|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
A André juz go gdzie posial... ![]() Cytat:
Ale ta rozmowa troche inaczej wyglada...nie chodzi o zwolnienie (jeszcze nie..) tylko pytaja cie czy np. dobrze czujesz sie na swoim stanowisku pracy, czy zespol ci odpowiada itp. No i co masz odpowiedziec? Ze nie? Ze tak? No to pytaja dlaczego w takim razie chorujesz? To tak jak ten test dla kierowcow, ktorzy stracili prawo jazdy i na nowo sie o nie ubiegaja...tzw. test idiotow... ![]() Cytat:
O to zaraz jak sie obudzi to mu posmaruje...na razie smarowalam pod plastekiem mascia z pantenolem... ![]() Ja obiecuj sobie, ze kupie olejek lawendowy i mietowy w koncu... ![]() ![]() Cytat:
Nic nie widze, ale tez maly nie che dac pokazac odkad mu wyciesnelam to swinstwo... ![]() ![]() Podejrzewam, ze chodzi o ten przed tulipanami, ale wcale nie z André, co..? Przypadkiem mi sie wgral... ![]() Hmmm....wlasnie zadzwonil malz z przypomnieniem, ze mamy dzisiaj goscia na kolacji - znajoma z Brazylii...to znaczy, ze pewnie przydaloby sie jakos kolacje zrobic....smigam do lodowki sprawdzic czy mamy jeszcze krewetki... ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Biedne dziecko....zgrzeje sie i przeziebi a pewnie mamusia bedzie mowila, ze jeszcze zbyt lekko go ubrala i dlatego chory...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-16 o 13:27 |
|||||
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Mnie sie tamten tez podobal
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
No przypadkiem i tylko na kilka minutek przeciez,...zreszta nie mowcie, z go wszystkie tak widzialyscie... ![]()
|
#904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha ja to na nią bym się spojrzała jak na ufo! A u nas tylko 6 na słońcu i straszny wiatr ;/ ale pachnie wiosną ![]() Cytat:
tylko te tulipany, ale to tak wiosennie rozumiem ![]() Jak wam się podoba imię Jasio?? Bo jeżeli byłby chłopiec to na ten czas byłby Jasio ![]() Tż poszedł po przyprawy do sklepu i powiedziałam mu, żeby kupił coś do przegryzienia...np. chipsy. I kupił Lasy paprykowe, a one mi smakują jak wióry... jakbym papier jadła... wcale bez smaku ![]() ale nie tylko to... kupił taką przyprawę "chrupiący kurczak" a to raczej panierka... no cholera zdjęłam z kurczaka bo nie mogłam smakowało jak drzewo! nie wiem czy to moja wyobraźnia czy co ale nie czułam jakiegokolwiek smaku, jakbym jadła, bo jadła... ale bez smaku.
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-16 o 17:18 |
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie wierze, jaka dzis tutaj cisza. Dzis troszke wolniejszych momentow i moglam zajrzec, i pewnie dlatego wszystkie uciekly
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla króla Stasia.Cytat:
![]() O co chodzi z tą rozgrywką w podpisie?
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam w sobote jak juz bede po
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam czytam i nie moge doczytac, co przeczytam 3 słowa to zaraz mi Kamilka przerywa
![]() Mam nadzieje ze dzis nie zasne przy usypianiu to nadrobie wreszcie
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi super!
Gucia nie prawda:P ja postanowiłam sprzatać a dodatkowo Piotrek był nie do zniesienia. Katevalely Amelka jest piękna Co do ubierania...ja nadal ubieram rajtki, bo my głównie wózkeim jeździmy i Piotruś siedzi w końcu...coś pospaceruje za ręce po ogrodzie ale ogólnie spacerujemy w wózku najczęściej. A dzisiaj u nas bardzo wiało dodatkowo. |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mnie sie podoba w wersji Janek a nie Jasio
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie ogladam rodzinka.pl uwielbiam ten serial a w szczegolnosci tego malego slodkiego Kacperka
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się obżeram
|
|
|
|
#913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z pogodą to u nas też wiało i chłodno było tak, że ja żalowałam, że rękawiczek nie wzięłam. Cytat:
wpadasz od wielkiego dzwonu i dobrze wiesz że Cię tu wyczekują![]() Cytat:
Mam dziś free wieczór - maseczka i książeczkaLaski, które mają w domu mikrofalówki - grzejecie czasem w nich jedzenie dla dzieciaczków?
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Konspi, ja zawsze jak coś grzeje to w mikrofali, mleko itd a co, nie można??
![]() może coś nadrobię... |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi jak Piotrek głodny i nie wytrzyma ani sekundy dłużej to grzeje w mikrofali. Najczęsciej mam wode w termosie gorącą a w dzbanku wystudzoną i mieszam. Obiadki w rondelkach lub jak właśnie trzeba szybko to w mikrofali.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wpadam codziennie, tylko nie zawsze chęci są do pisania ![]() Seriali z Kożuchowską nie oglądam, bo ona dla mnie to jedna wielka porażka ![]() Co do mikrofali to ja ostatnio robię sobie namiętnie "chlebek dukanowy" ![]() Ma swoją półeczkę w szafce w pierwszym przedpokoju na buciki swoje i ostatnio po spacerku bierze swoje "bu" i odstawia na miejsce. Taka jestem z niego dumna Może przynajmniej jeden mężczyzna w moim domu będzie porządnisiem ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Agusia Filipek jest bardzo przystojnym młodym mężczyzną A czapka też super, podobają mi się takie dorosłe. Tyle że Filemon zaraz je ściąga, więc na razie nosi same wiązane. A Twój ściągał i się oduczył, czy po prostu taki grzeczny, że nigdy tego nie robił?
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona go wiecznie ubierze nieodpowiednio do pory. pamiętam jak latem były te upały i Nilcia w samym body była, a ona małemu ubrała krótkie spodenki i podkoszulek i nie uwierzycie - body pod spód |
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia ja zawsze myślałąm, że starsze pokolenia mają zdrowsze podejście do ubierania a jednak więcej widze, że dąło mi to forum i gazety niż wszytskie inne rady... Babcia by w barchany Piotrka ubierała, u taty też przegrzewa kobita córke. Jak zaczeło być cieplej teraz(sam początek) od razu przestałam mu kombinezon zakładać a czapka też cieńsza...a córa taty w kombinezonie i czapce zimowej...teraz już była lżej ubrana troche ale nadal taka czapa gruba.
Ja się nic nie odzywam to nie moje dziecko przecież. |
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
hello
no i nadrobiłam ale nie pamiętam dokładnie co i jak ![]() Brombi, ale Ci mały porządniś rośnie W ogóle rozgadało mi się dziecko na całego, mówi butybuty, dzidzie (albo dzieci ale raczej dzidzie), mniam mniam, baje i wiele innych. Najśmieszniej jest jak się dobiera do telefonu i biega po całym domu i rozmawia ![]() tarasiu, uwielbiam takie przegrzewanie dzieci ja częściej mam wrażenie, że Blance jest chłodno niż za gorąco... teraz zakładam jej body, koszulke z długim i kurteczke jesienną a jak cieplej jest to cieniutki sweterek i płaszczyk wiosenny. Myślałam, że mamy okrycia wierzchnie na wiosne (mamy dwa płaszczyki, kurtke dzinsowa, kamizelke puchowa cieniutka itd i kurteczke taka sportowa, ale za duuza i to sporo ), ale brakuje czegoś do piaskownicy więc musze sie za czyms takim niedrogim rozejrzeć..Katevalley ale masz smaki ja z ciąży najlepiej pamiętam mój kurczakowstręt, normalnie fuuuuuu a i imię Jasio bardzo mi się podoba, ale mooim ulubionym męskim jest Michał i Tomek Konspi, zapomniałam Ci napisać, jeeeej ale miałaś z tą figurką przeżycie... najgorsze jest to, że czasami nasze szkraby są nie do upilnowania... ;/ U nas ok, z nowości nasza niania sama odeszła wczoraj - okazało się,że znalazła ogłoszenie na niania.pl, że szukam nowej (swoją drogą jaki szperacz z niej...) i jest taka dumna, że nie chciała czekać aż ja ją zwolnię no i dziś na próbę pani Ula przychodzi, zobaczymy...a co myślicie o tym??http://klubmotylek.com.pl/ koszty identyczne praktycznie jak nas niania wyniesie, tylko tego chorowania się boję.. no i wiosną latem ok, ale przyjdzie jesien, zima i trzeba będzie ją z domu po 7 rano już wyciągać
|
|
|
|
#920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladne Cytat:
Hmmm.... ![]() ![]() Cytat:
Jasne Cytat:
![]() Cytat:
Taka dumna, a jakos ta duma nie przeszkodzila jej w dawaniu dziecku tej samej zupki przez 3 dni... a zwolnilas ja juz w momencie rozpoczecia poszukiwac na jej zastepczynie... Ola ja juz pisalam, co mysle o tym Klubie...jestem na "tak" a co do chorowania - musisz to zaliczyc i tak i tak. Albo teraz albo jak Blanka pojdzie do przedszkola, twoj wybor ![]() Co do "wyciagania" Blanki o 7, to godziny przyjec dzieci so do 8.30, ale zobaczysz, ze po krotkim juz czasie Blanka bedzie sie cieszyla, ze idzie sie bawic do dzieci a godzina 7 czy 8 nie bedzie dla niej wazna ![]() Dzien doberek oglaszam dzisiejszy dzien Dniem Tygodnia....a co tam tygodnia - Dniem Miesiaca! Powod - André jeszcze spi!! Spokojne sniadanko w samotnosci....od tak dawna... ![]() Oczywiscie spoznimy sie pewnie do przedszkola, ale co tam... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-17 o 08:49 |
|||||
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
pocieszyłyście mnie z tym ubieraniem. bo byłam skora pomyśleć, że to ja zwariowałam
zresztą chyba najlepszym wyznacznikiem dobrego stroju jest zdrowie maluszka. moj nie choruje więc chyba jest OK ![]() miłego dnia mamcie! |
|
|
|
#922 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nigdy nie bylo problemow z czapka, nie sciagal jej wiec moglam sobie pozwolic na taka bez sznurkow ale akurat na tym spacerze z ktorego wkleilam zdjecia cos mu nie pasowalo i sciagal ale zaraz zapomnial i dziekujemy za komplementy ![]() Cytat:
![]() Ola mnie się ten klubik podoba ja filipka do przedszkola od wrzesnia daje, wiem ze bedzie chorowal ale wole zeby pochorowal teraz niz w przyszlosci ![]() Fil jak chce zebym sie z nim bawila albo chce mi cos pokazac to lapie mnie za szyje glowe reke noge i ciagnie i mnie prowadzi tak do miejsca w ktorym jest cos ciekawego. czy wasze dzieci tez tak robia?? musze isc na czworak jak on mnie coagnie za szyje do drugiego pokoju;p ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Lucky pyatalas moze o cene jakiegos pokoju, malego mieszkanka w legionowie albo w okolicy?? bo tz kazal zapytac bo czuje po kosciach ze to juz nie dlugo ;p
|
|
#923 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na Amelkę, na początku mówiłam Amelusia, Ameleczka i co tam nie tylko jeszcze wcale nie związane z imieniem zdrobnienia, teraz częściej jak ją wołam jest Amela ![]() Cytat:
a ja tak lubię ostre rzeczy... ale jak mi wcale nie smakują teraz....A ja podgrzewam... ale jak trzeba szybko szybko, albo żeby znów nie podgrzewać tego samego w garnku to tylko na talerzyku do mikrofalówki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja to przynosi buty jak chce iść na spacer, albo strasznie lubi się nimi bawić, więc muszą być dobrze pochowane...A no proszę co za niania... mam nadzieję, ze ta Ula będzie lepsza trzymam kciuki ![]() A ten klub motylek podoba mi się nie każde dziecko jest takie, że łapie wszystko od innych dzieci.---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Wogole cześć laski!!! Moja mała szkodnica wstała po 4 A wczoraj zjadła na śniadanie budyń. To z mlecznych rzeczy mamy sprawdzone, bo jeszcze kaszy mannej jej nie robiłam. Jak próbuje bitej śmietany, albo moich płatków z mleka, czy czegoś takiego z nie ugotowanego mleka, to na drugi dzień całe policzki ma w czerwonych krostkach. Więc jeszcze troszkę się boję. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Cytat:
hehehe skoro tacy poukładani i grzeczni są U mnie ani czapki, ani gumek do włosów, spinek nie ściąga, uczę ją jeszcze opaski nosić, z tym jest troszkę gorzej. Ja zazdroszczę pobudki o 6 ... super ciągnie Moja na ręce woła i pokazuje palcem, a jak ją postawię i mówię że nie to krzyczy i nie ma innego wyjścia
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrek nigdy nie sypiał mi do 9... wstaliśmy po 7 więc i tak nieźle
![]() Jak ubieracie dzieci w strefach kończynowych? Tzn buciki już nieocieplane i skarpetusie i rajtki czy nawet same rajtki bądź skarpetki? Jakbyście ubierały szkraby mało chodzące(jak pamiętacie Piotrek ostatni co ledwo zaczął sam chodzić po domu albo za ręce tylko). |
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam tez zazdroszcze pobudek o 6. U nas 5 to juz standard, chociaz budzi nie Sandra tylko budzik
![]() Ola, co do chorowania dzieci w przedszkolach, zlobkach itd... niestety nie unikniesz tego, bo jak Blanka pojdzie do szkoly, to tez moze znosic chorobska , a chyba chcesz zapewnic jej odpowiednia edukacje? ![]() U nas Sandra miala pare razy goraczke, troche kataru, zawalone zatoki, kaszel, ale byly to historie kilkudniowe i w tej chwili jest spokoj. Co sie tyczy pory dnia... Sandrze jakos pobudki o 6, czy 6.30 nie przeszkadzaja, a jak w zlobku jest nawet o 7.30, to zapomina o mnie natychmiast
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- deep red znowu nas podczytuje a się nie odzywa
|
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz mamy adidaski, więc rajstopki i adidaski. Jak było tak bardzo zimno a chodziła po śniegu to miała grube rajstopki, grube skarpetki i buty zimowe. I było akurat. więc tak samo dałabym dla dziecka co zaczyna chodzić ale i takie co siedzi w wózku. Bez znaczenia. Moja rozbujnica śpi!!! Już jak jadła kaszkę to usypiała. Położyłam do łóżeczka dałam smoka i po chwili spała.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opowiedzi
![]() Katevalley dka mnie ma znaczenie czy siedzi czy chodzi- chodzi rusza się i zgerzewa. Siedzi to dziecku chłodniej. Zreszta jak ide ejst mi cieplej- jak siedze na przystanku marzne np. Dlatego pytam jak ubieracie. Jak będzie latać napewno będzie lżej ubierany...teraz czasem ubrany był jak Wasze ale np. w wózku okryty kocykiem był wczoraj, b zimno i wietrznie. |
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tak samo, no jak w wózku i bardzo wieje to tylko kocyk dodatkowo ale juz wiosennie
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

tylko te tulipany, ale to tak wiosennie rozumiem 

55kg

wpadasz od wielkiego dzwonu i dobrze wiesz że Cię tu wyczekują