|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
![]() Cytat:
A André juz go gdzie posial... ![]() Cytat:
Ale ta rozmowa troche inaczej wyglada...nie chodzi o zwolnienie (jeszcze nie..) tylko pytaja cie czy np. dobrze czujesz sie na swoim stanowisku pracy, czy zespol ci odpowiada itp. No i co masz odpowiedziec? Ze nie? Ze tak? No to pytaja dlaczego w takim razie chorujesz? ![]() To tak jak ten test dla kierowcow, ktorzy stracili prawo jazdy i na nowo sie o nie ubiegaja...tzw. test idiotow... ![]() Cytat:
O to zaraz jak sie obudzi to mu posmaruje...na razie smarowalam pod plastekiem mascia z pantenolem... ![]() Ja obiecuj sobie, ze kupie olejek lawendowy i mietowy w koncu... ![]() ![]() Cytat:
Nic nie widze, ale tez maly nie che dac pokazac odkad mu wyciesnelam to swinstwo... ![]() ![]() Podejrzewam, ze chodzi o ten przed tulipanami, ale wcale nie z André, co..? ![]() ![]() Hmmm....wlasnie zadzwonil malz z przypomnieniem, ze mamy dzisiaj goscia na kolacji - znajoma z Brazylii...to znaczy, ze pewnie przydaloby sie jakos kolacje zrobic....smigam do lodowki sprawdzic czy mamy jeszcze krewetki... ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Biedne dziecko....zgrzeje sie i przeziebi a pewnie mamusia bedzie mowila, ze jeszcze zbyt lekko go ubrala i dlatego chory... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-16 o 12:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Mnie sie tamten tez podobal
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
![]() No przypadkiem i tylko na kilka minutek przeciez,...zreszta nie mowcie, z go wszystkie tak widzialyscie... ![]()
#904 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha ja to na nią bym się spojrzała jak na ufo! A u nas tylko 6 na słońcu i straszny wiatr ;/ ale pachnie wiosną ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak wam się podoba imię Jasio?? Bo jeżeli byłby chłopiec to na ten czas byłby Jasio ![]() Tż poszedł po przyprawy do sklepu i powiedziałam mu, żeby kupił coś do przegryzienia...np. chipsy. I kupił Lasy paprykowe, a one mi smakują jak wióry... jakbym papier jadła... wcale bez smaku ![]() ale nie tylko to... kupił taką przyprawę "chrupiący kurczak" a to raczej panierka... no cholera zdjęłam z kurczaka bo nie mogłam smakowało jak drzewo! nie wiem czy to moja wyobraźnia czy co ale nie czułam jakiegokolwiek smaku, jakbym jadła, bo jadła... ale bez smaku.
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-16 o 16:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
normalnie nie wierze, jaka dzis tutaj cisza. Dzis troszke wolniejszych momentow i moglam zajrzec, i pewnie dlatego wszystkie uciekly
![]()
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O co chodzi z tą rozgrywką w podpisie?
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
powiem wam w sobote jak juz bede po
![]()
#908 |
Zakorzenienie
|
Czytam czytam i nie moge doczytac, co przeczytam 3 słowa to zaraz mi Kamilka przerywa
![]() Mam nadzieje ze dzis nie zasne przy usypianiu to nadrobie wreszcie ![]()
#909 |
Zakorzenienie
|
Konspi super!
Gucia nie prawda:P ja postanowiłam sprzatać a dodatkowo Piotrek był nie do zniesienia. Katevalely Amelka jest piękna ![]() Co do ubierania...ja nadal ubieram rajtki, bo my głównie wózkeim jeździmy i Piotruś siedzi w końcu...coś pospaceruje za ręce po ogrodzie ale ogólnie spacerujemy w wózku najczęściej. A dzisiaj u nas bardzo wiało dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie ogladam rodzinka.pl uwielbiam ten serial ![]() ![]()
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
A ja się obżeram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z pogodą to u nas też wiało i chłodno było tak, że ja żalowałam, że rękawiczek nie wzięłam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Laski, które mają w domu mikrofalówki - grzejecie czasem w nich jedzenie dla dzieciaczków?
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Konspi, ja zawsze jak coś grzeje to w mikrofali, mleko itd a co, nie można??
![]() może coś nadrobię... |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Konspi jak Piotrek głodny i nie wytrzyma ani sekundy dłużej to grzeje w mikrofali. Najczęsciej mam wode w termosie gorącą a w dzbanku wystudzoną i mieszam. Obiadki w rondelkach lub jak właśnie trzeba szybko to w mikrofali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wpadam codziennie, tylko nie zawsze chęci są do pisania ![]() Seriali z Kożuchowską nie oglądam, bo ona dla mnie to jedna wielka porażka ![]() Co do mikrofali to ja ostatnio robię sobie namiętnie "chlebek dukanowy" ![]() ![]() Ma swoją półeczkę w szafce w pierwszym przedpokoju na buciki swoje i ostatnio po spacerku bierze swoje "bu" i odstawia na miejsce. Taka jestem z niego dumna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Agusia Filipek jest bardzo przystojnym młodym mężczyzną ![]() A czapka też super, podobają mi się takie dorosłe. Tyle że Filemon zaraz je ściąga, więc na razie nosi same wiązane. A Twój ściągał i się oduczył, czy po prostu taki grzeczny, że nigdy tego nie robił?
![]() |
#917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona go wiecznie ubierze nieodpowiednio do pory. pamiętam jak latem były te upały i Nilcia w samym body była, a ona małemu ubrała krótkie spodenki i podkoszulek i nie uwierzycie - body pod spód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Tarasia ja zawsze myślałąm, że starsze pokolenia mają zdrowsze podejście do ubierania a jednak więcej widze, że dąło mi to forum i gazety niż wszytskie inne rady... Babcia by w barchany Piotrka ubierała, u taty też przegrzewa kobita córke. Jak zaczeło być cieplej teraz(sam początek) od razu przestałam mu kombinezon zakładać a czapka też cieńsza...a córa taty w kombinezonie i czapce zimowej...teraz już była lżej ubrana troche ale nadal taka czapa gruba.
Ja się nic nie odzywam to nie moje dziecko przecież. |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
hello
![]() no i nadrobiłam ale nie pamiętam dokładnie co i jak ![]() Brombi, ale Ci mały porządniś rośnie ![]() ![]() W ogóle rozgadało mi się dziecko na całego, mówi butybuty, dzidzie (albo dzieci ale raczej dzidzie), mniam mniam, baje i wiele innych. Najśmieszniej jest jak się dobiera do telefonu i biega po całym domu i rozmawia ![]() ![]() tarasiu, uwielbiam takie przegrzewanie dzieci ![]() ![]() Katevalley ale masz smaki ![]() ![]() ![]() Konspi, zapomniałam Ci napisać, jeeeej ale miałaś z tą figurką przeżycie... najgorsze jest to, że czasami nasze szkraby są nie do upilnowania... ;/ U nas ok, z nowości nasza niania sama odeszła wczoraj - okazało się,że znalazła ogłoszenie na niania.pl, że szukam nowej (swoją drogą jaki szperacz z niej...) i jest taka dumna, że nie chciała czekać aż ja ją zwolnię ![]() a co myślicie o tym??http://klubmotylek.com.pl/ koszty identyczne praktycznie jak nas niania wyniesie, tylko tego chorowania się boję.. no i wiosną latem ok, ale przyjdzie jesien, zima i trzeba będzie ją z domu po 7 rano już wyciągać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladne ![]() Cytat:
![]() Hmmm.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taka dumna, a jakos ta duma nie przeszkodzila jej w dawaniu dziecku tej samej zupki przez 3 dni... ![]() ![]() Ola ja juz pisalam, co mysle o tym Klubie...jestem na "tak" a co do chorowania - musisz to zaliczyc i tak i tak. Albo teraz albo jak Blanka pojdzie do przedszkola, twoj wybor ![]() Co do "wyciagania" Blanki o 7, to godziny przyjec dzieci so do 8.30, ale zobaczysz, ze po krotkim juz czasie Blanka bedzie sie cieszyla, ze idzie sie bawic do dzieci a godzina 7 czy 8 nie bedzie dla niej wazna ![]() Dzien doberek ![]() oglaszam dzisiejszy dzien Dniem Tygodnia....a co tam tygodnia - Dniem Miesiaca! Powod - André jeszcze spi!! ![]() ![]() ![]() Spokojne sniadanko w samotnosci....od tak dawna... ![]() Oczywiscie spoznimy sie pewnie do przedszkola, ale co tam... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-17 o 07:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
pocieszyłyście mnie z tym ubieraniem. bo byłam skora pomyśleć, że to ja zwariowałam
![]() ![]() miłego dnia mamcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nigdy nie bylo problemow z czapka, nie sciagal jej wiec moglam sobie pozwolic na taka bez sznurkow ale akurat na tym spacerze z ktorego wkleilam zdjecia cos mu nie pasowalo i sciagal ale zaraz zapomnial ![]() ![]() Cytat:
![]() Ola mnie się ten klubik podoba ![]() ![]() Fil jak chce zebym sie z nim bawila albo chce mi cos pokazac to lapie mnie za szyje glowe reke noge i ciagnie i mnie prowadzi tak do miejsca w ktorym jest cos ciekawego. czy wasze dzieci tez tak robia?? musze isc na czworak jak on mnie coagnie za szyje do drugiego pokoju;p ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Lucky pyatalas moze o cene jakiegos pokoju, malego mieszkanka w legionowie albo w okolicy?? bo tz kazal zapytac bo czuje po kosciach ze to juz nie dlugo ;p
![]() |
#923 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na Amelkę, na początku mówiłam Amelusia, Ameleczka i co tam nie tylko jeszcze wcale nie związane z imieniem zdrobnienia, teraz częściej jak ją wołam jest Amela ![]() Cytat:
![]() A ja podgrzewam... ale jak trzeba szybko szybko, albo żeby znów nie podgrzewać tego samego w garnku to tylko na talerzyku do mikrofalówki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A no proszę co za niania... mam nadzieję, ze ta Ula będzie lepsza trzymam kciuki ![]() A ten klub motylek podoba mi się ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Wogole cześć laski!!! Moja mała szkodnica wstała po 4 ![]() ![]() ![]() A wczoraj zjadła na śniadanie budyń. To z mlecznych rzeczy mamy sprawdzone, bo jeszcze kaszy mannej jej nie robiłam. Jak próbuje bitej śmietany, albo moich płatków z mleka, czy czegoś takiego z nie ugotowanego mleka, to na drugi dzień całe policzki ma w czerwonych krostkach. Więc jeszcze troszkę się boję. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie ani czapki, ani gumek do włosów, spinek nie ściąga, uczę ją jeszcze opaski nosić, z tym jest troszkę gorzej. Ja zazdroszczę pobudki o 6 ... super ciągnie ![]() ![]()
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Piotrek nigdy nie sypiał mi do 9... wstaliśmy po 7 więc i tak nieźle
![]() Jak ubieracie dzieci w strefach kończynowych? Tzn buciki już nieocieplane i skarpetusie i rajtki czy nawet same rajtki bądź skarpetki? Jakbyście ubierały szkraby mało chodzące(jak pamiętacie Piotrek ostatni co ledwo zaczął sam chodzić po domu albo za ręce tylko). |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Ja wam tez zazdroszcze pobudek o 6. U nas 5 to juz standard, chociaz budzi nie Sandra tylko budzik
![]() Ola, co do chorowania dzieci w przedszkolach, zlobkach itd... niestety nie unikniesz tego, bo jak Blanka pojdzie do szkoly, to tez moze znosic chorobska ![]() ![]() U nas Sandra miala pare razy goraczke, troche kataru, zawalone zatoki, kaszel, ale byly to historie kilkudniowe i w tej chwili jest spokoj. Co sie tyczy pory dnia... Sandrze jakos pobudki o 6, czy 6.30 nie przeszkadzaja, a jak w zlobku jest nawet o 7.30, to zapomina o mnie natychmiast ![]()
#926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- deep red znowu nas podczytuje a się nie odzywa ![]()
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz mamy adidaski, więc rajstopki i adidaski. Jak było tak bardzo zimno a chodziła po śniegu to miała grube rajstopki, grube skarpetki i buty zimowe. I było akurat. więc tak samo dałabym dla dziecka co zaczyna chodzić ale i takie co siedzi w wózku. Bez znaczenia. Moja rozbujnica śpi!!! Już jak jadła kaszkę to usypiała. Położyłam do łóżeczka dałam smoka i po chwili spała.
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za opowiedzi
![]() Katevalley dka mnie ma znaczenie czy siedzi czy chodzi- chodzi rusza się i zgerzewa. Siedzi to dziecku chłodniej. Zreszta jak ide ejst mi cieplej- jak siedze na przystanku marzne np. Dlatego pytam jak ubieracie. Jak będzie latać napewno będzie lżej ubierany...teraz czasem ubrany był jak Wasze ale np. w wózku okryty kocykiem był wczoraj, b zimno i wietrznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tak samo, no jak w wózku i bardzo wieje to tylko kocyk dodatkowo ale juz wiosennie
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.