Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 10:33   #631
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzieki za wszystkie gratulacje

az mi ciezko bylo uwiezyc w dziewczynke, tak mi wszyscy gadali ze chlopak, dziwne to uczucie wiedziec kto w brzuchu mieszka
Tz byl ze mna na USG i siedzial z takim rogalem na buzi ze szok

Ja też będę lekko zdziwiona, jak się okaże że mam mała księżniczkę, bo wszyscy dookoła mówią,że synek bo niby ładniejsza jestem...
Mam nadzieję, że w pt się ujawni

Cytat:
Napisane przez milady83 Pokaż wiadomość
moze ktos sie rozmysli przy nastepnym i przejdzie na ciemna strone mocy
No proszę Cię... co za propagandę siejecie !

~~*~~

Kolina świetne te buciki, takie maleństwa

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witam ale się rozpisujecie, cięzko nad wami nadążyć Ja byłam dziś z Bartkiem na badaniach krwi. Po 5 minutach byłam już cała mokra skończyło się na tym, że musiałam go trzymać na siłę razem z pielęgniarką a druga pobierała krew płakał wniebogłosy, ale jak się wkuła to stwierdził, że to nawet nie bolało i oczywiście poszedł z plasterkiem do przedszkola, żeby się pochwalić pani i dzieciom Jest taka śliczna pogoda a mi się ciągle chce spać dziewczyny trzymam za dzisiejsze wizyty i poznane płcie
Ojej jakie słodkie, świetny urwisek uwielbiam takie opowiastki o dzieciach

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja też byłam nastawiona na chłopca, nawet nie mogłam patrzeć na dziewczęce ciuszki, a tu niespodzianka i się cieszę
Kurcze już chyba 3 napisała, że myślała że chłopak a tu dziewczynka, czas na dziewczynki ?!
Oczywiście będę się cieszyła, jak będzie mała księżniczka ale jak będzie siusiak ohh..

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kupiłam wczoraj koperek i szczypiorek w nasionach, myślicie, że przyjmie mi się w mieszkaniu w doniczkach? Ktoś ma jakieś doświadczenie w mieszkaniowym ogrodnictwie?
Pewnie, że się przyjmie, ale trzeba podlewać. Ja w tamtym roku zasadziłam sobie tak zioła bazylie, koperek, pietruszke i szczyoiorek chyba też wszystko mi wyszlo,ale padlo jak robilam remont ten kurz z remontu się osiadł i nic nie miałam...
Ale w tym roku też sobie zasadzę, uwielbiam świeże zioła

~~*~~

Kindzia widze że tez zarażona jesteś zakupami

~~*~~

Dziewczyny co do magnezu to mogę po prostu wziąć MgB6?!
Czy są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:34   #632
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No to dzisiaj jest nasz dzień!!! Połówkowe!!! Godzina 16. Proszę gorąco o kciuki za zdrowie naszego dzidziusia przede wszystkim, no i niech się łobuz już dziś pokaże swoim rodzicom

A u nas na razie słoneczko
trzymamy kciuki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:34   #633
Shira_83
Zadomowienie

hej Brzuchatki
nadrobiłam od wczoraj a dziś znowu lecę do mojego ogródka walka trwa nie poddam się tak łatwo ale jest opór ojjjjjj
Lady
jak ładnie będziesz podlewać to ci wyrosną ja tak miałam wiele razy więc spokojnie będzie ok
Carmelka gratki

zmalowana
dzięki za info o Nerolce

hmmmm ten wątek to mnie rozwalił na maksa

lecę grabię w garść i do bojuuuuuuuu papa

aa za wizyty trzymam!!!
Stary 2011-03-23, 10:35   #634
kindzia890
Raczkowanie

ja mam zamiar kupić buciki tak na 8 miesięcy jak zacznie powoli dreptać ale były takie słodziutkie Ja osobiście uważam, że kupowanie dzieciom bucików tak maleńkich jest wyrzuceniem kasy w błoto.. a producenci specjalnie robią takie maleństwa kolorowe i słodziaszne, żeby niedoświadczone mamy kupowały. Każdy uczy się na własnych błędach Ja akurat buciki dostałam od koleżanki tak gdzieś właśnie na 8-9 miesięcy. Już wiem, że będę toczyła wojnę z moją mamą odnoście ubierania maleństwa Jej ciągle jest zimno.. i sądzi, że każdemu jest jak kupiłam teraz body z krótkim rękawem na 52 (stwierdziłam, że chociaż ze 2-3 pary takich małych muszę mieć) to po co z krótkim...? pod koniec sierpnia i we wrześniu to już zimno jest.. Jednym słowem ręce mi opadają.. jak poruszyłam temat skarpetek to padło pyt. "po co dziecku skarpetki?" Moja mama odnośnie ubierania ciągle ma jakieś "ale".. a że z nią mieszkam to muszę to przełknąć, ale wtrącać się nie dam przy drugim dziecku.. eh..
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:39   #635
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczyny tylko uważajcie i kontrolujcie te bóle bo u mnie w podobny sposób (kłucia i ból uniemożliwiający chodzenie a potem oddychanie ) zaczął się atak kolki nerkowej. Więc jakby coś się działo to lepiej do lekarza i na badania moczu!!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolka_nerkowa

Rzeczywiście objawy pasują... Oby to tylko nie to. Jutro i tak idę na badanie moczu, bo w piątek wizyta u gina...

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do magnezu to mogę po prostu wziąć MgB6?!
Czy są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży?
Ja przyjmuję MagneB6 2x1 z zalecenia lekarza Także śmiało.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:41   #636
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Witam brzuchatki
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje wczorajszych udanych wizyt a tobie CarmelaSoprano gratuluje córeczki - coraz mniej nas zostaje z niewiadomymi
bella7 piękny brzusio

Zenka mam nadzieję że z Filipkiem już lepiej

A ja dziś miałam spanie, normalnie dopiero co wstałam

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:42   #637
brumek
Zakorzenienie

Cześć kochane!
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Już po wizycie wszystko w porządku dzięki za kciuki
Pytałam gin o szkołe rodzenia i okazało sie że mam wprzychodni ale nie mojej i za darmo Moja gin namawia kobiety na szkołe rodzenia bo wtedy one świadomie przeżywają poród . Posłuchałam sobie tętna dzidziusia przez detektor No i dostałam skierowanie na te nieszczęsną glukoze
Super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie takiemu maluszkowi buciki?? Kiedyś oglądałam gdzieś jak położna mówiła że buciki to dopiero jak dziecko chodzi. Bo wcześniej to nie ma sensu skarpetki i tyle.
Ja żadnych butów nie kupuję, uważam że to bez sensu, bo po co one komuś, kto stópek używa tylko do zabawy Tylko skarpetki. Butki są i nieużyteczne i niewygodne.

A u mnie raniutko, przed pracą, był pan, który będzie nam robił WIEEEELKĄ szafę w jednym z pokoi. Taką 280 cm wysokości i 250 długości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 10:43   #638
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Pytałam gin o szkołe rodzenia i okazało sie że mam wprzychodni ale nie mojej i za darmo Moja gin namawia kobiety na szkołe rodzenia bo wtedy one świadomie przeżywają poród . Posłuchałam sobie tętna dzidziusia przez detektor No i dostałam skierowanie na te nieszczęsną glukoze
No i super, że wszystko dobrze

Cytat:
Dziewczyny piszecie czasami o dlugosci szyjki, jak gin to bada? Moj zawsze mowi ze szyjka ok, ale zadnych wymiarów nie podaje.
U mnie gin też mówi, że szyjka ok i wsio

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:45   #639
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Mówili o tych adapterach w DDTVN. Mi już teściowa skonstruowała i musze powiedzieć ze zdażylam przestestować zanim sie auto sprzedało i się sprawdza
o, pochwal sie jak to zrobiła
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mój był i nadal bywa czasem o rogala zazdrosny bo twierdzi że w nocy zamiast do niego to do rogala się przytulam
a ostatnio maniakalnie w nocy śpi z rękami pod głową i łokciami na wierzchu i bym po ciemku chyba sobie oko wybiła jego gałęziami w łóżku to no jak ja mam się do niego tulić wolę rogala bo jemu nic w nocy nie odstaje rogatego przynajmniej

Ja uwielbiam spać w pozycji na łyżeczkę- w innej mi za gorąco od TŻa więc ostatnio rogala przytulałam z przodu, mąż się przytulał do pleców i było super

Vaniliowa, super że wszystko w porządku!

jeśli mogę polecić magnez, to w Biedronce - jest musujący, 25 tabletek za chyba 4 zł, a zawartość magnezu jest znacznie wyższa niż w innych.

ok, zmykam na trochę, dość tego kompa wreszcie..jadę do kosmetyczki na troszkę relaksu
tylko nie piszcie znów 20 stron

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-23 o 10:49
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:45   #640
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie czasami o dlugosci szyjki, jak gin to bada? Moj zawsze mowi ze szyjka ok, ale zadnych wymiarów nie podaje.
a nie masz w karcie ciazy takiego czegos 3/0/0 lub 2/0/0? albo cos w ten desen? bo ta liczba z przodu to wlasnie dlugosc szyjki (reszta to bark rozwarcia - zamknięte ujście zewnętrzne i wewnętrzne)

ja biore MgB6

butków nie kupuje, w srodku lata sie nie przydadza, moze na jesien bardziej jakies kapciuchowe ale mam po synku pare to mi starczy. zima i tak bedzie w kombinezonie od stópek po głowe

ból gardła mija, za to katar dostałam. w pracy kaza isc do domu, ale jak tu isc jak w domu rotawirus nie wiem co lepsze - niewylezone przeziebienie czy mozliwosc zarazenia sie super biegunka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-23 o 10:46
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:46   #641
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam fajny fotelik, tylko nie wiem czy się opłaca go brać?!
Firma jakaś TITI.
Co myślicie?!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (19,8 KB, 15 załadowań)

Stary 2011-03-23, 10:46   #642
Vaniliova11
Zadomowienie

Wkurzyłam sie bo zadzwoniłam do szkoły rodzenia i okazało sie że nie jest wcale darmowa nie wiem dlaczego moja gin twierdziła że jest
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:51   #643
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja żadnych butów nie kupuję, uważam że to bez sensu, bo po co one komuś, kto stópek używa tylko do zabawy Tylko skarpetki. Butki są i nieużyteczne i niewygodne.

A u mnie raniutko, przed pracą, był pan, który będzie nam robił WIEEEELKĄ szafę w jednym z pokoi. Taką 280 cm wysokości i 250 długości
Ja butków tez nie będę na razie kupować - zresztą po co noworodkowi butki jak nie chodzi - skarpetki wystarczą (moja szwagierka za to miała chyba ze 30 par do każdej sukienki inne)

brumek zazdroszczę szafy - sama o takiej myślę bo gdzie my się teraz pomieścimy to nie wiem

Dziewczyny teściowa mi wczoraj powiedziała że musimy kupić koniecznie z małżem jakiś dywan by dziecko mogło na nim uczyć się raczkować - czy ma racje czy nie łatwiej uczyć się raczkować po panelach (nie mam żadnego dywanu w domu)

Stary 2011-03-23, 10:52   #644
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
A ja dziś miałam spanie, normalnie dopiero co wstałam
Ja też Właśnie piję kawkę, a miałam do sądu jechać pozamykać sprawy związane z zakupem mieszkania (księga wieczysta itp) ale już mi się nie opłaca i może jutro pojadę.
W ogóle to przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle roboty przed nami, a kto to potem wszystko posprząta. Pewnie remont ze 2 miechy jeszcze potrwa, a w maju to pewnie będę się już toczyć Wizja sprzątania po gładziach przyprawia mnie o kolorowy zawrót głowy. To samo w temacie przewożenia mebli, układania w szafkach itp itd bleeeeee

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:57   #645
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja też Właśnie piję kawkę, a miałam do sądu jechać pozamykać sprawy związane z zakupem mieszkania (księga wieczysta itp) ale już mi się nie opłaca i może jutro pojadę.
W ogóle to przeraża mnie myśl, że jeszcze tyle roboty przed nami, a kto to potem wszystko posprząta. Pewnie remont ze 2 miechy jeszcze potrwa, a w maju to pewnie będę się już toczyć Wizja sprzątania po gładziach przyprawia mnie o kolorowy zawrót głowy. To samo w temacie przewożenia mebli, układania w szafkach itp itd bleeeeee
hehe a my też zaczynamy remont od poniedziałku - no chyba że M nie dostanie urlopu
balkon w rozsypce, pokój, kuchnia, przedpokój do malowania bo nas zalało jak była powódź (na 8 piętrze - i wcale nie ostatnim) a jakoś nie było kiedy wcześniej pomalować - wymyśliłam sobie tapetowanie... no a łazienkę i sypialnie też trzeba odświeżyć - kurcze dużo tego

A malować w zasadzie trzeba wszystko na raz bo mamy otwartą kuchnie na pokój i przedpokój... buuu

Edytowane przez dusia81
Czas edycji: 2011-03-23 o 10:58
Stary 2011-03-23, 10:57   #646
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Firma jakaś TITI.
Co myślicie?!
ja bym nie brała najbezpieczniejsze sa foteliki Maxi Cosi
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 10:59   #647
Kolina
Zadomowienie

ja mam butki na maluszka na jesien, raczej to atrapy, bo to takie lekkie, miekkie kapusie stylizowane na adidaski
jedne kupilam w lumpku, drugie to te co wklejalam wyzej od siostry
kosztowaly grosze, w wojciku po tyle sa skarpetki

do dresikow beda idealne

porzadne buciki jak maly zacznie chodzic

cos mi nudno a dzisiaj do pozna sama bede, moze wiec do sklepu sie wybiore? poszukam butow na wiosne, bo w leginsach teraz glownie smigam i nic procz kozakow mi do nich nie pasuje

rozmawiacie o ziolach, ja nic nie umiem wyhodowac, nie wiem czy to moja wina czy klimatu w mieszkaniu, sucho tu i cieplo bardzo
kupilam wczoraj kielki rzodkiewki i zajadam sie nimi do wszystkiego co tylko jem
Stary 2011-03-23, 10:59   #648
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Firma jakaś TITI.
Co myślicie?!
ja gdzies wyczytalam ze lepiej nie kupowac uzywanych (chyba ze od znajomych itp. - dobre zródło) bo nie wieszy czy nie jest powypadkowy lub czy ma jakies uszkodzenia które zmniejszaja jego uzytecznosc i bezpieczenstwo

dusia - raczkuje sie tak samo po panelach i po dywanie, jak sie slizga sa rajstopki z takimi gumowymi wypustkami na stopach (chodzenie) i na kolanach (raczkowanie) wiec nie widze problemu. moje umialo rownie dobrze po kazdej powierzchni raczkowac, gorzej z chodzeniem, ale wtedy juz buty mozna i znowu brak problemu. tyle czy panele sa "ciepłe" - ja mam gumoleum na podłodze w pokoju (dywan zdjety bo czeka na wymiane na inny) i ewidentnie w kapciach mi zimno w nogi...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-23 o 11:01
Stary 2011-03-23, 11:03   #649
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

dusia - raczkuje sie tak samo po panelach i po dywanie, jak sie slizga sa rajstopki z takimi gumowymi wypustkami na stopach (chodzenie) i na kolanach (raczkowanie) wiec nie widze problemu. moje umialo rownie dobrze po kazdej powierzchni raczkowac, gorzej z chodzeniem, ale wtedy juz buty mozna i znowu brak problemu. tyle czy panele sa "ciepłe" - ja mam gumoleum na podłodze w pokoju (dywan zdjety bo czeka na wymiane na inny) i ewidentnie w kapciach mi zimno w nogi...
Mi też raczej chłodno w stopy wiec już sama nie wiem - ale zwolenniczką dywanów nie jestem (mam astmę oskrzelową) może kupimy jakiś na chwilkę tylko :conf used:

Stary 2011-03-23, 11:06   #650
83monia
Zakorzenienie

dusia - mozesz kupic piankowe puzzle na podloge i sprawa zalatwiona. o cos takiego http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...owe-misie-duze ale wybieraj raczej takie wzory bez oczek czy nosków wyciaganych bo dziecko taki maly krążek gotowe zjesc (wiem po swoim - zjadłby). te sa fajne http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ku...489632606.html

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-23 o 11:11
Stary 2011-03-23, 11:07   #651
Kolina
Zadomowienie

ja planuje maly dywanik w dzieciecym pokoju, malenki, by nie dusic ogrzewania podlogowego
o rajstopkach z wypustkami na kolanach nie wiedzialam, dzieki monia za sugestie

w mieszkaniu w warszawie mamy sciany chyba z 10lat nie malowane w rogach widac ze jest ciemniej i wypadaloby je odswiezyc, nie wiem czy zdazymy przed latem
Stary 2011-03-23, 11:07   #652
youyou
Zakorzenienie

Co do magnezu to ja biorę Magne B6, 3x2tabl. Farmaceutka w aptece powiedziała że ten jest najlepiej przyswajalny..

Mi lekarz bada szyjkę palpacyjnie zawsze , bo twierdzi że to ile ma dokładnie mm nie ma aż takiego znaczenia, trzeba sprawdzić czy jest miękka czy twarda, bo jak jest miękka to znaczy że ma skłonność do skracania

Za to jak byłam ostatnio u innego lekarza na usg 4d to poprosiłam żeby mi szyjkę sprawdził i ten mi sprawdził przez usg dopochwowe i mówił że ma 35mm i powiedział że jak dla niego to szyjka jest w porządku ale nie badał mnie na fotelu to nie może ostatecznej diagnozy dać..
chyba więc istotne jest badania na fotelu poza usg..

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A ja po pierwszej nocy z rogalem już nie chcę bez niego spać Po prostu cudnie się śpi i na dodatek chyba całą noc przespałam w jednej pozycji, a dotychczas się swigałam strasznie, bo przed ciążą najlepiej mi się spało na brzuchu
Też mam rogala z Motherhood i żyć (spać) bez niego nie mogę miałam go w pierwszej ciąży i pożyczyłam też siostrze w międzyczasie i nie wyobrażam sobie spania z wielgachnym brzuchem bez niego

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No to dzisiaj jest nasz dzień!!! Połówkowe!!! Godzina 16. Proszę gorąco o kciuki za zdrowie naszego dzidziusia przede wszystkim, no i niech się łobuz już dziś pokaże swoim rodzicom

A u nas na razie słoneczko
trzymam kciuki

Cytat:
Witam
gratulacje

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-03-23 o 11:09
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:09   #653
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja bym nie brała najbezpieczniejsze sa foteliki Maxi Cosi

Przeciez sam fotelik kosztuje ok 300zl przeraża mnie ta cena

Ja już nie wiem co mam robić, niby głupi wózek a na wszystko trzeba patrzeć a pieniądze uciekają.

83monia to jaki polecasz?

Stary 2011-03-23, 11:09   #654
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
tak SARA
Cudne imię. Oryginalne, piękne, tajemnicze i kobiece U mnie to by była jedna z opcji dla dziewczynki, ale mąż by nie przepuścił, bo jemu nie podchodzi...
Stary 2011-03-23, 11:11   #655
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Dusia ja bym narazie dywanu nie kupowała faktycznie te puzzle co Monia pisała są lepsze.A inna spr skąd wiesz że dziecko będzie raczkować? mój synek odrazu chodził wogóle nie raczkował
Stary 2011-03-23, 11:11   #656
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dusia - mozesz kupic piankowe puzzle na podloge i sprawa zalatwiona. o cos takiego http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...owe-misie-duze ale wybieraj raczej takie wzory bez oczek czy nosków wyciaganych bo dziecko taki maly krążek gotowe zjesc (wiem po swoim - zjadłby)
super pomysł pokaże to dziś małżowi

Stary 2011-03-23, 11:12   #657
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny teściowa mi wczoraj powiedziała że musimy kupić koniecznie z małżem jakiś dywan by dziecko mogło na nim uczyć się raczkować - czy ma racje czy nie łatwiej uczyć się raczkować po panelach (nie mam żadnego dywanu w domu)
Ja mam dywany tylko pod stołem takie małe a tak wszędzie mam panele, raczej specjalnie nie bede kupowala dywanu, pojde w kierunku takich pianek ktore podala Monika w linku, rozkladasz kiedy chcesz i jakos ludzko wygladaja, a nie kuisz dywan ktorego tak naprade nie chcesz...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 11:13   #658
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dusia ja bym narazie dywanu nie kupowała faktycznie te puzzle co Monia pisała są lepsze.A inna spr skąd wiesz że dziecko będzie raczkować? mój synek odrazu chodził wogóle nie raczkował
Hmm te puzzle mi się podobają bo zawsze na nich może się potem bawić - a pewnie nie będzie takim skupiskiem kurzu jak dywan

No a z raczkowaniem to faktycznie różnie bywa

Stary 2011-03-23, 11:13   #659
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cudne imię. Oryginalne, piękne, tajemnicze i kobiece U mnie to by była jedna z opcji dla dziewczynki, ale mąż by nie przepuścił, bo jemu nie podchodzi...
dzieki u nas własnie dla dziewczynki była tylko jedna opcja i TZ zachwycony

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:14   #660
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Przeciez sam fotelik kosztuje ok 300zl przeraża mnie ta cena

Ja już nie wiem co mam robić, niby głupi wózek a na wszystko trzeba patrzeć a pieniądze uciekają.

83monia to jaki polecasz?
ja bym wolała kupić droższy a bezp
zob pozniej ile kosztuje te wieksze foteliki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości