|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Niech się wygada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej kupimy ten ![]() Na razie jeszcze nie kupujemy bo nie wiem jak to jest z gwarancją, bo jakby liczyć od dziś to pół roku prawie będzie nieużywany a gwarancja leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Monia ślicznego masz Szkraba ![]() Ja tez biorę Magne B6 z zalecenia gina. Co do fotelików to też uważam, że nie ma na nich co oszczędzać, naprawde lepiej doplacić i kupić porządny i z testami, takie male dziecko w aucie jest bezbronne... My zdecydowaliśmy się na Maxi cosi pabble. Nic uciekam, muszę sie dostać do Rybnika, a korki już pewnie są ![]() Miłego dnia Mamusie i brzuszki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Ile Cie wyszedł ten wózek? 2w1 czy 3w1? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Widzę z okna dwie główne ulice i korków jeszcze nie ma
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Pewnie pojeździmy bo u mnie są ceny wyższe niż na allegro i to znacznie, mam gdzieś adres tej hurtowni z Zabrza - poszukam sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Też bym chciała wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Kobitki szukam inspiracji
![]() ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
z racji tego ,ze nie mogę za Wami nadąrzyc,wpadam tylko powiedziec,że
Carmela ![]() ![]() ![]() ![]() a u nas c.d. wiosny ![]() ![]() ja mam dalej dylematy co do wózka,myslałam,że teściowa coś szepnie ,że się dorzuci,ale jakoś nie porusza tematu... hmmmmm pozdrowionka dla wszystkich |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja dziś właśnie będę robić roladki ze schabu nadziewane pieczarkami i serkiem, pieczone w szkle w piekarniku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sobie rano poczytałam trochę ten anty-wątek i tylko się niepotrzebnie zdenerwowałam bo wychodzi, że ciężarówki i mamuśki to kobiety bez pasji, zainteresowań a ich życie kręci się tylko wokół kupek, kolek i ząbkowania a jedyny temat rozmów to dzieci. Generalnie wiecie- nie chodzimy do kina, nie spotykamy się z ludźmi i gadamy tylko z dziećmi. Nigdy nie stosowałam podziałów na matki i nie-matki, wszytskie jesteśmy po prostu kobietami i to sprawa indywidualna każdej z nas, czy zamierza mieć dzieci czy nie. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy oceniać kobiety, które nie chcą mieć dzieci i wyzywać je np. od egoistycznych karierowiczek. Dlatego przykro się robi czytając coś takiego, tym bardziej, że dostałyśmy zaproszenie do tego wątku. Przykre są po prostu takie stereotypy w XXIwieku.. Cytat:
szczypiorek i koperek zasiane, rzeżucha już się moczy na wacie ![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Tez myśleliśmy nad jedo fyn - słyszałam o nim dużo opinii, jednak zdecydowaliśmy się na tako
![]() My dostaniemy fotelik od rodzinki, po ich córce ![]() A co do tej pani ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
hejka
ja nadal nadrabiam, ale w międzyczasie: 1. Soprano- GRAAAATKI ![]() ![]() 2. reszcie tez gratuluiję płci (sorki juz sie pogubiłam która co ![]() 3. kciukam za wizyty 4. butki- Laski rozmawiałam na ten temat ze znajomymortopedą i powiedział, że butów absolutnie NIE aż dziecko nie zacznie chodzić a i to najlepiej na bosaka jak ise da- czyli np w domu. stópka najlepiej się ksztaltuje bez obówia i przestrzegał, przed używanymi. każdy bucik dostosowuje się do pierwszej stopy. potem jak założy się na inną- to nowa stopa się deformuje!!!! szczególnie malutka do tego twierdził, że lepiej zaoszcędzić na ciuchach niż na butkach. w większości miast są outlety (czy jak to się pisze) tam nawet buty ecco dla męża za 80- 100zł kupowałam, więc ja tak zamierzam to załatwić buziaki, nadrabiam dalej ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w piekarniku to możesz mieć go potem suchy ![]() ![]() ~~~*~~ dziubek97 bez tej 1 z przodu lepiej by brzmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Zaneta to teraz rozumiem awersje mego T. do firanek - dla niego to przeszkoda w oknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
monia, fajnego macie synka
![]() ja jestem w temacie firan aktualnie w zwiazku z budowa, zdecydowalam si ena rolety rzymskie szyte na zamowienie z materialu ktor wybralam, mozna je opuszczac gdy jest taka potrzeba do duzych okien wybralam lekkie firany, to parter z tarasem, wiec uznalam ze lekkie odciecie od swiata potrzebne jestem za stylem nowoczesnym, jednak sa takie firany ktore mi sie podobaja, lekkie, gustowne, im mniej na nich rysunkow tym lepiej w mieszkaniu w warszawie nie mamy firan, tylko zaslony ktore sluzyly nam w upalne dni zanim kupilismy zaluzje kolejny blok jest dosc blisko ale nie przejmowalam sie tym, nic takiego czego mozna sie wstydzic na widoku nie robimy ![]() zreszta widze ze wiele tych nowych mieszkan firan nie ma - szczegolnei jak mieszkaja mlodzi ludzie ja jednak nie pojechalam do sklepu, jakis len mnie zlapal
#710 |
Zakorzenienie
|
z takim wcześniejszym zakupem wózka jest jeszcze jeden plus bo masz już spokojną głowę jak wpłacisz zaliczkę, jak już przyjdzie do sklepu to tym bardziej a teraz wpłaciłam 200zł i reszta dopiero przy odbiorze więc nie jest to aż takie obciążenie finansowe.
A z tą gwarancją podbijaną przy odbiorze to musi być standard bo pytałam też o to w ALA MA KOTA i to samo mi kobieta powiedziała tylko że u nich wyjściowa cena zestawu 2w 1 tego wózka była wyższa o 120zł więc wolałam tą hurtownię. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kotlety rozbiłam na takie spore placki, posoliłam i popieprzyłam. Pieczarki pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam z cebulką, solą i pieperzem na maśle aż woda wyparowała z patelni. Schab posypałam lekko parmezanem, na to sporą część pieczarek i zawinęłam jak krokieta. Obtoczyłam w jajku i bułce i usmażyłam- nie wiem czy w piekarniku nie byłyby za suche ale jak masz jakiś dobry patent na zapiekanie schabu w piekarniku to czemu nie. Ja i tak zawsze z tłuszczu osuszam mięso na papierowym ręczniku
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tematu kupienia wózka itp nie poruszam, nie chce aby odczuli że oczekuje od nich i od moich rodziców aby się wykładali.Jak będą chcieli zrobią to, oni nie mają toku myślenia że już trzeba coś kupić, czekają na wnuczką czy na wnuka i pewnie jak się urodzi to będą wspomagać, choć specjalnie tego nie oczekuje i nie myślę o tym. Całe wesele zoorganizowałam sama z D i nawet nie chciałam aby moi rodzice i rodzice D się do tego dokładali, ale sami powiedzieli że jeżeli np się nie zgodzimy aby kuppili alkohol to będzie im przykro i pewnie z czasem będzie tak z bobaskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
U Nas teściowa się zaoferowała że kupi wózek, ale ja i tak szukam okazyjnie używanego bo nie chce jej naciągać bo wiem ze żyje tylko z niewielkiej emerytury ( co miesiac sobie cos tam odkłada na kupeczke na wózek )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- u nas rodzice się zaoferowali że kupią na spółkę więc im nie będę tego pomysłu z głowy wybijać, a tak ogólnie to sami działamy raczej, wesele też sami płaciliśmy co do grosza bo to były duże koszty, wprawdzie niektóre zobowiązania jeszcze się ciągną ale mam satysfakcję że sama płaciłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do Guciow, to super buciki. Sa super na pulchniejsze stopki, takie z wiekszym podbiciem, bo nie wszystkie beda pasowaly na taka stopke. Cytat:
Cytat:
Ja firanki mam, bo lubie, dla mnie okna bez firanek sa jakies lyse, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/jedo;fyn;4ds;...nie,68344.html to ogłoszenie pewnie nieaktualne ale jak poszukasz na pewno znajdziesz chętnych do sprzedaży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje CI bardzo ![]() w stanie bardzo dobrym, ale czekam jeszcze na inne oferty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.