|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na jednej stronie kupiłam m jak mama numer z lutego(02.2011) w formie pdf jak ktoś chce niech mi na pw wyśle swój email to się podzielę, trzeba mieć Adobe Reader i wtyczkę open file do tego (mogę dać linka)
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-03-29 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
Szkoda
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Rozeznanie
|
Ja też chodzę prywatnie, wizyta z usg wynosi mnie 130zł ale wiem, że mam dobrą opiekę i że warto zapłacić tą cenę, w 1 ciąży chodziłam na nfz - do b. dobrego gina, tyleże nigdy nic mi nie powiedział, nie wytłumaczył, nie pokazał dzidziusia. Jak pytałam, czy z moim dzieciątkiem wszystko dobrze to odp. - tego nie mogę powiedzieć a kiedy widział, że nogi mi miękną dodawał - ale nie mówię też że coś nie tak. Ma dobre oko - dobry specjalista, ale pracuje na GÓWNIATYM sprzęcie na nfz no i do tego nie pogada z pacjentką... Moja obecna gin. ma ŚWIETNY sprzęt równie dobre oko, tyleże kasę bierze ale czuję się pod jej opieką bezpiecznie i miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zadomowienie
|
Kurcze jak Was czytam to widzę, że dobrego lekarza mi koleżanka poradziła. Na koniec każdej wizyty podaje mi datę kiedy chce się ze mną widzieć następnym razem i wypisuje wszystkie potrzebne skierowania - z podaniem dat kiedy co ma być wykonane. Potem tylko przechodzę do pokoju obok i pielęgniarki ustalają ze mną godzinę następnej wizyty i zapisują mnie na badania ze skierowań. Nigdy o nic nie muszę dzwonić i dopytywać. A jeszcze sms`em na dzień przed dostaje przypomnienie o wizycie. Na razie nie wydalam na lekarzy i badania ani złotówki. No po za badaniem krwi, na które poszłam prywatnie, bo chciałam jeszcze przed walentynkami potwierdzić test ciążowy, który zrobiłam dzień wcześniej, ale to tylko moja niecierpliwość. Niecały tydzień później siedziałam już w gabinecie. Obsługa ekspresowa jak na NFZ
![]()
#2588 |
Rozeznanie
|
wiecie co przeczytałam w tej gazecie?
" Warto wiedzieć, że polskie prawo gwarantuje ci również wybór szpitala, w którym urodzisz, wybór pozycji do rodzenia, darmowy poród rodzinny." szkoda ze realia są inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla mnie bzdurna opcja - jak coś dam będę lepiej obsłużona - a niestety dawanie rozpieściło wszystkich którzy biorą i im więcej im się daje tym więcej chcą.
![]() |
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Widzę, ze większość jednak chodzi na wizyty prywatne. Ja ciesze sie, że nie chodze na NFZ bo juz przed pierwszą wizyta (chciałam potwierdzić ciążę i iśc na NFZ w swoim mieście) po długim staniu w kolejce do położnych lekarz mnie po prostu nie przyjał. I nie tylko mnie bo również kilka innych pań w tym jedna laskę w zaawansowanej już ciąży, która opowiadała nam przy okazji, ze kilka razy jej się już to zdarzyło. Więc wściekła powiedziałam nigdy więcej!
Mam jesczze pytanie odnośnie badań na toksoplazmozę... Mój lekarz kompletnie nie wspominał o tych badaniach... Myślicie że powinnam je zrobic na własną rękę? Czy lepiej zaufac lekarzowi?
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja przy pierwszych badaniach miałam wszystko w dolnej granicy, a teraz jeszcze spadło i jest poniżej normy. Dostałam jakieś tabletki z zelazem zpecjalne dla kobitek w ciąży no i mam się odpowiednio odżywiać ![]() Caltea, ja ruchów też prawie nie czuje, zdarzyło mi się 2 razy dopiero tak na sekundke i tyle. Ale jeszcze będziemy cchaiły uspokoić nasze maluszki w brzuchach, na pewno ![]() ja też nie chciałabym rodzić w rocznice, bo wtedy urodziny zdominowałyby rocznicę, a to jest Nasz wyjątkowy dzień ![]() ![]() mucka21, a nie możesz kochana tego sprawdzić u innego lekarza? Ja bym poszła do innego chociaż teraz, bo rzeczywiście w takiej sytuacji nie warto czekać aż lekarz wróci z wolnego ![]() cotynato, lepiej już olej tą babke z nfz i chodź tylko prywatnie, bo z tego co zauważyłam to babka Ci tylko zamęt wprowadza i ma jakieś dziwne teorie ![]() kasiakuleczka, no to podobno się sprawdza, ale nigdy nie ma 100% pewności. W któreś gazetce ostatnio mi się napatoczyło ze jak przed owulką to dziewczynka a jak w dniu owulki albo po to chłopczyk. Ja nie mam pojęcia kiedy doszło do zapłodnienia bo my też takie "króliki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie znalazłam odpowiednią kwaterę w Kudowa-Zdrój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
No haha, pamiętacie co przyszłam i mówię wam, że ginekolog mówi , że mogę pływać w basenie tylko do 3 miesiąca i wszystkie mnei wyśmiałyście- a ja jej oczywiście wierzyłam i jeszcze wtedy śmierdziała tą makrelą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
no i poinformowałam mojego przełozonego ze jestemw ciązy najpierw był w szoku ale jak sie spotkalismy to w sumie powiedziałz e sie ciesz ze mi sie udało-wie o moim wczesniejszym poronieniu.
Ja mam umowe do wrzesnia i powiedział ze przedłuza do dnia porodu potem przysługuje mi zasiłek macierzyński z zus a potem moge niby wrócić jak bede chciała, no cóż myslałam ze powie ze po prostu we wrzesniu przedłuza mi tak ze juz na dłużej ale widac chyba za bardzo w niego wierzyłam , no chyba ze sie nie zna a jak potem bede z nim gadac to moze tak zrobi, nie wiem na razie sie tym nie przejmuje bedzie jak bedzie oczywiście we wrzesniu pojade na rozmowe i poprosze o przedłuzenia na dłużej a nie do dnia porodu-zobaczymy nie martwie sie tym nic a nic , poradze sobie bom jest zdolna dziewczynka co nie ![]() ![]() no własnei i to mni edrazni jak kto przy mnie mówi ze zapłacił za coś co mu sie nalezy to mówie bezczelnie że własnie dlatego potem kobiety których na to nie stać są gorzej traktowane i to jest niefajne, ja mimo ze może i by było mni estac nie zapłace za coś co mi sie należy, uwazam ze każda kobieta ma prawo do profesjonalnej i dobrej opieki |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
To już na połówkowe idziesz ?
Do kogo chodzisz i gdzie ? Cytat:
![]() Ja jestem na L4 drugi tydzień i wcale niestety nie śpię do 12, bo mam 1,5 rocznego synka, który wstaje koło 7....
![]() |
#2598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka miała 30szt i wychodzilo jej po 10-15 na dzień. Prała dzień w dzień, a do tego prasowała. Ja podobno wychowałam sie na nieprasowanej tetrze ![]() Miała 1 chyba ciekawy patent. Brudne pieluchy wrzucała do wiadra z wodą żeby się po mieszkaniu nie rozchodziły zapachy, a dopiero na wieczór wszystko lądowało w pralce.
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
hahah, wyobrażasz sobie prać to co 2-3 dni tetrę i trzymać to taki kawał czasu kiedy kupki jednak nie pachną fiołkami mimo , że takie słodziaczki je robią
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() co prawda dziecko przewijałam i to nie raz, więc mnie to jakoś szczególnie nie obrzydza, ale takie zabiegi... ymm średnio widzę. Chociaż fakt, że nie dość że tanio to zdrowo dla pupki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Czemu nerwy, będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() Przeżyłam borowanie 7 bez znieczulenia ![]() ![]() Ale wiecie co.... NFZ to jakiś koszmar! Babka rozwierciła mi zęba i prosi pielęgniarkę o jakieś tam wypełnienie, a ona mówi że tego nie ma na NFZ i podała nazwę innego wypełnienia "zastępczego" Na to Pani dentystka "że to jest znieczulenie do martwego zęba a ja mam zdrowy" , to tamta zaczęła się z nią kłócić ![]() No i wyszło na jej i założyła mi dobre wypełnienie. Miło że tak walczyła, ale na NFZ boję sie pójść dalej... zgroza.. co ludziom wciskają i się nawet o tym nie wie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
dziewczyny moje kochane -POMOCY!!!!!
![]() Leże w łóżeczku mam 37,5 gorączki , Znacie jakieś domowe sposoby na zbicie gorączki? Jest dość późno a ja mieszkam w małej miejscowości-lekarz o tej porze już nie przyjmuje ![]() W ostateczności 7 km od mojej "małej" miejscowości jest szpital ale czy muszę ???????? Chodzi mi o moje kochane maleństwo więc chyba moje obawy są uzasadnione? POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-29 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z usg. Mój stworek się wiercił jak szalony. Teraz jest 12 tydz, a on mierzy 55mm. Kość nosowa widoczna, przezierność karkowa 1,8. Mam duże tyłozgięcie. Powiedział, że powinnam spać na brzuchu. Płci jeszcze nie znam. Ogólnie wszystko dobrze.
Aha za usg prywatnie zapłaciłam 60zł.
#2604 | |
Zakorzenienie
|
FERBY I nie zbijaj tego, bo to nie gorączka
![]() ![]() Bierz witaminę C, nie przedawkujesz- nadmiar wysikasz ![]() I nie stresuj się bo twoja panika teraz gorzej wpływa niż ten stan podgorączkowy ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I oczywiście gratuluję udanej wizyty i poprawnych wyników ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-29 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja włanie gotuje rosół bo mam mega ochotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam moje kochane mamuśki-piję herbatkę z miodem, cytryną i sokiem z malin i włażę pod kołdrę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o rzadsze pranie czy brzydkie zapachy - można kupić specjalne olejki, do tego zamykane wiadro i po problemie - a dla zainteresowanych polecam stronę http://www.pieluszkarnia.pl/ i chociażby takie porady http://www.pieluszkarnia.pl/Pozostal...nfo-pol-7.html ![]()
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo cytryny, czosnku, ciepełka i będzie dobrze. Nie bierz leków bez konsultacji a jeżeli nie minie temperatura to skontaktuj się z lekarzem, ale wydaje mi się, że to może być jakaś chwilowa słabość organizmu z którą się szybko uporasz po domowemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jedziemy na majówkę do Zakopanego na 4 dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
A właśnie chciałam napisać, że cały dzień męczę się z wymiotami, potem doszła biegunka, stan podgorączkowy (tylko 37 stopni, jak narazie, ale wcześniej miałam 36,6) i ból brzucha.
![]() Mama goni mnie na pogotowie, ale to chyba nie ma sensu...? Ale wstać jutro o 7:00 by się zarejstrować do lekarza też nie dam rady, bo napewno będę w tym czasie zajęta rzyganiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.