

tarasiu, uwielbiam takie przegrzewanie dzieci ja częściej mam wrażenie, że Blance jest chłodno niż za gorąco... teraz zakładam jej body, koszulke z długim i kurteczke jesienną a jak cieplej jest to cieniutki sweterek i płaszczyk wiosenny. Myślałam, że mamy okrycia wierzchnie na wiosne (mamy dwa płaszczyki, kurtke dzinsowa, kamizelke puchowa cieniutka itd i kurteczke taka sportowa, ale za duuza i to sporo ), ale brakuje czegoś do piaskownicy więc musze sie za czyms takim niedrogim rozejrzeć..

Katevalley ale masz smaki ja z ciąży najlepiej pamiętam mój kurczakowstręt, normalnie fuuuuuu a i imię Jasio bardzo mi się podoba, ale mooim ulubionym męskim jest Michał i Tomek

Konspi, zapomniałam Ci napisać, jeeeej ale miałaś z tą figurką przeżycie... najgorsze jest to, że czasami nasze szkraby są nie do upilnowania... ;/

U nas ok, z nowości nasza niania sama odeszła wczoraj - okazało się,że znalazła ogłoszenie na niania.pl, że szukam nowej (swoją drogą jaki szperacz z niej...) i jest taka dumna, że nie chciała czekać aż ja ją zwolnię no i dziś na próbę pani Ula przychodzi, zobaczymy...

a co myślicie o tym??http://klubmotylek.com.pl/
koszty identyczne praktycznie jak nas niania wyniesie, tylko tego chorowania się boję.. no i wiosną latem ok, ale przyjdzie jesien, zima i trzeba będzie ją z domu po 7 rano już wyciągać
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:47   #920
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Ladne

Cytat:

Cytat:
powiem wam w sobote jak juz bede po

Hmmm....

Cytat:
ja nie widzialam a bardzo bym chciala

Cytat:
Laski, które mają w domu mikrofalówki - grzejecie czasem w nich jedzenie dla dzieciaczków?

Jasne

Cytat:
Ma swoją półeczkę w szafce w pierwszym przedpokoju na buciki swoje i ostatnio po spacerku bierze swoje "bu" i odstawia na miejsce.
Taka jestem z niego dumna Może przynajmniej jeden mężczyzna w moim domu będzie porządnisiem

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
U nas ok, z nowości nasza niania sama odeszła wczoraj - okazało się,że znalazła ogłoszenie na niania.pl, że szukam nowej (swoją drogą jaki szperacz z niej...) i jest taka dumna, że nie chciała czekać aż ja ją zwolnię no i dziś na próbę pani Ula przychodzi, zobaczymy...

koszty identyczne praktycznie jak nas niania wyniesie, tylko tego chorowania się boję.. no i wiosną latem ok, ale przyjdzie jesien, zima i trzeba będzie ją z domu po 7 rano już wyciągać

Taka dumna, a jakos ta duma nie przeszkodzila jej w dawaniu dziecku tej samej zupki przez 3 dni... a zwolnilas ja juz w momencie rozpoczecia poszukiwac na jej zastepczynie...

Ola ja juz pisalam, co mysle o tym Klubie...jestem na "tak" a co do chorowania - musisz to zaliczyc i tak i tak. Albo teraz albo jak Blanka pojdzie do przedszkola, twoj wybor

Co do "wyciagania" Blanki o 7, to godziny przyjec dzieci so do 8.30, ale zobaczysz, ze po krotkim juz czasie Blanka bedzie sie cieszyla, ze idzie sie bawic do dzieci a godzina 7 czy 8 nie bedzie dla niej wazna

Dzien doberek

oglaszam dzisiejszy dzien Dniem Tygodnia....a co tam tygodnia - Dniem Miesiaca! Powod - André jeszcze spi!!
Spokojne sniadanko w samotnosci....od tak dawna...

Oczywiscie spoznimy sie pewnie do przedszkola, ale co tam...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-03-17 o 07:49
Stary 2011-03-17, 07:56   #921
tarasia
Wtajemniczenie

pocieszyłyście mnie z tym ubieraniem. bo byłam skora pomyśleć, że to ja zwariowałam zresztą chyba najlepszym wyznacznikiem dobrego stroju jest zdrowie maluszka. moj nie choruje więc chyba jest OK

miłego dnia mamcie!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:08   #922
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

ja zawsze grzeje na kuchence.. w mikrofali grzeje tylko dla siebie i meza

Cytat:

Agusia Filipek jest bardzo przystojnym młodym mężczyzną
A czapka też super, podobają mi się takie dorosłe.
Tyle że Filemon zaraz je ściąga, więc na razie nosi same wiązane. A Twój ściągał i się oduczył, czy po prostu taki grzeczny, że nigdy tego nie robił?
chyba wszytskie Flipki sa takie poządkowe, moj jak wezmie cos to musi odlozyc w idelanie to samo miejsce

U nas nigdy nie bylo problemow z czapka, nie sciagal jej wiec moglam sobie pozwolic na taka bez sznurkow ale akurat na tym spacerze z ktorego wkleilam zdjecia cos mu nie pasowalo i sciagal ale zaraz zapomnial i dziekujemy za komplementy

Cytat:

Dzien doberek

oglaszam dzisiejszy dzien Dniem Tygodnia....a co tam tygodnia - Dniem Miesiaca! Powod - André jeszcze spi!!
Spokojne sniadanko w samotnosci....od tak dawna...

Oczywiscie spoznimy sie pewnie do przedszkola, ale co tam...

oj zazdroszcze, u nas pobudka o 6

Ola mnie się ten klubik podoba ja filipka do przedszkola od wrzesnia daje, wiem ze bedzie chorowal ale wole zeby pochorowal teraz niz w przyszlosci

Fil jak chce zebym sie z nim bawila albo chce mi cos pokazac to lapie mnie za szyje glowe reke noge i ciagnie i mnie prowadzi tak do miejsca w ktorym jest cos ciekawego. czy wasze dzieci tez tak robia?? musze isc na czworak jak on mnie coagnie za szyje do drugiego pokoju;p

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Lucky pyatalas moze o cene jakiegos pokoju, malego mieszkanka w legionowie albo w okolicy?? bo tz kazal zapytac bo czuje po kosciach ze to juz nie dlugo ;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2011-03-17, 08:20   #923
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
to był mój numer dwa Tylko mnie sie podoba w wersji Janek a nie Jasio
No dla takiego malutkiego brzdąca to Jasio ale właśnie wersja Janek bardzo mi się podoba

Na Amelkę, na początku mówiłam Amelusia, Ameleczka i co tam nie tylko jeszcze wcale nie związane z imieniem zdrobnienia, teraz częściej jak ją wołam jest Amela

Cytat:
ale masz smaki! Mi się Jasio bardzo podoba

no ostre dla mnie to jak wióry a ja tak lubię ostre rzeczy... ale jak mi wcale nie smakują teraz....

A ja podgrzewam... ale jak trzeba szybko szybko, albo żeby znów nie podgrzewać tego samego w garnku to tylko na talerzyku do mikrofalówki.

Cytat:
to dziecko jest chore no stop. szpital też już zaliczyli...
ona go wiecznie ubierze nieodpowiednio do pory. pamiętam jak latem były te upały i Nilcia w samym body była, a ona małemu ubrała krótkie spodenki i podkoszulek i nie uwierzycie - body pod spód masakra.
oj ja się przyznam, ze kilka razy też tak ubrałam Amelkę, że body i spodenki i koszulka, ale potem jednak stwierdziłam, że przesadzam

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Tarasia ja zawsze myślałąm, że starsze pokolenia mają zdrowsze podejście do ubierania a jednak więcej widze, że dąło mi to forum i gazety niż wszytskie inne rady... Babcia by w barchany Piotrka ubierała, u taty też przegrzewa kobita córke. Jak zaczeło być cieplej teraz(sam początek) od razu przestałam mu kombinezon zakładać a czapka też cieńsza...a córa taty w kombinezonie i czapce zimowej...teraz już była lżej ubrana troche ale nadal taka czapa gruba.
Ja się nic nie odzywam to nie moje dziecko przecież.
aj, ja tam kombinezonu urzywałam tylko na sanki

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Blanka też odkłada buty na miejsce i jak ją poproszę to przynosi z krzykiem "butybuty"

W ogóle rozgadało mi się dziecko na całego, mówi butybuty, dzidzie (albo dzieci ale raczej dzidzie), mniam mniam, baje i wiele innych. Najśmieszniej jest jak się dobiera do telefonu i biega po całym domu i rozmawia z babciami już normalnie nawija przez tel, krzyczy ciągle baba, niee, nie ma

no Brawa dla Blanci moja to przynosi buty jak chce iść na spacer, albo strasznie lubi się nimi bawić, więc muszą być dobrze pochowane...

A no proszę co za niania... mam nadzieję, ze ta Ula będzie lepsza trzymam kciuki
A ten klub motylek podoba mi się nie każde dziecko jest takie, że łapie wszystko od innych dzieci.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Wogole cześć laski!!!
Moja mała szkodnica wstała po 4 godzinę leżała u nas w łóżku, ale tak się wierciła, że nie dało się wytrzymać i już po 5 zjadła mleko i zadowolona nadal się bawi! Chyba wyjdę z nią na spacer, mam zamiar wyciągnąć jej rowerek i może potem będzie długo i lepiej spała.

A wczoraj zjadła na śniadanie budyń. To z mlecznych rzeczy mamy sprawdzone, bo jeszcze kaszy mannej jej nie robiłam. Jak próbuje bitej śmietany, albo moich płatków z mleka, czy czegoś takiego z nie ugotowanego mleka, to na drugi dzień całe policzki ma w czerwonych krostkach. Więc jeszcze troszkę się boję.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
pocieszyłyście mnie z tym ubieraniem. bo byłam skora pomyśleć, że to ja zwariowałam zresztą chyba najlepszym wyznacznikiem dobrego stroju jest zdrowie maluszka. moj nie choruje więc chyba jest OK

miłego dnia mamcie!
ja też tak myślę, ze skoro amelka nie choruje, a gdy ją rozbieram to jest cieplutka, nie spocona i nie zimna to jest ok.

Cytat:
chyba wszytskie Flipki sa takie poządkowe, moj jak wezmie cos to musi odlozyc w idelanie to samo miejsce

U nas nigdy nie bylo problemow z czapka, nie sciagal jej wiec moglam sobie pozwolic na taka bez sznurkow ale akurat na tym spacerze z ktorego wkleilam zdjecia cos mu nie pasowalo i sciagal ale zaraz zapomnial i dziekujemy za komplementy

oj zazdroszcze, u nas pobudka o 6

Fil jak chce zebym sie z nim bawila albo chce mi cos pokazac to lapie mnie za szyje glowe reke noge i ciagnie i mnie prowadzi tak do miejsca w ktorym jest cos ciekawego. czy wasze dzieci tez tak robia?? musze isc na czworak jak on mnie coagnie za szyje do drugiego pokoju;p
oj, może zastanowię się nad imieniem Filip hehehe skoro tacy poukładani i grzeczni są

U mnie ani czapki, ani gumek do włosów, spinek nie ściąga, uczę ją jeszcze opaski nosić, z tym jest troszkę gorzej.

Ja zazdroszczę pobudki o 6 ...

super ciągnie Moja na ręce woła i pokazuje palcem, a jak ją postawię i mówię że nie to krzyczy i nie ma innego wyjścia

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-17, 08:30   #924
zebra666
Zakorzenienie

Piotrek nigdy nie sypiał mi do 9... wstaliśmy po 7 więc i tak nieźle

Jak ubieracie dzieci w strefach kończynowych? Tzn buciki już nieocieplane i skarpetusie i rajtki czy nawet same rajtki bądź skarpetki? Jakbyście ubierały szkraby mało chodzące(jak pamiętacie Piotrek ostatni co ledwo zaczął sam chodzić po domu albo za ręce tylko).

Stary 2011-03-17, 08:49   #925
gucia6
Zakorzenienie

Ja wam tez zazdroszcze pobudek o 6. U nas 5 to juz standard, chociaz budzi nie Sandra tylko budzik

Ola, co do chorowania dzieci w przedszkolach, zlobkach itd... niestety nie unikniesz tego, bo jak Blanka pojdzie do szkoly, to tez moze znosic chorobska , a chyba chcesz zapewnic jej odpowiednia edukacje?
U nas Sandra miala pare razy goraczke, troche kataru, zawalone zatoki, kaszel, ale byly to historie kilkudniowe i w tej chwili jest spokoj.
Co sie tyczy pory dnia... Sandrze jakos pobudki o 6, czy 6.30 nie przeszkadzaja, a jak w zlobku jest nawet o 7.30, to zapomina o mnie natychmiast
Stary 2011-03-17, 09:13   #926
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Jak ubieracie dzieci w strefach kończynowych? Tzn buciki już nieocieplane i skarpetusie i rajtki czy nawet same rajtki bądź skarpetki? Jakbyście ubierały szkraby mało chodzące(jak pamiętacie Piotrek ostatni co ledwo zaczął sam chodzić po domu albo za ręce tylko).
ja ostanio bylo tak cieplo to ubieralam dresy skarpetki i adidasy, bez rajtek. ale teraz znowu sie ochlodzilo wiec ubieram rajtki dresy i buty zimowe. i tak byl tez ubrala piotrusia

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

deep red znowu nas podczytuje a się nie odzywa

Fifi

Stary 2011-03-17, 09:15   #927
katevalley
Rozeznanie

Cytat:

A ja jak było ciepło to tylko rajstopki i trzewiczki nie ocieplane. I to nóżkę miała spoconą ;/
A teraz mamy adidaski, więc rajstopki i adidaski.
Jak było tak bardzo zimno a chodziła po śniegu to miała grube rajstopki, grube skarpetki i buty zimowe. I było akurat. więc tak samo dałabym dla dziecka co zaczyna chodzić ale i takie co siedzi w wózku. Bez znaczenia.

Moja rozbujnica śpi!!! Już jak jadła kaszkę to usypiała. Położyłam do łóżeczka dałam smoka i po chwili spała.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-17, 10:10   #928
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki za opowiedzi

Katevalley dka mnie ma znaczenie czy siedzi czy chodzi- chodzi rusza się i zgerzewa. Siedzi to dziecku chłodniej. Zreszta jak ide ejst mi cieplej- jak siedze na przystanku marzne np. Dlatego pytam jak ubieracie. Jak będzie latać napewno będzie lżej ubierany...teraz czasem ubrany był jak Wasze ale np. w wózku okryty kocykiem był wczoraj, b zimno i wietrznie.

Stary 2011-03-17, 10:56   #929
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za opowiedzi

Katevalley dka mnie ma znaczenie czy siedzi czy chodzi- chodzi rusza się i zgerzewa. Siedzi to dziecku chłodniej. Zreszta jak ide ejst mi cieplej- jak siedze na przystanku marzne np. Dlatego pytam jak ubieracie. Jak będzie latać napewno będzie lżej ubierany...teraz czasem ubrany był jak Wasze ale np. w wózku okryty kocykiem był wczoraj, b zimno i wietrznie.
w mróz ubierałam tak samo, czy chodziła, czy siedziała...
teraz tak samo, no jak w wózku i bardzo wieje to tylko kocyk dodatkowo ale juz wiosennie

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-17, 11:12   #930
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

tak i nawet częściej niż czasami
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości