|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Ja też będę lekko zdziwiona, jak się okaże że mam mała księżniczkę, bo wszyscy dookoła mówią,że synek bo niby ładniejsza jestem... Mam nadzieję, że w pt się ujawni Cytat:
No proszę Cię... co za propagandę siejecie !~~*~~ Kolina świetne te buciki, takie maleństwa Cytat:
uwielbiam takie opowiastki o dzieciach Cytat:
Oczywiście będę się cieszyła, jak będzie mała księżniczka ale jak będzie siusiak Cytat:
Ale w tym roku też sobie zasadzę, uwielbiam świeże zioła ~~*~~ Kindzia widze że tez zarażona jesteś zakupami ~~*~~ Dziewczyny co do magnezu to mogę po prostu wziąć MgB6?! Czy są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży? |
|||||
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuchatki
nadrobiłam od wczoraj a dziś znowu lecę do mojego ogródka walka trwa nie poddam się tak łatwo ale jest opór ojjjjjj![]() Lady jak ładnie będziesz podlewać to ci wyrosną ja tak miałam wiele razy więc spokojnie będzie ok ![]() Carmelka gratki ![]() zmalowana dzięki za info o Nerolce ![]() hmmmm ten wątek to mnie rozwalił na maksa lecę grabię w garść i do bojuuuuuuuu papaaa za wizyty trzymam!!!
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
ja mam zamiar kupić buciki tak na 8 miesięcy jak zacznie powoli dreptać
ale były takie słodziutkie Ja akurat buciki dostałam od koleżanki tak gdzieś właśnie na 8-9 miesięcy. Już wiem, że będę toczyła wojnę z moją mamą odnoście ubierania maleństwa jak kupiłam teraz body z krótkim rękawem na 52 (stwierdziłam, że chociaż ze 2-3 pary takich małych muszę mieć) to po co z krótkim...? pod koniec sierpnia i we wrześniu to już zimno jest.. Jednym słowem ręce mi opadają.. jak poruszyłam temat skarpetek to padło pyt. "po co dziecku skarpetki?" Moja mama odnośnie ubierania ciągle ma jakieś "ale".. a że z nią mieszkam to muszę to przełknąć, ale wtrącać się nie dam przy drugim dziecku.. eh..
|
|
|
|
#635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście objawy pasują... Oby to tylko nie to. Jutro i tak idę na badanie moczu, bo w piątek wizyta u gina... ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Także śmiało.
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Witam brzuchatki
![]() Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje wczorajszych udanych wizyt a tobie CarmelaSoprano gratuluje córeczki - coraz mniej nas zostaje z niewiadomymi ![]() bella7 piękny brzusio Zenka mam nadzieję że z Filipkiem już lepiej A ja dziś miałam spanie, normalnie dopiero co wstałam |
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane!
Cytat:
Cytat:
Tylko skarpetki. Butki są i nieużyteczne i niewygodne.A u mnie raniutko, przed pracą, był pan, który będzie nam robił WIEEEELKĄ szafę w jednym z pokoi. Taką 280 cm wysokości i 250 długości
|
|
#638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam spać w pozycji na łyżeczkę- w innej mi za gorąco od TŻa więc ostatnio rogala przytulałam z przodu, mąż się przytulał do pleców i było super Vaniliowa, super że wszystko w porządku! jeśli mogę polecić magnez, to w Biedronce - jest musujący, 25 tabletek za chyba 4 zł, a zawartość magnezu jest znacznie wyższa niż w innych. ok, zmykam na trochę, dość tego kompa wreszcie..jadę do kosmetyczki na troszkę relaksu tylko nie piszcie znów 20 stron
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-23 o 11:49 |
||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore MgB6 butków nie kupuje, w srodku lata sie nie przydadza, moze na jesien bardziej jakies kapciuchowe ale mam po synku pare to mi starczy. zima i tak bedzie w kombinezonie od stópek po głowe ![]() ból gardła mija, za to katar dostałam. w pracy kaza isc do domu, ale jak tu isc jak w domu rotawirus nie wiem co lepsze - niewylezone przeziebienie czy mozliwosc zarazenia sie super biegunka...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-23 o 11:46 |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam fajny fotelik, tylko nie wiem czy się opłaca go brać?!
Firma jakaś TITI. Co myślicie?! |
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzyłam sie bo zadzwoniłam do szkoły rodzenia i okazało sie że nie jest wcale darmowa
nie wiem dlaczego moja gin twierdziła że jest
|
|
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brumek zazdroszczę szafy - sama o takiej myślę bo gdzie my się teraz pomieścimy to nie wiem ![]() Dziewczyny teściowa mi wczoraj powiedziała że musimy kupić koniecznie z małżem jakiś dywan by dziecko mogło na nim uczyć się raczkować - czy ma racje czy nie łatwiej uczyć się raczkować po panelach (nie mam żadnego dywanu w domu) ![]()
|
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
Właśnie piję kawkę, a miałam do sądu jechać pozamykać sprawy związane z zakupem mieszkania (księga wieczysta itp) ale już mi się nie opłaca i może jutro pojadę.W ogóle to przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle roboty przed nami, a kto to potem wszystko posprząta. Pewnie remont ze 2 miechy jeszcze potrwa, a w maju to pewnie będę się już toczyć
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
balkon w rozsypce, pokój, kuchnia, przedpokój do malowania bo nas zalało A malować w zasadzie trzeba wszystko na raz bo mamy otwartą kuchnie na pokój i przedpokój... buuu Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-03-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
ja mam butki na maluszka na jesien, raczej to atrapy, bo to takie lekkie, miekkie kapusie stylizowane na adidaski
jedne kupilam w lumpku, drugie to te co wklejalam wyzej od siostry kosztowaly grosze, w wojciku po tyle sa skarpetki ![]() do dresikow beda idealne porzadne buciki jak maly zacznie chodzic cos mi nudno a dzisiaj do pozna sama bede, moze wiec do sklepu sie wybiore? poszukam butow na wiosne, bo w leginsach teraz glownie smigam i nic procz kozakow mi do nich nie pasujerozmawiacie o ziolach, ja nic nie umiem wyhodowac, nie wiem czy to moja wina czy klimatu w mieszkaniu, sucho tu i cieplo bardzo kupilam wczoraj kielki rzodkiewki i zajadam sie nimi do wszystkiego co tylko jem
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dusia - raczkuje sie tak samo po panelach i po dywanie, jak sie slizga sa rajstopki z takimi gumowymi wypustkami na stopach (chodzenie) i na kolanach (raczkowanie) wiec nie widze problemu. moje umialo rownie dobrze po kazdej powierzchni raczkowac, gorzej z chodzeniem, ale wtedy juz buty mozna i znowu brak problemu. tyle czy panele sa "ciepłe" - ja mam gumoleum na podłodze w pokoju (dywan zdjety bo czeka na wymiane na inny) i ewidentnie w kapciach mi zimno w nogi... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-23 o 12:01 |
|
|
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
dusia - mozesz kupic piankowe puzzle na podloge i sprawa zalatwiona. o cos takiego http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...owe-misie-duze ale wybieraj raczej takie wzory bez oczek czy nosków wyciaganych bo dziecko taki maly krążek gotowe zjesc (wiem po swoim - zjadłby). te sa fajne http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ku...489632606.html
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-23 o 12:11 |
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
ja planuje maly dywanik w dzieciecym pokoju, malenki, by nie dusic ogrzewania podlogowego
o rajstopkach z wypustkami na kolanach nie wiedzialam, dzieki monia za sugestie w mieszkaniu w warszawie mamy sciany chyba z 10lat nie malowane w rogach widac ze jest ciemniej i wypadaloby je odswiezyc, nie wiem czy zdazymy przed latem
|
#652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co do magnezu to ja biorę Magne B6, 3x2tabl. Farmaceutka w aptece powiedziała że ten jest najlepiej przyswajalny..
Mi lekarz bada szyjkę palpacyjnie zawsze , bo twierdzi że to ile ma dokładnie mm nie ma aż takiego znaczenia, trzeba sprawdzić czy jest miękka czy twarda, bo jak jest miękka to znaczy że ma skłonność do skracania ![]() Za to jak byłam ostatnio u innego lekarza na usg 4d to poprosiłam żeby mi szyjkę sprawdził i ten mi sprawdził przez usg dopochwowe i mówił że ma 35mm i powiedział że jak dla niego to szyjka jest w porządku ale nie badał mnie na fotelu to nie może ostatecznej diagnozy dać.. ![]() chyba więc istotne jest badania na fotelu poza usg.. Cytat:
miałam go w pierwszej ciąży i pożyczyłam też siostrze w międzyczasie i nie wyobrażam sobie spania z wielgachnym brzuchem bez niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-03-23 o 12:09 |
|||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez sam fotelik kosztuje ok 300zl przeraża mnie ta cena ![]() Ja już nie wiem co mam robić, niby głupi wózek a na wszystko trzeba patrzeć a pieniądze uciekają. 83monia to jaki polecasz? |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne imię. Oryginalne, piękne, tajemnicze i kobiece
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia ja bym narazie dywanu nie kupowała
faktycznie te puzzle co Monia pisała są lepsze.A inna spr skąd wiesz że dziecko będzie raczkować? mój synek odrazu chodził wogóle nie raczkował
|
|
|
|
#656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pokaże to dziś małżowi
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dywany tylko pod stołem takie małe a tak wszędzie mam panele, raczej specjalnie nie bede kupowala dywanu, pojde w kierunku takich pianek ktore podala Monika w linku, rozkladasz kiedy chcesz i jakos ludzko wygladaja, a nie kuisz dywan ktorego tak naprade nie chcesz...
|
|
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No a z raczkowaniem to faktycznie różnie bywa |
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

No proszę Cię... co za propagandę siejecie !
Ja byłam dziś z Bartkiem na badaniach krwi. Po 5 minutach byłam już cała mokra
za dzisiejsze wizyty i poznane płcie 

papa
jak kupiłam teraz body z krótkim rękawem na 52 (stwierdziłam, że chociaż ze 2-3 pary takich małych muszę mieć) to po co z krótkim...? pod koniec sierpnia i we wrześniu to już zimno jest.. Jednym słowem ręce mi opadają.. jak poruszyłam temat skarpetek to padło pyt. "po co dziecku skarpetki?" Moja mama odnośnie ubierania ciągle ma jakieś "ale".. a że z nią mieszkam to muszę to przełknąć, ale wtrącać się nie dam przy drugim dziecku.. eh..

zębole